Washington – NY Rangers 2:1 (kon.) | Toronto – Calgary 3:4 (kon.) | Montreal – Vancouver 2:3 (po pr.)
San Jose – St. Louis 1:2 (1:2 po s.n.) | Los Angeles – Vegas 2:4 (kon.) | New Jersey – Pittsburgh 1:3 (kon.)
Florida – Nashville 2:0 (kon.) | Colorado – Minnesota 6:0 (kon.) | Tampa – Chicago 4:1 (kon.)
konec
Toronto Maple Leafs
3:4 (2:3, 1:1, 0:0)
Calgary Flames
Sobota 20.03.2021, 00:08 • Scotiabank Arena, Toronto • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 00:05.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Hezkou sobotní půlnoc přeji všem příznivcům ledního hokeje, zejména pak zámořské NHL. Ta má na programu další porci zápasů a my prostřednictvím tohoto textového online přenosu budeme sledovat duel mezi týmy Toronto Maple Leafs a Calgary Flames.
     
    Toronto Maple Leafs

    Hokejisté dnes domácího Toronta Maple Leafs se v tabulce Severní divize nacházejí na prvním místě se ziskem čtyřiceti bodů, zkrácenou sezónu tak hodně slušně rozjetou. Po výhře 4:3 v prodloužení nad Winnipegem nenavázali na tento úspěch. Se stejným soupeřem totiž záhy padli 2:5 a naposledy pak sehráli duel v Ottawě, kde místní Senators zvítězili 4:3. Tuto prohru tak budou chtít hráči Maple Leafs dnes napravit a znovu zase zvítězit.

    Nejproduktivnější hráči

    Mitchell Marner 11+28
    Auston Matthews 21+15
    John Tavares 9+17
     
    Calgary Flames

    Hosté z Calgary Flames jsou na tom podstatně hůře. Ve stejné divizi, tedy té Severní se nacházejí na šestém místě a na své konto dosud zapsali jednatřicet bodů. Nicméně na elitní čtyřku mají minimální ztrátu která čítá tři body. Po třech výhrách v řadě za sebou, kdy soupeři nedarovali ani bod a postupně porazili dvakrát Montreal Canadiens – 2:1 a 3:1 a poté 4:3 Edmonton, pak přišla ztráta. Edmonton totiž oplácel a svého soka z Toronta porazil 7:3. Dnes by tedy hosté rádi znovu zvítězili, s Torontem je ale žádná lehká práce nečeká.

    Nejproduktivnější hráči

    Elias Lindholm 8+19
    Johny Gaudreau 12+12
    Matthew Tkachuk 7+17
     
    Vzájemná utkání

    V probíhající sezóně se oba celky utkaly už čtyřikrát, třikrát se z výhry radovalo Toronto, jednou pak Calgary. Hosté tak svému soupeři dnes mají co vracet.
     
    Česká a slovenská stopa

    David Rittich (CGY)
    Dominik Simon (CGY)
     
    Úvodní sestavy:

    Toronto Maple Leafs: Andersen (J. Campbell) – Brodie, Rielly, Holl, Muzzin (A), Bogosian, Dermott – Marner, Matthews, J. Thornton – W. Nylander, Tavares (C), Galchenyuk – Hyman (A), Kerfoot, I. Michejev – Spezza, Engvall, Simmonds.

    Calgary Flames: Markström (Rittich) – R. Andersson, Giordano (C), Ch. Tanev, Hanifin, Välimäki, N. Nestěrov – Dubé, E. Lindholm, M. Tkachuk – B. Ritchie, Monahan (A), J. Gaudreau – Mangiapane, Backlund (A), Lucic – Leivo, D. Ryan, S. Bennett.

    Rozhodčí: Furlatt, Meier – Shewchyk, Brisebois.
     
    Oba celky už nastupují na ledovou plochu a utkání tak bude moci za malý okamžik začít.
     
    Scotiabank Arenou v Torontu už zní kanadská hymna.
     
