Montpellier – Rennes 2:1 (kon.) | Lens – Dijon 2:1 (kon.) | Nice – Méty 1:2 (kon.)
Nîmes – Bordeaux 2:0 (kon.) | Štrasburk – Angers 0:0 (kon.) | Lorient – Lille 1:4 (kon.)
PSG – Monaco 0:2 (kon.)
konec
FC Lorient
1:4 (1:2)
Lille OSC
Neděle 21.02.2021, 17:00 • Yves Allainmat - Le Moustoir • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 26. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Lille, které svého soupeře porazilo výsledkem 4:1. I druhý poločas nám přinesl poměrně atraktivní podívanou, která nakonec nabídla dvě hostující branky O tu se po necelé hodině hry postaral hostující Ikoné, který díky úspěšnému přímému kopu dal svému celku dvoubrankové vedení. V závěru navíc výhřu přečetl Bradarić. Lorient se tak dostal do složité situace, jenomže přes hostující obranu se do žádné další vyložené šance již nedostal. Lille tak potvrdilo nálepku favorita zápasu a po zásluze bere všechny tři body. (18:55:11)
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 3:7. Střely mimo: 2:5. Rohy: 1:5. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 9:10.
    90+1. Domagoj BRADARIĆ - 1:4
     
    90+1
    Lille právě vstřelilo branku!
    Tak přeci jenom tu máme ještě jednu branku! Domácí celek se totiž spíše věnoval útočení a soupeř si přichystal rychlou protiakci. Ta nakonec putovala na kopačku střídajícího DOMAGOJE BRADARIĆE, který se do míče opřel levou nohou a míč poslal mimo dosah brankáře Dreyera.
     
    90+1
    K odraženému míči se nyní jako první dostal domácí Abergel, který ovšem zakončoval vysoko nad branku. Maignan se tak postará o rozehrávku.
     
    90
    Nastavují se čtyři minuty.
     
    88
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Lille pohodlně kráčí za ziskem tří bodů, ještě musíme počítat s nastaveným časem.
     
    87
    Yazici se dostal do další střelecké pozice, jenomže trefil pouze obětavého protihráče. Lille tak bude zahrávat další rohový kop, a sice z pravé strany.
     
    86
    Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází Jonathan Ikoné, přichází Domagoj Bradarić.
     
    85
    Centrovaná nabídka z nohy Monconduita se snesla pouze do rukavic brankáře Maignana, který pro změnu výhozem rozehrál mí na Andrého.
     
    84
    Abergel se pokoušel na pravém křídle oslovit Boisgarda, který se nakonec protlačil až k centru, jenž se ovšem snesl mimo pokutové území.
     
    83
    Ve středu hrací plochy se povedlo zakročit Weahovi, který při snaze o nahrávku našel pouze protihráče, jenž ale stejně tak nahrával nepřesně.
     
    82
    Lille přesto mohlo zahrávat další rohový kop, který si od levého praporku vzal na sebe právě Yazici, který na přední tyči našel pouze protihráče.
     
    81
    Do konce tohoto zápasu zbývá poslední desetiminutovka. Nyní se znovu do akce dostal brankář Dreyer, na kterého si nakonec nepřišel Yazici.
     
    80
    Domácí obrana znovu kombinovala na vlastní polovině, načež to vysokým pasem k šestnáctce zkoušel Chalobah, který našel pouze hlavu protihráče.
     
    79
    Lorient poté kombinoval kousek od své branky. K vyvezení míče se poté odhodlal obránce Delaplace, který nakonec přenášel hru směrem na Hergaulta.
     
    77
    Za soupeřovu obranu si poté chtěl seběhnout domácí Lauriente, který ovšem na tuto nabídku nedosáhl. Včas se ze své branky dostal také brankář.
     
    75
    Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází Xeka, přichází Renato Sanches.
     
    74
    Hostující obrana nyní pracovala s míčem na vlastní polovině, nicméně Lorient zrovna aktivně nenapadá kombinaci a hosté mohou být v klidu.
     
    73
    Střídání v týmu FC Lorient: ze hřiště odchází Yoane Wissa, přichází Quentin Boisgard.
    Střídání v týmu FC Lorient: ze hřiště odchází Terem Igobor Moffi, přichází Adrian Grbic.
     
