Real Betis – Alavés 3:2 (kon.)
konec
Real Betis
3:2 (0:2)
Deportivo Alavés
Pondělí 08.03.2021, 21:00 • Estadio Benito Villamarín (Sevilla) • Španělská LaLiga • 26. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Všem fanouškům španělského fotbalu přeji příjemný pondělní večer! Program 26. kola La Ligy završí dnešní souboj Betisu proti Alavésu.
     
    Betis vstupuje do utkání s dobrou formou, protože v posledních třech duelech dokázal získat plný počet bodů. Celek ze Sevilly zvítězil na půdě Villarrealu a poté zdolal Getafe i Cádiz shodně 1:0. Betis se tak udržel na šesté příčce tabulky o dva body před Villarrealem.

    Když však zvítězí, posune se před něj. Opačné starosti má Alaves, který pro změnu prohrál poslední tři duely a bojuje o přežití. Útěchou je, že prohrával s týmy z horní poloviny tabulky a na záchranářské pozice ztrácí jen dva body, jenže má nejhorší útok soutěže a venku vyhrál jen dvakrát.
     
    Úvodní sestavy:

    Real Betis: Robles – Emerson, Sidnei, Mándí, Miranda – G. Rodríguez, Guardado – Ruibal, Fékir, Canales – Juanmi.
    Náhradníci: Bravo – Rodri, Moreno, D. Lainez, Akouokou, Loren, Iglesias, Fekir, Tello, Joaquín, W. Carvalho.

    Deportivo Alavés: F. Pacheco – Navarro, Laguardia, Lejeune, R. Duarte – Pellistri, Battaglia, M. García, Rioja – Joselu, Méndez.
    Náhradníci: Sivera – Deyverson, Burgui, Lucas Pérez, Martín, Tachi, López, Pons, Guidetti, I. Córdoba, Pina.

    Rozhodčí: Alberola – Hernández, Cerdán.
     
    Oba týmy už jsou na hřišti. Domácí budou hrát v zelenobílém, zatímco Deportivo Alavés oblékne černou sadu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí celek obstaral výkop do prvního poločasu dnešního souboje. Real Betis se ihned vydal do útoku, ale nákop na obranu soupeře byl moc dlouhý.
     
    2
    Nabil Fékir poslal přihrávku na polovinu soupeře, jenže jeho pobídku si pohlídal hostující stoper Laguardia, který míč zakopl až na tribunu.
     
    3
    Emerson se na pravé straně tlačil za odraženým míčem, jenže jeho pokus o odcentrování do pokutového území skončil v rukavicích brankáře.
     
    4
    Guido Rodríguez na pravé straně efektní zasekávačkou nechal proběhnout soupeře až do zámezí. Rioja byl v tomto případě jen v roli diváka.
     
    5
    Miranda se dostal s míčem až k rohovému praporku, kde si jej krásně zasekl kolem jednoho ze soupeřů, jenže už nestačil odcentrovat.
     
    6
    Nabil Fékir dostal prostor na polovině hrací plochy, kde si dobře povodil obránce, jenže jeho pobídka skončila v zámezí. Vhazovat bude Deportivo.
     
    7
    Po rychlé akci domácího celku na jeden dotek zakončoval z hranice velkého vápna Juanmi, jenže rána mu vůbec nesedla a míč skončil vysoko nad břevnem.
     
    8
    Domácí Real Betis se usadil na polovině soupeře, jenže kombinace domácího celku je zatím hodně pomalá. Deportivo brání v pevném bloku.
     
    9
    Luis Rioja se hnal za nákopem na levou stranu, jenže důrazn Emerson jej odstavil od míče skvělým zákrokem tělem. Betis může uklidnit rozehrávku.
     
    10
    Emerson si na pravé straně přehodil míč na levačku a vymyslel nádherný centr do pokutového území. Jeho pobídku odehrál do bezpečí Laguardia.
     
    11
    Fernando Pacheco se musel zapojit do rozehrávky hostujícího mužstva. Jeho nákop směřoval na pravou stranu, kde se k míči dostali jen hráči Betisu.
     
    12
    Joselu se na hranici velkého vápna neohroženě pustil do hlavičkového souboje a vybojoval pro Deportivo přímý kop z fantastické pozice.
     
