Washington – NY Rangers 2:1 (kon.) | Toronto – Calgary 3:4 (kon.) | Montreal – Vancouver 2:3 (po pr.)
San Jose – St. Louis 1:2 (1:2 po s.n.) | Los Angeles – Vegas 2:4 (kon.) | New Jersey – Pittsburgh 1:3 (kon.)
Florida – Nashville 2:0 (kon.) | Colorado – Minnesota 6:0 (kon.) | Tampa – Chicago 4:1 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
5:0 (3:0, 1:0, 1:0) Stav série: 1:0
HC Kometa Brno
Sobota 20.03.2021, 15:00 • WERK ARENA, Třinec • Generali play off Tipsport extraligy • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:43
    Rákos si nevěděl rady se Špačkem, který zavážel puk do útočného pásma a tak jej šroubováčkem srazil k zemi. Následně ještě zvedli hole a ruce k souboji Rodewald s Hollandem. Výpis z rejstříku trestů po této situaci je následující – za hrubost dostali menší trest Rodewald s Pláškem a za hákování je vyloučen Rákos. Třinec bude hrát ve zbytku třetí třetiny pět na tři.
     
    58:18
    Dávid Bondra (KOM) podrazil v útočném pásmu úplně mimo hru Chmielewského a dostává menší trest za nedovolené bránění. Situaci asi vůči hlavnímu rozhodčímu okomentoval, což sudí ocenil "panenkou". Oceláři tak mohou utkání dohrát v početní převaze.
     
    55:55
    Za předchozí situaci byl vyloučen jediný hráč a to domácí obránce Tomáš Kundrátek (TRI). Hosté tak mají čtyři minuty před koncem vylepšenou příležitost udělat něco s výsledkem utkání.
     
    50:45
    Potrestán je domácí útočník Marcinko (TRI) a Valský (KOM). Tentokrát má vyloučení vliv na počet hráčů na ledě, hraje se čtyři na čtyři. Uvidíme, komu bude víc vyhovovat víc prostoru na ledě. Naopak těsno je na třinecké lavici, kde jsou už tři hráči a prostor maximálně pro jednoho dalšího.
     
    49:50
    Současně byli vyloučení za šarvátku před Klimešem domácí Hrehorčák (TRI) a hostující forvard Bondra (KOM). Vhazování nařízeno ve středním pásmu.
     
    43:56
    Brněnský obránce Michal Gulaši (KOM) za zákrok dostal menší trest. Proviněním hráče Komety je hrubost. Při cestě na trestnou lavici se dostal ještě do diskuze s Rodewaldem, emoce se začínají stupňovat. Zároveň byl vyloučen Stránský (TRI) za hrubost. Gulaši nebyl vyloučen za samotný faul, až za následnou rozmíšku se Stránským.
     
    43:24
    Martin Zaťovič (KOM) fauloval Marcinka a má na svém kontě hattrick. Ne gólový, ale potřetí v zápase míří na trestnou lavici. Brněnský útočník je vyloučen za napadení.
     
    39:32
    Druhá přesilovka pro Brno. Možná trochu z frustrace podrazil Vladimír Dravecký (TRI) Filipa Krále. Třinecký útočník byl předtím terčem tvrdého nárazu od Gulašiho.
     
    37:07
    Hra teď měla tempo. O rozehrání útočné akce se snažil Vrána, na kterého nejprve šáhl Mueller, ale až šroubovák Martina Zaťoviča (KOM) jej definitivně zastavil. Třinec čeká další přesilovka.
     
    32:02
    První přesilovku budou mít k dispozici i hosté a to po komerční přestávce. Za sekání je vyloučen Tomáš Kundrátek (TRI).
     
    29:06
    Faul z kategorie nezbytných. Rodící se vyloženou gólovou šanci musel hasit Daniel Rákos (KOM) sekáním. Oceláři mají k dispozici přesilovku pět na tři.
     
    27:49
    Oceláři byli před Klimešem velmi aktivní a hosté si pomohli dalším faulem. Za pozdní dohrání je vyloučen Martin Zaťovič (KOM) a domácí budou hrát potřetí v početní výhodě.
     
    25:33
    Druhé vyloučení v utkání. Po tvrdém zásahu Rhetta Hollanda (KOM) se dlouho sbíral z ledu třinecký kapitán Vrána. Hostující bek je vyloučen za napadení.
     
    15:30
    Ihned po vhazování v útočném pásmu Brna se podrážením provinil Dávid Bondra (KOM). První přesilovku série budou mít Oceláři.

    Michal Samiec

    Branky a nahrávky: 2. Kundrátek (Kurovský), 2. M. Kovařčík (Špaček), 13. Martin Růžička (P. Vrána, M. Stránský), 26. Rodewald (Gernát, Špaček), 46. Hrňa (Freibergs, Kurovský)


    HC Oceláři Třinec: Kacetl (Honzík) – Gernát, M. Doudera, Jaroměřský, D. Musil, Kundrátek, Freibergs – Martin Růžička (A), P. Vrána (C), M. Stránský – Hrňa, Marcinko, Kurovský – Rodewald, Špaček, M. Kovařčík – Dravecký (A), Miloš Roman, Hrehorčák – Chmielewski.
    HC Kometa Brno: Vejmelka (13. Klimeš) – Zámorský, F. Král, Holland, Kučeřík, Svozil, Gulaši, Bartejs – Mueller (A), P. Holík, Zaťovič (C) – Vincour, Rákos, Valský – Mrázek, Klepiš (A), Plášek ml. – Schneider, Šoustal, Bondra.

    Rozhodčí: Kika, Hejduk – Ganger, Klouček
    Třinec 4 0 Kometa Brno
    #1 Sobota 20.03.2021 • 15:00
    Třinec - Kometa Brno 5:0
    #2 Neděle 21.03.2021 • 17:00
    Třinec - Kometa Brno 7:2
    #3 Středa 24.03.2021 • 19:00
    Kometa Brno - Třinec 1:4
    #4 Čtvrtek 25.03.2021 • 17:20
    Kometa Brno - Třinec 1:4
    bahis siteleri