Čeljabinsk – Ufa 0:3 (kon.) | Jokerit – Jaroslavl 1:4 (kon.) | N.Novgorod – Kazaň 1:4 (kon.)
Spartak Moskva – CSKA Moskva 1:3 (kon.)
konec
Jokerit Helsinky
1:4 (0:1, 1:1, 0:2) Stav série: 0:4
Lokomotiv Jaroslavl
Úterý 09.03.2021, 17:30 • Arena 2000, Jaroslavl • Play-off KHL • Osmifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (19:58:12)
     
    Československá stopa v utkání

    David Sklenička (JOK) 0+0, 1 střela, čas na ledě 21:08
    Jakub Krejčík (JOK) 0+0, 0 střel, čas na ledě 22:38
     
    Lokomotiv Jaroslav porazil Jokerit na domácím ledě i ve čtvrtém utkání a po zásluze postoupil do čtvrtfinále. V dnešním zápase udělil soupeři lekci z efektivity, přestřílel ho 4:1.

    Důležitý krok směrem k postupu udělali svěřenci trenéra Skabelky už v první třetině, kdy přesilovou hru využil Alexej Marčenko. Jokerit ovšem v průběhu druhého dějství dokázal odpovědět šťastnou trefou Jonathana Pudase, avšak do kabin šli znovu veselejší hráči Jaroslavle, druhou početní převahu přetavil za pět vteřin v gól Teemu Pulkkinen. Ve třetí třetině Lokomotiv stvrdil postup dalšími dvěma zásahy. Dvoubrankový náskok vystřelil úspěšnou tečí André Petersson, výsledek posléze upravil ještě Vladimir A. Tkačov.

    Skabelkova družina postoupila do čtvrtfinále v nejkratším možném čase, pro mužstvo z Helsinek sezóna končí. Výhodou určitě bylo i domácí prostředí po celou dobu trvání série. Jokerit nemohl hrát doma ve Finsku kvůli koronavirovým opatřením v zemi.
     
    Konec zápasu.
     
    59:52
    Helsinky se pokusily alespoň kosmeticky upravit skóre. Po pěkné kombinační akce se k puku na vrcholku pravého kruhu dostal Henri Ikonen, tvrdou střelou příklepem trefil Pasqualeho do masky.
     
    59:19
    Vyloučení už Teemu Pulkkinena určitě mrzet nebude. Podrážení v útočném pásmu bylo sice zbytečné, ale na vítězi dnešního střetnutí nic nezmění.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:47
    Teemu Pulkkinen si neporadil se zpracováním, jinak by spolu s Kajumovem ujížděl do přečíslení. Puk zachytil Jakub Krejčík, jenž před dvojicí útočníků ujel za bránu.
     
    58:14
    Riskantní vyhození Nikity Čerepanova po mantinelu zastavil ještě před modrou Markus Hännikäinen. Ale sám proti třem neměl šanci uspět.
     
    57:39
    Domácí působí odevzdaným dojmem. Jsou si moc dobře vědomi, že před sebou mají poslední dvě minuty letošní sezóny. Osmifinálová série se jim vůbec nepovedla.
     
    57:17
    O přerušení se postaral rovněž Anders Lindbäck. Vysoké nahození zachytil do lapačky a už si netroufl na rozehrávku, neboť se nebezpečně blížil Averin.
     
    56:30
    Edward Pasquale si s velkou chutí smlsnul na zakončení Marka Anttily od levého mantinelu. Touš zkontroloval v lapačce a postaral se o přerušení hry.
    55:52 Vladimir A. Tkačov - 1:4
     
    55:52
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    Je rozhodnuto! Střelu zápěstím Korškova sklepl Kivistö jen na hůl VLADIMIRA A. TKAČOVA, který se otočil kolem své vlastní osy a střelou pod břevno přehodil ležícího beka i gólmana. Asistence: Jegor Korškov a Rušan Rafikov.
     
    55:30
    Lokomotiv hraje přesně to, co potřebuje. Zamkl vlastní obranné pásmo a soupeře nepouští do žádných šancí. Sami naopak využívají možností k protiútokům.
     
    54:49
    Ale jsou to hosté, kteří ujeli do přečíslení tří proti dvěma. Michail Beljajev bekhendem hledal Ivanova, ten zády k bráně nezvládl zakončit.
     
