Tampa – Nashville 5:2 (kon.) | Montreal – Vancouver 6:2 (kon.) | NY Rangers – Pittsburgh 3:1 (kon.)
Washington – Boston 3:5 (kon.) | Winnipeg – Calgary 3:4 (1:2 po s.n.)
konec
Washington Capitals
3:5 (2:0, 1:1, 0:4)
Boston Bruins
Úterý 02.02.2021, 01:08 • Capital One Arena, Washington • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To už je ode mne pro tuto chvíli vše. Českoslovenští fanoušci můžou být z tohoto zápasu více než šťastní, protože naši hokejisté byli mezi předními postavami duelu. Přesně kvůli tomu NHL sledujeme! Na počtenou! (03:49:50)
     
    Československá stopa v utkání

    Vítek Vaněček (WSH) 28 zákroků, 4 OG, úspěšnost 87,5%, odchytal 58:36
    Zdeno Chára (WSH) 1+0, 3 střely, TOI 19:56
    Richard Pánik (WSH) 0+0, 1 střela, TOI 15:46
    Jakub Vrána (WSH) 0+2, 3 střely, TOI 13:26
    Jaroslav Halák (BOS) 23 zákroků, 3 OG, úspěšnost 88,5%, odchytal 59:29
    Jakub Zbořil (BOS) 0+1, 1 střela, TOI 16:42
    David Krejčí (BOS) 0+1, 1 střela, TOI 18:41
    David Pastrňák (BOS) 2+0, 7 střel, TOI 20:00
     
    Tři hvězdy utkání
    David Pastrňák (BOS) 2+0
    Brandon Carlo (BOS) 1+0
    Jakub Vrána (WSH) 0+2
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Vítek Vaněček (WSH) 28 zákroků, 4 OG, úspěšnost 87,5%, odchytal 58:36
    Jaroslav Halák (BOS) 23 zákroků, 3 OG, úspěšnost 88,5%, odchytal 59:29
     
    Statistiky
    Střely na branku: 26 – 33
    Zblokované střely: 19 – 8
    Tresné minuty:13 – 13
    Využití: 1/4 – 0/4
    Úspěšnost vhazování: 50% – 50%
    Hity: 17 – 27
     
    Washington poprvé v letošním ročníku prohrává po základní hrací době, i když to měl velmi slibně rozehrané, protože vedl 3:0. Domácím se ale stalo přesně to, co nedávno předvedli proti Islanders, kdy prohrávali stejným rozdílem, ale nakonec zvítězili 5:3. Boston to tedy měl úplně stejně, protože se dokázal prosadit pětkrát bez odpovědi soupeře. Luxusní comeback nastartoval svými dvěma prvními góly v sezoně David Pastrňák, který tak určitě musel potěšit všechny české fanoušky. Na střeleckou listinu se pak připsali ještě Craig Smith, Brandon Carlo a Brad Marchand. Bruins tedy ve třetí části totálně přehráli Capitals a naprosto zaslouženě berou plný bodový zisk.
     
    Konec zápasu.
     
    59:28
    Domácí to pořád nevzdávají a hrají s šesti bruslaři v poli, k náporu se ale už nemůžou dostat.
    58:34 Brad MARCHAND - 3:5
     
    58:34
    Bruins právě vstřelili branku!
    Je hotovo, Bruins skórují popáté bez odpovědi soupeře! Capitals to samozřejmě v závěru zkusili bez brankáře, což vypadalo slibně, protože vyhráli vhazování. Kotouč však následně získal David Krejčí, který pěknou žabičkou vyslal do volného prostoru BRADA MARCHANDA, jenž z modré čáry bez problémů trefil prázdnou klec. Asistence: David Krejčí.
     
    58:22
    Oddechový čas pro Washington.
    57:23 Brandon CARLO - 3:4
     
    57:23
    Bruins právě vstřelili branku!
    Hosté ještě v základní hrací doby dokonávají obrat a vypadá to tedy na jejich plný bodový zisk! Sean Kuraly výborně zapracoval u pravé tyče domácí branky, kde na sebe natáhl dva protihráče a ještě dokázal přihrát na BRANDONA CARLA, který tedy měl spoustu prostoru k zakončení, které poslal k bližší tyčce nad rameno českého brankáře. Asistence: Sean Kuraly, Chris Wagner.
     
