Getafe – Real Sociedad 0:1 (kon.) | Real Madrid – Valencia 2:0 (kon.) | Levante – Osasuna 0:1 (kon.)
Villarreal – Real Betis 1:2 (kon.)
konec
Levante UD
0:1 (0:0)
CA Osasuna
Neděle 14.02.2021, 18:30 • Estadio Ciudad de Valencia (Valencia) • Španělská LaLiga • 23. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Zdravím všechny fanoušky španělského fotbalu! O víkendu nás samozřejmě čeká další kolo LaLigy, které pátečním soubojem odstartuje Levante s Osasunou. Tímto jste k utkání srdečně zváni a přeji příjemnou počtenou.
     
    Levante UD
    Levante se aktuálně nachází ve skvělé fazóně, díky čemuž se zcela odprostilo od spodní části tabulky a nyní dokonce může zabojovat o postup do Evropy. Nachází se totiž na devátém místě, přičemž na pohárové umístění ztrácí sedm bodů, které ještě určitě může dohnat. Může za to velmi povedení období, protože dnešní domácí naposledy prohráli na začátku nového roku. Od té doby si připsali šest výher a tři remízy v rámci ligy a poháru. V LaLize to tedy byly tři remízy a dvě vítězství, Levante dokonce porazilo Real Madrid. V Copa del Rey je navíc už v samotném semifinále, jelikož ve čtvrtfinále po těsné bitvě zdolalo Villarreal. Dnes tak určitě může pomýšlet na vítězství i proti Osasuně.

    Poslední tři utkání
    Levante vs. Granada – 2:2
    Levante vs. Villarreal – 1:0pp
    Real Madrid vs. Levante – 1:2
     
    CA Osasuna
    Osasuna se velmi dlouho nacházela v sestupovém pásmu, ale v poslední době konečně začala pravidelně bodovat, díky čemuž se dostala až na patnáctou pozici. Na kontě má ale jenom 22 bodů, přičemž na osmnáctý Valladolid má jen těsný náskok dvou bodů, takže potřebuje stále pravidelně bodovat. To se docela daří, protože z posledních třech utkání vyhrála dvě, a to když si počíhala na Granadu a Eibar, přičemž mezitím ale nestačila na Betis. O další body dnes může zabojovat proti Levante, což samozřejmě bude složité, ale rozhodně to nebude nemožné.

    Poslední tři utkání
    Osasuna vs. Eibar – 2:1
    Betis vs. Osasuna – 1:0
    Almeria vs. Osasuna – 1:0pen
     
    Úvodní sestavy:

    Levante UD: Aitor Fernández – Miramón, Ó. Duarte, Vezo, Toňo – Malsa, Rober, Radoja, Goméz – S. León, Rochina.
    Náhradníci: Cárdenas – E. Bardhi, C. Clerc, Coke, Doukouré, De Frutos, Morales, Postigo, Son, Martí.

    CA Osasuna: Herrera – N. Vidal, Aridane, D. García, Cruz – R. Torres, Torró, Moncayola, I. Pérez – Calleri, R. García.
    Náhradníci: Álvarez, J. Pérez – Adrián López, Barja, Budimir, U. García, Oier, Ramalho, M. Sánchez..
     
    Oba týmy už nastupují na hřiště. Domácí Levante bude hrát ve fialovém, zatímco Osasuna oblékne bílou sadu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Osasuna obstarala výkop do prvního poločasu dnešního souboje. Hostující celek se ihned vydal do útoku, ale nákop na křídlo skončil v autu.
     
    2
    Jonathan Calleri kouzlil s míčem na levé straně hrací plochy, kde se dobrou kličkou zbavil soupeře, jenže už nedokázal rozehrát.
     
    3
    Sergio León poslal nadýchaný centr na hranici velkého vápna, kam si naběhl Rochina, jenže před ním na poslední chvíli zasáhl obránce David García.
     
    4
    Nacho Vidal napadal rozehrávku Levante na jeho polovině. Hostující krajní obránce dostal pod tlak i domácího brankáře, ale Aitor Fernández míč odkopl do autu.
     
    5
    Toňo dostal přihrávku na pravou stranu hrací plochy. Krajní obránce domácího celku se po křídle dostal na polovinu soupeře, ale důrazný Vidal jej o míč připravil.
     
    6
    Domácí celek zahrával přímý kop v blízkosti pokutového území Osasuny. Levante se po centru dostalo do tlaku, ale získalo z něj jen vhazování u praporku.
     
