Real Betis – Levante 2:0 (kon.)
konec
Real Betis
2:0 (0:0)
Levante UD
Pátek 19.03.2021, 21:00 • Estadio Benito Villamarín (Sevilla) • Španělská LaLiga • 28. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (23:04:14)
     
    Real Betis v páteční předehrávce 28. kola španělské La Ligy potvrdil roli favorita, když na domácím stadiónu porazil Levante 2:0.

    První poločas měl k atraktivnímu utkání daleko. Obě mužstva vycházela především z pevné defenzivy a na vyloženou příležitost jsme tak v úvodním dějství čekali marně. Za zmínku stojí pouze přízemní střela Moralese, kterou zvládl zblokovat Rodríguez. I začátek druhé půle se nesl v opatrném duchu, ale fanoušci, kteří vydrželi u televizních obrazovek až do 70. minuty, pak na velkou nudu okamžitě zapomněli, neboť Nabil Fékir vystřihl parádní sólo přes polovinu hřiště, které zakončil střelou mezi nohy brankáře Fernándeze. O pět minut později bylo v domácím táboře ještě veseleji, po fatálním selhání obrany navýšil náskok střídající Juanmi. Zbylou čtvrthodinu si Betis bezpečně pohlídal dvougólové vítězství.

    Svěřenci kouče Pellegriniho se díky vítězství bodově dotáhli na pátý Real Sociedad, ten má však zápas 28. kola ještě před sebou. Levante zůstává deváté, nicméně v průběhu víkendu může nastat jeho propad za Celtu Vigo, případně Athletic Bilbao.
     
    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 6:4. Rohy: 4:1. Ofsajdy: 3:4. Fauly: 14:10.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Brazilec Emerson zprava nahrál na střed Nábilu Fékirovi, který si v poslední chvíli rozmyslel střelu. Raději podržel míč zpětným pasem zapojil do hry stopery.
     
    90+3
    Těsně za polovinou hřiště se faulu dopustil Mickaël Malsa. Do skluzu šel příliš pozdě, místo hracího předmětu už trefil jenom nohy Fékira.
     
    90+2
    Ajsa Mándí si zavazel se stoperským kolegou Ruizem, ale společnými silami nakonec situaci vyřešili, první jmenovaný si vypomohl malou domů.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby čtyři minuty.
     
    90
    Střídání v týmu Real Betis: ze hřiště odchází Borja Iglesias, přichází Joaquín.
     
    89
    Domácí vstřelili gól, ten ale kvůli ofsajdu Juanmiho neplatil. Pomezní nechal situaci dohrát až do konce, po zásahu Iglesiase ale okamžitě signalizoval postavení mimo hru.
     
    88
    pas kapitána Andrése Guardada na Juanmiho nebyl přesný. Střelec druhého gólu sympaticky zabojoval, ale míč zastihl až mimo hrací plochu.
     
    87
    Hosté si jsou vědomi, že z dnešního střetnutí odjedou bez bodů a nenavážou tak na vítězství proti Valencii. Sice kombinují s míčem na kopačkách, ale převážně na vlastní polovině.
     
    86
    Narážečka mezi Fékirem a Emersonem nebyla úspěšná. Mickaël Malsa očekával zpětný pas brazilského beka, ve skluzu špičkou kopačky posunul balón k Vezovi.
     
    85
    Praporek pomezního vyletěl vzhůru, v ofsajdu stál Enis Bardhi. Makedonský reprezentant se zlobí, ale výrok byl správný, vystartoval příliš brzy.
     
    84
    Druhým potrestaným domácím hráčem žlutou kartou se stal portugalský středopolař William Carvalho, jenž si v hlavičkovém souboji proti Martímu vypomohl loktem.
     
    83
    Střídání v týmu Levante UD: ze hřiště odchází Jorge Miramón, přichází Óscar Duarte.
     
    82
    Svěřenci trenéra Lópeze ještě zkoušejí s výsledkem něco udělat, ale početná obranná řada Betisu si doposud bez větších problémů drží čisté konto. A to i po střele Malsy.
     
