Bayern – Stuttgart 4:0 (kon.) | W. Brémy – Wolfsburg 1:2 (kon.) | Frankfurt – Union Berlín 5:2 (kon.)
Kolín nad Rýnem – Dortmund 2:2 (kon.) | Schalke – Mönchengladbach 0:3 (kon.)
konec
Bayern Mnichov
4:0 (4:0)
VfB Stuttgart
Sobota 20.03.2021, 15:30 • Allianz Arena, Mnichov • Německá Bundesliga • 26. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek sobotního dne a u dalších online přenosů z fotbalu se budu těšit zase na shledanou. (17:23:32)
     
    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 8:8. Rohy: 1:3. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 10:12.
     
    Je dobojováno. ve druhém poločase už žádná branka nepadla, domácí kontrolovali hru, hosté se snažili o čestný úspěch, ale to se nepovedlo. Ač hrál Bayern od dvanácté minuty o jednoho hráče méně při vyloučení Daviese, dokázal soupeři nasázet čtyři branky. Hattrickem se blýskl Robert Lewandowski.
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    90
    Benjamin Pavard nyní nebezpečně zakončil na hranici šestnáctky, ale branku hostů přestřelil. A zápas končí, sudí nenastaví ani minutu.
     
    89
    Nepřesné zakončení domácích, hosté toho využili k rychlému protiútoku, ale i oni svou střelu poslali jen mimo tři tyče.
     
    88
    Zápas se už jen dohrává, míč mají na polovině Bayernu hosté, ale obrana Mnichova je neopouští k čestnému gólu. Manuel Neuer po zisku míče ho odkopl daleko od své branky.
     
    86
    Hostující Kempf nyní od hlavního sudího inkasuje pro svůj tým další žlutou kartu.
     
    85
    Klimowicz přišel o míč, ale naopak ho získal González a hosté mířili do akce, ale nakonec se ke střele před Neuerem vůbec nedostali.
     
    83
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Thomas Müller, přichází Javi Martínez.
     
    83
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Leroy Sané, přichází Jamal Musiala.
     
    82
    Leon Goretzka dostal přihrávku a poté vyslal dalekonosnou střelu kus před velkým vápnem, ale ta zaletěla až nad Kobelovu bránu.
     
    80
    Jdeme do poslední desetiminutovky zápasu, sudí ještě určitě přidá i nějakou tu minutu navíc. Hosté jsou u míče a blíží se k brance Manuela Neuera.
     
    79
    Eric Choupo-Moting se nyní chytal za hlavu, protože v ideální střelecké pozici blízko soupeřovy branky zakončil jen nad břevno Kobelovy branky.
     
    78
    Atakan Karazor dostal dobrou přihrávku, ale nakonec se k pořádnému zakončení nedostal. Domácí pak velmi rychle otáčejí hru před branku Stuttgartu.
     
    77
    Střídání v týmu VfB Stuttgart: ze hřiště odchází Wataru Endo, přichází Atakan Karazor.
     
    76
    Střídání v týmu VfB Stuttgart: ze hřiště odchází Gonzalo Castro, přichází Daniel Didavi.
     
    75
    Bayern má stále čtyřbrankový náskok a nedá se očekávat, že by ještě dopustil nějaké drama. Hru kontroluje a i hrozí nebezpečnými střelami.
     
    74
    Choupo-Moting si nabíhal k velkému vápnu, ale přihrávka na něho byla příliš prudká a novic na hřišti na ni jednoduše nedosáhl.
     
    72
    Leroy Sané levačkou vyslal nebezpečnou střelu, která končí jen těsně nad tyčí Kobelovy brány.
     
    70
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Robert Lewandowski, přichází Eric Choupo-Moting.
     
    70
    Hostující celek se držel déle na polovině Bayernu, ale nevypracoval si žádnou šanci, která by mohla vést k jejich prvnímu gólu.
     
    69
    Leroy Sané byl obrán o míč, ale domácí hráč si ho zase vzal zpátky a namířil hru směrem před hostující branku.
     
    67
    Další pěkná akce hostů, kterou zakončoval agilní Mateo Klimowicz. Míč však prošel jen kolem protější tyče a skončil za čárou. Odkop od branky Manuela Neuera.
     
