Skoky žen HS106, Oberstdorf vítěz: M. Leinanová Lundová (NOR) (kon.) | Běh žen 5 km, Oberstdorf Vítězka: G. Westvoldová Hansenová (NOR) (kon.)
konec
Skoky žen HS106, Oberstdorf

vítěz: M. Leinanová Lundová (NOR)

Sobota 27.02.2021, 10:00 • Audi Arena Oberstdorf • Mistrovství světa v klasickém lyžování - severská kombinace
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 10:00.
     
    Mistrovství světa v klasickém lyžování nabídne i v sobotu další várku závodu. V tomto přenose se budeme věnovat premiérovému závodu žen v severské kombinaci, konkrétně pak skokanské části.
     
    Do závodu nastoupí celkem 31 sdruženářek včetně Terezy Koldovské, jež celou skokanskou část zahájí. Šestnáctiletá česká reprezentantka se představila v únoru juniorského mistrovství světa, na kterém obsadila 31. místo.
     
    Mezi hlavní favoritky závodu patří Norka Gyda Westvold Hansenová, Rakušanka Lisa Hirnerová, Američanka Tara Gerghty-Moatsová, jež vyhrála jediný závod Světového poháru v této sezoně, či Japonka Anju Nakamuraová.
     
    Pořadí Světového poháru
    1. Tara Geraghtyová-Moatsová (USA) 100
    2. Gyda Westvoldová Hansenová (NOR) 80
    3. Andžu Nakamuraová (JPN) 60
    4. Marte Leinanová Lundová (NOR) 50
    5. Sigrun Kleinrathová (AUT) 45
    6. Lisa-Marie Hirnerová (AUT) 40
     
    Startovní listina
    1. Tereza Koldovská (CZE)
    2. Cindy Haaschová (GER)
    3. Lena Prinothová (ITA)
    4. Čulpan Valjevová (RUS)
    5. Tess Arnoneová (USA)
    6. Alexa Brabecová (USA)
    7. Annika Malacinskiová (USA)
    8. Silva Verbičová (SLO)
    9. Claudia Purkerová (AUT)
    10. Světlana Gladikovová (RUS)
    11. Svenja Würthová (GER)
    12. Sana Azegamiová (JPN)
    13. Léna Brocardová (FRA)
    14. Maria Gerbothová (GER)
    15. Annalena Slamiková (AUT)
    16. Mille Moen Flatlaová (NOR)
    17. Ajane Mijazakiová (JPN)
    18. Ema Volavšeková (SLO)
    19. Stefanija Nadymovová (RUS)
    20. Juna Kasaiová (JPN)
    21. Jenny Nowaková (GER)
    22. Daniela Dejoriová (ITA)
    23. Anastasija Gončarovová (RUS)
    24. Annika Sieffová (ITA)
    25. Mari Leinanová Lundová (NOR)
    26. Lisa-Marie Hirnerová (AUT)
    27. Sigrun Kleinrathová (AUT)
    28. Marte Leinanová Lundová (NOR)
    29. Andžu Nakamuraová (JPN)
    30. Gyda Westvoldová Hansenová (NOR)
    31. Tara Geraghtyová-Moatsová (USA)
     
    Vzhledem k tomu, že severská kombinace žen má na světovém šampionátu premiéru, poznáme dnes vůbec první mistryni světa v historii. Které sdruženářce se podaří ve skokanské části vybojovat nejlepší výchozí pozici?
     
    Závod odstartoval.
     
    1
    Tereza Koldovská zahájila premiérový závod žen v severské kombinaci. Češka předvedla s podporou větru proti slušných 68 metrů. Slušných z toho důvodu, že se zlepšila oproti tréninku. Jinak to bude nejspíš, bohužel, poslední místo v rámci skokanské části.
     
    2
    Jenže ty nejlepší budou skákat mnohem dál. A ukazuje to už Němka Cindy Haaschová, která předvedla 91 metrů a Koldovskou doslova drtí. Poráží ji v přepočtu o 3 a půl minuty.
     
    3
    Italka Lena Prinothová si doskočila pro 83 metrů a jde na druhou příčku. Nájezd nejspíš půjde níž.
     
    4
    Čulpan Valjevová z Ruska v trochu slábnoucím spodním větru předvedla solidních 86,5 metrů a na vedoucí Haaschovou ztrácí v přepočtu 39 sekund.
     
