Plzeň – Vítkovice 3:1 (kon.) | Mountfield HK – Třinec 3:2 (kon.) | Motor ČB – Olomouc 1:2 (kon.)
Mladá Boleslav – Pardubice 5:2 (kon.) | K. Vary – Zlín 5:4 (po pr.) | Kometa Brno – Liberec 4:1 (kon.)
konec
Mountfield HK
3:2 (1:1, 1:1, 1:0)
HC Oceláři Třinec
Pátek 26.02.2021, 17:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 48. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany je to tak dnes vše. Přeji vám pohodový víkend a někdy příště se budu u hradeckého hokeje těšit znovu napočtenou! (19:26:46)
     
    Skupina partnerů z lóží vyvolává hradecké hráče, kteří dnes předvedli výkon na hranici sebeobětování a po ohromném tlaku Ocelářů ve třetí třetině nakonec slaví těsnou výhru 3:2! Strhující utkání tak rozhodl moment ze 44. minuty, kdy po nepřehledné situaci propálil Štěpánka ze třetí dorážky v řadě Vladimír Růžička, přičemž platnost jeho zásahu potvrdilo i video, které si vzal trenér Varaďa. Ačkoliv to pak bylo fakticky na jednu branku, Třinec kýženou branku nevstřelil a Marek Mazanec se svými 31 zákroky dnes byl skutečnou oporou hradeckého mančaftu. Tak či tak, hokejový večer v Hradci končí a dnes to skutečně byla parádní podívaná.

    Pokud se navíc Liberci nepodaří na Kometě otočit nepříznivý stav 0:3 po dvou třetinách, dostanou se Lvi do kýžené čtyřky a budou mít 86 bodů, zatímco pátý Liberec o bod méně. Ještě to však bude pro všechny zainteresované týmy velice náročné v posledních kolech. Sérii zápasů na domácím ledě ukončí Hradec proti Kometě.
     
    Konec zápasu.
     
    59:57
    Jenže domácí nakonec berou kotouč a zaváží do rohu, tohle už Hradec dneska zvládne!
     
    59:51
    Devět sekund před koncem vyhodil jeden z domácích beků puk na vlastní střídačku, bude se vhazovat tak v pásmu Hradce, po pravici Mazance.
     
    59:42
    Signalizovaný ofsajd hostům, Třinec se v závěru nemůže vůbec dostat do hry, Lvi dobře zavřeli obranné pásmo.
     
    59:13
    Sklenář po nepřesné přihrávce Stránského bral puk a jel s ním opět vůči prázdné kleci, ze středního pásma ale trefil jenom blokujícího obránce!
     
    58:32
    Hra je vykázána do středního pásma po nastřelení puku do ochranné sítě, Štěpánek se tak musí vrátit do branky.
     
    58:25
    Graňák neměl již prostor, od střídačky v pásmu vyhazoval na zakázané uvolnění. Štěpánek na to konto jede na lavičku, Oceláři hrají v šesti hráčích!
     
    57:42
    Domácí v plním počtu a oslabení ustáli. Do hry se navíc hned zapojil Lev a vyhodil tak, že nebylo nutno pískat icing.
     
    57:02
    Čáp získal puk na kruzích a podél prken jej odpálil až za Štěpánkovu klec. Hosté mezitím na led dávají novou pětku a jejich tlak je skutečně drtivý.
     
    56:25
    S drobnými komplikacemi se hosté dostali do útočného pásma a drží v něm hru, dvě střely za sebou ale likviduje Marek Mazanec.
     
    56:01
    19 sekund z přesilovky pryč a Mazanec dobře zasáhl proti střílenému nahození od levého mantinelu.
     
    55:42
    Jakub Lev (MHK) si pomohl v souboji se Stránským drobným háčkem a dostává za tento zákrok dvě minuty. Oceláři tak mohou srovnat v nejlepší možné herní situaci, nebereme-li 5 na 3.
     
    55:03
    Z levého kruhu se několikátou etapu obléhání Hradce pokusil prostřelit Kovařčík, napálil však jenom nohu svého bratra v předbrankovém prostoru, od níž se puk odrazil až do ochranné sítě, taková to byla bomba.
     
    54:03
    Lvi jsou i nadále pod tlakem a prakticky jenom vyhazují kotouče do takových pozic, aby jim nehrozilo zakázané uvolnění. Třinec posílá neustále nové hráče na led, zkrátil střídání, ale gól zatím nedokáže dát.
     
