Kazaň – Ufa 4:1 (kon.) | CSKA Moskva – Jaroslavl 0:2 (kon.)
konec
CSKA Moskva
0:2 (0:0, 0:0, 0:2) Stav série: 0:1
Lokomotiv Jaroslavl
Středa 17.03.2021, 17:30 • CSKA Arena, Moskva • Play-off KHL • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásný středeční podvečer! Vítám vás při sledování čtvrtfinále play-off KHL, u zápasu mezi CSKA Moskva a Lokomotivem Jaroslavl.
     
    CSKA Moskva

    Hokejisté CSKA jsou mnohými odborníky považováni za největšího kandidáta na titul. Mužstvo z hlavního města Ruska v základní části potvrdilo velkou sílu, když získalo nejvíc bodů ze všech týmů celé soutěže a s náskokem devíti bodů opanovalo Západní konferenci před Petrohradem. Svěřenci kazašského kouče Nikitina se v osmifinále vyřazovací části střetli s městským rivalem Spartakem, kterému nedali žádnou šanci, porazili jej ve všech čtyřech zápasech. Nejproduktivnějším hráčem týmu je Konstantin Okulov, ten v průběhu celé sezóny nasbíral už 53 bodů.
     
    Lokomotiv Jaroslavl

    Lokomotiv Jaroslavl před sebou má velmi těžký oříšek. Ale určitě ne neřešitelný. V Západní konferenci se po celou dobu trvání základní části rovněž drželi v popředí a nakonec skončili na čtvrtém místě o bod za Dynamem Moskva. To znamenalo, že v osmifinále dostali pátý celek, a sice finský Jokerit. Z důvodu koronavirových opatření ve Finsku sehrála Skabelkova dužina všechny utkání na domácím stadiónu a této výhody využila na výbornou, do čtvrtfinále postoupila, podobně jako CSKA, bez ztráty jediné kytičky. Týmovou produktivitu týmu vede dvojice Pavel Kraskovskij a Denis Alexejev s 39 body.
     
    Úvodní sestavy:

    CSKA Moskva: Lars Johansson (Šaryčenkov) – Ar. Sergejev, Dahlbeck, Gilmour, Kiselevič (A), M. Robinson (A), Blažijevskij, Rykov – P. Karnauchov, Andronov (C), Slepyšev – Okulov, Šalunov, Mamin – Leipsic, Loktionov, Alexandr Popov – Sorkin, Světlakov, Tělegin – Afanasjev.

    Lokomotiv Jaroslavl: Pasquale (Konovalov) – A. Marčenko, Rafikov, Barancev, M. Osipov, Ohtamaa, Čerepanov, Malyšev – Kovalenko, Kraskovskij, Alexejev – Korškov, V. A. Tkačov (C), A. Petersson – Pulkkinen, Lander (A), Kajumov – J. Averin (A), Ivanov, Beljajev – Ťutněv.

    Rozhodčí: Olenin, Sergejev – Sadovnikov, Sivov.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Zápas mezi CSKA a Jaoslavlí právě začal! Oba celky zvládli osmifinále bez jediné porážky, dnes už jeden z týmů odejde jako poražený.
     
    00:26
    Po levém mantinelu nastartoval motory Georgij Ivanov. Dokázal se prodrat kolem Tělegina, ten ho však výrazně zpomalil, následně se puku chopil Gilmour.
     
    01:03
    Host= zahájili střetnutí hodně aktivně. Před branku si najel Teemu Pulkkinen a André Petersson jej našel, avšak povedneým zákrokem levým betonem se prezentoval Lars Johansson.
     
    01:46
    Před presujícím Kajumovem ujel Klas Dahlbeck za vlastní svatyni. V tomto prostoru jej nikdo neatakoval, oba celky odjeli vystřídat.
     
    02:28
    Jegor Rykov se jako sedmý obránce zapojuje do hry od prvních minut. Právě vyprodukoval první střelecký pokus na bránu domácích, Pasquale kotouč udržel.
     
    02:49
    Rozehrávku soupeře vystihl a do protiútoku zkusil ujet Michail Beljajev. Jenže Pavel Karnauchov pohyb soka zachytil a pokus o střelu zblokoval.
     