    54:20
    Mužstvo z Helsinek musí veškeré zbytky sil vrhnout do ofenzivy. Ani ve čtvrtém utkání proti Jaroslavli to s ním totiž nevypadá vůbec dobře, je necelých šest minut od vyřazení.
     
    53:19
    Porada byla krátká a finální rozhodnutí rozradostnilo fanoušky v hale. Gól zůstává v platnosti!
     
    53:19
    Rozhodčí si odjíždí ještě celou situaci přezkoumat. Podle opakovaných záběrů to ale vypadá, že gól zůstane v platnosti.
    53:19 André PETERSSON - 1:3
     
    53:19
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    Jaroslavl se třetím gólem výrazně přibližuje čtvrtfinálovým branám! Ikonen si nedokázal v obranném pásmu zpracovat puk, čehož využil Korškov. Černou gumu ještě zachytil před modrou čárou a nahodil ji na bránu, před ní puk mimo dosah gólmana ztečoval ANDRÉ PETTERSON. Asistence: Jegor Korškov.
     
    52:32
    Veli-Matti Savinainen nahazoval naslepo do brankoviště. V tomto prostoru se však žádný z jeho spoluhráčů nepohyboval, obrana Jaroslavle měla snadnou práci.
     
    52:19
    Ofsajdy na straně Lokomotivu se začínají kupit. André Petersson nestihl včas zpomalit svůj pohyb, kotouč zpracoval až za modrou.
     
    51:43
    Klička Rušana Rafikova v blízkosti modré čáry byla hodně zbytečná. Nepočítal s ní ani spoluhráč Beljajev, podruhé v krátkém časovém sledu se přerušuje z důvodu postavení mimo hru.
     
    51:07
    Domácí strážce svatyně Anders Lindbäck odmítl přerušení hry. Z lapačky si vyklepal puk na vyrážečku a hru bleskově přenesl do střední třetiny.
     
    50:31
    Denis Alexejev viděl před brankou nikým nepokrytého Kovalenka. Ten jako by nepočítal, že se k němu kotouč dostane, na dlouhou hůl vystřelil o pořádný kus vedle pravé tyče.
     
    50:20
    O přerušení po dlouhé době se postarali hráči v bílých dresech. Přechod přes útočnou modrou neproběhl podle pravidel, je pískán ofsajd.
     
    49:43
    David Sklenička úspěšně zblokoval zakončení Kajumova, ale pouze ke Kraskovskému. Překvapený forvard vystřelil z krkolomné pozice nepřesně.
     
    49:25
    Nepřerušovalo se již více jak tři minuty, i tento fakt pochopitelně nahrává Lokomotiv, který je stále blíž postupu do čtvrtfinále. A navíc častěji hraje na puku.
     
    48:52
    Tlak Lokomotivu sílí, hosté chtějí definitivně rozhodnout o svém postupu. Maxim Osipov vypálil od levého mantinelu příklepem těsně vedle pravé tyčky.
     
    48:24
    Poprvé, podruhé a ani potřetí! Celkem tři střelecké pokusy vyprodukoval Kovalenko. Nejprve trefil obránce, pak brankáře, ve finále vystřelil nad.
     
    47:59
    Útočník Teemu Pulkkinen na sebe nejprve navázal dva hráče, načež vystřelil jen do levého betonu gólmana. Schroederovi se nepodařilo vyhodit, pokračuje tlak Jokeritu.
     
    47:22
    Pavel Kraskovskij přihrál k pravému mantinelu Alexejevovi a najel si před bránu. Kotouč na něj mířil, mimo jeho dosah ho odpálil pozorný Lepistö.
     
    46:45
    Po souboji Lepisteho s Kovalenkem se domácí dožadovali přesilové hry, ale píšťalka rozhodčího zůstala nemá. Ruský útočník si počínal v rámci pravidel.
     
    46:16
    Vladimir A. Tkačov se rozjel ve vlastní obranné třetině a dojel až do útočného pásma, kde vypálil přes Jakuba Krejčíka forhendem. Lindbäck si připsal úspěšný zákrok.
     
    45:58
    Hokejisté v černo-červených dresech se udrželi v útočné třetině jen na pár vteřin. Prudké nahození Kivista zvládl zastavit a do středního pásma hru přenesl Marčenko.
     
