Augsburg – Mönchengladbach 3:1 (kon.)
konec
FC Augsburg
3:1 (0:0)
Borussia Mönchengladbach
Pátek 12.03.2021, 20:30 • WWK Arena, Augsburg • Německá Bundesliga • 25. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.
     
    Dobrý den, chtěla bych vás přivítat u utkání v rámci Bundesligy! V tomto střetu se spolu podíváme na zápas mezi Augsburgem a Mönchengladbachem. Výkop je naplánován na 21:00 a my budeme u toho.
     
    FC Augsburg

    Augsburg patří k těm horším týmům v Bundeslize, což je vidět na tabulkovém postavení. Po dvaceti čtyřech odehraných zápasech má na svém kontě šestadvacet bodů, které mu stačí jen na třináctou pozici. Ani skóre tohoto týmu není dobré, jelikož je značně minusové (-13). Domácí fotbalisté vybojovali v posledních třech duelech čtyři body. Nejprve remizovali s Leverkusenem, načež venku přehráli Mohuč. V poslední zápase však Augsburg nestačil na Herthu.
     
    Borussia Mönchengladbach

    Mönchengladbach je na tom o něco lépe než jeho dnešní soupeř. Po dvaceti čtyřech odehraných utkáních má na svém kontě třiatřicet bodů, což znamená desátou pozici. Devátý Stuttgart však má bodů stejně. Rozhoduje tak zatím skóre, Borussia je na plus třech. V posledních třech zápasech v lize Mönchengladbach nevybojoval ani jeden bod. Postupně totiž padl s Mohučí, Lipskem a také s Leverkusenem.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Augsburg: Gikiewicz – Framberger, Gouweleeuw (C), Uduokhai, Gumny – Strobl, R. Khedira – D. Caligiuri, Bénes, Richter – Hahn.
    Náhradníci: Koubek – Suchý, Vargas, Sarenren-Bazee, Gruezo, Oxford, Niederlechner, Gregoritsch.

    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Lainer, Ginter, Elvedi, Wendt – J. Hofmann, Neuhaus – Lazaro, Stindl (C), Thuram – Pléa.
    Náhradníci: Sippel – Beyer, Jantschke, Zakaria, H. Wolf, Reitz, Herrmann, Traoré, Embolo.

    Rozhodčí: Jablonski – Grudzinski, Wessel.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    A dnešní jediné utkání v rámci Bundesligy se nám právě rozjelo! Domácí fotbalisté nastupují v bílých dresech, zatímco ti hostující ve světle zelených.
     
    2
    A celkem brzy jsme se dočkali prvního ofsajdu dnešního duelu, ve kterém byl nachytán jeden z hostí. K míči se tak zadarmo dostávají domácí fotbalisté.
     
    3
    Mönchengladbach má vysoko vysunutý presink, který nyní vedl k zisku míče. Následoval však nedorozumění, a tak ze zajímavé šance nebylo nic.
     
    4
    Zatím jsme se nedočkali ničeho zajímavého, každopádně je odehráno teprve pár minutek. Matthias Ginter ale fauloval a Augsburg bude zahrávat standardku.
     
    5
    Ta sice byla skoro z poloviny hřiště, jenže byla kopnuta velmi dobře. Yann Sommer si s tím však poradil a na druhé straně jsme viděli zajímavou možnost! Florian Neuhaus se dostal sám před gólmana, ovšem jeho pokus trefil nohu brankáře!
     
    6
    Tak první velké šance jsme se dočkali hodně brzy, škoda, že z toho rovnou nebyla branka. Na tu si tak musíme počkat, aktivnější jsou zatím hráči Borussie.
     
    7
    Právě jeden z nich reklamoval rohový kop pro hosty, ale právě od něj se míč nakonec odrazil mimo hrací plochu. Následně ještě jeho spoluhráč fauloval.
     
    8
    Držení míče: 47% – 53%!
     
    9
    Augsburg se ještě nedostal na dostřel brány, a tak Yann Sommer má zatím klid. Musel řešit jen standardní situaci, se kterou si poradil bez větších potíží.
     