    Oficiality před zápasem jsou za námi a už nic nebrání tomu, aby bylo vhozeno úvodní buly.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:15
    Hned na začátku utkání se k puku dostali domácí hokejisté a hned se natlačili před branku soupeře, ovšem tam byli o touš obráni a hosté otáčejí hru.
     
    00:41
    Od vlastní branky nyní zakládají akci hráči Toronta a opět se dostávají před svatyni Calgary.
     
    01:12
    Zakázané uvolnění Toronta a hra se stěhuje před Frederika Andersona.
     
    01:19
    Calgary právě vstřelilo branku!
    A hned po vhazování před domácí brankou hosté udeřili. MATTHEW TKACHUK napřáhl ke střele u pravého mantinelu a ta nakonec skončila za zády Andersena. Flames se tak velmi brzy ujímají vedení – 0:1. Asistence: Nikita Nestěrov a Elias Lindholm.
    01:19 Matthew TKACHUK - 0:1
     
    01:44
    Vyloučení v týmu Toronto Maple Leafs (Justin Holl – 2 min., krosček).
     
    03:01
    Hosté tlačí i v přesilové hře, zatím se jim ale nedaří navýšit své vedení. Po zisku puku ho pak Toronto posílá až před Markströma.
     
    03:28
    Další pokus hostů, který končí jen vedle branky Andersena a znovu domácí obrana posílá puk daleko od Jacoba Makströma. Šetří tak další cenné vteřiny.
     
    03:44
    Toronto je v plném počtu.
     
    04:53
    John Tavares se dostal do prostoru mezi kruhy, klepal si o přihrávku, ta ale nepřišla. Nakonec slušně rozjetá akce Maple Leafs končí ztrátou puku a do další akce tak míří Plameny.
     
    05:26
    Nikita Nestěrov dobře bránil soupeře a po převzetí kotouče pak nasměroval znovu hru před domácí branku. Frederik Andersen je tak už ve svém brankovišti opět pozorný.
     
    06:22
    Nyní měli před hostující klecí větší tlak hráči Toronta, ale nakonec Joe Thornton svou střelu poslal jen do připraveného obránce Calgary Marka Giordana.
     
    07:12
    Alex Galchenyuk na pravé straně sice udržel kotouč na své holi, ale než stačil poslat přihrávku na opačnou stranu, soupeř puk vypíchl a jde do akce.
     
    07:33
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Hosté navyšují svůj náskok a ten je už dvoubrankový. U mantinelu vybojoval puk Andersson a poté ho poslal do mezikruží pro DEREKA RYANA, který svižnou střelou dostal kotouč za záda Frederika Andersena – 0:2. Asistence: Rasmus Andersson a Milan Lucic.
    07:33 Derek RYAN - 0:2
     
    08:56
    Domácí jsou hodně zaskočeni a nedaří se jim souhra. Po špatné rozehrávce Spezzy pak znovu puk získali hráči Calgary.
     
    09:08
    Nyní musel do akce Frederik Andersen, který holí vypíchl puk po střele Matthewa Tkachuka a poslal touš do rohu obranného pásma.
     
    10:01
    Od modré čáry napřáhl ke střele Travis Dermott, ale jeho projektil zachytila pozorná hostující obrana, která pak dostala puk do středního pásma tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    11:05
    Komerční přestávka.
     
    11:29
    Hosté napadali rozehrávku Toronta už v jeho obranném pásmu. Nakonec se ale domácí hráči prodrali před Markströmovu branku, kde po zemi střílel Auston Matthews a po dlouhé době připsal brankář Calgary zákrok.
     
    12:12
    Milan Lucic se z mezikruží nedokázal dostat k pořádné střele a hned na to po zisku puku míří do další útočné akce domácí Toronto.
     
    12:23
    Na řadě je další komerční přestávka.
     
