Sassuolo – Neapol 3:3 (kon.) | AC Milán – Udinese 1:1 (kon.) | Atalanta BC – Crotone 5:1 (kon.)
Benevento – Hellas Verona 0:3 (kon.) | Cagliari – Bologna 1:0 (kon.) | Janov – Sampdoria 1:1 (kon.)
Fiorentina – AS Řím 1:2 (kon.)
konec
Cagliari Calcio
1:0 (1:0)
Bologna FC
Středa 03.03.2021, 20:45Italská Serie A • 25. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání Serie A mezi Cagliari a Bolognou.
     
    Bologna FC

    Bologna na své poměry zažívá vynikající sezónu. Ve dvaceti čtyřech odehraných zápasech získal hostující celek dvacet osm bodů a patří mu jedenáctá pozice tabulky Serie A. Na desátou Sampdorií navíc ztrácí jen dva body. Ze zadních řad se na Bolognu tlačí Udinese a FC Janov. V posledním duelu však na domácí půdě přehrála 2:0 silné Lazio.
     
    Cagliari Calcio

    Domácí Cagliari je na tom o něco hůře. Domácí celek totiž ve dvaceti čtyřech odehraných zápasech získal jen osmnáct bodů a zatím mu patří osmnáctá pozice, která znamená sestup do Serie B. Na záchranu však Cagliari ztrácí jen dva body. Na domácím hřišti však získalo jen devět bodů. V posledním duelu zvítězilo 2:0 na hřišti Crotone.
     
    Vzájemný zápas

    V podzimním měření sil zvítězila Bologna 3:2.
     
    Úvodní sestavy:

    Cagliari Calcio: Cragno – Klavan, Godín, Rugani – Nández, Marin, Nainggolan, Duncan, Zappa – João Pedro, Simeone.
    Náhradníci: Aresti, Vicario – Asamoah, Calabresi, Carboni, Ceppitelli, Cerri, Deiola, Pavoletti, Tripaldelli, Pereiro, Walukiewicz.

    Bologna FC: Skorupski – De Silvestri, Antov, Soumaoro, M'Baye – Domínguez, Svanberg – Orsolini, R. Soriano, N. Sansone – Barrow.
    Náhradníci: A. Da Costa, Ravaglia – Juwara, Khailoti, Medel, Palacio, A. Poli, Skov Olsen, J. Schouten, Vignato..
     
    Oba týmy už jsou na hrací ploše. Domácí Cagliari bude hrát v tmavém, zatímco Bologna oblékne bílou sadu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí Cagliari obstaralo výkop do prvního poločasu dnešního souboje a ihned se vydalo do útoku. Nákop na levou stranu si pohlídala obrana Bologne.
     
    2
    Cagliari zahrávalo přímý kop na levé straně hrací plochy. Centrovaný míč se snesl na malé vápno, ale pozoný Antov míč odhlavičkoval na roh.
     
    3
    Ani další rohový kop branku hostujícího celku neohrozil. Centrovaný míč se točil přímo mezi tři tyče, ale hostující brankář Skorupski hravě zasáhl.
     
    4
    Za nákopem na polovinu soupeře si naběhl aktivní Simeone. Domácí útočník musel o míč bojovat na levé straně, kde se nedostal přes Mbayeho.
     
    5
    Cagliari zahrávalo další rohový kop. Centrovaný míč přiletěl na přední tyč, odkud jej do bezpečí odhlavičkoval skvěle postavený Adama Soumaoro.
     
    6
    Domácí pokračují v sérii rohových kopů. Další parádní centr přiletěl na přední tyč, odkud jej Godín dokonce prodloužil na zadní tyč, ale dobíhající Joao Pedro si nesrovnal krok.
     
    7
    Až nyní se Bologna po delší době dokázala ubránit tlaku domácího Cagliari. Osamocený zadák Antov míč odhlavičkoval daleko ze šestnáctky.
     
    8
    Ibrahima M'Baye vymyslel přihrávku na polovinu soupeře, na kterou si naběhl Nicolás Martín Domínguez, ale toho obral o míč Radja Nainggolan.
     
    9
    Riccardo Orsolini si naběhl na prudkou přihrávku na pravou stranu, jenže jeho centr srazil domácí zadák na rohový kop.
     
    10
    Bologna zahrávala svůj první rohový kop v dnešním souboji. Centrovaný míč přiletěl na zadní tyč, ale skákající Antov hlavou poslal míč nad břevno.
     
