Skeleton žen, 3. a 4. jízda Vítěz: T. Hermannová (GER) (kon.)
konec
Skeleton žen, 3. a 4. jízda

Vítěz: T. Hermannová (GER)

Pátek 12.02.2021, 09:00 • DKB Eiskanal, Altenberg • Mistrovství světa v bobech a skeletonu
     
    Mistryní světa ve skeletonu se v domácím prostředí stává počtvrté v kariéře Tina Hermannová. Zanedlouho devětadvacetiletá rodačka z Kolína nad Rýnem selhala v úvodní jízdě, po které byla až jedenáctá, ale ve všech dalších zajela nejrychlejší časy a nakonec velmi těsně porazila krajanku Jacqueline Löllingovou, která se opírala o vyrovnané výkony.
    Velké drama přinesl i boj o bronz. Po prvním kole vedoucí ruská skeletonistka Jelena Nikitinová na svůj skvělý výkon nenavázala a nakonec jen o dvě setinky uhájila třetí příčku před rusko-německou dvojicí Tararyčenkovová, Griebelová.
    České reprezentantce Anně Fernstädtové patří až desáté místo, když před závodem pomýšlela na umístění v elitní pětce. Její slabinou byly pomalé starty a tak se dnes ze sedmé příčky po polovině programu ještě o tři stupně propadla. (11:42:26)
     
    Konečné pořadí:
    1. Tina Hermannová (GER) +3:52,97
    2. Jacqueline Löllingová (GER) +0,11
    3. Jelena Nikitinová (RBF) +1,68

    4.-5. Alina Tararyčenkovová (RBF) +1,70
    4.-5. Sophia Griebelová (GER) +1,70
    6. Katie Uhlaenderová (USA) +1,91
    7. Hannah Neiseová (GER) +1,94
    8. Jane Channelová (CAN) +1,98
    9. Kim Meylemansová (BEL) +2,68
    10. Anna Fernstädtová (CZE) +2,70
    11. Kimberley Bosová (NED) +2,91
    12. Valentina Margagliová (ITA) +2,96
    13. Julija Kanakinová (RBF) +3,40
    14. Ashleigh Pittawayová (GBR) +3,48
    15. Laura Deasová (GBR) +3,79
    16. Janine Flocková (AUT) +4,07
    17. Nicole Rocha Silveirová (BRA) +4,76
    18. Elisabeth Maierová (CAN) +4,89
    19. Kendall Wesenbergová (USA) +4,91
    20. Endija Teraudová (LAT) +6,02
    ...
    21. Agathe Bessardová (FRA) +4,64
    22. Alessia Crippová (ITA) +4,77
    23. Brogan Crowleyová (GBR) +5,40
    24. Sara Rodericková (USA) +6,45
     
    Závod žen ve skeletonu skončil.
    Jacqueline Löllingová
     
    1
    A ztrátu už Jacqueline Löllingová nedohnala, po výjezdu z karuselu přišel výraznější kontakt s mantinelem a nakonec je 11 setin za Hermannovou stříbrná.
     
    1
    Ztráta Löllingové postupně narůstá, v polovině koryta už je 4 setiny za Hermannovou.
    Tina Hermannová
     
    2
    Jdeme na boj o zlato! Nejrychlejší žena druhé i třetí jízdy Tina Hermannová skvěle odstartovala, ani ona se při své agresivní jízdě nevyhnula nárazům, ale v cíli obhájkyně titulu vede v impozantním čase 3:52,97. Jak odpoví Löllingová? Každopádně Německo má jisté zlato.
    Jelena Nikitinová
     
    3
    Ruska Jelena Nikitinová dnes nenavázala na skvělé včerejší jízdy, ale o dvě setinky se udržela na čele a mistryně Evropy přece jen získá medaili ze světového šampionátu!
     
    4
    Katie Uhlaenderová zapisuje celkový výkon 3:54,88 minuty a zaostala za německo-ruským duem, Američanka je hodně zklamaná a na medaili zřejmě nedosáhne.
     
    5
    Alina Tararyčenkovová měla po třech jízdách shodný čas s Griebelovou. Zpočátku získala pět setinek náskok, který pak zase ztratila a tak velmi kuriózně končí i po čtvrté jízdy v navlas stejném čase s Němkou.
     
    6
    Další domácí skeletonistka Sophia Griebelová se v cíli raduje z výkonu 58,53 vteřiny. Na Neiseovou v dolní polovině malinko ztrácela, ale na první příčce se udrží o 24 setin.
     
