Rusko – Finsko 3:2 (kon.) | Česko – Švédsko cz 2:3 (po pr.)
konec
Rusko
3:2 (2:0, 0:1, 1:1)
Finsko
Čtvrtek 11.02.2021, 15:00Euro Hockey Tour
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (17:23:42)
     
    Dnešní program Beijer Hockey Games ještě nekončí. Od 19:00 se Švédové utkají s Českem.
     
    Střely na branku: 16 – 22
     
    Je konec! Rusko i na třetí pokus v letošní sezóně poráží Finsko. Sborná dnes vítězí 3:2. Mladý ruský kádr vstoupil do utkání velmi dobře. Už v první třetině se prosadili Minulin a Čechovič. V prostřední části pak dokázal snížit Innala. V úvodu třetí třetiny nezachytili Finové rychlou akci Ruska a Vladimir Butuzov udeřil z úniku. Innala poté sice přidal druhou branku, ale ta nemohla platit, jelikož byla posunutá branka. V závěru Finsko hrálo dlouho bez brankáře. Dvacet jedna sekund před koncem snížil Puustinen, ale na vyrovnání už Finové čas neměli.
     
    Konec zápasu.
    59:39 Juuso PUUSTINEN - 3:2
     
    59:39
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finsko ještě dramatizuje závěrečné sekundy dnešního souboje! Leino dostal přihrávku k brance, odkud poslal přihrávku na kruh a JUUSO PUUSTINEN procedil puk do branky! Asistence: Robert Leino, Jere Karjalainen.
     
    59:10
    Niko Ojamäki vybojoval puk na levé straně útočného pásma, jenže jeho pobídka skončila vedle branky Ruska. Obrana ruského týmu hraje skvěle.
     
    58:20
    Na prudkou přihrávku na levou stranu si nabruslil Innala, jenže od hokejky mu kotouč uskočil mimo ledovou plochu. Finové si závěr komplikují sami.
     
    58:00
    Harri Säteri míří na střídačku a Finové se pokusí zdramatizovat závěr duelu v šesti bruslařích!
     
    57:37
    Maxim Sorkin se v obranném pásmu zmocnil odraženého kotouče a vyvezl jej do středního pásma. Rusové pokračují v trpělivé defenzivě. Finům už moc času nezbývá.
     
    57:05
    Leino zavezl puk do rohu útočného pásma, jenže proti přesile obránců v červeném kotouč dlouho neudržel. Finové raději prchají na střídačku.
     
    56:39
    Vladimir Butuzov bojoval o puk v rohu útočného pásma, jenže obránci v bílém mu nedali moc prostoru. Finové už mají puk ve své moci a spěchají vpřed.
     
    56:02
    Valtteri Kemiläinen dostal prostor na modré čáře, kde se dobrou kličkou zbavil obránce, jenže následným nahozením poslal puk do boční sítě.
     
    55:23
    Další pokus Ruska o rychlý přechod do útoku zastavuje zakázané uvolnění. Sergej Zborovskij poslal vpřed příliš prudkou přihrávku. Hra se vrátí před Samonova.
     
    55:10
    Vili Saarijärvi dostal prostor v rohu útočného pásma, jenže na modrou čáru poslal příliš prudkou přihrávku a zahnal spoluhráče do středního pásma.
     
    54:29
    Rusko hraje v plném počtu.
     
    54:10
    Finsko se nyní není schopno dostal do útočného pásma. Ruské kvarteto skvěle pokrývá prostor kolem modré čáry. Vynikající defenziva ruských hokejistů.
     
    53:35
    Salo dostal nabito na modrou čáru, odkud střílel příklepem, ale Samonov ve spolupráci s obránci jeho ránu zastavil. Rusko se poté osvobodilo.
     
    53:10
    Aaltonen střílel z levého kruhu, jenže jeho pokus dokázali obětaví zadáci srazit do bezpečí. Rusko už hraje ve čtyřech.
     
    52:29
    Vyloučení v týmu Rusko (Alexandr Samonov – 2 min., zdržování hry / posunutá branka). Trest odpyká Nikita Čibrikov.
     
