Česko – Itálie 1:1 (kon.) | Slovinsko – Španělsko 0:3 (kon.) | Maďarsko – Německo 0:3 (kon.)
Rumunsko – Nizozemsko 1:1 (kon.)
konec
Česko
1:1 (0:1)
Itálie
Středa 24.03.2021, 18:00 • Stadion Z'dežele (Celje) • Mistrovství Evropy U21 • Skupina B
Předzápasové kurzy
    90+4. Nedovolený zákrok Marchizzy, po němž hlavní rozhodčí udělil stoperovi druhou žlutou kartu
     
    90+4
    Druhým vyloučeným Italem je Riccardo Marchizza. Ten zastavil nedovoleným způsobem Buchu, od sudího si za odměnu vysloužil druhou žlutou kartu.
    90+3. Sala hlavičkoval na zadní tyč, míč minul bránu
     
    90+3
    Šance střídá šanci. Na přetažený centr naskočil Marco Sala. Pravda, hlavičkoval poměrně z velkého úhlu, ale prostor na zadní tyči byl. Míč naštěstí proletěl těsně vedle ní.
     
    90+2
    Žlutá karta i na druhé straně. Dominik Janošek krátce po svém příchodu na trávník zezadu nepříjemně přejel kotníky Gabbii, nebylo co řešit.
     
    90+1
    Češí fotbalisté si mohou oddechnout, že na stadiónu není k dispozici VAR. Pavel Šulc ve vlastním pokutovém území skluzem sice vzal balón, ale trefil také protihráče. Arbitr Higler naštěstí ukázal jen k rohovému praporku, nikoli na středový puntík. Za protesty naopak inkasoval žlutou kartu Enrico Del Prato.
     
    89
    Střídání v týmu Česko: ze hřiště odchází Ondřej Šašinka, přichází Dominik Janošek.
    Střídání v týmu Itálie: ze hřiště odchází Giulio Maggiore, přichází Tommaso Pobega.
    88. Technická střela Scamaccy proletěla těsně vedle brány
     
    88
    Tlak Italů neutichá, spíše naopak! Po technickém zakončení Gianlucy Scamaccy plachtil Martin Jedlička vzduchem marně, ale měl štěstí, míč prosvištěl vedle levé části brankové konstrukce.
    87. Zákrok Jedličky proti střele Maggioreho
     
    87
    Martin Jedlička chytil další gólovku. Do nepovedené střely Rovelly se položil Giulio Maggiore, ale v trefě do správné brány mu český gólman zabránil v pokleku.
    84. Červený zákrok Sandra Tonaliho
     
    84
    Tak pozor! Sandro Tonali neudržel nervy na uzdě a po přerušení hry Šašinkovi vědomě přišlápl levý kotník. Pomezní situaci dobře viděl a hlavnímu dal instrukci, aby Itala vyloučil. Stalo se, favorit bude dohrávat o deseti!
     
    80
    Teď už nizozemský arbitr Higler sáhl do kapsy pro žlutou kartu. Tu udělil českému hráči Pavlu Buchovi, ten je potrestán za zatažení za dres Saly.
     
    78
    Střídání v týmu Česko: ze hřiště odchází Adam Karabec, přichází Václav Drchal.
    78. Výborný zákrok Jedličky proti hlavičce Gabbii
     
    78
    Znovu skvělý Jedlička! Po centru z pravé strany hlavičkoval o zem stoper Matteo Gabbia, i za tímto nepříjemným projektilem český strážce svatyně natáhl své dlouhé ruce.
     
    77
    Italové okamžitě přepnuli na vyšší rychlostní stupeň. Po faulu rozehrál Nicolo Rovella střílený centr do branky. Jedlička reagoval na poslední chvíli, předvedl ale výborný zákrok!
    75. Giulio MAGGIORE vlastní - 1:1
     
    75
    Česko právě vstřelilo branku!
    Vyrovnáno! Centr Adama Karabce přizvedl GIULIO MAGGIORE takovým způsobem, že balón poslal gólmanovi nechytatelně do levého horního rohu! Češi jsou rázem velmi blízko cennému bodu proti jednomu z největších favoritů turnaje.
     
