Muži HS137, Oberstdorf Vítěz: S. Kraft (AUT) (kon.)
konec
Muži HS137, Oberstdorf

Vítěz: S. Kraft (AUT)

Pátek 05.03.2021, 17:00 • Schattenbergschanze • Mistrovství světa v klasickém lyžování - skoky na lyžích
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 17:00.
     
    Všem fanynkám a fanouškům zimních sportů přeju krásný páteční podvečer! Vítám vás při sledování mužského skoku na lyžích, u závodu na velkém můstku.
     
    Průběžné pořadí Světového poháru (25/31):

    1. Halvor Egner Granerud (NOR) 1 544 bodů
    2. Markus Eisenbichler (GER) 1 018
    3. Kamil Stoch (POL) 944
    4. Robert Johansson (NOR) 774
    5. Dawid Kubacki (POL) 758
    6. Anže Lanišek (SLO) 749
    7. Piotr Żyła (POL) 743
    8. Rjoju Kobajaši (JPN) 659
    9. Marius Lindvik (NOR) 612
    10. Karl Geiger (GER) 566
    ...
    68. Viktor Polášek (CZE) 4
    72. Čestmír Kožíšek (CZE) 2
     
    Muži mají za sebou v rámci mistrovství světa už závod na středním můstku, v němž životního úspěchu dosáhl Piotr Żyła, Polák získal zlato. Druhé místo obsadil Karl Geiger, třetí byl Anže Lanišek. "Až" čtvrtý a bez medaile skončil lídr Světového poháru Halvor Egner Granerud, Nor doplatil na špatný skok v prvním kole.

    Někteří muži si střihli i závod mixu, tedy družstvo složené ze dvou žen a dvou mužů. Zlatá medaile z Oberstdorfu zůstala Německu, stříbro putovalo do Norska, bronz do Rakouska.

    Sportovní tragédie postihla vedoucího muže Světového poháru a velkého favorita na zisk zlaté medaile Halvora Egnera Graneruda, který byl pozitivně testován na koronavirus a dnešního závodu ani toho víkendového týmového se tak už nezúčastní.
     
    Páteční kvalifikaci ovládl Stefan Kraft, který ukázal, že mu velký můstek v Oberstdorfu svědčí. Druhou příčku pro sebe uzmul Johann André Forfang, třetí pozici vybojoval Markus Eisenbichler. Do hlavního závodu se probojovala i čtveřice českých závodníků. Viktor Polášek a Vojtěch Štursa obsadili pozice ve čtvrté desítce, Čestmír Kožíšek a Filip Sakala v páté.
     
    Startovní listina:

    1. Sergej Tkačenko (KAZ)
    2. Vojtěch Štursa (CZE)
    3. Andrei Feldorean (ROU)
    4. Eetu Nousiainen (FIN)
    5. Jevhen Marusjak (UKR)
    6. Andrew Urlaub (USA)
    7. Filip Sakala (CZE)
    8. Danil Vassiljev (KAZ)
    9. Vitalij Kaliničenko (UKR)
    10. Matthew Soukup (CAN)
    11. Čestmír Kožíšek (CZE)
    12. Casey Larson (USA)
    13. Viktor Polášek (CZE)
    14. Děnis Kornilov (RSF)
    15. Danil Sadrejev (RSF)
    16. Vladimir Zografski (BUL)
    17. Dominik Peter (SUI)
    18. Artti Aigro (EST)
    19. Niko Kytösaho (FIN)
    20. Cene Prevc (SLO)
    21. Jan Hörl (AUT)
    22. Simon Ammann (SUI)
    23. Antti Aalto (FIN)
    24. Jevgenij Klimov (RUS)
    25. Džunširo Kobajaši (JPN)
    26. MacKenzie Boyd-Clowes (CAN)
    27. Michail Nazarov (RUS)
    28. Severin Freund (GER)
    29. Peter Prevc (SLO)
    30. Gregor Deschwanden (SUI)
    31. Martin Hamann (GER)
    32. Philipp Aschenwald (AUT)
    33. Johann André Forfang (NOR)
    34. Keiči Sato (JPN)
    35. Stefan Kraft (AUT)
    36. Bor Pavlovčič (SLO)
    37. Andrzej Stękała (POL)
    38. Daniel Huber (AUT)
    39. Pius Paschke (GER)
    40. Jukija Sato (JPN)
    41. Daniel-André Tande (NOR)
    42. Karl Geiger (GER)
    43. Marius Lindvik (NOR)
    44. Rjoju Kobajaši (JPN)
    45. Piotr Żyła (POL)
    46. Anže Lanišek (SLO)
    47. Dawid Kubacki (POL)
    48. Robert Johansson (NOR)
    49. Kamil Stoch (POL)
    50. Markus Eisenbichler (GER)
     