    57:13
    Chris Wagner sice naprosto skvostně projel kolem dvou protihráčů, Dmitrij Orlov už mu ale nic nedovolil a odstavil ho tvrdým, ale čistým hitem.
     
    56:27
    Washington při bránění nechce nic riskovat, kotouč raději dostane co nejrychleji z pásma, navíc se nepíská ani zakázané uvolnění.
     
    55:49
    Jaroslav Halák po delší době musel předvést několik dobrých zákroků, což zvládl skvěle a dost tak pomohlo k zisku aspoň jednoho bodu.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    55:16
    Další pokus si připisuje Richard Pánik, který mířil na krk svého krajana, kterého to naštěstí nějak nepoznamenalo a jistě tak zasáhl.
     
    54:36
    Jakub Vrána mohl rychle vrátit svému týmu vedení, opět využil své rychlosti, ale Jaroslav Halák udržel vyrovnaný stav výborným zákrokem hokejkou.
    53:07 Craig SMITH - 3:3
     
    53:07
    Bruins právě vstřelili branku!
    Boston dotahuje tříbrankovou ztrátu a začínáme od nuly! O třetí branku se nejvíce zasloužil Jérémy Lauzon, který jen tak tak udržel pásmo, ale to ho vůbec nerozhodilo. S kotoučem se totiž následně dostal až k brance, před kterou poslal přesný bekhendový pas na CRAIGA SMITHA, který bez milosti překonal přesouvajícího Vítka Vaněčka. Asistence: Jérémy Lauzon, Nick Ritchie.
     
    52:44
    Jaroslav Halák raději přeruší hru po nahození soupeře. Hosté ještě mají relativně dost času, takže jejich gólman nemusí nutně za každé situace rozehrávat.
     
    52:18
    Jakub Zbořil je dnes opravdu aktivní, což potvrzuje dalším pokusem od modré čáry, který se ale mezi tři tyče nevešel.
     
    51:55
    David Pastrňák sice dostal kotouč skrz střed hřiště na Davida Krejčího, tomu se to už ale nepovedlo, takže domácí kus gumy zase vyhazují.
     
    51:08
    Boston sice rychle našel cestu zpátky dopředu, ale ani tentokrát tam kombinace příliš nevycházela, nakonec tak kotouč vyhodil Garnet Hathaway.
     
    50:15
    David Pastrňák je ale přece jen člověk, protože nyní pokazil přihrávku, z čehož mohl těžit Nic Dowd, který se prodral až před Jaroslava Haláka, který ho však velmi dobře vychytal!
     
    50:02
    Vyloučení v týmu Washington Capitals (Alexandr Ovečkin – 2 min., sekání).
     
    49:27
    První útočná formace Bostonu nyní na ledě bude čím dál častěji. Tentokrát se ale spíše musí bránit, což zvládá na jedničku.
     
    48:49
    Ihned po vhazování se do sebe pustili Tom Wilson a Trent Frederic. Bitka dopadla vítězně pro domácího hráče, nic to ale nemění na tom, že si oba půjdou na pět minut odpočinout na trestnou lavici.
     
    48:19
    Brandon Carlo po přechodu modré čáry okamžitě pálil a zkoušel najít mezírku mezi betony českého brankáře, ten si to ale pohlídal.
     
    47:38
    Washington už si všiml toho, že se nemůže spoléhat jenom na bránění, takže je směrem dopředu o něco aktivnější. Do ničeho většího se ale pořád nedostal.
    46:08 David PASTRŇÁK - 3:2
     
    46:08
    Bruins právě vstřelili branku!
    Bruins díky loňskému nejlepšímu střelci základní části už prohrávají jen o jeden jediný gól! DAVID PASTRŇÁK to opět udělal famózně, a to když si po přihrávce Jakuba Zbořila sjel zpoza branky na levý kruh, kde si ho obránci nedokázali pohlídat, takže mohl nechytatelně zakončit k levé tyči. Asistence: Jakub Zbořil, Charlie McAvoy.
     
    45:48
    Domácím se vůbec nepovedl přechod do útoku, trápit je to ale nemusí, protože už hrají víceméně na čas, pár vteřin tak získali.
     
    45:09
    Vítek Vaněček chytá nahození protivníka ze středního pásma a kotouč zkrotil pro nejbližšího spoluhráče, čímž tedy na chvíli uklidnil hru.
     