    12:47
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Tak už i domácí se prosazují a svému soupeři jsou tak na dostřel jediného gólu. JASON SPEZZA si šikovně sjel na hranu levého kruhu a po přihrávce od Riellyho pohotově zakončil a rozvlnil poprvé síť za Markströmem – 1:2. Asistence: Morgan Rielly a Wayne Simmonds.
    12:47 Jason SPEZZA - 1:2
     
    14:23
    Andrew Mangiapane neobešel soupeře v jeho pásmu, nedošlo tak k žádnému zakončení. Joe Thornton pak vyváží touš směrem k brance Calgary.
     
    15:11
    Domácí vycítili šanci a snaží se ještě do přestávky o vyrovnání. Nyní však jejich souhra v pásmu Plamenů byla hodně nepřesná a po ztrátě puku se tak vrací do obranné činnosti.
     
    15:59
    William Nylander vyslal přízemní pokus na Markströma, tomu ale pomohla obrana, která dostala černou gumu do bezpečí a mimo ohrožení Jacoba Markströma.
     
    16:54
    Alex Galchenyuk si sjel na levou stranu a hned vyslal další nebezpečnou střelu na Jacoba Markströma, který ji dobrým zákrokem zneškodnil.
     
    17:25
    Agilní Milan Lucic se natlačil před Andersena, ten po jeho střele roztáhl levý beton a jím pak poslal puk znovu do rohu obranné třetiny.
     
    18:34
    Auston Matthews nabral rychlost a dostal se do těsné blízkosti hostující klece, kde vznikla pořádná mela. Nakonec pak dorážel puk Mitchell Marner, ovšem Jacob Markström kotouč kryje na své hrudi.
     
    18:55
    Calgary právě vstřelilo branku!
    V samotném závěru první části hry odskakují hosté Torontu znovu na dvoubrankový rozdíl. CHRISTOPHER TANEV po převzetí kotouče udělal pár kroků navíc a sjel si k pravému kruhu, odkud pak prostřelil Andersena – 1:3. Asistence: Noah Hanifin.
    18:55 Christopher TANEV - 1:3
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:35
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Jenže hned z další akce domácích je to už zase jen o jednu branku. ALEXANDER KERFOOT si nabruslil na levý kruh, odkud zvednutou střelou poslal projektil do protějšího rohu soupeřovy branky – 2:3. Asistence: Zach Bogosian a Travis Dermott.
    19:35 Alexander KERFOOT - 2:3
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je minulostí a byla na branky bohatá. Hosté se dostali brzy do vedení 2:0. Ovšem Toronto dokázalo snížit. V poslední minutě pak znovu hráči Flames odskočili a vedli rozdílem dvou gólů. Ovšem domácí našli ještě rychlou odpověď a uzavřeli střelecké hody prvního dějství na 2:3. Ještě nás tak čeká hodně zajímavý zbytek zápasu.
     
    Střely na branku: 12 – 7
     
    Další třetina začne přibližně v 1:05.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:21
    Po změně stran se hned do akce dostali hosté, Matthew Tkachuk ale před Andersenem nevyslal žádnou nebezpečnou střelu.
     
    21:20
    Na druhé straně musel zakročit Jacob Markström, jenž betony srazil puk do bezpečí. Po jeho zisku pak na druhou stranu opět míří Calgary.
     
    21:57
    John Tavares převzal puk od Nikity Nestěrova a rozjel další akci Toronta. Ovšem zakončení Ilji Michejeva šlo jen do boční sítě Markströmovy klece.
     
    22:39
    Nyní následuje pauza. Je třeba opravit plexisklo.
     
    22:51
    Do další akce se hnal domácí celek, ten se ale vystavil ofsajdové pasti a hra se stěhuje zpět do středního pásma, kde se bude vhazovat.
     
    23:32
    Sam Bennett švihl do puku na pravé straně a po jeho tvrdé ráně zaduněly betony domácího brankáře Frederika Andersena a hra je zastavena.
     