    7
    Mickaël Malsa skvěle kouzlil s míčem na pravé straně hrací plochy, jenže v klíčovou chvíli zapomněl balón za sebou a daroval jej hráčům Osasuny.
     
    8
    Hostující Calleri potáhl míč po pravém křídle na polovinu domácího celku. Ofenzivní fotbalista Osasuny se pokoušel odcentrovat, ale trefil soupeře.
     
    9
    Roberto Torres se svým důrazem v pokutovém území probil k odraženému míči a vyslal zajímavý pokus vnějším nártem. Jeho projektil minul branku.
     
    10
    Hostující brankář Sergio Herrera se také musel zapojit do rozehrávky svého mužstva. Gólman Osasuny nakopl míč na levou stranu, kde o míč přišel Jonathan Calleri.
     
    10
    Žlutou kartu dostává Jonathan Calleri (CA Osasuna).
     
    11
    Óscar Duarte nakopl míč z vlastní poloviny na levou stranu hrací plochy. Jeho pobídku si bez problémů pohlídal García, který míč odhlavičkoval.
     
    12
    Aitor Fernández se musel zapojit do rozehrávky domácího Levante už na hranici velkého vápna. Jeho nákop skončil u Miramona, který si ale pomohl malou domů.
     
    13
    Roberto Torres dostal přihrávku do blízkosti velkého vápna, kde se otočil kolem soupeře, jenže nedokázal roztáhnout hru na křídlo. V úvodu sledujeme hodně soubojový duel.
     
    14
    Jorge Miramón pořádně zariskoval slabou hlavičkou ve vlastním pokutovém území. Brankář Aitor Fernández však rychle zareagoval a před útočníkem schoval míč do rukavic.
     
    15
    Rubén García spěchal za nákopem na levé křídlo, jenže domácí obránce Jorge Miramón se k němu bleskově stáhl a odehrál míč do autu. Vhazuje Osasuna.
     
    16
    Nemanja Radoja dostal přihrávku na polovinu hrací plochy, kde dostal moře prostoru a roztáhl hru na křídlo. Fotbalisté Osasuny ale výborně dostupují.
     
    17
    Jorge Miramón podpořil ofenzivu domácího celku sprintem po pravém křídle, odkud následně odcentroval do šestnáctky, ale zadáci Osasuny byli pozorní.
     
    18
    Rúben Vezo kouzlil na vlastní polovině, kde se vymanil z tlaku napadajícího Roberta Torrese a dokázal rozehrát na levou stranu. Levante o míč ihned přišlo.
     
    19
    Toňo dostal přihrávku na levou stranu hrací plochy, kde si poradil se zpracováním a poslal pobídku do šestnáctky. Zadáci v bílém se ale srovnali.
     
    20
    První obrovská šance Levante! Na centr z pravé strany si před brankou naskočil Mickaël Malsa, jehož hlavičku brankář vyškrábl na roh!
     
    21
    Další zajímavá možnost pro Levante! Po následném rohovém kopu se do zakončení z malého vápna tlačil Óscar Duarte, ale trefil prvního soupeře.
     
    22
    Juan Cruz dostal přihrávku na levou stranu, odkud se chtěl probít do pokutového území, jenže zadáci Levante stáli blízko u sebe.
     
    23
    Jorge Miramón se stáhl až k vlastní šestnáctce, kde si dal pozor na napadajícího soupeře, jenže následnou přihrávkou na levou stranu poslal míč do autu.
     
    24
    Jorge Miramón poslal prudkou přihrávku na pravou stranu, jenže ve sprintu svého strážce nepředčil a získal pro Levante jen vhazování.
     
    25
    Rúben Vezo dostal přihrávku na pravou stranu, jenže tentokrát si netroufl na průnik po pravém křídle a znovu předal míč jednomu ze stoperů.
     
    26
    Jon Moncayola fauloval rozběhnutého Malsu a za šlapák vidí žlutou kartu.
     
    27
    Levante zahrávalo přímý kop na polovině soupeře. Centrovaný míč přiletěl na malé vápno, kam vyrazil brankář Sergio Herrera, který míč schoval do rukavic.
     
    28
    David García vhazoval na levé straně hrací plochy a hledal spoluhráče. Zadáci Levante však dávali dobrý pozor a důrazný Nemanja Radoja míč odkopl.
     
    29
    Rúben Vezo dostal další přihrávku do prostoru na pravé straně hrací plochy, odkud odcentroval na hranici šestnáctky, jenže nenašel spoluhráče.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina dnešního souboje a zatím sledujeme velmi bojovné utkání. Domácí Levante je sice o něco aktivnější, ale Osasuna brání pozorně.
     