    45:08
    Edward Pasquale přerušil hru, ačkoli měl poměrně dost času a prostoru. Ale Kanaďan usoudil, že v této fázi utkání se již nevyplatí jít do rizika.
     
    44:46
    Nikita Čerepanov musel před napadajícím Lepistem rychle jednat, volil střelu zápěstím. Lindbäck na pokus dobře viděl a lapačkou ho vyrazil nad bránu.
     
    44:23
    Zničehonic ale mohlo udeřit na druhé straně. Artur Kajumov řešil situaci dva na dva žabičkou na Ivanova, ten v dobré palebné pozici promáchl.
     
    43:43
    Slabé bekhendové nahození Alexeje Marčenka gólman Lindbäck sklepl do hokejky Frimanovi. Tlak Jokeritu nabírá na obrátkách.
     
    43:18
    Nahoezný puk Markuse Hännikäinena způsobil Pasqualemu nemalé problémy. Ve spolupráci s obranou nakonec zvládl přikrýt touš lapačkou.
     
    42:49
    Sám proti třem se na zteč vydal Teemu Pulkkinen. Prvního beka se zbavil, ale druhý byl konečnou, Kivistö soka za záda nepustil.
     
    42:13
    Jesse Joensuu rozjel slibnou akci, kterou ovšem sám zazdil zbytečnou zadovkou na Lepisteho. Finský bek se pro puk musel vrátit až do obranné třetiny.
     
    41:52
    A další zákrok pro třicetiletého brankáře. Počkal si, co Nicklas Jensen vymyslí, střelu mezi betony bez problémů udržel.
     
    41:23
    Na modrou čáru ostal nabito Jordan Schroeder. Edward Pasquale se proti jeho dělovce přesunul, aby včas zakročil vyrážečkou.
     
    40:39
    Lze očekávat, že hráči Lokomotivu už se tolik nebudou hnát dopředu, ale spíše počkají, co vymyslí soupeř. Ten zatím kombinuje v obranné třetině.
     
    40:10
    Do třetí třetiny vstoupili domácí zakázaným uvolněním. Veli-Matti Savinainen úmysl Anttily nepochopil, za pukem se rozjel příliš pozdě.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:11.
     
    Druhá dvacetiminutovka nabídla dva góly, po jednom na každé straně, ve vedení tak i nadále zůstává Jaroslavl. Domácím se podařilo ve 28. minutě šťastně vyrovnat. Střela Jonathana Pudase skončila na tyči, ale dezorientovaný Pasquale si následně sám srazil kotouč za brankovou čáru. Lokomotivu vrátil vedení na konci 32. minutě Teemu Pulkkinen, jenž tvrdou střelou do pravé šibenice využil i druhou přesilovou hru v utkání. Jokerit musí ve třetí třetině přidat do plynu, pokud totiž neotočí stav utkání ve svůj prospěch, tak pro něj sezóna skončila.
     
    Střely na branku po 2. třetině: 22 – 24
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:53
    Hokejisté v černo-červených dresech se daleko nedostali. Jesse Joensuu si najížděl za obranu, avšak Denis Barancev pas na jeho osobu bez problémů zastavil.
     
    39:22
    Tommi Kivistö nikam nespěchá, domácí vsadí vše na jednu kartu. Probíhá rychlé prostřídání a na led naskakuje elitní lajna. Poslední akce může začít.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    38:46
    Atte Ohtamaa hodil Schroedera na vlastního brankáře a měl velké štěstí, že Pasquale udržel touš před brankovou čárou. Následoval hvizd rozhodčího.
     
    38:22
    Z nulového úhlu Teemu Pulkkinen nestřílel, zvolil konstruktivní rozehrávku na Korškova za branku. Otočka zpoza brány se nesetkala s úspěchem.
     
    37:46
    Vlastní vinou se Georgij Ivanov dostal z ideální střelecké pozici. Místo zakončení nahrával do brankoviště, Petersosnovi zablokoval hokejku Anttila.
     
    37:21
    Denis Barancev musel jednat hodně rychle. Vsadil na jistotu a před dvojicí forčekujících hokejistů odpálil černou gumu do bezpečí i za cenu zakázaného uvolnění.
     