    81
    Nedorozumění mezi Sonem a Leónem potrestal Alex Moreno. Nejprve vložil tělo před protivníka, aby jej posléze nastřelil a vybojoval pro svůj tým aut.
     
    80
    O další střelecký pokus zeleno-bílých se postaral Sergio Canales. Technicky kroucená rána na zadní tyč nebyla špatná, ale i tento míč proletěl mimo cílové zařízení.
     
    79
    Gól vstřelil Nábil Fékir nádherný, teď ovšem nepochopitelně selhal. Poté, co mu Canales narazil patičkou, byl sám před gólmanem. Střelu zbytečně pozdržel, aby posléze vypálil z mírného záklonu vedle levé tyčky.
     
    78
    Levante bylo před prvním inkasovaným gólem aktivnějším týmem, ale po prvním zásah soupeře viditelně narušil jejich psychiku, což se projevilo i při absolutním selhání při druhé trefě domácích.
     
    77
    Střídání v týmu Levante UD: ze hřiště odchází José Luis Morales, přichází Son.
    Střídání v týmu Levante UD: ze hřiště odchází Nikola Vukčević, přichází Mickaël Malsa.
    Střídání v týmu Levante UD: ze hřiště odchází Dani Goméz, přichází Sergio León.
     
    75
    Real Betis právě vstřelil branku!
    S největší pravděpodobností je rozhodnuto! Defenziva levante neuvěřitelně propadla, když po centru z pravé strany nechala před gólmanem čtyři soupeř. Fernández si poradil se zakončením Iglesiase i Canalese, na pokus JUANMIHO už byl krátký.
     
    74
    William Carvalho si pohlídal nákop za obranu a ihned zakombinoval s brankářem Bravem. Chilský reprezentant jemným obloučkem oslovil u lajny stojícího Emersona.
     
    73
    Betis kombinuje s míčem na vlastní polovině. Nikdo z hostujících fotbalistů nyní rozehrávku soupeře neatakuje. Hosté se k presinku moc nemají.
     
    72
    Juanmi se z levého křídla prokličkoval až do pokutového území a vyslal střílenou přihrávku na malé vápno. Brankář Levante míč schoval do rukavic.
     
    70
    Real Betis právě vstřelil branku!
    Dámy a pánové, ta to byla fantazie! NÁBIL FÉKIR převzal na polovině hřiště přihrávku, udržel na zádech dva protihráče a postupoval vpřed. Následně si v plné rychlosti píchl míč mezi Veza a Clerca, čímž se rázem ocitl sám před gólmanem. Klid zachoval i v koncovce, Fernándezovi poslal míč mezi nohama. Tento gól určitě bude řazen mezi ty nejhezčí celé sezóny.
     
    69
    Na hraně ofsajdu se pohyboval Dani Goméz. Pomezní rozhodčí situaci pustil, jenže útočníkovi podjel míč pod nohou, dostihl ho až u postranní čáry.
     
    68
    Fotbalisté v modrých dresech už dobrých pár minut soupeře pořádně nepustili k míči. Zároveň se ale marně snaží probojovat k příležitosti, která by mohla vést k vedoucímu gólu.
     
    67
    Po delší době se zapojil do hry Aitor Fernández. Malou domů jej oslovil Rober, hostující strážce svatyně rychle vrátil míč na polovinu Betisu.
     
    66
    Střídání v týmu Real Betis: ze hřiště odchází Diego Lainez, přichází Juanmi.
    Střídání v týmu Real Betis: ze hřiště odchází Guido Rodríguez, přichází William Carvalho.
     
    65
    Tělem si snažil pokrýt balón Roger Martí, avšak zradilo jej zpracování. Zaváhání soka využil Víctor Ruiz, nejlepšího střelce Levante obal čistým způsobem.
     
    64
    Enis Bardhi rozehrál na De Frutose, až od něj přišel centr do vnitra šestnáctky. Carlos Clerc prodlužoval za sebe na Miramóna, před ním zakročil Lainez.
     
    63
    Guido Rodríguez by si měl dávat velký pozor, pokud chce dnešní utkání dohrát. V blízkosti vápna srazil k zemi Moralese, přitom už jednu žlutou kartu na kontě má.
     
