Boston – NY Rangers 4:0 (kon.) | Buffalo – Pittsburgh 2:5 (kon.) | Philadelphia – Washington 3:5 (kon.)
Toronto – Winnipeg 4:3 (po pr.) | Carolina – Nashville 5:1 (kon.) | Columbus – Florida 4:5 (po pr.)
NY Islanders – New Jersey 5:3 (kon.) | Detroit – Tampa 6:4 (kon.) | Dallas – Chicago 2:4 (kon.)
Calgary – Montreal 2:1 (kon.)
konec
Carolina Hurricanes
5:1 (3:0, 1:0, 1:1)
Nashville Predators
Pátek 12.03.2021, 01:07 • PNC Arena, Raleigh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásnou pozdní noc! Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa u zápasu mezi Carolinou a Nashvillem.
     
    Carolina Hurricanes

    Hurikáni z Caroliny v letošní sezóně odehráli 25 utkání a vedou si zatím na jedničku. Vybojovaných 37 bodů je řadí na druhou příčku Centrální divize, o jediný bod za obhájce Stanley Cupu, Tampu. Náskok na Floridu činí jeden bod, na Chicago pět. Na první nepostupové páté místo, které okupuje Columbus, už je náskok dvouciferný, a sice dvanáctibodový, přičemž hráči Blue Jackets odehráli ještě o dva zápasy více. Svěřenci kouče Brind'Amoura se v posledních střetnutích mohou pyšnit skvělou formou, na přemožitele čekají již šest zápasů. Týmovou produktivitu vede dvojice Vincent Trocheck, Sebastian Aho s 24 body.
     
    Nashville Predators

    Predátoři budou muset co nejdříve zabrat, jinak se letošní play-off uskuteční bez nich. Aktuálně jsou až na šesté příčce Centrální divize a na čtvrté Chicago ztrácejí osm bodů. Hynesova družina v předešlých pěti utkáních zvítězila jedinkrát, po prodloužení porazila Dallas. Během této doby se dvakrát střetla s Carolinou. Nejprve doma prohrála 2:4 a posléze nevyhrála ani v Raleighu, dobře rozehraný zápas prohrála 2:3 v prodloužení. Nejproduktivnějším hráčem celku je s 27 body Filip Forsberg.
     
    Česká a slovenská stopa v utkání

    Martin Nečas (CAR)
     
    Úvodní sestavy:

    Carolina Hurricanes: Reimer (Nedeljkovic) – D. Hamilton, Slavin (A), Pesce, Skjei, Bean, H. Fleury – Nečas, Aho, Niederreiter – Fast, J. Staal (C), Svečnikov – Foegele, Martinook (A), B. McGinn – Lorentz, Geekie, Paquette.

    Nashville Predators: Rinne (Kaskisuo) – A. Carrier, Ekholm (A), Davies, Harpur, Benning, Borowiecki – Arvidsson, Johansen, F. Forsberg (A) – Järnkrok, Pitlick, Mikael Granlund – Tolvanen, Sissons, Cousins – Olivier, Richardson, Trenin..
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Zápas mezi Carolinou a Nashvillem začal! Jordan Staal hned v úvodu ukázal, v čem je silný, a sice na vhazování. Hrají domácí.
     
    00:32
    První útok se hurikánům vůbec nepovedl. Dougie Hamilton hledal na pravém křídle Jespera Fasta, jenže švédský forvard zapsal a na kotouč nedosáhl. Zakázané uvolnění.
     
    01:06
    První zákrok střetnutí si připsal na konto James Reimer. Se střelou od modré čáry neměl žádné větší problémy, zakročil pravým betonem.
     
    01:49
    Střela Calleho Järnkroka už měla gólové parametry. Směřovala do pravého horního rohu, avšak kanadský gólman zareagoval a blýskl se vyrážečkou.
     
    02:22
    Predátoří vstoupili do utkání vel velkém stylu. FIlip Forsberg našel napříč pásmem Mathieua Oliviera, rána z první trefila přesunujícího se Reimera do pravého betonu.
     
    02:45
    Špatné zpracování vysokého puku Benningem málem potrestal Cédric Paquette. Protáhl se kolem beka, ale posléze skončil na jeho kolegovi Borowieckém.
     
