Juventus – Bologna 2:0 (kon.) | Janov – Cagliari 1:0 (kon.) | Hellas Verona – Neapol 3:1 (kon.)
Lazio – Sassuolo 2:1 (kon.) | Parma – Sampdoria 0:2 (kon.)
konec
Juventus FC
2:0 (1:0)
Bologna FC
Neděle 24.01.2021, 12:30 • Allianz Stadium • Italská Serie A • 19. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:30.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Italská Serie A má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Juventus FC a Bologna FC.
     
    Juventus FC

    Fotbalisté Juventusu se po sedmnácti odehraných zápasech nacházejí na průběžné páté pozici tabulky, což není zas tak slavné počínání. Stará dáma totiž získala pouze třiatřicet bodů a v tuto chvíli ztrácí na vedoucí AC už deset bodů. Juventus navíc v minulém kole zaznamenal letošní druhou ligovou porážku, ve šlágru kola proti Interu Milán nakonec na San Siru podlehl výsledkem 0:2. Stará dáma je navíc až čtvrtým nejlepším domácím týmem, na domácí půdě zatím odehrála osm zápasů, nicméně přišla o body hned ve třech případech. Naposledy tomu tak bylo těsně před Vánoci.
     
    Bologna FC

    Na opačné straně stojí Bologna, která pro změnu okupuje dvanáctou pozici tabulky, v tomto duelu se tak bude pokoušet o překvapení. Bologna do této doby nasbírala dvacet bodů, na pohárové pozice tak ztrácí propastných třináct bodů. Hostující tým tohoto zápasu v minulém kole teprve popáté v tomto ligovém ročníku dokázal zvítězit, bylo tomu tak na domácím stadionu proti Veroně, která si nakonec odvezla porážku poměrem 0:1. Bologna je čtvrtým nejhorším venkovním týmem soutěže, z devíti odehraných zápasů vyhrála pouze jedinkrát, nicméně z posledních čtyř duelů prohrála pouze v jediném případě.
     
    Úvodní sestavy:

    Juventus FC: Szczęsny – J. Cuadrado, Bonucci, Chiellini (C), Danilo – McKennie, Arthur, Bentancur, Bernardeschi – Kulusevski, Ronaldo.
    Náhradníci: Buffon, Pinsoglio – de Ligt, Demiral, Di Pardo, Dragusin, Frabotta, Fagioli, Ramsey, Rabiot, Morata, Chiesa.

    Bologna FC: Skorupski – De Silvestri, Danilo (C), Tomijasu, Dijks – J. Schouten, Svanberg – Orsolini, R. Soriano, Vignato – Barrow.
    Náhradníci: Breza, A. Da Costa – Baldursson, Hickey, Domínguez, Soumaoro, Skov Olsen, N. Sansone, A. Poli, Palacio, Paz.

    Rozhodčí: Sacchi – Vivenzi, Prenna.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí tohoto zápasu poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost domácí, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    3
    Hned v úvodu tohoto zápasu jsme sledovali nedovolený zákrok na domácího McKennieho. Juventus se poté postaral o rozehrávku, která putovala k Arthurovi.
     
    4
    Následovala další standardní situace, ke které se nakonec postavil Arthur. Jeho centrovaná nabídka našla pouze hlavu Tomijasa, který odhlavičkoval balón.
     
    5
    Za postranní lajnou je i nadále ošetřován domácí Bentancur, se kterým to nevypadá úplně nejlépe. Juventus tak od úvodních minut hraje v početní nevýhodě.
     
    6
    Hodně místa měl kolem sebe domácí Cuadrado, který se dokonce dostal do pokutového území, kde ale skončil na zemi. Hlavní sudí ale nechává pokračovat.
     
    7
    Hlavní sudí navíc celou situaci nebude řešit ani s videorozhodčím, dle jeho názoru se totiž o nedovolený zákrok nejednalo. I tak na zemi leží právě Cuadrado.
     
    8
    Pokračuje se ve hře, Cuadrado je již zpět na nohou. Dijks měl možnost obstarat autové vhazování z levé strany, sportovním gestem odevzdal míč soupeři.
     
    9
    Ronaldo se na levém křídle protáhl k centru do pokutového území, kde se po něm natahoval McKennie. Ten v tísni sice zakončil, avšak výrazně vedle tyče.
     