    53:22
    Vrána je již zpátky ve hře, ihned jej Nedomlel přivítal dohrávkou na mantinel, odebráním puku a vyhozením ke Štěpánkovi. Třinec již fakticky vsadil na totální útok.
     
    52:35
    Růžička zabojoval a vzal puk z hole Hrňovi u jeho vlastní branky. Dostal se i ke střele, která ale mezi tři tyče necílila a opřela se pouze o boční síť.
     
    51:55
    Kundrátek vložil do přihrávky na něj hokejku pozdě a Kevin Klíma mohl otáčet hru, následně se s obráncem Slezanů dostal do konfliktu, a to hned dvakrát. V přerušené hře je tak oběma borcům domlouváno, částečně to zasahuje i do nařízené komerční přestávky.
     
    51:02
    A to i teď, když se do úniku mezi dva beky dostal Martin Růžička, bekhendovým zakončením ale napálil jenom prostředek branky, kde stál Marek Mazanec!
     
    50:30
    Oceláři mají kotouč na svých hokejkách a neustále šťaví pětici hradeckých hráčů. Tlak dopředu mají Třinečtí enormní, ale na kýženou branku čekají.
     
    49:52
    Šalda naskočil z trestné a na otevřeném prostoru levého křídla mu Perret dával přihrávku do brejku, Šaldovi ale na útočné modré puk uskočil a z celé akce tak nevzešlo nic.
     
    49:06
    Pavlík získal puk ve středním pásmu a okamžitě jej nastřelil na protější branku, bez ohledu na to, kde se zrovna nacházeli spoluhráči na případnou lepší rozehrávku.
     
    48:10
    Hrňa po křižné přihrávce na pravý kruh okamžitě pálil, Mazanec prakticky vůbec nic neviděl a část branky byla dokonce odkrytá. Jenže ve skrumáži před brankou Oceláři puk do kasy neprocpali a Hradec vyhazuje!
     
    47:29
    Radim Šalda (MHK) je poměrně častým návštěvníkem trestné lavice a i v tomto zápase přijde jeho vyloučení. Nezachytil totiž pohyb Růžičky a zahákoval jej, za což přichází menší trest.
     
    46:35
    Šalda z druhé vlny dojížděl odražený kotouč a na modré jej vší silou napálil na kasu, Štěpánek ale pokryl puk hrudí a ztlumil ho natolik, že se již Kevin Klíma nedostal k dorážce.
     
    46:02
    Těsně před nařízením komerční přestávky ještě došlo ke strkanici Rodewalda s jedním z hradeckých hráčů, ale není to nic, za co by bylo potřeba vylučovat.
     
    45:37
    Koukal sice ztratil puk u mantinelu, hosté ale pak vyhodili na zakázané uvolnění a Hradec může v útočném tažení pokračovat i nadále, navíc s novou pětkou na ledě.
     
    45:14
    Roman si vyjel podél prken na přihrávku a z pravého kruhu cílil na bližší tyč Mazancovy branky, gólman Hradce si ale puk podržel a přerušil hru.
     
    43:47
    O chvíli později ale mohlo být srovnáno, když se do úniku dostali dva plejeři hostí a Martin Růžička šel do zakončení! Mazanec však skvěle svůj tým podržel, dojíždějící Vrána pak nepříjemně narazil do mantinelu a zůstal ležet na ledě. Následovalo přerušení hry a na led zamířil doktor, Vrána ale naštěstí sám odjíždí a bude moci pravděpodobně v utkání pokračovat.
     
    43:07
    Zapisovatelé byli na prázdném zimáku slyšet velmi dobře, branka zůstává v platnosti a Třinečtí tak přichází o oddechový čas!
     
    43:07
    Reklamuje se postavení útočícího hráče v brankovišti, respektive Petra Koukala. Podle nám dostupných záběrů byl ale sražen obráncem Davidem Musilem.
    43:07 Vladimír RŮŽIČKA - 3:2
     
    43:07
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec uspěl a bere si poprvé v zápase vedení, a to i přes coach challenge Třince! Byla to velmi nepřehledná situace, respektive závar v brankovišti. Neujala se však ani střela Koukala, ani Jergla, až střela, kterou vyslal z o něco málo větší vzdálenosti VLADIMÍR RŮŽIČKA, zapadla do růžku Štěpánkovy branky – 3:2! Bez asistence.
     