    03:20
    Za branku se vydal spoluhráčům vypomoci s rozehrávkou Pekka Rinne. Zkušený finský gólman zachoval v důležitý okamžik chladnou hlavu, po mantinelu nahrál volnému Carrierovi.
     
    03:44
    Nahození Jaccoba Slavina se v před brankovém prostoru snažil tečovat mimo dosah gólmana Jordan Staal. Neuspěl, Rinne si připsal snadný zákrok.
     
    04:15
    Velmi nepříjemný hit inkasoval v rohu kluziště Brock McGinn. Útočník nedával pozor, když jej tvrdým, leč čistým hitem sestřelil k ledu Matt Benning.
     
    04:36
    Haydn Fleury přejel útočnou modrou a nahodil za bránu, kam najížděl Nino Niederreiter. Jenže výborně opět zareagoval Rinne, který zažehnal nebezpečí pasem na Cousinse.
     
    05:11
    Rychlý protiútok predátorů zastavilo hvizd čárového rozhodčího. Píská se postavení mimo hru, netrpělivým byl na modré čáře Eeli Tolvanen.
     
    05:46
    Při zranění Vincenta Trochecka se Martin Nečas posunul do elitní formace k Niederreiterovi a Ahovi. Poprvé o sobě dal elitní útok výrazněji vědět, pobyt v útočné třetině ale nebyl nijak zvlášť dlouhý.
     
    06:17
    O přihrávku si řekl, a také ji dostal, Colton Sissons. Vypálil forhendem těsně nad ledem, Reimer předvedl povedenou reakci pravým betonem. Dorážka Forsberga rozvlnila boční síť.
     
    06:48
    Zmatky před domácí svatyní vyřešil opět James Reimer. Kanadský strážce svatyně si ve změti bruslí a hokejek našel kotouč, který přikryl lapačkou.
     
    07:02
    Pekka Rinne se nezalekl dojíždějícího Andreje Svečnikova a kolem jeho hokejky zvládl propasírovat puk k Ekholmovi. Finský gólman má v úvodu střetnutí velké sebevědomí.
     
    07:19
    První přesilovou hru v utkání si zahraje domácí Carolina. Na trestnou lavici putuje za hrubost šestadvacetiletý americký útočník Michael McCarron.
     
    08:13
    Domácí překombinovali útočnou akci, Rinne zatím v oslabení nemusel zasahovat ani jednou. Nakonec nahazoval od modré Dougie Hamilton, zasáhl jen jednoho z protihráčů.
     
    08:46
    Brett Pesce dostal nabito k levému mantinelu a vyzkoušel štěstí křižnou ránou příklepem. Střela neměla gólové parametry, proletěla výrazně vedle pravé tyčky.
     
    09:06
    Carolina právě vstřelila branku!
    Přesilovka využita, hurikáni vedou! A postaral se o to muž, který dostal v základné sestavě příležitost na místo zraněného Trochecka. MORGAN GEEKIE stál v cestě nahození Beana, které skvěle tečoval mimo dosah Rinneho. Puk před gólmanem ještě skočil, o to těžší situaci finský veterán měl. Asistence: Jake Bean a Nino Niederreiter.
    09:06 Morgan GEEKIE - 1:0
     
    10:30
    V základní sestavě pro změnu hostů dnes dostal příležitost McCarron. Ten se na rozdíl od Geekieho neuvedl v dobrém světle, když právě po jeho faulu domácí skórovali.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    11:11
    Carolina právě vstřelila branku!
    Domácí odskakují během dvou minut do dvougólového náskoku! Foegele se propletl mezi hokejkami soupeřů a přihrávkou našel ve středu pravého kruhu najetého BROCKA MCGINNA, jenž ránou z voleje propálil gólmana mezi rukou a levým betonem. Asistence: Warren Foegele.
    11:11 Brock MCGINN - 2:0
     
    11:27
    Carolina právě vstřelila branku!
    PNC Arena bouří, svěřenci kouče Brind'Amoura skórovali podruhé během šestnácti vteřin, potřetí během dvou minut! Svečnikov zpoza brány našel mezi kruhy DOUGIEHO HAMILTONA, kanadský bek střelou z první poslal puk za záda bezmocného Rinneho. Asistence: Andrej Svečnikov a Jesper Fast.
    11:27 Dougie HAMILTON - 3:0
     
    12:00
    Nashville chtěl rychle odpovědět na tři tvrdé direkty Filipem Forsbergem. Jenže nahrávku zpomalil Slavin a Švéd tak přebíral puk až za útočnou modrou. Ofsajd.
     