    03:16
    Lars Johansson byl připravený zasáhnout, ale nebylo třeba. André Petersson měla dobré parametry, ovšem obětavě padající Popov schoval touš pod tělem.
     
    03:41
    Domácí se dostali do tempa a začínají úřadovat v útočném pásmu protivníka. Denis Barancev osvobodil Lokomotiv jen za cenu vyhození přes všechny čáry.
     
    04:22
    Maxim Šalunov nedokázal využít své rychlosti, spíše naopak. při snaze o kličku podklouzl, načež skončil na ledě. Ze slibně vypadající šance tak není nic.
     
    04:53
    Hokejisté v bílých dresech ujeli do přečíslení tří proti dvěma. Jegor Averin hledal napříč pásmem Nikolaje Kovalenka, rána z první prosvištěla těsně vedle levé tyčky.
     
    05:09
    Sám proti dvěma neměl Georgij Ivanov moc šancí na úspěch. Za záda Sorkina se ještě probojoval, ale Andronov už byl nad jeho síly.
     
    05:40
    Rozehrávku vystihl a na Peterssona rozehrál Denis Alexejev. Švédský útočník pálil z voleje příklepem a Johansson hlídal puk letící vysoko nad břevno.
     
    06:05
    Jednadvacetiletý Nikolaj Kovalenko dostal tvrdý úder do obličeje, ale muži v pruhovaném se rozhodli atak na hostujícího forvarda netrestat, naopak mu odpískali nahrávku rukou.
     
    06:33
    Dlouhou nahrávku na kapitána Tkačova zastavil pozorný Mat Robinson. Obránce vzápětí rozehrál na volného kolegu Kiseleviče.
     
    07:01
    Zajímavě vypadající útok domácího celku zastavil hvizd čárového rozhodčího. Alexandr Popov byl rychlejší než s pukem jedoucí Slepyšev. Ofsajd.
     
    07:19
    Postavení mimo hru i na druhé straně. Klíčová byla Dahlbeckem sražená nahrávka Osipova, Kajumov převzal kotouč až za modrou.
     
    08:22
    Nikita Čerepanov se pod tlakem stihl rozhlédnout a zadovkou předal černou gumu Jegoru Averinovi. Odvážný výpad proti třem se nesetkal s úspěchem.
     
    08:49
    Odvaha hokejistům Lokomotivu nechybí. Denis Alexejev chtěl otočkou zmást Leipsica, načež přes téhož hráče zkusil vystřelit, ale trefil jej do brusle.
     
    09:08
    Z mínusového úhlu pálil na bránu Andrej Loktionov. Edward Pasquale nemusel řešit vůbec nic, puk totiž skončil v boční síti.
     
    09:39
    Hosté víceméně pouze nahazují do útočného pásma a spoléhají na rychlost ostatní spoluhráčů. Artur Kajumov ztrátu na Gilmoura nestáhl, bek si posléze poradil i s rozjetím akce.
     
    10:16
    Měli jsme možnost sledovat první nebezpečnější příležitost střetnutí! Brendan Leipsic zůstal v levém kruhu trestuhodně volný, avšak využít situace nedokázal, křižným pokusem minul svatyni.
     
    10:38
    Na druhou stranu bleskově vystartoval Nikolaj Kovalenko. Se soupeřem se výborně stáhl Bogdan Kiselevič, krajana v dresu soupeře ke střele nepustil.
     
    11:20
    Maxim Mamin mohl střílet, ale ještě zvolil nahrávku lépe postavenému spoluhráči Slepyševovi. Rána zápěstím skončila v lapačce Pasqualeho.
     
    11:52
    Lehký oblouček Denise Baranceva nebyl pro Larse Johanssona žádným větším problémem. Z důvodu forčekujícího Peterssona však kotouč přidržel.
     
    12:02
    Krátce po buly střílel od modré čáry do přehuštěného prostoru Rušan Rafikov. Puk nabral hodně velkou rychlost, jenže nikoli přesnost, narazil do zadního mantinelu.
     
    12:39
    Povedené střídání elitní formace Jaroslavle. Ve změti hokejek si černou gumu našel Pavel Kraskovskij, střela forhendem jen těsně minula prostor u levé tyčky.
     