    42:40
    Na sebe to nakonec vzal Pavlík střelou od modré. Štěpánek toho přes bloky příliš neviděl, kotouč ale těsně před přerušením hry pevně svíral v lapačce.
     
    42:17
    Třinec zvládl dvakrát za sebou vyhodit, přesilovka se tak Hradeckým poněkud rychle krátí.
     
    41:35
    V přesilové hře mají pásmo a kombinují spolehlivě, vyložený střelecký pokus však ale Lvům zatím stále chybí.
     
    41:05
    Tlak Hradce se může ještě umocnit, neboť Daniel Kurovský (TRI) odchází na trestnou lavici za sekání. Dostanou se domácí do vedení?
     
    40:03
    I ve třetí třetině hosté vyhráli buly a začali odzadu, jenže na své vlastní modré o kotouč přišli a Kevin Klíma toho využil na zteč, puk si píchl až moc před sebe a nakonec o něj přišel.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Závěr druhé periody byl plně v režii Ocelářů, kteří byli střelecky aktivnější, potřetí ale do vedení již nešli. Druhou branku vstřelili zásluhou Matěje Stránského, který využil propadu hradecké obrany po přečíslení domácích 4 na 2, to ale brankou neskončilo. Opětovné vedení však hostům nevydrželo dlouho, v čase 25:19 propálil vše před sebou od modré Dominik Graňák a ustanovil průběžný stav 2:2. Jak již bylo zmíněno, posledních deset minut měli navrch Třinečtí, ale branku jim to nepřineslo.

    Střely na branku: 19 – 21 (6 – 12)
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:55
    Při křížení pozic v útočném pásmu nepříjemně sestřelil Čáp Kevina Klímu, který zůstal ležet na ledě. Nakonec se ale sám zvedá a odjíždí na střídačku, v jeho obličeji nejsou ani krvavé stopy.
     
    39:39
    Ani Ondřej Kovařčík neprostřelil Mazance, který i 12. střelu na něj mířící skryl ve výstroji. Přitom k tomu měl dobrou šanci po zpracování kotouče na pravém křídle a střely z kruhu.
     
    39:05
    Štěpánek musel opět pracovat s holí po dalším vyhození Lvů. Hosté ale dopředu nedošli a Lev prostrkoval na Kellyho Klímu, který přihrávku nezpracoval ideálně.
     
    38:32
    Růžička se od mantinelu dostal k nahození, které sice cinklo o tyčku Mazance, bylo to ale z vnější strany a reálné nebezpečí to pro domácí nepředstavovalo. Třinec je ale jednoznačně lepší a jde si za třetím gólem.
     
    38:00
    Jenže hosté se do vyložené koncovky dostat nedokáží. Jejich snahu pro tentokrát hatí signalizace přihrávky rukou.
     
    37:13
    Graňák vrátil puk raději na spoluhráče do obranného pásma, Hradec hraje v této fázi hry jenom za cenu vyhození, potažmo nahození do útočného pásma Ocelářů.
     
    36:46
    Po dalším icingu pustil Kundrátek pumelici od modré, kterou Mazanec srazil betony do ochranné sítě nad jeho klecí. Hosté tak mohou plynule navázat na současný nápor.
     
    36:23
    Třinec je v této fázi utkání jednoznačně lepším týmem. Hradec přehrává a nepouští příliš z pásma, stav 2:2 je však i nadále platný a pro domácí je to výsledkově na dobré cestě.
     
    35:47
    A hned to bylo zajímavé, Gernát totiž střílel od modré do hradby těl a kotouč Mazancovi propadl mezi rukou a tělem, do branky se ale nepodíval a proskákal vedle tyčky!
     
    34:57
    Zachar opět nasadil vysoké tempo a nechával kotouč za sebe na Sklenáře, který se sice na pravém kruhu tlačil do střely, avšak z toho nakonec pro domácí nic nebylo. Teď je tak na tahu Třinec.
     
    34:35
    ...který následoval i o 23 sekund později. Domácí tak ani nestačili prakticky prostřídat pětku.
     
    34:12
    Kdyby Poppel hrál kotouč, který byl na něj nahozen, dopadlo by to ofsajdem. Proto je z toho nakonec icing domácích...
     
