NY Islanders – Pittsburgh 2:0 (kon.) | Chicago – Detroit 7:2 (kon.)
konec
Chicago Blackhawks
7:2 (2:1, 0:0, 5:1)
Detroit Red Wings
Pondělí 01.03.2021, 01:00 • United Center, Chicago • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    55:23 Alex DEBRINCAT - 7:2
     
    55:23
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Gólový stroj Chicaga se v třetí třetině točí na plné obrátky, protože je tu další branka! O tu se zasloužil ALEX DEBRINCAT, který z levé strany také vymyslel dokonalou ránu k tyče, na kterou nestihl Thomas Greiss zareagovat. Brankář Detroitu následně dal najevo svou frustraci rozmlácením hokejky, protože mu obrana příliš nepomáhá. Asistence: Calvin de Haan, Patrick Kane.
    54:14 Dominik KUBALÍK - 6:2
     
    54:14
    Chicago právě vstřelilo branku!
    DOMINIK KUBALÍK se dnes nakonec také dočkal! Velice snadný gól mu připravil Brandon Hagel, který u pravého hrazení získal kotouč, následně předvedl parádní zrychlení a dostal se tak až do pravého kruhu, odkud poslal puk před odkrytou klec, kde už to měl český forvard dost jednoduché. Asistence: Brandon Hagel.
    52:11 Jevgenij SVEČNIKOV - 5:2
     
    52:11
    Detroit právě vstřelil branku!
    Red Wings po opravdu dlouhé době využívají přesilovou hru a ještě to tak chtějí dneska zdramatizovat! JEVGENIJ SVEČNIKOV dostal po přihrávce Filipa Hronka příliš mnoho prostoru v levém kruhu, kterého nemilosrdně využil prudkou střelou k bližší tyči. Asistence: Filip Hronek, Adam Erne.
     
    50:13
    Vyloučení v týmu Chicago Blackhawks (David Kämpf – 2 min., vysoká hůl).
    49:10 Patrick KANE - 5:1
     
    49:10
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Domácí nakonec vůbec nedovolují dramatickou koncovku a soupeři nakonec pomalu zasazují debakl! PATRICK KANE na sebe vzal zodpovědnost při přečíslení dva na jednoho, ale celou šanci zvládl naprosto dokonale, protože si šikovně objel padajícího obránce a následně prudce zakončil k levé tyči, takže Thomas Greiss nemohl zareagovat. Ikona Chicaga si zároveň připsala 400. gól v NHL! Asistence: Alex DeBrincat.
    47:06 Ryan CARPENTER - 4:1
     
    47:06
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Blackhawks využívají svou první přesilovku v utkání a dostávají se tedy do komfortního tříbrankového vedení! Rychlou kombinaci zakončil z mezikruží RYAN CARPENTER, který mířil přímo nad rameno Thomase Greisse, jenž nemohl reagovat, protože mu celý výhled zaclonil Carl Söderberg. Asistence: Alex DeBrincat, Adam Boqvist.
     
    46:49
    Po pěkné kombinaci se sám před bránou ocitl Alex DeBrincat, který ale zakončení příliš uspěchal, protože kvůli tomu vypálil přímo do Thomase Greisse!
     
    46:35
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings (Bobby Ryan – 2 min., podrážení).
     
    45:51
    Patrick Kane mohl nejspíš pohřbít naděje hostů únikem po levé straně, který samozřejmě zakončoval střelou ke vzdálenější tyči, ale nakonec jen přestřelil bránu!
     
    43:14
    Marc Staal pálil z podobné pozice jako před chvílí Pius Suter, ale tak úspěšný nebyl, protože jeho rána zamířila jen do lapačky Kevina Lankinena.
    41:35 Pius SUTER - 3:1
     
    41:35
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Domácí skórují hned na začátku závěrečné části a přibližují se tak k vítězství! Patrick Kane po přechodu modré čáry chytře získal prostor pro PIUSE SUTERA, kterému tedy předal kotouč a ten následně vypálil přesně do pravé tyče, od které se kus gumy odrazil do sítě. Asistence: Patrick Kane, Alex DeBrincat.
     
    35:14
    Pius Suter vymyslel na pravé straně opravdu dost nebezpečné zakončení, které sice Thomas Greiss vyrazil, ale při zákroku podklouzl!
     