    12:42
    Nahrávka Jaccoba Slavina nabrala zřejmě větší rychlost, než americký obránce sám zamýšlel. Výsledkem je zakázané uvolnění, hra se vrací před Reimera.
     
    13:03
    S propagační střelou Mattiase Ekholma si poradil James Reimer bez většího zaváhání. Pravým betonem kopl touš do rohu kluziště.
     
    13:54
    Člen čtvrté útočné lajny Jakov Trenin se krásně prokličkoval kolem Staala a Fleuryho do blízkosti Reimera, ale ani on nenašel mezeru v postoji kanadského gólmana. Ztroskotal na jeho levým betonu.
     
    14:22
    Dougie Hamilton nahazoval na teč a jeho pobídky se chopil Cédric Paquette. Puk ovšem pouze zpomalil, navíc jej srazil mimo tři tyče.
     
    14:55
    Technické dovednosti ukázal Filip Forsberg. Prokličkoval mezi Hamiltonem a Slavinem, načež vystřelil těsně vedle pravé tyčky. Puk se od zadního mantinelu odrazil na hůl Granlunda, ten z velkého úhlu napálil tyčku.
     
    15:21
    Domácí už pochopitelně nikam nespěchají, cílem bude dohrát úvodní dvacetiminutovky za současného stavu. Pesce jemně nahodil do středního pásma a rychle se vydal na střídačku.
     
    15:49
    Martin Nečas tak dlouho otravoval Borowieckého, až jej o puk připravil. Následovala nahrávka na modrou, nahození Fleuryho mělo k úspěchu daleko.
     
    16:30
    Zápas plyne v rychlém tempu. Na ledě rozpoutala tlak třetí domácí lajna, sražený pokus Jordana Martinooka proskákal těsně vedle levé tyčky.
     
    16:57
    Před forčekujícím Sebastianem Ahem ujel švédský obránce Mattias Ekholm za vlastní bránu. Až tam ho finský útočník nepronásledoval. Svou práci odvedl a odjel si odpočinout na střídačku.
     
    17:23
    Ještě ze středního pásma vypálil příklepem Rem Pitlick. James Reimer spatřil přes zavazejícího Hamiltona touš na poslední chvíli, lapačkou stihl máchnout včas.
     
    17:50
    V permanenci musel být i na druhé straně Pekka Rinne. Finský sedmatřicetiletý gólman si pohlídal mezeru mezi betony po zakončení Slavina.
     
    18:03
    První lajna Nashvillu je v úvodní dvacetiminutovce hodně vidět, ale jejich působení zatím nevedlo k trefě. Ryan Johansen vystřelil bekhendem do výstroje gólmana.
     
    18:35
    Dougie Hamitlon přejel přes středovou čáru, načež nahodil za branku Rinneho. Fin chtěl využít střídání domácích, ale dlouhou rozehrávku na Arvidssona vystihl Pesce.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    19:14
    O přerušení hry se postaral James Reimer, který si sáhl pro vysoké nahození Carriera. Mohl zkusit i rozehrát, ale rozhodl se nejít do risku.
     
    19:43
    Odvážný průnik Callemu Järnkrokovi nevyšel. Kličkou do bekhendu se sice dostal za záda Slavina, ale proti Hamiltonovi už byl bezmocný.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Střely na branku po 1. třetině: 6 – 15
     
    Šest střel na bránu a tři góly, taková je úspěšnost Caroliny z první třetiny utkání proti Nashvillu. Skvělá pasáž mezi 9. a 12. minutou dostala hurikány do tříbrankového vedení, které si domácí dokázali udržet až do sirény, oznamující konec úvodní části. Skóre otevřel v přesilové hře úspěšnou tečí Morgan Geekie, jenž dnes dostal příležitost v sestavě na úkor zraněného Trochecka. Na rozdíl dvou gólů navýšil Brock McGinn forhendovou střelou z pravé strany k bližší tyči a šestnáct vteřin po druhém zásahu udeřil potřetí Dougie Hamilton, jenž si sjel mezi kruhy pro přihrávku Svečnikova, aby následně překonal bezmocného Rinneho. Predátoři v první třetině přestříleli soupeře více jak dvojnásobně, přesto prohrávají rozdílem tří gólů.
     