    36:56
    Po vyhraném buly pálil po ledě od modré čáry Niklas Friman. Edward Pasquale na pokus dobře viděl a zasáhl koncem vyrážečky.
     
    36:19
    Jegor Korškov se vydal na zteč sám proti dvěma protivníkům. Puk si hokejkou stáhl na pravou stranu, zápěstím pak trefil clonícího Lepisteho do oblasti břicha.
     
    35:58
    Brejk Lokomotivu zastavil svým hvizdem čárový rozhodčí. Důvod? Postavení mimo hru. Na modré čáře byl až moc netrpělivý Michail Beljajev.
     
    35:18
    Veli-Matti Savinainen si na Pasqualeho ještě nepřišel, ale o dorážku se přihlásil Brian O'Neill. nejproduktivnější hráč Jokeritu v sezóně střílel z dobré pozice do boční sítě.
     
    34:49
    A další zákrok pro Lindbäcka, tentokráte o poznání těžší. Z mezikruží vypálil Artur Kajumov po ledě k pravé tyči, brankář vykopl beton na poslední chvíli.
     
    34:20
    Zkušený dvaatřicetiletý gólman ve službách Helsinek si poradil s nahozením Malyševa z velkého úhlu. Černou gumu udržel ve výstroji, čímž přerušil hru.
     
    33:49
    Hráči Jokeritu vypadli z tempa, nyní zcela zřetelně tahají za kratší konec provazu. Anders Lindbäck se musí ohánět ze všech stran, aby udržel manko týmu na jediném gólu.
     
    33:18
    Pas Andého Pettersona byl na Pulkkinena příliš dlouhý. Finský hrdina předchozích minut neodvrátil odpískání icingu.
     
    32:29
    Hokejisté v bílých dresech jsou při chuti, aby ne, před malou chvílí si vzali zpět ztracené vedení. Artur Kajumov vypálil těsně nad.
    31:59 Teemu PULKKINEN - 1:2
     
    31:59
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    Druhá početní převaha Skabelkových svěřenců trvala pouhých pět vteřin! Korškov vyhrál buly na TEEMU PULKKINENA a finský útočník vypálil nechytatelně do pravé šibenice. Asistence: Jegor Korškov.
     
    31:54
    První přesilovku hosté využili, jak si poradí s druhou? Tommi Kivistö za bránou zasáhl Pettersona vysokou holí, což pozornosti rozhodčího neuniklo.
     
    31:27
    Hru raději přerušil Edward Pasquale. měl poměrně dost času na rozehrávku, avšak rozhodl se spoluhráčům dopřát alespoň pár vteřin odpočinku.
     
    30:46
    Potlesk fanoušků si za svou bojovnost vysloužil Denis Barancev. V pádu zblokoval dělovku Lepisteho, vzápětí ještě nataženou hokejkou odpálil touš na zakázané uvolnění.
     
    30:28
    Trest Iljenka je minulostí. Forvard Jaroslavle je zpět ve hře a bleskově se zapojil do plnění obranných povinností, protože Jokerit pokračuje v útočení.
     
    29:40
    Výborně zapracoval Artur Kajumov. Tak dlouho obtěžoval Kivisteho, až jej nakonec donutil vycouvat pryč z útočného pásma.
     
    29:16
    Nyní jsou to domácí, kteří se snaží o vstřelení druhého gólu, zatím neúspěšně. Jordan Schroeder nabil Lepistemu, rána zamířila vedle.
     
    28:54
    Velkou příležitost strhnout vedení zpět na stranu Jaroslavle měl při vlastním oslabené Nikolaj Kovalenko, forhendovou střelu ale Lindbäck zvládl pokrýt!
     
    28:18
    Domácí budou mít šanci dokonat obrat v přesilové hře. Na lavici hanby je poslán Arťom Iljenko, útočník se provinil sekáním.
     
    28:05
    Anders Lindbäck chvíli nevěděl, kam se odrazil kotouč po nahození Kajumova. Měl štěstí, úspěšně jej totiž zblokoval jeden ze spoluhráčů.
    27:24 Jonathan PUDAS - 1:1
     
    27:24
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! Gólman Jaroslavle měl obrovskou smůlu. Střela zápěstím JONATHANA PUDASE se odrazila od pravé tyčky do jeho zad a puk následně šťastně pro domácí zapadl za brankovou čáru. Bez asistence.
     