    23:48
    Toronto právě vstřelilo branku!
    A je vyrovnáno! Po nepřesném zakončení soupeře se s další akcí přihnali hráči Toronta, kteří zásluhou MITCHELLA MARNERA, který prostřelil Markströma, mažou svou ztrátu – 3:3. Bez asistence.
    23:48 Mitchell MARNER - 3:3
     
    25:20
    Domácí ožili a opět se dostali do zakončení před Markströmem, tomu ale tentokráte pomohla obrana a nepustila soupeře poprvé do vedení.
     
    26:20
    Hosté sevřeli domácí celek v jeho pásmu a na Andersena šly další nebezpečné střely, se kterými si však domácí brankář dokázal poradit.
     
    27:15
    Vyloučení v týmu Calgary Flames (Juuso Välimäki – 2 min., hrubost).
     
    27:15
    Další komerční přestávka.
     
    27:25
    Domácí mají možnost jít poprvé do vedení v přesilové hře. Ta se jim ale zatím nedaří a hosté se tak mohli v klidu osvobodit vyhozením puku až před Andersena.
     
    28:45
    Další nepřesné zakončení z hole Waynea Simmondse a Calgary opět vyhazuje kotouč daleko od Markströmovy branky.
     
    29:15
    Hosté jsou už v plném počtu.
     
    30:00
    Polovina základní hrací doby je minulostí a na ukazateli skóre stále svítí nerozhodný stav.
     
    30:28
    Vyloučení v týmu Toronto Maple Leafs (Justin Holl – 5 min., bitka).
    Vyloučení v týmu Calgary Flames (Matthew Tkachuk – 5 min., bitka).
     
    30:28
    Na řadě je další komerční přestávka.
     
    30:59
    Milan Lucic vybojoval puk v obranném pásmu a dostal ho do neutrální zóny. Jenže tam ho získali zpět domácí borci a okamžitě otáčejí hru před Jacoba Markströma.
     
    32:13
    Hráči Toronta mají nyní více ze hry a znovu se dostali před branku soupeře. Ovšem jejich střela se neujala a za zády Jacoba Markströma tak neskončila.
     
    32:30
    Vyloučení v týmu Toronto Maple Leafs (Ilja Michejev – 2 min., držení).
     
    32:33
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Pouhé tři vteřiny stačily hostům na to, aby využili přesilovou hru. Hned po buly v pásmu Toronta dostal puk na modrou čáru MARK GIORDANO a jeho svižné zakončení pak zaletělo až za Andersena – 3:4. Asistence: Rasmus Andersson a Mikael Backlund.
    32:33 Mark GIORDANO - 3:4
     
    33:35
    Hosté se znovu dostali před branku domácích, ale jejich pokus šel jen vedle Andersenovy brány.
     
    35:40
    Po zisku puku hosté otočili hru na opačnou stranu, kde z první zakončil Johnny Gaudreau, ovšem jeho projektil zneškodnil Frederik Andersen.
     
    37:25
    Nyní o sobě zase dali vědět hráči Maple Leafs, ale pokus Austona Matthewse skončil jen na pozorné obraně Calgary a Plameny otáčejí hru.
     
    38:03
    Elias Lindholm se prodral do útočného pásma, tam ho ale dobrým obranným zákrokem zastavil TJ Brodie a hned poslal puk směrem před calgarskou branku.
     
    38:25
    Domácí ale znovu ztratili puk a museli čelit dalšímu útoku Plamenů. Hosté ale na Andersena vyslali hodně nepřesný pokus, který skončil jen u zadního mantinelu.
     
    38:43
    Milan Lucic se ocitl v obrovské šanci hostů, jeho štiplavá střela totiž orazítkovala tyč domácí branky.
     
    38:46
    Následuje další komerční přestávka.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:42
    Vyloučení v týmu Toronto Maple Leafs (John Tavares – 2 min., hákování).
     
