Florida – Tampa 5:2 (kon.) | NY Islanders – Pittsburgh 3:4 (0:1 po s.n.) | Montreal – Edmonton 0:3 (kon.)
Chicago – Columbus 5:6 (kon.) | Nashville – Detroit 3:2 (kon.) | Winnipeg – Ottawa 5:1 (kon.)
Dallas – Carolina 3:5 (kon.) | Vancouver – Calgary 1:3 (kon.) | Vegas – Anaheim 0:1 (kon.)
Los Angeles – San Jose 6:2 (kon.)
po s.n. (0:1)
New York Islanders
3:4 (2:1, 0:1, 1:1 - 0:0)
Pittsburgh Penguins
Pátek 12.02.2021, 01:08 • Nassau Coliseum (New York) • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Ve Východní divizi dojde na souboj tabulkových sousedů. Čtvrtý New York Islanders přivítá na svém ledě o pozici hůře postavený Pittsburgh Penguins.
     
    New York Islanders

    Tým z New Yorku půjde do zápasu povzbuzen o výhru v městském derby s Rangers, v Madison Square Garden uspěli Islanders před třemi dny 2:0. V gólově chudém utkání se na první trefu čekalo 52 minut, pak otevřel skóre Casey Cizikas a jen o dvě minuty později přidal pojistku Matt Martin. Newyorčanům vyšel i předchozí vzájemný zápas s Pittsburghem, který skončil výsledkem 4:3.
     
    Pittsburgh Penguins

    Právě z onoho souboje se Pittsburgh musí poučit. Od té doby ho nikdo další nevyzval, takže pětizápasové volno mohli hráči využít nejen k přípravě, ale i k regeneraci. Do nadcházejícího duelu v hlavním městě tak odcestují maximálně odpočatí, což se jim bude hodit zejména na konci utkání. Právě závěry borci z Pittsburghu umí, z pěti výher zvítězili hned čtyřikrát až po základní době.
     
    První vzájemný zápas v sezoně

    New York Islanders – Pittsburgh 4:3 (2:1, 0:1, 2:1)
    Góly a asistence:
    11. Eberle (Dal Colle, Dobson), 16. Eberle (B. Nelson, Dal Colle), 49. Clutterbuck (Cizikas, M. Martin), 58. Lee (Pulock, Barzal) – 14. P-O. Joseph (Guentzel, Letang), 40. Malkin (Kapanen), 44. Guentzel (Crosby, Rust).
    Průběh: 1:0, 1:1, 2:1, 2:3, 4:3.

    Islanders získali vedení do své moci v 11. minutě zásluhou Jordana Eberleho, ale soupeř dokázal odpovědět o pár minut později Pierre-Olivierem Josephem. Posléze si ovšem znovu vzal slovo Jordan Eberle, jenž přidal svůj druhý zásah a do šaten tak šli spokojenější domácí. Ale ve druhé třetině střílel do černého pouze Pittsburgh a to až v samotném závěru, patnáct vteřin před koncem prostředního dějství vyrovnal na 2:2 Jevgenij Malkin.

    Svěřenci kouče Sullivana se ve 44. minutě poprvé dostali do vedení, nahrávku Crosbyho přetavil v gól Jake Guentzel. Přesto Tučňáci odjeli z New Yorku s prázdnou, protože ve 49. minutě vrátil stav do nerozhodné podoby Cal Clutterbuck a necelé tři minuty před koncem využil jedinou přesilovku celého utkání kapitán Anders Lee, který pohotově zareagoval a poslal do sítě puk, který Jarrymu propadl do brankoviště mezi betony po ráně Pulocka.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    V newyorském Nassau Coliseum začalo rozbruslení. V následujícím příspěvku si můžete přečíst sestavy.
    Rozbruslení je v plném proudu
     
    Úvodní sestavy:

    New York Islanders: Varlamov (I. Sorokin) – Pulock, Pelech, Mayfield, Leddy, Dobson, A. Greene – Jo. Bailey (A), Barzal, Lee (C) – Eberle, B. Nelson, Dal Colle – Wahlstrom, Pageau, Komarov – Clutterbuck (A), Cizikas, M. Martin.