    Další třetina začne přibližně v 2:04.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Prostřední dějství má za sebou první vteřiny. Nashville jen těžko bude něco zlepšovat, v první třetině byl totiž lepším týmem, jen ne dost efektivním.
     
    20:36
    Jesper Fast zády k bráně rozjel kapitána Jordana Staala. Kanadský forvard se daleko nedostal, po lajně jej nepustil do útočného pásma Ekholm.
     
    21:09
    Do zajímavé příležitosti ujížděl Rem Pitlick, avšak drobným háčkem ho vyvedl z míry Martin Nečas. Rozhodčí přešly zákrok bez povšimnutí.
     
    21:44
    Český útočník byl vzápětí vidět i při útočení. Za brankou našel Aha, jenž našel Niederreitera, Švýcarova střela první rozezvučela plexisklo za svatyní Rinneho.
     
    22:27
    Brock McGinn zabral a nakonec byl u puku dříve než Mattias Ekholm, zakázané uvolnění se proto nepískalo. Domácí mohou pokračovat v útočném pásmu.
     
    22:55
    Od pravého mantinelu vypálil zápěstím Jordan Martinook. Pekka Rinne si poti tomuto pokusu vyjel a bez problémů ho podržel ve výstroji.
     
    23:07
    Střelu švihem v podání Benninga nebezpečně zpomalil blokující Morgan Geekie. Reimer rychle zareagoval a zakročil vyrážečkou.
     
    23:45
    Sebastian Aho při snaze nastřelit puk do útočné třetiny trefil chrániče Niederreitera. Vzájemné nedorozumění vedlo ke ztráta puku.
     
    24:08
    Andrej Svečnikov poslal zpětnou nahrávku Hamiltonovi ještě před modrou čárou. To byla zásadní chyba, čárový posléze odpískal postavení mimo hru.
     
    24:40
    Švédský obránce Mattias Ekholm středem hledal krajana Calleho Järnkroka, ten však přiložil hokejku k ledu příliš pozdě. Za brankou Hamilton přihrál po mantinelu Slavinovi.
     
    25:16
    Ze vzduchu skvěle sklepl Martin Nečas kotouč do jízdy Ninu Niederreiterovi. Švýcarský útočník se z pravého křídla zkusil probít před bránu, kam jej nepustil Borowiecki.
     
    25:32
    Český útočník ve službách Caroliny na zádech udržel Benninga a na modrou nabil Dougiemu Hamiltonovi. Kanadský obránce vypálil jen do brankového oblouku.
     
    26:09
    Střídání soupeře chtěl využít Sebastian Aho, jenž si protáhl střídání. Avšak nahrávku obdržel na paty, mezitím se obrana predátorů stihla dostat před Fina.
     
    26:50
    Druhým vyloučeným hráčem v dresu Nashvillu je Nick Cousins. Útočník na obranné modré čáře krosčekoval na mantinel Foegela. Jasné dvě minuty.
     
    27:10
    Úvod přesilovky určitě neproběhl podle představ. Ryan Johansen totiž uspěl na buly a byl to Mattias Ekholm, kdo vyhodil přes všechny čáry.
     
    27:47
    Více volného prostoru využil ke střele zápěstím z vrcholku levého kruhu Andrej Svečnikov. Pekka Rinne touš vytěsnil do ochranné sítě.
     
    28:01
    Brett Pesce zkouší v posledních zápasech střílet víc a víc. Nyní vypálil od levého mantinelu z poměrně velkého úhlu a jen těsně přestřelil.
     
    28:50
    Carolina právě vstřelila branku!
    Také druhou početní převahu domácí přetavili v branku, byť to bylo přesně na vteřinu! S koncem Cousinsova trestu vystřelil zápěstím MORGAN GEEKIE, jehož pokus Rinne vykopl do brusle Ekholma, od níž se černá guma nešťastně odrazila za Finova záda. Centr čtvrté formace si připisuje druhý gól v utkání. Asistence: Jake Bean a Brett Pesce.
    28:50 Morgan GEEKIE - 4:0
     
    29:51
    Ještě rozšířit gólový účet Caroliny zkusil Andrej Svečnikov, ale z velkého úhlu nenašel recept na dobře postaveného Rinneho. Po odpískání se nechal zatáhnout do potyčky s Olivierem, rozhodčí dvě horké hlavy rychle oddělili od sebe.
     