    52:29
    Rozhodčí skutečně chvíli zkoumali video. Verdikt ale zůstává, branka neplatí!
     
    52:29
    Rozhodčí se zatím radí na ledové ploše. Uvidíme, zda půjde do akce i video.
    52:29 Neuznaná branka Finska
     
    52:29
    Jere Innala dostal přihrávku na pravý kruh a krásnou střelou poslal puk do klece! Samonov ale při změně směru posunul branku. Rozhodčí zatím ukazuje, že branka neplatí!
     
    52:26
    Niko Ojamäki mezi kruhy tečoval nahození od modré čáry, jenže ruský brankář si s pomalou tečí věděl rady a schoval puk do lapačky. Vhazuje se po jeho pravici.
     
    52:10
    Robin Salo dostal přihrávku na modrou čáru, jenže prováhal vhodný moment na zakončení a musel si pomoci přihrávkou do rohu.
     
    51:50
    Mikael Ruohomaa si udělal prostor na pravé straně útočného pásma, odkud střílel na zadní tyč, ale Samonov se překvapit nenechal. Vhazuje se po levici ruského brankáře.
     
    51:19
    Kovalenko zavezl puk při oslabení do útočného pásma a troufl si na zakončení. Jeho ránu příklepem vykopl finský brankář betonem do rohu kluziště.
     
    51:05
    Finsko si zahraje přesilovou hru. Vladimir Butuzov dostává dvě minuty za podrážení ve středním pásmu.
     
    50:26
    Valtteri Kemiläinen chyboval při rozehrávce v obranném pásmu. K puku se dostal Maxim Sorkin, ale situací byl natolik překvapený, že o kotouč rychle přišel.
     
    50:00
    Z prostoru mezi kruhy příklepem zakončil Valtteri Kemiläinen. Ruský brankář Samonov měl sice dobře zakrytý výhled, ale přízemní ránu vykopl betonem.
     
    49:32
    Alexejev hledal přihrávkou na modrou čáru rozjetého Podkolzina, jenže ani on se nedokázal prosadit. Finové se osvobodili a vyrazili střídat.
     
    49:02
    Vitalij Kravcov dostal přihrávku na útočnou modrou čáru, kde se vtipným převzetím puku snažil zbavit obránce, jenže při bruslařském manévru ztratil balanc.
     
    48:29
    Finský útok zastavuje hra vysokou holí. Leino opět clonil před brankou Ruska, jenže zasáhl kotouč opravdu hodně vysoko. Vhazuje se ve středním pásmu.
     
    48:01
    Valtteri Kemiläinen nahodil puk od modré čáry za branku Ruska. Před brankou Ruska číhal Lejno, ke kterému se odražený puk dostal, jenže finský útočník Samonova nepřekonal.
     
    47:29
    Anton Lundell projel do útočného pásma, kde ustál souboj s Kovalenkem. Mladý hokejista Finska našel Ojamakiho, jehož pokus Samonov vyrazil.
     
    47:00
    Bardakov si díky důrazu v útočném pásmu udělal prostor pro zakončení, jenže Harri Säteri měl čistý výhled a připsal si snadný zákrok betonem.
     
    46:32
    Vasilij Podkolzin zavezl puk do útočného pásma, nicméně akci Ruska zastavuje postavení mimo hru. Znovu se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    46:10
    Jere Innala ustál souboj v rohu útočného pásma, poslal přihrávku na modrou čáru, jenže nikdo v bílém dresu nezakončil. Finové přesto drží pásmo.
     
    45:35
    Damir Žafjarov získal puk na obranné modré čáře, vyvezl jej do středního pásma, ale důrazný Teemu Turunen mu puk dokázal vzít čistým způsobem.
     
    45:10
    Samonov vyjel za svou branku a pomohl ruským hokejistům s rozehrávkou. Rusové následně vyhodili puk na zakázané uvolnění. Hra se vrátí před Samonova.
    44:33 Aaltonenův únik
     
    44:33
    Miro Aaltonen se hnal sám na ruského brankáře, chtěl napodobit Butuzova střelou zápěstím, ale Samonov schoval puk do lapačky!
     
