Valladolid – Getafe 2:1 (kon.) | Elche – Sevilla 2:1 (kon.) | Cádiz – Eibar 1:0 (kon.)
Osasuna – Barcelona 0:2 (kon.)
konec
Real Valladolid
2:1 (2:1)
Getafe CF
Sobota 06.03.2021, 14:00 • Estadio Municipal José Zorrilla (Valladolid) • Španělská LaLiga • 26. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 1:6. Rohy: 1:6. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 16:19. (15:57:02)
     
    Je dobojováno! Domácí celek si připisuje tři body po dobrém začátku utkání, druhý poločas si již obrannou taktikou pohlídali. Getafe bylo ve druhém poločase aktivní, ale moc vyložených šancí nemělo a tři body zůstávají ve Valladolidu.

    Real Valladolid 2:1 Getafe CF
    Branky: 14. Plano (Orellana), 24. Weissman – 37. Jaime Mata (Ünal).
    ŽK: 56. Alcaraz (RVL), 66. Sergio González (trenér) (RVL), 80. Fede (RVL) – 53. Kubo (GET), 57. Nyom (GET).
    ČK: 85. Jaime Mata (GET).
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Hosté to již otevřeli a nikdo z hráčů již nebránil. Dvakrát se tak Valladolid hnal do otevřené obrany, ale v souboji jednoho na jednoho byl nyní pískán útočný faul.
     
    90+3
    Naopak do útoku se po pravé straně dostali domácí, kteří dokonce z pravé strany vyslali nebezpečnou střelu, jenž byla sražena na roh. Sudí ovšem viděli ofsajd.
     
    90+2
    Nejdříve domácí hodně dlouho vhazovali na pravé straně a poté udělali faul. Pokračovat se tak bude standadní situací z hloubi pole.
     
    90+1
    Nad rámec druhého poločasu se bude naprosto zaslouženě nastavovat pět minut. Nastavení začíná vhazováním domácího celku.
     
    90
    Hraje se poslední minuta základní hrací doby a hostující celek obstřeluje branku Valladolidu. Obrana domácích ale nadále odolává.
     
    89
    Střídání v týmu Real Valladolid: ze hřiště odchází Óscar Plano, přichází Luis Pérez.
     
    88
    Střídání v týmu Getafe CF: ze hřiště odchází Carles Aleñá, přichází Francisco Portillo.
    Střídání v týmu Getafe CF: ze hřiště odchází Allan Nyom, přichází David Timor.
     
    87
    Valladolid je již blízko k zisku tří bodů, které by jim pomohly. Getafe se celý druhý poločas snaží, ale chybí kvalita v koncovce či finální přihrávka.
     
    85
    Jaime Mata hrál celé utkání tvrdě, ale teď to přehnal, ukázala se v něm frustrace a neudělal vůbec týmový zákrok. Při faulu se ohnal kopačkou a zasáhl protihráče do nejhorších míst. Sudí s červenou kartou neváhal.
     
    83
    Střídání v týmu Real Valladolid: ze hřiště odchází Fabián Orellana, přichází Jota.
     
    82
    Domácí hráče už chytají také křeče, jeden z nich je nyní napravován u postranní čáry.
     
    80
    Ve vzdušném souboji si počínal nedovoleně domácí Fede, který spíše uklouznul a hráč přes něj předal. I tak čerstvá tvář na hřišti vidí kartu.
     
    79
    Střídání v týmu Getafe CF: ze hřiště odchází Nemanja Maksimović, přichází Ángel Rodríguez.
     
    78
    Getafe kombinovalo v útoku a po centru mohl pokračovat Kubo na pravém křídle, ale píská se ofsajd. Pokračovat se tak bude rozehrávkou domácích.
     
    75
    Poslední minuty nepřipomínají moc zábavný fotbal. Hraje se ve středu hřiště, hodně se přerušuje a nevidíme moc nadějné kombinace.
     
    73
    Valladolid se dostal po levé straně k centrovanému míči, ale ten byl ve vápně odvrácen a Getafe tak může jít do protiakce.
     
    71
    Střídání v týmu Real Valladolid: ze hřiště odchází Sergi Guardiola, přichází Kenan Kodro.
    Střídání v týmu Real Valladolid: ze hřiště odchází Rubén Alcaraz, přichází Fede.
     
    69
    Následovala standardní situace Getafe, která byla zakončena centrovaným padáčkem do vápna. Pro brankáře Roberto snadná úloha, nikdo jej ani neatakoval.
     
