L. Mikuláš – KFC Komárno 1:1 (kon.) | Skalica – B. Bystrica 2:1 (kon.) | Podbrezová – Dubnica 3:0 (kon.)
Poprad – Petržalka 0:3 (kon.) | Púchov – Šamorín 1:1 (kon.) | FC Košice – Trebišov 3:0 (kon.)
konec
FK Železiarne Podbrezová
3:0 (2:0)
FK Dubnica
sk Sobota 06.03.2021, 14:00MONACObet liga • 19. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Viac-menej takmer celý druhý polčas sa nič zaujímavé nedialo. Dubnica nestrelila kontaktný gól, Podbrezovčania bezpečne bránili a držali loptu čo najďalej od svojej brány. Víťazstvo domáceho tímu poistil v 80. minúte gólom Grešák, zvýšil na konečných 3:0, a tak favorit duelu bezpečne zdolal svojho súpera trojgólovým rozdielom. (15:51:46)
     
    90+1
    Koniec zápasu.
     
    90+1
    Rozhodcovia nadstavujú jednu symbolickú minútu.
     
    90
    Lopta z kopačky Barboru bola pre Skibu pridlhá, nedostihol ju pred únikom za bránkovú čiaru.
     
    88
    Podbrezovčania manévrujú s loptou na útočnej polovici, no sú ďaleko od brány. Dubničania iba pasívne napádajú súpera.
     
    86
    Striedanie v tíme FK Železiarne Podbrezová: z ihriska odchádza Godál, prichádza Pajer.
    Striedanie v tíme FK Železiarne Podbrezová: z ihriska odchádza Galčík, prichádza Skiba.
    Striedanie v tíme FK Železiarne Podbrezová: z ihriska odchádza Ďatko, prichádza Lupták.
     
    84
    Za nakopnutou loptou na útočnú polovicu bežal Grešák, získať sa mu ju však nepodarilo, ale po odkope je z toho rohový kop pre domácich.
     
    83
    Aut z vlastnej polovice rozohrávajú domáci futbalisti a pokojne kontrolujú loptu na svojich kopačkách. Už sa nemajú kam ponáhľať.
     
    80
    Podbrezová dala gól!
    Vyzerá to tak, že domáci futbalisti dávajú pečať na zisk troch bodov z tohto zápasu. Po chvíľkovom "ničnedianí" z pravej strany z miesta pri rohovej zastávke prišiel center do malého vápna, kde sa uvoľnil MATEJ GREŠÁK a z prvej usmernil loptu zblízka do siete.
     
    78
    Striedanie v tíme FK Železiarne Podbrezová: z ihriska odchádza Gerebenits, prichádza Breznanik.
     
    77
    Striedanie v tíme FK Dubnica: z ihriska odchádza Pleva, prichádza Martinek.
    Striedanie v tíme FK Dubnica: z ihriska odchádza ?, prichádza Majkút.
     
    75
    Galčík bol na útočnej polovici faulovaný a Podbrezová získala štandardku z celkom dobrej pozície. Kukoľov center však bol pridlhý a lopty sa ujali protihráči z Dubnice.
     
    74
    Roland Galčík samostatne vyrazil dopredu po ľavom krídle. Prepracoval sa do vápna, odtiaľ z väčšieho uhla strieľal ľavačkou a Vavrúš to poľahky zachytil.
     
    72
    Žltú kartu za svoj nedovolený zákrok vidí strelec druhého gólu Podbrezovej Roland Gerebenits.
     
    71
    Hra sa presunula pred pokutové územie na útočnej polovici Podbrezovej a strelecky to tesne spoza vápna vyskúšal Samuel Ďatko. Jemný prízemný pokus bezpečne Vavrúš našiel na rukaviciach.
     
    70
    Ostáva nám dvadsať minút riadneho hracieho času. Druhý polčas majú domáci pod kontrolou, strážia si dvojgólové vedenie a zatiaľ to z pohľadu Dubnice nevyzerá na nejakú veľkú snahu o strelenie gólu. Často sú hostia bezzubí.
     
    68
    Kuzma posunul loptu do šestnástky Čurikovi, ktorý zakončoval ihneď z otočky bez prípravy, no mieril nepresne.
     
    67
    Gerebenits bol v súboji s Čurikom, ktorého pochytal za dres a toto jemné nedovolené počínanie si všimol hlavný rozhodca, a tak to odpískal.
     