    Ve zkušebním kole potvrdil parádní formu Stefan Kraft. Rakouský skokan doletěl na značku 136,5 metru a druhého Kubackého za sebou nechal o více jak sedm bodů, třetí skončil Eisenbichler. Z Čechů se nejvíce zadařilo Viktoru Poláškovi, který obsadil 38. příčku.
     
    Závod začal.
     
    1
    Závod odstartoval skokem dlouhým 103 metrů Kazach Sergej Tkačenko. Postup do druhého kola by byl v tomto případě překvapením.
     
    2
    První z českých reprezentantů Vojtěch Štursa soka neporazil. Sice jej přeskočil o dva a půl metru, avšak odečet oproti Kazachovi byl až příliš vysoký.
    Vojtěch Štursa
     
    3
    Rumunský skokan Andrei Feldorean na své poměry předvedl velmi slušný skok. Teprve dvacetiletý závodník zapsal 101 metrů, je zatím poslední, třetí.
     
    4
    Máme nového vedoucího muže. Eetu Nousiainen přeskočil ostatní protivníky výrazně, za skok hodnoty 110 metrů vede o více jak dvanáct bodů.
     
    5
    Poněkud překvapivě postoupil do hlavního závodu také Jevhen Marusjak. A ukázal, že ne náhodou! Ukrajinec je za 109 metrů druhý.
     
    6
    Nejkratší pokus ze všech předvedl Andrew Urlaub. I v hlavním závodě Američan útočí na nepopulární poslední příčku, 93 metrů je hodně slabým pokusem.
     
    7
    Ani Filip Sakala podle očekávání nepostoupí. Druhý z českých skokanů doskočil na značku 103,5 metru, pod sebe dostal Feldoreana a Urlauba.
    Filip Sakala
     
    8
    Kazaši mají naději v teprve šestnáctiletém Danilovi Vassiljevovi. Kvalitami ale zatím na postup do druhého kola nestačí, v tom prvním předvedl 99 metrů.
     
    9
    Parádní skok vystřihl Vitalij Kaliničenko. Ukrajinec skočil 119,5 metru a má naději, že by se mohl podívat do druhého kola. To by bylo velké překvapení!
     
    10
    Matthew Soukup nemá formu, což na velkém můstku v Oberstdorfu jen potvrdil. Kanaďan určitě umí dále než za 102 metrů.
     
    11
    Krátký skok pro Čestmíra Kožíška, jenž zapisuje do statistik 112,5 metru. Oproti zkušebnímu kolu se polepšil jen o půl metru, český skokan se posouvá na druhou pozici za Kaliničenka, ale na můstku je ještě dostatek skokanů, kteří by Kožíška měli porazit.
    Čestmír Kožíšek
     
    12
    Američanům se nedaří. Podobně jako Urlaub, tak i Casey Larson selhal, s 93,5 metry porazil pouze krajana.
     
    13
    Druhé kolo bude bez české účasti. Viktor Polášek nepotvrdil pozici reprezentační jedničky, mizerných 102 metrů znamená až desátou pozici.
    Viktor Polášek
     
    14
    O účast mezi nejlepší třicítkou si hlasitě říká Děnis Kornilov. Zkušený Rus doplachtil na 123 metrů a střídá Kaliničenka v čele.
     
    15
    Danil Sadrejev nemá formu. S krajanem Kornilovem se neměl žádnou šanci měřit, za 103 metrů je až devátý, bez šance na postup.
     
    16
    Velezkušený Bulhar Vladimir Zografski doplatil na nepříjemný zadní vítr. 109,5 metru a čtvrté místo. O jeden bod prohrál s Kožíškem.
     
    17
    Solidní skok předvedl Dominik Peter. Rusko-ukrajinskou dvojici v čele neohrozil, avšak za 114,5 metru se řadí hned za ni.
     
