Barcelona – Huesca 4:1 (kon.)
konec
FC Barcelona
4:1 (2:1)
SD Huesca
Pondělí 15.03.2021, 21:00 • Camp Nou (Barcelona) • Španělská LaLiga • 27. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše. Děkujeme, že jste ho sledovali spolu s námi. Užijte si zbytek večera a u dalších přenosů zase brzy na viděnou. (23:04:50)
     
    Další ligové utkání čeká Barcelonu v neděli, kdy se ve šlágru 28. kola představí na stadionu pátého Realu Sociedad. Huesca přivítá o den dříve v domácím prostředí třináctou Osasunu.
     
    Barcelona se výhrou 4:1 nad posledním týmem soutěže vrátila na druhou pozici před Real Madrid. Po sobotním zaváhání Atlética Madrid (remíza 0:0 s Getafe) se navíc přiblížila lídrovi na rozdíl čtyř bodů.
     
    Držení míče: 69 % : 31 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 4:4. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 8:13.
     
    Barcelona splnila v souboji s Huescou roli velkého favorita a po zásluze slaví již čtvrté ligové vítězství v řadě. Katalánci šli do vedení ve 13. minutě, fantastickou střelou o břevno otevřel skóre Lionel Messi. Na argentinského kanonýra navázal ve 35. minutě další krásnou trefou zpoza vápna do levé horní šibenice Antoine Griezmann a zdálo se, že Barcelona v poklidu zamíří za třemi body. Pak ale v nastaveném čase pláchl po ubráněném rohovém kopu na zteč Rafael Mir, který byl v pokutovém území diskutabilně faulován brankářem ter Stegenem. Barceloně nebyly protesty nic marné, sudí Vega nařídil po konzultaci s kolegou u videa pokutový kop. Ten proměnil sám faulovaný Mir a vykřesal střelou k pravé tyči pro své barvy naději. Ty vzaly krátce po změně stran zasvé. V 53. minutě odcentroval z levé strany na hranici malého vápna Messi a Oscar Mingueza umístil balon hlavou do pravého spodního růžku branky. Gólový účet večera pak v poslední minutě řádné hrací doby uzavřel druhým zásahem Lionel Messi. Jeho skákavý pokus vyslaný zpoza vápna tečoval špičkou kopačky Pulido a míč zapadl přesně k levé tyči.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Javier Galán se snažil na levé straně šestnáctky uvolnit přes dotírajícího Ronalda Araúja a po drobném kontaktu upadl. Rozhodčí ale Huesce druhou penaltu neodpískal.
     
    90+2
    Barcelona operuje s míčem na vlastní polovině. Duel už se pouze dohrává.
     
    90+1
    Nastavovat se budou tři minuty.
     
    90
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Teď navíc schytávají hosté čtvrtý úder a je definitivně rozhodnuto. Podruhé v utkání se trefil LIONEL MESSI. Jeho skákavá střela zpoza šestnáctky, kterou tečoval Jorge Pulido, doletěla přesně k levé tyči. Álvaro Fernández Llorente plachtil vzduchem marně.
     
    89
    Faul, kterého se na útočné polovině dopustil Oscar Mingueza. Huesca následně rozehrála zpětnou přihrávkou na brankáře Álvara Fernándeze Llorenteho. Hosté už jsou zřejmě s porážkou smířeni.
     
    88
    Po přistrčení míče na levou stranu se nepřesnou přihrávkou prezentoval Jordi Alba. Mrzet ho to nemusí – byl totiž v ofsajdu.
     
    87
    Na okraji středového kruhu se Jaime Seoane dopustil v krátkém sledu dalšího nedovoleného zákroku. Tentokrát se stal jeho obětí nově příchozí Ricard Puig.
     
    86
    Oscar Mingueza byl u postranní čáry nakopnut Jaimem Seoanem. Barcelona se na chvíli může osvobodit z hostujícího tlaku.
     
    85
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Pedri, přichází Ricard Puig.
     
    85
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Ousmane Dembèlé, přichází Martin Braithwaite.
     
    84
    Dobrá reakce Marca-Andrého ter Stegena, který po nečekané zpětné přihrávce jednoho ze spoluhráčů pohotově vykopával míč z lajny a zabránil tak rohovému kopu.
     
    82
    Rafael Mir střílel po zisku míče z kroku obloučkem okolo clonícího Ronalda Araúja. Rána vyslaná z levé strany velkého čtverce zaplula výrazně za vzdálenější tyč.
     
    81
    Znovu se hraje čím dál častěji před šestnáctkou Barcelony. Trenér Koeman v těchto chvílích nevypadá příliš spokojeně.

    Filip Lefenda

    Branky: 13. Messi (S. Busquets), 35. Griezmann (Pedri), 53. Mingueza (Messi), 90. Messi (Trincão) – 45+4. Mir (pen.)

    Karty:   48. Escriche (HSC), 61. Insua (HSC)


    Držení míče: 69 % : 31 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 4:4. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 8:13.
    FC Barcelona: ter Stegen – Mingueza, F. de Jong (63. R. Araújo), Lenglet – Dest (69. Moriba), S. Busquets, Pedri (85. Puig), Alba – Messi (C), Griezmann (69. Trincão), O. Dembèlé (85. Braithwaite).
    Náhradníci: Neto, Tenas – R. Araújo, Braithwaite, Fernandes, Firpo, Moriba, Pjanić, Puig, Trincão, Umtiti.

    SD Huesca: Fernández Llorente – Pulido (C), Siovas, Insua (78. Vavro) – Maffeo Becerra (78. Pedro López), I. Doumbia (60. Seoane), M. Rico, Galán – Ferreiro (78. Ontiveros), Escriche (60. Gómez), Mir.
    Náhradníci: Andrés Fernández – B. García, Gómez, Pedro López, Mosquera, Okazaki, Ontiveros, Sandro Ramírez, Carlos, Seoane, Vavro.

    Rozhodčí: A. Vega – M. López, J. Rodríguez
    bahis siteleri