    13
    Deportivo Alavés právě vstřelilo branku!
    Deportivo Alavés se dostává do vedení! Exekuce přímého kopu se ujal JOSELU, který trefil mezírku mezi hráči ve zdi a domácí brankář už proti prudké ráně nestačil zareagovat!
     
    15
    Joselu si naběhl na další vysokou pobídku na polovinu domácího Realu Betis, jenže tentokrát jej k míči nepustil důrazný stoper Sidnei.
     
    16
    Víctor Laguardia nakopl míč vysokým obloučkem na polovinu Realu Betis. Za jeho nákopem se opět hnal Joselu, který po souboji s obráncem zůstává ležet na trávníku.
     
    17
    Brankář domácího celku se musel zapojit do rozehrávky svého mužstva. Pod tlakem napadajícího Navarra raději zakopl míč do autu.
     
    18
    Real Betis zahrával rohový kop. Centrovaný míč propadl na značku pokutového kopu, ale nikdo v zelenobílém se k němu nedostal.
     
    19
    Akce domácího celku však pokračovala a byla z toho obrovská šance na vyrovnání! K odraženému míči se ve vápně dostal Juanmi, ale jeho pokus vykopl z brankové čáry obránce!
     
    20
    Real Betis kombinuje s míčem na kopačkách na polovině soupeře, jenže nikdo v zelenobílém dresu hostujícího celku se zatím nedostává do zakončení.
     
    21
    Fékir potáhl míč do blízkosti velkého vápna a dloubl do šestnáctky velmi zajímavý centr. Na jeho pobídku však nikdo z domácích hráčů nedosáhl.
     
    22
    Nabil Fékir se znovu protlačil do pokutového území, kde zakončoval vnějším nártem, ale brankář Fernando Pacheco jeho ránu vyrazil na roh.
     
    23
    Po rohovém kopu si na malém vápně vyskočil na vysoký centr Sidnei, jenže jeho hlavička skončila vysoko nad břevnem branky Deportiva Alavés.
     
    24
    Edgar Méndez trefil šlapákem domácího stopera Sidneiho a vidí žlutou kartu.
     
    25
    Deportivo Alavés právě vstřelilo branku!
    Deportivo velmi rychle přidává i druhou branku! Na centr z levé strany si v pokutovém území naběhl EDGAR MÉNDEZ, který v souboji odmítl obránce a hlavičkou poslal míč do sítě!
     
    27
    Real Betis pokračuje v kombinaci s míčem na polovině hrací plochy, ale domácí se jen velmi těžko dostávají do blízkosti velkého vápna.
     
    28
    Skvěle hrající Edgar Méndez uspěl v dalším souboji na vlastní polovině a odehrál míč mimo nebezpečnou pozici. Betis bude vhazovat.
     
    29
    Guido Rodríguez vyzkoušel své střelecké štěstí pravačkou z úctyhodné vzdálenosti. Jeho projektil však skončil vedle branky Deportiva Alavés.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina dnešního souboje a Deportivo Alavés zatím bez problémů dominuje dění na trávníku. Domácí Real Betis se jen těžko dostává do šancí.
     
    31
    Guido Rodríguez se při návratu na vlastní polovinu pomohl zatažením rozběhnutého soupeře za dres a může být rád, že nedostal žlutou kartu.
     
    32
    Rodrigo Battaglia zbytečně dohrál soupeře v souboji na polovině Betisu a dostává žlutou kartu.
     
    33
    Víctor Laguardia uspěl v hlavičkovém souboji na polovině hrací plochy. Deportivo se opět dostali na polovinu domácího celku, ale u míče dlouho nezůstalo.
     
    34
    Joel Robles se musel zapojit do rozehrávky svého mužstva. Nákop domácího brankáře přiletěl na levou stranu, ale tam nebyl nikdo v zelenobílém.
     
    35
    Emerson podpořil ofenzivu domácího celku náběhem po pravé straně hrací plochy, jenže jeho přízemní centr zastavil dobře postavený obránce.
     
    36
    Real Betis se usadil na polovině soupeře, jenže kombinace domácího celku skončila nepřesnou přihrávkou do velkého vápna.
     
