Sjezd mužů, Kitzbühel Vítěz: B. Feuz (SUI) (kon.) | Sjezd žen, Crans Montana Vítězka: S. Goggiová (ITA) (kon.)
konec
Sjezd žen, Crans Montana

Vítězka: S. Goggiová (ITA)

Pátek 22.01.2021, 13:15Sjezdové lyžování
     
    Konečné pořadí:

    1. Sofia Goggiaová (ITA) 1:10,10
    2. Ester Ledecká (CZE) +0,20
    3. Breezy Johnsonová (USA) +0,57
    4. Petra Vlhová (SVK) +0,89
    5. Jasmine Fluryová (SUI) +0,95
    5. Kira Weidleová (GER) +0,95
    7. Priska Nuferová (SUI) +1,05
    8. Mirjam Puchnerová (AUT) +1,07
    9. Federica Brignoneová (ITA) +1,09
    10. Nadia Delagová (ITA) +1,15
    11. Tamara Tipplerová (AUT) +1,16
    12. Elena Curtoniová (ITA) +1,17
    13. Ricarda Haaserová (AUT) +1,18
    14. Corinne Suterová (SUI) +1,20
    15. Laura Pirovanová (ITA) +1,22
    16. Lara Gutová-Behramiová (SUI) +1,35
    17. Christine Scheyerová (AUT) +1,48
    18. Kajsa Vickhoff Lieová (NOR) +1,56
    19. Tiffany Gauthierová (FRA) +1,62
    20. Isabella Wrightová (USA) +1,73
    21. Ariane Rädlerová (AUT) +1,75
    22. Joana Hählenová (SUI) +1,78
    23. Noemie Kollyová (SUI) +1,81
    24. Julija Pleškovová (RUS) +1,86
    24. Jasmina Suterová (SUI) +1,86
    26. Sabrina Maierová (AUT) +1,88
    27. Ramona Siebenhoferová (AUT) +1,97
    28. Lin Ivarssonová (SWE) +2,02
    29. Laura Gaucheová (FRA) +2,07
    30. Nadine Festová (AUT) +2,19
    31. Michaela Heiderová (AUT) +2,21
    32. Ragnhild Mowinckelová (NOR) +2,38
    33. Michelle Gisinová (SUI) +2,40
    34. Greta Smallová (AUS) +2,45
    35. Marta Bassinová (ITA) +2,51
    36. Maruša Ferková (SLO) +2,56
    37. Ilka Štuhecová (SLO) +2,57
    38. Rosina Schneebergerová (AUT) +2,77
    39. Laurenne Rossová (USA) +2,90
    40. Camille Ceruttiová (FRA) +2,92
    41. Roberta Melesiová (ITA) +2,96
    42. Nevena Ignjatovićová (SRB) +2,99
    43. Stephanie Jenalová (SUI) +3,25
    44. Jacqueline Wilesová (USA) +3,54
    45. Esther Paslierová (FRA) +3,59
    46. Ania Monica Caillová (ROU) +3,73
    47. Elvedina Muzaferijaová (BIH) +4,07
    48. Marie-Michéle Gagnonová (CAN) DNF
    49. Stephanie Venierová (AUT) DNF
    50. Francesca Marsagliaová (ITA) DNF
    51. Rahel Koppová (SUI) DNS (15:12:27)
     
    S těmito slovy už se můžu pro dnešek z Crans Montany rozloučit, ale ne na dlouho. Už zítra následuje druhý sjezd na stejném místě, v neděli se zde pojede také náhradní SuperG místo zrušeného závodu ve Svatém Mořici. A k texotvým přenosům z těchto závodů vás samozřejmě srdečne zvu.
     
    Neohrožený italský express Sofia Goggiová to zase dokázala. Znovu byla nejrychlejší ze všech a svým třetím vítězným sjezdem po sobě vyrovnává italské historické maximum Isolde Costnerové a hned zítra se může osamostatnit na čele. Na prvním místě hodnocení sjezdu každopádně zase navýšila svůj náskok.

    Fantastické druhé místo slaví pražská rodačka Ester Ledecká, která se ve sjezdu postavila podruhé v kariéře na stupně vítězek a za italskou fenoménkou zaostala jen o dvě desetiny! A počtvrté po sobě na třetí nejvyšší stupínek vystoupala Breezy Johnsonová, která prokazuje neskutečnou vyrovnanost svých výkonů a také famózní rychlost.

    Životní výsledek ve sjezdu vyrovnala čtvrtým místem Petra Vlhová, která jasně ukazuje, že je největší a možná jedinou adeptkou na zisk velkého glóbu, protože dnes opět výrazně navýšila vedení v celkovém pořadí. Za očekáváním dnes zůstaly obě domácí favoritky a hvězdy, Corinne Suterová dojela až čtrnáctá, Lara Gutová-Behramiová dokonce ještě dvě příčky za ní. Dnes je překonaly reprezentační kolegyně, pátá Jasmine Fluryová vyrovnala svůj druhý nejlepší výsledek ve sjezdu, sedmá Priska Nuferová si dokonce vylepšila své kariérní maximum.
     
