konec
Tisková konference AC Sparta Praha

Čtvrtek 11.02.2021, 18:00Fotbalové události
     
    Pražané na dnešní tiskové konferenci představili novou identitu pro nadcházející sezónu. Nejednalo se pouze o změnu loga, nýbrž také o změna písma. (18:37:00)
     
    18:35
    Tisková konference skončila.
     
    18:35
    Tomáš Rosický na otázku, kdy do loga přibude čtvrtá hvězda: "Je to jednoznačně náš cíl, aby Sparta byla nejlepší a získávala trofeje. A ta čtvrtá hvězda, aby tam byla."
     
    18:34
    Tomáš Rosický: "Reakce hráčů byly pozitivní. Změna to je, to je jednoznačně."
     
    18:33
    Tomáš Rosický (sportovní ředitel Sparty Praha): "Musím říct, že se mi nová identita moc líbí a je to dáno tím, že to logo už nějaký ten týden znám. Je to krok do budoucna, krok správným směrem."
     
    18:31
    Tadeáš Drahorád: "Těším se na tradiční rudé sparťanské dresy a na stadion. Úplně nejvíc se těším na nové kolekce suvenýrů a oblečení, kde si myslím, že logo a jeho doplňky budou skvěle vypadat."
     
    18:29
    Alan Záruba k novému stylu písma: "Český design má obrovskou typografickou tradici. Podařilo se vytvořit písmo, které je jednoduché a moderní. Zároveň má svojí dynamiku. Dynamika je naznačená seříznutím "S". Písmo je důležité v tom, že je viditelné, neviditelné. Sparta přes něj bude komunikovat a informovat. Písmem budou napsána jména a čísla na dresech."
     
    18:27
    Tadeáš Drahorád: "Logo koncentruje několik prvků, které se objevují ve sparťanské historii. Černá barva, která odkazuje na první dresy. Tradiční "S", které známe z posledních třiceti let. Nebo trikolóra. Největší výzvou to bylo sjednotit."
     
    18:25
    Tadeáš Drahorád (art director Go4Gold): "Zadání bylo zřejmé, a sice posunout vizuální identitu do jednadvacátého století, při respektování všech definovaných hodnot. Dále věřím, že toto logo navazuje na to předchozí a že bude úspěšné."
     
    18:24
    Alan Záruba: "Pro designery je zásadní věc ovlivnit něco, co má větší dosah. Byla to perná práce, pro mě hodně zajímavá. Myslím si, že jsem měl možnost poznat spoustu nových lidí, odborníků, profesionálů."
     
    18:23
    Alan Záruba (grafický designer, odborný garant): "Je to evoluce, s respektem k tradici. Aby zůstal v té hodnotové hiearchiii, já bych řekl, že je to ambiciózní a odvážná změna. Nesmírně se mi líbí síla kontrastu. To, že se navazuje na první dresy. Že je tam kontrast bílé a černé. Ale neopomíjí se ani ty ostatní barvy, i třeba trikolóra."
     
    18:16
    Kamil Veselý: "Plánujeme poslat dotazník, kde budou mít lidé možnost dát feedback. Věříme, že nám přijdou tisíce reakcí, zda jsme tento krok udělali dobře nebo ne."
     
    18:15
    Na webu navzdysparta.cz lidé najdou odpovědi na nejčastěji kladené otázky.
     
    18:14
    Sparta Praha se v této identitě představí od nové sezóny!
     
    18:13
    František Čupr: "Máme respekt k tomu logu, k těm hodnotám, které nese dnešní logo. Tradice je jasná, tradice pochází z černých barev. Chtěli jsme využít té tradice, k tomu, abychom použili černou barvu v novém logu."
     
    18:13
    František Čupr: "Co se týče ambice, tak naše ambice je stále stejná. Naše ambice je zůstat tím největším českým fotbalovým klubem. K tomu potřebujeme skvělou identitu, skvělé logo. Máme odhad, že jsme rok a půl dokázali pracovat na projektu. Zároveň jsme prvním českým klubem, který výrazně přistoupil ke změně identity, loga."
     
    18:11
    Kamil Veselý: "Celý proces trval zhruba rok a půl. Stojí za tím hodně práce, od výběrového řízení, výběr varianty, až po finální realizaci finálního produktu a té nejposlednější fázi, a sice tvorbu strategie celé komunikace."
     
    18:10
    Kamil Veselý (ředitel marketingové komunikace): "Cítím úlevu, velkou úlevu. Dokončili jsme určitý proces, určitou fázi. Podařilo se nám to, že se identita nedostala na veřejnost. Práce trvaly několik měsíců. Jsme důkazem toho, že komunikace je námi řízená. Kromě úlevy bych zmínil napětí i zvědavost. Zajímají mě reakce lidí."

    David Suchý