    37
    Celek ze Sevilly zahrával další rohový kop. Vysoký centr tentokrát přiletěl na přední tyč, odkud míč odehrál do bezpečí skvěle postavený Laguardia.
     
    38
    Aktivní Joselu se znovu tlačil za přihrávkou do pokutového území, kde upadl po souboji se Sidneim. Rozhodčí však pokutový kop pískat nebude.
     
    39
    Juamni dostal přihrávku do běhu na hranici velkého vápna, ale prvním dotykem si míč posunul daleko před sebe a už jej nedohnal na hřišti.
     
    40
    Emerson ještě dohnal přihrávku na pravé straně hrací plochy, odkud odcentroval do pokutového území, ale jeho pobídku obrana zastavila.
     
    41
    Fernando Pacheco musel po delší době zasahovat. Pozornost hostujícího brankáře prověřil zakončením z velké dálky Fékir, ale Pacheco míč zalepil v rukavicích.
     
    42
    Real Betis se vydal do útoku středem hrací plochy, jenže akce domácího celku skončila u prvního obránce v černém.
     
    43
    Sergio Canales chtěl vnějším nártem narýsovat přihrávku mezi obránce Deportiva Alavés, jenže pobídku nikdo v zelenobílém dresu nepochopil.
     
    44
    Luis Rioja se efektním průnikem dostal až do pokutového území, kde si položil jednoho z obránců, ale už nedokázal odcentrovat na spoluhráče.
     
    45
    V závěru prvního poločasu se Real Betis ještě usadil na polovině soupeře, jenže nikdo v zelenobílém dresu si nenašel pozici pro střelu.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    První poločas končí! Po úvodní pětyčtyřicetiminutovce mohou být spokojenější fotbalisté Deportiva Alavés. Hosté udeřili hned z první obrovské šance. Z přímého kopu se tvrdou dělovkou prosadil Joselu. Na jeho zásah navázal hlavou Méndez. Od té doby se Real Betis tlačil vpřed, ale na důraznou defenzivu soupeře recept zatím nenašel.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Real Betis: ze hřiště odchází Aitor Ruibal, přichází Joaquín.
    Střídání v týmu Real Betis: ze hřiště odchází Andrés Guardado, přichází Borja Iglesias.
     
    47
    Hosté se hned v úvodu druhého poločasu dostali do obrovské šance! K odraženému míči se v pokutovém území dostal Joselu, který levačkou trefil jen ležícího obránce!
     
    48
    Domácí brankář si v úvodu druhého poločasu rozhodně nemůže stěžovat na nedostatek práce. Jeho směrem nyní přiletěl centr z pravé strany, který Joel Robles schoval do rukavic.
     
    49
    Poprvé po změně stran se do útoku vydal také domácí Real Betis. Prudký centr z pravé strany přiletěl na malé vápno, ale Laguardia míč zakopl na roh.
     
    50
    Nabil Fékir poslal vysoký nákop na pravou stranu, kam spěchal aktivní Emerson. Rychlonohý fotbalista domácího celku se k odcentrování nedostal.
     
    51
    Iglesias dostal přihrávku na levou stranu pokutového území, odkud bez přípravy vracel míč do nebezpečného prostoru před brankou, ale tam nenašel spoluhráče.
     
    52
    Rubén Duarte poslal pobídku na polovinu Realu Betis, nicméně domácí zadáci jeho úmysl přečetli a zpracovali balón pro sebe.
     
    53
    Nabil Fékir prošel s míčem u nohy na polovinu soupeře a snažil se rozehrát na levou stranu. Jeho pobídku si obrana Deportiva pohlídala.
     
    54
    Další útočnou akci domácího Realu Betis zastavuje zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Na své postavení si nedal pozor střídající Borja Iglesias.
     
    55
    Juanmi dostal přihrávku na levou stranu, jenže si netroufl na individuální průnik do pokutového území a musel si pomoci zpětnou přihrávkou. Betis získal roh.
     
    56
    Na opačné straně se po rychlém protiútoku zjevil před domácím brankářem Pellistri, který zkoušel vyhěhnutého Joela Roblese lobovat, ale domácí brankář vytáhl parádní zákrok!
     
    57
    Další zajímavá možnost Deportiva Alavés! Překvapivým lobem pozdravil domácího brankáře Battaglia a Robles míč na poslední chvíli přizvedl nad břevno!
     