    44:23
    Nicklas Bäckström si u mantinelu našel odražený kotouč a okamžitě pálil, jeho pokus ale měl slabou razanci, takže pro slovenského brankáře moc nebezpečný nebyl.
     
    43:50
    Jakub Zbořil se pokoušel o přesné nahození, to se mu však vůbec nepovedlo, takže Washington může útočit.
     
    43:24
    Domácí nedávají soupeře ve vlastním pásmu vůbec žádný prostor ke kombinaci, ani elitní formace Bostonu se tak k zakončení nedostala.
     
    42:46
    Zdenu Chárovi se tentokrát střelecký pokus vůbec nepovedl, avšak T. J. Oshie si kotouč ještě našel a střílel z otočky, avšak přízemní pokus si Jaroslav Halák v klidu pohlídal.
     
    42:04
    Brandon Carlo tvrdě odstavil od puku dotírajícího Conora Shearyho, ten však získal aspoň pár cenných sekund, které se jeho týmu ještě mohou hodit.
     
    41:24
    Charlie McAvoy se protlačil až před branku soupeře, tam se mu ale mezi třemi protihráči špatně kličkovalo, takže mu kus gumy utekl až za branku.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    40:54
    Nyní už ale pálil David Krejčí, který z pravé strany mířil k bližší tyči, ale Vítek Vaněček to měl moc dobře pokryté.
     
    40:25
    První útok závěrečné třetiny podnikají hosté, Kevan Miller však okamžitě po přechodu modré čáry přišel o kotouč.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhé perioda končí vyrovnaným výsledkem, což tedy znamená, že Washington stále vede o dva góly. V jednu chvíli dokonce vedl o tři branky, Boston však přece jen dokázal najít cestu do sítě, navíc se poprvé v sezoně prosadil David Pastrňák, který tak dal svému týmu ještě nějakou naději. Capitals však brání velmi slušně a mají tak skvěle nakročeno k vítězství.
     
    Další třetina začne přibližně ve 2:59.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:29
    Conor Sheary ještě mohl využít špatné rozehrávky soupeře, jeho rána k protější tyči ale byla sražena vedle.
     
    39:05
    Nick Jensen výborně zvládl souboj u mantinelu proti dvěma protihráčům, Zdeno Chára tak následně mohl dostat kotouč z pásma, což také učinil.
     
    38:20
    Bruins se velmi aktivně pokouší o pokus do šatny. David Krejčí tak opět zkoušel štěstí, ale ani tentokrát svého krajana v brance soupeře nepřekonal.
     
    37:45
    Brad Marchand si šikovným způsobem hledal cestu do střelecké pozice, kotouč mu ale utekl jen k hrazení, odkud už se zmohl jen na přihrávku.
     
    37:10
    Boston se opatrně pokouší o založení útočné akce. Zodpovědnost na sebe vzal Sean Kuraly, který se ale individuálně přes střední pásmo nedostal.
     
    36:38
    Domácí mohou zamířit do protiútoku, který střelou z dálky zakončoval Alexandr Ovečkin, ale Jaroslav Halák se příliš nezapotil.
     
    35:58
    Craig Smith dostal přihrávku na špatnou stranu hokejky, k zakončení se tak kvůli nedostatku času nedostal a Capitals tak tedy ubránili i toto oslabení.
     
    35:18
    David Krejčí je prvním střílejícím hráčem této přesilovky, jenže trefil jen clonícího Charlieho Coyla, který už dorážel jen mimo.
     
    34:44
    Tentokrát vyhazuje Tom Wilson, Washington tak má za sebou během chvíle první minutu oslabení za sebou.
     
    34:07
    Carl Hagelin zahajuje další oslabení úspěšným vyhozením, protože si hosté příliš nerozuměli a tak jejich pas skončil přímo na něm.
     
    33:51
    Vyloučení v týmu Washington Capitals (Nic Dowd – 2 min., podrážení).
     