    30:23
    Martin Nečas ujel do otevření obrany, avšak prováhal ideální možnost k zakončení. V klíčový okamžik mu zablokoval hokejku Forsberg, Rinne si se střelou po ledě poradil bez problémů.
     
    30:46
    Morgan Geekie zaútočil na senzační hattrick. Znovu vypálil zápěstím, tentokráte poslal touš těsně nad branku, Rinne by nejspíše nestihl zakročit.
     
    31:21
    Čtvrtá útočná formace Caroliny je dnes hodně vidět, soupeři zatím způsobuje překvapivě největší problémy. Lorentz nahrál nezištně mezi kruhy Paquettemu, střelu bekhendem Rinne v posledním okamžiku vykopl levou bruslí.
     
    31:32
    Predátoři budou mít možnost snížit manko v početní převaze. Prvním vyloučeným hráčem na domácí straně je za nedovolené bránění Dougie Hamilton.
     
    32:03
    Zprvu se zdálo, že Filip Forsberg vysekl hokejku Slavinovi, ale hra pokračovala dál bez přerušení. Americký obránce si poradil i bez svého náčiní, když Švéda přišpendlil na mantinel a umožnil vyhodit Pescemu.
     
    32:19
    Hosté s rychle vrátili do útočného pásma a Jamese Reimera prověřil střelou od modré Mattias Ekholm. Kanadský gólman byl na svém místě, hru přerušil.
     
    33:00
    Jeremy Davies nahrál Sissonsovi, a ten napříč pásmem našel v levém kruhu Tolvanena. Mladému Finovi při snaze o zakončení sjel puk z čepele.
     
    33:32
    Premiérové oslabení v zápase domácí přestáli bez újmy. Dougie Hamilton je zpět ve hře a ihned se vydal vypomoci do defenzivy, predátoři zůstávají v útočném pásmu.
     
    34:13
    James Reimer si připisuje sedmnáctý úspěšný zákrok a zůstává stoprocentní. Propagační zakončení Cousinse zachytil do rukavice.
     
    34:48
    Pravé křídlo čtvrté lajny hurikánů Steven Lorentz ukázal, že umí zahrát tvrdě. Za brankou soupeře tvrdým hitem poslal k ledu nic netušícího Carriera.
     
    35:11
    Technické dovednosti znovu ukázal Andrej Svečnikov. V klíčovou chvíli ale ztratil kontrolu nad hracím předmětem, který doklouzal pod levý beton gólmana.
     
    35:36
    Jake Bean nedosáhl na vysoké vyhození McCarrona. Musel tedy zacouvat do středního pásma a situaci zvládl na výbornou, forčekujícího Forsberga se zbavil pasem o mantinel Fastovi.
     
    36:00
    A znovu Steven Lorentz! Jeho druhý tvrdý hit v utkání, a to během pár minut. Tentokráte rovnováhu po střetu s Kanaďanem neudržel Calle Järnkrok.
     
    36:48
    Ii přes veškeré úsilí nedokázal Brett Pesce odstavit od puku Rema Pitlicka. To se podařilo až Hamiltonovi, jenž forvarda nepustil bezprostředně před Reimera.
     
    37:22
    Zajímavou příležitost si vytvářel Sebastian Aho. Z levého křídla si sjel mezi kruhy a chystal se vypálit, když mu do cesty vjel Nick Cousins. Centr elitní formace vystřelil jen do jeho bruslí.
     
    37:47
    Velká smůla se nalepila na čepel Ninu Niederreiterovi. Švýcar obdržel výbornou nahrávku k levé tyči, jenže místo plánovaného zakončení do horních pater brány ponechal puk na místě, puk s mu totiž od holejky vzdálil.
     
    38:02
    Niederreiter podruhé. Krásnou stahovačkou na střed se uvolnil přes Trenina. Tentokráte si puk pohlídal, zápěstím trefil levé rameno Rinneho.
     
    38:33
    Další střelecký pokus Caroliny obstaral Martin Nečas. Zvolil lehké nahození s cílem vybojovat vhazování v útočném pásmu, což mu vyšlo.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:16
    Na led se znovu dostala čtvrtá formace, jejíž centr Morgan Geekie dnes vstřelil už dva góly. Nyní byl v roli asistenta, Lorentz po jeho nahrávce pálil těsně nad.
     