    10
    Pokračovalo se autovým vhazováním Juventusu, po kterém se po delší době dostal k míči také domácí brankář Szczęsny, jenž rozehrál směrem na Danila.
     
    11
    Stará dáma si poté vybojovala svůj první rohový kop, který se snášel na přední tyč. Tam ovšem hlavičkoval jeden z protihráčů, poté byl v ofsajdu Bentancur.
     
    12
    Na pravém křídle si přichystal centrovanou nabídku Kulusevski, který to neprovedl vůbec špatně. Ve vzduchu si totiž míč našel McKennie, jenž mířil vedle.
     
    13
    Jako poslední se míče dotkl hostující De Silvestri, který si poté v osobním souboji pomohl nedovoleně. Bernardeschi bude zahrávat standardku z levé strany.
     
    14
    Žlutou kartu dostává Emanuel Vignato (Bologna FC).
     
    15
    Jeho nadýchaný bochánek se sympaticky snášel do malého vápna, kde se do vzduchu pomalu a jistě dostával Chiellini. Před ním ale zasahoval Tomijasu.
     
    15
    Juventus právě vstřelil branku!
    Domácí celek se celkem brzo dostává do vedení! Juventus se jednoduše dostal k opačnému pokutovému území, kde jsme sledovali ránu pravou nohou v podání ARTHURA. Jeho zakončení nebylo zas tak přesné, nicméně do dráhy letu míče vložil kopačku Jerdy Schouten, od které se hrací předmět odrazil za bezmocného Skoruskiho.
    15. ARTHUR - 1:0
     
    16
    Z levé strany se do pokutového území dostal Barrow, kterému se ještě povedlo přeposlat pod sebe na Vignata, na jehož nabídku ale Soriano nedosáhl.
     
    17
    Bologna to bude mít pochopitelně hodně složité, prohrává totiž o jednu branku. Přesto do konce zápasu zbývá hodně času, výsledek se tak klidně může otočit.
     
    18
    V úvodu tohoto zápasu sledujeme celou řadu nedovolených zákroků, po dalším z nich se na zemi ocitl Cuadrado. Na toho si v souboji počíhal zadák Dijks.
     
    19
    Posléze se do zajímavé pozice dostal Bernardeschi, který se pokoušel přehodit vyběhnuvšího brankáře Skorupskiho. Své zakončení poslal vysoko nad.
     
    21
    Žlutou kartu dostává Dejan Kulusevski (Juventus FC).
     
    23
    Na pravou stranu si dokázal seběhnout Kulusevski, který byl zastaven poněkud podezřelým zákrokem. Nakonec se podle sudího nejednalo o další faul.
     
    24
    Dijks pro změnu vhazoval z levé strany, přičemž se mu u rohového praporku nabídl naběhnuvší Vignato, na kterého si ovšem včas počkal zadák Bonucci.
     
    25
    Až nyní bylo pískáno, a sice ve prospěch Bologny. Ta rozehrávala kousek od středového kruhu, Schouten nakonec zvolil nahrávku na vedle stojícího Soriana.
     
    26
    Na levém křídle to pro změnu vzal na sebe křídelník Vignato, který to zkoušel centrem do pokutového území, avšak Orsolini na tuto nabídku nedosáhl.
     
    27
    Juventus tak rychle pronikl zpět na útočnou polovinu, kde se do kombinace zapojil také Ronaldo. Ten ovšem zvolil pouze zpětnou nahrávku na Bentancura.
     
    28
    Szczęsny se rovněž zapojil do kombinace, kterou poté poslal do volného prostoru na Cuadrada. Hostující komando se navíc pokouší aktivně napadat.
     
    29
    Dvojšance domácích! Nejprve se do zakončení dostal Ronaldo, Skorupski vyrážel pouze vedle sebe, kde dorážející Kulusevski trefil nohy brankáře.
    29. Dvojšance domácích.
     
    30
    Poté to zkoušel vzít sám na sebe obránce De Silvestri, který se ovšem nedostal přes prvního bránícího protihráče. Danilovi se navíc povedlo zakročit čistě.
     
    31
    Máme za sebou třetinu hry, zatím jsme se dočkali jediné branky, o kterou se postaral domácí Arthur. Juventus málem udeřil podruhé, Skorupski ale zakročil.
     
    32
    Následovalo přenesení hry na pravou stranu, kde si o nahrávku řekl obránce De Silvestri. Ten se pokoušel o centr, který nakonec doputoval ke Vignatovi.
     