    26:48
    Utkání plyne v rychlém tempu, přerušuje se minimálně. Těsně za modrou vypálil zápěstím Jesse Joensuu, Kajumova trefil do chráněných míst.
     
    26:16
    Až k zakončení se Jegor Averin neprobojoval. Dostal se sice za záda Skleničky, ale nedokázal z důvodu jeho obtěžování zakončit včas.
     
    25:36
    Jordan Schroeder byl na konci pohledné akce Helsinek. Pravou bruslí si kotouč přikopl do jízdy, forhendem posléze prověřil pevnost Pasqualeho betonu.
     
    25:01
    Bekhendové vyhození Rušana Rafikova doputovalo do středního pásma. Zde se černé gumy chopil Jakub Krejčík. Nahodil zpět za bránu soupeře a odjel na střídačku.
     
    24:38
    Za útočnou modrou čárou mužstvo z Helsinek dlouho nevydrželo. Pavel Kraskovskij založil rychlý protiútok a sám byl na jeho konci, ani nadvakrát ovšem nevyzrál na připraveného Lindbäcka.
     
    24:17
    David Sklenička ujel za vlastní svatyni, kde počkal na dostřídání spoluhráčů. Posléze byl tím, kdo rozjel útočnou akci, Jokerit teď kombinuje v útočné třetině.
     
    23:22
    Úmysl dobrý, realizace pokulhávala. Dlouhá nahrávka Andrého Pettersona měla oči, jenže kotouč proskákal Averinovi mezi bruslemi.
     
    23:06
    Zakázané uvolnění se nepíská, protože nejblíže měl ke kotouči útočící Teemu Pulkkinen. Hosté tedy mohou pokračovat v útočném pásmu.
     
    22:40
    Nebezpečné příležitosti dokázal zamezit Anders Lindbäck. Do přihrávky napříč pásmem vložil svou vyrážečku, Pavel Ťutněv čekal na touš marně.
     
    22:13
    V souboji ve středovém kruhu Veli-Matti Savinainen přetlačil výrazně méně urostlého Averina. Následně chtěl rozjet rychlý brejk, jeho žabičku dokázal srazit mimo dosah spoluhráče Barancev.
     
    21:43
    Hokejisté v bílých dresech s vypětím všech sil drží čisté konto. Rušan Rafikov zaslouží pochvalu za plnění defenzivních povinností, když vypíchl puk z pod hole Haapalovi.
     
    21:13
    Finské mužstvo zahájilo druhou dvacetiminutovku hodně aktivně. Jesse Joensuu v situaci dva na dva přenechal kotouč Anttilovi, rána švihem prosvištěla těsně vedle levé tyčky.
     
    20:28
    Ve střehu musel být, a také byl, Anders Lindbäck. Gólman Jokeritu neměl s nahozením Kajumova vážnější problémy, zasáhl lapačkou.
     
    20:10
    Druhá třetina je v plném proudu! V jejím úvodu se hosté dopustili postavení mimo hru. Modrou přejel Osipov dříve než s pukem jedoucí Ivanov.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:21.
     
    Hokejisté Jaroslavle jsou dvě třetiny od postupu do čtvrtfinále ruské KHL. I čtvrtý zápas proti Jokeritu mají výborně rozehraný, po úvodní dvacetiminutovce vedou nejtěsnějším možným rozdílem 1:0. Gól padl v 10. minutě při vyloučené českého obránce Skleničky, střelou z voleje do pravého horního rohu se prosadil obránce Alexej Marčenko. Inkasovaný gól tým z Helsinek nakopl, ale dobrá hra nepřinesla zasloužené vyrovnání, Edward Pasquale zatím drží svou svatyni zamčenou.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 13 – 13
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:49
    Zřejmě poslední útok prvního dějství měl na starosti Pavel Ťutněv. Sám se vydal vstříc dvěma obráncům, avšak dostal se do kleští, z nichž nebylo úniku.
     
    19:15
    Tak teď je to pro změnu Jaroslavl, jež soupeře k ničemu nepouští a mačká ho v jeho vlastním obranném pásmu. Otočka Konovalova zpoza brány nebyla úspěšná.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    18:52
    Po delší době se hosté alespoň na pár vteřin usadili v útočné třetině a dokonce došlo i k zakončení. Teemu Pulkkinen vypálil "golfákem" vysoko nad.
     
