Valencia – Osasuna 1:1 (kon.) | Eibar – Atlético 1:2 (kon.)
konec
Valencia CF
1:1 (0:1)
CA Osasuna
Čtvrtek 21.01.2021, 19:00 • Estadio de Mestalla (Valencia) • Španělská LaLiga • 19. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
     
    Dobrý čtvrteční večer u LaLigy! Španělská nejvyšší soutěž má dnes za úkol dohrát dvě utkání 19. kola, přičemž to první sehrají Valencia s Osasunou. Zápas na stadionu Mestalla, pověstném svými strmými tribunami, začne v 19 hodin.
    Dějištěm utkání se stane Mestalla
     
    V roli mírného favorita do něj vstoupí Valencia. Tým z města ležícího na turisty vyhledávaném pobřeží Costa del Azahar je v tabulce sice až čtrnáctý, ale pořád o pět míst před Osasunou. Ta by se ráda vyhrabala z předposlední pozice, k čemuž nutně potřebuje vyhrát. Jenže z dosavadní formou to půjde jen stěží. Když opomenu pohárová utkání, tak Los Rojillos zvítězili naposledy 24. října. Tehdy doma udolali nejtěsnějším rozdílem Bilbao, ale od té doby se zatraceně trápí. Pět remíz a sedm proher je toho čirým důkazem. Jedinou vzpruhou pro tým Jagoby Arrasateho zůstává zmíněná pohárová soutěž, ve které Osasuna po vyřazení tří soupeřů postoupila do 5. kola.
     
    Ve stejné fázi pavouka se od neděle nachází i Valencia, která stejně jako Osasuna potřebuje zabrat v lize. Netopýři jsou z minulosti zvyklí létat napříč pohárovou Evropou, ovšem ta je pro ně letos hodně vzdálená. Loňští osmifinalisté Ligy mistrů se v této sezoně musejí dívat spíše dolů, aby pod sebou udrželi houf sestupem ohrožených soupeřů. Činit tak přitom můžou teprve od minulého víkendu, kdy ve svém posledním odehraném zápase těsně porazili Valladolid. Tohle venkovní vítězství bylo pro hochy Javiera Gracii vítanou vzpruhou, která by je mohla odrazit k lepším zítřkům.
     
    Dobře to pro Valencii vypadá i z hlediska vzájemných střetnutí. Z Mestally si totiž vytvořila nedobytnou tvrz, která odolává už třináct utkání (12-1-0). Naposledy ji hráči Osasuny vyloupili celou v roce 2004.
     
    Nastal čas prozradit vám sestavy. Takhle si je poskládali trenéři Javi Gracia a Jagoba Arrasate.
     
    Úvodní sestavy:

    Valencia CF: Doménech – T. Correia, Paulista, Diakhaby, Gayá (C) – Wass, Soler, Račić, Čeryšev – Lee Kang-in, Gómez.
    Náhradníci: Rivero – Gameiro, Guedes, Koindredi, Lato, Mangala, Molina, Musah, Jason, M. Vallejo, Sobrino, Guillamón.

    CA Osasuna: Herrera – N. Vidal, Roncaglia, U. García, Cruz – Moncayola – R. Torres, J. Martínez, Torró, R. García (C) – Calleri.
    Náhradníci: Álvarez, J. Pérez – Oier, Barja, Budimir, I. Pérez, Gallego, Jony, M. Sánchez.

    Rozhodčí: Hernández – Naranjo, Sánchez.
    Rozcvička je v plném proudu
     
    S nepatrným zpožděním přišly obě jedenáctky na hřiště. Domácí v bílých trikotech a černých trenýrkách, hosté oblékli červené komplety.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Výkop obstarala Osasuna. Hosté po chvilkové rozvaze nakopli míč dopředu, čímž ho ale ztratili.
     
    2
    Rubén García (Osasuna) u postranní čáry sice přehlavičkoval Thierryho Correiu, jenže tak nešťastně, že autové vhazování má k dispozici soupeř.
     
    3
    Po navázání hry se Rubén García (Osasuna) provinil uprostřed hřiště nevybíravým faulem, na podobné prohřešky si musí dávat pozor.
     
    4
    Carlos Soler (Valencia) chtěl za obranu vyslat Gómeze, ten se ale k přihrávce svého spoluhráče nedostal.
     
    5
    Podobně to zkusili i hosté, ovšem ani těm tato varianta nevyšla. Smůlu má Jonathan Calleri, který byl při zpracování míče chycen v ofsajdu.
     
    6
    Ve vlastním území kombinující Valencia trpělivě hledá cestu vedoucí hlouběji do pole.
     
    8
    Jenže přišla ztráta míče. Ten získal Jonathan Calleri (Osasuna) a zkusil projít individuálně. Trojnásobná přesila však byla nad jeho síly.
     
