Ottawa – Calgary 2:1 (kon.) | Philadelphia – NY Islanders 1:2 (po pr.) | Columbus – Carolina 0:3 (kon.)
NY Rangers – Buffalo 5:3 (kon.) | Minnesota – Anaheim 2:1 (kon.) | Vegas – St. Louis 5:1 (kon.)
Arizona – Colorado 1:5 (kon.) | Vancouver – Winnipeg 0:4 (kon.) | San Jose – Los Angeles 2:1 (kon.)
konec
Columbus Blue Jackets
0:3 (0:1, 0:2, 0:0)
Carolina Hurricanes
Úterý 23.03.2021, 00:07 • Nationwide Arena, Columbus • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (02:40:45)
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 19 – 28 | Přesilová hra: 0/3 – 0/2 | Trestné minuty:4 – 6

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Joonas Korpisalo (CBJ) – 25 zákroků, 3 OG, úspěšnost 89,3%, odchytal 59:33
    Alex Nedeljkovic (CAR) – 19 zákroků, 0 OG, úspěšnost 100%, odchytal 59:50

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Martin Nečas (CAR) – 1+0, +1 účast, 4 střely na branku, TM 0, čas na ledě 17:25

    Tři hvězdy utkání

    1. Alex Nedeljkovic (CAR) – 19 zákroků
    2. Sebastian Aho (CAR) – 0+2
    3. Jesper Fast (CAR) – 1+1
     
    Dnešnímu utkání přihlíželo 3 829 diváků.
     
    Carolina po dvou domácích nezdarech proti Columbusu zabrala a třetí porážku se stejným soupeřem nepřipustila. Po výborném výkonu slaví vítězství 3:0 a posun v tabulce Centrální divize na druhé místo.

    První třetina nabídla jednu branku, o kterou se postaral v 10. minutě Brady Skjei, pro něhož to zároveň byla premiérová trefa v sezóně. Zbylé dva zásahy si Hurikáni schovali do prostředního dějství. Náskok nejprve navýšil úspěšnou tečí Jesper Fast a konečnou podobu dal výsledku Martin Nečas, dvaadvacetiletý český útočník tak oslavil 100. start v nejlepší lize světa vstřeleným gólem.

    Svěřenci kouče Brind'Amoura po třech porážkách v řadě zabrali a na druhém místě tabulky Centrální divize vystřídali rozdílem jednoho bodu Floridu, na vedoucí Tampu je ztráta tříbodová. Columbus zůstává pátý o skóre za Chicagem.
     
    Konec zápasu.
     
    59:42
    Poslední příležitost, jak zrušit nulu v kolonce vstřelených gólů, měl kapitán Nick Foligno. Střelu zápěstím namířil do brusle blokujícího Beana.
     
    59:12
    Hokejisté v modrých dresech bojují alespoň o čestný zásah. Zatím neúspěšně, Oliver Bjorkstrand vystřelil příklepem pár centimetrů nad břevno.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:33
    Na střeleckou listinu chtěl přidat své jméno Steven Lorentz. Z levého křídla se natlačil před Korpisala, nenašel ovšem v jho postoji mezeru.
     
    58:01
    Střelecké štěstí pokusil až Warren Foegele. Kanadský útočník viděl volnou levou polovinu brány, avšak Joonas Korpisalo prokázal výborné reflexy, v rychlém přesunu zakročil pravým betonem.
     
    57:42
    Hurikáni kombinují v útočném pásmu, do střílení se už tolik nehrnou. Haydn Fleury mohl pálit, ale ještě po mantinelu rozehrál na McGinna.
     
    57:06
    Carolina zvítězí, to už je jasné. Sebastian Aho strávil na lavici hanby poklidné dvě minuty, nyní již vymýšlí v útočném pásmu způsob, jak dosáhnout čtvrté branky.
     
    56:36
    Hráči Blues Jackets mají i notnou dávku smůly. Patrik Laine viděl volného Jenera, avšak zasáhl brusli Nečase, ten se do situaci zapletl omylem, když se vyhýbal Nashovi.
     
    56:02
    Nahození Kevina Stenlunda mělo k přesnosti daleko. Dougie Hamilton navíc přečetl úmysl konkurenta a přes Jonese propasíroval touš do střední třetiny.
     
    55:35
    Kouč Tortorella zřejmě nevěří v obrat, neboť klidně mohl zkusit hru bez gólmana, neučinil tak. V pěti domácí pobyt v útočné třetině v gól nepřetavili, hosty osvobodil Slavin.
     
    55:06
    Poslední naděje? Na trestnou lavici odjíždí Sebastian Aho, finský útočník přesekl hůl Werenskimu. Pokud chce Columbus ještě pomýšlet na body, musí tuto přesilovku využít.
     
    54:56
    Jen pár centimetrů dělilo Bradyho Skjeie od druhého zásah v utkání. Švihem vypálil dělovou ránu, hrací předmět rozezvučel mantinel za brankou.
     
    54:21
    Zach Werenski zkusil individuální výpad, ale k úspěchu měl daleko. Ztroskotal hned na prvním protihráči, jímž byl Sebastian Aho.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 10. Skjei (Aho, Fast), 27. Fast (Pesce, J. Staal), 29. Nečas (Aho, D. Hamilton)


    Columbus Blue Jackets: Korpisalo (Merzlikins) – S. Jones, Werenski, D. Savard, Gavrikov, Del Zotto, Kukan – Laine, Stenlund, Bjorkstrand – Atkinson (A), Roslovic, Domi – N. Foligno (C), Riley Nash, Jenner (A) – Robinson, MacInnis, Matteau.
    Carolina Hurricanes: Nedeljkovic (Reimer) – D. Hamilton, Slavin (A), Pesce, Skjei, Bean, H. Fleury – Nečas, Aho, Niederreiter – Fast, J. Staal (C), Svečnikov – Foegele, Martinook (A), B. McGinn – Lorentz, Geekie, Paquette.

    Rozhodčí: MacDougall, Pochmara – Marquis, Murray

    Diváci: 3 829
    thejrc.org