    Pittsburgh Penguins: DeSmith (Jarry) – Letang (A), P-O. Joseph, Marino, Matheson, Ceci, Ruhwedel – Rust, Crosby (C), Guentzel – Kapanen, Malkin (A), Zucker – B. Tanev, Blueger, Aston-Reese – Sceviour, Jankowski, O'Connor.

    Rozhodčí: Morton, Rank.
     
    Poprvé od srpnové operace ramene si zahraje pittsburský útočník Zach Aston-Reese. Chybět nebudou ani legendární centři Sidney Crosby a Jevgenij Malkin.
     
    Islanders se mohou opřít o Mathewa Barzala, který v 11 zápasech nastřádal 12 bodů (4+8).
     
    Rozhodčí svolává centry do středového kruhu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:05
    Na buly byl úspěšnější Mathew Barzal, takže jako první mohou zaútočit domácí.
     
    00:32
    Před brankovištěm se nebezpečně točil Anders Lee a hostující obránci měli co dělat, aby šermířským způsobem dostali puk do bezpečí.
     
    01:22
    První skutečná střela ale přišla na opačné straně. Z vrcholu levého kruhu zakončující Michael Matheson (Pittsburgh) netrefil zařízení.
     
    02:54
    Domácí se dočkali střely od modré čáry, kterou Casey DeSmith zneškodnil vyrážečkou.
     
    03:43
    Při další akci si Mathew Barzal (New York Islanders) troufl objet branku. Následná přihrávka z otočky už k jeho spoluhráči nedoputovala.
     
    04:54
    Na druhé straně se přes Noaha Dobsona zkusil prosadit Chad Ruhwedel, domácí bek ale jeho ránu zblokoval.
     
    05:39
    Islanders právě vstřelili branku!
    V New Yorku otevírají skóre Islanders! John Marino zazmatkoval mezi kruhy, toho využil CASEY CIZIKAS, jenž osamoceného obránce obral o puk a vpádu zakončil jednoruč k tyči za záda překvapeného DeSmithe. Asistence: Cal Clutterbuck a Ryan Pulock.
    05:39 Casey CIZIKAS - 1:0
     
    06:38
    Kasperi Kapanen (Pittsburgh) vypálil od střídaček. Jeho snahu o vyrovnání překazil Varlamov.
     
    07:40
    Následovaly rychlé střely na obou stranách. Nejprve to z pozice pravého beka zkoušel Kris Letang (Pittsburgh), z brejku pak rovněž přímo do gólmana mířil Leo Komarov (New York Islanders).
     
    08:20
    Domácí se provinili ofsajdem.
     
    09:04
    Po obratu hry chtěl domácího brankáře překvapit Kasperi Kapanen. Střelu z úhlu si však Semjon Varlamov bezpečně pohlídal.
     
    10:31
    Brandon Tanev (Pittsburgh) se marně snažil proháčkovat středem hřiště.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    11:05
    Nakonec hosté puk do útočného pásma přeci jen dovezli. Souboj o puk v rohu kluziště ale prohráli.
     
    11:47
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Muž, který zavinil první gól, rozjel vyrovnávací akci! John Marino předal na křídle puk Crosbymu, který našel na druhé vlně Guentzela. Ten poslal kotouč k zadní tyči a BRYANU RUSTOVI tam stačilo jen nastavil hokejku. Asistence: Jake Guentzel a Sidney Crosby.
    11:47 Bryan RUST - 1:1
     
    13:00
    O obrat usilující Drew O'Connor (Pittsburgh) narazil na lapačku Semjona Varlamovova.
     
    13:39
    Jake Guentzel (Pittsburgh) při diagonální nahrávce zablokován. Jak dopadne brejk?
     