    31
    Nemanja Radoja dostal přihrávku na pravou stranu, odkud míč nakopl na hranici velkého vápna, jenže zadáci Osasuny byli proti Leónovi v přesile.
     
    32
    Rubén Rochina vymyslel velmi nebezpečný centr do pokutového území, kam si naběhl Sergio León, jenže druhý jmenovaný z těžké pozice minul branku.
     
    33
    Rúben Vezo dostal přihrávku na pravou stranu, odkud odcentroval do pokutového území, jenže nenašel nikoho ze spoluhráčů. Tlak Levante však sílí.
     
    34
    Sergio Herrera zkusil překvapit obranu Levante dlouhým výkopem od své branky. Důrazný Nemanja Radoja však uspěl v hlavičkovém souboji a získal míč pro Levante.
     
    35
    Jonathan Calleri s vypětím všech sil udržel míč na hrací ploše a z otočky poslal míč za obranu soupeře. Jeho pobídku si však zadáci Levante pohlídali.
     
    36
    Nemanja Radoja bojoval o míč v blízkosti půlící čáry, ale podle hlavního rozhodčího se dopustil nedovoleného zákroku, když trefil soupeře rukou do obličeje.
     
    37
    Jorge Miramón dostal přihrávku na pravou stranu, kde měl moře času i prostoru, jenže nadýchaným centrem na hranici velkého vápna spoluhráče nenašel.
     
    38
    Aktivní Miramón si pro další přihrávku naběhl až na polovinu hrací plochy, jenže napadající soupeř k němu přistoupil a zakopl míč do autu. Levante bude vhazovat.
     
    39
    Rubén Rochina si podle hlavního rozhodčího při zpracování na polovině soupeře pomohl rukou. Osasuna tak bude rozehrávat ze své poloviny.
     
    40
    Roberto Torres dostal přihrávku na pravou stranu hrací plochy, odkud odcentroval do pokutového území, jenže neoslovil dobíhajícího Calleriho.
     
    41
    Óscar Duarte nakopl míč obloučkem na levé křídlo, kam spěchali hned dva fotbalisté v domácím dresu, nicméně Mickaël Malsa si pomohl útočným faulem.
     
    42
    Aridane diriguje rozehrávku Osasuny na polovině soupeře. Stoper hostuícího celku poté hledal Juana Cruze, kterému míč pod kopačkou uskočil do autu.
     
    42
    Žlutou kartu dostává Toňo (Levante UD).
     
    43
    Toňo teď pořádně riskuje. Domácí krajní obránce před malou chvíli dostal žlutou kartu a nyní předvedl další ostrý skluz. Sudí mu dává poslední šanci.
     
    44
    Nemanja Radoja se pustil do hlavičkového souboje s Robertem Torresem. Domácí fotbalista byl ve výskoku o něco důraznější a odehrál míč do bezpečí.
     
    45
    Osasuna zahrávala přímý kop na polovině Levante. Centrovaný míč sice přiletěl na malé vápno, ale dobře postavený obránce balón odehrál do bezpečí.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    První poločas končí! V úvodní pětačtyřicetiminutovce jsme sledovali hodně zajímavý duel. Domácí Levante bylo v bojovném poločase o něco aktivnější a vypracovalo si jedinou šanci. Mickaël Malsa zakončoval nebezpečně hlavou, ale brankář jeho pokus vyrazil na roh. Osasuna toho směrem vpřed předvedla hodně málo. Do kabin se proto odchází bez branek.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Domácí Levante obstaralo výkop do druhého poločasu dnešního souboje. Domácí celek se ihned vydal do útoku, ale nákop skončil u obránců.
     
    47
    Óscar Duarte se jako stoper dostal na hranici velkého vápna, odkud se pokusil zakončit levačkou, ale jeho projektil byl nepřesný.
     
    48
    Osasuna zahrávala rohový kop. Centrovaný míč se snesl na přední tyč, jenže nikdo v bílém dresu hostujícího celku nedokázal hlavou zakončit.
     
    49
    Sergio León zůstává po souboji na polovině hrací plochy ležet na trávníku a drží se za pravý kotník. Uvidíme, zda bude schopen nadále pokračovat.
     
    50
    Sergio León už je zpátky na nohou a pokračuje ve hře. Fotbalista domácího celku se ihned vydal do útoku, ale vysokou pobídku na hrudi neudržel.
     