    62
    Úmysl dobrý, realizace pokulhávala. José Luis Morales centroval přes Mándího, kterého trefil do pravé dolní končetiny. Zápas bude pokračovat autovým vhazováním.
     
    61
    Iniciativu nyní převzalo Levante, jež zkouší kombinovat na obranné polovině soupeře. Zatím spíše v blízkosti středového kruhu, kolem vápna mají zeleno-bílí prostor pečlivě střežený.
     
    60
    Hodina střetnutí je pryč a my stále čekáme na úvodní gól utkání. Nutno podotknout, že ani jeden z týmů zásahu není nijak blízko. Sledujeme utkání, kde je šancí jako šafránu.
     
    59
    Sergio Canales vyzval k souboji Carlose Clerca. Obránce hostujícího celku byl úspěšnější, neboť ve skluzu protivníkovi vypíchl míč z pod kopaček.
     
    58
    Standardku si bez problémů pohlídal domácí gólman Claudio Bravo. Vyběhl proti centru Moralese a schoval jej v náruči. Následně odkopl na útočnou polovinu.
     
    57
    Hosté založili rychlý protiútok, na jehož konci je první žlutá karta střetnutí. vysloužil si ji středopolař Guido Rodríguez za přišlápnutí kotníku De Frutose.
     
    56
    Rohový kop se domácímu mužstvu vůbec nepodařil. Přetažený centr Fékira přeletěl všechny fotbalisty stojící v pokutovém území Levante.
     
    55
    Nabil Fékir jemným obloučkem našel Sergia Canalese, který se opřel do skákajícího míče a trefil ho velmi dobře. Rozvlnil však pouze boční síť.
     
    54
    Zbytečným faulem na polovině hřiště Sergio Canales vysvobodil z pod tlaku Vukčeviće, jenž byl v obklíčení, ale nedovolený zákrok mu přišel k duhu.
     
    53
    Pěknou individuální akci předvedl Nabil Fékir, když se dostal za záda Miramóna a centroval do míst, kde tušil Iglesiase. Znovu výborně zakročil Fernández, jenž balón k útočníkovi nepustil.
     
    52
    Hostující gólman Aitor Fernández skvěle přečetl hru, čímž s největší pravděpodobností zabránil samostatnému úniku Iglesiase. Hlavou poslal kulatý nesmysl mimo hrací plochu.
     
    51
    Sergio Canales získal balón a dlouhým pasem hledal Aitor Fernández Diega Laineze. Jeho sprint zachytil Bardhi, ve skluzu odpálil míč do zámezí.
     
    50
    Hra se rychle přesunula na útočnou polovinu Levante. José Luis Morales svým centrem hledal v pokutovém území Martího, toho udržel na uzdě Mándí.
     
    49
    Emerson byl v souboji proti Vezovi úspěšný na padesát procent. Za záda protivníka se nedostal, ale domácí zůstanou u míče, budou vhazovat.
     
    48
    Zničehonic vypálil z dvaceti metrů Jorge De Frutos. Překvapený Víctor Ruiz schytal ránu do pravé nohy. Velmi dobrý blok, byť neúmyslný.
     
    47
    Ani jeden z trenérů neudělal o poločasové přestávce žádnou změnu v sestavě. Oba celky tak pokračují v původním rozložení.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 22:02.
     
    První poločas utkání mezi Betisem a Levante moc zajímavých okamžiků nepřinesl. Doposud největší šanci měl už v šesté minutě José Luis Morales, ale jeho přízemní zakončení zvládl zblokovat Rodríguez. Po rozpačitém úvodu převzal iniciativu domácí favorit, ale sám si žádnou gólovou příležitost vypracovat nedokázal, defenziva soupeře zatím pracuje na jedničku. Nezbývá než doufat, že druhé dějství bude daleko záživnější, střetnutí by bezpochyby oživil první gól.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    44
    Z levé strany se kapitán Levante José Luis Morales stáhl na střed, kde si narazil balón s Bardhim, načež z kroku vypálil o několik metrů nad horní tyč.
     