    33:14
    Domácí hokejisté jsou přece jen po ztráty tříbrankového vedení trochu nervózní, Trent Frederic tak získal kotouč při napadání, ale při postupu do mezikruží o něj rychle přišel.
    32:37 David PASTRŇÁK - 3:1
     
    32:37
    Bruins právě vstřelili branku!
    Největší česká hvězda NHL našla cestu do sítě hned ve svém druhém zápase v sezoně, Boston je tak rázem zpátky ve hře! Velký kus práce odvedl Brad Marchand, který objel polovinu útočného pásma a nakonec mezi kruhy našel DAVIDA PASTRŇÁKA, jenž ránou z první překvapil domácího brankáře, který na projektil ke své pravé tyči nestačil zareagovat. Asistence: Brad Marchand.
     
    32:28
    Patrice Bergeron se pokusil o velmi složitou přihrávku na Brada Marchanda, která nakonec nevyšla, protože skončila jen v rukavici Vítka Vaněčka.
     
    31:46
    Domácí naopak hrají ve velkém klidu a pohodě. S naprostou lehkostí tak kombinují v útočném pásmu, pokus Nicka Jensena ale byl nepřesný.
     
    31:04
    Chris Wagner ještě dostal kotouč přes modrou čáru, takže Bruins toto oslabení zvládli, ale pořád jsou na tom velmi špatně, protože ztrácejí tři branky.
     
    30:39
    Michael Sgarbossa málem vymyslel výbornou křižnou přihrávku na Daniela Spronga, avšak tu nakonec zastavil poslední hráč Bostonu v cestě.
     
    30:18
    Zdeno Chára opět předvedl svou pověstnou dělovku, tentokrát ale bylo před brankou pořádně rušno, takže se kotouč zastavil o jednoho z hráčů.
     
    29:46
    Washington opět vyhrává úvodní vhazování početní výhody, ale vepředu tentokrát žádné zakončení nevymyslel a hosté se nakonec osvobozují.
     
    29:03
    Vyloučení v týmu Boston Bruins (David Krejčí – 2 min., nedovolené bránění).
    28:35 John CARLSON - 3:0
     
    28:35
    Washington právě vstřelil branku!
    Capitals ještě přece jen našli cestu do útoku, při následném tlaku se navíc prosazují potřetí! Jakub Vrána výbornou přihrávkou z pravé nohy mezi bruslemi bránícího hráče uvolnil JOHNA CARLSONA, který si najel co nejblíže k bráně a následně vypálil přesně pod horní tyč. Asistence: Jakub Vrána.
     
    28:04
    Boston, stejně jako soupeř, velmi dobře zvládá oslabení, kotouč nyní drží v pásmu soupeře aktivním forčekinkem.
     
    27:19
    Vyloučení v týmu Boston Bruins (Jérémy Lauzon – 2 min., hákování).
     
    27:04
    Tom Wilson si na útočné modré čáře našel odražený kotouč, ale pod tlakem nedokázal přihrát přesně. S následným napadáním ale vůbec nepolevuje a nakonec získal pro svůj tým přesilovou hru.
     
    26:18
    Hostům se stále příliš nedaří, protože nevyužili dvojnásobnou přesilovku. S útočným snažením to ale nevzdávají a pořád se pokouší o snížení.
     
    25:43
    Jakub Zbořil v mezikruží šikovně uvolnil Charlieho Coyla, který ale se zakončením moc dlouho váhal, takže nakonec mířil jen do obránce.
     
    25:08
    Capitals se už podruhé osvobodili, což znamená, že jsou z nejhoršího venku. Stále ale musí zvládnout klasické oslabení.
     
    24:24
    David Pastrňák střeleckým pokusem zahájil i dvojnásobnou přesilovku, ale tentokrát se ani netrefil mezi tři tyče.
     
    24:09
    Vyloučení v týmu Washington Capitals (Garnet Hathaway – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    23:26
    David Pastrňák pořád touží po svém prvním gólu v letošní sezoně, z levé strany tak mířil k bližší tyči, ale domácí brankář byl opět úspěšnější.
     
    23:07
    Vyloučení v týmu Washington Capitals (T. J. Oshie – 2 min., držení).
     
    22:56
    David Pastrňák v ponechané výhodě neudržel kotouč v útočném pásmu, návrat do útočné třetině už poté nevyšel.
     
    21:48
    Trent Frederic sice dobře vystihl rozehrávku soupeře, ale kotouč následně srazil jen zpátky k protihráči, který tedy může rozehrávat znovu.
     