    33:05
    Dominik Kubalík nebyl od gólu příliš daleko! Po pěkném pasu zpoza branky velmi nebezpečně pálil z levého kruhu, ale Thomas Greiss dokázal zareagovat i tentokrát!
     
    28:15
    Po zákroku svého brankáře už se Detroit konečně chopil puku, ale následně nezvládl rozehrávku, což z úniku mohl potrestat Brandon Hagel, ale jeho rána směřující ke vzdálenější tyči se do brány nevešla!
     
    27:17
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings (Alex Biega – 2 min., nedovolené bránění).
    Vyloučení v týmu Chicago Blackhawks (Carl Söderberg – 2 min., nedovolené bránění).
    17:51 Sam GAGNER - 2:1
     
    17:51
    Detroit právě vstřelil branku!
    Red Wings jsou zpátky ve hře! I hosté se prosadili po nahození od modré čáry, o které se postaral Jon Merrill. SAM GAGNER tak vymyslel naprosto parádní teč, protože kotouč poslal do ledu, od kterého se odrazil nad lapačku Kevina Lankinena. Asistence: Jon Merrill, Vladislav Naměstnikov.
    17:13 Ryan CARPENTER - 2:0
     
    17:13
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Domácí odskakují do dvoubrankového vedení! Celá akce začala úspěšným napadáním, díky kterému mohl od modré brány nahodit kotouč na bránu Ian Mitchell. Ten sice trefil jen jednoho z obránců, ale puk si následně našel RYAN CARPENTER, který vypálil do Alexe Biegy, jenž srazil kus gumy do svého gólmana a ten ho nechtěně poslal za brankovou čáru. Asistence: Ian Mitchell, Matthew Highmore.
     
    14:35
    Kevin Lankinen měl na mále! Tvrdou ránu od modré čáry totiž neudržel ve své výstroji a Darren Helm tak usiloval o střelu do prázdné klece, ale skákající kotouč netrefil!
    11:41 Nikita ZADOROV - 1:0
     
    11:41
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Blackhawks sice nebyli směrem dopředu příliš nebezpeční, ale i přesto se dostávají do vedení! David Kämpf překročil modrou čáru na pravé straně, kde na sebe natáhl dva protihráče a následně prostrčil puk na střed hřiště, kde měl spoustu prostoru NIKITA ZADOROV. Ten se tak trefil přesně k levé tyči. Asistence: David Kämpf.
     
    07:58
    Domácí mířili do přečíslení dva na jednoho, které ale Brandon Hagel nezvládl, protože přes padajícího protihráče nedokázal přihrát!
     
    06:48
    Vyloučení v týmu Chicago Blackhawks (2 min. pro hráčskou lavici – zdržování hry / porušení postupu vhazování). Trest odpyká Lucas Wallmark.
     
    06:48
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings (Christian Djoos – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    06:28
    Mattias Janmark si najel mezi dva obránce, kde dokázal přebrat pas a ještě tak uvolnil Philippa Kurasheva, který ale ze slibné pozice netrefil branku.
     
    02:28
    Blackhawks zamířili do přečíslení tři na dva, které z levé strany zakončoval Nikita Zadorov, ale mířil přímo doprostřed, takže Thomas Greiss byl připraven!

    Lukáš Mihal

    Branky a nahrávky: 12. Zadorov (Kämpf), 18. Carpenter (Mitchell, Highmore), 42. Suter (P. Kane, DeBrincat), 48. Carpenter (DeBrincat, Boqvist), 50. P. Kane (DeBrincat), 55. D. Kubalík (Hagel), 56. DeBrincat (de Haan, P. Kane) – 18. Gagner (Merrill, Naměstnikov), 53. Svečnikov (Hronek, Erne)


    Chicago Blackhawks: Lankinen (M. Subban) – Keith (A), Mitchell, de Haan, Boqvist, Zadorov, C. Murphy – DeBrincat (A), Suter, P. Kane (A) – Janmark, Söderberg, Kurashev – D. Kubalík, Wallmark, Hagel – Highmore, Kämpf, Carpenter.
    Detroit Red Wings: Greiss (J. Bernier) – DeKeyser, Hronek, M. Staal, Merrill, Djoos, Biega – B. Ryan, Filppula, Mantha – Zadina, Naměstnikov, Gagner – Helm, Glendening (A), Erne – Svečnikov, Nielsen (A), Bromé.

    Rozhodčí: Dwyer, Syvret – Alphonso, Suchánek
    bahis siteleri