Týmový závod, Lenzerheide Vítěz: Norsko (kon.)
konec
Týmový závod, Lenzerheide

Vítěz: Norsko

Pátek 19.03.2021, 12:00Sjezdové lyžování
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (13:19:03)
     
    Týmový závod v rámci finále Světového poháru alpského lyžování ve švýcarském Lenzerheide nabídl velmi dramatickou podívanou od začátku do konce. Jenom jediný osmifinálový souboj skončil postupem na skóre, kdy Švédsko porazilo Velkou Británii 3:1, ale od čtvrtfinálových jízd každý souboj skončil nerozhodným výsledkem 2:2 a rozhodovaly tak výsledky dvou nejrychlejších jízd.

    Nejrychleji jeli Norové a především pak Leif Kristian Nestvold-Haugen, jenž vybojoval tři body pro svůj tým a jeho rychlé časy hrály v konečném zúčtování velkou roli. Ve finále si seveřané poradili s Německem, které mělo pomalejší časy o 36 setin.

    V souboji o třetí místo bylo úspěšnější Rakousko, to v součtu časů zdolalo reprezentaci Švédska.
     
    Konečné pořadí

    1. Norsko
    2. Německo
    3. Rakousko
    4. Švédsko
    5.-8. Švýcarsko
    5.-8. Spojené státy americké
    5.-8. Itálie
    5.-8. Slovinsko
    9. Velká Británie
     
    Konec závodu.
     
    F
    První krok Alexander Schmid splnil, druhý nikoliv. Foss-Solevåga sice porazil s velkým přehledem, ale na čas Nestvold-Haugena ztratil necelé tři desetiny. A to znamená jediné, vítězem týmového závodu se stává reprezentace Norska!
     
    F
    Norsko je velmi blízko vítězství. Kristin Lysdahlová s velkou rezervou porazila Dürrovou a navíc zajela rychlejší čas než v první jízdě Filserová. Alexander Schmid tak nejenže musí Sebastiana Foss-Solevåga porazit, ale ještě zdolat i parádní čas Nestvold-Haugena 20,98.
     
    F
    Leif Kristian Nestvold-Haugen dnes vybojoval pro Nory tři body, finálový čas navíc jako první stlačil pod 21 vteřin! Strasser bojoval srdnatě, ale byl o čtrnáct setin pomalejší. Vyrovnáno!
     
    F
    Finále je v plném proudu! Talentovaná Němka Andrea Filserová si poradila s Kristinou Riisovou-Johannessenovou rozdílem sedmnácti setin, vítězství tak mají blíže Němci.
     
    MF
    A to se také stalo! Čtyřiadvacetiletý Adrian Pertl zdolal Rönngrena a navíc zajel velmi rychlý čas. Součet jízd má lepší Rakousko o 36 setin.
     
    MF
    Znovu vítězná modrá trať. Sara Hectorová měla velké problémy, ale situaci ustála a dokonce i udržela náskok na Huberovou, kterou zdolala o tři setiny. Vítězné časy Švédů však nepatří k těm nejrychlejším, Adrian Pertl má šanci proti Röngrennovi získat pro svůj tým bronz.
     
    MF
    Výhodu modré trati využil rovněž Kristoffer Jakobsen. Ale měl na mále, Fabio Gstrein projel cílem jen o čtyři setiny pomaleji.
     
    MF
    Malé finále, to je souboj o třetí místo. První souboj obstaraly Franziska Gritschová a Moa Boströmová Müssenerová. Blíže stupňům vítězů jsou Rakušané, Gritschová porazila juniorskou vicemistryni světa bez dvou setin o vteřinu.
     
    Finále

    Norsko – Německo

    O třetí místo

    Švédsko – Rakousko
     
    SF2
    Šestý souboj v programu dnešního dne, ten i v tomto případě končí vyrovnaným výsledkem 2:2! Fabio Gstrein porazil Strassera rozdílem šesti setin, to mu ale není nic platí, protože Německo má součet vítězných jízd o 23 setin lepší!
     
    SF2
    I ve třetí jízdě byla tou rychlejší modrá dráha. V ní uspěla Andrea Filserová, Katharina Huberová zaostala o 34 setin. Rakousko je na pokraji vyřazení, na svých bedrech má úspěch svého týmu Fabio Gstrein, proti němu pojede Linus Strasser.
     
    SF2
    Roli favorita potvrdil Alexander Schmid, stav je srovnaný na 1:1. Adrian Pertl sice v závěru soka mohutně stahoval, ale nakonec byl pomalejší o osm setin.
     
    SF2
    Franziska Gritschová využila výhody modré trati, která se zdá býti tou rychlejší. Němka Lena Dürrová ztratila na rakouskou konkurentky více jak čtyři desetiny.
     
    SF1
    Mistři světa postupují do finále! Leif Kristian Nestvold-Haugen ukázal, že mu sjezdovka v Lenzerheide svědčí. Rönngrena porazil o parník, součet dvou vítězných časů mělo Norsko lepší o 45 setin.
     
    SF1
    Blíže postupu má Švédsko. Sara Hectorová v modré trati udržela o dvě desetiny za zády Kristinu Riisovou-Johannessenovou. Definitivně strvdit postup seveřanů může Mattias Rönngren, avšak Leif Kristian Nestvold-Haugen mu určitě nedá nic zadarmo.
     
    SF1
    Kristoffer Jakobsen měl skvělý start a výborně si poradil i se zbytkem trati. Švéd zajel velmi rychlý čas 21,15, Sebastian Foss-Solevåg mu neměl šanci konkurovat. Takový výkon by mohl hrát velkou roli v případě, že by opět došlo k vyrovnanému stavu po odjetí všech čtyř jízd.

    Milan Huppert

    Konečné pořadí
    1. Norsko
    2. Německo
    3. Rakousko
    4. Švédsko
    5.-8. Švýcarsko
    5.-8. Spojené státy americké
    5.-8. Itálie
    5.-8. Slovinsko
    9. Velká Británie
    Finále
    Norsko - Německo
    O třetí místo
    Švédsko - Rakousko
    Semifinále
    Švédsko – Norsko
    Německo – Rakousko
    Čtvrtfinále
    Švýcarsko - Švédsko
    Spojené státy americké - Norsko
    Itálie - Německo
    Slovinsko - Rakousko
    Pořadí národů:
    1. Švýcarsko 9 601 bodů
    2. Rakousko 8 539
    3. Itálie 5 388
    4. Francie 4 564
    5. Norsko 4 058
    6. Spojené státy americké 2 943
    7. Německo 2 252
    8. Slovensko 1 469
    9. Slovinsko 1 380
    10. Kanada 1 065
    ...
    13. Česko 612
    bahis siteleri