Ottawa – Calgary 2:1 (kon.) | Philadelphia – NY Islanders 1:2 (po pr.) | Columbus – Carolina 0:3 (kon.)
NY Rangers – Buffalo 5:3 (kon.) | Minnesota – Anaheim 2:1 (kon.) | Vegas – St. Louis 5:1 (kon.)
Arizona – Colorado 1:5 (kon.) | Vancouver – Winnipeg 0:4 (kon.) | San Jose – Los Angeles 2:1 (kon.)
po prodl.
Philadelphia Flyers
1:2 (0:0, 1:0, 0:1 - 0:1)
New York Islanders
Úterý 23.03.2021, 00:05 • Wells Fargo Center, Philadelphia • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 00:05.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům hokeje! NHL má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Philadelphia Flyers a New York Islanders.
     
    New York Islanders

    New York Islanders letos předvádí velice povedené výkony, které momentálně stačí na druhou pozici východní divize, přičemž na vedoucí Washington ztrácejí pouze lepší vzájemnou bilanci. Hostující tým tohoto zápasu v minulém kole dokázal ukončit sérii dvou porážek v řadě, na domácím ledě se mu povedlo vyzrát právě na Philadelphii, která si nakonec odvezla debakl poměrem 1:6. New York Islanders je přesto až pátým nejlepším venkovním týmem své divize, zatím má na svém kontě šestnáct venkovních zápasů, během kterých se mu zatím povedlo získat šestnáct bodů.
     
    Philadelphia Flyers

    Na opačné straně se představí Philadelphia Flyers, která se momentálně nachází na páté pozici východní divize, což by v konečném důsledku nestačilo na postup do vyřazovacích bojů. Flyers mají hodně kolísavou formu, nedaří se jim totiž vyhrát dvakrát v řadě. První zápas proti Islanders sice zvládli výsledkem 4:3, jenomže poté ve druhém vzájemném zápase v řadě už prohráli, a sice již zmiňovaným výsledkem 1:6. Philadelphia Flyers je čtvrtým nejlepším domácím týmem své divize, doposud odehrála čtrnáct domácích zápasů, během kterých si připsala šestnáct bodů.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Úvodní sestavy:

    Philadelphia Flyers: Elliott (Lyon) – Gostisbehere, Provorov, Braun, Sanheim, P. Myers, E. Gustafsson – Farabee, Couturier (A), J. van Riemsdyk – Konecny, K. Hayes (A), Laughton – Voráček, Giroux (C), Lindblom – Aube-Kubel, Patrick, M. Raffl.

    New York Islanders: I. Sorokin (Varlamov) – Pulock, Pelech, Mayfield, Leddy, Hickey, A. Greene – Eberle, Barzal, Komarov – Josh Bailey (A), B. Nelson (A), Dal Colle – Wahlstrom, Pageau, Beauvillier – M. Martin, Cizikas, Clutterbuck (A)..
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Úvodní vhazování tohoto zápasu dopadlo lépe pro hostující celek, kterému se povedlo nahodit kotouč za soupeřovu branku, kde se k němu dostal Gostisbehere.
     
    00:47
    Gostisbehere se po vhazování dostal k prvnímu střeleckému pokusu, se kterým si brankář Sorkin poradil vyrážečko.
     
    01:13
    Sorokin následně svému celku pomohl s rozehrávkou, jenomže se New York Islanders s pukem nedostalo ven z pásma, což přineslo další zakončení.
     
    02:25
    Za vlastní brankou se ujal kotouče domácí Couturier, který se vrhl na opačnou stranu. U mantinelu byl ovšem úspěšný Leddy, který přesto kotouč nevyhodil.
     
    02:37
    První vyloženou šanci tohoto zápasu měl na své holi hostující Eberle, který se nacházel sám v mezikruží, avšak trestuhodně netrefil branku!
     
    03:13
    New York Islanders vyhrálo vhazování a na krátký časový úsek se usídlilo v pásmu. Na opačné straně ovšem vystihl rozehrávku Patrick, který v úniku neuspěl.
     
    04:24
    Domácí celek se nacházel v ofsajdu, proto musel vyklidit útočné pásmo. Na opačné straně jsme sledovali nahrávku před branku, po které nezakončil Cizikas.
     
    05:16
    Van Riemsdyk operoval s pukem u pravého mantinelu, odkud jeho celek pohodlně přešel až do zakončení. Couturier ovšem nevyzrál na pozorného Sorokina.
     