    13:50
    Ze začátku nadějně vypadající protiútok Islanders měl nakonec jepičí život.
     
    14:40
    Domácí se dostali do střeleckých pozic o chvíli později. Zatímco Anderse Leeho musel vychytat DeSmith, dorážející Brock Nelson už neměl přesnou mušku.
     
    15:08
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Cody Ceci – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo). Uvidíme první přesilovku.
     
    15:23
    Noah Dobson zachyboval na útočné modré a oslabení hosté se dostali do přečíslení! To řešili přihrávkou na Zacha Aston-Reeseho, proti němuž se Varlamov stihl skvěle přesunout.
     
    16:40
    Islanders právě vstřelili branku!
    Zrovna jsem chtěl napsat, že tahle přesilovka Newyorčanům nesvědčí. Umlčel mě JEAN-GABRIEL PAGEAU, který usměrnil Leddyho ránu mimo dosah DeSmithe – 2:1. Asistence: Nick Leddy a Joash Bailey.
    16:40 Jean-Gabriel PAGEAU - 2:1
     
    18:00
    Příležitost vyrovnat měl Kasperi Kapanen (Pittsburgh)! Po zákroku Varlamova dorážel z bezprostřední blízkosti, i jeho pokus zápěstím však pohotový gólman vyrazil.
     
    18:53
    Za domácí zahrozil Cal Clutterbuck. Rozjel se po pravém křídle a rychlou střelu otřel o bližší tyč. Tady scházely jen centimetry!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Statistika střel: 10:10.
     
    Střelecky vyrovnaná třetina vyzněla ve prospěch Islanders. Hokejisté domácího celku otevřeli skóre v 6. minutě zásluhou Caseyho Cizikase, ale za stejný časový úsek vyrovnal Bryan Rust. Zpátky do vedení pomohla Newyorčanům přesilovka, kterou využil tečí Jean-Gabriel Pageau. Po první třetině tak platí stav 2:1.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:05
    Sidney Crosby (Pittsburgh) potvrdil, že na vhazování má vysokou úspěšnost.
     
    20:36
    Mathew Barzal (New York Islanders) se nadechl k úctyhodnému sólu, na jehož konci si položil tělo před Johna Marina. Díky tomu se natlačil až před Caseyho DeSmithe, s nímž společně naboural do branky.
     
    21:23
    Kris Letang (Pittsburgh) na opačné straně bolestivě nastřelil Jordana Eberleho.
     
    21:44
    Semjon Varlamov (New York Islanders) řešil během chvilky dvě nepříjemné střely. Nejprve ho zaměstnal Pierre-Olivier Joseph a krátce po vhazování mu dal práci i Teddy Blueger. Opět uvidíme buly.
     
    21:53
    Semjon Varlamov ještě jednou, tentokrát na něj pálil Brandon Tanev. Vypadá to, že se hosté na začátku druhé části pořádně rozstříleli.
     
    23:22
    Islanders konečně uklidňují situaci. I díky ofsajdu, do něhož byl chycen Anders Lee.
     
    24:01
    Domácí dovezli puk k zadnímu mantinelu. Před bránou na střelu připravený Leo Komarov promáchl.
     
    24:44
    Na opačné straně vyslal dobrou střelu Zach Aston-Reese (Pittsburgh). Ještě lépe si však vedl Semjon Varlamov, který puk vykopl levým betonem.
     
    25:49
    Semjon Varlamov se opravdu nenudí. Tentokrát na něj švihem pálil Sidney Crosby, ale ani fenomenální centr si na strážce domácí branky nepřišel.
     
    27:03
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Hned ve svém prvním zápase nové sezony dává ZACH ASTON-REESE gól! A to důležitý. Útočník, který se do sestavy vrátil po operaci ramene, dojel u zadního mantinelu nahozený puk. Následně si ho sám pro sebe vybojoval, vyjel před branku a bekhendem nadvakrát zasunul za Semjona Varlamova. Podruhé v utkání je srovnáno. Asistence: Teddy Blueger.
    27:03 Zach ASTON-REESE - 2:2
     
    27:22
    Ryan Pullock (New York Islanders) chtěl překvapit DeSmithe střelou od červené čáry.
     