    5
    Nájezd zatím zůstává. Američanka Tess Anoneová neměla téměř žádnou podporu větru a skáče pouhých 61 metrů. Prohrává tedy s Koldovskou, která poslední nebude a to je velmi příjemné zjištění.
     
    6
    Alexa Brabecová, další z Američanek, skočila 69,5 metrů při odpočtu 3,2 bodů za vítr. Koldovskou poráží o 25 vteřin. To bude na pětikilometrové trati těžké dostihnout.
     
    7
    Annika Malacinskiová, třetí z Američanek, skočila 81,5 metrů a zařazuje se na čtvrté místo. Těsně za Italku Prinothovou.
     
    8
    Silva Verbicová ze Slovinska předvedla také 81,5 metrů a proniká před Malacinskiovou o jednu vteřinku.
     
    9
    Claudia Purkerová si dolétla pro parádních 94 metrů a to znamená střídání na čele závodu! Němku Haaschovou poráží hned o 40 vteřin!
     
    10
    Osmadvacetiletá Světlana Gladikovová, nejstarší ze sdruženářek, předvádí 85,5 metrů a řadí se na čtvrté místo za svou krajanku Valjevovou.
     
    A nájezd jde o dvě okna níž na 29. Kompenzace je 7,1 bodů.
     
    11
    Mistryně světa ve skocích na lyžích, Svenja Würthovou, která se před touto sezonou rozhodla přejít k severské kombinaci, skáče parádních 101,5 metrů! Bohužel, její dopad byl do podřepu, což znamená ztrátu ve stylových známkách. Přesto vede před Purkerovou o více než minutu.
     
    12
    Nájezd se vrací na 31. Snížení tedy bylo jen kvůli Würthové. Japonka Sana Azegamiová skáče 93 metrů a dostává se na třetí místo se ztrátou minuty a půl na vedoucí Němku.
     
    13
    Lena Brocardová z Francie se musí smířit s 88 metry a trochu slabšími stylovými známkami. Její ztráta ve výši dvou a půl minuty je obrovská.
     
    14
    Maria Gerbothová předvedla 90,5 metrů a může být spokojená. Je na průběžném pátém místě.
     
    Ruska Valjevová byla kvůli kombinéze diskvalifikována.
     
    15
    Paráda v podání Annaleny Slamikové z Rakouska! Skáče 102 metrů při odpočtu 5,8 bodů za vítr! Dopad do podřepu, stylové srážky, ale bylo to více než povedené! Druhé místo se ztrátou 33 vteřin na Wurthovou, která měla nižší nájezd.
     
    16
    Mille Moen Flatlaová z Norska předvedla 94 metrů ve slušném stylu a dostává se na čtvrté místo. Se svým skokem je velmi spokojená a při odjezdu zvedá ruce nad hlavu.
     
    17
    Ajane Mijazakiová z Japonska dokázala skočit 98,5 metrů, což jí stačí na průběžné třetí místo se ztrátou 52 vteřin na Wurthovou.
     
    18
    Ema Volavšeková předvedla 84,5 metrů, s čímž moc spokojená není. Je až devátá a to je ztráta.
     
    Nájezd se snižuje na třicítku. To znamená automatickou kompenzaci 3,6 bodů.
     
    19
    V silném větru pod lyže Stefanija Nadymovová skočila 98 metrů! Velmi pěkný skok, který Rusce vynáší třetí místo se ztrátou 44 vteřin.
     
    20
    Juna Kasaiová z Japonska skočila 93,5 metrů v sílícím větru pod lyže. To Japonce stačí na průběžné sedmé místo.
     
    Koldovská je aktuálně na 18. místě. Kromě Arnoneové poráží Valjevovou, jež byla diskvalifikována.
     
    21
    Jenny Nowaková z Německa se musela popasovat s trochu slábnoucím větrem. Skočených 90,5 metrů ji řadí na deváté místo. To je ztráta, protože není tak dobrá běžkyně.
     
    22
    Daniela Dejoriová z Itálie předvádí na středním můstku skok dlouhý 94 metrů a dostává se na čtvrté místo se ztrátou 52 vteřin. Měla pěkný telemark a těží trochu ze stylových známek.
     