    06:09
    Na ledovou plochu se dostala první lajna Islanders. Ta se ovšem směrem dopředu hodně trápila, Eberleho nahrávku totiž dokázal zablokovat Aube-Kubel.
     
    07:11
    Konecny poté předal kotouč k modré čáře, kde se nacházel Provorov. Po jeho nahrávce se do zakončení dostal Couturier, který našel lapačku brankáře.
     
    08:30
    New York Islanders pouze vyhodilo přes všechny čáry, což ale zakázané uvolnění neznamenalo. Domácí se rychle dostali zpět, což přineslo ránu Lindbloma.
     
    09:15
    Z pořádného úhlu zkoušel své štěstí hostující Barzal, který se pokoušel překvapit brankáře Elliotta. Ten musel po delší době zasahovat, puk ukryl do výstroje.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    09:26
    Vyloučení v týmu Philadelphia Flyers (Travis Konecny – 2 min., hrubost).
     
    10:00
    Na vhazování se prosadil domácí celek, kterému se povedlo vyhodit daleko na druhou stranu. O útočnou akci se tak staral Komarov, který zavezl touš za modrou.
     
    10:24
    Dobrou pozici měl Barzal, který u levého kruhu dokázal najít naprosto volného Nelsona, jenž zřejmě netrefil branku!
     
    11:11
    Napadající Lindblom si počínal ukázkově, povedlo se mu totiž vybojovat kotouč zpět. První přesilová hra tak zřejmě nebude úspěšná, puk je za Sorokinem.
     
    12:05
    Leddy předkládal k levému kruhu do střelecké pozice na Beauvilliera, který to zkoušel z jedničky. Elliott znovu nemusel zasahovat, puk se od mantinelu svezl za modrou.
     
    13:13
    Z vlastního pásma se povedlo odehrát kotouč domácímu Hayesovi, který odpálil puk k červené čáře. Tam se nacházel pouze Dal Colle, který se prodral vpřed.
     
    14:10
    Do útočného manévru se zapojil také obránce Greene, který to zkoušel nahozením od levého hrazení. Elliott byl ovšem pozorný a puk vyrazil před sebe.
     
    14:27
    Vhazuje se po pravici brankáře Sorokina.
     
    15:13
    Laughton se dostával do slibného protiútoku, při kterém hledal spoluhráče na zadní tyči. Nakonec do nahrávky vložil hokejku Barzal, který rychle otočil hru.
     
    16:10
    Domácím se povedlo uspět na vhazování ve svém pásmu a Sanheim na jistotu rozehrál podél mantinelu. Sorokin práci neměl, naopak jeho celek otočil hru.
     
    17:01
    Ani tato šance nekončí brankou! Sorokin se nejprve natáhl proti ráně od levého kruhu, poté se mu povedlo zneškodnit také dorážku Konecnyho!
     
    18:20
    Couturier z jedničky předkládal do strany na Farabeeho, který ovšem prohrál souboj o kotouč za hostující brankou. Islanders se rovněž daleko nedostalo.
     
    19:00
    Minuta do konce třetiny.
     
    19:04
    Hostující celek se po delší době dostal k náporu, při kterém to od modré čáry zkoušel obránce Mayfield, který trefil pouze protihráče. Na opačné straně v úniku neuspěl Patrick, dnes již podruhé!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Máme za sebou první třetinu, která nám nakonec nepřinesla ani jednu branku. I tak jsme sledovali poměrně ofenzivní podívanou, ve které byl úvod zápasu pod taktovkou Flyers. Aktivita domácího celku byla ovšem rychle zastíněná aktivitou soupeře, který se dostal k několika slibným šancím, avšak ani jedna z nich neskončila za brankářem Elliottem. Sorokin měl v hostující brance také celkem dost práce, tu největší po úniku v podání Patricka.
     
    Střely na branku: 11 – 3.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Úvodní vhazování druhé třetiny dopadlo lépe pro hostující celek, kterému se povedlo nahodit kotouč do pásma soupeře, kde jeden z hostů fauloval.
     
    20:17
    Vyloučení v týmu New York Islanders (Matt Martin – 2 min., držení).
     
    21:15
    Domácím se posléze povedlo usadit v pásmu. Nakonec si k pravému kruhu sjel Hayes, jehož nenápadná střela nakonec přeci jenom putovala vedle branky.
     
    22:01
    Philadelphii se zatím přesilová hra moc nedaří. Voráčkovi se sice povedlo zavézt kotouč zpět do útočného pásma, tam ovšem sledujeme dlouhou kombinaci.
     