    18
    Výbornou formu z posledních dnů potvrdil Artti Aigro. Estonec využil dobrého větru a jako první o metr pokořil stotřicetimetrovou hranici. Vedení o 9,2 bodu.
    Artti Aigro
     
    19
    Pro skok Nika Kytösaha se snížilo nájezdové okno na desítku, původně se skákalo z dvanáctky. Fin zapsal 116,5 metru, je třetí.
     
    20
    Z desítky vystřihl Cene Prevc parádních 129,5 metru. Jasný útok nejen na postupovou třicítku, ale klidně i na patnáctku! Vedení o více jak jedenáct bodů.
    Cene Prevc
     
    21
    Jan Hörl měl problémy při dopadu, ale se 127,5 metry musí být spokojen. Je druhý a pro jistotu postupu potřebuje jeden horší skok.
     
    22
    Rakušan se dočkal jistoty postupu okamžitě. Zkušený Simon Ammann totiž doletěl na značku 118 metrů zařadil se na čtvrtou pozici.
     
    23
    Kdo je bez šance na postup, to je Antti Aalto. Finská jednička v těžkém větru skočila 113 metrů. Osmé místo.
     
    24
    Závody na velkém můstku Jevgenijovi Klimovovi svědčí. Rovných 120 metrů pro ruskou jedničku a jistý postup.
     
    25
    Džunširo Kobajaši pouští do druhého kola Simona Ammana. Japonský skokan je za 114 metrů až pátým pod čarou, to nejspíše stačit nebude.
     
    26
    MacKenzie Boyd-Clowes na dobrý výkon ze zkušebního kola nenavázal. V silném protivětru dopadl jen na 116 metrů.
     
    27
    Před začátkem mistrovství světa ztratil výbornou formu Michail Nazarov. Při skoku dlouhém 112 metrů mu nezbylo nic jiného než se smutně chytnout za hlavu.
     
    28
    Velmi slušný skok od Severina Freunda. 122,5 metru značí jistý postup, první z německých skokanů poskočil na třetí příčku.
     
    29
    Peter Prevc se po ošklivém pádu ve zkušebním kole dal dohromady a je připraven závodit. Nejstarší z bratrské trojice vystřihl 126,5 metru, nestačí pouze na mladšího sourozence Ceneho.
     
    30
    První třicítku skákajících uzavřela švýcarská jednička Gregor Deschwanden. 124 metrů a jasný postup, na senzační postup čeká Vitalij Kaliničenko, potřebuje jeden pokažený skok.
     
    31
    Martin Hamann ukrajinského skokana do druhého kola nepustil. Druhý z Němců zvládl 121,5 metru, osmá pozice stačí na postup.
     
    32
    S těžšími podmínkami si Philipp Aschenwald poradil obstojně. Vítr proti ztratil na intenzitě a Rakušan spadl na 123,5 metrech. Pátá pozice.
     
    33
    Na fantastický skok v kvalifikaci Johann André Forfang nenavázal, ale i 128,5 metru je dobrým počinem. Nor jde na třetí místo za dvojici Prevců.
     
    34
    Včera pátý v kvalifikace a nejlepší z Japonců byl Keiči Sato. I on skočil velmi solidně, na značku 126,5 metru, navíc doplněných o pěkný telemark. Japonec je třetí.
     
    35
    To je útok na medaile! Stefan Kraft potvrdil parádní formu, tu skutečně naladil ideálně. 132 metrů, od rozhodčích po škrtání tři devatenáctky. Rakouský borec vede rozdílem 12,7 bodu!
    Stefan Kraft
     
    36
    Bor Pavlovčič skočil 122 metrů, posléze měl i velké problémy při dopadu, kdy se mu rozjely nohy. Slovinec aktuálně uzavírá první desítku.
     
    37
    Andrzej Stękała prožívá životní sezónu, ale formu na světový šampionát nenaladil úplně ideálně. Za 121,5 metrů putuje těsně za Pavlovčiče.
     
    38
    Svůj nejlepší skok si Daniel Huber schoval na nejlepší možnou chvíli! Dokonce o metr přeskočil Krafta, ale měl větší odečet za vítr a horší stylové známky. Proto je o 6,1 bodu "až" druhý.
     
    39
    Pius Paschke spadl na zem ve vzdálenosti 129,5 metru a německý reprezentant je spokojený se svým výkonem. Řadí se za rakouské duo.
     