    7
    Německý čtyřlístek, bojující o medaili, zahájila Hannahe Neiseová. Ta zpočátku hodně ztratila, ale čistě zajetou spodní pasáží se přece jen o čtyři setinky udržela na nejhůře sedmé příčce.
     
    8
    Jane Channelová z Kanady zvládla parádně první zatáčky a vedla o 77 setin, pak už přece jen přišly výrazné kolize, naštěstí až těsně před cílem, takže o rovných sedm desetin sesazuje Belgičanku z piedestalu.
    Anna Fernstädtová
     
    9
    Rodačka z Prahy měla tradičně nejpomalejší start ze všech závodnic. Plnou rychlost dlouho nedokázala nabrat, až závěrečný úsek byl velmi čistě zajetý a nabranou ztrátu tří desetin stáhla na dvě setinky. Prozatím je to tedy propad na desátou příčku, což je trochu pod očekáváním.
     
    9
    Na startu své poslední jízdy je Češka Anna Fernstädtová!
     
    10
    Italka Valentina Margagliová se vrhla do ledového koryta výbušně, svůj náskok na startu navýšila, ale zbytek jízdy už tak podařený nebyl. Po jednom výrazném biliardu se s mankem 28 setin propadla o dvě příčky.
     
    11
    Až Kim Meylemansová z Belgie udržela náskok z třetí jízdy, v tomto kole byla třetí nejrychlejší a celkově vede o 23 setin. Nejlepší výkon má tedy hodnotu 3:55,65.
     
    12
    Lepší polovinu původního startovního pole zahájila Ruska Julija Kanakinová. Ve finále je to až pátý nejrychlejší výkon a pohoršení o jednu příčku za Kimberley Bosovou.
     
    13
    Ashleigh Pittawayová se nevyhnula nárazu po výjezdu z karuselu a na Bosovou nestačí o 57 setin vteřiny, průběžně je druhá.
     
    14
    Dalším velkým zklamáním je Kimberley Bosová, která cílila na medaili, ale aspoň poslední jízda nizozemské skeletonistky se přiblížila ideálu. Prozatím vede o výrazných 88 setin a bude čekat na posun výše ze 14. místa.
     
    15
    Vybočí ze svého stínu největší favoritka mistrovství Janine Flocková? Zatím to tak nevypadá, o 28 setin vteřiny nestačí ani na Deasovou.
     
    16
    Zatím nejčistší výkon finálových jízd předvedla Britka Laura Deasová a jde do čela o výrazných 97 setin.
     
    17
    Kendall Wesenbergová předvedla hodně rozháranou jízdu a po spoustě nárazů klesla až na třetí příčku o 15 setin.
     
    18
    Reprezentantka exotické Brazílie Nicole Rocha Silveirová měla několik výraznějších kolizí, ale v součtu čtyř jízd se o 13 setin udržela před Kanaďankou.
     
    19
    Elisabeth Maierová předvedla mnohem lepší výkon a poráží Lotyšku o 1,13 vteřiny.
     
    20
    Endija Teraudová si pohoršit nemůže, ale i k posunu z 20. příčky má daleko. Lotyšská blondýnka zapisuje souhrnný čas 3:58,99 minuty a v cíli nevypadá nespokojeně.
     
    Závěrečná jízda startuje v obráceném pořadí od 20. místa.
     
    O zlato se v závěrečné jízdě, která je na programu od 10:30, utkají dvě domácí závodnice. Dotáhne Hermannová zázračný vzestup z 11. místa, nebo se v čele udrží Löllingová, která zatím nevyhrála ani jednu dílčí jízdu?
    Napínavý bude také boj o bronz, kde je po velkém výpadku Rusky Nikitinové nejméně pět adeptek.
    České reprezentantce Fernstädtové se bohužel třetí jízda příliš nevydařila a pohoršila si o dvě příčky.
     
