NY Islanders – Philadelphia 6:1 (kon.) | Detroit – Dallas 0:3 (kon.) | Montreal – Vancouver 5:4 (2:1 po s.n.)
Toronto – Calgary 2:0 (kon.) | Washington – NY Rangers 1:3 (kon.) | Carolina – Columbus 2:3 (1:2 po s.n.)
Anaheim – Arizona 1:5 (kon.) | San Jose – St. Louis 2:5 (kon.) | Edmonton – Winnipeg 4:2 (kon.)
Pittsburgh – New Jersey 1:2 (po pr.) | Tampa – Florida 5:3 (kon.) | Los Angeles – Vegas 3:1 (kon.)
konec
Washington Capitals
1:3 (0:1, 0:0, 1:2)
New York Rangers
Neděle 21.03.2021, 00:05 • Capital One Arena, Washington • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání

    1. Mika Zibanejad (NYR) 1+0
    2. Keith Kinkaid (NYR) 28 zákroků
    3. Ilja Samsonov (WSH) 22 zákroků (02:43:08)
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Ilja Samsonov (WSH) – 22 zákroků, 2 OG, úspěšnost 91,7%, odchytal 58:24
    Keith Kinkaid (NYR) – 28 zákroků, 1 OG, úspěšnost 96,6%, odchytal 60:00
     
    Česká a slovenská stopa

    Vít Vaněček (WSH) náhradník
    Jakub Vrána (WSH) 0+0, 0 účast, 1 střela na bránu, 0 TM, čas na ledě 17:25
    Zdeno Chára (WSH) 0+0, -1 účast, 0 střel na bránu, 0 TM, čas na ledě 13:44
    Richard Pánik (WSH) 0+0, 0 účast, 0 střel na bránu, 0 TM, čas na ledě 4:28

    Libor Hájek (NYR) 0+0, 0 účast, 0 střel na bránu, 0 TM, čas na ledě 8:42
    Filip Chytil (NYR) 0+0, 0 účast, 1 střela na bránu, 0 TM, čas na ledě 9:57
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím New Yorku Rangers, který svého soupeře porazil výsledkem 3:1. Domácím se v průběhu třetí třetiny povedlo srovnat krok a utkání nám pomalu a jistě spělo do prodloužení. Nicméně také dnes padla branka v samotném závěru, hosté se dostali zpět do vedení a Washington to poté zkoušel bez brankáře. Caps se nakonec druhé vyrovnávací branky nedočkali, ba naopak soupeř své vítězství pečetil přesnou střelou do prázdné domácí branky.
     
    Konec zápasu.
     
    59:32
    Oddechový čas pro domácí.
    59:32 Brett HOWDEN - 1:3
     
    59:32
    Rangers právě vstřelili branku!
    Tak přeci jenom je tu definitivní tečka! Capitals vrhli všechny síly do útoku, jenomže poté se puk dostal do středního pásma, kde jsme sledovali předávku až na volného BRETTA HOWDENA, který trefil prázdnou domácí branku.
    Asistence: Ryan Strome, Pavel Bučněvič.
     
    59:11
    Kreider jel do útočného pásma, kde místo zakončení ještě zvolil nahrávku do tandemu na Bučněviče, který spadl na zem a nezakončil.
     
    58:40
    Samsonov je na střídačce!
     
    58:21
    Domácí celek se poté vrhl na druhou stranu, jenomže se daleko nedostal. Kakko tak zavezl kotouč zpět, domácí to zanedlouho zkusí bez brankáře.
    57:28 Mika ZIBANEJAD - 1:2
     
    57:28
    Rangers právě vstřelili branku!
    Krátce před koncem třetí třetiny je tu vedoucí branka Rangers! V rozehrávce totiž chyboval domácí obránce Dillon, kterého dokázal obrat o puk napadající MIKA ZIBANEJAD. Švédský útočník si poté nabruslil před Samsonova, kterého překonal zakončením pod horní konstrukci branky.
    Bez asistence.
     
    57:05
    Ovečkin v krátkém časovém sledu hned dvakrát zakončoval, avšak v obou případech mířil do připraveného Kinkaida, kterého poté znovu prověřil zadák Orlov.
     
    56:17
    Strome od pravého hrazení nahazoval kotouč před domácí branku, kam si sjížděl Panarin, který tečoval jen těsně vedle branky. Protiútok nabídl střelu nad Kuzněcova.
     
    55:04
    Chytil se dostal ke svému dalšímu střeleckému pokusu, avšak ani tentokráte nedokázal uspět. I tak sympatický nápor hostů, domácí celek se štěstím odolal.
     