    Závod právě skončil.
     
    51
    Poslední sjezdařkou na změklé trati byla Nevena Ignjatovićová ze Srbska. Ani ta se mezi bodovanou třicítku nevešla, i když už má na kontě víc než stovku startů v SP. Tři vteřiny ztráty stačí jen na 42. příčku a pořadí tak máme kompletní.
     
    50
    Roberta Melesiová už se nějaký ten čas potlouká ve Světovém poháru, slušně jezdí obří slalom. A dobrý styl ukázala i ve sjezdu, plynulá, ale pomalá jízda však na body nestačí. Je až jednačtyřicátá.
     
    49
    Závodnice z Bosny a Herzegoviny Elvedina Muzaferijaová už má také závod v Crans Montaně za sebou. Startovala už i na mistrovství světa a olympijských hrách, ve Švýcarsku ale příliš nezazářila. +4,07 je nejpomalejší čas ze všech lyžařek, které dojely do cíle.
     
    48
    Camille Ceruttiová střídá Švýcarku Jenalovou na 40. místě, dojela s odstupem +2,92 na vítězku Sofii Goggiovou.
     
    47
    Poslední domácí závodnicí z početného švýcarského pole je Stephanie Jenalová. Mladičká lyžařka ale na své úspěšné krajanky nenavázala a končí až na chvostu čtvrté desítky.
     
    46
    Ania Monica Caillová reprezentuje Rumunsko, ale má i francouzské kořeny. V cíli je ještě pomalejší než před ní jedoucí Paslierová a obsazuje 42. příčku.
     
    45
    Esther Paslierová je teprve druhou Francouzkou v závodě, i to dokládá, jak francouzská reprezentace žen ve sjezdu strádá. A strádat bude i nadále. Paslierová je s propastnou ztrátou skoro čtyř sekund nejpomalejší závodnicí v cíli.
     
    44
    Isabella Wrightová naopak bodovat bude a její reprezentační kolegyně v cíli hlasitě výskají. Mladá Američanka dojíždí na 20. místě se slušnou ztrátou +1,73. Skvělý sjezd.
     
    43
    Maruša Ferková už pamatuje i pódiové umístění v SP ve slalomu, ve sjezdu ale tak silná není. Dnes si body nepřipíše a s o dvě a půl sekundy pomalejším časem než Goggiová je aktuálně až pětatřicátá.
     
    42
    Michaela Heiderová se dostala na terénní vlně do velkého záklonu, ve stejném místě jako vypadla Stephanie Venierová. Heiderová to sice ustála, v cíli se to ale projevilo na čase. +2,21 ztráty znamená až 30. místo.
     
    41
    Greta Smallová jezdí slušně závody druhého sledu, ve Světovém poháru se ale zatím usídlit mezi pravidelně bodujícími nedokázala. A nepovede se jí to ani dnes, je dvaatřicátá a bodovat dnes nebude.
     
    40
    Švýcarka Noemie Kollyová si vedla úplně stejně. Dlouho držela krok s první patnáctkou, ale v cíli ztratila rychlost. Ale ve svém třetím závodě kariéry má na dosah životní výsledek, zatím je dvaadvacátá.
     
    39
    Julija Pleškovová se specializuje především na rychlostní disciplíny, což ukazovala na trati poměrně slušně. V cílové pasáži jí ale přeci jen došly síly a nakonec dojíždí na 22. příčce s odstupem +1,86. I ona je ale se svým výkonem spokojená.
     
    38
    Francouzka Laura Gaucheová předvedla téměř totožnou jízdu, alespoň co se času týče. Je ještě o čtyři setiny pomalejší než Švédka a dnes už to na nějaký útok ze zadních pozic asi nevypadá. Ester Ledecká pomalu může slavit stříbro a Goggiová historický třetí triumf v řadě.
     
    37
    Lin Ivarssonová drží švédský prapor ve sjezdovém lyžování, ale nepříliš vysoko. V cíli 25. místo a ztráta +2,02. Švédsko neprožívá příliš úspěšné roky v alpském lyžování.
     
    36
    Třetí Rakušankou v řadě je Sabrina Maierová a ani ona příliš velkou díru do světa neudělala. Dojela na 23. příčce a dle výrazu v její tváři je poměrně spokojená a mohla by si připsat pár bodů.
     
    35
    Její reprezentační kolegyně Rosina Schneebergerová to samé říct nemůže. +2,77 a momentálně 29. místo možná ani nebude stačit na body.
     
    34
    Blonďatá hříva Ariane Rädlerové už vlaje v plné rychlosti a nakonec to pro Rakušanku nebude zlý výsledek, alespoň ne co se týče odstupu. +1,75 ztráty a 20. místo je slušným výsledkem pro nepříliš zkušenou Rakušanku, která stále sbírá zkušenosti.
     