    23
    Anastasia Gončarovová trochu selhala a skočila jen 77,5 metrů. Špatný odraz byl původcem tohoto zklamání.
     
    24
    Annika Sieffová z Itálie skákala z nájezdového okna číslo 29. Italka předvedla 95,5 metrů a dostává se na druhé místo se ztrátou jen 15 vteřin na Wurthovou! A to díky parádním stylovým známkám, zatím nejhezčí telemark.
     
    25
    Mari Leinanová Lundová z Norska předvádí fenomenální skok! Norka si dolétla pro 107 metrů a deklasuje zbytek startovního pole! Měla přitom problémy v letové fázi a musela hodně korigovat rukama. I tak ale vede o 24 vteřin.
     
    26
    Nájezd šel o další okno níž a Lisa Hirnerová z Rakouska na to trochu doplácí. Skáče jen 89,5 metrů a byť přičítá 6,5 bodů, je až na devátém místě. Ale je to skvělá běžkyně a ve stopě bude dohánět ztrátu.
     
    27
    Sigrun Kleinrathová skáče 94 metrů, což je oproti její krajance mnohem lepší skok. Rakušanka se řadí na osmé místo se ztrátou 1:16 na Leinanovou.
     
    28
    Marte Leinanová Lundová měla velmi silný vítr pod lyže, zatím nejsilnější ze všech! Skáče 101 metrů a dostává se na třetí místo se ztrátou 24 vteřin na svou sestru Mari, která nadále vede.
     
    29
    Anju Nakamuraová z Japonska skočila 96,5 metrů. S tímto výkonem může být spokojená, dostává se na páté místo a ztrácí 50 vteřin na čelo závodu.
     
    30
    Ale nyní už dvě největší favoritky závodu. Tou první je Gyda Westvoldová Hansenová. Norka ve slábnoucím větru pod lyže skáče 102,5 metrů a v součtu za vítr a nájezd přičítá 5,5 bodů! Má sice trochu slabší stylové známky, ale i tak je téměř na vrcholu. Na Mari Leinanovou ztrácí jen tři vteřiny, což pro ni není prakticky žádná ztráta.
     
    31
    Poslední na můstku byla zkušená Američanka Tara Geraghtyová-Moatsová, která na můstku selhala a skočila jen 86 metrů! To je obrovská ztráta Američanky, jež je až na 18. místě!
     
    Závod skončil.
     
    Mari Leinanová Lundová díky skoku dlouhému 107 metrů vyhrála skokanskou část premiérového závodu v severské kombinace žen. Její výchozí pozice vypadá sice skvěle, ale v boji o titul mistryně světa favoritkou rozhodně nebude, jelikož jen tři vteřiny na ni ztrácí její krajanka Gyda Westvoldová Hansenová, největší favoritka tohoto závodu.
     
    Druhá z favoritek, Tara Geraghtyová-Moatsová nepředvedla vůbec dobrý skok a zařadila se před běžeckou částí až na 18. místo se ztrátou přes dvě minuty. Byť je skvělou běžkyní, pětikilometrová trať je hodně krátká, ale bude zajímavé sledovat, kam až se dokáže posunout.
     
    Česká reprezentantka Tereza Koldovská, která celý závod odstartovala, skočila 68 metrů a před běžeckou částí jí patří 28. místo se ztrátou 5 minut a 41 sekund na čelo závodu.
     
    Pořadí po skokanské části
    1. Mari Leinanová Lundová (NOR)
    2. Gyda Westvoldová Hansenová (NOR) +0:03
    3. Svenja Würthová (GER) +0:24
    4. Marte Leinanová Lundová (NOR) +0:24
    5. Annika Sieffová (ITA) +0:39
    6. Andžu Nakamuraová (JPN) +0:50
    7. Annalena Slamiková (AUT) +0:56
    8. Stefanija Nadymovová (RUS) +1:08
    9. Daniela Dejoriová (ITA) +1:15
    10. Ajane Mijazakiová (JPN) +1:16
    11. Sigrun Kleinrathová (AUT) +1:16
    12. Claudia Purkerová (AUT) +1:32
    13. Lisa-Marie Hirnerová (AUT) +1:33
    14. Mille Moen Flatlaová (NOR) +1:42
    15. Juna Kasaiová (JPN) +1:49
    16. Sana Azegamiová (JPN) +1:51
    17. Jenny Nowaková (GER) +1:58
    18. Tara Geraghtyová-Moatsová (USA) +2:13
    19. Cindy Haaschová (GER) +2:13
    20. Maria Gerbothová (GER) +2:36
    21. Ema Volavšeková (SLO) +2:50
    22. Léna Brocardová (FRA) +2:53
    23. Světlana Gladikovová (RUS) +3:04
    24. Lena Prinothová (ITA) +3:22
    25. Silva Verbičová (SLO) +3:28
    26. Annika Malacinskiová (USA) +3:30
    27. Alexa Brabecová (USA) +5:16
    28. Tereza Koldovská (CZE) +5:41
    29. Tess Arnoneová (USA) +6:26
     