    51
    Sergio León se dostal do pokutového území, jenže akci Levante zastavil zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Ofsajd!
     
    52
    Mickaël Malsa dostal přihrávku na polovinu hrací plochy, jenže placírkou poslal míč jen do prostoru, kde kralovali zadáci Osasuny. I po změně stran pokračuje bojovný duel.
     
    53
    David García doslova složil soupeře k zemi a může být rád, že za svůj zápasnický chvat nedostal žlutou kartu.
     
    54
    Iñigo Pérez napadal rozehrávku domácích obránců na jejich polovině. Stopeři Levante si však vyměnili několik přihrávek a postupně se vydali vpřed.
     
    55
    Óscar Duarte nakopl míč na levé křídlo, kam sprintoval Sergio León, jenže ve sprinterském souboji s Torresem si pomohl nedovoleným zákrokem.
     
    56
    Iñigo Pérez se v pokutovém území hnal do zakončení, jenže neustál souboj s obráncem a poroučel se k zemi. Hosté chtěli penaltu, ale sudí ukazuje pouze odkop od branky.
     
    57
    Sergio León dostal prostor na polovině Osasuny a přihrávkou na pravé křídlo se snažil uvolnit Rochinu. Pobídka domácího útočníka prolétla až do autu.
     
    58
    Sergio León se tentokrát vžil do role centrujícího fotbalisty, jenže jeho pobídka skončila na malém vápně, kde zakročil dobře postavený Aridane.
     
    59
    Jorge Miramón dlouhým sprintem podpořil ofenzivu domácí Osasuny. Jeho centr směřoval na přední tyč, kde nebyl nikdo z domácích hráčů.
     
    60
    Je za námi hodina dnešního souboje a domácí Levante zatím nemůže najít recept na pozornou obranu Osasuny. Hostující defenziva hraje v pevném bloku.
     
    61
    Nacho Vidal poslal nákop na polovinu soupeře, jenže důrazný Roberto Torres v hlavičkovém souboji nedokázal překonat Radoju.
     
    62
    David García diriguje rozehrávku Osasuny na polovině hřiště. Hostující stoper poslal přihrávku na hranici velkého vápna, jenže Calleri se k míči nedostal.
     
    63
    Střídání v týmu Levante UD: ze hřiště odchází Rober, přichází Enis Bardhi.
    Střídání v týmu Levante UD: ze hřiště odchází Sergio León, přichází José Luis Morales.
    Střídání v týmu Levante UD: ze hřiště odchází Rubén Rochina, přichází Jorge De Frutos.
     
    64
    Střídající Bardhi se krátce po svém příchodu na trávník vydal napadat rozehrávku Osasuny. Fotbalisté v bílém si však pomohli dlouhým nákopem.
     
    65
    Střídající Morales v dalším souboji poslal soupeře k zemi a nabídl Osasuně rozehrávku přímého kopu na polovině Levante.
     
    66
    Enis Bardhi si na hranici velkého vápna pokryl odražený míč a z otočky se jej snažil odkopnout do bezpečí. Osasuna však získala odražený balón a nadále se drží na polovině domácích.
     
    67
    Toňo poslal prudkou přihrávku za obranu soupeře, jenže jeho pobídka proskákala až do zámezí. V posledních minutách přibylo nepřesností.
     
    68
    Óscar Duarte důrazně napadal rozběhnutého soupeře, kterého skvělou poziční hrou vytlačil až za postranní čáru. Vhazovat tak bude domácí celek.
     
    69
    Nemanja Radoja zariskoval přihrávkou v blízkosti velkého vápna. Domácí fotbalista málem poslal soupeře do šance, ale měl z pekla štěstí.
     
    70
    Óscar Duarte se vrátil na vlastní polovinu a před napadajícím soupeřem si pomohl malou domů. Tempo hry v posledních minutách výrazně opadlo.
     
    71
    Nemanja Radoja dostal přihrávku do běhu na pravou stranu, jenže centrem z těžké pozice poslal míč jen do rukavic připraveného brankáře.
     
    72
    Střídání v týmu CA Osasuna: ze hřiště odchází Jonathan Calleri, přichází Ante Budimir.
    Střídání v týmu CA Osasuna: ze hřiště odchází Roberto Torres, přichází Kike Barja.
     
    73
    Střídající Barja se ihned vydal do průniku po pravém křídle, jenže svým centrem na hranici velkého vápna daroval míč domácím zadákům.
     
    74
    Osasuna se po oživení sestavy dostala do tlaku, jenže hráči v bílém se nedostávají do zakončení. Levante kolem své šestnáctky dobře napadá.
     