    39:52
    Brady Skjei vyvinul veškeré úsilí, přesto neposedný kotouč nezvládl udržet před modrou čárou. Kanadský obránce zacouval do obranného pásma a čeká na sirénu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Střely na branku po 2. třetině: 18 – 21
     
    Carolina v prostřední dvacetiminutovce ještě navýšila vedení, do posledního dějství vykročí za stavu 4:0. Hurikáni ve 29. minutě potrestali i druhý nedovolený zákrok soupeře a opět sehrál hlavní roli Morgan Geekie, jehož střelu sice Rinne vykopl, ale jen do bránícího Ekholma, od jehož brusle se touš smolně odrazil do sítě. Nadále platí, že svěřenci trenéra Hynese mají střeleckou převahu, avšak efektivita je z jejich strany nulová a nutno podotknout, že James Reimer zatím ani nemusel řešit žádnou složitější situaci, na všechny pokusy dobře viděl a poradil si s nimi.
     
    Další třetina začne přibližně v 2:59.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Rozběhla se závěrečná dvacetiminutovka utkání. Carolina v ní bude strážit čtyřgólový náskok, Nashville se pokusí o senzační stáhnutí velké ztráty.
     
    40:48
    Ale byli to domácí, kteří se jako první. Z vrcholku pravého kruhu střílel Brett Pesce pouze do pravého betonu Rinneho. Hrají hosté.
     
    41:32
    Za predátory zahrozil Calle Järnkrok. Švédský útočník vypálil z poměrně velkého úhlu a Reimera viditelně překvapil, zachránila jej levá tyčka.
     
    41:59
    Výbornou akcí se prezentoval Martin Nečas, jenž na sebe navázal dva soupeře, načež přihrávkou přes celé pásmo našel Slavina, obránce poloodkrytou bránu z voleje minul.
     
    42:21
    Hra je přerušena, neboť kotouč skončil na domácí střídačce. Odrazil se tam poté, co Nick Cousins bruslí odrazil nahození Haydna Fleuryho.
     
    42:58
    Gólman Caroliny se vydal za branku, aby spoluhráčům usnadnil situaci. To se mu podařilo, po mantinelu našel volného Pesceho.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    43:29
    Na Filipu Forsbergovi lze pozorovat obrovskou bojovnost, ale ani on zatím nedokázal najít recept na dobře organizovanou defenzivu v čele se skvěle chytajícím Reimerem.
     
    43:40
    Dvě přesilovky domácí využili, uspějí i na potřetí? Na lavici hanby putuje za zbytečný krosček v rohu kluziště Ben Harpur, jenž sestřelil Svečnikova.
     
    44:38
    Carolina právě vstřelila branku!
    Canes zužitkovali i třetí přesilovku, populárního "bůra" završil MARTIN NEČAS! Českému útočníkovi poslal střílenou nahrávku do hole Svečnikov, rodák z Nového Města na Moravě propasíroval puk brankáři mezi betony. Asistence: Andrej Svečnikov a Dougie Hamilton.
    44:38 Martin NEČAS - 5:0
     
    44:38
    Pekka Rinne toho má dost. Po pátém gólu neodjel na střídačku, ale odkráčel rovnou do útrob stadiónu. Do brankoviště se postavil jeho krajan Kasimir Kaskisuo.
     
    45:35
    Viktor Arvidsson nabral velkou rychlost, jenže následně zapomněl vystřelit. Z nulového úhlu poslal puk vysoko nad bránu, Reimer mohl zůstat klidným.
     
    46:21
    Hokejisté Caroliny hrají, na rozdíl od soupeře, s velkou lehkostí. Jaccob Slavin jednou nahrávkou poslal do šance Aha, jeho rána příklepem minula cílové zařízení.
     
    46:57
    Další příležitost vymyslel Dougie Hamilton, který středem našel rozjetého Andreje Svečnikova. Ale i ruský forvard mířil mimo tři tyče.
     
    47:36
    Rychle na druhou stranu. Rem Pitlick si vyměnil touš s Forsbergem a vypálil z pravého kruhu, z bodu pro vhazování. Reimera dnes potřetí zachránila tyč.
     
    47:40
    Hokejisté v černých dresech zavinili zakázané uvolnění, ale nebezpečí pro vlastní bránu nepřipustili. Do středního pásma vysunul hru Slavin a celá pětka odjela na střídačku.
     