    33:38
    I tato komerční přestávka se protáhne, neboť Matěj Stránský při pádu prořízl bruslí brankovou síť, která se tak musí zašít. Led je ale v pořádku, to je hlavní.
     
    33:18
    Vrána kotoučem po ledě našel Stránského, který jenom tečoval za sebe, ale jenom do betonu Marka Mazance. I další momenty před brankou domácí ubránili a po přerušení hry je tu komerční brejk.
     
    32:15
    Vránu seslal k ledu Graňák a připravil jej čistým způsobem o kotouč, domácí pak dostávají kotouč alespoň do středního pásma, Třinec chytil rychlým střídáním drajv a tlačí.
     
    31:28
    Perret přebruslil Chmielewského a šel do brejku 2 na 1 s Růžičkou, kterému i na kruzích dával prostor ke střele, synovi hlavního trenéra Hradce ale kotouč uskočil až mimo střelecký úhel.
     
    31:15
    Jergl vyhozený puk zpoza kasy Mazance dojíždí marně, tohle bude zakázané uvolnění pro Lvy.
     
    30:36
    Další vyhození obstaral Pavlík, během pár sekund naskočí na ledovou plochu Růžička a domácí směřují k úspěšně odbráněnému oslabení.
     
    29:49
    Hradecká čtyřka se dokáže dobře bránit, navíc Pilař ještě dokázal vybojovat puk a přejet s ním až za branku Slezanů. Šikovně tak šetří čas, který Růžička tráví na trestné lavici.
     
    28:59
    Trest ale přichází i na straně Lvů. Vladimír Růžička (MHK) dostává stejný trest jako třinecký Marcinko, tj. podrážení za dvě minuty.
     
    28:20
    Hosté v plném počtu a hned šli do přečíslení, které táhl po levém křídle Hrňa, přes blokujícího Pavlíka ale puk nepředal na svoje spoluhráče.
     
    27:40
    Kelly Klíma nepřesně v útočném pásmu nahrál pod sebe na obránce a puk vypíchl Hrehorčák, nestihl jej však již dojet, proti vystartoval Mazanec a na kruzích vrátil puk zpět spoluhráčům.
     
    26:51
    Kevin Klíma našel podélnou přihrávkou na levém kruhu Jergla, který střílel z první, ale vyprášil jenom Štěpánkovy betony. Domácí však v náporu během početní výhody pokračují.
     
    26:20
    Po komerční přestávce mohou domácí přidat další přesilovkový zásah. Tomáš Marcinko (TRI) za podrážení již přesunuje svoje tělo ze střídačky na trestnou.
    25:19 Dominik GRAŇÁK - 2:2
     
    25:19
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec se v přesilové hře dočkal srovnání a ve využití přesilovek je dnes nadprůměrný! DOMINIK GRAŇÁK měl hodně prostoru po přihrávce zpátky na osu ledové plochy. Obránce Hradce na nic nečekal, propálil Štěpánka mezi betony a slaví první branku v dresu Lvů po návratů z Karlových Varů, celkově v ročníku pak druhou – 2:2! Asistence: Kevin Klíma.
     
    24:44
    Na trestnou nakonec míří dva hráči hostí, a to Marián Adámek s Matějem Stránským, oba shodně berou dvě minuty za hrubost. Na straně Hradce je to jenom Radim Šalda s dvojkou, tudíž budou mít Lvi přesilovku 5 na 4!
     
    24:44
    Hra ale nepokračovala dlouho, po nepřehledné situaci u střídaček, která přešla v strkanici, si Stránský z klubka těl vytáhl Kevina Klímu a doslova jej zahodil za sebe. Klíma si to chtěl ještě vyříkat dále v klasické potyčce, kterou ale rozhodčí odmítli dopustit. Čekáme na tresty!
     
    24:12
    Jergl probruslil přes střední pásmo a obešel tři hráče. Čtvrtému se vyhnul střelou z pravého kruhu, kterou však zastavil Štěpánek.
     
    23:35
    Třinečtí neměli dokonalý přehled o tom, co se děje v obraně, raději proto vyhodili na zakázané uvolnění, aby se mohli zkonsolidovat a připravit na buly.
     