    10
    Už je za námi úvodních deset minut a zatím nesledujeme nějak zvláštní podívanou. Sice jsme viděli zajímavou možnost Neuhause, jenže to je vše.
     
    11
    Domácí fotbalisté mají velké problémy s přechodovou fází někde u poloviny hřiště. Tam zatím vládne Mönchengladbach, který sbírá jeden míč za druhým.
     
    12
    A další zisk balónu vedl až k rohovému kopu. Ten byl kopnutý na zadní tyč, kde si s ním domácí obrana poradila. Hosté se však k balónu dostali brzy zpět.
     
    13
    Daniel Caligiuri to chtěl zkusit individuálně, ale viděli jsme jen další ztrátu. Marcus Thuram díky tomu mohl pálit, ale jeho bomba letěla těsně nad bránu.
     
    14
    Borussia zatím vládne na hřišti a má jasně vyšší procento držení míče. Augsburg nepředvedl ještě vůbec nic.. Bude se muset značně vzchopit.
     
    15
    Tohle byla další velká šance na hostující straně! Lars Stindl se objevil úplně osamocený za obranou a zkoušel placírkou poslat balón na zadní tyč, tu však o kousek minul!
     
    16
    Marcus Thuram se při vracení do obrany uchýlil k nedovolenému zákroku. Nakonec z dálky pálil Marco Richter, jenže jeho rána šla vysoko nad bránu.
     
    18
    Marco Richter si zadělal na problémy kousek od vlastní brány, když ho napadal Marcus Thuram. Hostující útočník vybojoval pro tým alespoň roh.
     
    19
    Augsburg kombinuje na obranné polovině, ovšem jeho přechod skrze polovinu hřiště zatím není vůbec dobrý... To se ukázalo i v této situacii.
     
    20
    Další dobrá možnost Mönchengladbachu, která znovu nekončí brankou! Valentino Lazaro pálil na zadní tyč, ale jeho střela byla zblokována soupeřem jen na rohový kop!
     
    21
    Po dlouhé době se dostali domácí fotbalisté na útočnou polovinu, tam o míč ale brzy přišli. Následně zkoušeli ještě napadat, ale k zisku míče to nevedlo.
     
    22
    Střely na branku: 0 – 1!
     
    23
    Fotbalisté ve světle zelených dresech kombinují na útočné polovině, ale nemohou se skrze obranu dostat na dostřel branky. Jsou od ní velmi daleko.
     
    24
    Alassane Pléa se z ničeho nic dostal k odraženému míči a táhl akci po levé straně. Jeho zpětný centr na hranici vápna nikoho ze spoluhráčů nenašel.
     
    25
    Již je za námi více jak polovina prvního poločasu, ve které jsme se úvodní branky zatím nedočkali. Mnohem blíže k ní ale měli fotbalisté Mönchengladbachu.
     
    26
    Alassane Pléa nechtěl nechat rozjet akci soupeře, a tak se provinil taktickým faulem. Zastavil tak akci soupeře a Borussia se stihla zformovat.
     
    27
    Držení míče: 37% – 63%!
     
    28
    Ne, ze strany domácích fotbalistů to zatím není vůbec ono. Hosté jasně vládnou dnešnímu utkání, jen jí chybí branky... Snad se dočkáme nějaké v poločase.
     
    29
    Snad podruhé v utkání se Augburg dostal až k šestnáctce. Tam vybojoval autové vhazování, které vhodí až do vápna Raphael Framberger.
     
    30
    A dočkali jsme se dokonce zakončení na domácí straně! László Bénes se dostal ke střele odněkud z šestnácti metrů, jenže jeho pokus netrefil bránu.
     
    31
    Skvělé napadání předvedl jeden z hostujících fotbalistů, který míč vybojoval. Následovala rychlá akce, ale centr na Lainera byl sražen na rohový kop.
     
    32
    Ten byl rozehraný nakrátko, až poté přišel daleký centr do vápna. Stefan Lainer se snažil zakončit, jenže z velkého záklonu se nedokázal trefit mezi tyče.
     
    33
    Jonas Hofmann byl sražen na zem, načež na něj ještě spadl jeden ze spoluhráčů. Hráči hostí se na nohy moc nechce, ale lékaři Borussie v akci nejsou.
     