    40
    Velké problémy měl ve vzduchu Jukija Sato, přesto skok natáhl na parádních 134 metrů. S výraznou podporou větru proti střídá Paschkeho na třetí pozici.
     
    41
    Poslední desítku otevřel Daniel-André Tande výkonem dlouhým 131 metrů. Nor je šestý, na Krafta ztrácí přes čtrnáct bodů.
     
    42
    Karl Geiger umí načasovat formu na velké závody, ale na skvělý skok Krafta neměl nárok. Stříbrný medailista ze středního můstku zapsal 132 metrů, je čtvrtý.
     
    Bor Pavlovčič byl diskvalifikován kvůli nevyhovujícím lyžím. Slovinec pouští do druhého kola Vitalije Kaliničenka!
     
    43
    Nejlepší Norem je prozatím Marius Lindvik, avšak se skokem hodnoty 127,5 metru není spokojený. Těsně o sedm desetin poráží krajana Tandeho.
     
    44
    Pro Rjoja Kobajašiho končí závod předčasně! Před jeho odjezdem z můstku se otočil vítr, skok dlouhý 117,5 metru by ale na postup ještě stačil. Jenže Japonci zahranila pravá lyže a výsledkem byl pád. Ve druhém kole se představí MacKenzie Boyd-Clowes.
    Pád Rjoja Kobajašiho
     
    45
    Mistr světa ze středního můstku Piotr Żyła by určitě rád zopakoval životní úspěch. Za 130,5 metru ztrácí na Krafta 9,4 bodu.
     
    46
    Anže Lanišek doplachtil na značku 126,5 metru a vešel se do první desítky, konkrétně na osmé místo. Pro boje o medaile ovšem musí ve druhém kole pár metrů přidat.
     
    47
    Druhé kolo slibuje velké drama. Dawid Kubacki doskočil na 130,5 metru, avšak doplatil za velký odečet za vítr. Proto se Polák zařadil "až" na sedmou příčku.
     
    48
    Nejlepším z Norů bude po prvním kole Robert Johansson. Závodník pověstný svým knírkem má navíc dobře nakročeno k medaili, za 129,5 metru je druhý o čtyři desetiny před Huberem.
     
    49
    Kamil Stoch není ve formě. Rovných 120 metrů pro polského reprezentanta, jenž se může rozloučit s bojem o stupně vítězů. Aktuálně otevírá třetí desítku.
     
    50
    Svůj první skok nezvládl ani Markus Eisenbichler. V těžkých podmínkách zapsal slabých 122,5 metru. Němec je na 16. místě a i on se nejspíše může rozloučit s bojem o medaile.
     
    První kolo skončilo.
     
    Pořadí po prvním kole:

    1. Stefan Kraft (AUT) 137,8 bodů
    2. Robert Johansson (NOR) 132,1
    3. Daniel Huber (AUT) 131,7
    4. Jukija Sato (JPN) 128,7
    5. Piotr Żyła (POL) 128,4
    6. Karl Geiger (GER) 127,7
    7. Pius Paschke (GER) 125,6
    8. Dawid Kubacki (POL) 125,1
    8. Cene Prevc (SLO) 125,1
    10. Anže Lanišek (SLO) 124,6
    11. Marius Lindvik (NOR) 124,3
    12. Daniel-André Tande (NOR) 123,6
    13. Peter Prevc (SLO) 122,6
    14. Keiči Sato (JPN) 121,3
    15. Johann André Forfang (NOR) 119,6
    16. Markus Eisenbichler (GER) 118,5
    17. Gregor Deschwanden (SUI) 118,0
    18. Jan Hörl (AUT) 117,7
    19. Philipp Aschenwald (AUT) 117,1
    20. Severin Freund (GER) 114,7
    21. Artti Aigro (EST) 113,9
    22. Kamil Stoch (POL) 112,9
    23. Jevgenij Klimov (RUS) 111,4
    24. Andrzej Stękała (POL) 109,7
    25. Martin Hamann (GER) 109,4
    26. Simon Ammann (SUI) 106,6
    27. Děnis Kornilov (RUS) 104,7
    28. Niko Kytösaho (FIN) 98,9
    29. Vitalij Kaliničenko (UKR) 98,2
    30. MacKenzie Boyd-Clowes (CAN) 97,0
    ...
    36. Čestmír Kožíšek (CZE) 83,7
    41. Vojtěch Štursa (CZE) 67,6
    42. Filip Sakala (CZE) 65,1
    46. Viktor Polášek (CZE) 59,2
     
