Žižkov – Táborsko 1:0 (kon.) | Blansko – Prostějov 1:1 (kon.) | Hr. Králové – Varnsdorf 0:1 (kon.)
konec
FK Viktoria Žižkov
1:0 (0:0)
FC SILON Táborsko
Pátek 26.02.2021, 10:30 • Seifertova ulice, Praha-Žižkov • Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:30.
     
    Žižkov má za sebou čtyři přátelské zápasy, nicméně se mu povedlo zvítězit až v těch dvou posledních. Viktoriáni nejprve celkem překvapivě díky jediné brance dokázali zdolat domácí Vysočinu, v rámci doposud posledního přátelského zápasu vyzráli také na Varnsdorf, a sice výsledkem 4:1. Táborsko se účastnilo zimní Tipsport ligy, kde odehrálo tři zápasy, během kterých se mu povedlo získat dva body za dva nerozhodné výsledky. Od té doby MAS sehrál dva přátelské zápasy, během kterých jednou prohrál a jednou vyhrál. Právě jediná výhra v rámci přátelských zápasů přišla proti Jihlavě, které se v přípravě zatím moc nedaří.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Viktoria Žižkov: Švenger – Řezáč, Hušek, Pudil, Auer – Skopec, Súkenník – Diviš, Batioja, Zoubele – Mashike

    FC MAS Táborsko: Zadražil – Havrda, Penc, Holiš, Tusjak – Icha, Boula, Liepa, Janošík – Majka, Provazník.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí tohoto zápasu poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost domácí, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    3
    Viktoria pohodlně kombinovala na vlastní obranné polovině, kde si Pudil několikrát vyměnil míč s Huškem, který poté oslovil ještě Švengera.
     
    4
    Na levém křídle se k centrované nabídce do pokutového území dostal domácí Súkenník, který se pokoušel najít Zoubeleho, jenž ale nedoskočil.
     
    5
    Znovu se do domácí rozehrávky zapojil brankář Švenger, který po zemi nakrátko našel Řezáče, jenž do kombinace zapojil také Batioju.
     
    6
    Táborsko vhazovalo z levé strany, o což se postaral obránce Tusjak. Tomu přispěchal na pomoc Janošík, který na jistotu odkopával vpřed.
     
    7
    Táborsko útočilo přes levou stranu, kde jsme sledovali centr k pokutovému území. Tam se nakonec Ichovi nepovedlo vymyslet nic nebezpečného.
     
    8
    Míč se znovu snesl ven z hrací plochy, což tentokráte znamenalo autové vhazování pro domácího Auera, který rozehrál směrem na Švengera.
     
    9
    Zadražil se postavil k odkopu od své branky, který poslal daleko na druhou stranu. Nakonec mezi smečkou protihráčů dokázal zakročit Liepa.
     
    10
    Švenger mohl odkopávat od své branky, přičemž to zkoušel dalekonosným odkopem na pravou stranu, kde ovšem zasahoval Holiš.
     
    11
    Viktoriáni poté mohli vhazovat z pravé strany, načež se jim povedlo přenést hru na levou stranu, kde se Zoubel dostal k zablokované nabídce.
     
    12
    Pudil to poté zkoušel vysokým nákopem do hostujícího pokutového území, kde se ven z branky vydal Zadražil, který nadvakrát zakročil.
     
    13
    Mashike si poté hledal prostor k zakončení, který se mu ovšem nepovedlo najít. Naopak z toho byl útočný faul a rozehrávat tak bude soupeř.
     
    14
    Následovalo další autové vhazování, po kterém se znovu k míči dostal domácí brankář Švenger, kterému se povedlo roztáhnou hru na Řezáče.
     
    15
    Od středového kruhu mohl volný kop rozehrávat obránce Penc, který to zkoušel přenesením hry na Ichu, jenž na padající předmět nedosáhl.
     