    13:16
    Edward Pasquale měl zakrytý výhled, proto zkusil Arťom Sergejev nahodit. Ale ke gólu měl daleko, neboť trefil před sebou stojícího Osipova.
     
    13:50
    Tentokráte již Pasquale musel zasahovat, ale nemusel řešit nic extra složitého. Zakončení Karnauchova z úhlu vyrazil nad horní tyčku.
     
    14:20
    Zakázané uvolnění domácího mužstva, hra se přesune před Johanssona. Alexandr Popov si špatně načasoval vyhození, k němuž sáhl před přejetím středové čáry.
     
    14:48
    Rušan Rafikov chtěl využít riskantního střídání CSKA a dlouhým pasem hledal za obranou Korškova, který puk ztečoval pouze do ochranné sítě.
     
    15:30
    Jak se předpokládalo, je k vidění především výborná defenzivní hra z obou stran. Kromě zakončení Leipsica ještě nemusel ani jeden z gólmanů řešit složitější situaci.
     
    15:51
    Střelecký účet utkání chtěl otevřít Matt Robinson. Tvrdá rána od modré trefila Pasqualeho do hrudi. Brankář měl štěstí, jelikož nic neviděl přes Tělegina.
     
    16:11
    Domácí kapitán Sergej Andronov si hodil kotouč do bekhendu a kotouč poslal do před brankového prostoru, v němž nejrychleji zareagoval Osipov.
     
    16:59
    Osipov tentokráte hrál prim na opačné straně, když vypálil dělovku ještě ze střední třetiny. Lars Johansson černou gumu vyrazil před sebe a byl to Dahlbeck, kdo vystřelil puk pryč z obranného pásma.
     
    17:27
    Střetnutí se v první třetině hodně přerušuje. Tentokráte po nahození Denise Baranceva, jež Brendan Leipsic rukavicí hodil na hostující střídačku.
     
    17:52
    Nebezpečné nahození Robinsona od modré čáry nepříjemně pro brankáře tečoval Anton Slepyšev. Pasquale měl jediné štěstí, že touš proskákal mimo tři tyče.
     
    18:13
    Po úspěšném zákroku Larse Johanssona lapačkou se strhla menší potyčka mezi čtyřmi hokejisty, vytvořili se dvě dvojičky. Vylučovat se nebude.
     
    18:45
    V souboji jeden na jednoho byl úspěšnější bránící hráč, a sice John Gilmour. Kličkujícího Andrého Peterssona za svá záda nepustil.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    19:15
    Dění hry se vrací před branku Johanssona, neboť Brendan Leipsic na dlouhou nahrávku Dahlbecka z obranného pásma natahoval hokejku marně. Icing.
     
    19:38
    Maxim Osipov místo očekávaného zakončení ještě vylepšil palebnou pozici Denisovi Alexejevovi, jenž vypálil forhendem z voleje. Johansson zakročil pravým betonem.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Střely na branku po 1. třetině: 5 – 10
     
    První třetina zápasu mezi CSKA Moskva a Lokomotivem Jaroslavl branku nepřinesla. Jak se očekávalo, tak oba celky vycházejí především ze zabezpečených obran. K vidění byla jediná větší šance, kterou měl domácí útočník Brendan Leipsic, avšak forhendovou křižnou střelou těsně minul Pasqualeho svatyni. Zdá se, že klíčovým faktorem bude první vstřelená branka, na kterou se ale jeden nebo druhý celek pořádně nadře.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:22.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Druhá třetina je v plném proudu! Pavel Kraskovskij byl na buly sice úspěšnější, jenže Denis Barancev následně vyhodil přes všechny čáry na zakázané uvolnění.
     
    20:33
    Ale domácí pobytu v útočném pásmu nevyužili. Sergej Andronov zkusil vypálit přes Ivanova, od jehož brusle se touš dorazil do střední třetiny.
     
    21:05
    Premiérový zákrok v prostředním dějství zaznamenal Lars Johansson. Se střelou Pulkkinena od modré čáry neměl žádné větší starosti.
     
    21:27
    A švédský strážce domácí svatyně musel řešit další nepříjemnost! Opět si poradil, zakončení Kovalenka z vrcholku levého kruhu zastavil levým ramenem.
     