    28:43
    Vyloučení v týmu New York Islanders (Jordan Eberle – 2 min., nebezpečná výstroj).
     
    29:35
    Jean-Gabriel Pageau v úniku! Domácí hráč hledal škvíru mezi DeSmithovými betony, ty ovšem rychle sklaply k sobě a puk nadzvedly až do ochranné sítě.
     
    30:43
    Zatímco oslabení domácí měli šanci, hosté v právě skončené přesilovce nic vážného nevymysleli.
     
    32:36
    Po zpětné přihrávce měl nabito Leo Komarov (New York Islanders). Z levého křídla střílel v pokleku na bližší tyč, kterou DeSmith včas uzavřel.
     
    33:12
    Přestože se Brock Nelson (New York Islanders) dobře snažil dostat kolem svého strážce, v samostatné akci neobstál a o kotouč přišel.
     
    33:30
    Hra je přerušena. Cal Clutterbuck (New York Islanders) ztratil v osobním souboji rovnováhu a ostře narazil do mantinelu. Povoláni jsou týmoví lékaři.
     
    33:30
    V jejich doprovodu odešel Cal Clutterbuck (New York Islanders) na střídačku. Doufejme, že se nejedná o nic vážného.
     
    34:06
    Mezitím se po pravém křídle rozjel Kris Letang (Pittsburgh) a před vrcholem pravého kruhu vystřelil do výstroje Semjona Varlamovova.
     
    34:47
    Před komerční přestávkou měl práci i Casey DeSmith, ne něhož to po přejetí modré čáry zkoušel švihem Brock Nelson (New York Islanders).
     
    35:27
    Škoda pro New York Islanders, že si vysoký oblouček Leo Komarov rychleji nezpracoval.
     
    36:27
    Hosté pronikli nebezpečně blízko k brance. Střelu Bryana Rusta musel likvidovat Semjon Varlamov, zatímco pokus Krise Letanga už obránci na svého brankáře nepustili.
     
    37:33
    Chad Ruhwedel (Pittsburgh) clonil gólmanovi zbytečně, další střela totiž nepřišla.
     
    38:54
    Na konci třetiny je hra plná nepřesností.
     
    39:24
    Domácí šli v přečíslení tři na dva. Přihrávku na druhou vlnu zachytil vracející se Sidney Crosby.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Statistika střel: 16:24 (10:10, 6:14).
     
    Pittsburgh svého soupeře ve druhé části přestřílel a brankář Semjon Varlamov si místy musel připadat jako na střelnici. Všem pokusům však statečně odolal, až na jeden. Domácího gólmana překonal Zach Aston-Reese, který se do sestavy vrátil po srpnové operaci ramene. Hned při své premiéře v nové sezoně tak vstřelil důležitý gól na 2:2.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:05
    Buly pro Pittsburgh.
     
    40:33
    Hosté se v útoku neprosadili, ale po zakázaném uvolnění mají k tomu novou možnost.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    41:00
    Jevgenij Malkin (Pittsburgh) se jako vítr prohnal středním pásmem a předložil puk spoluhráči na pravou stranu. Následně přišla střela do prázdna.
     
    42:19
    Domácí zavítali na pittsburské území a v tamějším v brankovišti došlo ke kolizi.
     
    42:54
    Pittsburgh z ní vyvezl puk na pravé křídle, odkud Kris Letang provětral Varlamovovu lapačku.
     
    43:17
    Znovu se ozvali i domácí. Byl to Mathew Barzal, kdo se šikovně prokličkoval až před brankoviště, Casey DeSmith nicméně udržel nerozhodný stav.
     
    45:07
    Oliver Wahlstrom (New York Islanders) nahazoval z neutrální zóny. Casey DeSmith předvedl rutinní zákrok.
     