    Stefan Kraft má po prvním kole nejblíže k zisku mistrovskému titulu na velkém můstku. Rakouský skokan potvrdil parádní formu z kvalifikace a zkušebních skoků, perfektně zaplacený skok hodnoty 132 metrů nikdo překonat nedokázal. S odstupem 5,7 bodu druhý je Nor Robert Johansson, jenž doletěl na značku 129,5 metru. Překvapivě třetí je další z Rakušanů Daniel Huber, který vytěžil výborných podmínek a doplachtil na 133 metrů, avšak kvůli většímu odpočtu za vítr a horším stylovým známkám za krajanem Kraftem zaostal.

    Za zmínku stojí postup Vitalije Kaliničenka. Ukrajinský skokan skákal jako devátý v pořadí s zapsal na své poměry fantastických 119,5 metru. Dlouho čekal v napětí, zda mu to bude stačit na nejlepší třicítku. Stačilo, radovat se mohl začít po diskvalifikaci Pavlovčiče.

    Ani jednomu ze čtveřice českých reprezentantů se nepodařilo proniknout do druhého kola. Nejlepší Čestmír Kožíšek skončil na 36. místě, Vojtěch Štursa, Filip Sakala a Viktor Polášek obsadili pozice v poslední páté desítce.
     
    Druhé kolo začne v 18:10.
     
    Začalo druhé kolo.
     
    30
    MacKenzie Boyd-Clowes je šťastným postupujícím, když vytěžil z diskvalifikace Pavlovčiče a pádu Rjoja Kobajašiho. Se 122 metry by klidně mohl pomýšlet na zlepšení.
     
    29
    Snovou sezónu okořenil Vitalij Kaliničenko postupem do druhého kola. Ukrajinec skočil výborně i ve druhém kole. V silném protivětru zapsal 126 metrů, těsně o devět desetin prohrál s Kanaďanem.
     
    28
    Niko Kytösaho se propadá za oba skokany skákající před malou chvílí. V dobrých podmínkách slabých 120,5 metru a výrazná ztráta na kanadsko-ukrajinské duo.
     
    27
    Děnis Kornilov se nezhorší, může se jedině zlepšovat. 118 metrů stačí ruskému skokanovi na vedení o šest a půl bodu.
     
    26
    Simon Ammann svedl těsný souboj s Děnisem Kornilovem, kterého i navzdory metrově horšímu pokusu porazil o tři body.
     
    25
    Švýcarský skokan se na čele dlouho neohřál. Martin Hamann předvedl 123 metrů, ani on si oproti prvnímu kolu nepohorší.
     
    24
    Nejhorší z polské čtveřice byl po prvním kole Andrzej Stękała. 122,5 metru je pod hranice možností polského reprezentanta, ten ale i tak přebírá průběžné vedení.
     
    23
    Jevgenij Klimov v minisouboji se Stękałou neuspěl. S výraznou podporou protivětru sice přeletěl Poláka o tři a půl metru, právě kvůli lepším podmínkám jde ale o tři body za Poláka.
     
    22
    Kamil Stoch vystřihl solidních 129,5 metru a útočí na zlepšení. Jak je zvykem, tak je jeho skok i pěkně stylově ohodnocen, krajana Stękału poráží o více jak deset bodů.
     
    21
    S postupem do druhého kola musí být Artti Aigro. A to i navzdory faktu, že se za 120 metrů aktuálně propadl na pátou příčku.
     
    20
    Se Stochem výrazně prohrál rovněž Severin Freund. Zkušený německý skokan vystřihl 118,5 metru, což značí propad na třetí místo.
     
    19
    Vítr proti výrazně zeslábl, ale to Philippa Aschenwalda vůbec nerozhodilo. Parádních 130 metrů a suverénní vedení.
     
    18
    Jan Hörl nabral velkou výšku a nakonec dopadl na hranici 136,5 metru! Nejdelší skok dnešního dne a první místo o 1,8 bodu před krajanem Aschenwaldem.
     
    Nájezdové okno se snižuje z jedenáctky na desítku.
     
    17
    Švýcarská jednička, Gregor Deschwanden, rakouskou dvojici neohrozila ani zdaleka. Za 126 metrů těsně prohrál i se Stochem.
     