    65
    Nakopnutá lopta z kopačky Petráša z pravej strany adresáta zo svojho tímu nenašla, jeden z domácich hráčov bezpečne a promptne odhlavičkoval preč.
     
    64
    Za prudkou prihrávkou po pravej strane šprintoval Galčík, loptu však už nestihol zachytiť pred bránkovou čiarou, a tak môže rozohrávať brankár Vavrúš.
     
    63
    Za svoj nedovolený zákrok vidí žltú kartu domáci hráč Vladimír Barbora.
     
    61
    Grešák držal loptu na ľavej strane, potom prenechal loptu Galčíkovi, ktorý sa odpútal od postrannej čiary, vnikol do šestnástky a skúšal strieľať. Nastrelil protihráča a je z toho rohový kop.
     
    59
    Gerebenits získal loptu v strede poľa, pokračoval v útočení, no kľučka na protihráča mu nevyšla a o loptu rýchlo prišiel.
     
    57
    Dubnica získala štandardku, ktorú zahrával Nomilner. Podbrezovčania sa v poriadku ubránili, nepustili súpera do zakončenia.
     
    55
    Lopta sa rýchlym presunom dostala na útočnú polovicu Dubnice a z väčšej diaľky to zo vzduchu z takého half-voleja skúsil Dalibor Pleva. Jeho zakončenie však vôbec presné nebolo.
     
    54
    V stredovom kruhu bol nedovolene zasiahnutý Pleva, hlavný rozhodca faul odpískal a prišiel nakrátko skontrolovať hráča Dubnice.
     
    52
    Hra sa otočila, lopta bola na opačnej strane a strelecky to spoza pokutového územia vyskúšal Roland Galčík. Jeho pokus však nebol veľmi razantný, s prízemnou strelou nemal brankár Vavrúš problém.
     
    51
    Zaútočiť sa pokúsili aj hostia. Dostali sa k šestnástke, prihrávku tesne za vápno dostal Denis Knižka, no bránu veľmi prestrelil.
     
    50
    Ďatko sa uvoľňoval na ľavej strane v šestnástke, podľa verdiktu čiarového rozhodcu sa však ukázalo, že už bol v ofsajde, a tak do zakončenia nemohol pokračovať.
     
    49
    Druhý polčas je z pohľadu oboch tímov opatrný, zatiaľ sú to v úvode len také nakopávané lopty zozadu smerom k šestnástke súpera.
     
    47
    Hneď v úvode druhého polčasu došlo k dvojitému striedaniu na strane hostí. Dubnica rozhodne potrebuje pridať, ak chce ešte pomýšľať na nejaké body z tohto zápasu.
     
    46
    Striedanie v tíme FK Dubnica: z ihriska odchádza Vaculík, prichádza Cyprian.
    Striedanie v tíme FK Dubnica: z ihriska odchádza Párkaň, prichádza Pagáč.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    V prvom polčase favorit duelu Podbrezová potvrdil svoju rolu a získal dvojgólové vedenie. Skóre otvoril už po šiestich minútach hry Godál a následne v 39. minúte zvýšil na 2:0 Gerebenits.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Pri postrannej čiare sa odohral incident, v ktorom Matej Vaculík atakoval nedovolene Kováčika. Protestovať a obhajovať svojho spoluhráča prišiel Vladimír Kukoľ. So žltými kartami vyviazli Vaculík a Kukoľ.
     
    44
    Galčík chcel na útočnej polovici rýchlo otočiť hru smerom k súperovej bráne, no cez brániaceho protihráča neprešiel a o loptu prišiel.
     
    43
    Nastala ďalšia diera v defenzíve hostí, ktorú mohol zužitkovať Roland Gerebenits. Bol už sám zoči-voči brankárovi Vavrúšovi, no nastrelil zblízka priamo do neho.
     
    42
    Pätičková prihrávka Knižku na pravej strane pri postrannej čiare bola veľmi čitateľná a hostia o loptu prišli.
     
    41
    Dubničania držia loptu na vlastnej polovici a postupne rozohrávajú.
     
    39
    Podbrezová dala gól!
    Domáci v blížiacom sa závere prvého dejstva strieľajú druhý gól. Jemný center z ľavej strany ostal mierne nepovšimnutý protihráčmi, využil to v šestnástke ROLAND GEREBENITS, ktorý sa ujal lopty a poľahky ju usmernil do siete.
     