    46:24
    Po nepřesné rozehrávce Islanders se k nahození dostali i hosté. Semjon Varlamov se za ním jen ohlédl.
     
    46:33
    Vzápětí se mezi kruhy objevil Sidney Crosby (Pittsburgh). Pověst kanonýra ale nepotvrdil, když z dobré pozice vůbec netrefil cílené zařízení.
     
    47:01
    Po zblokované střele Scotta Mayfielda dorážel před brankovištěm Michael Dal Colle. Jeho bekhend se bohužel pro Islanders mezi tři tyče nevlezl.
     
    47:40
    Při svižném tempu se hraje nahoru-dolů.
     
    48:42
    Na modré už měl napřaženo Chad Ruhwedel (Pittsburgh), nakonec si to ale rozmyslel.
     
    49:16
    Na druhé straně se před branku prokličkoval Mathew Barzal (New York Islanders). Zakončení ale nepřišlo, obránci zareagovali včas.
     
    50:27
    Nebojácný Ryan Pulock (New York Islanders) se proháčkoval mezi několika soupeři, aby předložil puk Jordanu Eberlemu. Ten donutil DeSmithe k pokleku.
     
    51:41
    Domácí začínají novou akci ze svého území.
     
    51:52
    Casey Cizikas (New York Islanders) neprošel přes Brandona Taneva. Ve vzduchu visel krosček, avšak píšťalka rozhodčího zůstala němá.
     
    52:09
    Následoval rychlý obrat hry. Na hraně brankoviště vystřelil Bryan Rust (Pittsburgh), ale na brankové čáře roztažený Semjon Varlamov puk zkušeně podržel.
     
    52:45
    Domácí v situaci dva na dva. Jordan Eberle hledal ve druhé vlně Michaela Dal Colleho, jenže do přihrávky stačil vložit hůl John Marino.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    53:35
    Islanders právě vstřelili branku!
    Potřetí jdou Islanders do vedení! MATHEW BARZAL si vzal puk u levého mantinelu, stahovačkou pronikl přes Pierre-Oliviera Josepha a střelou kolem lapačky posunul tým z New Yorku k vítězství. Bez asistence.
    53:35 Mathew BARZAL - 3:2
     
    54:04
    Střela Nicka Leddyho od červené čáry Caseyho DeSmithe nepřekvapila. Domácí budou muset zkusit něco jiného.
     
    55:24
    Vstřelený gól domácí tým povzbudil. Dalším zakončovatelem byl Jean-Gabriel Pageau, ale Casey DeSmith udržel šance Penguins nad vodou.
     
    56:25
    Casey DeSmith (Pittsburgh) v zápřahu. Tentokrát musel vychytat zblízka střílejícího Matta Martina.
     
    58:36
    Casey DeSmith je venku z branky, Pittsburgh hraje vabank!
     
    58:42
    Už to neplatí. Vhazovalo se totiž ve středním pásmu, a tak se DeSmith (Pittsburgh) vrátil mezi tyče.
     
    59:25
    Hosté zkusili power-play i o chvíli později. Kris Letang poslal svou křižnou střelu nad ledem a Semjon Varlamov měl co dělat, aby mu puk neprošel mezi lapačkou a betonem!
     
    59:42
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Z drtivého tlaku hosté vytěžili vyrovnání! Kris Letang nabil JEVGENIJI MALKINOVI a ten se trefil náramně, střela fenomenálního Rusa vymetla levou šibenici. Asistence: Kris Letang a Bryan Rust.
    59:42 Jevgenij MALKIN - 3:3
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Statistika střel: 24:33 (10:10, 6:14, 8:9).
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:27
    První zákrok prodloužení má Casey DeSmith (Pittsburgh), vychytal Anderse Leeho.
     
    61:11
    Rušno bylo i před domácím gólmanem, ale naštěstí pro Islanders se to obešlo bez střely.
     
    62:46
    Anders Lee (New York Islanders) je v prodloužení hodně aktivní. Nyní mu do šance nahrál Jean-Gabriel Pageau, ale DeSmith se stihl přesunout.
     