    16
    Na útočnou polovinu se poté vydal domácí Diviš, který se dokonce dostal až do zakončení. To ovšem směřovalo pouze do boční sítě branky.
     
    17
    Brankář Zadražil tak nemusel zasahovat, naopak se postaral o další odkop od své branky. Jeho nabídka se snesla kousek od hlavy Provazníka.
     
    18
    Pas směřující na Batioju se nakonec snesl až do zámezí, velice dobře to provedl vracející se Havrda, který vybojoval autové vhazování.
     
    19
    Poté operoval s míčem domácí Súkenník, který raději na jistotu přenechal za sebe. Následný centr z nohy Auera se ovšem snesl do zámezí.
     
    20
    Na pořadu dne byl rohový kop z pravé strany, ke kterému se postavil právě domácí Auer. Jeho vzdušná nabídka směřovala na přední tyč, kde zakročil soupeř.
     
    21
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, která nám zatím žádnou branku nepřinesla. Rovněž čekáme i na první vyloženou šanci zápasu.
     
    22
    Po odkopu se daleko s míčem nedostal ani hostující Provazník, který dokonce po souboji o balón skončil na zemi, avšak se pokračuje ve hře.
     
    23
    Míč se znovu snesl mimo hrací plochu, což tentokráte znamenalo autové vhazování pro Táborsko. Po menší prodlevě nakonec vhazoval Tusjak.
     
    24
    Hosté se daleko s míčem nedostali a hrát tak mohl soupeř. Batiojovi se v pokutovém území nabídl Diviš, kterého odzbrojil protihráč.
     
    25
    Na pořadu dne byla standardní situace, ke které se postavil domácí Skopec. Jeho ránu nakonec odkopával protihráč a bude z toho rohový kop.
     
    26
    Rohový kop ovšem nepřinesl nic nebezpečného, naopak hostující brankář Zadražil mohl rozehrávat, nicméně míč přistál pouze do zámezí.
     
    27
    Po dalším nedovoleném zákroku skončil na zemi jeden z domácích hráčů. Žižkov se pokoušel rozehrát nakrátko, u míče se nachází Pudil.
     
    28
    Hra se poté přenesla na pravou stranu, kde se ovšem daleko s míčem nedostal domácí Diviš, který v souboji narazil do protihráče.
     
    29
    Ven z branky se poté vydal brankář Švenger, kterému se povedlo zakročit před dotírajícím Majkou. Táborsko si však vybojovalo rohový kop.
     
    31
    Máme za sebou třetinu hry, nicméně na první branku stále čekáme. Viktoria je sice o něco aktivnější, avšak stále naráží na pozornou obranu.
     
    33
    Po delší době se znovu k míči dostal hostující brankář Zadražil, kterém use povedlo odkopnout na druhou stranu, kde šel do hlavičkového souboje Majka.
     
    34
    Mashike si řekl o nahrávku na levém křídle, kde se nakonec po manévru na pravou nohu dostal do zakončení, které směřovalo do rukavic brankáře.
     
    35
    Zadražil odkopával od své branky, také v tomto případě hledal své spoluhráče na druhé straně, kde chytře za sebe prodlužoval Majka.
     
    37
    Směrem na útočnou polovinu si to poté namířil domácí Zoubele, kterému se poté ještě nabídl Batioja, jehož centr přinese rohový kop zleva.
     
    38
    Rohový kop ovšem nepřinesl nic nebezpečného a brankář Zadražil tak neměl žádnou práci. Naopak jsme sledovali další odkop z jeho kopačky.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    41
    U postranní lajny musel rychle jednat domácí Auer, který nakonec vyprodukoval zpětnou nahrávku až na Švengera, jenž odkopával do zámezí.
     