    48:20
    Mezi střelce utkání se chtěl podruhé zapsat Brock McGinn. Neuspěl, z mezikruží vystřelil pár centimetrů nad břevno. Kaskisuo by nejspíše zasáhnout nestihl.
     
    48:54
    Odvážný únik Sebastiana Aha přes tři protihráče nevyšel. Do cesty se mu postavil Mattias Ekholm, který ujel za vlastní bránu.
     
    49:14
    Martin Nečas spolu s Niederreiterem odstavili od puku váhajícího Harpura. Následně se ale nedostali až k zakončení, druhý jmenovaný vyslal nepřesnou nahrávku.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    49:45
    Je zjevné, že se zápas už jen dohrává. Carolina disponuje pohodlným pětigólovým náskokem, Nashville působí zlomeným dojmem, hráči v hlavách zápas prohráli předčasně.
     
    50:12
    Čisté konto chtěl Reimerovi zrušit Nick Cousins. Nutno podotknout, že nebyl daleko, protože kanadský gólman nevěděl, kam puk vyrazil. Ten nakonec projel těsně vedle levé tyče.
     
    50:47
    Za brankou predátorů se strhla velká bitva o puk, z níž vyšel vítězně Jordan Martinook. Zkusil obkroužit bánu, avšak Kaskisuo přilepil beton k tyči včas.
     
    51:20
    Dlouhou dobu se hraje bez přerušení. Po nahrávce Sissonse se v šanci objevil Calle Järnkrok, z velkého úhlu však Reimera neprostřelil.
     
    51:40
    Za brankou zklidnil hru Matt Benning, který počkal na dostřídání druhé formace a rozjel akci po pravém mantinelu. Pitlicka nepustil do útočného pásma pozorný Slavin.
     
    52:06
    Další útočnou akci Nashvillu zastavilo postavení mimo hru, po němž následuje komerční přestávka. Dlouho se hrálo bez přerušení, hokejisté menší přestávku určitě uvítají.
     
    52:49
    Sedmadvacátý úspěšný zákrok si James Reimer připsal proti zakončení Mathieua Oliviera. To zpomalil Hamilton, o to snazší měl gólman práci.
     
    53:11
    I v pádu zvládl Warren Foegele odpálit touš alespoň do středního pásma. Cíl domácích do posledních minut je jasný, udržet čisté konto pro brankáře.
     
    53:44
    Vysoko letící puk se snesl příhodně pro Mikaela Granlunda, jenž si poradil se zpracováním na jedničku. Horší to bylo se střelou, kterou poslal vysoko nad.
     
    54:03
    Ze střední třetiny prudce nahazoval Dougie Hamilton. Trefil pouze nastavenou hokejku Mattiase Ekholma, od níž se černá guma odrazila do ochranné sítě.
     
    54:37
    Brocku McGinnovi se kotouč zamotal mezi brusle. Ještě si v rámci možností zvládl poradit, nahrávku naslepo ovšem zachytil Carrier.
     
    55:05
    James Reimer snad poprvé v utkání zaváhal, když neudržel v lapačce snadné nahození Ekholma. S pomocí Slavina ale stále drží nulu.
     
    55:28
    Nashville právě vstřelil branku!
    Tak jsem to zakřikl. Předešlou situaci ještě Reimer ustál, ale NICK COUSINS již na kanadského gólmana vyzrál. Od pravého mantinelu natáhl ke svižné křižné střele zápěstím, za kterou se domácí strážce svatyně natahoval marně. Asistence: Mattias Ekholm.
    55:28 Nick COUSINS - 5:1
     
    56:20
    Na druhé straně vypálil zápěstím Brett Pesce. Kasimir Kaskisuo si našel prostor, odkud viděl na kotouč, černou gumu zachytil do rukavice.
     
    56:48
    Slibně vypadající útok predátorů zhatil hvizd čárového rozhodčího. Do ofsajdového postavení Mathieu Olivier kličkou navíc vystavil Järnkroka.
     
    57:15
    Druhý ofsajd v krátkém časovém sledu, opět se špatným přechodem do útočné třetiny prezentovali hosté. Jmenovitě Filip Forsberg, který převzal nahrávku až za modrou.
     
    57:49
    Proti přesile měl Warren Foegele takřka nulovou šanci na úspěch. Přesto proti třem protihráčům zkusil štěstí, ale podle očekávání neuspěl.
     
