Slalom žen, 1. kolo, Cortina d'Ampezzo Vítězka: K. Liensbergerová (AUT) (kon.) | Slalom žen, 2. kolo, Cortina d'Ampezzo Vítězka: K. Liensbergerová (AUT) (kon.)
konec
Slalom žen, 2. kolo, Cortina d'Ampezzo

Vítězka: K. Liensbergerová (AUT)

Sobota 20.02.2021, 13:30MS v alpském lyžování • 2. kolo
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 13:30.
     
    Tento víkend vrcholí v italské Cortině d'Ampezzo 46. mistrovství světa v alpském lyžování, které přineslo spoustu napínavých klání, překvapivých výsledků i výpadků a také rozporuplných závodů. Víkend bude patřit nejtechničtější disciplíně, tedy slalomu, a na sjezdovku se tak někteří závodnící a závodnice dostanou vůbec poprvé.
     
    V koronavirem zdecimovaném programu Světového poháru letos ženy stihly sjet jen pět slalomů, čtyři by je ještě měly čekat. Jednoznačným vrcholem by pro ně ale měl být dnešní závod a boj o poslední sadu medailí z Cortiny. Sobotní slalom skýtá několik otázek. Jak bude připravená trať, se kterou pořadatelé v posledních dnech lehce bojují, protože v Itálii se znatelně otepluje? Dokáže trápící se Petra Vlhová zaútočit na titul? Nebo ji porazí její osudová soupeřka Mikaela Shiffrinová, která jezdí v Cortině v obdivuhodné podobě? Nebo nás čeká velké překvapení? Odpověď na tyto otázky se dozvíme zhruba v 14:30, kdy bude rozhodnuto o složení na stupních vítězek.
     
    O největších favoritkách netřeba spekulovat. Svědčí o tom celkové pořadí disciplíny a také fakt, že slalom dokázaly letos vyhrát jen tři ženy. Petra Vlhová zejména díky skvělým výsledkům v nejtechničtější disciplíně vede celkové pořadí SP, když dokázala ve slalomu třikrát vystoupat na nejvyšší stupínek. Ovládla oba úvodní závody v Levi, poté si nejlépe poradila v extrémně náročných podmínkách s rozměklou tratí v Záhřebu a ve zbylých dvou klání brala bramborou medaili. V Cortině se ale rozhodně nenachází v ideální formě, což ukázalo i její představení v obřáku ve čtvrtek.

    Největší vyzyvatelkou Slovenky je rozhodně Mikaela Shiffrinová. Ta se, zdá se, už vypořádala s tragickým úmrtím tatínka a na šampionátu jezdí neskutečně suverénně. V SuperG přišla o jasnou výhru malou chybičkou v závěru, kombinaci si podmanila a v obřím slalomu ji překonala jen o dvě setinky famózní Lara Gutová-Behramiová. No a třetí letošní vítězkou slalomu v rámci SP se stala Michelle Gisinová, která po dlouhých letech narušila dominanci dvojbloku Vlhová-Shiffrinová a v Semmeringu se radovala z premiérového triumfu. K tomu se ještě dvakrát postavila na pódium, po kterém sahala i ve čtvrtek v obřáku, ale po obrovské chybě vypadla z elitní desítky.

    Počítat také musíme s Katharinou Liensbergerovou z Rakouska, která v Cortině jezdí v obrovské pohodě. V paralelním závodě získala současně s Martou Bassinovou titul mystryně světa, k němu přidala bronz v obřím slalomu s minimální ztrátou a ve slalomu by klidně medailovou sadu mohla zkompletovat. Však v pěti letošních závodech SP stála vždy na stupních vítězek! Jedinou další závodnicí, která pronikla mezi tři nejlepší byla naposledy ve Flachau na zledovatělé trati Švýcarka Wendy Holdenerová, specialistka na slalom. To by byl tedy výčet největších aspirantek na medaile a bylo by obrovským překvapením, kdyby na cenný kov dosáhla některá jiná lyžařka.
     
    Mistrovský slalom 2019 v Åre ovládla Mikaela Shiffrinová, což nebylo žádný překvapením. Talentovaná a stále pouze pětadvacetiletá Američanka vyhrála v nejtechničtější alpské disciplíně na MS čtyřikrát po sobě, od Schladmingu 2013 nezná alpské lyžování jinou šampionku ve slalomu. Neskutečný případný pátý triumf v řadě by byl tedy dalším zápisem do historie.

    Před dvěma lety ji na pódiu doplnila druhá Anna Swenn-Larssonová a třetí Petra Vlhová, v top desítce byly tehdy čtyři Rakušanky.
     