    9
    Domácí se dostali k centru z levé strany. Nízký pas Denise Čeryševa v pohodě odvrátil Vidal.
     
    10
    První střelu jsme viděli v desáté minutě. Prostor k ní si před šestnáctkou udělal Jonathan Calleri a po teči obránce bude Osasuna kopat roh.
     
    11
    I po něm hosté zakončili. Exekutor García posadil balon na hlavu Jonathana Calleriho, který tentokrát přehlavičkoval břevno Doménechovy branky.
     
    13
    Valencia zahrávala standardku z dálky. Solerův odvrácený centr získal Uroš Račić, jehož ránu po předchozím zpracování srazil obránce mimo terč.
     
    14
    Domácí tým tak kopal roh. Centr se točil přímo na branku, odkud míč vyhlavičkoval Nacho Vidal.
     
    15
    Statistika držení míče: 60% : 40%.
     
    16
    Valencia dostala další výhodu rohového kopu. Lee Kang-in si z množství variant vybral rozehrávku nakrátko, která žádné nebezpečí nepřinesla.
     
    17
    Maxi Gómez (Valencia) si naběhl na pas za obranu. Před Herrerou už mohl zakončovat, ale nakonec se rozhodl situaci vyšperkovat přihrávkou na Denise Čeryševa. Ten v obrovské šanci trefil jen vracejícího se obránce. Veškeré vzrušení však bylo zbytečné, protože už první přihrávka mířila do ofsajdu.
     
    19
    Z předchozího varování poučeni hosté zaveleli k útoku. Ze strany centroval Roberto Torres, ale uvnitř vápna nikoho v červeném dresu nenašel.
     
    21
    Dalším centrujícím hráčem byl Jonathan Calleri (Osasuna). Taky on poslal balon ze strany, ale do svého kopu vložil příliš energie.
     
    22
    Po dvou útocích Osasuny se vydala dopředu Valencia. Na vzdušný pas si naskakoval Daniel Wass, který se při tom podle sudích provinil útočným faulem.
     
    24
    Z tentokrát nezaviněného střetu si Thierry Correia (Valencia) odnesl nějakou bolístku. A vypadá to, že bude muset být ošetřen. Ano, je to tak.
     
    25
    Naštěstí se nejednalo o nic vážného, takže Thierry Correia (Valencia) může pokračovat ve hře.
     
    26
    Roberto Torres (Osasuna) si pěkně posunul míč před hranicí vápna a napřáhl ke střele. Ta mu ale vůbec nesedla a uletěla na tribunu.
     
    27
    Na opačné straně se kopal roh. Na centr Josého Gayi si mezi soupeři vyšplhal Mouctar Diakhaby (Valencia), který trefil přesný střed Herrerovy branky.
     
    28
    Z té musel honem spěchat Jaume Doménech (Valencia), aby byl u nakopnutého míče z brejku dřív než dobíhající Jonathan Calleri.
     
    30
    Statistika držení míče: 58% : 42%.
     
    31
    Půl hodina je za námi. Územní převahou disponující Valencia právě operuje na území Osasuny.
     
    32
    To se ale záhy změnilo. Hosté se pak prokombinovali na pravou stranu vápna, odkud Rubén García přihrávkou pod sebe minul Javiera Martíneze.
     
    33
    Valencia rozjela akci po levém křídle. Volného prostoru tam José Gayá využil k centru, při kterém se bohužel pro útočící celek ukopl.
     
    35
    José Gayá (Valencia) ještě jednou. Tentokrát už dal balonu lepší směr, ale Sergio Herrera sebevědomě vyšel z branky a centr si ukořistil.
     
    36
    Au, po nezaviněné srážce ve skluzu teď trpí Uroš Račić (Valencia) a Lucas Torró (Osasuna). Hlavně pro srbského fotbalistu to nevypadá vůbec dobře.
     
    38
    Uroš Račić (Valencia) i Lucas Torró (Osasuna) už jsou zpátky na nohou a jejich pokračování v zápase tak podle všeho nic nebrání.
     
    39
    Osasuna zkusila zahrozit pasem za obranu. Jon Moncayol tam hledal Calleriho, ale soupeřova defenziva byla ve střehu.
     
    40
    Domácí kontrovali centrem na zadní tyč, kde by rád zakončil Daniel Wass. Pozici měl ovšem velmi ztíženou a Herrera tak zasahovat nemusel.
     
    42
    Osasuna právě vstřelila branku!
    Pamplona udeřila v závěru poločasu z brejku! Dobrou práci odvedl Nacho Vidal, který po obloučku spoluhráče střílel poblíž pravého rohu malého vápna. Jaume Doménech jeho pokus zblízka vyrazil, ale na pohotovou dorážku pod břevno od JONATHANA CALLERIHO už domácí gólman nestačil.
     