    58:31
    Z důvodu hitu od Slavina ztratil Ryan Johansen rovnováhu a narazil do Reimera, jehož vyvezl za bránu. Rozhodčí nechali ve hře pokračovat, situaci vyřšil Hamilton odpalem na zakázané uvolnění.
     
    58:54
    Martin Nečas nejprve přemýšlel, až pak jednal. Viděl před brankou najíždějícího Aha, jenže mezitím mu puk sjel z hole, český útočník přihrál naprázdno.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    59:17
    V závěru střetnutí se ještě jednou vyznamenal James Reimer, který i vleže zvládl levým betonem pokrýt střelu Forsberga, lapačkou si pak smlsnul na dorážce Järnkroka.
     
    59:39
    Za vlastní brankou kvedlá s kotoučem Matt Benning, na rozehrání poslední útočné akce to již nevypadá. Ani domácí nemají snahu amerického beka forčekovat.
     
    Konec zápasu.
     
    Carolina Hurricanes v utkání proti Nashvillu potvrdila velkou herní pohodu. Stejného soupeře porazila podruhé v řadě a v sezóně už počtvrté ze čtyř případů. Dnes zaznamenala dosud nejpřesvědčivější vítězství 5:1.

    Hurikáni rozhodli o svém vítězství de facto už v první třetině, v níž vstřelili tři góly. V přesilovce poslal domácí do vedení Morgan Geekie, v rozmezí šestnácti sekund posléze skórovali Brock McGinn a Dougie Hamilton. V prostředním dějství Carolina ještě zvýraznila své vedení, když se podruhé trefil centr čtvrté formace Morgan Geekie, znovu v početní převaze. V závěrečném dějství vstřelily oba týmy po jednom gólu. Třetí přesilovku Canes využil střelou mezi betony gólmana český útočník Martin Nečas, za hosty zaznamenal alespoň čestný úspěch Nick Cousins.

    Svěřenci kouče Brind'Amoura zvítězili posedmé v řadě a vyšvihli se do čela Centrální divize o bod před Tampu Bay, která nezvládla své utkání v Detroitu.
     
    Utkání přihlíželo 2 924 diváků.
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 26 – 33 | Přesilová hra: 3/3 – 0/1 | Trestné minuty: 2 – 6

    Kdo se postavil do brankoviště?

    James Reimer (CAR) – 32 zákroků, 1 OG, úspěšnost 97%, odchytal 59:49
    Pekka Rinne (NSH) – 18 zákroků, 5 OG, úspěšnost 78,3%, odchytal 44:38
    Kasimir Kaskisuo (NSH) – 3 zákroky, 0 OG, úspěšnost 100%, odchytal 15:22

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Martin Nečas (CAR) – 1+0, 0 účast, 3 střely na branku, TM 0, čas na ledě 17:32

    Tři hvězdy utkání

    1. Morgan Geekie (CAR) – 2+0
    2. James Reimer (CAR) – 32 zákroků, úspěšnost 97%
    3. Jake Bean (CAR) – 0+2
    Fanoušci si spolu s hráči mohli užít čtvrtou děkovačku v rozmezí sedmi dnů
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (03:51:28)

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 10. Geekie (Bean, Niederreiter), 12. B. McGinn (Foegele), 12. D. Hamilton (Svečnikov, Fast), 29. Geekie (Bean, Pesce), 45. Nečas (Svečnikov, D. Hamilton) – 56. Cousins (Ekholm)


    Carolina Hurricanes: Reimer (Nedeljkovic) – D. Hamilton, Slavin (A), Pesce, Skjei, Bean, H. Fleury – Nečas, Aho, Niederreiter – Fast, J. Staal (C), Svečnikov – Foegele, Martinook (A), B. McGinn – Lorentz, Geekie, Paquette.
    Nashville Predators: Rinne (45. Kaskisuo) – A. Carrier, Ekholm (A), Davies, Harpur, Benning, Borowiecki – Arvidsson, Johansen, F. Forsberg (A) – Järnkrok, Pitlick, Mikael Granlund – Tolvanen, Sissons, Cousins – Olivier, McCarron, Trenin.

    Rozhodčí: Lambert, St. Laurent – Fournier, Racicot

    Diváci: 2 924
    bahis siteleri