    39:47
    Domácí se ještě pokusili o akci, která by mohla vést k vyrovnání, ale nestalo se tak. Také prostřední dějství je u konce.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Je konec druhé části hry. V ní se domácím povedlo srovnat s hosty krok. Jenže ti našli opět odpověď a po využití přesilové hry strhli vedení na svou stranu. A to mohou v úvodu třetí třetiny navýšit, jelikož budou dohrávat podstatnou část své přesilové hry.
     
    Střely na branku: 19 – 16
     
    Další třetina začne přibližně v 1:55.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Hosté dohrávají svou přesilovou hru a už se usadili před brankou soupeře, kde kombinují.
     
    40:37
    Toronto se osvobodilo a vyhodilo puk až před branku Jacoba Markströma, šetří tak cenné vteřiny ze své početní nevýhody.
     
    41:03
    A znovu se domácí celek osvobozuje.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    41:26
    Rasmus Andersson číhal na modré čáře, ale přihrávku nedostal. A hosté poté ztratili kotouč, který domácí hráči odpalují opět až před branku Calgary.
     
    41:42
    Toronto je v plném počtu.
     
    42:38
    Markström nyní čelil nebezpečné střele domácích, Thorntonova střela ale zamířila jen do betonu hostujícího brankáře.
     
    43:12
    A po chvilce pak střílel Wayne Simmonds, jenž zacílil jen vedle tyče Markströmovy branky.
     
    43:36
    Johnny Gaudreau vypíchl puk v obranném pásmu, nabral rychlost a směřoval před Frederika Andersena. Jenže dobře mu sekundoval soupeř a ten pak dostal puk na svoji stranu.
     
    44:28
    Domácí opět zakousali před klecí Jacoba Markströma, ovšem ten si znovu mezi třemi tyčemi poradil a podržel svůj tým a jeho hubený náskok.
     
    45:31
    Po střele Austona Matthewse zazvonila tyč branky Calgary. Toronto tak nebylo daleko od vyrovnání!
     
    46:18
    Další snaha domácích skončila pozorným zákrokem hostující obrany a Calgary po chvilce otáčí hru na druhou stranu.
     
    46:51
    Rasmus Andersson u zadního mantinelu v obranném pásmu zastavil Travise Dermotta a po zisku puku pak se svými spoluhráči zamířil před klec Andersena.
     
    47:30
    Následuje další komerční přestávka.
     
    47:33
    Vyloučení v týmu Calgary Flames (Mikael Backlund – 2 min., sekání).
     
    47:50
    Hosté se hned po vhazování ve vlastním obranném pásmu dostali na kotouč a ten hned vyhodili až před Frederika Andersena. Šetří tak cenné vteřiny ze své početní nevýhody.
     
    48:25
    Závar před hostující brankou hráči Calgary ustáli, nicméně stále čelí útoku soupeře. Ne a ne vyhodit kotouč pryč z pásma.
     
    48:58
    Až nyní se to povedlo Giordanovi a nyní už puk letí až před Frederika Andersena.
     
    49:33
    Calgary je v plném počtu.
     
    49:58
    Hosté se hned po ubráněném oslabení dostali před klec soupeře, ale tam nijak zvlášť Andersena neohrozili.
     
    50:40
    Morgan Rielly si nabruslil do prostoru mezi kruhy, jeho přízemní střela ale skončila jen na pozorném Markströmovi. Ten tak dalším zákrokem podržel svůj tým.
     
    51:31
    Brett Ritchie po rychlém protiútoku zakončil těsně před domácí brankou, ale Andersen byl pozorný a pohotově zakročil proti jedovce Seana Monahana.
     
    52:06
    Další komerční přestávka.
     
    52:06
    Vyloučení v týmu Calgary Flames (Derek Ryan – 2 min., držení).
     
    52:39
    Domácí mají další přesilovou hru a snaží se o vyrovnání. Auston Matthews pálil z pravého kruhu, ale další výborný zákrok na své konto připisuje Jacob Markström.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    53:27
    Až nyní se povedlo hostům puk vyhodit až před domácí branku a odcházejí střídat unavenou čtveřici hráčů.
     