    43
    Táborsko se poslední minuty pouze brání. Nyní se do problémů dostal obránce Penc, který sice odklidil míč, avšak pouze na hruď protihráče.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nakonec nepřinesl ani jednu branku. Směrem dopředu ovšem byla aktivnější Viktoria, která si ovšem za celou dobu nevypracovala ani jednu vyloženou šanci. To samé se ovšem dá říct také o Táborsku, které se sice většinu času bránilo, přesto se mu nepodařilo ani jednou vážněji prověřit brankáře domácích.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si vzali na starost hostující hráči, kteří budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    48
    Poprvé se k míči dostal hostující brankář Slávik kterému se povedlo rozehrát na pravou stranu. Táborsko si navíc došlo pro zisk dalšího rohu.
     
    49
    Domácí Batioja se u postranní lajny snažil napadat protihráče, jenomže k míči se nakonec nedostal. Bude z toho další autové vhazování.
     
    50
    Do vzdušného souboje se poté dostával domácí Majka, který ovšem na míč nedosáhl. Na opačné straně se povedlo zakročit Havrdovi.
     
    51
    Centrem k pokutovému území to poté zkoušel domácí Diviš, který ovšem našel pouze kopačku protihráče, kterému se povedlo rozjet protiútok.
     
    52
    Na pořadu dne byla rozehrávka volného kopu pro Žižkov. Krátce po něm se do kombinace zapojil také Batioja, který přihrál na nohu Řezáče,
     
    53
    Ve středu hrací plochy se povedlo zapracovat Súkenníkovi, který věnoval zpětnou nahrávku, po které jsme sledovali nepřesné přenesení hry.
     
    54
    Míč se snesl pouze do moci brankáře Slávika, který si tak vyzkoušel další odkop od své branky, který poslal daleko na druhou stranu.
     
    55
    Diviš si poté seběhl pro míč na pravou stranu, odkud se mu sice povedlo odcentrovat, nicméně pouze do rukavic hostujícího brankáře.
     
    56
    Za volným míčem se poté dostával domácí Súkenník, který ho ještě dokázal udržet na hrací ploše a jeho celek tak pokračuje v útočení.
     
    57
    Súkenníkovi se poté povedlo nacentrovat míč do pokutového území, kde musel ven z branky také Slávik, kterému se povedlo zakročit.
     
    57
    Žižkov právě vstřelil branku!
    Po rohovém kopu tu máme úvodní branku zápasu! Centrovaná nabídka totiž propadla až na zadní tyč, kde číhal ELVIS MASHIKE, kterému se povedlo jednoduše poslat míč do prázdné branky.
    57. MASHIKE - 1:0
     
    59
    Táborsko to bude mít nyní složité, prohrává totiž o jednu branku. Přesto do konce zápasu zbývá ještě hodně času, výsledek se tak může klidně otočit.
     
    60
    Na zadní tyč si poté nabíhal jeden z hostujících hráčů, který se nakonec k míči dostal příliš pozdě. Pokračovat se bude rozehrávkou od rohu.
     
    61
    Před malým momentem jsme sledovali hromadné střídání v domácím celku, dost možná to vypadá na kompletní změnu celé jedenáctky.
     
    62
    Poprvé se k míči dostal také Muleme, který ovšem nepřesně nahrával. To vedl k průniku v podání soupeře, který se přesto daleko nedostal.
     
    63
    Na útočnou polovinu se poté dostal domácí Petrlák, který ovšem narazil hned na prvního protihráče, od kterého se míč odrazil směrem do zámezí.
     
    64
    Nahrávka přeci jenom doputovala na nohu Bazala, který tak mohl pokračovat v kombinaci. Ta ovšem skončila na hranici pokutového území.
     
    65
    Navíc jsme poté sledovali útočný faul, po kterém se na zemi ocitl jeden z hráčů Táborska. Hostující celek tak bude moci rozehrávat nakrátko.
     
    66
    Po delší době se k míči dostal také hostující brankář Slávik, který to zkoušel odkopem na útočnou polovinu, kde jsme sledovali další nepřesnost.
     