    36
    Po zaváhaná v dubnickej rozohrávke, keď Bakaľa vypichol loptu Bilovskému, sa lopty ujal Roland Galčík, ktorý sa pribížil k bráne, no z dobrej pozície prestrelil.
     
    35
    Domáci nepustili k zakončeniu Mareka Kuzmu, ktorý to skúšal po ľavej strane, hostia však získali rohový kop.
     
    34
    Spoza pokutového územia vyslal nie veľmi razantnú a dôraznú strelu Matej Vaculík. Ľahký prízemný pokus si pokojne rukami prevzal brankár Ludha.
     
    33
    Kukoľov center smeroval k bližšej žrdi, kde však bol pripravený dubnický hráč a okamžite odhlavičkoval preč.
     
    32
    Po ľavej strane ihriska sa dopredu presúval Gerebenits, o loptu však prišiel. Podbrezová však hneď nato získala rohový kop.
     
    31
    Kukoľ bol opäť v súboji s Jakubom Párkaňom a hosťujúci hráč ho znovu vôbec nešetril. Za tento druhý tvrdý zákrok však už dostáva žltú kartu.
     
    28
    Nevšimli sme si, avšak Erik Grendel zrejme avizoval nejaké ťažkosti a tento zápas nedohrá. Na jeho miesto prichádza na trávnik Matej Grešák.
     
    27
    Priama prihrávka z pravej strany priamo do vápna nenašla adresáta, Podbrezovčania bezpečne a okamžite odkopávali za postrannú čiaru.
     
    26
    Knižka sa snažil na pravej strane byť prvý na lopte v rámci súboja, to mu však veľmi nevyšlo. Dubnica však krátko nato získala znovu loptu na svoje kopačky.
     
    25
    Zaujímavý center z pravej strany letel pred bránku Podbrezovej, z nebezpečných priestorov ho však preč odhlavičkoval Kováčik.
     
    23
    Podbrezová zahrávala štandardku z miesta pri rohovej zástavke. Kukoľov center zužitkoval spoluhráč na taký hokejový teč, brankára Vavrúša lopta trafila a vyrazil ju do bezpečia.
     
    21
    Strelec zatiaľ jediného gólu Godál to urobil rozumne, podržal loptu, bol spáchaný na neho faul a teraz môže v pokoji z vlastnej polovice rozohrať.
     
    20
    Nakopnutú loptu pred šestnástku si chcel spracovať Kukoľ, unikla mu však z dosahu a získal ju brankár Vavrúš.
     
    18
    Kováčik bol aktívny v osobnom súboji proti Vaculíkovi a nedovolil mu loptu centrovať dopredu, hostia však zahrajú aut na vlastnej polovici.
     
    16
    Podbrezová získala štandardku tesne spred šestnástky. Zahrával to priamo strelou Roland Galčík a vôbec nie zle. Zatočenú loptu poza múr k žrdi brankár Vavrúš však stihol vyraziť.
     
    15
    Kukoľ zachytil loptu ešte na hracej ploche pri rohovej zástavke, posielal to obratom do pokutového územia, odtiaľ loptu odkopli už protihráči.
     
    13
    Po centri Dubnice hlavičkoval v šestnástke Pleva, brankár Ludha vyskočil vysoko a rukami odrazil na ďalší rohový kop.
     
    12
    Jakub Párkaň nedovolene atakoval Vladimíra Kukoľa. Hlavný rozhodca si ho privolal, napomenul a vyriešil to dohovorom.
     
    10
    Prvú štandardku v zápase mali hostia, z pravej strany zatočenú loptu do šestnástky však vo vzduchu rukami zachytil brankár Ludha.
     
    9
    Párkaň rozohral aut na útočnej polovici, spoluhráči však vrátili loptu dozadu na obrannú polovicu.
     
    8
    Domáci sa dostali znovu do útočného ťaženia. Po krídle vyšprintoval Gerebenits, ktorý však už nezakončil, no získal rohový kop.
     