    33
    Rahel Koppová do dnešního závodu neodstartovala.
     
    32
    Nadine Festová šla ve stopách Američanky a i ona si z dnešního klání odnese jen hrstku bodů. Je o +2,19 pomalejší než Goggiová a zatím je dvacátá třetí.
     
    31
    Elitní třicítka je za námi, závodnice teď už startují v rychlejším sledu. Laurenne Rossová se s tratí v Crans Montaně nepopasovala příliš dobře a momentálně obsazuje až 27. místo se ztrátou +2,90.
     
    30
    Marie-Michéle Gagnonová potvrdila své nevyrovnané výsledky a sympatická Kanaďanka dnes závod nedokončí. Dlouhý výjezd po jednom ze skoků způsobil, že se nevešla do další branky.
     
    29
    Bohužel! Švýcarka ještě pár set metrů před cílem útočila dokonce na pódium, cílový skok a rovinka ji ale příliš nevyšla a dojíždí sedmá. I tak je to ale perfektní výsledek pro Nuferovou.
     
    29
    Co předvede další z nepřeberného množství domácích hrdinek? Priska Nuferová začala parádně a stále zrychluje!
     
    28
    Rakušanka Christine Scheyerová to ale příliš nepotvrdila, té kopec v Crans Montaně moc nesedl. V cíli je šestnáctá s odstupem +1,48.
     
    27
    Zřejmě ano! Fluryová se stává nejlepší domácí závodnicí v dnešním sjezdu, fantastické páté místo pouhých šest setin za Petrou Vlhovou. Vypadá to, že trať opravdu zrychluje.
     
    27
    Další domácí nadějí je Jasmine Fluryová, rozsvítí oči poměrně zklamaným švýcarským trenérům?
     
    26
    A udělala dobře! Rakušanka i s vyšším číslem zajela slušnou jízdu a vypadá to, že by se trať ve stínu mohla zrychlovat! Technicky vydařená jízda znamená 11. příčku a ztrátu pouze +1,18. Za šestou příčkou zaostala jen o 11 setin!
     
    26
    Ricarda Haaserová už letos také zažila nepříjemný pád, v obřím slalomu v Kranjske Goře minulý týden. Stále je lehce potlučená, dnešní sjezd si ale ujít nenechala.
     
    25
    Gauthierová se ale dnes poměrně pochlapila, po jízdě bez výraznějších problémů dojíždí v 15. nejrychlejším čase se ztrátou +1,62 na Goggiovou.
     
    25
    Tiffany Gauthierová je poměrně osamocenou bojovnicí v barvách Francie, tato velmoc momentálně nemá žádné kvalitní závodnice do rychlostních disciplín.
     
    24
    A tuhle příčku si dnes vylepší! Skvěle zvládnutá jízda, parádní rychlost a udržení tempa až do cíle znamená pro Puchnerovou šesté místo s odstupem +1,07. Parádní výsledek.
     
    24
    Další z rakouských nadějí, Mirjam Puchnerová, která skončila ve včerejším tréninku v první desítce. Ve sjezdu byla zatím nejlépe dvanáctá.
     
    23
    Zatím ne. Jacqueline Wilesová skončí v poli poražených, 1:13,64 je nehorší čas ze všech.
     
    23
    Jacqueline Wilesová pochází z nadace a tréninkového programu Lindsay Vonnové, která pomáhá lyžařkám, které nemají potřebné finanční prostředky. Prosadí se Američanka, která se vrací do SP po zranění?
     
    22
    Skvělá jízda Nadii Delagové znamená ve finále famózní sedmé místo s odstupem lehce nad sekundu. O setinu poráží Tamaru Tipllerovou, o dvě setiny Elenu Curtoniovou a útočí na nejlepší umístění kariéry.
     
    22
    Třiadvacetiletá Italka Nadia Delagová válí v evropském poháru, v tom světovém by se chtěla stabilně usídlit v elitní patnáctce sjezdařek. Zatím jede velmi slušně a mohla by poprvé v kariéře proniknout do top ten!
     
    21
    Bohužel ne. Jasmine Suterová nevolila mnohdy optimální nájezdy do obranek a v mírnější pasáži hodně ztratila rychlost. V cíli to stačí na 14. místo a +1,86 ztráty.
     
    21
    Závod konečně pokračuje a ze startu se spustila mladší ze sester Suterových, Jasmina. Porazí dnes svou starší ségru Corinne, která je v cíli nečekaně až devátá?
     
    20
    Stephanie Venierová si znovu obula lyže a sama sjíždí sjezdovkou v Crans Montaně dolů. To jsou hodně příjemné obrázky, což se nedá říct o tváři Rakušanky, která je pořádně potlučená a zkrvavělá.
     
    20
    Naštěstí se Stephanie Venierová postavila na vlastní nohy, což je první dobrá zpráva. S pomocí záchranářů a pořdatelů se vymotala z ochranné sítě, která teď bude muset podstoupit opravy.
     