    18:20
    Lokomotiv rozhodně nehraje tak aktivně jako v úvodu. Více se stáhla do defenzivy a brání těsný jednobrankový náskok. Hodně riskantní volba.
     
    17:55
    Avšak hráči v bílých dresech přestáli nepříjemnou situaci bez ztráty vedení. André Petersson tvrdě dohrál u mantinelu Krejčíka, Denis Barancev posléze vyvezl touš alespoň do střední třetiny.
     
    17:15
    Tvrdá střela Savinainena zápěstím vyrazila blokujícímu Osipovovi hokejku z rukou. Komplikace pro Jaroslavl, jejíž druhá lajna je na ledě už poměrně dlouho.
     
    16:56
    Niklas Friman si několikrát nebezpečně zakvedlal s toušem v blízkosti vlastní svatyně, aby posléze rozjel velmi zajímavý útok. Na jeho konci pálil Jonathan Pudas z dobré pozice do masky gólmana.
     
    16:20
    Domácí brankář Anders Lindbäck si vůbec nebyl jistý, zda kotouč zůstal mezi betony po tvrdé střele Kajumova. Situaci za zády hlídal Kivistö, avšak nebylo třeba.
     
    15:49
    Jokerit většinu svých akcí rozjíždí od vlastní brány. Jonathan Pudas chtěl hru zrychlit dlouhou nahrávkou, jenže do ní vložil hokejku pozorný Čerepanov.
     
    15:13
    Do výpomoci spoluhráčům s rozehrávkou se zapojil rovněž Edward Pasquale. Stihl se rozhlédnout a po mantinelu najít volného Marčenka.
     
    14:38
    Georgij Ivanov zřejmě ještě mohl nahrávat, ale volil zakončení z velkého úhlu. Gólman si prostor u bližší tyče pohlídal, touš z výstroje nepustil.
     
    14:16
    Rychlý útok Jaroslavle málem vyústil v druhou branku. Střelu Nikolaje Kovalenka po ledě Lindbäck jen vyrazil před sebe, dorážku téhož hráče udržel mezi betony.
     
    13:46
    Hru za vlastní brankou zklidnil Anton Malyšev. Do tohoto prostoru ujel před Haapalou, jenž odvedl svou práci a mohl odjet na střídačku.
     
    13:03
    Nyní byl ovšem hostující gólman poněkud zmatený, když se kotouč odrazil od zadního mantinelu před bránu. Jenže Jesse Joensuu příležitost nevyužil, při pokusu střelu zlomil hokejku.
     
    12:33
    Hráči finského klubu jsou od inkasované branky jasně lepším týmem. Ale gólově toho zatím nevyužili, Pasquale působí velmi jistým dojmem.
     
    12:08
    Brian O'Neill se rozjel do předem ztraceného souboje. Rychle k němu sjel ajumov, přihrávka naslepo posléze našla jen hokejku obránce Baranceva.
     
    11:37
    Zakázané uvolnění vrátí hru před Lindbäckovu svatyni. Henrik Haapala to myslel dobře, ale Jordan Schroeder na jeho prudkou nahrávku nedosáhl.
     
    11:15
    Jokerit určitě nezabalí zápas předčasně, je si vědom, že dnes možná hraje svůj poslední zápas v sezóně. A to mužstvo z Finska nebude chtít dopustit.
     
    10:36
    Jakub Krejčík zaváhal při rozehrávce, trestat mohl Jegor Averin. Ale český bek měl štěstí, že jej bleskově zastoupil krajan Sklenička. Ze slibné šance nebylo nic.
     
    10:06
    Ovace od fanoušků si nyní vysloužil Edward Pasquale. Gólman výborně zmenšil střelecký úhel střílejícímu Anttilovi, proti němuž zakročil lapačkou.
    09:19 Alexej MARČENKO - 0:1
     
    09:19
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    Přesilovka využita, Lokomotiv vede! ALEXEJ MARČENKO si pro přihrávku Alexejeva sjel blíže k bráně a tvrdou střelou z první se trefil do pravého horního rohu! Lindbäck vystrčil rameno pozdě. Asistence: Denis Alexejev a Pavel Kraskovskij.
     