    75
    Osasuna právě vstřelila branku!
    Osasuna se dostává do vedení! Hostující celek udeřil po parádním protiútoku. Na nadýchaný centr z pravé strany si ve vápně naběhl ANTE BUDIMIR a krásnou střelou z voleje poslal míč pod břevno!
     
    77
    Domácí fotbalisté jsou po obdržení úvodní branky hodně zaskočení a nemohou se usadit na polovině Osasuny. Naopak zadáci soupeře jsou důrazní.
     
    78
    Penalta pro domácí!
     
    79
    K exekuci pokutového kopu se postavil Morales, ale Herrera jeho slabou střelu skvěle vyrazil!
     
    80
    Domácí celek i po zahozené penaltě pokračuje v ofenzivním snažení a tlačí se do útoku. Osasuna už brání prakticky v deseti lidech.
     
    82
    Střídání v týmu CA Osasuna: ze hřiště odchází Rubén García, přichází Oier.
     
    83
    Domácí celek se nadále tlačí za vyrovnáním, ale zadáci v bílém jsou nyní mnohem důraznější a nedávají soupeři moc prostoru pro kombinaci.
     
    84
    Střídající Oier v souboji na levé straně přišlápl soupeři kopačku a může být rád, že za svůj zákrok nedostal žlutou kartu. Levante může zaútočit.
     
    85
    Budimir se hnal za dalším centrem z pravé strany hrací plochy, jenže tentokrát nedokázal zakončit ani ve skluzu. Levante stále žije.
     
    86
    Střídání v týmu Levante UD: ze hřiště odchází Jorge Miramón, přichází Son.
     
    87
    Levante se znovu dostalo do pokutového území, jenže nikdo z hráčů v dresu domácího celku se nedostal do zakončení. Defenziva Osasuna s klidem zakročila.
     
    88
    Střídání v týmu CA Osasuna: ze hřiště odchází Jon Moncayola, přichází Unai García.
     
    89
    Ante Budimir napadal rozehrávku Levante na polovině soupeře. Hráči domácího celku si na autora dosud jediné branky dali pozor a míč odehráli.
     
    90
    Óscar Duarte poslal přihrávku na hranici velkého vápna, kde byl Enis Bardhi, který zakončoval z otočky, ale daroval brankáři snadný zákrok.
     
    90+1
    Nastavují se čtyři minuty!
     
    90+2
    Levante se dostalo na polovinu soupeře, jenže domácí kostrbatou rozehrávkou odevzdali míč pouze zadákům Osasuny.
     
    90+3
    Rúben Vezo dostal přihrávku do prostoru v blízkosti velkého vápna, jenže jeho zakončení pravačkou skončilo na hrudi obránce v bílém dresu.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Osasuna ukopala na půdě Levante cennou výhru 1:0. Domácí Levante bylo v bojovném prvním poločase o něco aktivnější a vypracovalo si jedinou šanci. Mickaël Malsa zakončoval nebezpečně hlavou, ale brankář jeho pokus vyrazil na roh. Po změně stran však hráči Osasuny zvýšili aktivitu a po střídání se dočkali odměny, když se o jedinou branku postaral Budimir. Levante poté mohlo udeřit z pokutového kopu, ale Morales nechyl vyniknout brankáře.
     
    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 4:4. Rohy: 2:1. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 13:10.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (20:24:36)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 75. Budimir

    Karty:   42. Toňo (LVN) – 10. Calleri (OSS), 26. Moncayola (OSS)

    Neproměněná penalta: 79. Morales (LVN), brankář Herrera zneškodnil


    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 4:4. Rohy: 2:1. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 13:10.
    Levante UD: Aitor Fernández – Miramón (86. Son), Ó. Duarte, Vezo, Toňo – Malsa, Rober (63. E. Bardhi), Radoja, Goméz – S. León (63. Morales), Rochina (63. De Frutos).
    Náhradníci: Cárdenas – E. Bardhi, C. Clerc, Coke, Doukouré, De Frutos, Morales, Postigo, Son, Martí.

    CA Osasuna: Herrera – N. Vidal, Aridane, D. García, Cruz – R. Torres (72. Barja), Torró, Moncayola (88. U. García), I. Pérez – Calleri (72. Budimir), R. García (82. Oier).
    Náhradníci: Álvarez, J. Pérez – Adrián López, Barja, Budimir, U. García, Oier, Ramalho, M. Sánchez.
    bahis siteleri