    43
    Guido Rodríguez dával předem najevo, co udělá. Z pravého křídla nahrával na střed Iglesiasovi, k němuž se včas stáhla stoperská dvojice. Soka k zakončení nepustila.
     
    42
    Na dlouhou nohu Andrés Guardado prodlužoval míč na Emersona, který v rychlostním souboji prohrál s Moralesem. Kapitán posléze zapojil do hry nohama brankáře.
     
    41
    Ajsa Mándí v souboji tělo na tělo přetlačil Rogera Martího. Ten nakoenc dokázal odcentrovat, ale až v době, kdy i s míčem vyběhl mimo hrací plochu.
     
    40
    Tlak Betisu sílí, ale obrana Levante působí velmi jistým dojmem. Aitor Fernández má na kontě dva zákroky, ale ani s jedním neměl moc starostí.
     
    39
    Útočným faulem se provinil Nabil Fékir. Svého prohřešku si byl vědom a Vezovi se sportovně omluvil. Stoper omluvu přijal přátelským plácnutím.
     
    38
    Betis rozehrál na krátkou vzdálenost. Diego Lainez přenesl hru na Morena, ten místo rozvíjení akce zapojil do hry stopera Ruize.
     
    37
    Velmi dobře si počínal na polovině hřiště Nabil Fékir. Bez pohybu udělal kličku Moralesovi do protipohybu, načež se jím nechal podrazit.
     
    36
    Ze standardky nic nebylo. Nikola Vukčević sice vyskočil nejvýše, ale v záklonu zakončoval příliš slabě, Bravo měl jednoduchou práci.
     
    35
    V těžké pozici u levé lajny Enis Bardhi udělal to nejlepší, co v danou chvíli mohl. Dal před balón tělo a počkal na kontakt od soupeře. Následně spadl k zemi a rozhodčí odpískal Mándímu faul.
     
    34
    Nedohoda mezi Fékirem a Iglesiasem vedle ke ztrátě balónu. První jmenovaný volil nahrávku po lajně, jenže španělský forvard mezitím sběhl na střed.
     
    33
    Středopolař Andrés Guardado vyzkoušel pozornost Fernándeze střelou ze střední vzdálenosti. Gólman zůstal koncentrovaný, míč nadvakrát zpacifikoval.
     
    32
    Aitor Fernández se chystal vyběhnout, v poslední chvíli si ovšem úmysl rozmyslel. Emerson místo lobu, který se nabízel, přihrál pod sebe Canalesovi, střela z těžké pozice proletěla nad břevnem.
     
    31
    O pozornost se přihlásil Alex Moreno. Rozběhnutého soka marně stíhal Rober, ale za svou pozdní reakci nebyl potrestán, střela domácího beka prosvištěla vedle levé části brankové konstrukce.
     
    30
    V hlavní roli opět Fékir, tentokráte pálil z velkého úhlu křižně po zemi k pravé tyči. Fernández zůstal v pozoru, úspěšně zasáhl levou nohou.
     
    29
    Exekuce centru od rohového praporku se chopil Nabil Fékir. Balón stáčel do brány, čímž Fernándeze nepřekvapil, španělský gólman kulatý nesmysl vyboxoval do bezpečí.
     
    28
    Sergio Canales zaslouží pochvalu za přenesení hry na Alexe Morena, jenž po lajně utekl De Frutosovi a probíjel se do pokutového území. Ve finále akce nastřelil Veza a vybojoval rohový kop.
     
    27
    Kapitán José Luis Morales se může zlobit maximálně sám na sebe. Bardhi mu naznačoval, že přihrávku nechce, přesto ji dostal. Makedonec posléze proti přesile o balón přišel.
     
    26
    Svěřenci kouče Pellegriniho si jsou vědomi, že mají dostatek času, proto s rozehrávkou nikam nespěchají. Trpělivě kombinují v blízkosti středového kruhu.
     
    25
    Skutečně tomu tak bylo. Nadýchaný centr Enise Bardhiho směřoval do míst, kde naskakoval Carlos Clerc, avšak Alex Moreno přizvedl míč mimo dosah soka.
     