    22:55
    Hradec dopředu hrnul další brejk a Kevin Klíma z úhlu přihrával před branku, kde se nabízel Jergl. Proti němu ale dobře vystoupil Freibergs a dostal kotouč mimo nebezpečnou zónu Slezanů.
    21:58 Matěj STRÁNSKÝ - 1:2
     
    21:58
    Třinec právě vstřelil branku!
    Hokejová střídání mohou být někdy nemilosrdná, stejně jako nařízení vlády. Jenom pár chvil před druhou brankou Třince měli domácí herní situaci 4 na 2, leč Kevin Klíma se nedostal ani ke střele. A tak přišel propad vzadu, Adámek parádní přihrávkou za obranu vysunul MATĚJE STRÁNSKÉHO, který v úniku cílil přesně k levé tyči domácí branky – 1:2! Asistence: Marian Adámek, Jack Rodewald.
     
    21:12
    A další vyhození, Hradec hraje oslabení zatím výborně, Třinečtí se ještě nedostali ani k přímé střele na branku.
     
    20:34
    Koukal dobře vykryl přihrávku na Hrňu, který si klepal na levém křídle a vyhodil kotouč až za Štěpánkovu branku.
     
    20:06
    Třinec má ještě zhruba minutu a půl z přesilové hry a úvodním buly se dostal do držení kotouče.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Hokejově povedená první třetina nabídla dvě branky a Hradec v ní proti favoritovi podal výborný výkon. Třinec dokonce i část třetiny dokázal přehrávat a vytvářet si šance, avšak bez gólového efektu, nepočítáme-li přesilovkový zásah Kevina Klímy z konce 10. minuty. To bylo již v době, kdy domácí branku ztráceli, neboť už v čase 2:35 využil přesilovku na straně Třince Erik Hrňa. K vidění je zatím velmi slušný hokej a doufejme, že to vydrží i po zbytek utkání.

    Střely na branku: 13 – 9
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:46
    Třinec ještě zmáčkl domácí a vytvořil si v předbrankovém prostoru tlak, z nějž pramenila střela, kterou však ještě dokázal Mazanec špičkou betonu srazit mimo tři tyče!
     
    19:36
    24 sekund před koncem třetiny odchází na trestnou Jan Veselý (MHK). A to z důvodu toho, že se mu vůbec nepovedlo vyhodit kotouč a poslal jej na tribunu.
     
    19:18
    Nedomlel vyčistil předbrankový prostor po pokusu Freibergse, jenže z toho Hradec více neprofitoval. Následoval totiž další kotouč na zakázaném uvolnění.
     
    18:41
    Zakázané uvolnění Hradce vrací Oceláře zpátky dopředu, hosté cítí, že by se jim branka v závěru třetiny ještě pořádně hodila.
     
    17:56
    Nepříjemný odraz od zadního plexi potkal Mazance po střele Freibergse, nakonec však domácí brankář zaujal postoj u protější tyče, obránci před ním navíc nedovolili Vránovi jít do zakončení.
     
    17:21
    Chmielewski přelétl přes modrou dříve než puk, je tak pískán ofsajd třineckým hráčům. Ti se v posledních minutách nemohou dostat do svého obvyklého tempa.
     
    16:40
    Původní verdikt čárového v podobě zakázaného uvolnění hostí se nakonec mění na vhazování ve středním pásmu. Důvodem je teč jednoho z obránců Lvů.
     
    16:12
    V utkání pokračujeme dále bez vyloučení, nařízeno je tak buly v útočném pásmu Třince, neboť právě tam došlo k přerušení hry.
     
    15:29
    Souboj za třineckou hradeckou brankou zůstal nepřerušen a hra pokračovala dále, přičemž došlo před střídačkou domácích k tvrdému střetu. Máme přerušeno a rozhodčí se radí o nastalé situaci.
     
    14:41
    Kevin Klíma vyzval ke střele zadovkou z levého kruhu Jergla, jeho zakončení na bližší tyč však gólové konto Štěpánka neohrozilo. Domácí však hrají s velkým nasazením směrem dopředu a tvoří si další šance.
     
    14:01
    Nakonec to ale zásadní zdržení zápasu nebylo. O necelou minutu později se mohlo hrát a Graňák po vyhraném buly nekompromisně pálil, tečovaný pokus nakonec sevřel mezi betony Štěpánek.
     