    Výsledky slalomu z MS 2019:

    1. Mikaela Shiffrinová 1:57,05
    2. Anna Swenn-Larssonová +0,58
    3. Petra Vlhová +1,03
    4. Katharina Liensbergerová +1,43
    5. Frida Handsdotterová +2,39
    6. Laurence St. Germainová +2,60
    7. Katharina Huberová +2,80
    8. Katharina Truppeová +2,93
    9. Bernadette Schildová +3,41
    10. Erin Mielzynská +3,54
    11. Lena Dürrová +4,25
    12. Roni Remmeová +4,33
    13. Nastasia Noensová +4,48
    14. Charlotta Säfvenbergová +5,14
    15. Aline Daniothová +5,17
    ---------------------------------
    21. Gabriela Capová +6,00
     
    Pořadí SP ve slalomu (5/9):

    1. Petra Vlhová (SVK) 400 b
    2. Katharina Liensbergerová (AUT) 360 b
    3. Mikaela Shiffrinová (USA) 335 b
    4. Michelle Gisinová (SUI) 330 b
    5. Wendy Holdenerová (SUI) 245 b
    6. Chiara Mairová (AUT) 143 b
    7. Katharina Truppeová (AUT) 138 b
    8. Laurence St. Germainová (CAN) 126 b
    9. Kristin Lysdahlová (NOR) 111 b
    10. Lena Dürrová (GER) 100 b
    11. Erin Mielzynská (CAN) 94 b
    12. Katharina Huberová (AUT) 92 b
    13. Martina Dubovská (CZE) 85 b
    14. Irene Curtoniová (ITA) 78 b
    15. Mina Fürst Holtmannová (NOR) 73 b
     
    Nasazení a startovní listinu 2. kola určí kolo první, které v Cortině startuje v 10:00. Bohužel, česká jednička Martina Dubovská na šampionátu startovat z rodinných důvodů nebude a je to škoda, protože klidně při své formě mohla útočít na první desítku.
     
    Výsledky prvního kola:

    1. Katharina Liensbergerová (AUT) 48,48 s
    2. Petra Vlhová (SVK) +0,30 s
    3. Wendy Holdenerová (SUI) +1,24
    4. Mikaela Shiffrinová (USA) +1,30
    5. Ana Buciková (SLO) +1,39
    6. Camille Rastová (SUI) +1,67
    7. Lena Dürrová (GER) +1,96
    8. Asa Andová (JPN) +1,97
    9. Nastasia Noensová (FRA) +2,02
    10. Emelie Wikströmová (SWE) +2,03
    10. Chiara Mairová (AUT) +2,03
    12. Kristin Lysdahlová (NOR) +2,05
    13. Laurence St. Germainová (CAN) +2,09
    14. Franziska Gritschová (AUT) +2,12
    15. Sara Hectorová (SWE) +2,15
    16. Mélanie Meillardová (SUI) +2,17
    17. Andreja Slokarová (SLO) +2,33
    18. Irene Curtoniová (ITA) +2,48
    19. Mina Fürst Holtmannová (NOR) +2,59
    20. Erin Mielzynská (CAN) +2,69
    21. Elsa Fermbäcková (SWE) +2,84
    22. Nina O'Brienová (USA) +2,87
    23. Thea Louise Stjernesundová (NOR) +2,95
    24. Jekatěrina Tkačenková (RSF) +2,98
    25. Martina Peterliniová (ITA) +3,11
    26. Leona Popovićová (CRO) +3,19
    27. Andrea Filserová (GER) +3,24
    28. Ali Nullmeyerová (CAN) +3,42
    29. Dženifera Ģērmaneová (LAT) +3,50
    30. A.J. Hurtová (USA) +3,70
    ...
    40. Zazie Humlová (CZE) +6,07
    43. Petra Hromcová (SVK) +7,66
    Gabriela Capová (CZE) DNF
    Elese Sommerová (CZE) DNF
     
    Poslední sada medailí v Cortině d'Ampezzo se bude rozdělovat za pár desítek minut a velmi blízko k ní je Slovenka Petra Vlhová. Ta od sebe rozhodně v Itálii očekávala více a po každé své jízde v Cortině byla nespokojená, Dnes podle mě nebude spokojená s ničím jiným než zlatem. v 1. kole ji předjela jen Katharina Liensbergerová. Zbytek pole ztratil na Rakušanku více jak vteřinu a o zlato by si to měly rozdat tyto dvě slalomářky. Jenže, víte co se stalo včera v obřáku Alexisu Pinturaultovi, který jel do druhé jízdy jako jasný favorit. Podcenit nelze ani Mikaelu Shiffrinovou, která to nemá na páté zlato v řadě rozjeto nejlépe, ale nemá co ztratit, v Cortině získala tři různé medaile a jistě pojede naplno. Máme se na co těšit.
     