    11
    Alessio Cragno dlouho otálel s odkopem míče od vlastní branky. Nákop domácího brankáře letěl na levou stranu, ale tam nebyl nikdo v tmavém.
     
    12
    Na hřišti se po jednom ze soubojů udála taková menší strkanice. Hodně aktivní v ní byl Giovanni Simeone, který si vyměnil názor s Mbayem.
     
    13
    Orsolini táhl akci hostujícího celku po pravém křídle. Aktivní fotbalista si míč předkopl daleko před sebe, jenže přízemním centrem trefil obránce.
     
    14
    Nahitan Nández dohnal prudkou přihrávku až k rohovému praporku, kde se výborně otočil a odcentroval do vápna. Důrazný Simeone hlavičkoval hodně mimo.
     
    15
    Giovanni Simeone sice zasáhl prudký centr v pokutovém území, ale podle asistenta rozhodčího stál v době přihrávky v ofsajdu. Jeho pokus hostující brankář stejně chytil.
     
    16
    Žlutou kartu dostává Nahitan Nández (Cagliari Calcio).
     
    17
    Bologna se snad poprvé v dnešním souboji usadila na polovině domácího celku, jenže hosté kombinují daleko od velkého vápna.
     
    18
    Giovanni Simeone si v souboji se svým strážcem na polovině hrací plochy pomohl nedovoleným zákrokem, což neuniklo zraku hlavního rozhodčího.
     
    19
    Riccardo Orsolini nabral vysokou rychlost na pravé straně a prošel s míčem až na hranici velkého vápna. Jeho pokus levačkou zablokoval obránce.
     
    20
    Diego Godín nyní uklidňuje rozehrávku domácího Cagliari na vlastní polovině. Zkušený stoper nakonec vymyslel přihrávku na pravou stranu, ale tam neměl spoluhráče.
     
    21
    Cagliari právě vstřelilo branku!
    Domácí Cagliari se po dalším rohovém kopu dostává do vedení! Na povedený centr od rohového praporku si na malém vápně naskočil DANIELE RUGANI a prudkou hlavičkou rozvlnil síť.
    21. Daniele RUGANI - 1:0
     
    23
    Bologna se ihned vydala do útoku se snahou o rychlou odpověď. Zadáci domácího celku si však dali dobrý pozor a postup Orsolinoho po pravé straně zastavili.
     
    24
    Łukasz Skorupski si dal pozor na prudkou přihrávku za obranu hostujícího celku, vyrazil na hranici velkého vápna a schoval míč do rukavic.
     
    25
    Antov poslal nákop na polovinu hostujícího celku, jenže jeho pobídku nepochopil nikdo v bílém dresu. Napadající Simeone se málem dostal k míči.
     
    26
    Nicolás Martín Domínguez dostal přihrávku na hranici velkého vápna, zpětnou přihrávkou našel Sansoneho, ale tomu v zakončení zamezil Marin.
     
    27
    Antov při návratu na vlastní polovině dohrál soupeře a vidí žlutou kartu.
     
    28
    Simeone spěchal za přihrávkou na levou stranu hrací plochy, jenže si nedokázal v souboji míč přikrýt tělem a získal pro Cagliari jen vhazování.
     
    29
    Domácí celek zahrával další rohový kop. Centrovaný míč opět mířil na Rugoniho, ale hostující brankář Skorupski tentokrát vyrazil ven z branky a ukryl míč do rukavic.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina dnešního souboje a zatím sledujeme velmi bojovný fotbal. Domácí Cagliari je o něco aktivnější a zaslouženě vede.
     
    31
    Nicolás Martín Domínguez zůstává ležet na trávníku po hlavičkovém souboji na polovině hřiště a potřebuje ošetření. Hostující hráč se drží za tříslo.
     
    32
    Diego Godín si chytrým naznačením poslal Sansoneho na opačnou stranu a bez problémů rozehrál směrem vpřed. Jeho nákop odvrátila obrana Bologni na další roh.
     
    33
    Střídání v týmu Bologna FC: ze hřiště odchází Nicolás Martín Domínguez, přichází Jerdy Schouten.
     
    34
    Alfred Duncan se po rohovém kopu opřel zpoza velkého vápna do odraženého míče, nicméně jeho projektil srazil obránce na další roh.
     
    35
    Domácí se po pádu Simeoneho na hranici velkého vápna dožadovali odpískání pokutového kopu, ale rozhodčí jasným gestem ukázal jen kop od branky.
     