    21:05
    Domácí po dobré defenzivě mířil do přečíslení, které po chytré zadovce zakončoval Nic Dowd, který ale z dobré pozice ani netrefil bránu.
     
    20:39
    Nakonec tak David Pastrňák nepříjemnou střelou prověřil Vítka Vaněčka, který s ní neměl žádný problém a jistě zasáhl rukavicí.
     
    20:23
    Washington ještě chvíli hrál v přesilové hře, k ničemu se už ale nedostal, po většinu času držel kotouč Boston.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Boston měl sice zpočátku první části o něco navrch, ale své aktivity nedokázal využít, za což následně pykal. Washington se totiž následně během chvíle prosadil rovnou třikrát. Jeden gól sice neplatil, ale dvoubrankové vedení je pořád více než slušné. Rozhodně ale ještě nemusí znamenat vítězství.
     
    Další třetina začne přibližně ve 2:05.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:36
    Jakub Vrána operuje u pravé tyče, odtud se po převzetí přihrávky pokusil o překvapivé zakončení, ale brankáře nedonutil ani k zákroku.
     
    19:05
    Boston má při oslabení problémy zejména s bráněním Alexandra Ovečkina, který měl na levé straně ledové plochy opět spoustu prostoru, ale Jaroslav Halák ho opět vychytal!
     
    18:23
    Vyloučení v týmu Boston Bruins (Jakub Zbořil – 2 min., krosček).
     
    18:13
    Kevan Miller nedokázal dostat kotouč z pásma, Trevor van Riemsdyk tak z dálky mohl rovnou dvakrát pálit, ale jeho rána se ani jednou nedostala k brankáři.
     
    17:33
    Washington chce samozřejmě první dějství dohrát v co největším klidu. Se založením útočné akce tedy pořádně váhá, protože nechce nic riskovat.
     
    16:56
    Jakub Vrána neměl na modré čáře úplně dobrou pozici, šel tedy pro lehké nahození, které ale zblokoval jeden z obránců.
     
    16:18
    Hosté nejprve jen trochu zdrželi rozehrávku soupeře pomocí napadání, kotouče se chopili až ve středním pásmu, ale následné založení útočné akce se jim vůbec nedaří.
     
    15:50
    Boston je samozřejmě pořád trochu v šoku, většinu času tak drží kotouč domácí, kteří se založením další útočné akce příliš nespěchají.
    13:37 Daniel SPRONG - 2:0
     
    13:37
    Washington právě vstřelil branku!
    Capitals během devíti sekund odskakují na rozdíl dvou branek! Tentokrát si za to hosté ale můžou úplně sami, protože jejich obrana nebyla důrazná, čehož dokonale využil DANIEL SPRONG, jenž se prokličkoval až do pravého kruhu, odkud se prosadil rychlou střelou mezi betony gólmana. Asistence: Jakub Vrána, Nick Jensen.
    13:26 Zdeno CHÁRA - 1:0
     
    13:26
    Washington právě vstřelil branku!
    Nyní už se domácí dostávají do vedení! ZDENO CHÁRA se navíc prosazuje proti svému Bostonu! Garnet Hathaway po vyhraném vhazování posunul kotouč na modrou čáru, odkud slovenský obr vypálil velmi prudce přímo nad beton Jaroslava Haláka, který sice vše dobře viděl, ale stejně nedokázal zareagovat! Asistence: Garnet Hathaway, Nic Dowd.
     
    13:20
    Michael Sgarbossa nejprve sám pálil, ale nebyl úspěšný. Z druhé vlny následně ještě uvolnil Jakuba Vránu, který sice pěkně mířil pod tyčku, ale Jaroslav Halák stačil včas vytasit lapačku!
     
    12:43
    Richard Pánik na modrou čáru neposlal zrovna nejpřesnější pas, Nick Jensen tak za kusem gumy musí mířit až do vlastního pásma.
     
    12:05
    Washington si z neuznané branky nic nedělá a pokračuje v útočném snažení. Souboj u mantinelu ale nedotáhl do vítězného konce.
     
    11:41
    Tak branka nakonec neplatí! Carl Hagelin se tedy prvního gólu v sezoně nedočkal, i když ránu Johna Carlsona tečoval velmi pěkně. Na začátku akce byl však Garnet Hathaway v ofsajdu!
     