    22:16
    Edward Pasquale měl práci po pěkné individuální akci Antona Slepyševa. Ten si najel na střed a zápěstím mířil do teploměru, brankář srazil ruku k tělu včas.
     
    22:35
    Tvrdým hitem sestřelil Alexej Marčenko k ledu Andreje Světlakova, jenž bolestivě narazil obličejem do plexiskla. utkání pokračuje bez přerušení.
     
    23:03
    Rozhodčí signalizoval a následně i odpískal zakázané uvolnění. Obránce Klas Dahlbeck v rychlostním souboji udržel na zádech Kajumova.
     
    23:40
    Po nahození Denise Baranceva se kotouč odrazil do zadního mantinelu nebezpečně do brankoviště. Johansson situaci vyřešil přikrytím touše.
     
    24:06
    Denis Alexejev si místo očekávané nahrávky stáhl kotouč na osu a sám vypálil zápěstím k bližší tyči. Pasquale reagoval pozdě, ale měl štěstí, puk minul bránu.
     
    24:38
    Dva hráče na sebe navázal Teemu Pulkkinen, aby následně nahrál volnému Landerovi. Dělová rána z voleje proletěla vysoko nad.
     
    25:05
    Tlak Jaroslavle pokračoval. V hlavní roli znovu Anton Lander, jenž chtěl poslat do sítě vyraženou střelu Osipova, avšak neposedný kotouč mu přeskočil čepel hole.
     
    25:47
    John Gilmour ve středím pásmu přišel o kotouč na úkor Alexejeva. Jeho nahrávka před bránu skončila u gólmana, Petersson přispěchal do brankoviště pozdě.
     
    26:27
    Dobře myšlené nahození Alexeje Marčenko srazil vysoko do vzduchu Pavel Karnauchov. Johansson měl díky tomuto faktu velmi snadnou práci se zákrokem.
     
    26:50
    Andrej Světlakov se probil až do pravého kruhu a z otočky pálil naslepo. Zasáhl jen do výstroje soupeře stojícího před sebou.
     
    27:16
    Nahození Mata Robinsona způsobilo velký rozruch v před brankovém prostoru Pasqualeho svatyně. Černou gumu si našel Světlakov, z bezprostřední blízkosti trefil dobře postaveného brankáře.
     
    27:40
    První přesilovou hru v utkání si zahraje domácí CSKA. Potrestaným hráčem je Nikita Čerepanov, jenž svou hokejkou trefil do obličeje Slepyševa.
     
    28:14
    Domácí se drželi v útočném pásmu od vhazování. Po sérii přihrávek pálil z bodu pro vhazování v levém kruhu Matt Robinson do levého horního rohu, Pasquale poslal vyrážečkou puk do ochranné sítě.
     
    28:43
    Další dva střelecké pokusy obstaral obránce John Gilmour. V prvním případě trefil blokujícího Peterssona, v tom druhém nevyzrál na brankáře.
     
    29:14
    Šanci se ukázal dostala i druhá přesilovková formace, ale ani ta zřejmě nebude úspěšná. Po nepovedené střele Popova vyhodil přes všechny čáry Ivanov.
     
    29:40
    Lokomotiv Jaroslav nadále drží v play-off stoprocentní úspěšnost při oslabení. Tuto statistiku nedokázal změnit ani nejlepší tým základní části KHL.
     
    30:22
    Jegor Korškov naznačil střelu, aby posléze nahrál Alexejevovi. Ten střílel forhendem po rychlém zpracování. Zasáhl Johansson.
     
    30:49
    Nechybělo mnoho, aby Maxim Sorkin překvapil Pasqualeho. Vypálil na bližší tyč přes obránce, strážce svatyně hostů nakonec stihl zareagovat.
     
    31:13
    Dlouhou dobu se hrálo bez přerušení. Pozastavil ji až Lars Johansson, jenž raději udržel dlouhý oblouček Ťuťněva v lapačce.
     
    31:41
    Teemu Pulkkinen v souboji jeden na jednoho neuspěl proti Klasu Dahlbeckovi. Kličku po pravé stran švédský bek přečetl a stal se novým majitelem touše.
     