    72
    Do konce tohoto zápasu zbývá poslední dvacetiminutovka. Lille i nadále vede dvoubrankovým rozdílem a soupeř do ničeho vážnějšího nepouští.
     
    71
    Směrem dozadu se poté povedlo zapracovat také domácímu Delaplacovi, který na jistotu poslal míč do autu. Autového vhazování se tak ujme Mandava.
     
    70
    Žlutou kartu dostává Thomas Monconduit (FC Lorient).
     
    69
    Hezkým centrem do pokutového území to poté zkoušel Lauriente, kterému se povedlo poslat míč do malého vápna, kde se nejvýše dostal Botman.
     
    68
    Do protiútoku se následně pokusil vydat domácí Monconduit, který se rozhodl počkat na své spoluhráče, přičemž se mu jako první nabídl Laporte.
     
    67
    Do volného prostoru si poté seběhl střídající Yazici, který si zkoušel narazit za pokutovým územím, jenomže narazil do dvojice protihráčů.
     
    66
    Směrem dozadu poté musel pracovat Celik, který se na vlastní polovině dostal do menších problémů. Nakonec ho zezadu fauloval Hergault.
     
    65
    Střídání v týmu FC Lorient: ze hřiště odchází Fabien Lemoine, přichází Thomas Monconduit.
    Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází Jonathan Bamba, přichází Yusuf Yazıcı.
    Střídání v týmu FC Lorient: ze hřiště odchází Enzo Le Fée, přichází Armand Lauriente.
     
    64
    Střídání v týmu FC Lorient: ze hřiště odchází Jérémy Morel, přichází Laurent Abergel.
    Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází Jonathan David, přichází Timothy Weah.
     
    63
    Dreyer se tentokráte snažil přenést hru na levou stranu, kde se sice nacházela dvojice protihráčů, jenomže ve vzduchu včas zakročil Botman.
     
    62
    Máme za sebou hodinu hry, která nám zatím přinesla hned čtyři přesné zásahy. Lille se povedlo svůj náskok navýšit a domácí to budou mít složité.
     
    61
    Žlutou kartu dostává Fabien Lemoine (FC Lorient).
    59. Jonathan IKONÉ - 1:3
     
    59
    Lille právě vstřelilo branku!
    Následná standardní situace končí třetí brankou OSC! K avizované standardní situaci se nakonec postavil forvard JONATHAN IKONÉ, který to pochopitelně zkoušel přímým střeleckým pokusem. Jeho technická rána dokonale přeletěla zeď, načež míč doplachtil přesně k pravé brankové konstrukci domácí branky.
     
    59
    Po jednom ze soubojů skončil na zemi hostující Xeka, který pro svůj celek vybojoval standardní situaci kousek za pokutovým územím soupeře.
     
    58
    Přenesením hry na levou stranu to poté zkoušel André, kterému se povedlo najít Xeku. Toho ovšem odzbrojil Moffi, který poté opět mířil doprostřed.
     
    57
    Po delší době si s míčem zahrál také domácí brankář. Dreyer to nakonec zkoušel rozehrávkou odkopem, avšak našel pouze Mandavu.
     
    56
    Pro Maignana se tak jednalo o snadnou práci, míč totiž směřoval přímo do jeho rukavic. Hostující brankář následným výhozem našel Botmana.
     
    55
    Lorient měl k dispozici standardní situaci, ke které se nakonec postavil Le Fée. Na jeho nabídku si naskočil Laporte, který hlavičkoval pouze doprostřed.
     
    54
    Lille se postupnou kombinací dostávalo na opačnou stranu, kde moc dlouho nevydrželo. Xekovi se totiž povedlo najít pouze kopačku obránce Laporteho.
     
    53
    Práce pro hostujícího brankáře Maignana, který si s nabídkou z pravé strany dokázal poradit. Posléze jsme sledovali rozehrávku nakrátko na Botmana.
     
    52
    V souboji o míč se ovšem uplatnil pouze domácí Lemoine, od kterého šel balón mimo vymezený prostor. To znamená autové vhazování pro Celika.
     
    51
    Balón se znovu snesl pouze ven z hrací plochy, což znamenalo odkop od branky Lille. Maignan pochopitelně nikam nespěchal, míč poslal na druhou stranu.
     