    54:14
    Wilsonovi se po mantinelu povedlo najít Cháru, který vracel zpět za branku soupeře. Puk se následně dostal zpět k modré čáře, kde napadal rozehrávku Miller.
     
    53:33
    Po delší době se do pásma dostal hostující celek, jednalo se o pouhé nahození. K puku se tak za brankou dostal zadák Orlov, který si dal poté hodně záležet.
     
    52:03
    Sprong tentokráte zkoušel štěstí od modré čáry, avšak našel pouze lapačku brankáře Kinkaida. Následuje tak předposlední komerční přestávka tohoto zápasu.
     
    51:15
    Vhazovalo se před hostujícím brankářem Samsonovem, přičemž byl úspěšnější domácí celek. Ten poté nahazoval od modré čáry, avšak vedle branky NYR.
     
    50:20
    Washington Capitals nedokázal využít ani další přesilovou hru, avšak je stále v pásmu.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    50:00
    Do konce řádné hrací doby zbývá poslední desetiminutovka. Washington Capitals je v posledních minutách aktivnější, nicméně výsledek stále nerozhodný.
     
    49:03
    Krátce po vhazování to na sebe zkoušel vzít Carlson, který se dostal k prudkému projektilu. Následně zakončoval také Bäckström, avšak pouze doprostřed.
     
    48:12
    Vyloučení v týmu New York Rangers (Brendan Lemieux – 2 min., krosček).
     
    47:27
    Orlov si poté před modrou čárou dokázal najít prostor k zakončení, které poslal přímo doprostřed branky. Domácí jsou výrazně aktivnější a soupeře zamkli.
     
    46:03
    Capitals se usadili na druhé straně, kde jsme sledovali nahození na branku. To putovalo vedle, posléze ze druhé vlny zkoušel udeřit Orlov, leč znovu neúspěšně.
    45:55 John CARLSON - 1:1
     
    45:55
    Washington právě vstřelil branku!
    Nápor domácích hráčů přináší vyrovnání! Od pravého kruhu jsme sledovali nahození směrem na hostující branku, jenomže puk trefil protihráče před brankou. Od něj se puk odrazil přímo do bekhendu na JOHNA CARLSONA, kterému se povedlo propasírovat puk za záda Samsonova.
    Asistence: Tom Wilson, Nicklas Bäckström.
     
    45:25
    Dobrou pozici měl nyní domácí Dillon, který se okamžitě pokoušel vypálit na branku. Tam se nacházel jeden z protihráčů, který tvrdou střelu inkasoval do brusle.
     
    44:02
    New York Rangers nepředvedl zrovna povedenou přesilovou hru, za celou dobu se totiž nedostal k ničemu nebezpečnému. Samsonov tak na další zákrok čeká.
     
    43:17
    Panarin zkoušel na pravém křídle najít kolegu Zibanejada, který se ovšem neprotáhl podél mantinelu. Zastavit ho dokázal Carlson, který zasáhl vlastní hokejkou.
     
    42:20
    New York Rangers se dokázal ubránit dalším výpadu, načež pouze vyhazoval směrem do středního pásma. Tam se nacházel Chára, který operuje s kotoučem.
     
    41:44
    Vyloučení v týmu Washington Capitals (Carl Hagelin – 2 min., nedovolené bránění).
     
    41:17
    Do útočného pásma se poté jednoduchým způsobem dostal domácí Kuzněcov, který si sjel až k mezikruží, odkud ránou zápěstím zakončoval vedle svatyně.
     
    40:27
    Puk se poté odrazil pouze ven z hrací plochy a bude se tak vhazovat před brankářem Samsonovem.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    40:10
    Úvodní vhazování třetí třetiny dopadlo lépe pro hostující celek, který si dal hodně záležet na rozehrávce. Nakonec to na sebe vzal Fox, který dokonce vypálil.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Střely na branku: 17 – 15.
     
    Je za námi také druhá třetina tohoto zápasu, která nám stejně jako včera nepřinesla ani jednu branku. Domácí celek byl sice směrem dopředu aktivnější, jenomže o něco nebezpečnější byl soupeř, který se několikrát dostal do vyložené šance. Capitals se i v tomto duelu směrem dopředu hodně trápí a zatím se jim nepovedlo vyzrát na brankáře Kinkaida. Do konce zápasu však zbývá hodně času, Caps klidně mohou výsledek znovu otočit ve svůj prospěch.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:10
    Vránova formace se znovu dostala na ledovou plochu, jenomže k ničemu nebezpečnému se nedostala a hrát tak může hostující forvard Zibanejad.
     