    Organizátoři na začátku šampionátu bojovali s počasím, větrem, mlhou a mrazy. Momentálně se to ale v Cortině úplně otočilo, panují velmi vysoké teploty a trať se musí neustále prosolovat, aby vůbec vydržela zátěž závodu mistrovství světa. Rozměklá trať některým lyžařkám činila v prvním kole problémy, uvidíme, kdo si s měkkou podloužkou poradí nejlépe ve druhé jízdě.
     
    Jdeme na to, A.J. Hurtová je ve startovní bráně, druhé kolo startuje!
     
    30
    Američanka A.J. Hurtová pronikla do druhého kola s číslem 45, jenže druhou jízdu bohužel nedokončí! Nepopasovala se s přesazenými brankami a ve druhé polovině trati chytla špicara!
     
    29
    I postup Lotyšky Dženifery Ģērmaneové byl velkým překvapením, která jede druhé kolo vůbec poprvé v kariéře. Využila ale toho, že organizátoři i v závěru 1. kola upravovali průběžne trať.
     
    29
    Dženifera Ģērmaneová dojela do cíle a tato zkušenost i umístění pro ni bude určitě velmi cenné. V cíli se široce usmívá a zvedá ruce nad hlavu. Elitní třicítka je velký úspěch.
     
    28
    To Kanaďanka Ali Nullmeyerová se do trati vrhla s větší vervou, po velmi vážném zranění, kdy se téměř znovu učila chodit, se vrátila do kolotoče SP i MS a dnes jede druhé kolo!
     
    28
    Ali Nullmeyerová má v cíli naprosto totožný čas jako Lotyška a může si tedy dokonce užít křeslo pro vedoucí závodnici. Uvidíme, na jak dlouho.
     
    27
    Na moc dlouho to nebylo, protože Andrea Filserová z Německa předvedla velmi agresivní jízdu s aktivním pojetím slalomu. Náskok -1,29 hovoří za vše, Němka by se mohla posouvat pořadím a je v cíli také spokojená.
     
    26
    Leona Popovičová pokračuje v tradici chorvatského lyžování, na úspěchy svých předchůdců ale zatím navázat nedokázala. Vysoká stopa jí v první půlce trati zajistila náskok, ale v závěru se dostala spíš na paty, podjela pár bran a v cíli je druhá s odstupem +0,27.
     
    25
    Martina Peterliniová je první domácí závodnicí v závodě, Italky ale budou ze šampionátu zklamané. Peterlini to na chvíli v cíli napravila, protože předjela Němku a jde do čela o 7 setin. Skvělý rytmus a hodně rychlá jízda hlavně v závěru.
     
    24
    Ruska Jekatěrina Tkačenková nemůže na Mistrovství světa jezdit pod svou vlajkou, ale to asi nebyl důvod její jízdy plné chyb. Pozdní nájezd do oblouků a špatný rytmus ji stál cenné vteřiny, v cíli je až čtvrtá se sekundovou ztrátou.
     
    23
    Thea Louise Stjernesundová z Norska rozhodně po prvním kole pomýšlela výše, když se dnes ráno probudila. Do druhé jízdy se vrhla hodně agresivně, ale asi příliš tlačila na pilu. Ztráta +0,42 nevětší nic dobrého, momentálně to stačí jen na čtvrtou příčku.
     
    22
    To je škoda! Nina O'Brienová měla v Cortině skvělou fazónu, ale bohužel stejně jako její krajanka dostala špicara a závod nedokončí. Mladá Američanka má sice vše před sebou, rozhodně je ale velmi zklamaná.
     
    21
    Švédské sjezdové lyžování je oproti minulosti v hlubokém útlumu, moc to nevytrne ani Elsa Fermbäcková, která letos spíš jezdila nižší poháry. Dnes se ale pochlapila, v závěru chytla parádní rytmus a právě tam si vypracovala rozhodující náskok, který v cíli činí čtyři desetiny. Nejrychlejší jízda v druhém kole a změna na čele!
     
    20
    Erin Mielzynská také nevyužila nízké startovní číslo a v prvním kole zajela až dvacátý čas. Ve druhé jízde až příliš riskovala, jednu z bran najela až příliš přímo a z patek lyží ji to vystřelilo mimo trať. Kanaďanka závod nedokončí.
     
    19
    A hned vzápětí další výpadek! Norka Mina Fürst Holtmannová skkončila ve druhé vlásence, zřejmě nebyla správně nastavená hlavně v hlavě. Ani ona se tedy do cíle nepodívá.
     