    66
    Mateo Klimowicz vyslal hodně nepříjemnou střelu středem pole a po ní musel do další akce Manuel Neuer. Oproti prvnímu poločasu má domácí brankář v tom druhém rozhodně více práce.
     
    65
    Do rychlého protiútoku se hnali domácí hráči, Robert Lewandowski pak byl faulován soupeřem a sudí píská. Bayern zůstane u míče.
     
    63
    Robert Lewandowski dostal dobrý centr na levou stranu, ale svou střelu uspěchal a poslal míč jen vysoko nad branku Gregora Kobela.
     
    62
    Po levé straně si nabíhal směrem dopředu Kingsley Coman, čerstvá síla na hřišti ale nakonec o míč přišla.
     
    61
    Castro inkasuje první žlutou kartu, po faulu na Müllera si pustil pusu na špacír a něco ostřejšího řekl hlavnímu sudímu. Ten neváhal a hostujícího hráče potrestal.
     
    60
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Serge Gnabry, přichází Kingsley Coman.
     
    59
    Tempo hry oproti první půli opadlo, domácí se už neženou do bezhlavých akcí. Stále mají čtyřbrankový náskok a mohou si to tedy dovolit.
     
    58
    Neuer si s nepříjemným zakončením ze vzduchu poradil a hned balon odkopává od své branky, posílá tak své spoluhráče do další útočné akce.
     
    57
    Další standardka pro hosty, Manuel Neuer si už rovná zeď a bude se snažit, aby i tato byla pro Stuttgart neúspěšná.
     
    56
    Mateo Klimowicz se dostal k odraženému balonu, který chtěl usměrnit do domácí sítě, ale proti byl Thomas Müller, jenž míč zachytil.
     
    55
    Jérôme Boateng zahrál rukou a hosté zahrají nebezpečnou standardní situaci v podobě volného přímého kopu.
     
    53
    Na druhé straně pak čelil nebezpečné střele domácí brankář Manuel Neuer a kousek před brankovou čárou tak dostal míč do bezpečí.
     
    52
    Niklas Süle obešel dva hráče Stuttgartu, udělal ještě pár kroků navíc a poté kousek od hranice velkého vápna vyslal střelu, která končí jen nad břevnem Kobelovy brány.
     
    51
    Těžká střela obloučkem mířila na Manuela Neuera a ten musel do výskoku. Míč má ve svých rukavicích a hned ho odkopává od své branky.
     
    50
    Hosté se pokusili o další pokus, ale nevyšlo to. Po chvilce pak Leroy Sané obrátil hru směrem k brance soupeře, ale i Bayern si nepočínal příliš dobře.
     
    49
    González si naběhl za obranu Bayernu a poté z levé strany centroval míč do pokutového území, ale tam místo jeho spoluhráče balon získal domácí obránce.
     
    48
    Na druhé straně se nepovedla rozehrávka domácích a hráči Stuttgartu tak šli opět do akce na polovinu Bavorů.
     
    47
    Hosté dvakrát vystřídali a mají na hřišti čerstvé posily, uvidíme, zda se ještě pokusí se zápasem něco udělat. Teď už operují před brankou Manuela Neuera.
     
    46
    Střídání v týmu VfB Stuttgart: ze hřiště odchází Borna Sosa, přichází Nicolás González.
     
    46
    Střídání v týmu VfB Stuttgart: ze hřiště odchází Naouirou Ahamada, přichází Philipp Förster.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:34.
     
    Střely na branku: 4 – 2
     
    První poločas je minulostí a byl tedy hodně zajímavý. Nejprve ve dvanácté minutě dostal červenou kartu za ostrý zákrok Alphonso Davies a Bayern hrál o jednoho muže v poli méně. Vůbec to ale nebylo znát. Soupeře dohromady zasypali čtyřmi góly, když tři z nich vsítil Robert Lewandowski a zapsal tak hattrick.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Balon mají opět domácí a vypadá to, že jdou do poslední akce této části hry.
     
    45+1
    Hosté rozhýbali soupeře, poté chtěl zakončit Endo, ale obránce domácích mu jeho pokus zastavil. Nicméně hosté nadále kombinují na domácí polovině.
     
    45
    Mavropanos je zpět na trávníku, už je tedy v pořádku. Nad rámec řádné hrací doby se budou hrát ještě dvě minuty navíc.
     