    36
    Musa Barrow se po levém křídle prodral až na malé vápno, jenže tam si jej vzal do parády zkušený Diego Godín, který jej vytlačil ze šestnáctky.
     
    37
    Do rozehrávky Cagliari se musel znovu zapojit také domácí brankář. Jeho nákop nyní směřoval na pravé křídlo, ale tam nebyl nikdo v červeném.
     
    38
    Roberto Soriano získal na polovině hrací plochy odražený míč a přenesl hru na levou stranu. Bologna se stále dostává do zakončení jen těžko.
     
    39
    Adama Soumaoro rozběhl přihrávkou na střed hřiště Sansoneho, který posunul míč na pravé křídlo, jenže centru do šestnáctky se hosté nedočkali.
     
    40
    Domácí brankář Cragno si dal pozor na vysoký centr z pravé strany hrací plochy a schoval míč do rukavic. Gólman domácího celku poté nakopl míč vpřed.
     
    41
    Roberto Soriano byl o krok později v souboji na polovině hřiště a poslal Joao Pedra k zemi. Domácí celek bude rozehrávat další přímý kop.
     
    42
    Riccardo Orsolini se pustil do menší potyčky a Razvanem Marinem. Hlavní rozhodčí byl u fotbalistů velmi rychle a oba kohouty odtáhl od sebe.
     
    43
    Riccardo Orsolini prošel po pravém křídle do pokutového území, kde se chytrou kličkou zbavil soupeře, ale z ostrého úhlu už nestačil odcentrovat.
     
    44
    Mattias Svanberg zboural na polovině hřiště domácího útočníka Simeoneho, který dnes hraje fantastické utkání. Domácí mají k dobru další přímý kop.
     
    45
    João Pedro fauloval v souboji na polovině soupeře Antova a nabídl rozehrávku hostujícímu celku. Domácí Cagliari už chce dohrát první půli s nulou vzadu.
     
    45+1
    Nastavují se dvě minuty!
     
    45+2
    Mattias Svanberg se dostal k odraženému míči na vlastní polovině. Hostující hráč poslal přihrávku na Orsoliniho, ale ten se k odcentrování nedostal.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    První poločas končí! Po úvodní pětačtyřicetiminutovce mohou být spokojenější fotbalisté domácího Cagliari. Domácí celek vlétl do zápasu o něco aktivněji a vybojoval si velké množství standardních situací. O úvodní branku se ve 21. minutě postaral Daniele Rugani. Bologna byla směrem vpřed naprosto bezzubá. Do kabin se proto odchází za stavu 1:0.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Cagliari Calcio: ze hřiště odchází Daniele Rugani, přichází Luca Ceppitelli.
     
    47
    Domácí celek pokračuje ve své aktivitě i po změně stran. Cagliari se vydalo do útoku nákopem na levou stranu, ale přihrávka prolétla do autu.
     
    48
    Nicola Sansone si naběhl na krásný centr z pravé strany hrací plochy a opřel se do míče z voleje. Jeho projektil domácí brankář hravě lapil.
     
    49
    Gabriele Zappa dostal přihrávku do těžké pozici na pravé straně hrací plochy. Následný nákop se však domácímu hráči vůbec nepovedl. Míč skončil v autu.
     
    50
    Giovanni Simeone na levé straně naháněl přihrávku do pokutového území, jenže si podle rozhodčího pomohl zatažením obránce za dres.
     
    51
    Riccardo Orsolini dostal přihrávku na pravou stranu, nicméně kolem důrazného Nándeze neprošel do pokutového území. Cagliari brání pozorně.
     
    52
    Mattias Svanberg si v hlavičkovém souboji na polovině hřiště pomohl nedovoleným zákrokem a nabídl domácím rozehrávku dalšího přímého kopu.
     
    53
    Gabriele Zappa v souboji na polovině hřiště opět přetlačil soupeře a rozehrál nákopem na levou stranu. Cagliari zatím kraluje na trávníku.
     
    54
    Hra je přerušena! Jeden z domácích fotbalistů zůstává po souboji ležet v pokutovém území a drží se za levou nohu.
     
    55
    Giovanni Simeone už je zpátky na nohou a podle všeho bude schopen nadále pokračovat ve hře. Bologna bude rozehrávat od své branky.
     