    18
    Irene Curtoniová sjela vršek a první polovinu trati parádně, jenže na rovinaté pasáži před cílem zaváhala, neudržela rychlost a v cíli je až třetí s odstupem +0,25.
     
    17
    První Slovinkou v závodě je mladá Andreja Slokarová, která neskutečně zariskovala v první vlásence, ale vyplatilo se to! Udržela vysokou stopu a famózní rytmus a v cíli jde jasně o vedení o -1,25! Slovinka si říká a posun možná do první desítky! To byla zběsilá jízda!
     
    16
    V podobném místě v první polovině trati jako Holtmannová nebo Mielzynská končí i Mélanie Meillardová, která jela s příliš nízko posazeným těžištěm, což ji v přesazených brankách vytrestalo.
     
    První patnáctka je za námi a sympatická Andreja Slokarová v cíli v křesle pro vedoucí závodnici hýří úsměvy. Není se co divit, jízda se jí povedla náramně a bude čekat, kolik lyžařek ještě porazí.
     
    15
    Sara Hectorová sjela první kolo na své poměry skvěle technicky, v tom druhém si jízdu zejména ve druhé půlce hodně hlídala a chtěla dojet do cíle. I za cenu toho, že její ztráta je +0,93, což ale stačí na druhé místo.
     
    14
    První z Rakušanek ve druhém kole je Franziska Gritschová. jako dnes dopadne tato lyžařská velmoc? Gritschová skoro ani neměla slalom jet, ale na úkkor zraněné Truppeové nominaci získala. Dnes skončí v první patnáctce, v cíli je druhá s odstupem +0,88. Ve druhé půlce trati byla posazená hodně dozadu, neměla ideální rovnováhu a i proto nemohla na Slovinku v čele stačit.
     
    13
    S číslem 3 vyrazila do závodu Kanaďanka Laurence St. Germainová, jenže ve druhém kole najížděla do branek až příliš daleko od tyčí, pár branek před cílem podjela a díky špatně zvolené stopě dojíždí až pátá s odstupem +1,33. No, Slovinka Slokarová, zdá se, může pomýšlet hodně vysoko.
     
    12
    Norka Kristin Lysdahlová byla ve slalomu nejlépe pátá a nahoře na trati jí risk v úvodních brankách znovu vyšel! V polovině 2. kola ale dvakrát hodně zahranila, ztratila rychlost a v cíli ztratila na Slokarovou +0,27. Ale i tak slušný výsledek.
     
    11
    Chiara Mairová je druhou Rakušankou ve druhém kole a otevírá elitní desítku druhého kola.
     
    11
    Bohužel, Mairová jela přeci jen trochu profesorsky a zadrženě oproti Slokarové a i když měla slušný rytmus hlavně v závěru, o osm setin to Rakušance nestačí! Slovinka poráží jednu slalomářku za druhou.
     
    10
    Poslední švédskou nadějí je Emelie Wikströmová, jejíž kariéru zabrzdily problémy se zády. Jak se s tratí popasuje dnes?
     
    10
    Nene, tohle nebyla vůbec ta dravá a živá jízda, jakou Emelie Wikströmová předvedla v prvním kole. Nízká rychlost, špatný rytmus a možná i limitace v podobě zranění zad ji posílá až na šesté místo se ztrátou +1,15.
     
    9
    Teď už ale opravdu musíme zbystřit, protože Nastasia Noensová umí zajet pódiový čas, i když od posledních stupňů vítězek už je to nějaký ten pátek.
     
    9
    Zkušenosti Francouzce Noensové nepomohly a nevyšla jí zejména rovinatá pasáž před koncem závodu. Čtvrté místo a velký odstup za Andrejou Slokarovou znamená, že Slovinka bude s číslem 31 v eltiní desítce!
     
    Teď už jde opravdu do tuhého! Čeká nás elitní osmička závodnic po druhém kole! Kdo zajede spolehlivě, kdo zariskuje a komu zbydou oči pro pláč?
     
    8
    Japonka Asa Andová ukázala, že země vycházejícího slunce v této disciplíně dokáže překvapit. Uvidíme, jak Japonce vyjde druhá jízda.
     
    8
    Ne, ani Japonka ve svém životním závode Slokarovou nepřekoná. Andová dojela na čtvrtém místě se ztrátou +0,75 a rodačka z ostrova Hokkaidó je velmi spokojená a v cíli skáče radostí! Bude nejhůř dvanáctá, což bude její životní maximum.
     