    08:35
    Úvod přesilovky rozhodně neprobíhá tak, jak si hosté představovali. André Petersson prohrál na buly a byl to Lepistö, kdo Jokerit osvobodil.
     
    08:13
    Tlak Jaroslavle neutichá, spíše naopak. Výsledkem je nedovolený zákrok Davida Skleničky, český bek si jde odpočinout za úder loktem.
     
    07:58
    Více jak dvou a půl minutovou pasáž bez přerušení zastavil až Anders Lindbäck. Moc dobře věděl, že jde projektil Kajumova nad bránu, pro kotouč si lapačkou sáhl schválně.
     
    07:25
    Jakub Krejčík měl nemalé starosti s nepříjemně forčekujícím Pavlem Ťutněvem, ale poradil si na jedničku, po mantinelu předal touš spoluhráči.
     
    06:53
    Na druhou stranu rozjel nebezpečný protiútok Jordan Schroeder. V situaci dva na dva zvolil střelu přes obránce a těsně minul prostor u bližší tyčky.
     
    06:16
    Gólman Helsinek se v úvodních minutách utkání nenudí. Tentokráte musel reagovat na střelu Anrého Pettersona, tu raději přidržel v lapačce.
     
    05:47
    Akce Lokomotivu ještě pokračovala. Nepříjemnou ránu po ledě v podání Tkačeva vyrazil Lindbäck pouze k Averinovi, ten z velkého úhlu trefil boční síť.
     
    05:15
    Po vhazování vypálil od modré čáry Atte Ohtamaa. Jeho ránu ještě zvládl tečovat Teemu Pulkkinen, ale pouze nad břevno.
     
    04:44
    Alexej Marčenko je zpět na ledové ploše, hráči Lokomotivu jsou kompletní. Na zteč se okamžitě vydal Georgij Ivanov, zápěstím si na Lindbäcka nepřišel.
     
    04:18
    Hala zatleskala Maximu Osipovovi. Ten nejprve zblokoval tvrdý střelecký pokus Haapaly, následně zvládl vyhodit přes všechny čáry.
     
    03:51
    Hokejisté Jokeritu se usadili v útočném pásmu, ale dlouho trvalo, než se dostali ke střele. Nakonec obdržel do mezikruží nahrávku Jesse Joensuu, ani nadvakrát ale Pasqualeho nepřekonal.
     
    03:28
    Forčekující Vladimir A. Tkačov vypíchl Kivistemu puk a směřoval do přečíslení. Nahrávka na Peterssona neprošla, v pádu ji zastavil Lepistö.
     
    02:42
    Prvním vyloučeným hráčem je obránce Jaroslavle Alexej Marčenko. V před brankovém prostoru přesekl Antillovi hokejku, čímž mu zabránil v zakončení.
     
    02:15
    V akci se objevil druhý z českých obránců David Sklenička. Jeho nahození již prošlo až k brankáři, který udržel černou gumu ve výstroji.
     
    01:43
    Od modré čáry nahazoval český obránce Jakub Krejčík. Edward Pasquale zatím zasahovat nemusel, situaci za něj vyřešil Malyšev.
     
    01:16
    Jako host je dnes vedena Jaroslavl, která však kvůli koronavirovým opatřením ve Finsku hraje všechny utkání série doma. I to je bezesporu velká výhoda.
     
    00:31
    První zákrok střetnutí si připsal domácí strážce svatyně Anders Lindbäck. Nahození ze středního pásma pro něj nebylo ničím těžkým, poradil si hravě.
     
    00:10
    Čtvrtý zápas série mezi Jokeritem a Lokomotivem právě začal! Podaří se hostujícímu celku ukončit sérii? Před finským celkem dnes stojí těžký úkol, zastavit rozjetého soupeře.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Jokerit Helsinky: Lindbäck (Kalninš) – Lepistö, Kivistö, J. Krejčík, D. Sklenička, Pudas, Friman – Nicklas Jensen, O'Neill (A), Joensuu (A) – Haapala, Schroeder, Savinainen – Pakarinen, Mäenalanen, Hännikäinen – Anttila (C), Pihlström, H. Ikonen.