    Pořadí po třech jízdách:
    1. Jacqueline Löllingová (GER) 2:54,77
    2. Tina Hermannová (GER) +0,17
    3. Jelena Nikitinová (RBF) +1,11
    4. Katie Uhlaenderová (USA) +1,28
    5.-6. Alina Tararyčenkovová (RBF) +1,37
    5.-6. Sophia Griebelová (GER) +1,37
    7. Hannah Neiseová (GER) +1,44
    8. Jane Channelová (CAN) +1,53
    9. Anna Fernstädtová (CZE) +1,78
    10. Valentina Margagliová (ITA) +1,99
    11. Kim Meylemansová (BEL) +2,07
    12. Julija Kanakinová (RBF) +2,44
    13. Ashleigh Pittawayová (GBR) +2,47
    14. Kimberley Bosová (NED) +2,50
    15. Janine Flocková (AUT) +3,19
    16. Laura Deasová (GBR) +3,26
    17. Kendall Wesenbergová (USA) +3,65
    18. Nicole Rocha Silveirová (BRA) +3,78
    19. Elisabeth Maierová (CAN) +3,99
    20. Endija Teraudová (LAT) +4,47

    21. Agathe Bessardová (FRA) +4,64
    22. Alessia Crippová (ITA) +4,77
    23. Brogan Crowleyová (GBR) +5,40
    24. Sara Rodericková (USA) +6,45
     
    24
    Třetí jízdy uzavřela Sara Rodericková (USA), která by na postup potřebovala zajet čas na úrovni těch nejrychlejších závodnic. Zázrak se nekonal, jako jediná strávila na trati více než minutu a celkově je i přes vteřinu za předposlední Crowleyovou.
     
    23
    Brogan Crowleyová za tři jízdy ztratila 5,4 vteřiny na nejlepší Löllingovou, v dnešní byla předposlední před Crippovou, ale na posun výše to britské reprezentantce nestačí.
     
    22
    Alessia Crippová odstartovala nadějně, ale jízda byla hodně nečistá, zabržděná, místy s ní trať doslova smýkala. Italka s odstupem 4,77 vteřiny zůstala na 22. příčce a závod pro ni končí.
     
    21
    Endija Teraudová dokázala ve spodní pasáži zrychlit a navzdory několika výrazným nárazům se udržela před Bessardovou na posledním postupovém místě. Ohrozit ji však ještě může Crippová, která má minimální ztrátu.
     
    20
    Agathe Bessardová odstartovala zdaleka nejpomaleji ze všech za 6,06 vteřiny. V cíli je to také nejhorší čas a deficit 4,64 vteřiny. Mezi postupovou dvacítku do finálové jízdy se dost možná jediná Francouzka v závodě nevejde.
     
    19
    Kanaďanka Elisabeth Maierová zajela trať opticky čistě, ale pomalu. V tomto kole poráží pouze jednu závodnici a ztrácí 3,99 vteřiny.
     
    18
    Tak konečně nějaký výsledkový posun ve druhé desítce. Britka Laura Deasová se blýskla sedmým nejrychlejším časem a polepšila si o dvě příčky, navíc jen sedm setin ztrácí na Flockovou.
     
    17
    Nicole Rocha Silveirová z Brazílie zajela po slušné druhé jízdě dnes zdaleka nejhorší čas a posunu výše se nedočká, její manko narostlo na 3,78 vteřiny.
     
    16
    Kendall Wesenbergová z USA po silném nárazu do mantinelu musela řídit nohama, což jí značně zbrzdilo a neurovnaná jízda pokračovala až do cíle. Je z toho horší čas než dosud nejpomalejší Nikitinové a celkově manko 3,65 vteřiny.
     
    15
    Největším zklamáním mistrovství světa je Janine Flocková. Vedoucí žena Světového poháru sice vyloženě nezkazila třetí jízdu, ale po průměrném výkonu ztrácí 3,19 vteřiny a zůstává patnáctá.
     
    14
    Třetí žena Světového poháru Kimberley Bosová se včera trápila, dnes se vyspala o něco lépe. V horní části koryta ztratila rychlost po smyku, ale zbytek jízdy byl solidní a celkově předvedla šestý nejlepší čas. Ztráta byla propastná, takže nIzozemská skeletonistka zůstala čtrnáctá, ale výrazně se přiblížila Birtce a Rusce před sebou.
     
    13
    Ashleigh Pittawayová se karuselem hodně zmítala, následovalo několik silnějších nárazů a tedy žádný posun. Kanakinové se Britka přiblížila před závěrečnou jízdou jen o setinku.
     
    12
    Julija Kanakinová spoléhá především na výbušné starty, ve zbytku trati už nedokázala nabrat potřebnou rychlost a její ztráta narostla na 2,44 vteřiny. Ruskám se dnes nedaří, pouze Nikitinová byla v této jízdě pomalejší.
     