    44:02
    Nikita Čibrikov se v prostoru před brankou dostal k odraženému kotouči. Sedmnáctiletý hokejista střílel mezi betony, ale Harri Säteri vytáhl další dobrý zákrok!
     
    43:32
    Alexandr Alexejev střílel od modré čáry, jenže jeho dělovka skončila vedle branky Finska. Rusko je třetí vstřelenou brankou pořádně nabuzené a tlačí se vpřed.
    42:38 Vladimir BUTUZOV - 3:1
     
    42:38
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Rusko znovu odskakuje na rozdíl dvou branek! VLADIMIR BUTUZOV dostal přihrávku do úniku, projel středem před branku Finska a střelou zápěstím rozvlnil síť! Asistence: Nikolaj Kovalenko.
     
    42:10
    Maxim Sorkin dostal přihrávku na pravou stranu útočného pásma, odkud bekhendem poslal přihrávku mezi kruhy, jenže tam kralovali zadáci Finska.
     
    41:31
    Janne Juvonen zastavil vyhození Ruska z obranného pásma. Finský hokejista pohotově vrátil puk zpátky před branku, ale tam neměl spoluhráče.
     
    41:02
    Daniil Pylenkov střílel od modré čáry, jenže jeho dělovka skončila vedle zadní tyčky. Rusko vstoupilo do třetí třetiny aktivně a snaží se udeřit potřetí.
     
    40:35
    Daniil Pylenkov se dostal k odraženému kotouči na levé straně útočného pásma a vyslal takovou nenápadnou střelu. Harri Säteri si připsal jistý zákrok.
     
    40:10
    Finové uspěli na úvodním vhazování třetí třetiny. Hráči v bílém budou chtít ve třetí části dotáhnout náskok Ruska.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 16:38.
     
    Střely na branku: 11 – 8
     
    Druhá třetina končí! Finové se během prostřední periody vrátili do boje o nějaký bodový zisk. Rusko sice dlouho hrálo o něco aktivněji, ale nedostávalo se do šancí. Ve 34. minutě se Finové dostali do přečíslení a Innala překonal Samonova. Finsko poté ještě hrálo přesilovku, ale málem inkasovalo. Chusnutdinovův únik skvěle zlikvidoval Harri Säteri. Po čtyřiceti minutách tak platí stav 2:1.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:25
    Ivan Čechovič se pustil do souboje za ruskou brankou a vybojoval kotouč pro svůj celek. Sborná se následně osvobila obloučkem do středního pásma.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny!
     
    38:22
    Daniil Žuravljov se pustil do menší potyčky přes ruskou brankou. Finský hráč Juuso Vainio si bitku rychle rozmyslel a rozhodčí nemuseli zasahovat.
     
    38:02
    Miro Aaltonen se před ruskou brankou natahoval po odraženém kotouči, ale na poslední chvíli mu puk odpálil Sergej Zborovskij.
     
    37:19
    Rusko hraje v plném počtu.
     
    37:02
    Rusové znovu vyhodili puk přes celé kluziště za branku Finska. Tato přesilovka se hokejistům Suomi hrubě nevydařila a mohou být rádi, že spíše neinkasovali.
     
    36:27
    Na opačnou stranu projel v oslabení Kovalenko, který zkusil překvapit brankáře nahozením od mantinelu. Harri Säteri raději schoval puk v lapačce a přerušil hru.
     
    36:10
    Teemu Turunen zavezl puk do útočného pásma, jenže před napadajícím soupeřem jej dlouho neudržel. Finsku se v této přesilovce nedaří.
     
    35:32
    Ve vlastním oslabení se do úniku dostal Marat Chusnutdinov, který jel sám na brankáře, ale pokusem mezi betony se mezi střelce nezapsal!
     
    35:19
    Finsko si zahraje přesilovku. Dvě minuty za hákování dostává Minulin.
     
    35:10
    Tony Sund střílel od modré čáry. Proti zakončení finského zadáka vystoupil Sergej Zborovskij, který obětavým zakleknutím srazil puk do bezpečí.
     