    7
    Lena Dürrová to z elitní desítky SP znáí moc dobře, dokonce často trénovala s muži, protože ženská reprezentace ji už skoro odepsala.
     
    7
    Německá reprezentantka nechytila ten správný rytmus, samozřejmě se zhoršuje i trať a v cíli je Dürrová až osmá. Kam až může vystoupat Andreja Slokarová? Ta už porazila deset závodnic!
     
    6
    Číslo 25 má na své hrudi Camille Rastová, která rozhodně nemá co ztratit. Michelle Gisinová první kolo nedojela, čest švýcarského slalomu tak musí zachraňovat její mladší kolegyně.
     
    6
    Camille Rastová znatelně ubrala na risku, bylo vidět, že chce dojet do cíle a nerada by zaváhala. Na konci chytla slušný rytmus, ale už to bylo pozdě. Švýcarka je až čtvrtá, top desítka ji ale nemine, což bude také velmi slušným výsledkem.
     
    5
    Poslední pětka nejlepších! Tak co, dokáže Slokarovou předjet její krajanka Ana Buciková? Formu na to rozhodně má.
     
    5
    Sedmadvacetiletá Slovinka se bohužel do druhého kola pustila asi s příliš velkým respektem, zejména ve své hlavě si připouštěla obrovský tlak. Jedna z branek ji vyhodila skoro na zem, ale ustála to a do cíle dojela se ztrátou +0,72.
     
    4
    Tak co předvede od roku 2013 neporažená šampiónka Mikaela Shiffrinová? Dokáže nemožné a přidá páté zlato? nebo ji znovu vytrestá rozbotá trať v Cortině?
     
    4
    Americka fenoménka na startu měla náskok už přes sekundu a i když Shiffrinová jela pomaleji, do cíle si dovezla sedm desetin náskoku. To by mohlo stačit na medaili, uvidíme, z jakého bude kovu. Na startu jsou ještě tři aspirantky.
     
    3
    Elitní trojku otevírá specialistka na slalom ze Švýcarska Wendy Holdenerová. Už ví, jak chutná cenný kov z MS, dokáže zopakovat úspěch z roku 2017?
     
    3
    Holdenerová patří léta mezi naprostou špičku, ale ještě nikdy závod nevyhrála a nevyhraje ani dnes! Chyba v závěru na rovinaté pasáži ji hodně zbrzdila a asi ji stála medaili! Švýcarka je druhá o čtyři desetiny za Shiffrinovou.
     
    2
    Co předvede vedoucí žena světového poháru, která velmi touží po zlatu. Shiffrinová jí to v prvním kole hodně ulehčila, ale našla se jiná vyzyvatelka. Bude to Vlhová nebo Liensbergerová?
     
    2
    Slovenka do toho neskutečně šlapala od samého začátku a i když je trať už hodně rozbitá, slovenské šampiónce to vůbec nevadilo! Po třetí nejrychlejší jízdě ve druhém kole jde do čela a páté zlato pro Shiffrinovou se nekoná! A konečně také vidíme radost Petry Vlhové. Tak na co to dnes bude stačit?
     
    1
    Katharina Liensbergerová letos ve slalomu nikdy neskončila mimo stupně vítězů, ale vyhrát nedokázala. Povede se jí to v nejdůležitější možný moment? To se dozvíme za minutku!
     
    1
    Rakušanka Katharina Liensbergerová načasovala formu parádně a po zlatu z paralelního závodu si dojela pro titul mystryně světa i ve slalomu!
     
    1
    Neskutečná jízda a nejrychlejší čas druhého kola znamená opravdu suverénní vítězství o sekundu před Petrou Vlhovou a tohle zlato je opravdu zasloužené! A Rakousko je zase po letech na vrcholu!
     
    1
    Životní výsledek, naprosti jistý a sebevědomý výkon, ale ani tak tomu v cíli nemůže uvěřit, ale je to tak. Dominance Shiffrinové končí, novou královnou slalomu je Katharina Liensbergerová!
     
    Mikaela Shiffrinová je konečně zpět. Po rodinné tragédii se v nejlepší možný moment dostala do optimální formy a z bronzu má opravdu upřímnou radost. Nejlepší výsledek ve slalomu na MS a šestý cenný kov, tentokrát stříbrné hodnoty, si připisuje Petra Vlhová a novou šampionkou po dominantní jízdě slaví Katharina Liensbergerová, která jakoby stále nemohla uvěřit, co dnes v Cortině dokázala!
     
    Oproti závodům světového poháru samozřejmě pokračujeme v jízdách druhé třicítky z prvního kola, které mohou stále zabojovat o životní výsledky. Zatím ale probíhá technologická přestávka a samozřejmě i mediální výstupy nových medailistek z mistrovství světa.
     