    20
    A Venierové se stává bohužel něco podobného, snad jsem jí to nepřivolal. Rakušanka na jedné z terréních vln nezvládla její přejezd, lyže ji katapultovaly do vzduchu a poslaly ji ve velké rychlosti do ochranné sítě. Nepříjemný pád.
     
    20
    Stephanie Venierová byla loni v jednom ze závodů třetí a bojuje o účast na mistrovství světa. Ve sjezdu jí situaci ulehčila Nina Ortliebová, která při tréninku upadla a přivodila si zranění.
     
    19
    Brignoneová potvrdila slušnou formu a i když na nejrychlejší tři stačit nemohla, šesté místo se ztrátou lehce nad jednu sekundu je pro Italku skvělé umístění.
     
    19
    Vítězka velkého glóbu z loňské sezóny, majitelka čtyř podiových umístění ve sjezdu a čtvrtá z jednoho z loňských závodů, tolik krátce k veteránce Federice Brignoneové, která už se prohání mezi brankami.
     
    18
    Na poměry Laury Pirovanové skvělá jízda, která jí s odstupem +1,22 vynáší deváté místo. V cíli ale příliš spokojená nevypadá, cítí, že mohla sjet kopec ještě lépe.
     
    18
    Laura Pirovanová měla ve středečním tréninku nepříjemný moment, kdy si o jednu z branek pohmoždila rameno. Zranění nebylo tak limitující, aby ji nepustilo do závodu a tak už se Italka spustila do trati.
     
    17
    V cíli dokázala své skvělé tempo udržet, ale v natřískaném poli jí odstup +1,17 stačí jen na sedmé místo, setinu za Tamarou Tipplerovou.
     
    17
    Elena Curtoniová už má za sebou pěknou řádku důležitých závodů a ve vrchní části to potvrdila, když jede srovnatelně s elitní šestkou.
     
    16
    Bohužel, Norka svou bilanci potvrdila, v závodě nejela tak rychle, dvakrát výrazně podjela branku a v cíli je až na deváté příčce. Zatím vše nasvědčuje tomu, že Ester Ledecká bude popáté v rámci SP na stupních vítězů! Ale nepředbíhejme.
     
    16
    Kajsa Vickhoff Lieová má ambice na dobrý výsledek, vždyť vyhrála včerejší trénink. Norka vůbec dokáže zkušební jízdy zajíždět perfektně, chtělo by to ale začít přenášet i do závodů. Talent i schopnosti na to má.
     
    15
    Breezy Johnsonová nesjela vršek tak dobře, jako Ledecká a Goggiová, ale ve druhé polovině trati skvěle zabrala a sesazuje Petru Vlhovou z průběžného třetího místa. Neuvěřitelná konzistence výkonů a výsledků pro Američanku.
     
    15
    Breezy Johnsonová prožívá průlomovou sezónu, letos nechyběla na stupních vítězů ve sjezdu ani jednou! Forma jako hrom, ale v tréninku se v Crans Montaně neumísťovala na předních pozicích.
     
    14
    Ragnhild Mowinckelová nepůsobila moc živě, těžko říct, co bylo největší příčinou ztráty +2,38, což znamená až desáté místo. Je klidně možné, že závodnice limituje silný vítr.
     
    14
    Ragnhild Mowinckelová se letos vrací po komplikovaném zranění kolene a dnes jede v SP po stopadesátosmé. V tréninku ji přes trať přebehla liška, naštěstí se ale zvířeti ani lyžařce nic nestalo.
     
    13
    Ne, tentokrát to půvabné švýcarské blondýnce nevyjde. Švýcarky vůbec v domácím prostředí příliš nezáří, Suterová je šestá, Gutová dokonce až za ní na sedmém místě s odstupem +1,35 na čelo.
     
    13
    Vítězka obou loňských jízd Lara Gutová-Behramiová už se pere s tratí i nepříznivými povětrnostními podmínkami. Zatím po polovině sjezdu ztrácí sedm desetin.
     
    12
    Velmi slušná jízda Petry Vlhové, která ukázala, že jí zdejší sjezdovka svědčí a nahrál jí i fakt, že dnešní sjezd byl zkrácen. Třetí místo pro Slovenku, ztráta na Goggiovou je +0,89.
     
    12
    Na trati je Petra Vlhová, vedoucí žena celkového pořadí a zřejmě největši aspirantka na velký glóbus. Fyzicky je na tom skvěle, v náročném programu chce odjet co nejvíce závodů.
     
    11
    Ilka Stuhecová neudělala výraznější chybu, ale zkrátka lyže ji nejely dostatečně rychle a zřejmě nevolila ani příliš ideální stopu. V cíli je druhá nejpomalejší ze všech, odstup na Goggiovou činí +2,23.
     
    11
    Jsme zpátky, slovinský express Ilha Stuhecová je na trati. Jak ji poznamená dlouhé čekání a také silný vítr, který na trati stále vane?
     