    43
    Rubén García (Osasuna) fauloval uprostřed hřiště.
     
    45
    Alejandro Hernández nastavuje 2 minuty.
     
    45+1
    Žlutou kartu za podražení dostává pravý obránce Nacho Vidal (Osasuna), který se tímto pro příští zápas vykartoval.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Držení míče: 58% : 42%.
    Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 2:2.
    Rohy: 3:1. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 4:10.
     
    První poločas měl vyrovnaný průběh, avšak se šťastnějším koncem pro Osasunu. Klub z Pamplony poslal ve 42. minutě do vedení Jonathan Calleri, který se zároveň stal jediným střelcem uplynulého dějství.
     
    Domácí mohou litovat nevyužité převahy držení míče, která hovořila v jejich prospěch 58% ku 42%.Taková statistika si rozhodně žádá častější střelbu, než tomu bylo v prvních pětačtyřiceti minutách. I to se o přestávce bude snažit vtlouct svým svěřencům do hlavy Javi Gracia. Uvidíme, zda domácí kouč sáhne i k nějaké změně v sestavě.
     
    Rozhodčí už svolává hráče zpátky na hřiště.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Druhá půle začala v sestavách beze změn.
     
    47
    Domácí se usadili na útočné polovině a postupně obléhají pokutové území. Přijde zakončení?
     
    49
    Nakonec ano. Z hranice šestnáctky ji vyprodukoval Maxi Gómez (Valencia), ale do trajektorie střely se postavil obránce. Po jeho teči je nařízen roh.
     
    50
    Ten si Osasuna hravě pohlídala. Myslím, že to byl Facundo Roncaglia, kdo odhlavičkoval míč do bezpečí.
     
    52
    Ze zvýšené aktivity vytěžili domácí další roh. Carlos Soler poslal centr na přední tyč a po zásahu obránce si celou proceduru zopakuje.
     
    53
    Carlos Soler (Valencia) kopl míč do stejných míst jako předtím. Situace dopadla podobně, jediný rozdíl byl v tom, že hráč zavírající přední tyč odkopl míč na opačnou stranu – tedy do hřiště.
     
    54
    Rubén García (Osasuna) si všiml, že je Jaume Doménech daleko z branky. Z dálky ho proto zkusil překopnout, ale střela se mu dvakrát nepovedla.
     
    55
    Osasuna v posledních minutách zmírnila tlak Valencie, kterému čelila od začátku druhé půle.
     
    56
    Na to zareaguje Javi Gracia střídáním. U lajny už přešlapává Yunus Musah (Valencia), na svůj nástup do hry si však bude muset ještě nějaký čas počkat.
     
    57
    Teď se totiž hraje u středového kruhu a míč má k dispozici Osasuna, která se nechystá ho jen tak zakopnout.
     
    58
    Střídání v týmu Valencia CF: ze hřiště odchází Lee Kang-in, přichází Kévin Gameiro.
     
    59
    Střídání v týmu Valencia CF: ze hřiště odchází Uroš Račić, přichází Yunus Musah.
     
    60
    Statistika držení míče: 63% : 37%.
     
    60
    Daniel Wass (Valencia) vjel do souboje s Jonathanem Callerim jako na saních, takže se žlutému trestu nemohl v žádném případě vyhnout.
     
    61
    Po centru ze strany mohl dát uklidňující gól Lucas Torró (Osasuna). Po jeho střele míč padal pod břevno, ale Jaume Doménech ho skvělým zákrokem vytáhl nad.
     
    62
    Z nařízeného rohu už Osasuna nezahrozila.
     
    64
    Valencia chtěla vysunout Maxiho Gómeze, ale ten si neuhlídal ofsajdové postavení.
     
    66
    Zanedlouho poté už měl Maxi Gómez na kopačce vyrovnání! Hrotový útočník Valencie střílel zpoza vápna dolů k levé tyči, kam Sergio Herrera skočil na poslední chvíli.
     
    68
    Střídání v týmu Valencia CF: ze hřiště odchází Denis Čeryšev, přichází Gonçalo Guedes.
     
    69
    Valencia právě vstřelila branku!
    Netopýři zaslouženě vyrovnávají! Po kombinaci před vápnem našel Maxi Gómez obloučkem Yunuse Musaha, ten vyslal z pravé strany střílený centr a nešťastník UNAI GARCÍA si ho srazil do sítě vlastní branky.
     
    71
    Žlutá karta? Ano. Za držení protihráče je potrestán Juan Cruz (Osasuna).
     
    73
    Střídající Gonçalo Guedes (Valencia) vypálil ve snaze dokonat obrat. Přestože jeho rána sestrojená ze střední vzdálenosti od branky měla dobré parametry, nakonec se stočila dva metry od pravé tyče.
     