    13:57
    Komerční přestávka se o něco protáhne, probíhá úprava ledu v předbrankovém prostoru Ocelářů. Vypadá to, že Třinec má na tyto situace skutečně pech.
     
    13:57
    Po sražené střele do ochranné sítě nad třineckou brankou přichází komerční přestávka. Sledujeme zatím souboj, který má velmi dobrý náboj a tempo.
     
    13:13
    Koukal uvolnil přihrávkou Pilaře, přičemž vznikla situace dva na jednoho, kterou domácí #62 řešila přihrávkou na Poppela. Junior domácích ale netrefil kotouč z první přesně, zdá se dokonce, že vůbec!
     
    12:34
    Perret je v úvodu zápasu velmi aktivní a dostává se do slušných příležitostí. Tentokrát pálil z mezikruží, Štěpánek střelu k tyči betonem pohlídal.
     
    11:29
    Nedomlel neodhadl rychlost soupeřova hráče za sebou při kontrole třineckého vyhození a byl hodně překvapen, když se před ním zjevil Rodewald, který předkládal následně Marcinkovi, jenž s Rodewaldem dojížděl. Mazanec však předvedl skvělý zákrok a uchránil domácí od druhé trefy!
    09:54 Kevin KLÍMA - 1:1
     
    09:54
    Hradec právě vstřelil branku!
    Bratrská souhra stačila domácím na srovnání, přesilové hry jsou tak s využitím 1:1, stejně jako branky! Kelly Klíma dostal přihrávku od svého bratra a zajel za Štěpánkovu kasu, v ideální chvíli ale vrátil zadovkou právě na KEVINA KLÍMU. Ten na nic nečekal a okamžitě propálil Štěpánka. Vůbec první souhra bratrů Klímových v této sezóně – 1:1! Asistence: Kelly Klíma.
     
    09:33
    V přesilové hře sice domácí drží pásmo, chybí tomu však přímá střela na branku. Třinci tak stačí zatím jenom stínovat pohyb.
     
    08:44
    Faulujícím byl Tomáš Kundrátek (TRI), který za faul dostává rovnou 2+10 minut, klasifikace je zásah do oblasti hlavy a krku. Menší trest odsedí David Kofroň.
     
    08:28
    Štěpánek nerozehrál zcela optimálně, napálil bekhendem kotouč jenom do mantinelu u střídačky Třince, kde dostal tvrdě naloženo Nedomlel, bojující o to, aby mohli domácí s pukem hrát dále. Vyloučení je jednoznačné, otázka je, jaký to bude trest.
     
    07:28
    Sklenář podél mantinelu dal prostor Zacharovi, který brousil hranu a dostál své pověsti jednoho z nejrychlejších hráčů extraligy. Jenže nic moc to domácím nepřineslo, došlo totiž k Zacharovu zdvojení a následnému odebrání puku.
     
    07:16
    Po ofsajdu na hostující straně přichází nařízení první komerční přestávky.
     
    06:50
    Koukal vzal puk na bekhend a vysokým obloučkem jej dostal alespoň k oblasti středového kruhu. Jenže hosté hned tlačí hru zpátky a je vidět jejich velký tah do útočné třetiny.
     
    06:30
    Zakázané uvolnění na domácí straně zase stěhuje hru před branku Marka Mazance. První vhazování sice vyhráli Třinečtí, kvůli chybě Michala Kovařčíka je z toho ale napomenutí a opakování.
     
    05:34
    Perret zachytil rukavicí vyhození a zpracoval si kotouč natolik dobře, aby dával rychlou přihrávku na šířku pásma pro Kevina Klímu. Ten měl sice solidní pozici na střelbu, jenže ideální moment prováhal a Štěpánek se stihl přesunout!
     
    04:48
    Pavlík měl puk pod kontrolou a posunul jej pro rozjetého Kevina Klímu, který však byl natlačen k mantinelu a rozhozená obrana Třince se již pak dokázala zkonsolidovat.
     
    03:53
    Graňák jenom nahazoval na branku, Štěpánek sebral puk do lapačky a rychle rozehrával na spoluhráče za kasou. Hosté se pak relativně snadno dostali do útoku a kombinují.
     