    Na Startu jsou stále některé velké favoritky, třeba právě Ilka Stuhecová, která bude první na ráně. Lara Gutová-Behramiová vyhrála oba loňské sjezdy a i dnes by mohla zazářit. A zapomínat nesmíme ani na Breezy Johnsonovou s číslem 15, trojnásobnou bronzovou medailistku z letošní sezóny, a na Kajsu Vickhoff Lieovou, která vyhrála včerejší trénink.
     
    V Crans Montaně se jelo mistrovství světa naposledy v roce 1987, po čtyřiceti letech by se ale mohlo znovu vrátit. Švýcarské středisko totiž zvažuje kandidaturu pro pořádání šampionátu v roce 2027. Pokud se tak stane, snad pořadatelům vyjde počasí lépe.
     
    V Crans Montaně stále čekáme na opětovné spuštění závodu, vítr v horní pasáži je stále dost silný a víří čerstvý sníh na sjezdovce, což by samozřejmě mohlo představovat riziko pro závodnice.
     
    Vítr stále zlobí, v horní pasáži, kde se dnes mělo startovat, je opravdu příliš silný. Momentálně ale vane nepříjemný vichr i dole, některé branky větru odolávají jen stěží. Zatím je závod na chvíli přerušen.
     
    11
    Další sjezdařkou v řadě je Slovinka Ilka Stuhecová, která se spustí do zkráceného sjezdu za malou chviličku. I Stuhecová má slušnou formu, letos nebyla ve sjezdu horší než sedmá.
     
    10
    Ve sjezdu ale Bassinová přeci jen ve svém věku ještě nemá potřebné zkušenosti, možná této velmi drobné závodnici chybí pár kilo navíc, aby byla v rychlostních disciplínách ještě rychlejší. V cíli je zatím poslední, +2,51 za Goggiovou.
     
    10
    Její krajanka Marta Bassinová je letos téměř neporazitelná v obřím slalomu, nebojí se ale naskakovat i do rychlejších a nebezpečnějších závodů ve sjezdu.
     
    9
    Sofia Goggiaová dnes může vstoupit do historie! Může se stát teprve druhou Italkou, která vyhraje tři po sobě jdoucí sjezdy a nakročeno k tomu má skvěle! Udržela tempo až do cíle a i když na top speedu nebyla nejrychlejší, lepší stopa ji zajistila nejrychlejší čas o dvě desetiny!
     
    9
    Pozor, ze startovní brány vyjela největší favoritka na triumf Sofia Goggiaová a jede tak, jak ji známe. Agresivně a na plné riziko od prvních metrů.
     
    8
    Siebenhoferová se přiřítila do prázdného cílového prostoru, kde jinak bouří stovky diváků. Bohužel Rakušance v druhé polovině trati došel dech a je v cíli o +1,77 pomalejší než Ester Ledecká.
     
    8
    Ramona Siebenhoferová je také zdatnou univerzálkou, vždy to byla ale specialistka spíše na rychlostní disciplíny. Prokáže tato devětadvacetiletá Rakušanka své letité zkušenosti?
     
    Ester Ledecká si v cíli postěžovala a i ve skvělé jízdě našla při nájezdu do komprese ve svém počínání chybu, kterou hned nahlásila do vysílačky svému týmu.
     
    7
    Suterová dvakrát lehce zavrávovala v pasážích trati, které zalívá stín. Tam to sjezdařkám příliš nesvědčí, Suterová ani v cíli nenabrala potřebnou rychlost a je až čtvrtá, sekundu za Ledeckou.
     
    7
    Corine Suterová, domácí hvězda, obhájkyně malého glóbu za sjezd a vítězka prvního sjezdu této sezóny. Moc dobře místní sjezdovku zná, dokáže toho využít?
     
    6
    První z Italek bohužel dnes závod nedokončí! Francesca Marsagliaová zaváhala na jednom z menších skoků, který ji vynesl mimo ideální stopu, a Marsagliová se pak nedokázala vejít do další branky.
     
    5
    Česká obojživelnice Ester Ledecká prokázala, že dávno patří mezi nejlepší sjezdařky světa. V cíli momentálně vede o téměř sedm desetin před Weildeovou a může dnes pomýšlet poměrně vysoko!
     
    5
    Ester Ledecká už od začátku a prvních bran získává na své soupeřky spoustu času a neztrácí rychlost, skvělá jízda!
     
    5
    Pětadvacetiletá česká hvězda Ester Ledecká je na trati! Ve středu byla v tréninku pátá, sjezd už v rámci SP dokázala vyhrát! Sedne jí místní poměrně mekká trať?
     
    4
    Druhá z domácích lyžařek Joana Hählenová si tak dobře nevedla, jízda byla plná drobných chybiček a stačí pouze na třetí místo s odstupem sedmi desetin.
     
    3
    Weidleová nabrala ve druhé polovině skvělou rychlost, a cílem proletěla v čase o -0,14 rychlejším než Tamara Tipplerová! Za cílovou páskou jí ale došly síly, neubrzdila svůj pohyb a vletěla do cílové bariéry. Naštěstí už neměla takovou rychlost a nehrozilo žádné zranění.
     