    34:32
    Rusko ani po obdržení úvodní branky nepolevuje v napadání finské rozehrávky. Zadáci v bílém však zrychlili rozehrávku a tlačí se vpřed.
    33:53 Jere INNALA - 2:1
     
    33:53
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finsko se překvapivě dočkalo snížení! Niko Ojamäki vybojoval kotouč na modré čáře, zavezl jej do útočného pásma, kde jej poslal na pravý kruh JERE INNALA z první překonal brankáře! Asistence: Niko Ojamäki.
     
    33:41
    Vasilij Podkolzin napadal rozehrávku Finska v jeho obranném pásmu. Ruský útočník dostal pod tlak Nurmiho, který si musel pomoci vyhozením o mantinel.
     
    33:10
    Rusko v posledních minutách stupňuje svůj tlak a tlačí se do útočného pásma. Naopak Finové mají obrovské problémy se zakládáním akcí.
     
    32:35
    Daniil Žuravljov se výborně vrátil do obranného pásma, kde zvládl souboj s rozjetým Aaltonenem a nepustil finského střelce do šance.
     
    32:12
    Daniil Žuravljov získal puk v rohu útočného pásma, kde jej k mantinelu přitlačil Tony Sund. Finský obránce ale nebyl schopen odehrát puk do bezpečí.
     
    31:41
    Marat Chusnutdinov naskočil na led ze střídačky a ihned se zapojil do dění v útočném pásmu. Jeho pokus z pravého křídla však minul branku Finska o pořádný kus.
     
    31:10
    Daniil Pylenkov dojel další nepřesnou rozehrávku Finska, v obranném pásmu se rychle otočil a rozjel akci Ruska. Na ledě je nyní elitní ruská formace.
     
    30:20
    Hraje se dlouhou dobu bez přerušení. Oba týmy se nyní snaží hrát hodně ofenzivně, ale defenzivy ve druhé třetině podávají skvělé výkony.
     
    29:41
    Nikita Čibrikov si sjel na přihrávku zpoza branky a z pravého křídla bez váhání zakončil na finskou klec. Pozorný Harri Säteri si připsal dobrý zákrok.
     
    29:10
    Kirill Kirsanov přečetl rozehrávku Finska a zastavil dlouhou přihrávku směřující na levou stranu. Ruský zadák následně rozjel další akci své reprezentace.
     
    28:29
    Po delší době se do útoku vydali také Rusové. Žafjarov se dostal do zakončení z levého křídla, ale jeho projektil přizvedl obránce do ochranné sítě.
     
    28:10
    Alex Rindell vybojoval puk za brankou Ruska, jenže přihrávkou k mantinelu poslal Nurmiho do velmi těžké situace. Finové o puk přišli.
     
    27:32
    Hannes Björninen se snažil otočit kolem ruské branky, jenže Samonov dnes podává opravdu sebejistý výkon. Ruský brankář utěsnil mezírku u levé tyče.
     
    27:14
    Tony Sund podpořil ofenzivu Finska postupem po levém křídle. Obránce Suomi se dokonce dostal do zakončení, jenže nemířil mezi tři tyče.
     
    26:36
    Ivan Čechovič nahodil puk do útočného pásma, nicméně tam nedojel nikoho v červeném dresu Ruska. Oba trenéři posílají na led čerstvé síly.
     
    26:10
    Daniil Žuravljov dostal dobrou přihrávku na modrou čáru, odkud střílel příklepem, jenže při zakončení zlomil hokejku a puk skončil vedle branky.
     
    25:18
    Rusko se snažilo zaútočit během rychlého protiútoku, jenže přihrávka skončila na zakázaném uvolnění. Vhazovat se bude před Samonovem.
     
    25:10
    Maxim Sorkin si sjel na přihrávku zpoza finské branky a z prostoru mezi kruhy okamžitě vypálil. Jeho pokus srazil obránce do rohu kluziště.
     
    24:35
    Finové jsou v posledních minutách o něco aktivnější, ale jen těžko se dostávají do zakončení. Defenziva Ruska je na dnešní duel skvěle připravená.
     
    24:10
    Finové rozjeli další útočnou akci po levém křídle, jenže hned na modré čáře získal kotouč pro Rusko dobře postavený Damir Žafjarov.
     