    03:37
    Vladimír Růžička v přerušené hře plísní hlavní rozhodčí, kteří dle jeho názoru (a několika dalších lidí) neodpískali Třinci faul. Nakonec sudí Hradil jel celou situaci ihned na střídačku Hradce vysvětlit, aby měl alespoň na chvíli klid.
    02:35 Erik HRŇA - 0:1
     
    02:35
    Třinec právě vstřelil branku!
    Ačkoliv to nebyla ze strany Ocelářů zrovna nejlepší přesilovka, je to nakonec branka, což je hlavní! Hostům se povedlo rozestavit vzorec v pásmu a ERIK HRŇA po Douderově sehrávce na pravý kruh měl prostor ke střele. Ještě si sjel blíže k brance a přesnou střelou k zadní tyči otevírá skóre zápasu – 0:1! Asistence: Milan Doudera, Martin Růžička.
     
    01:30
    Perret dohrál na mantinel Stránského a získal od něj kotouč. V posledním tažení pak ještě francouzský rychlík zakončoval z ostrého úhlu na Štěpánka, který si ale s jeho střelou poradil.
     
    00:55
    První fázi oslabení zvládli domácí dobře a vyhodili alespoň do středního pásma. Třinec už však ale expeduje na led další pětku a rychle přebírá kotouč.
     
    00:43
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Aleš Jergl – 2 min., podrážení).
     
    00:29
    Vrána byl znovu na puku, když protáhl hru po pravém křídle do útoku. Během jeho průniku bylo signalizováno vyloučení na hradecké straně a počkáme si tak, kdo bude prvním trestaným dnešního špílu.
     
    00:09
    Třinec vyhrál úvodní buly a hned hrál dopředu, jenže Vrána si nepohlídal přechod do útočného pásma a třineckému kapitánovi je tak pískáno ofsajdové postavení.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    -13
    Úvodní sestavy:

    Mountfield HK: Mazanec (Š. Lukeš) – Nedomlel (A), Graňák, Šalda, F. Pavlík (A), Čáp, Gaspar, Kukla – Perret, Kevin Klíma, Jergl – J. Sklenář, V. Růžička, M. Zachar – Lev, J. Veselý, Kelly Klíma – R. Pilař, Koukal (C), Poppel.

    HC Oceláři Třinec: Štěpánek (Kacetl) – Gernát, M. Doudera, Freibergs, Kundrátek, D. Musil, M. Adámek – M. Stránský, P. Vrána (C), Martin Růžička (A) – Kurovský, Marcinko (A), Rodewald – Kofroň, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Hrehorčák, Miloš Roman, Hrňa – Chmielewski.

    Rozhodčí: Hradil, Mrkva – Lederer, Rožánek.
     
    Východočeské derby mělo ještě dohru v kancelářích hokejového svazu. Pardubice po těsné porážce 1:2 zahltily schránku disciplinární komise přímo šesti podněty na přezkoumání různých zákroků a žádaly zpětné potrestání hradeckých hráčů.

    Komise však rozhodla jenom o jednom trestu, a to pro kapitána Hradce, Radka Smoleňáka. Za seknutí Ďalogy mezi nohy dostal trest na jedno utkání a proti Ocelářům se tak bude dívat na hokej jenom v civilu. Jeho vyšší trest za naražení na hrazení Zdráhala nebyl dále rozvíjen v rámci zastavení činnosti.

    V hledáčku pardubických podnětů se ocitli i Zdeněk Čáp, Filip Pavlík a Richard Nedomlel (rovnou dvakrát), avšak disciplinární komise všechny následně stížnosti zamítla. Druhým trestaným v přehledu byl pak hráč Dynama Patrik Poulíček za odstrčení rozhodčícho v závěru, za což má stopku na jeden zápas taktéž.
     
    MOUNTFIELD HK
    5. místo, 83 bodů, skóre 130:11, bilance 24-4-3-16

    Hradec sbírá body sice taktéž pravidelně, avšak ne v takových sériích, jako tomu je u jeho pátečního soupeře. V rámci vtěsnání se do první čtyřky mají Hradečtí zdánlivě nejtěžší pozici, avšak ztráta dvou bodů není nic, co by v posledních čtyřech kolech nebylo dohnatelné. Klíčovým soubojem se pravděpodobně stane 50. kolo, které Lvi odehrají na ledě Mladé Boleslavi. Obecně mají Východočeši do závěru základní části nepříjemný los, pokud však chtějí jít přímo do čtvrtfinále, nesmí se na to ohlížet.