    Katharina Liensbergerová v křesle pro vítězku stále nemůže popadnout dech, ale mluví hodně cílevědomě a cítí, že si dnešní zlato opravdu zasloužila a hodně tvrdě na něj pracovala. Děkuje všem, kteří ji na tenhle závod připravili a kteří mají na jejím zlatu velkou zásluhu.
     
    31
    Anna Gulliová dojela do cíle, ale její jízda v porovnání s nejlěpšími působila jako pěst na oko. Ztráta +7,39 hovoří za vše, ale pro Italku je samozřejmě dojetý závod na domácím MS velkým zážitkem. V cíli se usmívá, takže si to dnes užila a to je to nejdůležitější.
     
    32
    Amelia Smartová z Kanady se s rozměklou a hodně poničenou tratí popasovala se ctí, ale momentálně je poslední s odstupem +8,47.
     
    33
    Němka Emma Aicherová na tom byla do poloviny trati o dost lépe, ale bohužel se v jednom z koryt dostala na patky lyží, které ji katapultovaly mimo trať.
     
    34
    Piera Hudsonová skončila ještě dříve, než se stačila pořádně rozjet.
     
    35
    Kim Vanreuselová reprezentuje Belgii a po dvou výpadcích přeci jen závod dokončila. Ztráta přes deset vteřin ale znamená znovu až poslední příčku.
     
    36
    Mireia Gutiérrezová z Andorry se také do cíle nepodívá, podklouzla v jedné z branek a na boku odklouzala mimo trať.
     
    37
    Marija Škanovová zaokrouhlila svou ztrátu na rovných 10 vteřin na vítězku, alespoň tedy porazila jednu ze závodnic, které dojely do cíle.
     
    38
    zazie Humlová do první třicítky nepronikla, do cíle závodu se ale podívala. Sice je momentálně poslední s odstupem +11,80, ale je to rozhodně cenná zkušenost pro českou reprezentantku.
     
    39
    Anastasia Gornostajevová je na tom o něco lépe, +10,53 ztráty znamená 30. příčku.
     
    40
    Nino Ciklauriová z Gruzie je o dvě příčky nížě, hrozivá ztráta +15,94 jasně demonstruje rozdíl mezi špičkou a závodnicemi druhého sledu.
     
    41
    Slovenka Petra Hromcová protla pomyslnou cílovou pásku se ztrátou +14,88 a aktuálně obsazuje 32. pozici.
     
    42
    Eva Vukadinovová vypadává a závod nedojede.
     
    43
    Ani Vanina Guerillotová z Portugalska se dnes do cíle nepodívá.
     
    44
    To samé postihlo i Lotyšku Liene Bondareovou, trať v Cortině toho má už opravdu dost za sebou a méně zkušené závodnice hodně vytrestává.
     
    45
    Irka Tess Arbezová se rovněž s nástrahami trati ve druhém kole nepopasovala a končí předčasně.
     
    46
    Vypadalo to, že Nuunu Chemnitz Berthelsenová reprezentující Dánsko se po delší době podívá i do cílového prostoru jako klasifikovaná lyžařka, po chybě v samém závěru se tak ale nestalo.
     
    47
    Anastasija Šepilenková z Ukrajiny bojovala statečně a bude mít na kontě dojetý závod na MS. Ztráta +22,68 znamená momentálně poslední místo.
     
    48
    Maria Ioana Constantinovová z Rumunska Ukrajinku napodobila a dokonce končí o pár desetin před ní a připíše si skalp pár závodnic.
     
    49
    Maria Nikoleta Kaltsogianniová z Řecka závod dokončila se ztrátou +27,14.
     
    50
    Nikolina Dragoljevićová reorezentující Bosnu a Hercegovinu do síle nedojede, se smutným výrazem ve tváři sjíždí trať kopec mimo branky.
     
    51
    Peru, i taková vlajka se objeví ve finální klasifikaci zásluhou Ornelly Öttlové Reyesové, která ztratila už přes 25 vteřin.
     
    52
    Tetjana Knopovová málem vypadla, ale vrátila se do jedné z neprojetých branek a závod se ctí dojela.
     
    53
    Její krajanka Kateryna Pyrožková ji napodobila a navíc neudělala tak výraznou chybu a ze ztrátou +25,30 ji překonává.
     
    54
    Fani Marmarelliová si jízdu užila a také tato Řekyně se podívá do cíle a cílovou pásku protla s širokým úsměvem na tváři. Tak to má být.
     