    32:19
    Je překvapivé, že více ze hry mají hokejisté Jaroslavle, za většího favorita jsou totiž považování domácí. Ti se ale v posledních minutách převážně brání.
     
    32:48
    Hosté chtěli první přesilovou hru poté, co Brendan Leipsic vyhodil z obranného pásma a kotouč se zastavil v ochranné síti. Ten se ale cestou zastavil o plexisklo, proto se nevylučuje.
     
    33:16
    Výborný zákrok pravým betonem předvedl Lars Johansson proti střele Artura Kajumova. Možnost dorážky měl Rušan Rafikov, ve velké šanci minul.
     
    33:49
    Anton Malyšev našel dlouhým bekhendovým obloučkem najetého Jegora Averina. Následoval pokus od pravého mantinelu, s nímž gólman neměl starosti.
     
    34:20
    John Gilmour zaváhal při rozehrávce, když trefil jen clonícího Peterssona. Ten následně ztratil pojem o kotouči, proto dostal domácí bek druhou šanci rozjet akci, tentokráte nahrál přesně.
     
    34:42
    Hokejisté Jaroslavle se osvobodili pouze za cenu zakázaného uvolnění. Nikolaj Kovalenko ještě zabojoval, ale za rychlým pasem Osipova sprintoval bez úspěchu.
     
    35:22
    Krátce po buly vyzkoušel nahodit na bránu Arťom Sergejev. Edward Pasquale měl dobrý přehled o situaci, černou gumu udržel ve výstroji.
     
    35:43
    Jegor Korškov zpoza brány našel mezi kruhy najetého Gergije Ivanova. Tvrdou střelu mířící pod břevno vytěsnil Johansson levým ramenem.
     
    35:55
    Mimo dění hry si vyříkávali předchozí osobní souboj Pavel Karnauchov a Denis Barancev, oba nakonec po vzájemné strkanici skončili na ledě. Rozhodčí poslali obě horké hlavy na lavici hanby za hrubost. Hrát se bude ve čtyřech.
     
    36:28
    Více volného prostoru na ledě zatím více využívají domácí. Mat Robinson se rozhodl podpořit ofenzivní složku mužstva, příklepem přestřelil.
     
    36:56
    Na druhé straně zaútočil jako defenzivě laděný hokejista Anton Malyšev. Až k zakončení se ale nedostal, neboť se mu postavil do cesty Leipsic.
     
    37:29
    Domácí ujeli do přečíslení tří proti dvěma. Maxim Sorkin řešil nadějnou příležitost pasem na Tělegina, ten dostal touš na brusle, proto nevystřelil.
     
    37:48
    Ve středném pásmu šlápl do pedálů Andrej Loktionov, jenž ve finále akce vypálil zápěstím přes obránce. Pasquale, byť s drobnými problémy, puk udržel.
     
    38:05
    Oba potrestaní hráči jsou na ledové ploše, utkání pokračuje v plném počtu. Potrestaní hokejisté na sebe vrhli zlostný pohled, ale k další potyčce zatím nedošlo.
     
    38:37
    Unavený Mat Robinson nahodil za bránu soupeře a odjel střídat. Novou formaci poslal na led i hostující kouč Skabelka, za brankou zastavil touš gólman.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    39:26
    Za svatyní soupeře operoval s kotoučem na holi Nikolaj Kovalenko. Nic zajímavého ovšem nevymyslel. Poté, co byl zdvojen, o černou gumu přišel.
     
    39:50
    Zřejmě poslední akci druhé části vedl levou stranou Maxim Mamin. Vypálil forhendem po ledě, hledal mezeru mezi betony gólmana. Nenašel, Pasquale zůstal v pozoru a šel včas na led.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Střely na branku po 2. třetině: 16 – 18
     
    Po druhé třetině zůstává bezbrankový stav, který vypovídá o tom, jak celé střetnutí probíhá. Stále platí, že jak jeden, tak druhý tým se jen ztěžka dostává přes dobře organizovanou defenzivu soupeře do šancí, skvěle navíc chytají oba gólmani. Znovu lze vypíchnout jedinou akci, tentokráte na straně Lokomotivu. Po zákroku Johanssona pravým betonem se puk odrazil k Rušanu Rafikovovi, jenž nedokázal dostatečně včas seřídit mířidla a trefil pouze boční síť. V závěrečné dvacetiminutovce bude rozhodovat každá menší chybička, utkání se klidně může protáhnout i do prodloužení.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:15.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Třetí třetina je v plném proudu, tak pojďme na ni! Vhazování ovládl Andrej Světlakov na Klase Dahlbecka, jehož pas po mantinelu Popov nezachytil.
     