    56
    Giovanni Simeone se krátce po svém zranění znovu pustil do hlavičkového souboje na polovině hřiště a prodloužil míč jen k obráncům.
     
    57
    Lorenzo De Silvestri dostal přihrávku na pravou stranu, nicméně jeho krátký centr zastavil skvěle postavený Diego Godín.
     
    58
    Bologna zahrávala rohový kop. Centrovaný míč přiletěl k přední tyči, ale dobře postavený obránce Godín jej z voleje odkopl do bezpečí.
     
    59
    Nicola Sansone si naběhl na přihrávku na hranici velkého vápna, sklepl míč pod sebe, ale dobíhající Ibrahima M'Baye zakončit nedokázal.
     
    60
    Je za námi hodina dnešního souboje a domácí Cagliari si nadále drží těsné vedení. Bologna je po změně stran aktivnější, ale šance si vytváří jen těžko.
     
    61
    Střídání v týmu Cagliari Calcio: ze hřiště odchází Giovanni Simeone, přichází Leonardo Pavoletti.
     
    62
    Adama Soumaoro se hnal do pokutového území, jenže na prudký centr nedosáhl. K zakončení hostujícímu hráči scházel snad krok.
     
    63
    Riccardo Orsolini se skvěle vrátil na vlastní polovinu a včasným skluzem odehrál míč do autu. Cagliari bude vhazovat.
     
    64
    Adama Soumaoro si dal pozor na další kolmici směřující na Simeoneho a před domácím útočníkem zakopl míč do bezpečí.
     
    65
    Střídání v týmu Bologna FC: ze hřiště odchází Ibrahima M'Baye, přichází Emanuel Vignato.
    Střídání v týmu Bologna FC: ze hřiště odchází Riccardo Orsolini, přichází Andreas Skov Olsen.
     
    66
    Střídající Vignato ihned táhl akci hostujícího celku po pravé straně. Jeho centr však přiletěl jen do míst, kde kralovali zadáci v červených dresech.
     
    67
    Nicola Sansone vybojoval odražený míč na polovině hrací plochy a následně jej poslal do šestnáctky. Nikdo z hostů se do zakončení nedostal. Bologna však zvyšuje tempo.
     
    68
    Mattias Svanberg si skvěle pokryl míč u rohového praporku a napadající Radja Nainggolan jej zatažením za dres poslal k zemi.
     
    69
    Nahitan Nández se prosmýkl do pokutového území a pokusil se o technické zakončení na zadní tyč. Jeho pokus však obličejem zastavil obránce.
     
    70
    Do konce dnešního souboje zbývá posledních dvacet minut. Alfred Duncan si na polovině hřiště skvěle pokryl míč tělem a nechal se faulovat.
     
    71
    Gabriele Zappa na pravé straně dostal volný prostor, prošel na polovinu hostujícího celku, jenže svým centrem nenašel spoluhráče.
     
    72
    Alfred Duncan zavíral situaci u zadní tyče v pokutovém území. Domácí fotbalista se dokonce dostal do zakončení volejem, ale jeho pokus proskákal kolem zadní tyčky.
     
    73
    Adama Soumaoro diriguje rozehrávku Bologni na polovině soupeře.Hostující celek však potřebuje hrát na opačné straně hrací plochy.
     
    74
    Emanuel Vignato dostal přihrávku do prostoru na levou stranu, jenže vysokým centrem neoslovil nikoho v bílém dresu. Domácí obrana hraje na jedničku.
     
    75
    Bologna zahrávala rohový kop. Centrovaný míč se snesl na malé vápno, nicméně připravení zadáci Cagliari opět dokázali zasáhnout.
     
    76
    Střídání v týmu Bologna FC: ze hřiště odchází Mattias Svanberg, přichází Rodrigo Palacio.
    Střídání v týmu Bologna FC: ze hřiště odchází Valentin Antov, přichází Gary Medel.
     
    77
    Leonardo Pavoletti táhl rychlý protiútok domácího celku, jenže přišel o míč v kritickém prostoru patnáct metrů před šestnáctkou. Hosté ale rychlý brejk vůbec nerozjeli.
     
    78
    Gabriele Zappa se na pravé straně tlačil do pokutového území, nicméně Adama Soumaoro jej čistým zákrokem tělem nepustil do nebezpečného prostoru.
     
    79
    Medel uspěl v hlavičkovém souboji na polovině hřiště a prodloužil míč na polovinu soupeře. K volnému balónu se dobíhající Palacio dostal až za čárou.
     