    50
    Na vlastní polovině si poté pohrával s míčem domácí Morel, kterému se povedlo přenést hru na levou stranu, kde se daleko nedostal Chalobah.
     
    49
    Maignan se poté postavil k odkopu od své branky. Ten se mu povedlo poslat na pravou stranu, kde se Celikovi podařilo vybojovat autové vhazování.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu se na levém křídle dostal k centru domácí Wissa, kterému se nakonec povedlo najít Lemoineho, jenž mířil nad branku.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzal na starost domácí celek, který bude pro změnu hrát zleva doprava.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nakonec přinesl tři přesné zásahy. Lille se díky zvýšené aktivitě dostalo do zaslouženého vedení, nicméně soupeř si o pár minutek později přichystal vyrovnávací branku, nicméně hosté si vzali krátce před koncem poločasu vedení zpět. Lille přesto bylo v úvodním dějství výrazně aktivnější, hostující brankář Maignan tak moc práce neměl, přesto z jediné střely na branku přeci jenom jednou inkasoval.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Araújo přenechal míč na Andrého, který svým centrem trefil před sebou stojícího protihráče.
     
    45
    Nastavuje se minuta.
     
    44
    Lille podniklo další nesmírně nebezpečný protiútok, který nakonec putoval na kopačku Araúja, kterému se povedlo poslat míč přímo doprostřed branky.
     
    42
    Pokračovalo se rozehrávkou od domácí branky, přičemž to brankář Dreyer zkoušel odkopem na druhou stranu, kde se nacházel Lemione.
     
    40
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
    38. José FONTE - 1:2
     
    38
    Lille právě vstřelilo branku!
    Tak přeci jenom si hosté berou vedení zpět! Do pokutového území totiž přiletěl další centr, se kterým si domácí obrana ale dokázala poradit. Za pokutovým územím ovšem číhal JOSÉ FONTE, který se do míče opřel nekompromisním způsobem a dokázal ho poslat přesně ke vzdálenější konstrukci.
     
    37
    Pokračovalo se tedy pouze odkopem od domácí branky. Dreyerovi se povedlo odehrát míč na opačnou polovinu, kde v souboji o míč uspěl André.
     
    36
    Lille se sice radovalo z vedoucí branky, jenomže ta nakonec neplatí. Ikoné se totiž v době nahrávky nacházel v jednoznačném ofsajdu.
     
    35
    Za pokutovým území si odražený míč našel obránce Celik, který se okamžitě pokoušel o zakončení levou nohou, jenž směřovalo pouze vedle branky.
     
    34
    Na pořadu dne bylo další vhazování, po kterém se ve středu hrací plochy povedlo přečíst hru Lemoinemu, který na jistotu hledal brankáře Dreyera.
     
    33
    Znovu byl navíc do kombinace zapojen také brankář Maignan, kterému se povedlo roztáhnout hru do volného prostoru, kde se mu nabídl zadák Mandava.
     
    32
    Do vzdušného souboje se poté pouštěl domácí obránce Laporte, kterému se povedlo prodloužit za sebe, kde se nacházel kolega Chalobah.
     
    31
    Máme za sebou třetinu hry, která nám zatím přinesla dva přesné zásahy. Nejprve se do vedení dostalo Lille, jenomže soupeř hodně rychle srovnal krok.
     
    30
    A ten nebyl vůbec špatný. Centrovaná nabídka se totiž snesla přímo na hlavu Bamby, který prodlužoval kousek mimo dosah záložníka Xeky.
     
    29
    Na opačné straně se ke svému dalšímu zakončení dostal Xeka, který trefil záda protihráče. Po tomto odrazu budeme sledoval další rohový kop.
     
    28
    Morel se poté vydal s míčem na útočnou polovinu, kde se do kombinace pokoušel zapojit také Hergaulta, proti kterému ale včas vystoupil Mandava.
     
    27
    Bamba se pokoušel s míčem dostat k pokutovému území, jenomže tam ho zastavil jeden z obránců, kterému se povedlo odkopnout míč do bezpečí.
     