    34
    Po delší době se s míčem potkal také Yann Sommer. Ten ještě v prvním poločase nemusel zasahovat, nyní mu také jen stačilo rozehrát od své brány.
     
    36
    Valentino Lazaro táhl akci svého týmu po levé straně a chtěl poslat centr někam na hranici vápna. Ten nebyl úplně povedený, a tak dopředu míří domácí.
     
    37
    Penalta pro hosty!
     
    38
    Skóre se však nemění, jelikož kapitán hostí penaltu neproměňuje! Lars Stindl sice poslal gólmana na druhou stranu, než střílel, jenže jeho střela šla vedle levé tyče!
     
    40
    Mönchengladbach má v prvním poločase jasnou převahu a k další střele se dostal Lars Stindl. Ani jeho další rána se však nevešla mezi tři tyče.
     
    41
    Stefan Lainer si bez problémů poradil hned s dvojicí soupeřů, avšak jeho přízemní přihrávka nebyla přesná. O nějakou akci se tak může pokusit Augsburg.
     
    42
    Další možnost na hostující straně, je až s podivem, že Borussia nevede vyšším rozdílem, ona totiž nevede vůbec. Přitom na hřišti je jasným vládcem.
     
    43
    Marcus Thuram si nabíhal za obranu, kam na něj také mířila přihrávka. Nakonec mu je ale odpískaný ofsajd, a tak celá akce skončila dříve, než vlastně začala.
     
    44
    A do konce prvního poločasu nám chybí posledních pár minutek, větší nastavení se také očekávat nedá. Dočkáme se první branky ještě do půle?
     
    45
    Nastavovat se bude jedna minuta!
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Je za námi velmi zajímavá první půle, ve které byl jasně lepším týmem ten hostující. Borussia měla první velkou šanci už v páté minutě, ale Florian Neuhaus neuspěl. Šancí jsme viděli na straně Mönchengladbachu hned několik, vždyť hosté kopali dokonce penaltu! Změny stavu jsme se však nedočkali. Lars Stindl sice poslal balón na druhou stranu od gólmana, ovšem jeho pokus minul levou tyčku.

    Další poločas začne přibližně v 21:31.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FC Augsburg: ze hřiště odchází László Bénes, přichází Ruben Vargas.
     
    47
    Už nám odstartoval i druhý poločas! Marcus Thuram to zkoušel po levé straně, ovšem jeho akce skončila celkem brzy, jelikož mu je pískán ofsajd.
     
    48
    Mönchengladbach se snaží pokračovat v aktivní hře z prvního poločasu a je znovu aktivnějším týmem. Tak uvidíme, jestli se mu podaří vstřelit první branku.
     
    49
    Augsburg se nám však celkem brzy dostal na útočnou polovinu, což se mu mockrát za první poločas nepovedlo... Tak snad se zlepší i jeho výkon.
     
    50
    Je za námi pět úvodních minut ve druhém poločase a zatím se nestalo vůbec nic zajímavého. Jeden z hosté reklamoval faul, ovšem sudí pískat nebude.
     
    51
    Naopak se hosté o chvilku později provinili ofsajdovým postavením, a tak domácí budou rozehrávat na obranné polovině. Dostanou se až ke střele?
     
    52
    Augsburg právě vstřelil branku!
    Domácí toho zatím sice dnes moc nepředvedli, přesto jdou jako první v tomto utkání do vedení! Na rohový kop si totiž nejlépe naběhl RUBEN VARGAS, jenž poslal svou hlavičku nechytatelně do brány. To byl skvělý tah trenéra, v podobě jeho střídání!
     
    54
    Následovala další dobrá možnost hostů! Marcus Thuram dostal dobrou přihrávku na levou stranu vápna, avšak jeho obstřel gólman vyrazil!
     
    55
    Držení míče : 42% – 58%!
     
    56
    Hostující fotbalisté se nenechali zaskočit inkasovanou brankou a pokračují v aktivním výkonu. Mohou nyní jen litovat neproměněných šancí v první půli.
     