    55
    Katalin Dorultanová se ve vycházkovém tempu přeci jen dostala až na konec závodu zdárně, odstup ale poprvé překonal půl minutu.
     
    56
    Reprezentantka Libanonu Carlie Maria Iskandarová bohužel Maďarku nenapodobí, do cíle se po chybě v závěru nepodívá.
     
    58
    Na samý závěr jsme viděli dvě jízdy íranských reprezentantek, jak Forough Abbasiová, tak Marjan Kalhorová dorazili za všeobecného veselí moderátora závodu do cíle a tím dnešní zápolení končí!
     
    Závod právě skončil!
     
    Konečné pořadí

    1. Katharina Liensbergerová (AUT) 1:39,50
    2. Petra Vlhová (SVK) +1,00
    3. Mikaela Shiffrinová (USA) +1,98
    4. Wendy Holdenerová (SUI) +2,34
    5. Andreja Slokarová (SLO) +2,67
    6. Chiara Mairová (AUT) +2,75
    7. Kristin Lysdahlová (NOR) +2,94
    8. Camille Rastová (SUI) +3,09
    9. Ana Buciková (SLO) +3,39
    10. Asa Andová (JPN) +3,42
    11. Nastasia Noensová (FRA) +3,55
    11. Franziska Gritschová (AUT) +3,55
    13. Sara Hectorová (SWE) +3,60
    14. Lena Dürrová (GER) +3,75
    15. Emelie Wikströmová (SWE) +3,82
    16. Elsa Fermbäcková (SWE) +3,92
    17. Laurence St. Germainová (CAN) +4,00
    18. Irene Curtoniová (ITA) +4,17
    19. Martina Peterliniová (ITA) +4,32
    20. Andrea Filserová (GER) +4,39
    21. Leona Popovićová (CRO) +4,66
    22. Thea Louise Stjernesundová (NOR) +4,74
    23. Jekatěrina Tkačenková (RUS) +5,31
    24. Dženifera Ģērmaneová (LAT) +5,68
    24. Ali Nullmeyerová (CAN) +5,68
    26. Anna Gulliová (ITA) +7,39
    27. Amelia Smartová (CAN) +8,47
    28. Marija Škanovová (BLR) +10,00
    29. Kim Vanreuselová (BEL) +10,27
    30. Anastasia Gornostajevová (RUS) +10,53
    31. Zazie Humlová (CZE) +11,80
    32. Petra Hromcová (SVK) +14,88
     
    Poslední ženský závod je úspěšně za námi a přinesl naprostou dominanci Rakušanky Kathariny Liensbergerové, která si svůj premiérový triumf schovala na ten nejlepší možný moment. Zajela dvě naprosto fantastické a bezchybné jízdy, v obou kolech byla nejrychlejší a v součtu najela na druhou v pořadí přesně sekundu. Zaslouženě se tak stává novou světovou šampiónkou ve slalomu a poprvé od roku 2013 jsme poznali jinou mistryni světa v nejtechničtější disciplíně než Mikaelu Shiffrinovou.

    Američanka ale přesto smutnit nemusí. V cíli slaví bronz a završila svůj medailový sběr z Cortiny d'Ampezzo na čtyřnásobný. Kromě Liensbergerové ji překonala ještě vedoucí žena disciplíny i celkového pořadí SP Petra Vlhová, která se po rozpačitých výkonech na začátku šampionátu dokázala dokonale zkoncentrovat, podala soustředěný a velmi kvalitní výkon, který jí poprvé v kariéře zajistil stříbro a titul vicemistryně světa ve slalomu. A konečně jsme také viděli, jak vypadá její úsměv, protože snad poprvé na letošním MS byla se svou jízdou spokojená ze stříbra měla obrovskou radost.
     
    Skokankou dne se stala mladá Slovinka Andreja Slokarová, která poskočila o 12 míst a po famózní druhé jízdě s číslem 31 obsadila životní pátou příčku. Wendy Holdenerová o bronz přišla chybou v závěru, její krajanka a švýcarská jednička Michelle Gisinová bohužel nedokončila ani první kolo. Spokojená bude i šestá Chiara Mairová a sedmá Kristin Lysdahlová, které se po zlepšeném výkonu ve druhé jízdě také posunuly vpřed.
     