    40:51
    Střelecký účet střetnutí mohl otevřít hostující kapitán Vladimir A. Tkačov. Avšak Lars Johansson se nachytat nenechal a forhendovou střelu k bližší tyči si pohlídal.
     
    41:20
    Proběhlo buly v útočném pásmu Lokomotivu a Georgij Ivanov byl úspěšnější. Následovala dělovka Malyševa, jež se mezi tři tyče nevešla.
     
    41:35
    A další přerušení hry. Tentokráte se o něj postaral André Petersson, jemuž se nevydařilo obranné vyhození, puk poslal na střídačku soupeře.
     
    42:16
    Těžko říct, koho Mat Robinson svým nahozením hledal. Každopádně Brendan Leipsic k němu měl daleko, a ta obránce Osipov vyjel s toušem do středního pásma.
     
    42:49
    Do tlaku se nyní dostala Jaroslavl. Zakončení Nikolaje Kovalenka v pádu zastavil John Gilmour, tentýž hráč vyhodil na zakázané uvolnění.
     
    43:20
    Další ofenzivní tažení hostů vedl Denis Barancev. Nástřel za branku protivníka nebyl tím nejlepším řešením, vyjetý gólman Johansson bez problémů nahrál Sorkinovi.
     
    43:36
    Velká příležitost pro CSKA, které si zahraje druhou početní převahu. Na dvě minuty je vyloučen švédský útočník Antonu Landerovi, jenž si pomohl držením proti Šalunovovi.
     
    44:01
    Nahrávka Tělegina napříč pásmem měla oči, jenže Anton Slepyšev ji v gól nepřetavil, v důležitý okamžik mu kotouč hokejku přeskočil.
     
    44:22
    Hosté se osvobodili, ale domácí hráči se rychle dostali zpět do útočného pásma. Andrej Loktionov střelou z pokleku Pasqualemu čisté konto nesebral.
     
    45:09
    Byl to Maxim Šalunov, kdo mohl potrestat faul na svou osobu. Těsně před střelou si ještě vylepšil pozici stahovačkou na levou strany, aby posléze vypálil do pozorného brankáře.
     
    45:36
    Trest Antona Landera je minulostí, Lokomotivu zůstala stoprocentní bilance v oslaben v rámci letošní vyřazovací fáze. Zase jsme o něco blíže prodloužení.
     
    46:14
    Ivan Tělegin si v poslední chvíli rozmyslel průjezd do útočné třetiny, když před sebou spatřil hned dvojici protihráčů. Hru zklidnil pasem dozadu na beky.
     
    46:33
    Vlastnímu gólmanovi znepříjemnil situaci Rafikov. Avšak Pasquale si poradil i tak, když nahození Sergeje Andronova schoval ve své rukavici.
     
    47:15
    Brendan Leipsic je v dnešním střetnutí hodně vidět. Do dobré pozice mu nabil Alexandr Popov, rána z první prosvištěla těsně nad břevnem.
     
    47:38
    Obranné nahození Jegora Korškova zastavil Mat Robinson. I on pod tlakem jen vyhazoval, kotouč tak vrátil do moci hostů z Jaroslavle.
     
    48:13
    Do hry naskočil třináctý útočník Lokomotivu Pavel Ťutněv. Přes Johna Gilmoura se probojoval ke střele, avšak slabý pokus po ledě Johansson vytěsnil bez problémů.
     
    48:40
    Anton Slepyšev dojel ke kotouči nejrychleji, proto rozhodčí neodpískali zakázané uvolnění. Sám proti třem domácí forvard nic nezmohl.
     