    74
    Před námi je několikanásobné střídání.
     
    74
    Střídání v týmu CA Osasuna: ze hřiště odchází Rubén García, přichází Manu Sánchez.
     
    75
    Střídání v týmu CA Osasuna: ze hřiště odchází Javier Martínez, přichází Kike Barja.
     
    75
    Střídání v týmu CA Osasuna: ze hřiště odchází Roberto Torres, přichází Iñigo Pérez.
     
    75
    Statistika držení míče: 64% : 36%.
     
    76
    Vidalův centr ze strany domácí obrana odvrátila. Stejně jako Osasuna následnou protiakci.
     
    77
    V nervózním závěru fauloval Manu Sánchez (Osasuna). A od rozhodčího dostal žlutou kartu.
     
    79
    Na levé straně měl před sebou dost prostoru José Gayá (Valencia). Využil ho proto k přízemní střele k zadní tyči, kterou asi o dva metry minul.
     
    80
    Z dalšího útoku vytěžila Valencia roh. Po převzetí Solerovy přihrávky odcentroval do šestnáctky Goncalo Guedes, ale našel pouze hlavu obránce.
     
    82
    Necelých deset minut před koncem řádné hrací doby zůstávají oba týmy od vítězství stejně daleko.
     
    84
    Přiblížit k úspěchu chtěl svůj celek Lucas Torró (Osasuna). U pravé lajny se proto nadechl k samostatné akci, která mu ale vůbec nevyšla.
     
    85
    Jonathan Calleri (Osasuna) si naběhl za záda obránců a po křižné střele z pravé strany orazítkoval tyč! Na tuto brankovou konstrukci dost možná vyrazil míč Jaume Doménech, pro něhož by to byl zákrok večera.
     
    86
    Střídání v týmu CA Osasuna: ze hřiště odchází Jon Moncayola, přichází Oier.
     
    88
    Lucas Torró (Osasuna) si našel palebnou pozici na hranici vápna. Střílel ale z hlubokého záklonu, takže bránu přestřelil. Doménech se chystá na rychlý odkop.
     
    89
    Domácí by totiž rádi vyhráli. Před zápasem byli v roli favorita, ale teď to vypadá, že se asi budou muset spokojit i s remízou.
     
    90
    To se dozvíme už za 4 minuty.
     
    90+2
    Hrdinou zápasu se mohl stát Kike Barja! Dobře si naběhl na průnikovou přihrávku, ale ještě lépe přečetl hru Jaume Doménech. Domácí gólman rychle vyběhl z branky, tím střelci zmenšil úhel a úspěšně ho vychytal.
     
    90+3
    Po sérii rohových kopů (2x Osasuna a 1x Valencia) se hra přesunula doprostřed hřiště. Teď už opravdu vše nasvědčuje tomu, že zápas skončí remízou.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 4:6.
    Rohy: 9:4. Ofsajdy: 5:2. Fauly: 8:17.
     
    Před zápasem chtěla víc, ale po jeho konci musí být za bod vděčná. Valencia proti Osasuně nezačala dobře, když po prvním poločase prohrávala. Díky zlepšené hře ve druhé půli ale domácí tým vyrovnal a v nastalém tlaku myslel i na obrat. Nakonec však musel mít strach o remízu, neboť si v závěru soupeř vytvořil dvě velké šance.
     
    Mestalla tak pro Osasunu dál zůstává nedobytnou tvrzí. Tým z Pamplony ji naposledy dobil v roce 2004 a po dnešním výsledku 1:1 si na plný bodový lup z Valencie ještě nějaký čas počká. (21:05:59)

    Lukáš Jasoněk

    Branky: 69. U. García (vla.) – 42. Calleri

    Karty:   60. Wass (VAL) – 45+1. N. Vidal (OSS), 71. Cruz (OSS), 77. M. Sánchez (OSS)


    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 4:6. Rohy: 9:4. Ofsajdy: 5:2. Fauly: 8:17.
    Valencia CF: Doménech – T. Correia, Paulista, Diakhaby, Gayá (C) – Wass, Soler, Račić (59. Musah), Čeryšev (68. Guedes) – Lee Kang-in (58. Gameiro), Gómez.
    Náhradníci: Rivero – Gameiro, Guedes, Koindredi, Lato, Mangala, Molina, Musah, Jason, M. Vallejo, Sobrino, Guillamón.

    CA Osasuna: Herrera – N. Vidal, Roncaglia, U. García, Cruz – Moncayola (86. Oier) – R. Torres (75. I. Pérez), J. Martínez (75. Barja), Torró, R. García (C) (74. M. Sánchez) – Calleri.
    Náhradníci: Álvarez, J. Pérez – Oier, Barja, Budimir, I. Pérez, Gallego, Jony, M. Sánchez.

    Rozhodčí: Hernández – Naranjo, Sánchez
    bahis siteleri