    11
    Kim Meylemansová z Belgie se nepatrně zlepšila oproti včerejšku, přesto ztrácí 2,07 vteřiny a zůstává jedenáctá.
     
    Průběžné pořadí:
    1. Jacqueline Löllingová (GER) 2:54,77
    2. Tina Hermannová (GER) +0,17
    3. Jelena Nikitinová (RBF) +1,11
    4. Katie Uhlaenderová (USA) +1,28
    5.-6. Alina Tararyčenkovová (RBF) +1,37
    5.-6. Sophia Griebelová (GER) +1,37
    7. Hannah Neiseová (GER) +1,44
    8. Jane Channelová (CAN) +1,53
    9. Anna Fernstädtová (CZE) +1,78
    10. Valentina Margagliová (ITA) +1,99
     
    10
    Italka Valentina Margagliová se české reprezentantce nepřiblížila, nechala se až příliš unášet a její ztráta narostla o setinku.
     
    9
    Dnešní ráno patří v Altenbergu domácím skeletonistkám. Hannah Neiseová zajela třetí nejlepší čas a posouvá se o dvě příčky výše, navíc jen sedm setinek ztrácí na páté místo. Napravila tak hodně pokaženou druhou čtvrteční jízdu.
     
    8
    Naopak Kanaďanka Jane Channelová měla druhý nejrychlejší start a svou úvodní ztrátu hodně stlačila. Pak sice přišla výraznější kolize po výjezdu z karuselu, ale Fernstädtovou odsouvá ze sedmé příčky výrazně. Celkově ztrácí 1,53 vteřiny.
     
    7
    Anně Fernstädtové se bohužel vyšší příčky vzdálily. Pomalejší startovní čas už nedohnala, když přišel lehký smyk i následný kontakt s mantinelem a do nejspodnější části přijela s nejnižší rychlostí. Na dvojici před sebou nyní ztrácí 41 setin.
     
    7
    Na trati je jediná česká reprezentantka Anna Fernstädtová, tak držme palce! Start měla bohužel tradičně nejpomalejší.
     
    6
    Sophia Griebelová se po slušném startu nevyhnula výraznějšímu nárazu do boku koryta, ale další kolize nepřišla a třetí německá závodnice se dotáhla na pátou Tararyčenkovovou.
     
    5
    Ani druhé ruské skeletonistce Alině Tararyčenkovové třetí jízda příliš nepomohla, na jednom místě musela hodně korigovat a nepatrně ztratila na Uehlaenderovou, celkově její odstup narostl na 1,37 sekundy..
     
    4
    Američanka Katie Uehlaenderová se opatrnou a nepříliš povedenou jízdou neposune výše, její ztráta v cíli činí 1,28 vteřiny a zůstává čtvrtá.
     
    3
    Domácí Tina Hermannová jela parádně, nejrychlejší jízda celého programu v čase 57,96 vteřiny ji přiblížil vedoucí krajance na 17 setin.
     
    2
    Ruska Jelena Nikitinová skvěle odstartovala a na mezičase vedla o 38 setin, ale po nárazu při výjezdu z deváté zatáčky zpomalila a její ztráta rychle narůstala až na 1,11 vteřiny. Mistryně Evropy se v cíli chytá za hlavu, toto bylo velké fiasko.
     
    1
    Jacqueline Löllingová se nevyhnula drobné kolizi po výjezdu z karuselu, přesto zajela skvělý čas 58,03. Uvidíme, nakolik bude dnes koryto rychlejší než za včerejšího sněžení.
     
    Třetí jízdy odstartovala nejlepší žena včerejšího programu Löllingová.
     
    V Altenbergu vítá skeletonistky slunné, i když velice mrazivé počasí. Teploměr ukazuje -8,7°C a trať je v ideálním stavu, na rozdíl od včerejšího programu dobře vymetená od sněhu.
     