    23:15
    Přesilová hra je delší dobu minulostí. New York Islanders se poté vydal přes levou stranu, kde se Cizikas pokoušel přesunout na hokejku Martina, kterého nenašel.
     
    24:04
    Podél pravého hrazená to posléze zkoušel domácí Aube-Kubel, který nakonec pouze prodlužoval po hrazení. Při následné šanci nebyl daleko Lindblom.
     
    25:01
    Voráček se s Van Riemsdykem hnal proti jedinému obránci. Český útočník to zkoušel nahrávkou do tandemu, jenomže ta směřovala mezi brusle!
     
    26:10
    Konecny pouze nahazoval o mantinel do středního pásma, kde se jeho celek přesto dostal zpět k puku .To přineslo ránu od Brauna, se kterou si Sorokin poradil.
     
    26:17
    Braun znovu pálil směrem na branku, dorážku se ovšem nepovedlo trefit Konecnymu.
     
    27:21
    S pukem si po delší době zahrál také domácí brankář Elliott, který rozehrával podél hrazení. Jeho celek se rychle dostal vpřed, kde nyní operuje za brankou.
     
    28:03
    Hosté nebyli daleko od první branky! Obránce Leddy se totiž dostal do zakončení z dobré pozice, avšak to poslal pouze do brankové konstrukce!
     
    29:15
    Bekhendem to nahrávkou před branku zkoušel domácí Couturier, který ovšem trefil hokejku soupeře. Následné nahození od Brauna skončilo kousek vedle.
     
    30:00
    Je za námi přesná polovina řádné hrací doby, jenomže na první branku stále čekáme. Flyers se před malým momentem znovu dostali k neúspěšnému přečíslení.
     
    30:30
    K odraženému puku se jako první dostal hostující Beauvillier, který trefil pouze beton Elliotta.
     
    31:15
    New York Islanders se znovu dostal do protiútoku, při kterém to na sebe zkoušel vzít Leddy. Ten se nedostal přes dvojici protihráčů, která rychle otočila hru.
     
    32:01
    Nahrávka do volného prostoru našla Van Riemsdyka, který místo zakončení ještě hledal kolegu Girouxa, kterému se nepovedlo ideálně trefit kotouč.
     
    32:03
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Tak přeci jenom se domácí dostávají do vedení! Giroux si fantastickým způsobem vybruslil k přední tyči, kde to ještě zkoušel nabídkou před brankáře Ellliotta. Tam se mu povedlo najít kolegu OSKARA LINDBLOMA, který zřejmě bruslí dopravil kotouč za záda brankáře Sorokina.
    Asistence: Claude Giroux, Jakub Voráček.
    32:03 Oskar LINDBLOM - 1:0
     
    32:03
    New York Islanders si ovšem nevzal trenérskou výzvu, což je obrovská chyba, neboť Lindblom zcela určitě zahrál úmyslně bruslí!
     
    33:13
    Máme za sebou také druhou komerční přestávku prostřední periody. New York Islanders před malým momentem inkasoval, logicky tak bude muset zabrat.
     
    33:38
    Do úniku se nyní dostal hostující Nelson, který to zkoušel střelou na přední tyč. Tu ovšem nedokázal trefit, neboť mířil kousek vedle branky!
     
    34:15
    Myers poté vyčistil situaci za vlastní brankou, odkud odehrál kotouč do bezpečnějšího prostoru. Nápor Islanders ovšem trvá, zatím je to ale bez zakončení.
     
    35:05
    Farabee rovněž nezkoušel vystřelit, což posléze změnil jeho kolega Konecny. Ten pouze nahazoval do lapačky brankáře Sorokina, který tak raději přerušil hru.
     
    36:13
    Sorokin pouze vyrážel kotouč do rohu, kde jsme sledovali souboj o puk. V něm byl nakonec úspěšnější jeden z hostujících hráčů, který založil akci po levém křídle.
     
    37:20
    Eberle se pokoušel vyhnout protihráči, kotouč tak pouze prodlužoval za branku. Tam se ho ujal jeden z protihráčů, který nahozením umožnil formaci vystřídat.
     
    38:15
    Flyers se daleko nedostali, což platilo také o soupeři. U červené čáry totiž do nahrávky sáhl hokejkou obránce Sanheim, který na jistotu pouze nahazoval.
     
    39:00
    Minuta do konce třetiny.
     