    3
    První Němkou v závodě je Kira Weidleová, která nejlépe dojela ve sjezdu třetí. Ani v jednom tréninku se nevešla do první desítky, jak se popasuje s náročnou podložkou, kterou včera zkropil déšť, v noci sněhová bouře a dopoledne zase zasáhl silný vítr?
     
    2
    Gisinová byla po celou délku trati posazená lehce vzadu, její stopa se nezdála ideální. V cíli na Tipplerovou ztratila skoro vteřinu.
     
    2
    Michelle Gisinová se dokáže prosazovat ve všech disciplínách, letos třeba dvakrát vyšplhala na pódium v obřím slalomu, poprvé v kariéře. Dokáže to zopakovat i ve sjezdu?
     
    1
    Na uměle zvýšeném závěrečném skoku Tipplerová nezaváhala a do cíle zkráceného sjezdu dojela v čase 1:11,26.
     
    1
    Tamara Tipplerová se spustila z posunutého startu, který je standardně určen pro super obří slalom. V prvních brankách volí hodně přímou stopu a po zahranení dokonce málem vyletěla z trati!
     
    Závod právě začal.
     
    Vše je nachystáno, ve startovní bráně už stojí Tamara Tipplerová, sjezd v Crans Montaně startuje!
     
    Na sjezdovce už je první předjezdec, startovat by se tedy dnes opravdu mělo. Doufejme, že se závodnicím vyhnou nepříjemné karamboly, v mužském sjezdu na slavném Hahnenkammu bohužel dvakrát musel zasahovat vrtulník po nebezpečně vyhlížejících pádech Ryana Cochrana-Siegla a Urse Kryenbühla.
     
    V Crans Montaně panují poměrně nehostinné podmínky. Kvůli silnému větru jury rozhodla o snížení startu o několik set metrů. Snad se tedy závod alespoň v nějaké formě uskuteční.
     
    Bohužel, kvůli hustému sněžení, které zasáhlo středisko Crans Montana v noci, není trať způsobilá pro závod Světového poháru. Start sjezdu je tedy zatím posunut na 13:15.
     
    Startovní listina:

    1. Tamara Tipplerová (AUT)
    2. Michelle Gisinová (SUI)
    3. Kira Weidleová (GER)
    4. Joana Hählenová (SUI)
    5. Ester Ledecká (CZE)
    6. Francesca Marsagliaová (ITA)
    7. Corinne Suterová (SUI)
    8. Ramona Siebenhoferová (AUT)
    9. Sofia Goggiaová (ITA)
    10. Marta Bassinová (ITA)
    11. Ilka Štuhecová (SLO)
    12. Petra Vlhová (SVK)
    13. Lara Gutová-Behramiová (SUI)
    14. Ragnhild Mowinckelová (NOR)
    15. Breezy Johnsonová (USA)
    16. Kajsa Vickhoff Lieová (NOR)
    17. Elena Curtoniová (ITA)
    18. Laura Pirovanová (ITA)
    19. Federica Brignoneová (ITA)
    20. Stephanie Venierová (AUT)
    21. Jasmina Suterová (SUI)
    22. Nadia Delagová (ITA)
    23. Jacqueline Wilesová (USA)
    24. Mirjam Puchnerová (AUT)
    25. Tiffany Gauthierová (FRA)
    26. Ricarda Haaserová (AUT)
    27. Jasmine Fluryová (SUI)
    28. Christine Scheyerová (AUT)
    29. Priska Nuferová (SUI)
    30. Marie-Michéle Gagnonová (CAN)
    31. Laurenne Rossová (USA)
    32. Nadine Festová (AUT)
    33. Rahel Koppová (SUI)
    34. Ariane Rädlerová (AUT)
    35. Rosina Schneebergerová (AUT)
    36. Sabrina Maierová (AUT)
    37. Lin Ivarssonová (SWE)
    38. Laura Gaucheová (FRA)
    39. Julija Pleškovová (RUS)
    40. Noemie Kollyová (SUI)
    41. Greta Smallová (AUS)
    42. Michaela Heiderová (AUT)
    43. Maruša Ferková (SLO)
    44. Isabella Wrightová (USA)
    45. Esther Paslierová (FRA)
    46. Ania Monica Caillová (ROU)
    47. Stephanie Jenalová (SUI)
    48. Camille Ceruttiová (FRA)
    49. Elvedina Muzaferijaová (BIH)
    50. Roberta Melesiová (ITA)
    51. Nevena Ignjatovićová (SRB)
     
    Roli největší favoritky v obou tréninkových jízdách potvrdila Sofia Goggiová, která ukázala, že i tréninky jezdí úplně naplno. Ve středu vyhrála, ve čtvrtek dojela třetí. Čtvrteční jízdu ovládla Norka Kajsa Vickhoff Lieová, česká naděje Ester Ledecká se umístila na páté příčce v prvním tréninku a až devatenáctá dojela ve čtvrtek.
     