    S těmito slovy už se s vámi z Cortiny pro dnešek loučím, ale srdečně vás zvu ke sledování zítřejšího vyvrcholení 46. mistrovství světa v alpksém lyžování, které obstará mužský slalom. U textového přenosu se na něj spolu s vámi bude těšit Adam Kodet. (14:59:32)

    Adam Kodet

    Konečné pořadí
    1. Katharina Liensbergerová (AUT) 1:39,50
    2. Petra Vlhová (SVK) +1,00
    3. Mikaela Shiffrinová (USA) +1,98
    4. Wendy Holdenerová (SUI) +2,34
    5. Andreja Slokarová (SLO) +2,67
    6. Chiara Mairová (AUT) +2,75
    7. Kristin Lysdahlová (NOR) +2,94
    8. Camille Rastová (SUI) +3,09
    9. Ana Buciková (SLO) +3,39
    10. Asa Andová (JPN) +3,42
    11. Nastasia Noensová (FRA) +3,55
    11. Franziska Gritschová (AUT) +3,55
    13. Sara Hectorová (SWE) +3,60
    14. Lena Dürrová (GER) +3,75
    15. Emelie Wikströmová (SWE) +3,82
    16. Elsa Fermbäcková (SWE) +3,92
    17. Laurence St. Germainová (CAN) +4,00
    18. Irene Curtoniová (ITA) +4,17
    19. Martina Peterliniová (ITA) +4,32
    20. Andrea Filserová (GER) +4,39
    21. Leona Popovićová (CRO) +4,66
    22. Thea Louise Stjernesundová (NOR) +4,74
    23. Jekatěrina Tkačenková (RUS) +5,31
    24. Dženifera Ģērmaneová (LAT) +5,68
    24. Ali Nullmeyerová (CAN) +5,68
    26. Anna Gulliová (ITA) +7,39
    27. Amelia Smartová (CAN) +8,47
    28. Marija Škanovová (BLR) +10,00
    29. Kim Vanreuselová (BEL) +10,27
    30. Anastasia Gornostajevová (RUS) +10,53
    31. Zazie Humlová (CZE) +11,80
    32. Petra Hromcová (SVK) +14,88

    Pořadí po 1. kole
    1. Katharina Liensbergerová (AUT) 48,48 s
    2. Petra Vlhová (SVK) +0,30 s
    3. Wendy Holdenerová (SUI) +1,24
    4. Mikaela Shiffrinová (USA) +1,30
    5. Ana Buciková (SLO) +1,39
    6. Camille Rastová (SUI) +1,67
    7. Lena Dürrová (GER) +1,96
    8. Asa Andová (JPN) +1,97
    9. Nastasia Noensová (FRA) +2,02
    10. Emelie Wikströmová (SWE) +2,03
    10. Chiara Mairová (AUT) +2,03
    12. Kristin Lysdahlová (NOR) +2,05
    13. Laurence St. Germainová (CAN) +2,09
    14. Franziska Gritschová (AUT) +2,12
    15. Sara Hectorová (SWE) +2,15
    16. Mélanie Meillardová (SUI) +2,17
    17. Andreja Slokarová (SLO) +2,33
    18. Irene Curtoniová (ITA) +2,48
    19. Mina Fürst Holtmannová (NOR) +2,59
    20. Erin Mielzynská (CAN) +2,69
    21. Elsa Fermbäcková (SWE) +2,84
    22. Nina O'Brienová (USA) +2,87
    23. Thea Louise Stjernesundová (NOR) +2,95
    24. Jekatěrina Tkačenková (RSF) +2,98
    25. Martina Peterliniová (ITA) +3,11
    26. Leona Popovićová (CRO) +3,19
    27. Andrea Filserová (GER) +3,24
    28. Ali Nullmeyerová (CAN) +3,42
    29. Dženifera Ģērmaneová (LAT) +3,50
    30. A.J. Hurtová (USA) +3,70
    ...
    40. Zazie Humlová (CZE) +6,07
    43. Petra Hromcová (SVK) +7,66
    Gabriela Capová (CZE) DNF
    Elese Sommerová (CZE) DNF

    Pořadí SP ve slalomu (5/9)
    1. Petra Vlhová (SVK) 400 b
    2. Katharina Liensbergerová (AUT) 360 b
    3. Mikaela Shiffrinová (USA) 335 b
    4. Michelle Gisinová (SUI) 330 b
    5. Wendy Holdenerová (SUI) 245 b
    6. Chiara Mairová (AUT) 143 b
    7. Katharina Truppeová (AUT) 138 b
    8. Laurence St. Germainová (CAN) 126 b
    9. Kristin Lysdahlová (NOR) 111 b
    10. Lena Dürrová (GER) 100 b
    11. Erin Mielzynská (CAN) 94 b
    12. Katharina Huberová (AUT) 92 b
    13. Martina Dubovská (CZE) 85 b
    14. Irene Curtoniová (ITA) 78 b
    15. Mina Fürst Holtmannová (NOR) 73 b

    bahis siteleri