Kanepiová – Muchová 0:0; 0:0; 0-0 (skreč)
skreč Muchová
Kaia Kanepiová
Kaia Kanepiová
0
0
0
 
Karolína Muchová
Karolína Muchová (8)
0
0
0
 
Pátek 05.02.2021, 09:00 • Margaret Court Arena, Melbourne (AUS) • WTA Melbourne (Gippsland Trophy) - Gippsland Trophy (tvrdý povrch) • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
     
    Karolína Muchová (27.) dnes v Melbourne o postup do semifinále Gippsland Trophy hrát nebude! Čtyřiadvacetiletá Češka, jež se měla střetnout s rozjetou Estonkou Kaiou Kanepiovou (94.), z turnaje kvůli zranění břišního svalu odstoupila. Mezi čtyři nejlepší tak postoupila bez boje pětatřicetiletá rodačka z města Haapsalu. (08:09:28)
     
    Obě tenistky se spolu utkají poprvé v kariéře. Duel se uskuteční na jednom z centrálních dvorců – v aréně Margaret Courtové. V případě třetího setu se bude hrát supertiebreak na deset vítězných bodů. K úpravě pravidla přistoupili pořadatelé poté, co musel být čtvrteční program kvůli pozitivnímu testu v jednom z karanténních hotelů kompletně zrušen. Bookmakeři sázkových kanceláří poté nevidí favoritku, mělo by jít vyloženě o zápas padesát na padesát. Tak se nechme překvapit, co nám obě aktérky předvedou.
    Kanepiová táhne sérii třinácti výher v řadě.
     
    Kaia Kanepiová je ve svých 35 letech zkušenou hráčkou, která to v dobách největší slávy dotáhla na patnáctou pozici žebříčku WTA. Aktuálně se Estonka nachází na konci první stovky, konkrétně na 94. místě. Vítězka čtyř podniků WTA zakončila loňskou sezónu dvěma tituly na menších turnajích ITF a na vítěznou šňůru navázala také v novém roce. Po výhrách nad Australankou Sharmaovou (1:6, 7:5, 6:2) a Běloruskou Sabalenkovou (6:1, 2:6, 6:1) přehrála v osmifinále Gippsland Trophy i Rusku Kasatkinovou (7:5, 6:1) a zaznamenala tak už svou třináctou výhru v řadě. Před Muchovou tak stojí pořádná výzva.
    Muchová je v Melbourne v dobrém rozpoložení.
     
    Karolína Muchová si letošní premiéru odbyla v první polovině ledna na turnaji v Abú Zabí, kde uhrála jedno kolo. V tom porazila 6:4 a 6:1 Černohorku Koviničovou, následně ale z akce odstoupila. Vítězce předloňského podniku WTA v Soulu patří v žebříčku 27. místo, nejvýše pak byla na 21. pozici. Na podniku v Melbourne, který je generálkou před blížícím se Australian Open, nedala ve druhém kole šanci Američance McNallyové. Tu přehrála bez ztraceného podání dvakrát 6:1. V osmifinále už to měla Češka těžší. Italka Paoliniová ji dostala do tří setů, výhru 6:2, 4:6 a 6:4 ale přesto brala favoritka. V prvním kole měla olomoucká rodačka jakožto osmá nasazená volný los. V loňské sezóně zapsala Muchová do neoficiálních statistik celkem 15 výher a 11 porážek.
     
    Hezké páteční ráno. Karolína Muchová si na akci Gippsland Trophy v Melbourne, která je generálkou před nadcházejícím Australian Open, zahraje o postup do semifinále. Soupeřkou bude turnajové osmičce nenasazená Kaia Kanepiová z Estonska, která se zkraje roku zdá být ve výborné formě. Rozhodně se tak máme na co těšit.
     
    Turnaje v Melbourne se ve čtvrtek hrát nebudou! Zaměstnanec jednoho z karanténních hotelů byl pozitivně testován na koronavirus. Všichni tenisté tak musí opět do preventivní karantény a podstoupit co nejdříve test.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 05:30.

    Filip Lefenda

    Kaia Kanepiová
    Stát: Estonsko
    Datum narození: 10.06.1985
    Věk: 39 let
    Držení: pravák
    Výška: 181 cm
    Váha: 74 kg

    Karolína Muchová
    Stát: Česká rep.
    Datum narození: 21.08.1996
    Věk: 28 let
    Držení: pravák
    Výška: 180 cm
    Nasazení: 8