    23:31
    Robin Salo se v útočném pásmu opřel do volného kotouče, ale jeho ránu brankář Samonov dobře viděl a připsal si další snadný zákrok. Vhazuje se po pravici ruského brankáře.
     
    23:10
    Miro Aaltonen se dostal na levou stranu útočného pásma, odkud se snažil zakončit příklepem, ale jeho projektil skončil vedle zadní tyčky.
     
    22:35
    Sergej Zborovskij napadal rozehrávku Finska v jeho obranném pásmu. Finové si s jeho přítomností nelámali hlavu a bez problémů rozehráli.
     
    22:10
    Kirill Kirsanov střílel z pravé strany útočného pásma, jenže jeho projektil přiletěl jen do prostoru, kde stál připravený brankář v bílém dresu.
     
    21:59
    Finsko hraje v plném počtu.
     
    21:34
    Damir Žafjarov z rohu útočného pásma poslal přihrávku na pravý kruh, odkud pálil Daniil Pylenkov, jehož ránu finský brankář ramenem vyrazil do ochranné sítě.
     
    21:12
    Nikita Čibrikov rozjel přesilovkovou akci Ruska. Mladý hokejista projel s pukem až do útočného pásma, kde hráči v červeném rozjeli přesilovkovou kombinaci.
     
    20:59
    Rusko hraje v plném počtu.
     
    20:10
    Finsko uspělo na úvodním vhazování druhé třetiny. Finové se ihned vydali do útoku, jenže jejich akce skončila už na modré čáře, kde skvěle bránili Rusové.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 15:49.
     
    Střely na branku: 7 – 1
     
    První třetina končí! Po úvodní dvacetiminutovce může být spokojenější Rusko. Dlouhou dobu jsme sledovali bojovný hokej plný nepřesných přihrávek. Až ve 14. minutě se pěknou trefou do horního rohu prosadil Minulin. O tři minuty později navíc Ivan Čechovič zakončením z mezikruží překonal brankáře. Finové naopak na první velkou možnost čekají. Do kabin se proto odchází za stavu 2:0.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:59
    Počet hráčů na ledě se vyrovná! Vili Saarijärvi dostává dvě minuty za sekání.
     
    19:10
    Alexandr Alexejev se v oslabení vydal na výlet do útoku a krásně se protlačil až před finského brankáře. Při zakončení však ztratil balanc a vyhodil branku z jejího postavení.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny!
     
    18:59
    Finsko si zahraje první přesilovku. Bardakov dostává dvě minuty za vysokou hůl.
     
    18:35
    Juuso Vainio musel rozehrávat pod tlakem napadajícího soupeře. Finský hokejista puk nakonec vyhodil odrazem o mantinel. Na ledě však kralují Rusové.
     
    18:02
    Miika Koivisto vybojoval odražený puk u mantinelu v útočném pásmu, jenže jeho nahození před branku soupeře trefilo jen brusli dobře postaveného Žuravljova.
     
    17:32
    Juuso Vainio nahodil puk po mantinelu do útočného pásma, kam si nabruslili hokejisté v bílém, jenže nikdo z nich už nedokázal vypálit.
     
    17:10
    Samonov si dal pozor na prudkou přihrávku z rohu útočného pásma na brankoviště. Ruský brankář srazil puk hokejkou zpátky k mantinelu.
     
    16:41
    Miro Aaltonen dostal přihrávku za branku Ruska, odkud poslal přihrávku mezi kruhy, jenže tam znovu kralovala jen ruská defenziva.
    16:06 Ivan ČECHOVIČ - 2:0
     
    16:06
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Rusko ještě před přestávkou přidává druhou branku! Od levého mantinelu poslal prudkou přihrávku před branku Damir Žafjarov a IVAN ČECHOVIČ střelou z mezikruží překonal brankáře! Asistence: Damir Žafjarov, Sergej Zborovskij.
     
    15:41
    Vasilij Podkolzin se od modré čáry opřel do odraženého kotouče. Proti jeho ráně se položili hned dva Finové, ale brankář nakonec musel zasahovat.
     
    15:10
    Vitalij Kravcov si pohybem řekl o dlouhou přihrávku na útočnou modrou čáru, jenže jeho směrem letěla hodně pomalá pobídka, kterou zastavil obránce.
     