    68
    Mohlo být vyrovnáno! Kubo posunul míč na levou stranu vápna, kde si Mata míč rovnal a v záklonu zakončoval, ale míč se do branky nakonec trestuhodně nedostal.
     
    67
    Valladolid v posledních minutách spíše šetří čas a pokouší se v kombinacích nespěchat. Getafe je naprostým opakem.
     
    66
    Žlutou kartu dostává Sergio González (trenér) (Real Valladolid).
     
    65
    Je za námi více jak hodina hry a domácí Real nadále drží vedení z prvního poločasu. V posledních minutách ale tahá za kratší konec.
     
    62
    Getafe začíná hrát mnohem lépe a pokud se mu povede vyrovnat, nebude to překvapení. Uvidíme, zda to domácí Valladolid ustojí.
     
    61
    Po postupné kombinaci si do zakončení naběhl Takefusa Kubo, ale ten u pravé tyčky pokusem na tu vzdálenější nepřekonal skvěle zasahujícího Roberta!
     
    60
    Střídání v týmu Getafe CF: ze hřiště odchází Enes Ünal, přichází Cucho Hernández.
     
    58
    Následně si počínal nedovoleně ve vzdušném souboji také Ünal, po delší prodlevě se tak bude pokračovat rozehrávkou Valladolidu.
     
    57
    Allan Nyom bránil pronikajícího hráče s rukama nahoře a sudí utkání rozjel mariáš, ukazuje totiž další žlutou kartu.
     
    56
    Žlutou kartu dostává Rubén Alcaraz (Real Valladolid), který na levé straně nakopl do kotníku zezadu protihráče. Standardní situace také pro Getafe.
     
    55
    Standardka domácímu celku nevyšla a Getafe se pokusilo jít do protiakce, v útočné fázi se jim ale nic vymyslet nakonec nepovedlo.
     
    53
    Na útočné polovině Valladolidu došlo k faulu a hned se seběhly doktoři, talentovaný Kubo za zákrok vidí žlutou kartu, ale oba hráči šli do souboje dosti podobně.
     
    51
    Pokračuje se v aktivní hře na obou stranách a vypadá to, že oba celky chtějí hrát hodně aktivní fotbal. To se musí líbit.
     
    49
    Následně mohl přidat třetí bod v utkání Fabián Orellana. K němu se dostal míč na hranici vápna, ale jeho skvělá technická střela byla sražena výborným zákrokem Sorii na roh!
     
    48
    Valladolid se pokoušel dostat do vápna, ale centrovaný míč z levé strany do šestnáctky byl zablokován a skončil v autu.
     
    47
    Hosté se dostali do vápna po dobrém nákopu, ale celá akce byla zhacena útočným faulem Maty. Pokračovat se tak bude rozehrávkou od branky Roberta.
     
    46
    Střídání v týmu Getafe CF: ze hřiště odchází Damián Suárez, přichází Takefusa Kubo.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Je za námi první poločas, který vyhrál domácí celek 2:1. Óscar Plano a Shon Zalman Weissman se prosadili v prvních pětadvaceti minutách z hlavičky, ale hosté snížili po špatném výkopu brankou Jaimeho Maty.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    Valladolid rozehrál z hloubi hřiště standardní situaci, ale ve vápně nebyla nakonec zakončena. To bylo nejspíše to poslední, co se v prvním poločase stalo.
     
    43
    Jeden z hráčů chtěl následně odcentrovat od pravé lajny do pokutového území na spoluhráče, ale místo toho našel jen brankáře Soriu.
     
    42
    Nákop do útoku Valladolidu se moc nepovedlo a obrana Getafe hrála se svým brankářem. Ten následně rozjede další útočnou akci.
     
    41
    První poločas nabídl již tři branky a pomalu se dostává do svého finiše. Getafe se nicméně pokouší hrát před brankou Valladolidu.
     
    39
    Hned po rozehrávce přišel skluz na jednoho z hostů a muselo to opravdu bolet. Pokračovat se tak bude rozehrávkou Getafe.
     
    37
    Getafe právě vstřelilo branku!
    Domácí brankář nerozehrál úplně ideálně a jeho odkop byl zachycen. Getafe šlo do otevřené obrany a JAIME MATA dostal přihrávku do vápna, kde udělal kličku obránci a k pravé tyčce snížil stav duelu na jedinou branku.
     