    16
    Markus Eisenbichler bude bez medaile. Sice skočil výborných 134 metrů, jenže neustál dopad a poroučel se do sněhu. Německá jednička se propadla na třetí pozici.
    Pád Markuse Eisenbichlera
     
    15
    Duo Rakušanů Hörl, Aschenwald neporazil ani Johann André Forfang. 123,5 metrů posílá Nora na třetí příčku.
     
    14
    Těsný souboj s před malou chvílí skákajícím Forfangem svedl Keiči Sato. Japonský reprezentant zapsal 128 metrů a po odečtu bodů za vítr a přípočtu bodů za styl má stejný součet jako norský konkurent.
     
    13
    Metrově slušný skok hodnoty 129,5 metru vstřihl Peter Prevc. Slovinec se celkovým pořadím propadne, momentálně je pátý.
     
    12
    Daniel-André Tande čekal a nakonec se dočkal zelené. Se skokem ve druhém kole není spokojený, 120,5 metru a třetí pozice.
     
    11
    Novým lídrem je Marius Lindvik. Norský mladík útočí na výrazný posun, protože 131,5 metru předvedl ve výrazně horších podmínkách, než jaké měli soupeři. Vede o 11,8 bodu.
     
    10
    Ale Lindvik se na čele dlouho neohřál! Anže Lanišek trefil skok z hrany parádně a doplachtil na značku 136,5 metru! V těsném souboji poráží norského protivníka o bod a tři desetiny.
    Anže Lanišek
     
    Jury se rozhodla pro snížení nájezdového okna na devítku.
     
    9
    Prostřední z bratrské trojice Prevců Cene bude spokojený. Slovinský reprezentant doletěl na 129,5 metru a je třetí.
     
    8
    Dawid Kubacki doplatil na špatné podmínky, polský skokan jen bezmocně rozhodil rukama. 119 metrů značí propad až na osmou příčku.
     
    7
    Rozhodnutí snížit nájezdové okno evidentně nebylo dobrým řešením. Pius Paschke skočil slabých 114,5 metru, což znamená posun do druhé desítky.
     
    6
    Karl Geiger měl štěstí, protože se před jeho skokem vítr zvedl a stříbrný medailista toho využil ke 132 metrů. Domácí skokan vede o 8,9 bodu a může pomýšlet na další medaili!
    Karl Geiger
     
    5
    Dobrý skok, navíc do slušného telemarku předvedl Piotr Żyła. Ani 137 metrů mu ovšem kvůli výrazným srážkám za vítr nestačí na první pozici, je druhý o tři body.
     
    4
    Jukija Sato letěl hodně vysoko, ale spadl hodně brzy, jeho skok má nakonec hodnotu 1305 metru. Japonec se propadl na třetí místo.
     
    3
    Karl Geiger má jistotu medaile. Daniel Huber měl životní šanci, ale 123,5 metru je málo. Druhý nejlepší Rakušan po prvním kole je šestý.
     
    2
    Robert Johansson má jisté stříbro, ale klidně by mohl získat i zlato, bude hodně záležet na větru. Norský skokan doplachtil na značku 135,5 metru a Karla Geigera s přehledem porazil o 4,7 bodu.
    Robert Johansson
     
    1
    Stefan Kraft je zlatý! Rakušan udržel nervy na uzdě a výborně zaplacený skok natáhl na 134 metrů. Johanssona nechal za zády rozdílem 4,4 bodu.
    Stefan Kraft
     
    Konec závodu.
     
    Konečné pořadí:

    1. Stefan Kraft (AUT) 276,5 bodů
    2. Robert Johansson (NOR) 272,1
    3. Karl Geiger (GER) 267,4
    4. Piotr Żyła (POL) 264,4
    5. Anže Lanišek (SLO) 258,5
    6. Marius Lindvik (NOR) 257,2
    7. Jukija Sato (JPN) 256,7
    8. Daniel Huber (AUT) 255,3
    9. Cene Prevc (SLO) 253,2
    10. Jan Hörl (AUT) 245,4
    11. Philipp Aschenwald (AUT) 243,6
    12. Daniel-André Tande (NOR) 237,4
    13. Keiči Sato (JPN) 235,9
    13. Johann André Forfang (NOR) 235,9
    15. Dawid Kubacki (POL) 235,8
    16. Peter Prevc (SLO) 233,5
    17. Markus Eisenbichler (GER) 231,8
    18. Pius Paschke (GER) 231,2
    19. Kamil Stoch (POL) 230,0
    20. Gregor Deschwanden (SUI) 228,9
    21. Andrzej Stękała (POL) 219,2
    22. Severin Freund (GER) 218,2
    23. Jevgenij Klimov (RSF) 215,8
    24. Martin Hamann (GER) 215,4
    25. Artti Aigro (EST) 211,2
    26. Simon Ammann (SUI) 211,0
    27. Děnis Kornilov (RSF) 207,8
    28. MacKenzie Boyd-Clowes (CAN) 201,3
    29. Vitalij Kaliničenko (UKR) 200,4
    30. Niko Kytösaho (FIN) 193,9
    ...
    36. Čestmír Kožíšek (CZE) 83,7
    41. Vojtěch Štursa (CZE) 67,6
    42. Filip Sakala (CZE) 65,1
    46. Viktor Polášek (CZE) 59,2
     