    24
    Maignan v krátkém časovém sledu znovu vypomohl s rozehrávkou, kterou v tomto případě poslal na před sebou postaveného Fonteho, který ale chyboval.
    23. Jerôme HERGAULT - 1:1
     
    23
    Lorient právě vstřelil branku!
    Ojedinělá útočná snaha domácích nakonec přináší vyrovnání! Lille totiž chybovalo v rozehrávce, načež se Moffimu povedlo udržet míč proti napadajícímu protihráči, což vedlo k přesunutí míče na naprosto volného JEROME HERGAULTA. Ten to zkoušel technickým zakončením k pravé tyči, které se sneslo přesně ke vzdálenější konstrukci.
     
    23
    Lille se poté po dlouhé kombinaci dostalo na vlastní polovinu, kde do kombinace zapojilo také brankáře Maignana, který je stále bez větší práce.
     
    22
    Lorient to bude mít najednou hodně složité, prohrává totiž o jednu branku. Přesto do konce zápasu zbývá hodně času, výsledek se tak klidně může otočit.
    20. Andrew GRAVILLON - 0:1
     
    20
    Lille právě vstřelilo branku!
    Aktivita hostujícího celku nakonec přinesla vedoucí branku! Lille znovu neúnavně útočilo, načež si v pokutovém území našel odražený míč obránce Celik, který se ho snažil poslat na branku. Tam ho ovšem nešťastně tečoval domácí zadák ANDREW GRAVILLON, který si tak vstřelil vlastní branku.
     
    20
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, která nám zatím žádnou branku nepřinesla. Lille je stále aktivnější, jenomže do šance se nedostalo.
     
    20
    Míč se znovu snesl pouze do zámezí, což znamenalo autové vhazování pro Lorient. Gravillon nakonec nenašel Le Féého, vhazovat tak bude moci soupeř.
     
    19
    Kousek za pokutovým územím si našel střeleckou pozici hostující Xeka, který svůj pokus poslal vysoko nad branku a Dreyer tak nemusel zasahovat.
     
    18
    Lille pro změnu útočilo přes levou stranu, kde to nakonec na sebe vzal Bamba. Jeho nabídku ovšem odklízel Laporte, nicméně pouze na kopačku soupeře.
     
    17
    V pokutovém území si o nahrávku řekl hostující David, na kterého nakonec tato nabídka nedoletěla, naopak se povedlo zakročit pozornému soupeři.
     
    16
    Morel to poté vyřešil jednoduchým odkopem na druhou stranu, kde se zároveň pokoušel vysunout do šance Moffiho, kterého eliminoval Fonte.
     
    15
    Rychlá souhra na pravém křídle hrací plochy nakonec přinesla zajímavou pozici pro Celika, který se nedostal přes Hergaulta, jenž dokázal odkopnout.
     
    14
    Kousek od středového kruhu šel nedovoleným způsobem do souboje domácí Chalobah, který nakonec fauloval protihráče, což neuniklo ani sudímu.
     
    13
    Sledovali jsme také odkop od hostující branky. Maignan zaznamenal snad svůj první kontakt s míčem, který poslal na osamoceného Celika.
     
    12
    Domácí brankář poté obstaral odkop od své branky, přičemž na opačné polovině dokázal v souboji zakročit André, který ale přišel o hrací předmět.
     
    11
    Ikoné se dostával k pokutovému území, kde se dokonce dostal do zakončení. Jeho rána levou nohou proletěla nad, Dreyer nemusel zasahovat.
     
    10
    Hergault si dával s provedením autového vhazování poměrně načas. Nakonec mu na pomoc přispěchal Wissa, kterého ale odzbrojil Botman.
     
    9
    Xeka to zkoušel průnikovou nahrávkou mezi domácí obránce, kam se pokoušel vrhnout kolega Ikoné, před kterým ale zasahoval pozorný Delaplace.
     
    8
    Dreyer poté rozehrával od své branky nakrátko po zemi směrem na Laporteho. Lorient nikam nespěchá, naopak se snaží vylákat napadající protihráče.
     
    7
    Lille se poprvé přesunulo k opačnému pokutovému území, kde po nahrávce od Mandavy mohl zakončovat Araújo, který trefil pouze nohu protihráče.
     
    6
    Posléze musel zády k brance operovat Moffi, kterému se povedlo udržet míč proti napadající dvojici protihráčů. Navíc mu na pomoc přispěchal Le Fée.
     