    33
    McKennie zavezl míč zpět na útočnou polovinu, jenomže domácí to častokrát zkouší zpětnými nahrávkami. Ta další putovala přímo na kopačku Bonucciho.
     
    34
    Poté se do pokutového území dokázal protlačit Cuadrado, který měl poměrně dost času na zakončení. To nakonec poslal pouze vysoko nad branku.
     
    35
    Na levém křídle převzal nahrávku Vignato, který to zkoušel nahrávkou k hranici pokutového území, kam se ovšem dokázal bleskově vrátit domácí Bentancur.
     
    36
    Ronaldo měl tentokráte daleko k míči, k němu se tak dostal pouze hostující obránce Danilo. Bologna trochu zvolnila v aktivitě a kombinuje na vlastní polovině.
     
    37
    Od své branky nyní mohl rozehrávat hostující brankář Skorupski, který nakonec přízemní nabídkou oslovil obranného kolegu Danila, jenž úspěšně přenášel.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    40
    Snadná práce pro domácího brankáře Szczesnyho, který si poradil se střílenou nabídkou z kopačky Orsoliniho. Polský brankář poté rozehrál nakrátko.
     
    42
    Před malým momentem se do zajímavé pozice do zakončení dostal hostující Soriano, který to nakonec zkoušel k pravé tyči, míč ale poslal kousek vedle.
     
    43
    Cuadrado dokázal odcentrovat napříč malým vápnem, kde se po jeho nabídce natahoval McKennie, který nakonec pouze o vlásek nedosáhl na nabídku.
     
    45
    První poločas bude nastaven o dvě minuty.
     
    45+1
    S míčem si po delší době zahrál také brankář Skorupski, který rozehrál po zemi nakrátko na Dijkse. Bologna se pomalu a jistě dostává na druhou stranu.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který nakonec přinesl jedinou branku, o kterou se postaral domácí Arthur. Právě po této brance atraktivita utkání trochu uvadla, Bologna přesto dokázala vyrovnat průběh hry. Hostující celek se nakonec do žádné vyložené šance nedostal, naopak mohl podruhé v tomto duelu inkasovat, avšak brankář Skorupski podržel svůj celek ve hře o cenné body. Bologna to přesto bude mít ve druhém dějství nesmírně složité.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Bologna FC: ze hřiště odchází Lorenzo De Silvestri, přichází Adama Soumaoro.
    Střídání v týmu Bologna FC: ze hřiště odchází Emanuel Vignato, přichází Nicola Sansone.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hostující hráči, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    47
    Žlutou kartu dostává Giorgio Chiellini (Juventus FC).
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu se na opačnou stranu hrací plochy dostával hostující Barrow, kterého ovšem přidržel za dres Chiellini, jenž vyfasoval kartu.
     
    49
    Málem jsme tu měli ukázkového vlastence! Schouten odcentroval do malého vápna, kde nešťastně odehrál míč Cuadrado, kterého vychytal Szczesny.
    49. Cuadrado si málem vstřelil vlastní branku.
     
    50
    Bologna nakonec rozehrála po zemi nakrátko, načež se s míčem usadila na polovině soupeře. Nahrávka od Schoutena nakonec putovala k Orsolinimu.
     
    51
    Hezkým způsobem to provedl Barrow, který se drzým manévrem dostal až do pokutového území, kde přízemním zakončením mířil pouze do rukavic brankáře.
     
    52
    Arthur si v souboji pomáhal nedovoleně a za držení vyfasoval žlutou kartu.
     
    53
    Bologna poté přenášela hru na levou stranu, kde si o nahrávku řekl střídající Soumaoro. Jeho předávka měla najít Svanberga, který se ale poroučel k zemi.
     
    54
    Nakonec z toho bylo autové vhazování z levé strany, po kterém si nedovoleně počínal vracející se Arthur, který raději přidržel za dres záložníka Schoutena.
     
    55
    Ke standardní situaci se postavil Soriano, který to dle očekávání zkoušel přímo na branku soupeře. Jeho rána ovšem trefila pouze dobře postavenou zeď.
     
    56
    Na opačné straně se probíjel do pokutového území Kulusevski, který nakonec neustál souboj s bránícím Tomijasem. Sudí opět nechává pokračovat.
     
    57
    Následně to na levém křídle na sebe vzal Soriano, kterému se povedlo najít naprosto osamoceného Orsoliniho. Jeho hezký obstřel ale zneškodnil Szczesny.
     