    39:00
    Minuta do konce třetiny.
     
    38:31
    Kakko se dostal do vyložené šance, jenomže trefil pouze domácího brankáře Samsonova!
     
    38:15
    Také domácímu celku se povedlo přečkat oslabení, soupeř se za celou dobu nedostal k ničemu nebezpečnému. Momentálně je u kotouče domácí Carlson.
     
    37:25
    Rangers muselo spěchat za vlastní branku, odkud se o další vedení útočné akce pro změnu staral obránce Fox. Po jeho nahrávce to nabídkou zkoušel Strome.
     
    36:19
    Po vhazování se k puku sice dostal domácí Hagelin, avšak nepochopitelně se mu nepovedlo vyhodit kotouč do bezpečí a odehrál ho pouze na hokejku Stroma.
     
    35:41
    Vyloučení v týmu Washington Capitals (Brenden Dillon – 2 min., vražení na hrazení).
     
    35:11
    Samsonov měl nyní naprosto zakrytý výhled, přesto se mu povedlo zneškodnit nahození z hokejky domácího Schultze. Při protiútoku pálil hostující Kreider.
     
    34:20
    New York Rangers si pohrával s pukem ve vlastním pásmu, přičemž si počkal na příchod nové formace. Fox rozehrál na Samsonova, který raději přikryl kotouč.
     
    33:13
    Kinkaid poté musel rozehrávat, jenomže u mantinelu našel pouze hokejku protihráče. Vypadalo to na obránce Schultze, který ihned nastřeloval puk na branku.
     
    32:37
    Kinkaid musel znovu do akce, nadvakrát si na něj domácí celek ale nepřišel.
     
    32:15
    Panarin nahrál do tandemu na Stroma, který poté nahrával za sebe na prvně jmenovaného. Sledovali jsme zakončení, se kterým si Samonov ale poradil.
     
    31:32
    Lindgren se pokoušel dostat puk ven z pásma, jenomže mu to nepovedlo. Jeho celek se následně dostal do protiútoku, při kterém se dokázal včas vrátit Dillon.
     
    30:15
    Je tu další přerušení hry, vhazovat se tak bude před Kinkaidem.
     
    30:00
    Je za námi polovina řádné hrací doby, zatím jsme se dočkali jediné branky. O tu se už v první periodě postaral hostující Bučněvič, který využil přihrávky od Foxe.
     
    29:15
    Chára se před malým momentem dostal do slibného prostoru do zakončení, jenomže mířil pouze do připraveného brankáře. Ještě předtím do tyče pálil Ovečkin.
     
    28:10
    Capitals se tak nepovedlo využít ani třetí dnešní přesilovou hru a stále tak prohrávají o jednu branku. Ke slovu se přihlásil také Carlson, který mířil kousek vedle.
     
    27:12
    Vrána neuspěl se snahou o zadovku na volného Kuzněcova, naopak trefil pouze brusli protihráče. K puku se tak dostal hostující Lindgren, který dokázal vyhodit.
     
    26:05
    Ovečkinova formace se nyní dostala k zakončení od modré čáry, které ovšem putovalo výrazně vedle branky. Hostující brankář Kinkaid tak nemusel zasahovat.
     
    25:54
    Vyloučení v týmu New York Rangers (Brett Howden – 2 min., hákování).
     
    25:13
    New York Rangers se znovu dostal do útočného pásma, kde operoval zády k brance Kreider. Ten se přes soupeře neprodral, avšak ani domácí se daleko nedostali.
     
    24:21
    Do úniku se dostal hostující Strome, který ovšem nezakončoval. Naopak pod sebou ještě hledal kolegu Blackwella, který mířil pouze do výstroje.
     
    23:15
    Po pravém křídle to zkoušel vzít na sebe Vrána, který se poté v tandemu pokoušel oslovit Orlova, jenž měl k puku daleko. Kotouč je nyní za hostující brankou.
     
    22:30
    Pukem byl do obličeje zasažen hostující Miller, který okamžitě zamířil do útrob stadionu.
     
    22:20
    Aby toho nebylo málo, tak jsme sledovali nepřesnost také na hostující straně, z čehož se vyklubalo zakázané uvolnění a vhazovat se tak bude před Kinkaidem.
     
    21:15
    V krátkém časovém sledu se hned třikrát přerušovalo a poté se hra dostala do domácího pásma, kde s pukem operoval Kakko, kterému se nepovedlo nikoho najít.
     