    5
    Vhazovat poté mohl taký pravý obránce Celik, který vyprodukoval zpětnou nahrávku na Fonteho, jenž pouze přeposlal do tandemu na Botmana.
     
    4
    Mandava poté obstaral první autové vhazování, po kterém se hra přesunula na útočnou polovinu, kde odehrál míč zpět do zámezí domácí Lemoine.
     
    3
    Hned v úvodu prvního poločasu to po pravém křídle zkoušel hostující Araújo, kterému se posléze ještě nabídl Ikoné, který na přihrávku nedosáhl.
     
    2
    Hlavní sudí tohoto zápasu poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost domácí, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Lorient: Dreyer – Lemoine (C), Gravillon, Laporte, Morel, Hergault – Le Fée, Delaplace, T. Chalobah, Wissa – Moffi.
    Náhradníci: Nardi – Abergel, Boisgard, Grbic, Monconduit, H. Mendes, Le Goff, Lauriente, Hamel.

    Lille OSC: Maignan – Celik, Botman, J. Fonte (C), Reinildo – Araújo, Xeka, André, Bamba – Ikoné, David.
    Náhradníci: Chevalier – D. Bradarić, Djaló, Lihadji, Pied, Sanches, Soumaré, Weah, Yazıcı.

    Rozhodčí: Hamel – Grosbost, Viala.
     
    Oba celky se už v letošní sezóně utkaly, v domácím prostředí se z vysokého vítězství radovalo Lille. Jeho branky postupně stříleli: dvakrát Yusuf Yazici a po jednom zásahu přidali Luiz Araujo a Jonathan David. Pokud budeme hledat poslední vítězství Lorientu, musíme zalistovat do února roku 2017, kdy tento tým vyhrál na hřišti soupeře.
     
    V dnešním utkání budeme sledovat dva týmy, které se nacházejí v rozlišných pozicích, roli favorita bude plnit Lille. OSC se aktuálně nachází na druhé pozici, když získalo pětapadesát bodů. Pokud by dnes tento celek zvítězil, vyšvihl by se zpátky na vedoucí pozici francouzské nejvyšší soutěže. Navíc je hostující celek nejlepším bránícím týmem společně PSG, oba inkasovali pouze patnáctkrát. Pokud se budeme věnovat Lorientu, tak jej najdeme na sedmnáctém místě, když zaznamenal třiadvacet bodů. Ovšem v posledních pěti zápasech třikrát zvítězil a dvakrát remizoval. Domácí mužstvo bojuje o záchranu, když na sestupující Nimes má náskok pěti bodů.

    Nejlepší střelci

    Teremas Moffi (Lorient) 8 gólů
    Burak Yilmaz (Lille) 9 gólů
     
    Vítám všechny fotbalové nadšence u šestadvacátého kola francouzské Ligue 1 Uber Eats, v němž se proti sobě postaví FC Lorient a Lille OSC.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    David Suchý

    Branky: 23. Hergault (Moffi) – 20. Gravillon (vla.), 38. J. Fonte, 59. Ikoné, 90+1. D. Bradarić (Yazıcı)

    Karty:   61. Lemoine (LOR), 70. Monconduit (LOR)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 3:7. Střely mimo: 2:5. Rohy: 1:5. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 9:10.
    FC Lorient: Dreyer – Lemoine (C) (65. Monconduit), Gravillon, Laporte, Morel (64. Abergel), Hergault – Le Fée (65. Lauriente), Delaplace, T. Chalobah, Wissa (73. Boisgard) – Moffi (73. Grbic).
    Náhradníci: Nardi – Abergel, Boisgard, Grbic, Monconduit, H. Mendes, Le Goff, Lauriente, Hamel.

    Lille OSC: Maignan – Celik, Botman, J. Fonte (C), Reinildo – Araújo, Xeka (75. Sanches), André, Bamba (65. Yazıcı) – Ikoné (86. D. Bradarić), David (64. Weah).
    Náhradníci: Chevalier – D. Bradarić, Djaló, Lihadji, Pied, Sanches, Soumaré, Weah, Yazıcı.

    Rozhodčí: Hamel – Grosbost, Viala
    bahis siteleri