    11:41
    Bruce Cassidy, trenér Bostonu, ještě zkouší zrušit gól za pomoci coach challenge, protože gólové akci možná předcházel ofsajd!
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    11:25
    David Pastrňák aktivním napadáním donutil soupeře ke špatné rozehrávce, což umožnilo střelecký pokus pro Patrice Bergerona, který ale domácího brankáře nemohl překonat.
     
    11:03
    Nic Dowd se z levé strany protlačil až k levé tyči, odkud to zkoušel bekhendovým zakončením, které ale nakonec skončilo jen mimo hrací plochu.
     
    10:18
    Charlie Coyle v závěru oslabení sbírá sekundy dobrým napadáním, hosté tedy početní nevýhodu bez problémů zvládli a opět mohou pomýšlet na skórování.
     
    09:42
    Nyní už se Bruins osvobozují, oba celky tak mění své formace na ledě. Washingtonu mezitím utekla většina přesilové hry.
     
    09:00
    Alexandr Ovečkin dokonale využil rozhozené obrany Bostonu, protože v levém kruhu byl úplně sám a tak po přihrávce okamžitě pálil, ale Jaroslav Halák si proti němu chytře vyjel a dokázal včas zareagovat!
     
    08:18
    Vyloučení v týmu Boston Bruins (Kevan Miller – 2 min., nedovolené bránění).
     
    08:07
    Kevan Miller se chtěl pokusit o rozehrávku, cestu mu však zkřížil jeden z protihráčů, který od něj schytal velmi tvrdý hit.
     
    07:33
    Zdeno Chára velmi tvrdě vypálil od modré čáry. Tuto ránu Jaroslav Halák neudržel, takže se John Carlson pokoušel o dorážku, ale dříve rozhodčí pozastavili hru.
     
    07:08
    Charlie Coyle sice zablokoval nahození Brendena Dillona, kotouč ale dostal z pásma až po vyhraném souboji u mantinelu.
     
    06:33
    Capitals přežili úvodní nátlak soupeře a nyní se sami pokoušejí o skórování. Další ránu tak měl na svědomí Nicklas Bäckström, ale pro gólmana to nic složitého nebylo.
     
    06:01
    Jaroslav Halák se už také musí činit, od modré čáry ho jemným nahozením prověřil John Carlson, který mu tedy nadělal pořádné potíže.
     
    05:51
    Brad Marchand se pokoušel o objetí branky Washingtonu, přitom mu to ale nešťastně podklouzlo, takže velmi tvrdě napálil do hrazení. Hra kvůli němu musela být přerušena, protože se z ledu dlouho nezvedal.
     
    05:16
    Charlie McAvoy se ve vlastním pásmu pokoušel o uklidnění hry, což se mu povedlo, takže hosté mohli zakládat útočnou akci. Tu po akci Brada Marchanda zakončoval David Pastrňák, který ale cestu do sítě nenašel.
     
    04:33
    Nick Ritchie využil špatné rozehrávky soupeře a pálil tak od pravé tyčky, ale Vítek Vaněček potvrzuje svou formu, protože se rychle přesunul a jistě zasáhl!
     
    04:18
    Jérémy Lauzon nedokázal zpracovat prudkou přihrávku, následně tedy musel jen nahazovat, přičemž kotouč poslal až na zakázané uvolnění.
     
    03:42
    Zdeno Chára nahazuje na svého bývalého slovenského kolegu, ten se spoluhráči opět zvládl rozehrávku celkem bez problémů.
     
    03:08
    Z dálky zkusil štěstí také Jakub Zbořil, ale ten dostal příležitost jen k ráně švihem, kterou tedy v klidu mohl zablokovat jeden z obránců.
     
    02:38
    Bruins jsou zpočátku mnohem aktivnější, v útočné třetině ale tentokrát nevypálili, takže se musí po delší době soustředit na defenzivu.
     
    02:00
    Brandon Carlo se mohl dočkat gólu, jeho bomba od modré čáry totiž byla opravdu nebezpečná, ale nakonec skončila jen na brankové konstrukci!
     
    01:33
    Chris Wagner šikovně dostal kotouč do mezikruží, kde se pokoušel o zakončení Charlie Coyle, ale ten kotouč srazil jen do rohu útočného pásma.
     