    39:30
    Hayes nedokázal překonat přesouvajícího se Sorokina!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Je za námi také druhá třetina, která se hodně podobala té první. Znovu jsme sledovali poměrně ofenzivní podívanou, jenž nakonec zatím nabídla jedinou branku, o kterou se postaral domácí Oskar Lindblom, který zřejmě zahrál bruslí, přesto si soupeř nevzal trenérskou výzvu. New York Islanders si také v této periodě připsal několik obrovských šancí, ta zatím největší skončila pouze na tyči. Flyers to bude mít přesto ještě hodně složité.
     
    Střely na branku: 25 – 10.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Úvodní vhazování třetí třetiny dopadlo lépe pro domácí celek, který se jako první vydal směrem do vlastního pásma, odkud rozehrával Gostisbehere.
     
    40:40
    Pulockovi se povedlo zachránit kotouč před modrou čárou, načež ho pouze prodlužoval podél mantinelu za branku soupeře, kde ovšem číhal Provorov.
     
    41:15
    New York Islanders ovšem vstoupil do třetí třetiny velice aktivně. Nyní ovšem propadl při bránění útočné akce soupeře, Farebeeho zadovka ale nebyla přesná.
     
    42:03
    Van Riemsdyk to poté zkoušel z velkého úhlu, jenomže na brankáře Sorokina si nakonec nepřišel. Ve středním pásmu poté dobře zakročil domácí Couturier.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    43:16
    Po levém křídle to na sebe zkoušel vzít domácí Patrick, který se ovšem nedokázal protlačit až do zakončení. Následně celou situaci raději uklidnil Leddy.
     
    44:04
    Leddymu se ovšem nepovedlo vůbec dobře rozehrát, kotouč totiž poslal přes všechny čáry, což znamenalo zakázané uvolnění a vhazuje se před Sorokinem.
     
    44:06
    Islanders právě vstřelili branku!
    Domácí celek nakonec dokázal srovnat krok! New York Islanders totiž nahrnulo kotouč do brankoviště, kde neměl vůbec snadnou práci domácí brankář Elliott, kterému se nakonec nepovedlo zalehnout kotouč. K němu se tak dostal pozorný OLIVER WAHLSTROM, který ho dotlačil za čáru.
    Asistence: Jean-Gabriel Pageau, Adam Pelech.
    44:06 Oliver WAHLSTROM - 1:1
     
    45:15
    New York Islanders se rovněž poprvé v tomto duelu dokázal prosadit, jednalo se o hodně šťastnou trefu. Tato branka ovšem znamená, že začínáme od začátku.
     
    46:08
    New York Islanders se znovu usadilo v pásmu soupeře, kde ovšem situaci dokázal rychle přečíst vracející se Myers, který se s pukem dostal až na druhou stranu.
     
    47:07
    Komarov přenechal kotouč k pravému hrazení, kde to měl na dlouhou hokejku kolega Mayfield. Flyers se dokázali ubránit a poté vyrazili směrem kupředu.
     
    48:14
    Ven z branky poté musel domácí brankář Elliott, který svému celku vypomohl s rozehrávkou. Ta ovšem nikam nevedla, momentálně je u kotouče Pulock.
     
    49:09
    Nelson si tak dlouho chystal kotouč ke střele, až nakonec o něj přišel. Soupeř se tak dostal do rychlého protiútoku, Gustafsson ovšem trefil pouze protihráče.
     
    50:00
    Do konce řádné hrací doby zbývá poslední desetiminutovka. V posledních minutách sledujeme hodně ofenzivní momenty, aktivnější je ale New York Islanders.
     
    50:15
    Do předbrankového prostoru si sjel hostující Clutterbuck, který ovšem zakončoval vedle branky.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    51:23
    K volnému touši se poté jako první dostal domácí Couturier, který se přesto s ním vracel na vlastní polovinu, čímž svému celku umožnil rychle vystřídat formaci.
     
    52:09
    Hayes naprosto prováhal ideální moment k zakončení, což přineslo rychlý protiútok. Barzal nahrával pod sebe, jenomže našel pouze hokejku jednoho z obránců.
     
    53:12
    Gustafsson musel rychle jednat, přičemž trochu zahnal Girouxe. Ten nakonec nerozehrál zrovna nejlépe, přesto se Cizikasovo zakončení sneslo nad.
     
    54:24
    Myers poté na jistotu rozehrál do tandemu na Provorova, kterému se povedlo pro změnu najít volného Girouxe, který ovšem neuspěl proti přesile protihráčů.
     