    74
    za úder loktem do obličeje Lingra vyfasoval kartónek žluté barvy Riccardo Marchizza. Stoper se hodně diví verdiktu rozhodčího, ale zbytečně.
     
    73
    Střídání v týmu Itálie: ze hřiště odchází Patrick Cutrone, přichází Giacomo Raspadori.
    Střídání v týmu Itálie: ze hřiště odchází Gabriele Zappa, přichází Raoul Bellanova.
    70. Lingr vstřelil gól z ofsajdu
     
    70
    Skvěle sehraná akce českého týmu skončila gólem, radost bohužel přerušil zdvižený praporek pomezního rozhodčího. Granečný vymyslel parádní nahrávku po zemi na Lingra, před zakončením do protipohybu gólmana ale skutečně stál o půl metru v postavení mimo hru.
     
    66
    Střídání v týmu Itálie: ze hřiště odchází Davide Frattesi, přichází Nicolo Rovella.
     
    64
    Druhá žlutá karta, premiérová do italských řad. Provinil se Gabriele Zappa proti Sadílkovi, kterému bolestivě přišlápl pravý kotník.
    60. Scamacca vystřelil po zemi těsně vedle
     
    60
    Gianluca Scamacca byl blízko druhému úspěšnému zásahu. Střílený centr Frattesiho pustil Cutrone za sebe, autor prvního gólu zakončil po zemi těsně vedle pravé tyčky.
     
    54
    První žlutou kartu střetnutí obdržel český stoper Martin Vitík. Osmnáctiletý stoper hájící na klubové úrovni dres Sparty zezadu podrazil Cutroneho.
     
    49
    Libor Holík zničehonic usedl na trávník a hned bylo jasné, že se bude muset střídat. Zraněný okamžitě odkráčel do útrob stadiónu, na trávník vběhl Denis Granečný.
    31. Gianluca SCAMACCA - 0:1
     
    31
    Itálie právě vstřelila branku!
    Bohužel, Italové využili první větší zaváhání českého týmu a ujímají se vedení. Po ztrátě Šulce získal míč Cutrone, který vymyslel parádní nahrávku na rozběhnutého GIANLUCU SCAMACCU, jehož pohyb nezachytil Vitík. Útočník udělal Jedličkovi kličku na pravou stranu, posléze poslal balón do prázdné brány.
    11. Lingra ve velké šanci vychytal Carnesecchi
     
    11
    První gól měl na kopačce Ondřej Lingr! Na něj výborně sklepl balón Ladislav Krejčí ml., ale střelu z bezprostřední blízkosti Marco Carnesecchi reflexivně vykopl pravou nohou!

    Milan Huppert

    Branky: 75. Maggiore (vla.) – 31. Scamacca (Cutrone)

    Karty:   54. Vitík (CZE), 80. Bucha (CZE), 90+2. Janošek (CZE) – 64. Zappa (ITA), 74. Marchizza (ITA), 90+1. Del Prato (ITA)   90+4. Marchizza (ITA)   84. Tonali (ITA)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 3:8. Rohy: 3:7. Ofsajdy: 4:4. Fauly: 14:18.
    Česko: Jedlička – Vitík, Chaluš (C), Ladislav Krejčí ml. – Libor Holík (49. Granečný), Bucha, M. Sadílek, P. Šulc – Karabec (78. Drchal) – Lingr, O. Šašinka (89. Janošek).
    Náhradníci: Kovář, Trmal – Drchal, Fukala, Granečný, Havelka, Janošek, Kohút, Ostrák, Plechatý, Vaníček, Žitný.

    Itálie: Carnesecchi – Del Prato, Gabbia, Marchizza – Zappa (73. Bellanova), Frattesi (66. Rovella), Tonali, Maggiore (89. Pobega), Sala – Scamacca, Cutrone (C) (73. Raspadori).
    Náhradníci: Cerofolini, Plizzari – Bellanova, Frabotta, Lovato, Pirola, Pobega, Ranieri, Raspadori, Rovella, L. Colombo.

    Rozhodčí: Higler (NED) – van Zuilen (NED), Balder (NED)
    bahis siteleri