    67
    Táborsko to také v tomto případě zkoušelo od vlastní branky, tentokráte se odkop snesl pouze do zámezí a bude se tak znovu vhazovat.
     
    68
    Následovalo autové vhazování z levé strany, po kterém si nedovoleným zákrokem pomohl domácí Urbanec. Bude se znovu rozehrávat volný kop.
     
    69
    Táborsko se ovšem stále drží na vlastní polovině, což pochopitelně nemůže přinést nic moc nebezpečného a domácí jsou tak bez práce.
     
    71
    Do konce tohoto zápasu zbývá poslední dvacetiminutovka. Nyní se do rozehrávky zapojil také domácí brankář, který rozehrál na Nabijeva.
     
    72
    Nedovolený zákrok na domácího Bazala, po kterém domácí celek raději rozehrával nakrátko. Po krátké kombinaci tu bude autové vhazování.
     
    73
    Odkop od hostující branky se snesl pouze do moci domácího celku a odkopávat tak mohl Soukup, který ovšem poslal míč ven z hrací plochy.
     
    75
    Po levém křídle to na sebe vzal hostující Novák, který to poté zkoušel nahrávkou do malého vápna, kde ovšem našel pouze nohu soupeře.
     
    77
    Soukup nyní mohl rozehrávat od své branky, přičemž to zkoušel na jistotu na vedle stojícího Mulemeho. Domácí celek se evidentně nikam netlačí.
     
    79
    Na opačné straně práce pro hostujícího brankáře Slávika, který si poradil s centrem z pravé strany a poté se mu povedlo míč vyhodit vpřed.
     
    81
    Nahrávka na Nabijeva nakonec skončila pouze v zámezí, navíc to bylo bez teče a autového vhazování se tak zmocní hostující celek.
     
    82
    Do konce tohoto zápasu zbývá poslední desetiminutovka. Domácí celek stále vede o jednu branku, nicméně nic zajímavého k vidění není.
     
    83
    Znovu byl do kombinace přizván také brankář Slávik, kterému se povedlo roztáhnout hru na levou stranu, kde ovšem domácí získali míč zpět.
     
    85
    Táborsko dokázalo vyvézt míč na druhou stranu, kde ovšem dobře zakročil domácí Bazal, kterému se povedlo na druhé straně oslovit Sixtu.
     
    87
    Domácí poté kombinovali na vlastní polovině, kde do rozehrávky zapojili také brankáře Soukupa, kterému se povedlo odkopnout směrem kupředu.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Domácí stále drží hubené jednobrankové vedení a do konce nezbývá moc času.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní přípravné utkání nakonec končí vítězstvím Viktorie Žižkov, která díky jediné brance dokázala zvítězit výsledkem 1:0. Dnešní utkání nám ale nenabídlo vůbec atraktivní podívanou, celou dobu jsme sledovali dost nepřesností a vyložených šancí tak bylo minimum. Nakonec se ujal rohový kop domácího celku, po kterém se dokázal prosadit Mashike. (12:20:22)

    David Suchý

    Branky: 57. Mashike


    FK Viktoria Žižkov: Švenger (46. Soukup) – Řezáč (60. Bazal), Hušek (46. Prebsl), Pudil, Auer (60. Muleme) – Skopec (60. Sixta), Súkenník (60. Petrlák) – Diviš (60. Urbanec), Batioja (60. Nabiyev), Zoubele (60. Bezdička) – Mashike (60. Pázler)
    FC SILON Táborsko: Zadražil (45. Pecháček) – Havrda (30. Almeida), Penc (62. Navrátil), Holiš, Tusjak – Icha (65. Tolno), Boula, Liepa, Janošík (65. Plachý) – Majka (62. Nielsen – 85. Kubovský), Provazník (55. Čapek)

    Rozhodčí: Ulrich – Kubr, Váňa
    bahis siteleri