    44
    Mavropanos se srazil s Lewandowskim a zůstal ležet na hrací ploše. Už jsou u něho lékaři a dochází k jeho ošetření.
     
    43
    Hráči Bayernu se už příliš nikam neženou, jen kontrolu konec prvního poločasu a v zádech stále mají velmi slušný náskok.
     
    41
    Vůbec to tedy nevypadá, že hosté od dvanácté minuty hrají v přesile. Domácí jsou i v devíti hráčích v poli jasně lepším týmem a vypadá to, že žádné drama nebudou chtít připustit.
     
    39
    Bayern právě vstřelil branku!
    Hattrick! Ještě do konce prvního poločasu stihl domácí ROBERT LEWANDOWSKI završit hattrick. Leroy Sané mu poslal míč, který ještě šel od nohy soupeře, nicméně si ho snajpr Bayernu našel a přízemní střelou levačkou pak kolem natažené nohy Kobela rozvlnil síť za jeho zády – 4:0.
     
    37
    Další karta pro domácí tým, žlutý kartónek inkasuje Jérôme Boateng, který nastavil soupeři nohu a nedovoleně ho zastavil.
     
    37
    A další autové vhazování pro Bayern, jenž tak stále zůstává na polovině Stuttgartu.
     
    36
    Domácí se před soupeřovou brankou dostali k další pohledné akci, na levé straně pak chtěl David Alaba centrovat míč do pokutového území, ale jeden z hostů ho srazil za postranní čáru. Aut pro Bavory.
     
    35
    Střídání v týmu VfB Stuttgart: ze hřiště odchází Silas Wamangituka, přichází Mateo Klimowicz.
     
    34
    No a nakonec hostující hráč dohrál, trenér hostů tak musel sáhnout k prvnímu, i když vynucenému střídání.
     
    33
    Silas Wamangituka se před chvíli zranil, nyní opouští hrací plochu a za pomoci lékařů je odváděn do útrob mnichovského stadionu.
     
    33
    Thomas Müller opět režíroval hru, nyní vyslal dobrou přihrávku na Sergeho Gnabryho, ale ten před Kobelem nezakončil tak, jak by si představoval.
     
    32
    Naouirou Ahamada převzal přihrávku a okamžitě vystřelil, ale na Manuela Neuera v brance mnichovského Bayernu nevyzrál. Domácí gólman tak bude mít k dispozici jen odkop.
     
    30
    Půlhodina hry je za námi, zatím tedy sledujeme hodně pěknou fotbalovou podívanou, zejména však na domácí straně. Domácí jsou v laufu a stále se tlačí před soupeřovu bránu.
     
    29
    Hosté jsou pochopitelně rozhození. Hrají o jednoho muže v poli více a v rozmezí několika málo minut najednou prohrávají o tři góly. Nyní sympaticky zaútočili, ale domácí si poradili.
     
    27
    Domácí hráči si pohlídali soupeře, nepustili ho do žádného nebezpečí před Manuelem Neuerem a už se po zisku míče stěhují zase před Gregora Kobela.
     
    26
    Autové vhazování mají k dispozici hosté a pokusí se projít na opačnou stranu, v posledních chvílích se hra převážně odehrává na jejich území.
     
    25
    A další pěkná spolupráce domácích, na jejímž konci byl opět Robert Lewandowski, ale tentokráte neměl tolik prostoru pro zakončení.
     
    23
    Bayern právě vstřelil branku!
    Neuvěřitelné, co nyní na hrací ploše předvádí domácí celek. ROBERT LEWANDOWSKI dostal nadýchaný centr přímo na hlavu a z výskoku pak hostujícímu brankáři nedal vůbec žádnou šanci, míč umístil k tyči Kobelovy branky – 3:0. Asistence: Thomas Müller.
     
    22
    Bayern právě vstřelil branku!
    Vůbec to nevypadá, že domácí hráči hrají o jednoho hráče méně. Nyní parádně rozebrali obreanu soupeře, Sané už mohl zakončovat, ale míč přiťukl ještě SERGEMU GNABRYMU, jenž se nemýlil – 2:0. Asistence: Leroy Sané.
     