    24
    Standardní situaci vybojoval pár metrů od velkého vápna José Luis Morales, fauloval Víctor Ruiz. Bude se spíše centrovat, na střelu je to přeci jen dost daleko.
     
    23
    Dva proti čtyřem, to nemohlo dobře dopadnout. Ale snaha se cení, Betis zkouší proniknout za obranu soupeře všemi možnými prostředky. Iglesias ztroskotal na Vezovi.
     
    22
    Levou stranou se až do pokutového území probil Nabil Fékir. Střílet už nemohl, tak zkusil centr, to by ovšem na úrovni penalty musel mít nějakého spoluhráče.
     
    21
    Jorge Miramónovi nechybělo mnoho ke gólové asistenci. Centr z pravé strany měl oči, avšak adresát Roger Martí na míč i přes velkou snahu těsně nedosáhl.
     
    20
    Zpracování nyní zradilo Borju Iglesiase. Španělský hrotový útočník si chtěl převzít míč do běhu, ale balón si hodil až moc před sebe.
     
    19
    Dlouhý pas De Frutose ještě José Luis Morales stihl na hrací ploše, ale patičkou poslal naslepo pouze k nohám protihráče Ruize. Hrají opět domácí.
     
    18
    Rúben Vezo pod tlakem volil nejjistější řešení, a sice malou domů gólmanovi. Fernández neotálel a druhým dotekem poslal kulatý nesmysl na útočnou polovinu.
     
    17
    Fotbalisté v zeleno-bílých dresech se postupnou kombinací přesunuli na útočnou polovinu. V blízkosti šestnáctky ale nastal problém, Canales skrze přehuštěný prostor míč neprocpal.
     
    16
    Aitor Fernández si dal dlouho záležet s rozehrávkou, avšak mohl si to dovolit, neboť Iglesias se při presinku moc nepředřel. Ve finále volil pas na Robera.
     
    15
    Vzrušení bylo zbytečné, Nabil Fékir zakončoval v gólové příležitosti v postavení mimo hru. Ale i kdyby se Francouz neprovinil proti pravidlům, tak míč do sítě nedostal.
     
    14
    Hodně nepovedený centr předvedl Alex Moreno. měl dostatek času i prostoru, přesto našel jen rukavice brankáře. Iglesias bezmocně rozhodil rukama.
     
    13
    Premiérový zákrok má na kontě Aitor Fernández. Ani on neměl moc práce s projektilem, který na něj vypálil Fékir. Balón letěl pomalu, navíc na střed brány.
     
    12
    V akci se ukázal domácí kapitán Andrés Guardado. Mexičan na zádech udržel Robera, ale pod tlakem odcentroval jen do zámezí.
     
    11
    Chyba v komunikaci stála mužstvo ze Sevilly velkou šanci. Borja Iglesias pouštěl pas Fékira za sebe, jenže za zády byli jen protihráči.
     
    10
    José Luis Morales nastartoval motory příliš brzy. Nahrávka Rogera Martího přišla v době, kdy byl spoluhráč za posledním obráncem. Ofsajd.
     
    9
    Až příliš agresivní byl při presinku José Luis Morales. Sergia Canalese okopával tak dlouho, až sudího Gila donutil přerušit hru. Betis má pár vteřin na vydechnutí.
     
    8
    Domácí si zahrávají s ohněm. Znovu příliš pomalá rozehrávka, kterou protihráči vystihli a založili další rychlý protiútok. Bravo měl velké štěstí, že Emerson ve skluzu zblokoval střílený centr Miramóna.
     
    7
    Akce hostujícího celku ještě pokračovala. Hlavní roli opět sehrál De Frutos, kterého našel přetažený centr Bardhiho. Rána z voleje proletěla vysoko nad.
     
    6
    Laxní rozehrávku soupeře málem Levante přetavilo ve vedoucí gól! Na míč pasivně čekajícího Ruize přeskočil Jorge De Frutos, který našel nahrávkou z druhé volny nabíhajícího Moralese, jeho střelu z první zblokoval Rodríguez. Těžko říct, zda by Bravo dokázal zakročit.
     
    5
    Balón poskakoval, přesto Guido Rodríguez místo zpracování hledal za obranou Iglesiase. Útočník se rozběhl příliš pozdě, u balónu byl nejrychleji gólman.
     