    Pořadí po druhé jízdě:
    1. Jacqueline Löllingová (GER) 1:56,74
    2. Jelena Nikitinová (RBF) +0,11
    3. Tina Hermannová (GER) +0,24
    4. Katie Uhlaenderová (USA) +0,71
    5. Alina Tararyčenkovová (RBF) +0,75
    6. Sophia Griebelová (GER) +0,98
    7. Anna Fernstädtová (CZE) +1,05
    8. Jane Channelová (CAN) +1,08
    9. Hannah Neiseová (GER) +1,12
    10. Valentina Margagliová (ITA) +1,25
    11. Kim Meylemansová (BEL) +1,35
    12. Julija Kanakinová (RBF) +1,46
    13. Ashleigh Pittawayová (GBR) +1,50
    14. Kimberley Bosová (NED) +1,98
    15. Janine Flocková (AUT) +2,25
    16. Kendall Wesenbergová (USA) +2,61
    17. Nicole Rocha Silveirová (BRA) +2,62
    18. Laura Deasová (GBR) +2,71
    19. Elisabeth Maierová (CAN) +2,94
    20. Agathe Bessardová (FRA) +2,95
    21. Endija Teraudová (LAT) +3,09
    22. Alessia Crippová (ITA) +3,15
    23. Brogan Crowleyová (GBR) +3,73
    24. Sara Rodericková (USA) +4,39
     
    Dobré ráno příznivcům poměrně netradičního sportu – skeletonu. Po včerejších dvou jízdách se dnes rozdají v Altenbergu medaile, na programu jsou třetí a čtvrté jízdy žen.
    Na vedoucí pozici přenocovala domácí Jacqueline Löllingová především zásluhou vyrovnaných výkonů. V první jízdě dosáhla nejrychlejšího času Ruska Jelena Nikitinová, fantomem druhé byla Němka Tina Hermannová, která se bezchybnou druhou jízdou posunula z 11. místa na průběžné třetí. Právě tato závodnice je po včerejším výbuchu vedoucí ženy Světového poháru Rakušanky Flockové jako světová dvojka největší papírovou favoritkou.
    Jediná česká reprezentantka Anna Fernstädtová zahájila devátým místem, další jízdou ledovým korytem si o dvě příčky polepšila.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 09:00.

    Karel Jedlička

    Konečné pořadí:
    1. Tina Hermannová (GER) +3:52,97
    2. Jacqueline Löllingová (GER) +0,11
    3. Jelena Nikitinová (RBF) +1,68
    4.-5. Alina Tararyčenkovová (RBF) +1,70
    4.-5. Sophia Griebelová (GER) +1,70
    6. Katie Uhlaenderová (USA) +1,91
    7. Hannah Neiseová (GER) +1,94
    8. Jane Channelová (CAN) +1,98
    9. Kim Meylemansová (BEL) +2,68
    10. Anna Fernstädtová (CZE) +2,70
    11. Kimberley Bosová (NED) +2,91
    12. Valentina Margagliová (ITA) +2,96
    13. Julija Kanakinová (RBF) +3,40
    14. Ashleigh Pittawayová (GBR) +3,48
    15. Laura Deasová (GBR) +3,79
    16. Janine Flocková (AUT) +4,07
    17. Nicole Rocha Silveirová (BRA) +4,76
    18. Elisabeth Maierová (CAN) +4,89
    19. Kendall Wesenbergová (USA) +4,91
    20. Endija Teraudová (LAT) +6,02
    ...
    21. Agathe Bessardová (FRA) +4,64
    22. Alessia Crippová (ITA) +4,77
    23. Brogan Crowleyová (GBR) +5,40
    24. Sara Rodericková (USA) +6,45
    Pořadí po dvou jízdách:
    1. Jacqueline Löllingová (GER) 1:56,74
    2. Jelena Nikitinová (RBF) +0,11
    3. Tina Hermannová (GER) +0,24
    4. Katie Uhlaenderová (USA) +0,71
    5. Alina Tararyčenkovová (RBF) +0,75
    6. Sophia Griebelová (GER) +0,98
    7. Anna Fernstädtová (CZE) +1,05
    8. Jane Channelová (CAN) +1,08
    9. Hannah Neiseová (GER) +1,12
    10. Valentina Margagliová (ITA) +1,25
    11. Kim Meylemansová (BEL) +1,35
    12. Julija Kanakinová (RBF) +1,46
    13. Ashleigh Pittawayová (GBR) +1,50
    14. Kimberley Bosová (NED) +1,98
    15. Janine Flocková (AUT) +2,25
    16. Kendall Wesenbergová (USA) +2,61
    17. Nicole Rocha Silveirová (BRA) +2,62
    18. Laura Deasová (GBR) +2,71
    19. Elisabeth Maierová (CAN) +2,94
    20. Agathe Bessardová (FRA) +2,95
    21. Endija Teraudová (LAT) +3,09
    22. Alessia Crippová (ITA) +3,15
    23. Brogan Crowleyová (GBR) +3,73
    24. Sara Rodericková (USA) +4,39