    49:01
    Útok Jaroslave zastavil hvizd čárového rozhodčího. Postavení mimo hru způsobil Teemu Pulkkinen, jehož překvapila sražená nahrávka Osipova.
     
    49:31
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    Základní hrací doba bezbrankovým výsledkem neskončí, vedení se ujímá Lokomotiv! Po nahrávce Peterssona zůstal před Johanssonem trestuhodně volný JEGOR KORŠKOV. S prvním pokusem si švédský gólman ještě poradil, na dorážku už byl krátký! Asistence: André Petersson a Vladimir A. Tkačov.
    49:31 Jegor KORŠKOV - 0:1
     
    50:30
    Velká komplikace pro domácí mužstvo, jež vstupovalo nejen do utkání, ale do celé série v roli velkých favoritů! Na vyrovnání mají necelých deset minut.
     
    50:43
    Domácí se okamžitě po inkasovaném gólu vrhli do ofenzivy. Maxim Osipov po zisku kotouče nic složitého nevymýšlel, vyhodil přes všechny čáry.
     
    51:17
    Nyní se hokejisté v bílých dresech dokonce probojovali do útočného pásma. nahození Denise Baranceva zasáhlo do pravé brusle Arťoma Blažijevského.
     
    51:50
    Přerušení hry, které pochopitelně více vyhovuje Jaroslavli. Nahození Mata Robinsona srazil Anton Malyšev rukavicí úmyslně na vlastní střídačku.
     
    52:03
    Rozehrávka brankáře Edwarda Pasqualeho nebyl z kategorie nejpřesnějších. Zachytil ji Pavel Karnauchov, následně z velkého úhlu nemířil přesně.
     
    52:34
    Rychlý protiútok rozjel po pravém mantinelu André Petersson. Ve finále akce hledal mezi kruhy Kajumova a moc nechybělo, vracející se Slepyšev zakročil v poslední chvíli.
     
    53:21
    Aktivita Lokomotivu neutichá. Za brankou několik sekund operoval s toušem Denis Alexejev. Když už nevymyslel gólovou nahrávku, tak alespoň ušetřil pár cenných vteřin, pas zachytil Popov.
     
    53:50
    Lars Johansson se přihlásil o přerušení hry a bylo mu vyhověno. Puk jej po střele Malyševa trefil do masky a řemeny nevydržely.
     
    54:18
    Sergej Andronov protečoval nahození Robinsona do útočné třetiny, proto se nepíská zakázané uvolnění. Ale za brankou byl nejrychleji bránící Barancev, hosté si mohou odškrtnou další ubráněnou šanci.
     
    54:48
    Velká komplikace pro CSKA! Brendan Leipsic totiž neustál střet s Osipovem a při pádu se ohnal hokejkou, kterou trefil soka do helmy. Dvě minuty za vysokou hůl.
     
    55:29
    Je pochopitelné, že se hosté za každou cenu nechtějí držet v útočném pásmu. Raději hlídají náznaky brejků, kterými domácí zkoušejí zahrozit.
     
    55:58
    Hokejisté v bílých dresech se usadili v útočném pásmu, rychlou kombinaci završil obránce Marčenko ránou do pravého betonu Johanssona.
     
    56:27
    V souboji jeden na jednoho uspěl bránící útočník Anton Lander. Hledal, jestli by někomu nemohl přihrát. Nikoho nenašel, proto pouze vyhodil.
     
    56:48
    Potrestaný Brendan Leipsic je zpátky na ledové ploše. S jeho návratem se hosté provinili ofsajdem, po krátké přestávce proběhne vhazování ve středném pásmu.
     
    57:25
    Georgij Ivanov zvládl vypíchnout kotouč Karnauchovovi a černou gumu vyhodil do střední třetiny. Další cenné vteřiny pro hostující mužstvo.
     
    57:58
    Edward Pasquale Lokomotivu pořádně zavařil, když při rozehrávce namazal na hůl soupeři Okulovovi. Naštěstí rychle zareagoval, vrátil se mezi tři tyče a střelu soka vytěsnil levým betonem!
     
    58:07
    Pod tlakem hrající Denis Barancev vyhodil přes všechny čáry na zakázané uvolnění. Domácí trenér Nikitin si bere oddechový čas a Johansson už usedá na střídačku. CSKA zkouší powerplay!
     