    54:06
    Calgary je v plném počtu.
     
    54:32
    Po dalším obléhání hostující branky domácími hráči se k puku dostali hosté a hned se dostali do pásma soupeře, kde ale Josh Leivo nezakončil přesně.
     
    54:56
    Na řadě je další komerční přestávka.
     
    55:13
    Hosté se opět dostali ke kotouči a na nic nečekali. Pronikli do domácího teritoria, kde se snažili o zakončení, ale obrana Toronta jim to nedovolila.
     
    55:54
    Calgary se ještě udrželo v pásmu soupeře, ale další pokus se nedostal za záda domácího brankáře.
     
    56:23
    Mangiapane se dostal do zakončení před domácí brankou, ale jeho pokus srazila obrana Toronta mimo ohrožení Andersena.
     
    57:30
    Nebezpečně si zase počínalo Calgary, které by rádo navýšilo svůj náskok. Zatím se to ale hostům nedaří a stále tak nemají vůbec vyhráno.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:10
    Branka domácích je prázdná, ti to zkoušejí se šesti bruslaři v poli.
     
    59:00
    Domácí se déle drželi v hostujícím pásmu a znovu zahrozili před Markströmem. Ten znovu svůj tým podržel a nedovolil Torontu vyrovnat.
     
    59:00
    Toronto si bere oddechový čas.
     
    59:26
    Domácí mají stále kotouč na svých holích a svému soupeři zatápí. Hosté se tak nemohou dostat k vyhození kotouče do neutrální zóny.
     
    59:50
    Hosté už se dostali na kotouč, ale ten do odkryté sítě neposlali. Poslední vteřiny třetí třetiny ještě v útoku asi stráví domácí celek.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Ve třetím dějství už žádná branka nepadla, hosté tak ubránili svůj nejtěsnější možný náskok a na ledě Toronta tak vítězí a získávají dva body do tabulky. Hráči Toronta si dnes nepřipíší bod žádný.
     
    Střely na branku: 27 – 18
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Frederik Andersen (TOR) – 14 zákroků, 4 OG, úspěšnost 77,8%, odchytal 58:02
    Jacob Markström (CGY) – 24 zákroků, 3 OG, úspěšnost 88,9%, odchytal 60:00
     
    Česká a slovenská stopa

    Do utkání nezasáhl ani jeden český nebo slovenský hokejista.
     
    Tři hvězdy utkání

    1. Rasmus Andersson (CGY) 0+2
    2. Derek Ryan (CGY) 1+0
    3. Alexander Kerfoot (TOR) 1+0
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji dobrou noc a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit opět na shledanou. (02:41:16)

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 13. Spezza (Rielly, Simmonds), 20. Kerfoot (Bogosian, Dermott), 24. Marner – 2. M. Tkachuk (N. Nestěrov, E. Lindholm), 8. D. Ryan (R. Andersson, Lucic), 19. Ch. Tanev (Hanifin), 33. Giordano (R. Andersson, Backlund)


    Toronto Maple Leafs: Andersen (J. Campbell) – Brodie, Rielly, Holl, Muzzin (A), Bogosian, Dermott – Marner, Matthews, J. Thornton – W. Nylander, Tavares (C), Galchenyuk – Hyman (A), Kerfoot, I. Michejev – Spezza, Engvall, Simmonds.
    Calgary Flames: Markström (Rittich) – R. Andersson, Giordano (C), Ch. Tanev, Hanifin, Välimäki, N. Nestěrov – Dubé, E. Lindholm, M. Tkachuk – B. Ritchie, Monahan (A), J. Gaudreau – Mangiapane, Backlund (A), Lucic – Leivo, D. Ryan, S. Bennett.

    Rozhodčí: Furlatt, Meier – Shewchyk, Brisebois
    bahis siteleri