    35
    Následně se opět pokračuje hrou Valladolidu, který se do vápna nyní pokouší dostat po pravé straně. Getafe ale brání dobře a na této straně je nepropustné.
     
    33
    Standardka se nepovedla a Carles Aleñá u lajny zahrál loktem do obličeje domácího hráče. Žlutá karta překvapivě udělena nebyla a pokračuje se rozehrávkou domácích.
     
    32
    Hra pokračovat bude po faulu na pravé straně. Getafe má příležitost dostat se na rozdíl jedné branky, ale nejspíše neuvidíme přímou střelu.
     
    31
    Domácí nakopli míč na levou stranu, kde o něj byli vzápětí obráni, ale jen za cenu autu. Aktivita domácích tak může pokračovat.
     
    29
    Domácí se dostali do další střelecké pozice, poprvé to ale bylo zakončenou nohou. Orellana to zkoušel z hranice vápna, ale míč skončil lehce nad břevnem hostující branky.
     
    27
    Domácí pokračují v kombinaci, tentokráte si přihrávají na vlastní polovině a hosté tomuto fakto jen přihlížejí. Velice dobrý náskok po půlhodině pro Real.
     
    26
    Valladolid tentokráte nenechává hrát soupeře a sám je v útoku, kde se mu daří být nebezpečný. Getafe jen brání.
     
    24
    Real Valladolid právě vstřelil branku!
    Akce po levé straně ovšem vedla ke druhé brance domácího celku a opět se tam připletl Orellana. Ten utekl po levé straně a z úhlu centroval na branku, kde Soria míč vyrazil před sebe. Zde byl ovšem nehlídaný SHON ZALMAN WEISSMAN, který si na míč naskočil a hlavou jej poslal do branky.
     
    22
    Valladolid zatím brání své těsné vedení a Getafe se nadále pokouší vymyslet akce před brankou.
     
    20
    Postupná kombinace také od celku hostů, kteří se dostali do zakončení na hranici vápna. Střela po zemi ovšem nebezpečná nebyla a neskončila ani v brance.
     
    19
    Getafe ovšem vybojovalo standardní situaci z levé strany, odkud šel míč až do malého vápna, ale po závaru k zakončení modrých nedošlo.
     
    17
    Nyní už hrají domácí na své polovině, jenž budou chtít hru uklidnit a postupem času přidat i druhou branku.
     
    16
    Getafe se hned pokouší vrátit úder a hrají na útočné polovině, ale směrem na branku se jim nedaří cokoliv vymyslet zatím.
     
    14
    Real Valladolid právě vstřelil branku!
    Tentokráte to ale domácí vymysleli naprosto výborně a po krásné kombinaci hodné těm největším klubům jdou do vedení! Centr z pravé strany našel Orellanu u levé tyčky, který z jedničky dával hlavičkou nabídku ke skórování ÓSCAROVI PLANOVI, který se zblízka nezmýlil!
     
    12
    Obraz hry je nadále stejný. Nyní byl ve středu hřiště poslán k zemi Enes Ünal, což znamená další faul od domácího celku.
     
    10
    Hosté se dostali před vápnem do střeleckého pokusu, na který ale exekutorem bude chtít zapomenout. Míč by přeletěl i tři branky na sobě nasazené.
     
    9
    Domácí Valladolid zapojil do kombinace také svého brankáře, který ale jen nakopával do středu hřiště, kde se útočná akce nerozjela.
     
    8
    Krátce po rozehrávce přišel faul ve středu hřiště, a tak se bude pokračovat další rozehrávkou. Zatím vidíme spíše festival faulů než zajímavých akcí.
     
    6
    Joaquin Fernández pár metrů před brankou svého celku zahrál loktem do hlavy jednoho z hostů. Getafe má tak k dispozici standardní situaci před vápnem.
     
    5
    Po neúspěšném rohovém kopu hostů se domácí dostali do útoku a na polovině hřiště přišel taktickáý fau. Valladolid ale rozehrál jen nákopem na branku Sorii.
     
    4
    Hostující Getafe je nadále aktivní na míči, ale do obrany domácího celku se jim ideálně vstoupit dosud nepovedlo.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Ve Valladolidu je polojasno, třináct stupňů Celsia a trávník je výborně připraven.
     
    Fotbalisté už jsou na trávníku, utkání bude brzy zahájeno.
     