    Na soupeře nad sebou se nicméně Hradci příliš nedaří. S Třincem má průběžnou bilanci 0-3, se Spartou 0-4, s Boleslaví 1-2 a s Libercem 1-3. Mountfieldu se však daří celkem pravidelně bodovat se soupeři pod sebou, důkazem pohled na poslední výsledky, kde vyjma prohry se Spartou, Libercem (a jedním prohraným derby) Lvi získávají body. Vladimír Růžička na lavičce kolikrát ukázal, že připravit svůj tým na play-off takticky umí, lehké prvky přípravy byly vidět již v posledním derby, kde složil lajnu fyzicky výborně disponovaných hráčů a nastavený herní systém na soupeře platil, nakonec z toho byla výhra 2:1. Povede se tak Hradci dotáhnout přímý postup mezi poslední osmičku?
     
    HC OCELÁŘI TŘINEC
    1. místo, 103 bodů, skóre 174:116, bilance 30-4-5-8

    Vypadá to, že krize, která Třinecké potkala okolo Vánoc, je definitivně pryč a Oceláři míří neomylně za ziskem Prezidentského poháru. Mnohými hokejovými experty jsou bráni jako největší favorit na titul a dá se očekávat, že se v play-off utkají se Spartou. Jak je ale známo, play-off je úplně něco jiného a nelze vyloučit, že se dočkáme překvapení. Včetně toho, že se třeba může hokejová sezóna opět pozastavit v závislosti na tom, jak se postaví k současné situaci vláda...

    Ale zpět k hokeji, na přelomu roku to vypadalo se Slezany všeljak, když z 10 utkání vyhráli jenom dvě, jenže právě přeložený zápas s Hradcem Třinci pomohl. Od té doby se vrátil na vítěznou vlnu, jakou znal z úvodních kol a od té doby selhal jenom dvakrát, a to shodně 2:3. Nejprve 22. ledna padl v Mladé Boleslavi, aby v ostře sledovaném šlágru dohrávaného 10. kola na začátku února padl na Spartě. S pravidelným sbíráním tříbodových výher také logicky narůstal náskok na ostatní týmy, v současnosti jsou Oceláři jediným týmem se ziskem přes 100 bodů, konkrétně pak 103.
     
    Krásný páteční večer od soutoku Labe a Orlice! V rámci 48. kola se odehraje ve východočeské metropoli utkání, které se zcela původně mělo konat v Třinci. Avšak známá díra v ledu způsobila prohození pořadatelství, a tak se oproti rozpisu bude poslední páteční den v únoru hrát pod Bílou věží.

    Hradec Králové po vyhraném derby na domácím ledě má již o něco větší náskok na šesté místo a v posledních čtyřech kolech to tak bude o tom, jestli dokáže nakonec proklouznout do první čtyřky. V současnosti má na čtvrtý Liberec a třetí Boleslav dva body ztráty. Proti sobě má však v prvním stíhacím kole velmi těžkého soupeře. Třinec míří za Prezidentským pohárem, od 15. ledna prohrál jenom dva zápasy a zatím vždycky letos nad Hradcem dokázal vyhrát.

    Ostře sledovaný zápas začíná v 17:00, příjemnou zábavu!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 10. Kevin Klíma (Kelly Klíma), 26. Graňák (Kevin Klíma), 44. V. Růžička (Jergl, Koukal) – 3. Hrňa (M. Doudera, Martin Růžička), 22. M. Stránský (M. Adámek, Rodewald)


    Mountfield HK: Mazanec (Š. Lukeš) – Nedomlel (A), Graňák, Šalda, F. Pavlík (A), Čáp, Gaspar, Kukla – Perret, Kevin Klíma, Jergl – J. Sklenář, V. Růžička, M. Zachar – Lev, J. Veselý, Kelly Klíma – R. Pilař, Koukal (C), Poppel.
    HC Oceláři Třinec: Štěpánek (Kacetl) – Gernát, M. Doudera, Freibergs, Kundrátek, D. Musil, M. Adámek – M. Stránský, P. Vrána (C), Martin Růžička (A) – Kurovský, Marcinko (A), Rodewald – Kofroň, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Hrehorčák, Miloš Roman, Hrňa – Chmielewski.

    Rozhodčí: Hradil, Mrkva – Lederer, Rožánek
    thejrc.org