    55:10
    Hayes kostrbatým způsobem dostal kotouč do útočného pásma, kde jsme sledovali boj u levého hrazení. Po něm nebezpečně pálil Braun, avšak do Sorokina.
     
    55:34
    Dva složité zákroky pro domácího brankáře Elliotta, který nyní podržel svůj celek!
     
    56:14
    Na opačné straně se proti přesile protihráčů vrhl vpřed Aube-Kubel, který uspěl. Raffl to poté zkoušel nabídkou do brankoviště, kde ovšem trefil nohu soupeře.
     
    57:20
    Nepovedená rozehrávka domácích skončila až za hostující brankou, kam si sjel Sorokin. Ten kotouč rozehrál podél mantinelu, poté došlo ke hře vysokou holí.
     
    58:01
    Wahlstrom si neporozuměl s Pulockem a jeho celek tak přišel o kotouč. To příliš nemuselo vadit, rozehrávající Gustafsson totiž zahrál za cenu dalšího icingu.
     
    58:11
    Vyloučení v týmu New York Islanders (Nick Leddy – 2 min., hákování).
     
    58:44
    Girouxova rána byla sražená a směřovala do volného prostoru v hostující brance, kam se fantasticky vrhl Sorokin!
     
    59:00
    Minuta do konce třetí třetiny.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:10
    New York Islanders uspělo na vhazování a ihned se s pukem dostalo za vlastní branku, kde se rozehrávku rozhodl napadat také Voráček.
     
    61:14
    Oba celky dokázaly vystřídat a do problémů se dostal domácí Couturier, kterému se přesto povedlo v tandemu najít Hayese, kterého ale napadá protihráč.
     
    62:09
    Stále se hraje ve čtyřech na obou stranách. Nyní to na sebe zkoušel vzít domácí zadák Provorov, kterému se povedlo zavézt kotouč až do pásma soupeře.
     
    63:33
    Pulockova nahrávka nebyla vůbec přesná a dostal se k ní pouze protihráč. Flyers ovšem měli problém s rozehrávkou, kterou nakonec obstaral obránce Myers.
     
    63:41
    Islanders právě vstřelili branku!
    Plusový bod nakonec získává hostující celek! Domácí totiž chybovali v rozehrávce a navíc se ideálně s pukem dokázal kolem branky soupeře obtočit ANTHONY BEAUVILLIER. Tomu se povedlo překonat přesouvajícího se Elliotta, kterému se tak nepodařilo včas utěsnit tyč.
    Asistence: Jean-Gabriel Pageau.
    63:41 Anthony BEAUVILLIER - 1:2
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím hostujícího celku, který svého soupeře dokázal porazit výsledkem 2:1 po prodloužení. New York Islanders přeci jenom našel recept na brankáře Elliotta, kterého překonal v úvodu třetí třetiny. Následovala hodně ofenzivní pasáž, která nakonec žádnou další branku nepřinesla a logicky jsem museli do prodloužení. V něm svému celku dokázal plusový bod vystřelit Beauvillier, který se tak stal hrdinou zápasu.
     
    Česká a slovenská stopa

    Jakub Voráček (PHI) 0+1, +1 účast, 1 střela na bránu, 0 TM, čas na ledě 15:40
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Brian Elliott (PHI) – 17 zákroků, 2 OG, úspěšnost 89,5%, odchytal 63:41
    Ilja Sorokin (NYI) – 36 zákroků, 1 OG, úspěšnost 97,3%, odchytal 63:41
     
    Tři hvězdy utkání

    1. Ilja Sorokin (NYI) 36 zákroků
    2. Anthony Beauvillier (NYI) 1+0
    3. Oskar Lindblom (PHI) 1+0 (02:39:55)

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 33. Lindblom (Giroux, Voráček) – 45. Wahlstrom (Pageau, Pelech), 64. Beauvillier (Pageau)


    Philadelphia Flyers: Elliott (Lyon) – Gostisbehere, Provorov, Braun, Sanheim, P. Myers, E. Gustafsson – Farabee, Couturier (A), J. van Riemsdyk – Konecny, K. Hayes (A), Laughton – Voráček, Giroux (C), Lindblom – Aube-Kubel, Patrick, M. Raffl.
    New York Islanders: I. Sorokin (Varlamov) – Pulock, Pelech, Mayfield, Leddy, Hickey, A. Greene – Eberle, Barzal, Komarov – Josh Bailey (A), B. Nelson (A), Dal Colle – Wahlstrom, Pageau, Beauvillier – M. Martin, Cizikas, Clutterbuck (A).
    bahis siteleri