    Mistrem světa na velkém můstku se stal rakouský skokan Stefan Kraft. Ten si skvěle načasoval formu a po vítězství v kvalifikaci i obou zkušebních kolech nenašel soupeře ani v hlavním závodu. Zvítězil o 4,4 bodu před Robertem Johanssonem, který také udržel postavení po prvním kole. Druhý skok měl lepší jak vítěz, avšak ztráta po tom prvním byla příliš velká. Po stříbrné medaili na středním můstku vybojoval bronz na velkém Karl Geiger, který z devítky skočil 132 metrů a posunul se na stupně vítězů z šesté příčky po prvním kole.

    Blízko druhé medaili na šampionátu byl Piotr Żyła, ale mistr světa ze středního můstku prohrál s Geigerem o tři body. Za zmínku stojí výborný výkon ukrajinského skokana Vitalije Kaliničenka, jenž se prodral do druhého kola a ve finále vybojoval 29. místo. Ze čtveřice českých reprezentantů ani jeden nepostoupil do druhého kola.
     
    Světový šampionát zítra uzavře v sobotu týmový závod mužů. Ode mě je to pro dnešek vše, u sledování dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (18:56:01)

    Milan Huppert

    Konečné pořadí:
    1. Stefan Kraft (AUT) 276,5 bodů
    2. Robert Johansson (NOR) 272,1
    3. Karl Geiger (GER) 267,4
    4. Piotr Żyła (POL) 264,4
    5. Anže Lanišek (SLO) 258,5
    6. Marius Lindvik (NOR) 257,2
    7. Jukija Sato (JPN) 256,7
    8. Daniel Huber (AUT) 255,3
    9. Cene Prevc (SLO) 253,2
    10. Jan Hörl (AUT) 245,4
    11. Philipp Aschenwald (AUT) 243,6
    12. Daniel-André Tande (NOR) 237,4
    13. Keiči Sato (JPN) 235,9
    13. Johann André Forfang (NOR) 235,9
    15. Dawid Kubacki (POL) 235,8
    16. Peter Prevc (SLO) 233,5
    17. Markus Eisenbichler (GER) 231,8
    18. Pius Paschke (GER) 231,2
    19. Kamil Stoch (POL) 230,0
    20. Gregor Deschwanden (SUI) 228,9
    21. Andrzej Stękała (POL) 219,2
    22. Severin Freund (GER) 218,2
    23. Jevgenij Klimov (RSF) 215,8
    24. Martin Hamann (GER) 215,4
    25. Artti Aigro (EST) 211,2
    26. Simon Ammann (SUI) 211,0
    27. Děnis Kornilov (RSF) 207,8
    28. MacKenzie Boyd-Clowes (CAN) 201,3
    29. Vitalij Kaliničenko (UKR) 200,4
    30. Niko Kytösaho (FIN) 193,9
    ...
    36. Čestmír Kožíšek (CZE) 83,7
    41. Vojtěch Štursa (CZE) 67,6
    42. Filip Sakala (CZE) 65,1
    46. Viktor Polášek (CZE) 59,2
    Pořadí po prvním kole:
    1. Stefan Kraft (AUT) 137,8 bodů
    2. Robert Johansson (NOR) 132,1
    3. Daniel Huber (AUT) 131,7
    4. Jukija Sato (JPN) 128,7
    5. Piotr Żyła (POL) 128,4
    6. Karl Geiger (GER) 127,7
    7. Pius Paschke (GER) 125,6
    8. Dawid Kubacki (POL) 125,1
    8. Cene Prevc (SLO) 125,1
    10. Anže Lanišek (SLO) 124,6
    11. Marius Lindvik (NOR) 124,3
    12. Daniel-André Tande (NOR) 123,6