    57
    Hlavně Lars Stindl může litovat, ten totiž neproměnil penaltu. Hosté musí nyní dotahovat manko, na tři body musí skórovat rovnou dvakrát, povede se?
     
    58
    Každopádně i Augsburg působí směrem dopředu už o něco lépe než v prvním poločase. Toho si však můžeme všimnout i díky vstřelené brance.
     
    59
    Hráči ve světle zelených dresech drží balón na svých kopačkách, avšak jsou s nám velmi daleko od brány. Domácí působí v obraně lépe než předtím.
     
    60
    Následoval rohový kop na hostující straně, jeden z hostí se sice dostal k hlavičce, jenže trefil jen soupeře před sebou. Následuje roh z druhé strany.
     
    61
    Ten byl rozehrán nakrátko, poté přišel zajímavý centr! Do toho se položil Marcus Thuram, jenže jeho hlavička těsně minula pravou tyč!
     
    62
    Střely na branku: 1 – 4!
     
    63
    Hráč hostí zastavil rychlou akci soupeře, tak následoval kontr na druhé straně. Marcus Thuram natáhl k povedené střele, ale Rafał Gikiewicz vytáhl skvělý zákrok!
     
    64
    Jeden z domácích si chtěl vykoledovat faul na polovině hřiště, ale sudí pískat nebude. Tlak Borussie se stupňuje, ovšem zatím bez kýženého efektu.
     
    65
    Střely mimo branku: 6 – 13!
     
    66
    Po delší době jsme se dočkali akce na domácí straně! Na zpětnou přihrávku si seběhl Marco Richter, ovšem jeho střela z první mířila vysoko nad.
     
    67
    Střídání v týmu FC Augsburg: ze hřiště odchází Tobias Strobl, přichází Reece Oxford.

    Střídání v týmu FC Augsburg: ze hřiště odchází Daniel Caligiuri, přichází Carlos Gruezo.
     
    68
    Mönchengladbach právě vstřelil branku!
    A hosté se konečně prosazují, ještě mohou bojovat o tři body! FLORIN NEUHAUS se dostal k balónu na hranici vápna a povedenou střelou k tyči nedal natahujícímu se gólmanovi šanci.
     
    70
    A do konce utkání nám chybí posledních dvacet minut, dočká se někdo rozhodující branky? Nebo skončí dnešní duel remízou a dělením bodů?
     
    71
    Mönchengladbach se žene za vedoucí brankou a drží míč výhradně ve své moci. Augsburg se k němu nedostává, dokáže ustát tlak svého soupeře?
     
    72
    A tentokrát už musel gólmana zasahovat, a tak jsme viděli roh. Po centru se ke střele dostal Florian Neuhaus, jenže Rafał Gikiewicz byl u své tyčky naprosto včas!
     
    73
    Hosté jsou nadále na míči a nejsou vůbec daleko od brány. Rozhodně dnes mají větší šanci na výhru než domácí, čas jim však začíná neúprosně utíkat.
     
    74
    Stefan Lainer se snažil prosadit po pravé straně, ale nastřelil ruku soupeře. Rozhodčí si toho všiml, a tak nařídil standardní situaci pro hostující fotbalisty.
     
    75
    Nyní se však dostali do akce domácí, skóre se však nemění! Marco Richter napřáhl na levé straně vápna, jenže jeho zajímavý pokus šel těsně vedle.
     
    76
    Augsburg právě vstřelil branku!
    Tentokrát se však domácí prosazují, a tak už podruhé v tomto utkání vedou! Ohis Felix Uduokhai poslal balón do vápna, kde došlo k několika odrazům. Míč se nakonec dostal na kopačku MARCA RICHTERA, jenž v pádu poslal míč pod břevno!
     
    78
    Střídání v týmu Borussia Mönchengladbach: ze hřiště odchází Marcus Thuram, přichází Breel Embolo.

    Střídání v týmu Borussia Mönchengladbach: ze hřiště odchází Oscar Wendt, přichází Patrick Herrmann.
     
    79
    Mönchengladbach se snaží něco udělat s nepříznivým výsledkem, a tak znovu kontrolují míč na svých kopačkách. Povede se jim ještě v utkání srovnat?
     