    62:56
    Zanedlouho po buly se Mathew Barzal (New York Islanders) natlačil před Jevgenije Malkina a další střelu musel krotit Casey DeSmith.
     
    63:46
    Jevgenij Malkin (Pittsburgh) pak mířil gólmanovi mezi nohy, ale žádnou dírku tam nenašel.
     
    64:40
    Zdá se, že ani prodloužení nerozhodne, a my tak uvidíme samostatné nájezdy.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    Začnou domácí.
     
    1. série
    0:0
    Jordan EBERLE neproměňuje.
    Jordan EBERLE
     
    1. série
    0:0
    Jake GUENTZEL neproměňuje.
    Jake GUENTZEL
     
    2. série
    0:0
    Mathew BARZAL neproměňuje.
    Mathew BARZAL
     
    2. série
    0:1
    Sidney CROSBY proměňuje.
    Jako správný kapitán rozhoduje Sidney Crosby! V mezikruží výrazně zpomalil a trpělivým kvedláním puku čekal na pohyb brankáře. Ve správný čas si touš posunul na bekhendovou stranu a přehozením betonu rozhodl o vítězství.
    Sidney CROSBY
     
    3. série
    0:1
    Josh BAILEY neproměňuje.
    Josh BAILEY
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Pittsburgh Penguins.
    Autorem vítězné branky je SIDNEY CROSBY.
    Sidney CROSBY - 3:4
     
    Konec zápasu.
     
    Statistika střel: 29:35 (10:10, 6:14, 8:9 – 5:2).
     
    Islanders v utkání třikrát vedli, ale ani to jim k vítězství nestačilo. Pomyslné misky vah na pittsburskou stranu překlopily její dvě největší hvězdy. Osmnáct vteřin před koncem základní hrací doby vyrovnal při power-play Jevgenij Malkin a v samostatných nájezdech dokonal obrat Sidney Crosby. Vydařená noc pro tyhle legendy.
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Semjon Varlamov (NYI) – 32 zákroků, 3 OG, úspěšnost 91,4%, odchytal 65:00
    Casey DeSmith (PIT) – 26 zákroků, 3 OG, úspěšnost 89,7%, odchytal 64:12
     
    Tři hvězdy utkání

    Bryan Rust (PIT) 1+1
    Jevgenij Malkin (PIT) 1+0
    Jean-Gabriel Pageau (NYI) 1+0
     
    On-line přenos je u konce, děkuji vám za pozornost a zase někdy příště na počtenou. (04:09:10)

    Lukáš Jasoněk

    Branky a nahrávky: 6. Cizikas (Clutterbuck, Pulock), 17. Pageau (Leddy, Jo. Bailey), 54. Barzal – 12. Rust (Guentzel, Crosby), 28. Aston-Reese (Blueger), 60. Malkin (Letang, Rust), rozh. náj. Crosby

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Jordan Eberle (NYI)
    0:0   Jake Guentzel (PIT)
    2. série:
    0:0   Mathew Barzal (NYI)
    0:1   Sidney Crosby (PIT)
    3. série:
    0:1   Josh Bailey (NYI)


    New York Islanders: Varlamov (I. Sorokin) – Pulock, Pelech, Mayfield, Leddy, Dobson, A. Greene – Jo. Bailey (A), Barzal, Lee (C) – Eberle, B. Nelson, Dal Colle – Wahlstrom, Pageau, Komarov – Clutterbuck (A), Cizikas, M. Martin.
    Pittsburgh Penguins: DeSmith (Jarry) – Letang (A), P-O. Joseph, Marino, Matheson, Ceci, Ruhwedel – Rust, Crosby (C), Guentzel – Kapanen, Malkin (A), Zucker – B. Tanev, Blueger, Aston-Reese – Sceviour, Jankowski, O'Connor.

    Rozhodčí: Morton, Rank
    bahis siteleri