    58
    Z násleného rohového kopu už Deportivo nedokázalo zahrozit. Centrovaný míč se snesl na značku pokutového kopu, kde zakročil Sidnei.
     
    59
    Juanmi dostal přihrávku do pokutového území, udržel obránce na svých zádech a nepustil soupeře do zakončení.
     
    60
    Je za námi hodina hry a hostující Deportivo Alavés si stále drží své dvoubrankové vedení. Fotbalisté domácího Betisu se navíc nedostávají do šancí.
     
    60
    Pokutový kop pro Real Betis! Ve vápně byl faulován Fékir a sudí neváhal!
     
    61
    Real Betis právě vstřelil branku!
    Je sníženo! K exekuci pokutového kopu se postavil BORJA IGLESIAS, který penaltu proměnil dělovkou do pravého horního rohu!
     
    63
    Fékir si řekl o přihrávku na levou stranu, kde se chtěl otočit kolem obránce, ale podle rozhodčího si pomohl nedovoleným zákrokem loktem.
     
    64
    Borja Iglesias sprintoval za přihrávkou na polovinu soupeře, ale obránce v černém před ním zakombinoval s vlastním brankářem.
     
    65
    Mohlo být vyrovnáno! Chybnou rozehrávku hostů vystihl Juanmi, který se po levém křídle dostal do pokutového území, předložil míč do vápna, ale Canalesovu ránu vykopl obránce z brankové čáry!
     
    66
    Střídání v týmu Deportivo Alavés: ze hřiště odchází Rodrigo Battaglia, přichází Tomás Pina.
    Střídání v týmu Deportivo Alavés: ze hřiště odchází Facundo Pellistri, přichází Pere Pons.
     
    67
    Domácí brankář Joel Robles si dal pozor na další střílený centr z pravé strany. Gólman Realu Betis se následně vydal vpřed, ale míč neudržel.
     
    68
    Borja Iglesias potáhl míč na polovinu Deportiva Alavés, kde domácí rozjeli další rychlou kombinaci. Sprintujíí Emerson však z pravé strany neodcentroval.
     
    69
    Joel Robles přečetl další oblouček za obranu domácího celku a dlouhým výhozem na pravou stranu rozjel akci Betisu. Domácím se rychle krátí čas.
     
    70
    Nabil Fékir zastavil rodící se akci soupeře a rozjel kombinaci Realu Betis na polovině soupeře. Hráči v zelenobílém jsou v posledních minutách aktivnější.
     
    71
    Nabil Fékir obloučkem posadil míč na hranici velkého vápna, kam si naběhl Borja Iglesias, jenže zakončení pravačkou se mu nepovedlo.
     
    72
    Borja Iglesias zahrával přímý kop domácího celku z pravé strany. Jeho pobídka přiletěla na malé vápno, jenže zadáci Deportiva byli pozorní.
     
    73
    Real Betis zahrával rohový kop. Domácí chtěli překvapit soupeře bleskovou rozehrávkou, ale Joselu akci přečetl a skluzem odehrál míč na další roh.
     
    74
    Po dalším rohovém kopu už fotbalisté Realu Betis zakončit nedokázali. Míč se sice snesl na značku pokutového kopu, ale tam ve vzdušném prostoru kraloval Laguardia.
     
    75
    Střídání v týmu Real Betis: ze hřiště odchází Juanmi, přichází Cristian Tello.
    Střídání v týmu Real Betis: ze hřiště odchází Guido Rodríguez, přichází William Carvalho.
     
    76
    Střídání v týmu Deportivo Alavés: ze hřiště odchází Edgar Méndez, přichází Martín.
     
    77
    Domácí se nastěhovali do blízkosti pokutového území a postupně zvyšují svůj tlak. Defenziva hostujícího Alavése však hraje skvěle.
     
    78
    Do hry se nechtěně zapojil také hlavní rozhodčí, který schytal ránu do hlavy z dobrých pěti metrů. Nutno říci, že hlavní arbitr to ustál s úsměvem.
     
    79
    Žlutou kartu dostává Ximo Navarro (Deportivo Alavés).
     
    80
    Joel Robles se musel znovu zapojit do rozehrávky Realu Betis. Přízemní přihrávkou tentokrát oslovil Carwalha, který přišel o míč.
     