    14:45
    Daniil Žuravljov uklidnil rozehrávku Ruska za vlastní brankou. Hokejista Ruska poslal přihrávku na rozjetého Korškova, kterého o puk obral první obránce.
     
    14:10
    Finsko se ihned po obdržení úvodní branky vydalo do útoku a hledá si prostor pro zakončení. Hokejisté v bílých dresech se jen těžko dostávají ke střelám.
    13:32 Arťom MINULIN - 1:0
     
    13:32
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Rusko se dostává do vedení! Přihrávku na levý kruh dostal po krásné akci ARŤOM MINULIN, který vyslal nádhernou střelu zápěstím a kotouč zapadl přímo do horního rohu finské klece. Asistence: Damir Žafjarov, Ivan Čechovič.
     
    13:04
    Jere Innala se velmi odvážným průnikem dostal až do útočného pásma, kde zakončoval v pádu, jenže z ostrého úhlu trefil jen připraveného Samonova. Vhazuje se po jeho levé ruce.
     
    12:35
    Kirill Kirsanov získal volný kotouč ve středním pásmu a před napadajícím soupeřem rozehrál na pravou stranu. Rusko má problémy s vytvořením si tlaku.
     
    12:02
    Vili Saarijärvi se v útočném pásmu prosmýkl k odraženému kotouči a poslal jej na branku Ruska. Pozorný brankář Samonov si připsal snadný zákrok.
     
    11:35
    Harri Säteri vyjel za svou branku a zastavil prudké nahození po mantinelu. Brankář Finska poté našel Aaltonena, který může rozjet další akci.
     
    11:05
    Jere Karjalainen pokazil rozehrávku v obranném pásmu a málem nabídl šanci Rusům. Pohotově zakončoval Vitalij Kravcov, ale trefil jen padajícího soupeře.
     
    10:32
    Janne Juvonen se skvěle vrátil na obrannou modrou čáru a zastavil rodící se akci Ruska. V úvodních minutách zatím sledujeme duel, ve kterém na ledě dominují defenzivy.
     
    10:12
    Rusko se z tlaku Finska vymanilo jen za cenu vyhození kotouče přes všechny čáry na zakázané uvolnění. Vhazování se přesune před klec Alexandra Samonova.
     
    09:41
    Vili Saarijärvi dostal přihrávku do rohu obranného pásma, odkud hledal rozjetého spoluhráče, nicméně Jegor Korškov rozehrávku přečetl a srazil puk do bezpečí.
     
    09:12
    Vasilij Podkolzin se ve velké rychlosti prodral do útočného pásma a zakončením z ostrého úhlu chtěl překvapit finského brankáře. Harri Säteri si připsal snadný zákrok.
     
    08:34
    Nikita Čibrikov dostal přihrávku na levé křídlo, dobře se prosmýkl do útočného pásma, jenže jeho následné zakončení skončilo vedle zadní tyčky.
     
    08:10
    Vitalij Kravcov napadal rozehrávku Finska v jeho obranném pásmu. Nikdo v červeném dresu Ruska jej však nedojel podpořit a i Kravcov raději odjel střídat.
     
    07:35
    Mikael Ruohomaa dostal přihrávku na pravou stranu, prodral se podél mantinelu do útočného pásma, jenže nahozením zápěstím minul branku.
     
    07:05
    Ivan Čechovič si sjel mezi kruhy, kam dostal pěknou přihrávku od mantinelu, jenže dotírající hokejista v bílém dresu mu na poslední chvíli přizvedl hůl.
     
    06:46
    Další útočnou akci Ruska zastavuje postavení mimo hru. Příliš netrpělivý byl při přechodu do útočného pásma Marat Chusnutdinov. Vhazuje se ve středním pásmu.
     
    06:21
    Juuso Puustinen dostal přihrávku na pravou stranu útočného pásma, odkud pohotově vyslal prudkou střelu na branku, ale gólman byl pozorný.
     
    05:41
    Kirill Kirsanov se ve vysoké rychlosti natahoval po prudké přihrávce na útočnou modrou čáru. Ruský útočník puk protečoval před branku soupeře, ale tam kralovala obrana.
     