    80
    Střídání v týmu Cagliari Calcio: ze hřiště odchází Răzvan Marin, přichází Alessandro Deiola.
     
    81
    Adama Soumaoro poslal nákop na hranici velkého vápna, jenže Roberto Soriano se nedostal do zakončení. Bologna nezískala ani roh.
     
    82
    Soriano si nabíhal na sraženou přihrávku do pokutového území, jenže si míč předkopl daleko před sebe a už jej nedohnal na trávníku.
     
    83
    Střídání v týmu Cagliari Calcio: ze hřiště odchází Gabriele Zappa, přichází Kwadwo Asamoah.
    Střídání v týmu Cagliari Calcio: ze hřiště odchází João Pedro, přichází Alberto Cerri.
     
    84
    Alessandro Deiola poslal nákop na polovinu soupeře. Za jeho pobídkou spěchal Radja Nainggolan, ale brankář Skorupski byl u balónu dříve.
     
    85
    Rodrigo Palacio dostal přihrávku na hranici velkého vápna, kde se chtěl otočit kolem obránce, ale důrazný Diego Godín skvělým vypíchnutím ještě vyšperkoval svůj výkon.
     
    86
    Palacio se ještě dohadoval s rozhodčím po předchozí akci hostující Bologni. HOsté se domnívali, že Godín zahrál rukou, ale penalta se nepíská.
     
    87
    Radja Nainggolan se na levé straně tlačil k odcentrování, ale prudkou přízemní pobídkou trefil jen prvního soupeře před sebou.
     
    87
    Žlutou kartu dostává Jerdy Schouten (Bologna FC).
     
    88
    Diego Godín zůstává po dalším souboji ležet na trávníku a drží se za pravé stehno. Uvidíme, zda zkušený stoper dnešní duel dohraje.
     
    89
    Musa Barrow fauloval přímo před očima čárového rozhodčího a může být rád, že za následné bouchnutí do zad soupeře neviděl žlutou kartu.
     
    90
    Žlutou kartu dostává Alberto Cerri (Cagliari Calcio).
     
    90+1
    Nastavuje se pět minut!
     
    90+2
    Ragnar Klavan nakopl míč na polovinu Bologny, kde se o balón ještě popral Alessandro Deiola. Domácí hráč získal pro Cagliari cenné sekundy k dobru.
     
    90+3
    Nahitan Nández dlouho otálel s rozehrávkou z pravé strany hrací plochy. Hlavní rozhodčí mu dal jasným gestem najevo, že příště to bude za kartu.
     
    90+4
    Radja Nainggolan nakopl míč na hranici velkého vápna, kde jeden z hostujících fotbalistů doslova složil Deiolu. Rozhodčí do píšťalky nefoukl.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Cagliari nakonec zvládlo duel s Bolognou a vítězí 1:0. Domácí celek vlétl do zápasu o něco aktivněji a vybojoval si velké množství standardních situací. O úvodní branku se ve 21. minutě postaral Daniele Rugani. Bologna zvýšila aktivitu až ve druhém poločase, ale až na několik závarů si nevypracovala vůbec nic.
     
    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 0:4. Rohy: 10:4. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 13:17.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Dobrou noc! (22:39:39)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 21. Rugani (Nainggolan)

    Karty:   16. Nández (CAG), 90. Cerri (CAG) – 27. Antov (BLG), 87. J. Schouten (BLG)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 0:4. Rohy: 10:4. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 13:17.
    Cagliari Calcio: Cragno – Klavan, Godín, Rugani (46. Ceppitelli) – Nández, Marin (80. Deiola), Nainggolan, Duncan, Zappa (83. Asamoah) – João Pedro (83. Cerri), Simeone (61. Pavoletti).
    Náhradníci: Aresti, Vicario – Asamoah, Calabresi, Carboni, Ceppitelli, Cerri, Deiola, Pavoletti, Tripaldelli, Pereiro, Walukiewicz.

    Bologna FC: Skorupski – De Silvestri, Antov (76. Medel), Soumaoro, M'Baye (65. Vignato) – Domínguez (33. J. Schouten), Svanberg (76. Palacio) – Orsolini (65. Skov Olsen), R. Soriano, N. Sansone – Barrow.
    Náhradníci: A. Da Costa, Ravaglia – Juwara, Khailoti, Medel, Palacio, A. Poli, Skov Olsen, J. Schouten, Vignato.
    bahis siteleri