    81
    Střídající Martín si skvěle pokryl míč na vlastní polovině a domácí hráč jej nedovoleným zákrokem poslal k zemi. Deportivo nasbírá další sekundy.
     
    82
    Real Betis právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! Domácí celek se krátce před koncem dočkal vytouženého zásahu! Real Betis zahrával další rohový kop. Na vysoký centr si naskočil kapitán JOAQUÍN a hlavičkou poslal míč do horního rohu!
     
    84
    Domácí celek je vstřelením vyrovnávací branky hodně povzbuzený a opět se tlačí do útoku. Real Betis bude chtít rozhodnout o svém triumfu.
     
    85
    Joaquín si skvěle pokryl míč na polovině soupeře a získal pro domácí celek přímý kop ze zajímavé pozice.
     
    86
    Exekuce následného přímého kopu se ujal Borja Iglesias, jeho centr letěl příliš vysoko a nikdo v zelenobílém dresu na něj nedosáhl.
     
    87
    Střídání v týmu Deportivo Alavés: ze hřiště odchází Luis Rioja, přichází Iñigo Córdoba.
     
    88
    Real Betis právě vstřelil branku!
    Neskutečné! Domácí Real Betis otáčí vývoj dnešního souboje a krátce před koncem se dostává do vedení! Emerson dostal prostor na pravé straně, odkud poslal do šestnáctky prudký centr a BORJA IGLESIAS hlavou rozvlnil síť!
     
    90
    Střídání v týmu Real Betis: ze hřiště odchází Nabil Fékir, přichází Paul Akouokou.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    90+2
    Domácí se v nastavení usadili na polovině soupeře, kde předvedli pohlednou kombinaci, ale akci ukončil nedovolený zákrok Iglesiase.
     
    90+3
    Joselu se dostal na polovinu Realu Betis, ale podle rozhodčího si pomohl nedovoleným zákrokem. Vypadá to, že Betis už triumf udrží.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Real Betis předvedl během druhé půle parádní obrat a poráží Deportivo Alavés 3:2. Hosté udeřili hned z první obrovské šance. Z přímého kopu se tvrdou dělovkou prosadil Joselu. Na jeho zásah navázal hlavou Méndez. Po změně stran měli hosté další dvě obrovské šance, ale míč za brankovou čáru nedostali. Poté byl ve vápně faulován Fékir a penaltu proměnil Borja Iglesias. Betis se vyrovnání dočkal v 82. minutě, kdy se po rohovém kopu trefil Joaquín. To však nebylo vše! Borja Iglesias totiž prudkou hlavičkou rozhodl o vítězství domácího mužstva.
     
    Držení míče: 76 % : 24 %.
    Střely na branku: 8:3. Střely mimo: 5:1. Rohy: 12:1. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 13:11.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (22:52:50)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 61. Iglesias (pen.), 82. Joaquín (Canales), 88. Iglesias (Emerson) – 13. Joselu, 25. Méndez (R. Duarte)

    Karty:   24. Méndez (DAL), 32. Battaglia (DAL), 79. Navarro (DAL)


    Držení míče: 76 % : 24 %.
    Střely na branku: 8:3. Střely mimo: 5:1. Rohy: 12:1. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 13:11.
    Real Betis: Robles – Emerson, Sidnei, Mándí, Miranda – G. Rodríguez (75. W. Carvalho), Guardado (46. Iglesias) – Ruibal (46. Joaquín), Fékir (90. Akouokou), Canales – Juanmi (75. Tello).
    Náhradníci: Bravo – Rodri, Moreno, D. Lainez, Akouokou, Loren, Iglesias, Fekir, Tello, Joaquín, W. Carvalho.

    Deportivo Alavés: F. Pacheco – Navarro, Laguardia, Lejeune, R. Duarte – Pellistri (66. Pons), Battaglia (66. Pina), M. García, Rioja (87. I. Córdoba) – Joselu, Méndez (76. Martín).
    Náhradníci: Sivera – Deyverson, Burgui, Lucas Pérez, Martín, Tachi, López, Pons, Guidetti, I. Córdoba, Pina.

    Rozhodčí: Alberola – Hernández, Cerdán
    bahis siteleri