    80
    Střely na bránu: 2 – 7!
     
    81
    No, Augsburg toho sice směrem dopředu moc nepředvedl, přesto je blízko třem bodům. Podaří se domácím udržet jednogólový náskok až do konce?
     
    82
    Marco Richter předvedl zajímavou otočku ve vápně, po které se skácel k zemi. Drží se za holeň, ovšem penalta se pískat nebude, domácí hráč se zvedá.
     
    83
    Tlaku Borussie už není tak velký, jako byl třeba v prvním poločase... Přesto ještě má Mönchengladbach několik minut na vstřelení srovnávací branky.
     
    84
    Augsburg se už bude spoléhat hlavně na rychlé protiakce, nějaká možnost se mu nejspíše naskytne. Hosté musí vrhnout všechny své síly do útoku.
     
    85
    Držení míče: 44 % – 56%!
     
    86
    Rani Khedira zůstává ležet na hřišti po jednom ze soubojů a zatím se mu nechce na nohy. Rozhodčí se pro jistotu jde na domácího záložníka podívat.
     
    87
    Breel Embolo, který se teprve před chvilkou dostal na hřiště, to chtěl zkusit sám. Byl však zablokován soupeřem a míč se od něj odrazil mimo hrací plochu.
     
    88
    Tohle byla dobrá možnost na definitivní rozhodnutí dnešního duelu! Jeden z domácích se objevil v tutové šanci, jenže minul. Navíc se píská ještě ofsajd.
     
    89
    Augsburg právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto, tři body zůstanou na domácí stadionu! Hosté už vrhli své síly do ofenzivy, a tak vznikl prostor pro brejky. Marco Richter vyslal ANDÉHO HAHNA do samostatného úniku. Domácí hráč si počínal jako mazák a lobem poslal míč nechytatelně do sítě!
     
    90+1
    Nastavovat se budou tři minuty!
     
    90+2
    Střídání v týmu FC Augsburg: ze hřiště odchází Marco Richter, přichází Michael Gregoritsch.
     
    90+3
    Střídání v týmu FC Augsburg: ze hřiště odchází André Hahn, přichází Noah-Joel Sarenren-Bazee.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Tři body, možná trochu překvapivě, zůstávají na domácím hřišti. Právě Augsburg šel v průběhu druhého poločasu jako první do vedení, když se po rohovém kopu nechytatelně trefil Ruben Vargas. Hostům se však podařilo srovnat, když se povedenou střelou prezentoval Florian Neuhaus. Mönchengladbach byl v zápase aktivnější, jenže nakonec se zmohl z velkého množství šancí jen na jednu branku. Naopak domácí se trefili ještě dvakrát, a to zásluhou Marca Richtera a Andrého Hahna.
     
    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 3:7. Střely mimo: 7:21. Rohy: 1:10. Ofsajdy: 3:5. Fauly: 6:10. (22:28:37)

    Denisa Józsová

    Branky: 52. Vargas (D. Caligiuri), 76. Richter, 89. Hahn (Richter) – 68. Neuhaus (Wendt)

    Neproměněná penalta: 38. Stindl (MNC), mimo


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 3:7. Střely mimo: 7:21. Rohy: 1:10. Ofsajdy: 3:5. Fauly: 6:10.
    FC Augsburg: Gikiewicz – Framberger, Gouweleeuw (C), Uduokhai, Gumny – Strobl (67. Oxford), R. Khedira – D. Caligiuri (67. Gruezo), Bénes (46. Vargas), Richter (90+2. Gregoritsch) – Hahn (90+3. Sarenren-Bazee).
    Náhradníci: Koubek – Suchý, Vargas, Sarenren-Bazee, Gruezo, Oxford, Niederlechner, Gregoritsch.

    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Lainer, Ginter, Elvedi, Wendt (78. Herrmann) – J. Hofmann, Neuhaus – Lazaro, Stindl (C), Thuram (78. Embolo) – Pléa.
    Náhradníci: Sippel – Beyer, Jantschke, Zakaria, H. Wolf, Reitz, Herrmann, Traoré, Embolo.

    Rozhodčí: Jablonski – Grudzinski, Wessel
    bahis siteleri