    00:53
    Na straně hostů se k první ráně dostal Craig Smith, jenž zkoušel štěstí z velkého úhlu, ale Vítek Vaněček si prostor u tyče moc dobře pohlídal.
     
    00:15
    Jaroslav Halák hned musí srážet nahození soupeře do rohu kluziště. Následně už pomohli jeho spoluhráči, kteří dostali kus gumy z pásma.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Washington Capitals: Vaněček (C. Anderson) – Chára, Carlson (A), Dillon, T. van Riemsdyk, Orlov, Jensen – Ovečkin (C), Bäckström (A), T. Wilson – Sheary, Oshie, Pánik – Hagelin, Dowd, Hathaway – J. Vrána, Sgarbossa, Sprong.

    Boston Bruins: Halák (T. Rask) – Lauzon, McAvoy, Clifton, Carlo, J. Zbořil, K. Miller – Marchand (A), Bergeron (C), Pastrňák – N. Ritchie, Krejčí (A), C. Smith – Frederic, Coyle, Wagner – Bjork, Kuraly, Kuhlman.

    Rozhodčí: Lambert, L'Ecuyer – Smith, Fournier.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Boston Bruins

    Na opačné straně stojí Boston, který pro změnu okupuje třetí pozici východní divize a na svého dnešního soupeře ztrácí tři body. Boston v minulém kole přišel o čtyřzápasovou sérii bez porážky, letošní třetí prohru si připsal právě v souboji proti Washingtonu. Boston Bruins zatím sehrál čtyři venkovní zápasy, během kterých se mu moc nedařilo, neboť se mu povedlo vyhrát pouze jediný, a sice hned ten první. Nyní má na stadionech soupeřů tři porážky v řadě, nicméně jediná přišla před koncem řádné hrací doby. V minulém kole se navíc do sestavy vrátil David Pastrňák, který si ihned připsal jeden kanadský bod.

    Nejproduktivnější hráči týmu:

    1. Patrice Bergeron
    – 11 bodů (5+6)
    2. Brad Marchand – 11 bodů (5+6)
    3. Nick Ritchie – 7 bodů (4+3)
     
    Washington Capitals

    Hokejisté Washingtonu se po devíti odehraných zápasech nacházejí na první pozici východní konference, přičemž na svém kontě mají patnáct bodů. Capitals tak mají stejný počet bodů, jako druhá Philadelphia, která má ovšem o jeden zápas více. Washington z posledních pěti utkání dokázal vyhrát hned čtyřikrát, jediná porážka se urodila na domácím stadionu proti Buffalu, kterému se povedlo vyhrát výsledkem 4:3 po nájezdech. Od té doby se Washingtonu povedlo vyhrát třikrát v řadě, přičemž v posledním zápase zdolal právě dnešního soupeře, tedy Boston, a sice výsledkem 4:3 po prodloužení.

    Nejproduktivnější hráči týmu:

    1. Nicklas Backstrom
    – 13 bodů (5+8)
    2. John Carlson – 10 bodů (3+7)
    3. Tom Wilson – 8 bodů (4+4)
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům hokeje! NHL má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Washington Capitals a Boston Bruins.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

    Lukáš Mihal

    Branky a nahrávky: 14. Chára (Hathaway, Dowd), 14. Sprong (J. Vrána, Jensen), 29. Carlson (J. Vrána) – 33. Pastrňák (Marchand), 47. Pastrňák (J. Zbořil, McAvoy), 54. C. Smith (Lauzon, N. Ritchie), 58. Carlo (Kuraly, Wagner), 59. Marchand (Krejčí)


    Washington Capitals: Vaněček (C. Anderson) – Chára, Carlson (A), Dillon, T. van Riemsdyk, Orlov, Jensen – Ovečkin (C), Bäckström (A), T. Wilson – Sheary, Oshie, Pánik – Hagelin, Dowd, Hathaway – J. Vrána, Sgarbossa, Sprong.
    Boston Bruins: Halák (T. Rask) – Lauzon, McAvoy, Clifton, Carlo, J. Zbořil, K. Miller – Marchand (A), Bergeron (C), Pastrňák – N. Ritchie, Krejčí (A), C. Smith – Frederic, Coyle, Wagner – Bjork, Kuraly, Kuhlman.

    Rozhodčí: Lambert, L'Ecuyer – Smith, Fournier
    bahis siteleri