Nové Zámky – Košice 4:3 (po pr.) | Detva – Zvolen 3:4 (kon.) | Lipt. Mikuláš – Miskolc 3:5 (kon.)
Poprad – Trenčín 3:5 (kon.) | Michalovce – Nitra 4:1 (kon.) | Banská Bystrica – HC Slovan 0:2 (kon.)
konec
HC´ 05 Banská Bystrica
0:2 (0:1, 0:1, 0:0)
HC Slovan Bratislava
sk Neděle 21.03.2021, 17:00 • Zimný štadión Zvolen • Tipos Extraliga (SR) • 50. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:51
    Rapáč strieľal na odkrytú bránku z vlastnej tretiny. Tú minul, puk ale dokorčuľoval a vracajúci sa obranca Banskej Bystrice musel jeho dorážku zablokovať.
     
    58:12
    Brankár Belányi odchádza na striedačku, Banská Bystrica tak bude hrať so šiestimi korčuliarmi.
     
    56:56
    Vylúčenie v tíme HC Slovan Bratislava (Michal Sersen – 2 min., napadnutie).
     
    56:48
    Valach sa dostal k puku po chybe obrancu Slovana medzi kruhmi, sám pred brankárom Parksom ale nedokázal zakončiť tak, aby ho prekonal.
     
    56:37
    Vylúčenie v tíme HC Slovan Bratislava (Andrej Meszároš – 2 min., sekanie).
     
    53:31
    Vylúčenie v tíme HC Slovan Bratislava (Michal Sersen – 2 min., hrubosť).
     
    45:21
    Meszároš dostal z pravého krídla puk medzi kruhy, jeho strelu i dorážku ale dokázal brankár Banskej Bystrice Belányi zlikvidovať.
     
    44:41
    Kriška tečoval nahodenie Crevier-Morina od modrej čiary a puk sa po zákroku brankára Parksa odrazil priamo pred Melchera. Jeho dorážku skvelým zákrokom zastavil brankár Slovana.
     
    44:13
    Kriška pristavil puk pre voľného Petrinca, ktorý si naviedol puk do ľavého kruhu a jeho tvrdú strelu dokázal brankár Slovana Parks zastaviť vyrážačkou.
     
    39:27
    Brankárovi Belányimu vypadlo nahodenie Štajnocha od modrej čiary priamo pred Gašpara, ktorý si naviedol puk do pravej strany a zblízka namieril do bránkovej konštrukcie.
     
    38:01
    Lamper sa na opačnej strane pretlačil pred obrancu a dostal sa i k zakončeniu, pred bránkoviskom mu ale puk trochu odskočil a gólman Parks mu ho dokázal vyraziť.
     
    37:20
    Matoušek posunul prihrávkou spoza banskobystrickej bránky puk na voľného Maiera, ktorý však namieril len do brankára Belányiho. Ten potom zlikvidoval i dorážku Brodzinského z pravého kruhu.
     
    33:24
    Bortňák sa po chybe obrancov Banskej Bystrice dostal do samostatného úniku, výborne sa s ním ale vrátil Jago, ktorý mu tesne pred vlastným bránkoviskom puk vypichol.
     
    30:15
    Vylúčenie v tíme HC 05 Banská Bystrica (Martin Kriška – 2 min., podrazenie).
     
    26:30
    Slovan Bratislava dal gól!
    Slovan využíva druhú presilovku v zápase a odskakuje do dvojgólového náskoku! Brodzinski prihrávkou od útočnej modrej čiary pripravil ideálnu pozíciu na strelu z pravého kruhu BRENDANOVI O'DONNELLOVI, ktorý tvrdou strelou z prvej vymietol ľavý horný roh Belányiho bránky. Asistencia: Michael Allen Brodzinski, Rastislav Gašpar.
     
    25:35
    Vylúčenie v tíme HC 05 Banská Bystrica (Martin Kriška – 2 min., podrazenie).
     