    Loni se v Crans Montaně jely stejně jako nyní dva sjezdy, jeden z nich byl náhradou za neuskutečněný závod v Rosa Khutor. A obě dve klání se stala kořistí domácí hrdinky Lary Gutové-Behramiové, která má zatím skvělou fazónu i letos, a to se netýká jen rychlostních disciplín. Střibrná v obou případech skončila druhá z domácích hvězd, Corine Suterová, na podiu obě Švýcarky doplnily rakouské kolegyně Stephanie Venierová a Nina Ortliebová.

    Sluší se připomenout čtvrté místo Petry Vlhové, z prvního závodu což je doteď její nejlepší umístění vě sjezdu. A v tom druhém zase zazářila pátou příčkou Ester Ledecká.
     
    Úvodní klání v nejrychlejší alpské disciplíně se i kvůli četným přesunům v kalendáři konala až v polovině prosince ve Val d'Isere. Na slavné sjezdovce se naplno ukázalo umění dvou královen rychlostních disciplín posledních let. Obhájkyně glóbu za slalom z loňského ročníku Corinne Suterová na své výkonu ze sezóny 2020 hned navázala triumfem, pekelně rychlá a nebojácná Sofia Goggiová dojela pouze 11 setin za ní. O den později si obě ženy pozice na dvou nejvyšších stupních vyměnily, vždy je poměrně překvapivě na třetím místě doplnila Američanka Breezy Johnsonová, pro kterou to byla dvě premiérová pódiová umístění.

    Své vítězství Goggiová obhájila i ve Svatém Antonu a protože Suterová dojela až šestá, je to právě Italka, která vede pořadí disciplíny. Třetí je zmíněná Johnsonová, jež se umístila na třetím místě i v rakouském středisku a ukazuje velkou konzistenci výkonů. K největším favoritkám dnes rozhodně lze řadit Ester Ledeckou, která letos ve sjezdu vždy dojela v top sedmičce a čtvrté místo ze St. Antonu je jejím třetím nejlepším výsledkem vůbec. Zlobit bude i Slovinka Ilka Stuhecová, která stejně jako česká obojživelnice letos nedojela hůře než sedmá. A potvrdit své famózní druhé místo z domácího prostředí bude jistě chtít i Tamara Tipplerová. Tolik k dnešnímu výčtu favoritek.
     
    Ženský kolotoč světového poháru se poprvé v sezóně přesunul do Švýcarska, aby se sem znovu vrátil až na konci sezóny, kdy proběhne v Lenzerheide finále světového poháru. Tento víkend ale závodnice stráví v Crans Montaně, kde jsou po dvou týdnech na pořadu dne znovu rychlostní disciplíny.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 10:00.

    Adam Kodet

    Konečné pořadí
    1. Sofia Goggiaová (ITA) 1:10,10
    2. Ester Ledecká (CZE) +0,20
    3. Breezy Johnsonová (USA) +0,57
    4. Petra Vlhová (SVK) +0,89
    5. Jasmine Fluryová (SUI) +0,95
    5. Kira Weidleová (GER) +0,95
    7. Priska Nuferová (SUI) +1,05
    8. Mirjam Puchnerová (AUT) +1,07
    9. Federica Brignoneová (ITA) +1,09
    10. Nadia Delagová (ITA) +1,15
    11. Tamara Tipplerová (AUT) +1,16
    12. Elena Curtoniová (ITA) +1,17
    13. Ricarda Haaserová (AUT) +1,18
    14. Corinne Suterová (SUI) +1,20
    15. Laura Pirovanová (ITA) +1,22
    16. Lara Gutová-Behramiová (SUI) +1,35
    17. Christine Scheyerová (AUT) +1,48
    18. Kajsa Vickhoff Lieová (NOR) +1,56
    19. Tiffany Gauthierová (FRA) +1,62
    20. Isabella Wrightová (USA) +1,73
    21. Ariane Rädlerová (AUT) +1,75
    22. Joana Hählenová (SUI) +1,78
    23. Noemie Kollyová (SUI) +1,81
    24. Julija Pleškovová (RUS) +1,86
    24. Jasmina Suterová (SUI) +1,86
    26. Sabrina Maierová (AUT) +1,88
    27. Ramona Siebenhoferová (AUT) +1,97
    28. Lin Ivarssonová (SWE) +2,02
    29. Laura Gaucheová (FRA) +2,07
    30. Nadine Festová (AUT) +2,19
    31. Michaela Heiderová (AUT) +2,21
    32. Ragnhild Mowinckelová (NOR) +2,38
    33. Michelle Gisinová (SUI) +2,40
    34. Greta Smallová (AUS) +2,45
    35. Marta Bassinová (ITA) +2,51
    36. Maruša Ferková (SLO) +2,56
    37. Ilka Štuhecová (SLO) +2,57
    38. Rosina Schneebergerová (AUT) +2,77
    39. Laurenne Rossová (USA) +2,90
    40. Camille Ceruttiová (FRA) +2,92
    41. Roberta Melesiová (ITA) +2,96
    42. Nevena Ignjatovićová (SRB) +2,99
    43. Stephanie Jenalová (SUI) +3,25
    44. Jacqueline Wilesová (USA) +3,54
    45. Esther Paslierová (FRA) +3,59
    46. Ania Monica Caillová (ROU) +3,73
    47. Elvedina Muzaferijaová (BIH) +4,07
    48. Marie-Michéle Gagnonová (CAN) DNF
    49. Stephanie Venierová (AUT) DNF
    50. Francesca Marsagliaová (ITA) DNF
    51. Rahel Koppová (SUI) DNS