    05:12
    Markus Nurmi nahodil puk od hrazení před branku Ruska, jenže tam se nedostal nikdo v bílém dresu Finska, kdo by kotouč mohl tečovat na branku.
     
    04:38
    Daniil Pylenkov si v útočném pásmu parádním převzetím kotouče udělal prostor pro zakončení, ale jeho přízemní projektil skončil na betonu brankáře.
     
    04:10
    Daniil Pylenkov lehce váhal s rozehrávkou z obranného pásma. Obránce Ruska se dostal pod tlakem a musel si pomoci vyhozením o mantinel.
     
    03:38
    Jere Innala poslal přihrávku na levou stranu útočného pásma, jenže Valtteri Kemiläinen se následně nedokázal kolem Čibrikova dostat do zakončení.
     
    03:10
    Daniil Misjul zastavil ve středním pásmu vyhození Finska, následně rozehrál na pravou stranu, ale tam už neměl nikoho ze svých spoluhráčů.
     
    02:36
    Vili Saarijärvi projel po pravém křídle do útočného pásma, vyslal přihrávku mezi kruhy, jenže tam se nejrychleji vrátili zadáci Ruska.
     
    02:10
    Maxim Sorkin získal kotouč v rohu obranného pásma a bekhendem jej poslal do pásma středního. V úvodních minutách se hraje hodně opatrně.
     
    01:36
    Daniil Žuravljov uspěl v dalším souboji ve středním pásmu a následně poslal puk do pásma útočného. Zadáci Finska byli v tomto případě důraznější.
     
    01:10
    Daniil Pylenkov dojel nepřesné vyhození Finska a rozjel další útočnou akci Ruska. Po jeho pobídce se do útočného pásma tlačil Daniil Žuravljov, ale akci Ruska zastavil ofsajd.
     
    00:35
    Vasilij Podkolzin uklidnil rozehrávku Ruska v obranném pásmu. Následně dlouhou přihrávkou našel Korškova, jehož pokus trefil brusli obránce.
     
    00:10
    Finové uspěli na úvodním vhazování dnešního souboje. Finsko se ihned vydalo do útoku, ale nahození na levou stranu skončilo u obránců.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Ještě před startem utkání zazní hymny obou zemí.
     
    Oba týmy už jsou na ledě. Finové budou hrát v bílém, zatímco Rusko oblékne červenou sadu.
     
    Úvodní sestavy:

    Rusko: Samonov (Tarasov) – Alexejev, Minulin, Pylenkov, Zborovskij, Kirsanov, Žuravljov, Misjul – Čechovič, Chusnutdinov, Žafjarov (C) – V. Butuzov, Kraskovskij (A), Korškov – Kravcov, Sorkin, Šmeljov – Grošev, Bardakov, Podkolzin (A) – Čibrikov.

    Finsko: Säteri (Juvonen) – Saarijärvi, Sund, Kemiläinen, Salo, Nikkilä, Rindell, Koivisto (C), Vainio – Puustinen (A), Ruohomaa (A), M. Aaltonen – Ojamäki, Lundell, Innala – J. Karjalainen, R. Leino, Turunen – Nurmi, Björninen, Björkqvist – Tiivola..
     
    Vzájemné zápasy v letošní sezóně

    20.12.2020 Rusko – Finsko 5:1
    5.11.2020 Rusko – Finsko 6:2
     
    Rusko

    Rusové opět sází na mladíky! Na Karjala Cupu nasadili do bojů dvacítku, na domácím turnaji pak naskočil zkušený kádr. Nyní je to takový mix dravého mládí a zkušenosti. Lídrem ruské reprezentace by na turnaji měl být Damir Žafjarov, který v letošním ročníku KHL v dresu Torpeda Nižnij Novgorod nasbíral už 58 kanadských bodů. Hned sedm hokejistů pak působí v týmu Petrohradu.
     
