Real Betis – Levante 2:0 (kon.)
konec
Real Betis
2:0 (0:0)
Levante UD
Pátek 19.03.2021, 21:00 • Estadio Benito Villamarín (Sevilla) • Španělská LaLiga • 28. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (23:04:14)
     
    Real Betis v páteční předehrávce 28. kola španělské La Ligy potvrdil roli favorita, když na domácím stadiónu porazil Levante 2:0.

    První poločas měl k atraktivnímu utkání daleko. Obě mužstva vycházela především z pevné defenzivy a na vyloženou příležitost jsme tak v úvodním dějství čekali marně. Za zmínku stojí pouze přízemní střela Moralese, kterou zvládl zblokovat Rodríguez. I začátek druhé půle se nesl v opatrném duchu, ale fanoušci, kteří vydrželi u televizních obrazovek až do 70. minuty, pak na velkou nudu okamžitě zapomněli, neboť Nabil Fékir vystřihl parádní sólo přes polovinu hřiště, které zakončil střelou mezi nohy brankáře Fernándeze. O pět minut později bylo v domácím táboře ještě veseleji, po fatálním selhání obrany navýšil náskok střídající Juanmi. Zbylou čtvrthodinu si Betis bezpečně pohlídal dvougólové vítězství.

    Svěřenci kouče Pellegriniho se díky vítězství bodově dotáhli na pátý Real Sociedad, ten má však zápas 28. kola ještě před sebou. Levante zůstává deváté, nicméně v průběhu víkendu může nastat jeho propad za Celtu Vigo, případně Athletic Bilbao.
     
    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 6:4. Rohy: 4:1. Ofsajdy: 3:4. Fauly: 14:10.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Brazilec Emerson zprava nahrál na střed Nábilu Fékirovi, který si v poslední chvíli rozmyslel střelu. Raději podržel míč zpětným pasem zapojil do hry stopery.
     
    90+3
    Těsně za polovinou hřiště se faulu dopustil Mickaël Malsa. Do skluzu šel příliš pozdě, místo hracího předmětu už trefil jenom nohy Fékira.
     
    90+2
    Ajsa Mándí si zavazel se stoperským kolegou Ruizem, ale společnými silami nakonec situaci vyřešili, první jmenovaný si vypomohl malou domů.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby čtyři minuty.
     
    90
    Střídání v týmu Real Betis: ze hřiště odchází Borja Iglesias, přichází Joaquín.
     
    89
    Domácí vstřelili gól, ten ale kvůli ofsajdu Juanmiho neplatil. Pomezní nechal situaci dohrát až do konce, po zásahu Iglesiase ale okamžitě signalizoval postavení mimo hru.
     
    88
    pas kapitána Andrése Guardada na Juanmiho nebyl přesný. Střelec druhého gólu sympaticky zabojoval, ale míč zastihl až mimo hrací plochu.
     
    87
    Hosté si jsou vědomi, že z dnešního střetnutí odjedou bez bodů a nenavážou tak na vítězství proti Valencii. Sice kombinují s míčem na kopačkách, ale převážně na vlastní polovině.
     
    86
    Narážečka mezi Fékirem a Emersonem nebyla úspěšná. Mickaël Malsa očekával zpětný pas brazilského beka, ve skluzu špičkou kopačky posunul balón k Vezovi.
     
    85
    Praporek pomezního vyletěl vzhůru, v ofsajdu stál Enis Bardhi. Makedonský reprezentant se zlobí, ale výrok byl správný, vystartoval příliš brzy.
     
    84
    Druhým potrestaným domácím hráčem žlutou kartou se stal portugalský středopolař William Carvalho, jenž si v hlavičkovém souboji proti Martímu vypomohl loktem.
     
    83
    Střídání v týmu Levante UD: ze hřiště odchází Jorge Miramón, přichází Óscar Duarte.
     
    82
    Svěřenci trenéra Lópeze ještě zkoušejí s výsledkem něco udělat, ale početná obranná řada Betisu si doposud bez větších problémů drží čisté konto. A to i po střele Malsy.
     
    81
    Nedorozumění mezi Sonem a Leónem potrestal Alex Moreno. Nejprve vložil tělo před protivníka, aby jej posléze nastřelil a vybojoval pro svůj tým aut.
     
    80
    O další střelecký pokus zeleno-bílých se postaral Sergio Canales. Technicky kroucená rána na zadní tyč nebyla špatná, ale i tento míč proletěl mimo cílové zařízení.

    Milan Huppert

    Branky: 70. Fékir (Mándí), 75. Juanmi

    Karty:   57. G. Rodríguez (RBE), 84. W. Carvalho (RBE)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 6:4. Rohy: 4:1. Ofsajdy: 3:4. Fauly: 14:10.
    Real Betis: Bravo – Emerson, Mándí, V. Ruiz, Moreno – G. Rodríguez (66. W. Carvalho), Guardado (C) – D. Lainez (66. Juanmi), Fékir, Canales – Iglesias (90. Joaquín).
    Náhradníci: Robles – Akouokou, Bartra, W. Carvalho, Fekir, Joaquín, Juanmi, Loren, Miranda, Montoya, Ruibal, Sidnei.

    Levante UD: Aitor Fernández – Miramón (83. Ó. Duarte), Vezo, Rober, C. Clerc – De Frutos, N. Vukčević (77. Malsa), E. Bardhi, Morales (C) (77. Son) – Martí, Goméz (77. S. León).
    Náhradníci: Cárdenas – Ó. Duarte, Coke, Doukouré, S. León, Malsa, Son, Toňo.

    Rozhodčí: Gil – Nevado, Martínez
    bahis siteleri