    20:10
    Úvodní vhazování druhé třetiny dopadlo lépe pro, které dopadlo lépe pro domácí celek. Ten se ihned pokoušel o rozehrávku, která skončila ofsajdem.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Střely na branku: 9 – 7.
     
    Je za námi první třetina, která nám nakonec nabídla jedinou branku, o kterou se postaral hostující Bučněvič. Sledovali jsme hodně vyrovnanou podívanou, jenž nabídla opravdu málo vyložených šancí. Oba celky hrají totiž maximálně zodpovědně, nicméně jsme viděli hned tři přesilové hry, avšak ani jedna z nich nebyla úspěšná. Capitals tak znovu prohrávají a budou muset dotahovat.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:00
    Minuta do konce třetiny.
     
    18:47
    Samsonov musel v krátkém časovém sledu znovu do akce, tentokráte si poradil se zakončením doprostřed branky. Znovu se bude vhazovat v pásmu Capitals.
    17:49 Pavel BUČNĚVIČ - 0:1
     
    17:49
    Rangers právě vstřelili branku!
    Znovu se do vedení dostává hostující celek! Vhazovalo se před brankářem Samsonovem, načež se hostující celek dostal do střelecké pozice u pravého kruhu. Fox ovšem velice chytře před brankou našel hokejku PAVLA BUČNĚVIČE, který dokonale procedil kotouč za záda brankáře.
    Asistence: Adam Fox, Mika Zibanejad.
     
    17:32
    Domácí celek se nyní zatáhl zpět do vlastního pásma, odkud zkoušel rozehrát Dowd. Tomu se nepovedlo najít Hagelina, načež zakončoval Zibanejad.
     
    17:20
    Bučněvič dotíral na brankáře Samsonova, který dokázal přikrýt kotouč pod sebe. Následovat bude další vhazování, a sice po levici domácího brankáře.
     
    16:15
    Nehraje se vůbec plynule, rozehrávka hostujícího celku nyní putovala přes všechny čáry, což znamenalo zakázané uvolnění a vhazuje se tak před Kinkaidem.
     
    15:01
    Kinkaid poté vyrážel pouze před sebou, načež se kotouč chvíli potuloval po brankovišti. New York Rangers ho daleko přeci jenom dokázalo dopravit do bezpečí.
     
    14:08
    O další útočnou akci se pokoušel hostující Zibanejad, který ovšem narazil pouze do protihráče. S pukem si poté zahrál brankář Kinkaid, který rychle rozehrál.
     
    13:33
    Po pravém křídle to na sebe vzal hostující Bučněvič, který se ovšem v souboji nedostal přes prvního protihráče. Capitals se posléze dostali pouze do ofsajdu.
     
    12:01
    Capitals se tak nepovedlo využít ani druhou dnešní přesilovou hru. Na konci se navíc do protiútoku dostal hostující Trouba, s jehož nahrávkou si soupeř poradil.
     
    11:24
    Od pravého kruhu zkoušel své štěstí domácí Ovečkin, jehož dělovka ovšem putovala vedle branky. Poté se New York Rangers dokázal osvobodit odpalem.
     
    10:11
    Máme za sebou úvodní desetiminutovku tohoto zápasu, která nám zatím nepřinesla žádnou branku. Sledujeme naprosto vyrovnané utkání, bez větších šancí.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    09:20
    Vyloučení v týmu New York Rangers (Artěmij Panarin – 2 min., držení).
     
    09:13
    Oshie nyní vypomohl s obranou, načež se mu povedlo zaútočit. Capitals se přesto daleko nedostali, posléze se soupeř vystavil pouze do jasného ofsajdu.
     
    08:10
    Vrána si sjel do předbrankového prostoru, jenomže se dostal mimo střelecký úhel. Proto ještě zkoušel nahrát pod sebe, kde měl daleko k puku Backstrom.
     
    07:23
    Panarin se dostal k odraženému touši, jenomže trefil protihráče před sebou. K pravému kruhu si poté dokázal sjet Strome, který zápěstím trefil pouze brankáře.
     
    06:40
    Panarin servíroval kotouč před prázdnou branku, kde ovšem promáchl Kreider!
     
    06:19
    Krátce po vhazování se do kombinace chtěl zapojit také hostující Panarin, jenomže do nahrávky vložil hokejku Carlson, kterému se ale nepovedlo vyhodit.
     
    05:16
    Vyloučení v týmu Washington Capitals (Tom Wilson – 2 min., sekání).
     
    05:15
    S pukem si před malým momentem zahrál také domácí brankář Samsonov, který rozehrál velice přesně. Jeho celek se daleko nedostal, neboť zakročil Hájek.
     