    Lokomotiv Jaroslavl: Pasquale (Konovalov) – A. Marčenko (A), Rafikov, Barancev, M. Osipov, Ohtamaa, Čerepanov, Malyšev – Kovalenko, Kraskovskij, Alexejev – Korškov, V. A. Tkačov (C), A. Petersson – Pulkkinen, Ivanov, Kajumov – J. Averin (A), Iljenko, Beljajev – Ťutněv.

    Rozhodčí: Kulakov, Ovčinnikov – Berseňjev, Judin.
     
    Československá stopa v utkání

    David Sklenička (JOK)
    Jakub Krejčík (JOK)
     
    Průběh série

    Kvůli pandemii koronaviru se všechny zápasy hrají na stadiónu Jaroslavle, což je pro Lokomotiv bezesporu velkou výhodou. A ruský tým ji zatím využívá dokonale, když zvítězil ve všech třech dosavadních utkáních a dnes tak může stvrdit postup do čtvrtfinále. O osudu prvního střetnutí rozhodoval jediný gól, který vstřelil ve třetí třetině Maxim Osipov. Druhé utkání Jaroslavl ovládla ve velkém stylu, soka rozstřílela 5:0. Třetí střetnutí už ale zase bylo vyrovnané, a dokonce se šlo do prodloužení, v němž rozhodl o třetím bodu pro Skabelkovu družinu Teemu Pulkkinen.
     
    Lokomotiv Jaroslavl

    Lokomotiv Jaroslavl se po celou dobu trvání základní části pohybovala na úplné špičce Západní konference. Nakonec obsadila čtvrtou příčku s vysokým ziskem 83 bodů. Získala dokonce více bodů jak druhý Petrohrad, ten ale zvítězil ve své divizi, proto zůstal před Jaroslavlí. Svěřenci kouče Skabelky se na play-off naladili skvěle, když v posledních šesti zápasech prohráli jedinkrát, a sice z vítězem konference CSKA 2:3 až po prodloužení. Týmovou produktivitu vede vede dvojice Pavel Kraskovskij, Denis Alexejev se ziskem 38 bodů.
     
    Jokerit Helsinky

    Jokerit je jediným finským týmem působícím v ruské KHL. V základní části předváděl velmi slušné výkony, postup do vyřazovací části si zajistil s velkým předstihem. Nakonec obsadil v tabulce Západní konference páté místo s s desetibodovou ztrátou na Jaroslavl a s náskokem pěti bodů na Čerepovec. Před startem play-off mužstvo z Helsinek nabralo výbornou formu, zvítězilo třikrát v řadě. Nejproduktivnějším hráčem týmu je s 55 body americký útočník Brian O'Neill.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásný úterní podvečer! Vítám vás při sledování play-off KHL, u zápasu mezi Jokeritem a Jaroslavlí.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 28. Pudas – 10. A. Marčenko (Alexejev, Kraskovskij), 32. Pulkkinen (Korškov), 54. A. Petersson (Korškov), 56. V. A. Tkačov (Korškov, Rafikov)


    Jokerit Helsinky: Lindbäck (Kalninš) – Lepistö, Kivistö, J. Krejčík, D. Sklenička, Pudas, Friman – Nicklas Jensen, O'Neill (A), Joensuu (A) – Haapala, Schroeder, Savinainen – Pakarinen, Mäenalanen, Hännikäinen – Anttila (C), Pihlström, H. Ikonen.
    Lokomotiv Jaroslavl: Pasquale (Konovalov) – A. Marčenko (A), Rafikov, Barancev, M. Osipov, Ohtamaa, Čerepanov, Malyšev – Kovalenko, Kraskovskij, Alexejev – Korškov, V. A. Tkačov (C), A. Petersson – Pulkkinen, Ivanov, Kajumov – J. Averin (A), Iljenko, Beljajev – Ťutněv.

    Rozhodčí: Kulakov, Ovčinnikov – Berseňjev, Judin
    Jokerit 0 4 Jaroslavl
    #1 Středa 03.03.2021 • 17:30
    Jaroslavl - Jokerit 1:0
    #2 Pátek 05.03.2021 • 17:30
    Jaroslavl - Jokerit 5:0
    #3 Neděle 07.03.2021 • 15:00
    Jokerit - Jaroslavl 2:3 po prodl.
    #4 Úterý 09.03.2021 • 17:30
    Jokerit - Jaroslavl 1:4
    bahis siteleri