    4
    První úspěšný zákrok střetnutí si připisuje Claudio Bravo. Chilský reprezentant nemusel řešit nic složitého, centr Moralese z pravé strany ukryl v rukavicích.
     
    3
    Krátce po výkopu zkoušel alžírský stoper Ajsa Mándí vysunout dlouhým nákopem za obranu Fékira, toho si ovšem Rober pohlídal na jedničku.
     
    2
    Domácí vstoupili do utkání v tradičních zeleno-bílých dresech. Také hostující Levante dnes vsadilo na klasiku, hrají v modrém. Výkop patřil Betisu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Real Betis: Bravo – Emerson, Mándí, V. Ruiz, Moreno – G. Rodríguez, Guardado (C) – D. Lainez, Fékir, Canales – Iglesias.
    Náhradníci: Robles – Akouokou, Bartra, W. Carvalho, Fekir, Joaquín, Juanmi, Loren, Miranda, Montoya, Ruibal, Sidnei.

    Levante UD: Aitor Fernández – Miramón, Vezo, Rober, C. Clerc – De Frutos, N. Vukčević, E. Bardhi, Morales (C) – Martí, Goméz.
    Náhradníci: Cárdenas – Ó. Duarte, Coke, Doukouré, S. León, Malsa, Son, Toňo.

    Rozhodčí: Gil – Nevado, Martínez.
     
    Levante UD

    Levante je v klidných vodách tabulky, konkrétně na deváté pozici. Teoreticky by i mohlo zaútočit na pohárové pozice, ztráta je sedmibodová, to by ovšem mužstvo z Valencie muselo ve zbývajících střetnutích většinou bodovat za plný počet tří bodů. Což nebudou mít svěřenci kouče Lópeze vůbec jednoduché, zvláště když v předešlých šesti ligových kláních zvítězili "jen" dvakrát, naposledy o víkendu v derby zdolali Valencii 1:0. Gólovou produktivitu vede s třinácti trefami Roger Martí.
     
    Real Betis

    Fotbalisté Betisu mají rozjetou sezónu výborně. Po 27 kompletních kolech se nacházejí na šesté příčce, která by znamenala příští rok účast v nově vzniklé Evropské konferenční lize. Mužstvo ze Sevilly ale může pomýšlet ještě výš, neboť ztráta na pátý Real Sociedad čítá tři body, na druhé straně sedmý Villarreal ztrácí na pohárové příčky body dva. Pellegriniho družina držela do neděle sérii čtyř vyhraných ligových utkání v řadě, pak ale v městském derby prohrála se Sevillou těsně 0:1. Nejlepším střelcem týmu je s devíti góly Sergio Canales.
     
    Všem fanynkám a fanouškům fotbalu přeju krásný páteční večer! Vítám vás při sledování 28. španělské La Ligy, u zápasu mezi Realem Betis a Levante.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

    Milan Huppert

    Branky: 70. Fékir (Mándí), 75. Juanmi

    Karty:   57. G. Rodríguez (RBE), 84. W. Carvalho (RBE)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 6:4. Rohy: 4:1. Ofsajdy: 3:4. Fauly: 14:10.
    Real Betis: Bravo – Emerson, Mándí, V. Ruiz, Moreno – G. Rodríguez (66. W. Carvalho), Guardado (C) – D. Lainez (66. Juanmi), Fékir, Canales – Iglesias (90. Joaquín).
    Náhradníci: Robles – Akouokou, Bartra, W. Carvalho, Fekir, Joaquín, Juanmi, Loren, Miranda, Montoya, Ruibal, Sidnei.

    Levante UD: Aitor Fernández – Miramón (83. Ó. Duarte), Vezo, Rober, C. Clerc – De Frutos, N. Vukčević (77. Malsa), E. Bardhi, Morales (C) (77. Son) – Martí, Goméz (77. S. León).
    Náhradníci: Cárdenas – Ó. Duarte, Coke, Doukouré, S. León, Malsa, Son, Toňo.

    Rozhodčí: Gil – Nevado, Martínez
    bahis siteleri