    04:20
    Washington Capitals se přeci jenom musel pro puk vracet do vlastního pásma a tato přesilová hra se mu tak nepovedla. Kinkaid musel jednou zasahovat.
     
    03:16
    Capitals se konečně dostali ke kombinaci, po které Vrána operoval u pravého kruhu. Po krátké souhře jsme sledovali střelu od Carlsona, kterému to nesedlo.
     
    02:28
    Domácí celek se prosadil na vhazování, načež chvíli pracoval v pásmu soupeře. Poté se povedlo rozehrávku zachytit Lindgrenovi, který odpálil touš do bezpečí.
     
    01:57
    Vyloučení v týmu New York Rangers (Alexis Lafreniere – 2 min., hákování).
     
    01:19
    Washington Capitals se usadil za brankou soupeře, načež se u modré čáry dostal k puku Carlson, který místo nahození na branku pouze prodlužoval po hrazení.
     
    00:47
    Do útoku se jako první dostal hostující Panarin, kterému se u opačného kruhu povedlo najít naprosto volného Bučněviče, který trefil pouze betony brankáře.
     
    00:10
    Úvodní vhazování tohoto zápasu dopadlo lépe pro domácí celek, který se jako první vydal směrem dozadu, jenomže směrem dozadu zapracoval Carlson.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Washington Capitals: Samsonov (Vaněček) – Carlson, Dillon, J. Schultz, Orlov, Jensen, Chára – Oshie, Kuzněcov, Ovečkin – T. Wilson, Bäckström, J. Vrána – Hathaway, Dowd, Hagelin – Sprong, Pánik, Sheary.

    New York Rangers: Kinkaid (A. Georgijev) – Fox, R. Lindgren, Trouba, K'A. Miller, Br. Smith, Hájek – Bučněvič, Zibanejad, Kreider – Blackwell, R. Strome, Panarin – Kakko, Chytil, Lafreniere – B. Howden, Rooney, Lemieux..
     
    Washington Capitals

    Na opačné straně se představí Washington Capitals, který se naopak nachází na první pozici východní divize. Washington Capitals má ovšem stejný počet bodů jako druhý New York Islanders, avšak Caps mají hned o dva zápasy méně. Washington Capitals má navíc vůbec nejlepší formu ze všech týmů NHL, na svém kontě má totiž hned sedm výher v řadě. Domácí celek tohoto zápasu si naposledy na svém ledě dokázal poradit právě s New Yorkem Rangers. Jezdci dlouhou dobu vedli o jednu branku, nakonec o své vedení přišli zhruba sedm minut před koncem třetí třetiny. Rozhodující branku chvíli poté znovu vstřelil Alexandr Ovečkin.
     
    New York Rangers

    New York Rangers se po osmadvaceti odehraných zápasech nachází na průběžné šesté pozici východní divize, což by v konečném důsledku nestačilo na postup do vyřazovacích bojů. New York Rangers ovšem z posledních čtyř duelů dokázal hned dvakrát zvítězit, v tom předposledním navíc předvedl debakl poměrem 9:0 proti páté Philadelphii. New York Rangers je rovněž na šestém místě v tabulce venkovních týmů. Na ledě soupeřů zatím odehrál čtrnáct zápasů, během kterých se mu povedlo nasbírat pouze třináct bodů. Z hlediska získaných bodů je na tom hůř už jen dvojice Pittsburgh – Buffalo.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům hokeje! NHL má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Washington Capitals a New York Rangers.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 00:05.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 46. Carlson (T. Wilson, Bäckström) – 18. Bučněvič (Fox, Zibanejad), 58. Zibanejad, 60. B. Howden (R. Strome, Bučněvič)


    Washington Capitals: Samsonov (Vaněček) – Carlson (A), Dillon, J. Schultz, Orlov, Jensen, Chára – Oshie, Kuzněcov, Ovečkin (C) – T. Wilson, Bäckström (A), J. Vrána – Hathaway, Dowd, Hagelin – Sprong, Pánik, Sheary.
    New York Rangers: Kinkaid (A. Georgijev) – Fox, R. Lindgren, Trouba, K'A. Miller, Br. Smith, Hájek – Bučněvič, Zibanejad (A), Kreider (A) – Blackwell, R. Strome, Panarin (A) – Kakko, Chytil, Lafreniere – B. Howden, Rooney, Lemieux.

    Rozhodčí: MacDougall, O'Rourke – Sericolo, MacPherson
    bahis siteleri