Minnesota – Vegas 4:3 (kon.) | Edmonton – Ottawa 7:1 (kon.) | Colorado – Arizona 2:1 (po pr.)
Anaheim – Los Angeles 1:5 (kon.) | Vancouver – Montreal 1:5 (kon.)
konec
Edmonton Oilers
7:1 (4:0, 2:0, 1:1)
Ottawa Senators
Čtvrtek 11.03.2021, 02:10 • Rogers Place, Edmonton • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (04:56:09)
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 36 – 22 | Přesilová hra: 2/4 – 0/1 | Trestné minuty: 2 – 8

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Mike Smith (EDM) – 21 zákroků, 1 OG, úspěšnost 95,5%, odchytal 60:00
    Matt Murray (OTT) – 29 zákroků, 7 OG, úspěšnost 80,6%, odchytal 60:00

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Bez české a slovenské účasti

    Tři hvězdy utkání

    1. Leon Draisaitl (EDM) – 3+2
    2. Connor McDavid (EDM) – 1+2
    3. Darnell Nurse (EDM) – 1+1
     
    Edmonton navázal na úterní vítězství nad Ottawou ve velkém stylu. Stejného soupeře a na stejném ledě převálcoval vysokým rozdílem 7:1.

    Od prvních minut bylo jasné, kdo bude tahat za delší konec provazu. Olejáři během první třetiny vstřelili čtyři góly a bylo prakticky po zápase. Domácí postupně navyšovali skóre až na 7:0, načež alespoň čestný zásah vstřelil Jevgenij Dadonov, který zhatil Smithovi plány na čisté konto. Vítězství, jak je již zvykem, režírovala především dvojice Leon Draisaitl, Connor McDavid. První jmenovaný zaznamenal svůj třetí kariérní hattrick v NHL, k tomu přidal ještě dvě asistence. Jeho kanadský spoluhráč sám jeden gól dal a na dva nahrál. Dominanci edmontonského dua potvrzuje i fakt, že jsou zase na čele celého bodování soutěže, Draisaitl díky povedenému večeru přeskočil Kanea o čtyři body, na kolegu z útoku ztrácí bodů šest.

    Svěřenci kouče Tippetta se po vítězství posunuli v Severní divizi na druhé místo před Winnipeg, ten má však odehráno o tři zápasy méně. Ottawa zůstává beznadějně poslední.
     
    Konec zápasu.
     
    59:43
    Nahození Tysona Barrieho se zastavilo ve změti těl stojících před brankou. Raynovi Murraymu se puk ztratil z dohledu, ale měl štěstí, ve finále totiž proskákal mimo tři tyče.
     
    59:21
    A další přečíslení! Patrick Russell bekhendem přihrál Jesse Puljujärvimu, jenž na nic nečekal a vypálil z první. Kotouč poslal těsně nad břevno.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:44
    Zvoní tyč! Jujhar Khaira řešil přečíslení dvou na jednoho střelou na bližší tyčku, Murrayho dnes podruhé zachránila branková konstrukce.
     
    58:15
    Thoams Chabot poměrně dlouho váhal s rozehrávkou za brankou, načež jej tvrdým hitem počastoval James Neal. Přesto zvládl obránce po mantinelu nahrát Zajcevovi.
     
    57:56
    Domácí se zase osvobodili jen za cenu zakázaného uvolnění. Alex Chiasson sice nepříjemně dotíral na Reillyho, ten však konkurenta udržel na zádech.
     
    57:20
    Hra se v závěrečné fázi utkání přelévá ze strany na stranu. Arťom Anisimov vyzkoušel pozornost Smithe z velkého úhlu, kanadský gólman zasáhl a puk raději podržel.
     
    56:57
    Střeleckou listinu mohl rozšířit Jesse Puljujärvi. Finský forvard natáhl ke střele zápěstím, jež skončila na vnější straně levé části brankové konstrukce.
     
    56:14
    Na druhé straně zahrozil Chris Tierney. Pohlednou individuální akci zakončil svižnou střelou zápěstím, puk trefil gólmana do masky.
     
    55:55
    Connor McDavid mohl střílet, ale akci chtěl ještě vyšperkovat nahrávkou na Draisaitla. Ten z velkého úhlu trefil jen boční oblouk brány.
     
    55:17
    Drake Batherson umí vystřelit, ale v tomto případě Smith proti jeho pokusu zasahovat nemusel. Situaci za něj vyřešil obětavým blokem Kris Russell.
     
    54:44
    S vypětím všech sil Connor Brown udržel útočnou třetinu. Ne na dlouho, sám proti třem byl totiž bez šance na úspěch. Obral jej Larsson.
     
    54:05
    V souboji v rohu kluziště uspěl Darnell Nurse, jenže vzápětí se zachoval zbrkle. Nevšiml si, že Neal odjíždí střídat, jeho nahrávka tak doletěla až za bránu soupeře. Zakázané uvolnění.
     
    53:45
    Ofsajdové postavení Jevgenije Dadonova zhatilo ruskému útočníkovi cestu za druhým vstřeleným gólem v utkání. Na modré byl až příliš netrpělivý Batherson.
     
    53:22
    Mike Smith musel zasahovat poté, co od pravého mantinelu nahodil Tim Stützle. Střelu vykopl pravým betonem, dorážku znemožnil Stützlemu pozorný Barrie.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 4. Nurse (Draisaitl, Barrie), 6. Khaira (D. Shore), 13. Draisaitl (Barrie, M. Smith), 14. McDavid (Draisaitl, Nurse), 28. Draisaitl (Nugent-Hopkins, McDavid), 29. Neal (Chiasson), 48. Draisaitl (McDavid, Barrie) – 52. Dadonov (Watson, Reilly)


    Edmonton Oilers: M. Smith (Koskinen) – Barrie, Nurse (A), A. Larsson, K. Russell, Bear, Lagesson – Yamamoto, McDavid (C), Draisaitl (A) – Puljujärvi, Nugent-Hopkins, Ennis – D. Shore, Khaira, P. Russell – Chiasson, Haas, Neal.
    Ottawa Senators: M. Murray (Daccord) – N. Zajcev, Chabot (A), Zub, Reilly, Gudbranson (A), Brännström – Batherson, Norris, B. Tkachuk (A) – Dadonov, Stützle, Co. Brown – Tierney, Dzingel, Watson – White, Anisimov, N. Paul.

    Rozhodčí: Skilliter, Meier – Shewchyk, Nansen
    thejrc.org