    58
    Poté se pokoušel vyvézt míč na druhou stranu hrací plochy obránce Bonucci, kterého za cenu faulu zastavil dotírající Svanberg. Sudí pískl do své píšťalky.
     
    59
    Juventus sice zahrával rohový kop, jenomže před dopadem míče bylo pískáno. Útočným faulem si pomohl McKennie, čehož si všiml také hlavní rozhodčí.
     
    60
    Od své branky tak mohl rozehrávat hostující brankář Skorupski, který nakonec rozehrál po zemi nakrátko na Schoutena, jenž vyvezl balón směrem vpřed.
     
    61
    Na útočnou polovinu se poté dokázal natlačit Orsolini, který si málem vymodlil zisk standardní situace. Hlavní sudí ovšem překvapivě nechal pokračovat.
     
    62
    Žlutou kartu dostává Mitchell Dijks (Bologna FC).
     
    63
    A to vedlo k rychlému protiútoku, při kterém se do střelecké pozice dostal domácí Cuadrado, jehož rána pravou nohou skončila na pozorném Skorupskim.
     
    64
    Střídání v týmu Bologna FC: ze hřiště odchází Mattias Svanberg, přichází Nicolás Martín Domínguez.
     
    65
    Stará dáma si tak vyzkoušela další rohový kop, v tomto případě z pravé strany. Vysoký centr nakonec přinesl další útočný faul, nyní na obránce Danila.
     
    66
    Ronaldo si vzal na starost provedení volného kopu zhruba z pětadvaceti metrů od branky. Jeho dělovka trefila pouze zeď, přesto je u míče právě Juventus.
     
    67
    Ronaldo se u pokutového území znovu ocitl na zemi, avšak sudí opět pustil hru. Juventusu se to pochopitelně nelíbí, jenomže verdikt i nadále zůstává v platnosti.
     
    68
    Máme za sebou hodinu hry, i nadále platí, že jsme viděli jedinou branku. O tu se už prvním dějství postaral Arthur, od té doby sledujeme vyrovnanou partii.
     
    69
    Střídání v týmu Juventus FC: ze hřiště odchází Federico Bernardeschi, přichází Álvaro Morata.
     
    70
    Za pokutovým územím si připravoval míč hostující Soumaoro, který se nakonec ke střele nedostal. Místo toho vyprodukoval zpětnou nahrávku na Dijkse.
     
    71
    Bologna si vyzkoušela rozehrávku rohového kopu z pravé strany, který ovšem doputoval pouze na hlavu střídajícího Moraty, jenž odehrál míč do zámezí.
     
    71
    Juventus právě vstřelil branku!
    Necelých dvacet minut před koncem zápasu tu máme druhou branku domácích! Stará dáma totiž zahrávala rohový kop z pravé strany, který se z nohy Cuadrada snesl přímo na hlavu WESTONA MCKENNIEHO. Ten se vyhoupl nejvýše do vzduchu a nechytatelnou hlavičkou posadil míč přesně ke vzdálenější brankové konstrukci.
    71. Weston MCKENNIE - 2:0
     
    73
    Bologna to bude mít nyní hodně složité, prohrává totiž o dvě branky. Přesto do konce zápasu zbývá poměrně dost času, i tak to budou mít hosté složité.
     
    75
    McKennie mohl v krátkém časovém sledu znovu skórovat! Na nabídku si seběhl do malého vápna, kde z velké blízkosti trefil pouze Skorupskiho.
     
    76
    Střídání v týmu Bologna FC: ze hřiště odchází Riccardo Orsolini, přichází Andreas Skov Olsen.
    Střídání v týmu Bologna FC: ze hřiště odchází Mitchell Dijks, přichází Rodrigo Palacio.
     
    77
    Skorupski musel znovu do akce, tentokráte si poradil se zakončením z těžké blízkosti v podání Moraty. Stará dáma tak bude zahrávat rohový kop zleva.
     
    78
    Střídání v týmu Juventus FC: ze hřiště odchází Leonardo Bonucci, přichází Matthijs de Ligt.
    Střídání v týmu Juventus FC: ze hřiště odchází Arthur, přichází Adrien Rabiot.
    Střídání v týmu Juventus FC: ze hřiště odchází Dejan Kulusevski, přichází Aaron Ramsey.
     