    13. Peter Prevc (SLO) 122,6
    14. Keiči Sato (JPN) 121,3
    15. Johann André Forfang (NOR) 119,6
    16. Markus Eisenbichler (GER) 118,5
    17. Gregor Deschwanden (SUI) 118,0
    18. Jan Hörl (AUT) 117,7
    19. Philipp Aschenwald (AUT) 117,1
    20. Severin Freund (GER) 114,7
    21. Artti Aigro (EST) 113,9
    22. Kamil Stoch (POL) 112,9
    23. Jevgenij Klimov (RUS) 111,4
    24. Andrzej Stękała (POL) 109,7
    25. Martin Hamann (GER) 109,4
    26. Simon Ammann (SUI) 106,6
    27. Děnis Kornilov (RUS) 104,7
    28. Niko Kytösaho (FIN) 98,9
    29. Vitalij Kaliničenko (UKR) 98,2
    30. MacKenzie Boyd-Clowes (CAN) 97,0
    ...
    36. Čestmír Kožíšek (CZE) 83,7
    41. Vojtěch Štursa (CZE) 67,6
    42. Filip Sakala (CZE) 65,1
    46. Viktor Polášek (CZE) 59,2
    Startovní listina:
    1. Sergej Tkačenko (KAZ)
    2. Vojtěch Štursa (CZE)
    3. Andrei Feldorean (ROU)
    4. Eetu Nousiainen (FIN)
    5. Jevhen Marusjak (UKR)
    6. Andrew Urlaub (USA)
    7. Filip Sakala (CZE)
    8. Danil Vassiljev (KAZ)
    9. Vitalij Kaliničenko (UKR)
    10. Matthew Soukup (CAN)
    11. Čestmír Kožíšek (CZE)
    12. Casey Larson (USA)
    13. Viktor Polášek (CZE)
    14. Děnis Kornilov (RSF)
    15. Danil Sadrejev (RSF)
    16. Vladimir Zografski (BUL)
    17. Dominik Peter (SUI)
    18. Artti Aigro (EST)
    19. Niko Kytösaho (FIN)
    20. Cene Prevc (SLO)
    21. Jan Hörl (AUT)
    22. Simon Ammann (SUI)
    23. Antti Aalto (FIN)
    24. Jevgenij Klimov (RUS)
    25. Džunširo Kobajaši (JPN)
    26. MacKenzie Boyd-Clowes (CAN)
    27. Michail Nazarov (RUS)
    28. Severin Freund (GER)
    29. Peter Prevc (SLO)
    30. Gregor Deschwanden (SUI)
    31. Martin Hamann (GER)
    32. Philipp Aschenwald (AUT)
    33. Johann André Forfang (NOR)
    34. Keiči Sato (JPN)
    35. Stefan Kraft (AUT)
    36. Bor Pavlovčič (SLO)
    37. Andrzej Stękała (POL)
    38. Daniel Huber (AUT)
    39. Pius Paschke (GER)
    40. Jukija Sato (JPN)
    41. Daniel-André Tande (NOR)
    42. Karl Geiger (GER)
    43. Marius Lindvik (NOR)
    44. Rjoju Kobajaši (JPN)
    45. Piotr Żyła (POL)
    46. Anže Lanišek (SLO)
    47. Dawid Kubacki (POL)
    48. Robert Johansson (NOR)
    49. Kamil Stoch (POL)
    50. Markus Eisenbichler (GER)
    Průběžné pořadí Světového poháru (25/31):
    1. Halvor Egner Granerud (NOR) 1 544 bodů
    2. Markus Eisenbichler (GER) 1 018
    3. Kamil Stoch (POL) 944
    4. Robert Johansson (NOR) 774
    5. Dawid Kubacki (POL) 758
    6. Anže Lanišek (SLO) 749
    7. Piotr Żyła (POL) 743
    8. Rjoju Kobajaši (JPN) 659
    9. Marius Lindvik (NOR) 612
    10. Karl Geiger (GER) 566
    ...
    68. Viktor Polášek (CZE) 4
    72. Čestmír Kožíšek (CZE) 2
    bahis siteleri