    21
    Domácí jsou znovu u míče a pádí před soupeřovu bránu.
     
    20
    Hosté se na druhé straně snažili najít odpověď, ale ta nepřišla, střelu Wamangituky zachytil jeden z obránců domácího Bayernu.
     
    18
    Bayern právě vstřelil branku!
    Na červenou kartu Daviese o chvíli později domácí reagují úvodní brankou a v oslabení tak jdou do vedení. Gnabry poslal z levé strany krásnou přihrávku do pokutového území, kde ROBERT LEWANDOWSKI ve skluzu vyslal tvrdou ránu, kterou míč do sítě pověsil – 1:0. Asistence: Serge Gnabry.
     
    16
    Nyní se vydal do útoku Leroy Sané, jenž střílel skrze obránce hostů, jeho pokus levačkou ale obránce Stuttgartu zachytil a srazil za zadní čáru. Rohový kop pro Bayern.
     
    15
    Hosté jsou znovu hodně aktivní a míří do další útočné akce, obrana Bayernu tak musí být znovu hodně pozorná, a to i brankář Manuel Neuer.
     
    13
    Kalajdžić se dostal do zakončení těsně před Neuerem, jenž ale dostal míč ze vzduchu do rukavic a svůj tým podržel. Nyní bude odkopávat od svého zařízení.
     
    12
    Je to tak, nakonec video prokázalo hodně ostrý faul a hlavní sudí tak musel změnit verdikt a Bayern bude dohrávat o deseti hráčích.
     
    12
    Wataru Endo je sice v pořádku a navíc je tu ještě video. Je možné, že domácí hráč vyfasuje místo žluté červenou kartu!
     
    12
    Poprvé se žlutí. Domácí Davies prošlápl nárt soupeři a ten se s bolestivou grimasou poroučel k zemi. Sudí domácího hráče právem ohodnotil první kartou zápasu.
     
    10
    Silas Wamangituka poslal do pokutového území dobrou přihrávku pro Sašu Kalajdžiće, který ale z otočky zařízení minul. Nutno podotknout, že mu míč ideálně nesedl.
     
    9
    Leon Goretzka na pravé straně vyslal nepříjemnou přízemní střelu, která mířila k protější tyči, ale balon ji pouze minul. Domácí se už ale začínají rozehřívat a čím dál více se dostávají do akce před hostující bránou.
     
    8
    Leroy Sané sprintoval na pravé straně, kam také letěl míč, ale šikovný domácí útočník ho minul.
     
    7
    Dlouhý nákop na unikajícího hostujícího Tanguye Coulibalyho sebral jeden z hráčů mnichovského Bayernu a hned ho posílá za polovinu hřiště.
     
    6
    Serge Gnabry dostával těžkou přihrávku, kterou nakonec nezískal a navíc domácí faulovali a u míče jsou hosté, kteří z vlastní poloviny zahrají volný kop.
     
    5
    Domácí jsou zatím nepříliš aktivní na polovině soupeře, který po zisku míče znovu míří před svatyni Manuela Neuera.
     
    4
    Silas Wamangituka kus před velkým vápnem vyslal nepříjemnou stočenou střelu k levé tyči, ale ta nakonec skončila jen vedle ní. Následuje tak pouze odkop od branky Manuela Neuera.
     
    3
    Hosté tuto standardní situaci zahráli nakrátko, poté šel centr do vápna, ale tam se k míči dostal Davies, jenž ho odhlavičkoval daleko od Neuerovy branky.
     
    2
    Do pokutového území dostával od Coulibalyho Silas Wamangituka, ale nakonec byl u balonu dříve domácí obránce, který ho dostal na rohový kop.
     
    1
    Jenže záhy o něj přišli a na druhou stranu se dostali hosté ze Stuttgartu, Saša Kalajdžić dostával dobrou přihrávku do běhu, ale se zakončením to už bylo horší.
     
    1
    Fotbalisté Bayernu jsou jako první u míče a už s ním směřují před branku soupeře.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Bayern Mnichov: Neuer (C) – Pavard, Süle, J. Boateng, A. Davies – Goretzka, Alaba – Sané, T. Müller, Gnabry – Lewandowski.
    Náhradníci: Nübel – B. Sarr, Lucas Hernández, Musiala, Roca, Javi Martínez, Dantas, Coman, Choupo-Moting.