    79
    Do hlavičkového souboje se nyní dostával Ronaldo, který sice dokázal uspět, jenomže pod sebou našel pouze protihráče. Bologna se daleko nedostala.
     
    80
    Ronaldo převzal nahrávku uvnitř pokutového území, kde se následně pokoušel o centrovanou nabídku. Ta putovala k zadní tyči, kde ale zasahoval soupeř.
     
    81
    Do konce tohoto zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut. Juventus FC i nadále drží své dvoubrankové vedení, nyní je u míče hostující celek.
     
    82
    Sledovali jsme velice přesné přenesení hry na levou stranu, kde se nacházel Skov Olsen. Jeho následná nabídka nebyla přesná a skončila pouze v zámezí.
     
    83
    Szczesny tak neměl žádnou práci, ba naopak mohl v poklidu rozehrávat od své branky. Hru se pokoušel přenést na pravou stranu, kde se nacházel Cuadrado.
     
    84
    O rozehrávku volného kopu se poté na vlastní obranné polovině postaral domácí Bentancur. Ten se pokoušel na levém křídle oslovit spoluhráče Cuadrada.
     
    85
    Ke střeleckému pokusu se na druhé straně dostal Soumaoro, který to zkoušel z jedničky po pasu od Soriana. Szczesny ani tentokráte nemusel zasahovat.
     
    87
    Z velkého úhlu to poté zkoušel hostující Barrow, který ovšem střelu poslal daleko vedle branky. Juventus je sice méně aktivní, avšak stále vede o dvě branky.
     
    88
    Rabiot si seběhl do zajímavé pozice pro zakončení, na Skorupskiho si ale nepřišel.
     
    88
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, o vítězi tohoto zápasu se zdá být rozhodnuto. Ještě ale musíme počítat s nastavením.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    90+1
    Znovu se do rozehrávky svého celku zapojil brankář Szczesny, který to i tentokráte zkoušel nahrávkou do strany, kde se nacházel osamocený Danilo.
     
    90+2
    Vypadá to, že nám dnešní duel nic zásadního už nenabídne. Hosté se s míčem nacházejí na útočné polovině, kde není k vidění nic moc zajímavého.
     
    90+2
    Střídání v týmu Juventus FC: ze hřiště odchází Weston McKennie, přichází Merih Demiral.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 12:3. Střely mimo: 7:5. Rohy: 7:6. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 11:17.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím favorizovaného Juventusu, který svého soupeře porazil výsledkem 2:0. Do druhého poločasu lépe vstoupila Bologna, který si přichystala celou řadu střeleckých pokusů, jenomže brankář Szczesny se překonat nenechal. Naopak se Juventusu povedlo podruhé v tomto duelu prosadit skrze rohový kop, který dokázal přesně využít McKennie. Stará dáma poté měla další možnosti ke skórování, tento duel přesto nabídl dvě branky, což Juventusu stačilo k vítězství. (14:23:56)

    David Suchý

    Branky: 15. Arthur (Ronaldo), 71. McKennie (J. Cuadrado)

    Karty:   21. Kulusevski (JUV), 47. Chiellini (JUV), 52. Arthur (JUV) – 14. Vignato (BLG), 62. Dijks (BLG)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 12:3. Střely mimo: 7:5. Rohy: 7:6. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 11:17.
    Juventus FC: Szczęsny – J. Cuadrado, Bonucci (78. de Ligt), Chiellini (C), Danilo – McKennie (90+2. Demiral), Arthur (78. Rabiot), Bentancur, Bernardeschi (69. Morata) – Kulusevski (78. Ramsey), Ronaldo.
    Náhradníci: Buffon, Pinsoglio – de Ligt, Demiral, Di Pardo, Dragusin, Frabotta, Fagioli, Ramsey, Rabiot, Morata, Chiesa.

    Bologna FC: Skorupski – De Silvestri (46. Soumaoro), Danilo (C), Tomijasu, Dijks (76. Palacio) – J. Schouten, Svanberg (64. Domínguez) – Orsolini (76. Skov Olsen), R. Soriano, Vignato (46. N. Sansone) – Barrow.
    Náhradníci: Breza, A. Da Costa – Baldursson, Hickey, Domínguez, Soumaoro, Skov Olsen, N. Sansone, A. Poli, Palacio, Paz.

    Rozhodčí: Sacchi – Vivenzi, Prenna
    bahis siteleri