    58:39
    Defenziva Jaroslavle pracuje opravdu skvěle. Soupeře zatím k ničemu nepustila, hráči v bílém padají do každého náznaku střely. Za obrannou modrou zvládl poslat touš Ivanov.
     
    59:00
    probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    59:22
    Těžké chvilky Edward Pasquale zvládl. Nejprve zakročil pravým betonem vytěsnil projektil Šalunova, posléze ve výstroji udržel forhendové zakončení Robinsona!
     
    59:29
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    Je rozhodnuto! Nahrávka na modrou čáru propadla Robinsonovi mezi bruslemi, čehož využil rozjetý Michail Beljajev, třiadvacetiletý ruský forvard dovezl puk až do odkryté klece domácího mužstva. Bez asistence.
    59:29 Michail BELJAJEV - 0:2
     
    Konec zápasu.
     
    Střely na branku: 25 – 26
     
    Lokomotiv Jaroslavl zvítězil v prvním čtvrtfinálovém utkání na stadiónu moskevského CSKA 2:0 a první bod v sérii vybojoval pro sebe.

    Bojovné utkání nabídlo především souboj dvou skvěle pracujících obran a ještě lépe chytajících brankářů. Po čtyřicet minut se ani jednou neměnilo skóre a začíná být čím dál tím více reálnější, že by mohlo rozhodovat až prodloužení. To ovšem hosté odmítli. V 50. minutě defenziva vítěze základní části pozapomněla na Jegora Korškova, jenž nadvakrát našel recept na Johanssona. Domácí ve zbývající desetiminutovce vrhli všechny síly do útoku a v závěru i zkusili powerplay. Nevyrovnali, naopak do prázdné brány inkasovali druhou branku, po zaváhání Robinsona pečetil vítězství Jaroslavle Michail Beljajev.

    Svěřenci kouče Skabelky zůstávají v letošním ročníku play-off neporaženým týmem. CSKA osmifinále také zvládlo ve čtyřech zápasech, ale po střetnutí s Jaroslaví a porážce o dva góly má do dalších zápasů série co zlepšovat, především pak směrem do ofenzivy.
     
    Dnešnímu utkání přihlíželo 4 946 diváků.
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (20:03:54)

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 50. Korškov (A. Petersson, V. A. Tkačov), 60. Beljajev


    CSKA Moskva: Lars Johansson (Šaryčenkov) – Ar. Sergejev, Dahlbeck, Gilmour, Kiselevič (A), M. Robinson (A), Blažijevskij, Rykov – P. Karnauchov, Andronov (C), Slepyšev – Okulov, Šalunov, Mamin – Leipsic, Loktionov, Alexandr Popov – Sorkin, Světlakov, Tělegin – Afanasjev.
    Lokomotiv Jaroslavl: Pasquale (Konovalov) – A. Marčenko, Rafikov, Barancev, M. Osipov, Ohtamaa, Čerepanov, Malyšev – Kovalenko, Kraskovskij, Alexejev – Korškov, V. A. Tkačov (C), A. Petersson – Pulkkinen, Lander (A), Kajumov – J. Averin (A), Ivanov, Beljajev – Ťutněv.

    Rozhodčí: Olenin, Sergejev – Sadovnikov, Sivov

    Diváci: 4 946
    CSKA Moskva 4 3 Jaroslavl
    #1 Středa 17.03.2021 • 17:30
    CSKA Moskva - Jaroslavl 0:2
    #2 Pátek 19.03.2021 • 17:30
    CSKA Moskva - Jaroslavl 4:1
    #3 Neděle 21.03.2021 • 15:00
    Jaroslavl - CSKA Moskva 1:2 po prodl.
    #4 Úterý 23.03.2021 • 17:30
    Jaroslavl - CSKA Moskva 3:0
    #5 Čtvrtek 25.03.2021 • 17:30
    CSKA Moskva - Jaroslavl 3:2
    #6 Sobota 27.03.2021 • 15:00
    Jaroslavl - CSKA Moskva 2:1 po prodl.
    #7 Pondělí 29.03.2021 • 18:30
    CSKA Moskva - Jaroslavl 2:0
    bahis siteleri