    24:11
    Lamper nabral na pravom krídle rýchlosť a pretlačil sa až pred bránkovisko Slovana, v rozhodujúcom momente mu ale puk odskočil.
     
    23:10
    Gábor vystihol prihrávku obrancov na útočnej modrej čiare, nabral rýchlosť a ušiel obrancom Slovana. Pred bránkoviskom si naviedol puk doľava na forhend, jeho zakončenie ale zrazil brankár Parks do výšky, odkiaľ si puk potom stiahol do lapačky.
     
    22:38
    O'Donnell sa z ľavého kruhu tlačil do bránkoviska, kde mu Belányi puk vykopol betónom. Puk potom medzi kruhmi netrafil úplne osamotený Maier.
     
    22:04
    Gašpar našiel prihrávkou z pravého krídla v ľavom kruhu úplne voľného Brodzinského, ktorý však namieril do gólmana Banskej Bystrice Belányiho.
     
    19:57
    Slovan Bratislava dal gól!
    Banskobystričania urobili chybu pri striedaní a dostávajú gól „do šatne“! Rapáč posunul na pravej strane puk do útočnej tretiny na Ziga, ktorému sa otvoril priestor, pretože niektorí hráči Banskej Bystrice odchádzali striedať. Zigo puk prihrávkou na zadnú žŕďku ponad ležiaceho Crevier-Morina poslal na RASTISLAVA GAŠPARA, ktorý ho z prvej nasmeroval pod hornú žŕďku Belányiho bránky. Asistencie: Tomáš Zigo, Branislav Rapáč.
     
    18:53
    Vylúčenie v tíme HC 05 Banská Bystrica (Patrik Lamper – 2 min., krosček).
     
    17:45
    Po prihrávke spoza bránky sa dostal k strele spomedzi kruhov Gašpar, puk si ale musel posunúť na forhend a jeho zakončenie skončilo mimo Belányiho bránky.
     
    11:54
    Vylúčenie v tíme HC 05 Banská Bystrica (Filip Vašaš – 2 min., hra zlomenou hokejkou).
     
    11:31
    Gašpar našiel prihrávkou od ľavého mantinelu medzi kruhmi Harrisa, ktorému sa však puk zamotal medzi korčuľami. Hráč Slovana sa nakoniec k strele dostal, z ostrého uhla už ale trafil len ľavý betón brankára Belányiho.
     
    08:02
    Gašpar sa nedostal k strele, obrancovia súpera mu ale vypichli puk tak, že sa odrazil priamo pred Harrisa. Ten svojím zakončením opäť nechal vyniknúť lapačku brankára Banskej Bystrice Belányiho.
     
    07:49
    Harris vyhral buly za seba na Štajnocha, ktorého nahodenie zrazili banskobystrickí obrancovia k Urbánkovi. Ten si puk naviedol do pravej strany, proti jeho strele ale skvele lapačkou zasiahol brankár Belányi.
     
    04:21
    Faško-Rudáš našiel prihrávkou spoza bránky pred bránkoviskom Slovana voľného Lampera, proti ktorému skvele zasiahol pravým betónom brankár Parks.

    Michal Sadlek

    Branky a nahrávky: 20. Gašpar (Zigo, Rapáč), 27. O'Donnell (Brodzinski, Gašpar)


    HC´ 05 Banská Bystrica: Belányi (Gajan) – Crevier-Morin, Jago, Ďatelinka, Žiak, Petrinec, Bdžoch, Hudec – Faško-Rudáš, Mlynarovič, Lamper – Vašaš, Kriška, Melcher – D'Aoust, Sloboda, Kabáč – Rákoš, Gábor
    HC Slovan Bratislava: Parks (Gudlevskis) – Štajnoch, Meszároš, Ališauskas, Sersen, Brodzinski, Maier, Valach, Beňo – Urbánek, Harris, Gašpar – O'Donnell, Kytnár, Zigo – Matoušek, Bortňák, Rapáč – Lukošík, Jendek, Kundrík

    Rozhodčí: Lokšík, Hronský – Konc ml., Jurčiak
    bahis siteleri