    Startovní listina
    1. Tamara Tipplerová (AUT)
    2. Michelle Gisinová (SUI)
    3. Kira Weidleová (GER)
    4. Joana Hählenová (SUI)
    5. Ester Ledecká (CZE)
    6. Francesca Marsagliaová (ITA)
    7. Corinne Suterová (SUI)
    8. Ramona Siebenhoferová (AUT)
    9. Sofia Goggiaová (ITA)
    10. Marta Bassinová (ITA)
    11. Ilka Štuhecová (SLO)
    12. Petra Vlhová (SVK)
    13. Lara Gutová-Behramiová (SUI)
    14. Ragnhild Mowinckelová (NOR)
    15. Breezy Johnsonová (USA)
    16. Kajsa Vickhoff Lieová (NOR)
    17. Elena Curtoniová (ITA)
    18. Laura Pirovanová (ITA)
    19. Federica Brignoneová (ITA)
    20. Stephanie Venierová (AUT)
    21. Jasmina Suterová (SUI)
    22. Nadia Delagová (ITA)
    23. Jacqueline Wilesová (USA)
    24. Mirjam Puchnerová (AUT)
    25. Tiffany Gauthierová (FRA)
    26. Ricarda Haaserová (AUT)
    27. Jasmine Fluryová (SUI)
    28. Christine Scheyerová (AUT)
    29. Priska Nuferová (SUI)
    30. Marie-Michéle Gagnonová (CAN)
    31. Laurenne Rossová (USA)
    32. Nadine Festová (AUT)
    33. Rahel Koppová (SUI)
    34. Ariane Rädlerová (AUT)
    35. Rosina Schneebergerová (AUT)
    36. Sabrina Maierová (AUT)
    37. Lin Ivarssonová (SWE)
    38. Laura Gaucheová (FRA)
    39. Julija Pleškovová (RUS)
    40. Noemie Kollyová (SUI)
    41. Greta Smallová (AUS)
    42. Michaela Heiderová (AUT)
    43. Maruša Ferková (SLO)
    44. Isabella Wrightová (USA)
    45. Esther Paslierová (FRA)
    46. Ania Monica Caillová (ROU)
    47. Stephanie Jenalová (SUI)
    48. Camille Ceruttiová (FRA)
    49. Elvedina Muzaferijaová (BIH)
    50. Roberta Melesiová (ITA)
    51. Nevena Ignjatovićová (SRB)

    Pořadí SP ve sjezdu (3/8)
    1. Sofia Goggiaová (ITA) 280 b
    2. Corinne Suterová (SUI) 220 b
    3. Breezy Johnsonová (USA) 180 b
    4. Tamara Tipplerová (AUT) 127 b
    5. Ester Ledecká (CZE) 126 b
    5. Ilka Štuhecová (SLO) 126 b
    7. Kira Weidleová (GER) 95 b
    8. Lara Gutová-Behramiová (SUI) 88 b
    9. Kajsa Vickhoff Lieová (NOR) 81 b
    10. Laura Pirovanová (ITA) 77 b
    11. Elena Curtoniová (ITA) 74 b
    12. Nina Ortliebová (AUT) 63 b
    13. Ramona Siebenhoferová (AUT) 60 b
    14. Michelle Gisinová (SUI) 52 b
    15. Stephanie Venierová (AUT) 49 b

    Celkové pořadí SP (16/33)
    1. Petra Vlhová (SVK) 755 b
    2. Michelle Gisinová (SUI) 715 b
    3. Marta Bassinová (ITA) 623 b
    4. Mikaela Shiffrinová (USA) 565 b
    5. Katharina Liensbergerová (AUT) 483 b
    6. Lara Gutová-Behramiová (SUI) 472 b
    7. Sofia Goggiaová (ITA) 454 b
    8. Federica Brignoneová (ITA) 429 b
    9. Corinne Suterová (SUI) 371 b
    10. Wendy Holdenerová (SUI) 332 b
    11. Ester Ledecká (CZE) 277 b
    12. Tessa Worleyová (FRA) 245 b
    13. Katharina Truppeová (AUT) 224 b
    14. Sara Hectorová (SWE) 215 b
    15. Tamara Tipplerová (AUT) 195 b
    --------------------------------------
    39. Martina Dubovská (CZE) 85 b
    bahis siteleri