    Úvodní sestavy:

    Real Valladolid: Roberto – Janko, Aljámik, Fernández, Olaza – Plano, Mesa, Alcaraz, Orellana – Weissman, Guardiola.
    Náhradníci: Masip – Bruno González, Míchel, Kodro, Nacho Martínez, Jota, L. Pérez, K. Pérez, Rubio, Fede, J. Sánchez, T. Villa.

    Getafe CF: Soria – Damián Suárez, Dakonam, Cabaco, Olivera – Nyom, Arambarri, Nemanja Maksimović, Aleñá – Ünal, Jaime Mata.
    Náhradníci: Yáñez – Koffi, Cucho Hernández, Chakla, Chema, Kubo, Portillo, Ángel Rodríguez, Timor.

    Rozhodčí: Melero – Martínez, Porras.
     
    Getafe CF

    Getafe se trápilo podobně jako Valladolid, v šesti kolech mezi 25. lednem a 19. únorem získalo jediný bod za domácí remízu s Deportivem Alavés, ovšem výrazně se mu ulevilo po vítězství 3:0 nad Valencií v minuém kole.

    V tabulce je Getafe na třináctém místě, ovšem jeho náskok na sestupové pásmo je jen pětibodový a také by v dnešním zápase nutně potřebovalo minimálně bodovat.

    Na hřištích soupeřů Getafe patří k nejhorším týmům, dosud tam získalo jen devět bodů za dvě výhry, tři remízy a sedm porážek, čtyři z nich přišly v posledních čtyřech venkovních zápasech.

    Hosté budou dnes oslabeni o Marca Cucurellu. Levý obránce či záložník, jenž v listopadu nakoukl i do španělského národního týmu, je mimo hru kvůli žlutým kartám.
     
    Real Valladolid

    Realu Valladolid se vůbec nedaří. Poslední ligovou výhru zapsal do tabulky druhého ledna, od té doby už dva měsíce v La Lize nevyhrál, jediných úspěchů se dočkal ve španělském poháru, kdy navíc až v prodloužení vyhrál dva zápasy proti celkům z nižších soutěží.

    Ta ligová série bez výhry trvá už osm zápasů, během nichž Valladolid získal jen čtyři body za remízy. Tu poslední uhrál před týdnem ve Vigu se Celtou a v tabulce postupně klesl až na sedmnácté místo jen o skóre nad pásmo sestupu. Nad čarou jej drží především bídné výkony celé řady dalších klubů bojujících o udržení příslušnosti mezi španělskou elitou.

    Na domácím trávníku Valladolid vyhrál jen dva zápasy, povedlo se mu to v listopadu 2:1 nad Bilbaem a v prosinci 3:2 nad Osasunou Pamplona. Celkově Valladolid z dvanácti domácích zápasů získal jen deset bodů a v posledních pěti jediný bod.
     
    Hezké sobotní odpoledne při sledování přenosu zahajovacího utkání dnešního programu šestadvacátého kola španělské La Ligy, v němž Valladolid vyzve Getafe.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.

    David Panuška

    Branky: 14. Plano (Orellana), 24. Weissman – 37. Jaime Mata (Ünal)

    Karty:   56. Alcaraz (RVL), 66. Sergio González (trenér) (RVL), 80. Fede (RVL) – 53. Kubo (GET), 57. Nyom (GET)   85. Jaime Mata (GET)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 1:6. Rohy: 1:6. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 16:19.
    Real Valladolid: Roberto – Janko, Aljámik, Fernández, Olaza – Plano (89. L. Pérez), Mesa, Alcaraz (71. Fede), Orellana (83. Jota) – Weissman, Guardiola (71. Kodro).
    Náhradníci: Masip – Bruno González, Míchel, Kodro, Nacho Martínez, Jota, L. Pérez, K. Pérez, Rubio, Fede, J. Sánchez, T. Villa.

    Getafe CF: Soria – Damián Suárez (46. Kubo), Dakonam, Cabaco, Olivera – Nyom (88. Timor), Arambarri, Nemanja Maksimović (79. Ángel Rodríguez), Aleñá (88. Portillo) – Ünal (60. Cucho Hernández), Jaime Mata.
    Náhradníci: Yáñez – Koffi, Cucho Hernández, Chakla, Chema, Kubo, Portillo, Ángel Rodríguez, Timor.

    Rozhodčí: Melero – Martínez, Porras
    bahis siteleri