    Finsko

    Finsko přivezlo do Švédska zajímavě namixovaný kádr. Finům patří v prozatimní tabulce třetí pozice a na třetím místě skončili také na Channel One Cupu. Svou premiéru v seniorské reprezentaci so odbudou také tři nováčci. Svou premiéru absolvují Anton Lundell, Aleksi Klemetti a Santeri Virtanen. Miika Koivisto a útočník Niko Ojamäki naopak mají zlaté medaile ze šampionátu v Bratislavě.
     
    Nominace Ruska

    Brankáři:
    Alexander Samonov, Jaroslav Askarov (oba Petrohrad), Daniil Tarasov (Ufa).

    Obránci:
    Šakir Muchamadullin, Alexander Alexejev (oba Ufa), Daniil Žuravlev (Kazaň), Daniil Misjuľ (Jaroslavl), Artěm Minulin (Magnitogorsk), Kirill Kirsanov (Petrohrad), Daniil Pylenkov (Podolsk), Sergej Zborovskij (Jekatěrinburg), Semen Čisťjakov (Omsk), Marcel Ibragimov (CSKA Moskva).

    Útočníci:
    Ivan Čechovič, Damir Žafjarov (oba N. Novgorod), Artur Kajumov, Pavel Kraskovskij, Nikolaj Kovalenko (všichni Jaroslavl), Marat Chusnutdinov, Maxim Grošev, Vasilij Podkolzin, Nikita Čibrakov (všichni Petrohrad), Vitalij Kravcov (Čeljabinsk), Artěm Galimov (Kazaň), Sergej Šmeljov (Soči), Zachar Bardakov (Podolsk), Vladimír Butuzov (Chabarovsk), Maxim Sorkin (CSKA Moskva).

    Trenéři: Igor Larionov, Albert Leščev a Vladimír Filatov.
     
    Nominace Finska

    Brankáři:
    Harri Säteri (Novosibirsk, KHL), Janne Juvonen (Leksand, Švédsko).

    Obránci:
    Otso Rantakari (Nižněkamsk, KHL), Tony Sund (Riga, KHL), Petteri Nikkilä (Linköping, Švédsko), Juuso Vainio, Miika Koivisto (oba Växjö, Švédsko), Robin Salo (Örebro, Švédsko), Alex Rindell (Jukurit Mikkeli), Villi Saarijärvi (Lukko Rauma), Valtteri Kemiläinen (Tappara Tampere), Jarkko Parikka (Ilves Tampere).

    Útočníci:
    Mikael Ruohomaa, Juuso Puustinen (oba Novosibirsk, KHL), Miro Aaltonen (Petrohrad, KHL), Jere Karjalainen (Soči, KHL), Teemu Turunen (Davos, Švýcarsko), Robert Leino (Örebro, Švédsko), Niko Ojamäki (Linköping, Švédsko), Anton Lundell (IFK Helsinky), Hannes Björninen (Lahti), Jere Innala (Lukko Rauma), Peter Tiivola (Pori), Kasper Björkqvist (KooKoo), Aleksi Klemetti (Kouopio), Markus Nurmi (Turku), Santeri Virranen (Lappeenranta).

    Trenér: Jukka Jalonen.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
    Marken.cz

    Tomáš Kubečka

    Branky a nahrávky: 14. Minulin (Žafjarov, Čechovič), 17. Čechovič (Žafjarov, Zborovskij), 43. V. Butuzov (Kovalenko) – 34. Innala (Ojamäki), 60. Puustinen (R. Leino, J. Karjalainen)


    Rusko: Samonov (Tarasov) – Alexejev, Minulin, Pylenkov, Zborovskij, Kirsanov, Žuravljov, Misjul – Čechovič, Chusnutdinov, Žafjarov (C) – V. Butuzov, Kraskovskij (A), Korškov – Kravcov, Sorkin, Šmeljov – Grošev, Bardakov, Podkolzin (A) – Čibrikov, Kovalenko.
    Finsko: Säteri (Juvonen) – Saarijärvi, Sund, Kemiläinen, Salo, Nikkilä, Rindell, Koivisto (C), Vainio – Puustinen (A), Ruohomaa (A), M. Aaltonen – Ojamäki, Lundell, Innala – J. Karjalainen, R. Leino, Turunen – Nurmi, Björninen, Björkqvist – Tiivola.
    bahis siteleri