    VfB Stuttgart: Kobel – Mavropanos, Anton, Kempf – Endo – Wamangituka, G. Castro (C), Ahamada, Sosa – Kalajdžić, Coulibaly.
    Náhradníci: Bredlow – Stenzel, Karazor, Massimo, Klement, Förster, Klimowicz, N. González, Didavi.

    Rozhodčí: Schlager.
     
    Vzájemná utkání

    První vzájemné měření sil v probíhající sezóně se odehrálo na konci listopadu loňského roku na půdě Stuttgartu, kde mnichovský Bayern vyhrál 3:1. Hosté tak mají svému soupeři co vracet.
     
    VfB Stuttgart

    Hosté ze Stuttgartu na tom nejsou vůbec špatně. V současné době je najdeme na osmé pozici se ziskem šestatřiceti bodů a stále tak mají o co hrát. Na elitní šestku, která je vstupenkou buď do předkola Evropské ligy či její skupinové fáze, ale také do základní skupiny Ligy mistrů. Na šesté místo (kvalifikace EL) ztrácejí čtyři body, na páté (EL) šest bodů a na čtvrtou pozici (LM) pak bodů osm. Takže o motivaci mají hráči VfB postaráno. V posledním ligovém utkání si Stuttgart poradil doma s Hoffenheimem, jenž porazil 2:0. Dnes tento úspěch chce potvrdit, ale na hřišti Bayernu ho nečeká nic lehkého.

    Nejlepší střelci

    Saša Kalajdžić – 13 gólů
    Silas Wamangituka – 11 gólů
    Nicolas Ivan González – 6 gólů
     
    Bayern Mnichov

    Fotbalisté Bayernu Mnichov se v tabulce Bundesligy nacházejí na prvním místě a mají tak nakročeno k další obhajobě ligového titulu. Ten získali osmkrát za sebou. Od sezóny 2012/2013 do té loňské se mnichovský celek stal pokaždé vítězem německé nejvyšší soutěže. Na své konto domácí tým zapsal osmapadesát bodů, na paty mu ale šlape Lipsko, jenž má o čtyři body méně. Naposledy se v lize Bayern utkal na půdě Brém, kde vyhrál 3:1 a ve středu pak stvrdil postup do čtvrtfinále Ligy mistrů vítězstvím nad římským Laziem 2:1. V dnešním duelu proti Stuttgartu se tak hráči Mnichova budou chtít stát opět vítězi, ještě ke všemu na vlastním hřišti, kde budou plnit roli favorita.

    Nejlepší střelci

    Robert Lewandowski – 32 gólů
    Thomas Müller – 10 gólů
    Serge Gnabry – 8 gólů
     
    Hezké sobotní odpoledne přeji všem příznivcům fotbalu. Na programu je víkendové kolo německé Bundesligy a my prostřednictvím tohoto textového online přenosu budeme sledovat duel mezi týmy Bayern Mnichov a VfB Stuttgart v rámci šestadvacátého kola.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.

    Vendula Zdražilová

    Branky: 18. Lewandowski (Gnabry), 22. Gnabry (Sané), 23. Lewandowski (T. Müller), 39. Lewandowski

    Karty:   37. J. Boateng (BAY) – 61. G. Castro (STU), 86. Kempf (STU)   12. A. Davies (BAY)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 8:8. Rohy: 1:3. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 10:12.
    Bayern Mnichov: Neuer (C) – Pavard, Süle, J. Boateng, A. Davies – Goretzka, Alaba – Sané (83. Musiala), T. Müller (83. Javi Martínez), Gnabry (60. Coman) – Lewandowski (70. Choupo-Moting).
    Náhradníci: Nübel – B. Sarr, Lucas Hernández, Musiala, Roca, Javi Martínez, Dantas, Coman, Choupo-Moting.

    VfB Stuttgart: Kobel – Mavropanos, Anton, Kempf – Endo (77. Karazor) – Wamangituka (35. Klimowicz), G. Castro (C) (76. Didavi), Ahamada (46. Förster), Sosa (46. N. González) – Kalajdžić, Coulibaly.
    Náhradníci: Bredlow – Stenzel, Karazor, Massimo, Klement, Förster, Klimowicz, N. González, Didavi.

    Rozhodčí: Schlager
    bahis siteleri