    6
    Podbrezová dala gól!
    Domáci futbalisti idú v zápase do vedenia. Rohový kop rozohral zo zástavky Grendel a nasmeroval ho blízko pred bránku. V päťke najvyššie vyskočil BORIS GODÁL a hlavičkou usmernil loptu do siete.
     
    6
    Do prvej streleckej pozície v zápase sa prepracoval po ľavej strane Roland Gerebenits, ktorý vnikol do šestnástky, vystrelil, no Vavrúš zmenšil strelecký uhol a lopta ho zasiahla do nohy.
     
    5
    Hostia stratili loptu v strede poľa, následne jeden hráč Dubnice fauloval a loptu získali domáci.
     
    4
    Dubničania sa po sérii autových vhadzovaní dostali na útočnú polovicu, k šestnástke sa však veľmi nepriblížili.
     
    3
    Domáci futbalisti získali dva auty po sebe. Dopredu chcel po krídle vyraziť Ďatko, jednoznačne a dovoleným spôsobom ho však zastavil Rešetka.
     
    2
    Denis Švec sa snažil individuálne presadiť, proti viacerým brániacim hráčom pred šestnástkou však neuspel.
     
    1
    Úvodný výkop stretnutia mali k dispozícii futbalisti Podbrezovej, rýchlo však v strede poľa prišli o loptu. Hostia otočili hru a získali rohový kop.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Na trávnik práve prichádzajú oba celky. Dubničania budú hrať v modrých dresoch a domáci Podbrezovčania v bielych.
     
    Úvodné zostavy:

    FK Železiarne Podbrezová: Ludha – Kováčik, Barbora, Godál, Paraj, Kukoľ, Bakaľa, Grendel, Galčík, Ďatko, Gerebenits
    Náhradníci: Rehák, Breznanik, Skiba, Grešák, Pajer, Pribula, Lupták

    FK Dubnica: Vavrúš – Kuzma, Čurik, Bilovský, Rešetka, Pleva, Petráš, Knižka, Párkaň, Švec, Vaculík
    Náhradníci: Martinek, Pagáč, Majkút, Cyprian, Nomilner, Chudý

    Rozhodca: Dzivjak – Zemko, Budáč.
     
    Vítam vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu 19. kola 2. ligy, v ktorom uvidíme aj duel medzi FK Železiarne Podbrezová a FK Dubnica. Stretnutie sa začína o 14:00 a jeho priebehom vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    Podbrezová vstúpila do jarnej časti druhej ligy dvomi víťazstvami. Pred dvomi týždňami zdolala 2:1 Petržalku a minulý týždeň sa jej podarilo poraziť aj predposledné béčko Slovana Bratislava 0:3. Vďaka tomu si Podbrezovčania udržali 3. pozíciu v tabuľke, na ktorej majú momentálne 32 bodov, skóre 34:13 a sedembodovú stratu na vedúce duo Liptovský Mikuláš-Banská Bystrica.

    Dubnica sa nachádza v iných tabuľkových vodách ako Podbrezová. Dubničanom patrí zostupová 13. priečka so ziskom 18 bodov a skóre 17:21. Dubničania na jar prehrali dva zápasy: s Trebišovom 4:1 a Banskou Bystricou 1:0. V poslednom kole získali jeden bod vďaka remíze 2:2 so Skalicou.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 14:00.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky: 6. Godál, 39. Gerebenits, 80. Grešák

    Karty:   45. Kukoľ (POD), 63. Barbora (POD), 72. Gerebenits (POD) – 31. Párkaň (DUB), 45. Vaculík (DUB)


    FK Železiarne Podbrezová: Ludha – Kováčik, Barbora, Godál, Paraj, Kukoľ, Bakaľa, Grendel, Galčík, Ďatko, Gerebenits
    Náhradníci: Rehák, Breznanik, Skiba, Grešák, Pajer, Pribula, Lupták

    FK Dubnica: Vavrúš – Kuzma, Čurik, Bilovský, Rešetka, Pleva, Petráš, Knižka, Párkaň, Švec, Vaculík
    Náhradníci: Martinek, Pagáč, Majkút, Cyprian, Nomilner, Chudý

    Rozhodčí: Dzivjak – Zemko, Budáč
    bahis siteleri