    Z tohoto přenosu je to vše, díky za pozornost. (10:50:52)

    Jan Vojkůvka

    Pořadí po skokanské části
    1. Mari Leinanová Lundová (NOR)
    2. Gyda Westvoldová Hansenová (NOR) +0:03
    3. Svenja Würthová (GER) +0:24
    4. Marte Leinanová Lundová (NOR) +0:24
    5. Annika Sieffová (ITA) +0:39
    6. Andžu Nakamuraová (JPN) +0:50
    7. Annalena Slamiková (AUT) +0:56
    8. Stefanija Nadymovová (RUS) +1:08
    9. Daniela Dejoriová (ITA) +1:15
    10. Ajane Mijazakiová (JPN) +1:16
    11. Sigrun Kleinrathová (AUT) +1:16
    12. Claudia Purkerová (AUT) +1:32
    13. Lisa-Marie Hirnerová (AUT) +1:33
    14. Mille Moen Flatlaová (NOR) +1:42
    15. Juna Kasaiová (JPN) +1:49
    16. Sana Azegamiová (JPN) +1:51
    17. Jenny Nowaková (GER) +1:58
    18. Tara Geraghtyová-Moatsová (USA) +2:13
    19. Cindy Haaschová (GER) +2:13
    20. Maria Gerbothová (GER) +2:36
    21. Ema Volavšeková (SLO) +2:50
    22. Léna Brocardová (FRA) +2:53
    23. Světlana Gladikovová (RUS) +3:04
    24. Lena Prinothová (ITA) +3:22
    25. Silva Verbičová (SLO) +3:28
    26. Annika Malacinskiová (USA) +3:30
    27. Alexa Brabecová (USA) +5:16
    28. Tereza Koldovská (CZE) +5:41
    29. Tess Arnoneová (USA) +6:26

    Startovní listina
    1. Tereza Koldovská (CZE)
    2. Cindy Haaschová (GER)
    3. Lena Prinothová (ITA)
    4. Čulpan Valjevová (RUS)
    5. Tess Arnoneová (USA)
    6. Alexa Brabecová (USA)
    7. Annika Malacinskiová (USA)
    8. Silva Verbičová (SLO)
    9. Claudia Purkerová (AUT)
    10. Světlana Gladikovová (RUS)
    11. Svenja Würthová (GER)
    12. Sana Azegamiová (JPN)
    13. Léna Brocardová (FRA)
    14. Maria Gerbothová (GER)
    15. Annalena Slamiková (AUT)
    16. Mille Moen Flatlaová (NOR)
    17. Ajane Mijazakiová (JPN)
    18. Ema Volavšeková (SLO)
    19. Stefanija Nadymovová (RUS)
    20. Juna Kasaiová (JPN)
    21. Jenny Nowaková (GER)
    22. Daniela Dejoriová (ITA)
    23. Anastasija Gončarovová (RUS)
    24. Annika Sieffová (ITA)
    25. Mari Leinanová Lundová (NOR)
    26. Lisa-Marie Hirnerová (AUT)
    27. Sigrun Kleinrathová (AUT)
    28. Marte Leinanová Lundová (NOR)
    29. Andžu Nakamuraová (JPN)
    30. Gyda Westvoldová Hansenová (NOR)
    31. Tara Geraghtyová-Moatsová (USA)

    Pořadí Světového poháru
    1. Tara Geraghtyová-Moatsová (USA) 100
    2. Gyda Westvoldová Hansenová (NOR) 80
    3. Andžu Nakamuraová (JPN) 60
    4. Marte Leinanová Lundová (NOR) 50
    5. Sigrun Kleinrathová (AUT) 45
    6. Lisa-Marie Hirnerová (AUT) 40
    bahis siteleri