Turecko – Nizozemsko 4:2 (kon.) | Portugalsko – Ázerbájdžán 1:0 (kon.) | Srbsko – Irsko 3:2 (kon.)
Finsko – Bosna 2:2 (kon.) | Francie – Ukrajina 1:1 (kon.) | Belgie – Wales 3:1 (kon.)
Estonsko – Česko 2:6 (kon.) | Gibraltar – Norsko 0:3 (kon.) | Lotyšsko – Černá Hora 1:2 (kon.)
Kypr – Slovensko 0:0 (kon.) | Malta – Rusko 1:3 (kon.) | Slovinsko – Chorvatsko 1:0 (kon.)
konec
Finsko
2:2 (0:0)
Bosna a Hercegovina
Středa 24.03.2021, 20:45 • Olympijský stadion, Helsinky (FIN) • Kvalifikace MS (Evropa) • Skupina D
Předzápasové kurzy
     
    Miralem Pjanić sice neproměnil penaltu, z dorážky se ale prosadil a Bosnu a Hercegovinu poslal do vedení. Finsko poté ovšem předvedlo fantastický obrat, který obstaral dvěma góly skvěle hrající Teemu Pukki. Body se dnes ale dělily díky Miroslavovi Stevanovićovi. Konečný výsledek. Finsko 2 Bosna a Hercegovina 2. (22:35:31)
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Nad rámec dnešního utkání byly nastaveny 3 minuty.
     
    90
    Finové se začínají ocitat pod obrovským tlakem a další žlutou kartu vidí za ostrý zákrok Nicholas Hämäläinen.
     
    90
    Bosna a Hercegovina se rozhodla v závěru dnešního zápasu vyztužit obranu, když dobře hrajícího Miroslava Stevanoviće nahradil v závěru střetnutí Sead Kolašinac.
     
    89
    Střídání v týmu Bosna a Hercegovina: ze hřiště odchází Miroslav Stevanović, přichází Sead Kolašinac.
     
    88
    Jesse Joronen vytáhl dobrý zákrok a drží naděje Finska na dobrý výsledek z dnešního zápasu, který je těsně před koncem stále vyrovnaný 2:2. Drama nyní vrcholí.
     
    86
    Miralem Pjanić se hnal dopředu, aby se pokusil otočit skóre, Rasmus Schüller ho ale fauloval. Žlutá karta.
    84. Miroslav STEVANOVIĆ - 2:2
     
    84
    Bosna právě vstřelila branku!
    Bosna a Hercegovina teď předvedla rozmanitou kombinační akci a po sklepnutí hlavou od Edina Džeka se prosadil MIROSLAV STEVANOVIĆ! Je znovu vyrovnáno. Drama. Asistence: Edin Džeko.
     
    83
    Střídání v týmu Bosna a Hercegovina: ze hřiště odchází Gojko Cimirot, přichází Ermedin Demirović.
     
    82
    Střídání v týmu Finsko: ze hřiště odchází Joni Kauko, přichází Tim Sparv.
    78. Teemu PUKKI - 2:1
     
    78
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finové rozjeli na ose hřiště bleskový protiútok a na jeho konci stál TEEMU PUKKI, který zamířil ze středu šestnáctky přesně k tyči a druhým gólem v zápase otáčí skóre na stranu Finska! Střídání se hodně vyplatilo! Asistence: Joel Pohjanpalo.
     
    77
    Střídání v týmu Finsko: ze hřiště odchází Robin Lod, přichází Joel Pohjanpalo.
    76. Teemu Pukki mohl podruhé skórovat, Joronen byl ale proti!
     
    76
    Teemu Pukki je hodně nebezpečný a nyní mohl otočit skóre na stranu Finska, jeho střela z ostrého úhlu ale byla na přední tyči chycena!
     
    75
    Gojko Cimirot rozkmital nohy podél pravé postranní čáry a rychle se vydal směrem dopředu, jeho postup vpřed ale zastavil faulující záložník Robin Lod. Stav 1:1.
     
    74
    Bosenský útočník Edin Džeko před pár okamžiky hlavičkoval mimo, jinak se ale během posledních okamžiků zápasu nic zajímavého neděje. Padne gól?
     
    72
    Edin Džeko mířil na začátku dvaasedmdesáté minuty nepřesně a zatím mu dnes není přáno. Jesse Joronen se za míčem ohlédl a poté odkopával od své brány.
     
    70
    Už to vypadalo, že se Teemu Pukki dostane opět do zakončení uprostřed pokutového území, Bosna a Hercegovina ho ale ke střele nepustila. Skóre je 1:1.
     
    68
    Rade Krunić si teď dobře pokryl míč na vlastní polovině hřiště a vykoledoval si faul Finů. Po přestávce je utkání mnohem zajímavější a už jsme byli svědky dvou gólů.
     
    67
    Bosna a Hercegovina sáhla k prvnímu střídání a ještě Vám dlužím to finské, ke kterému došlo o přestávce. Rasmus Schüller nahradil na hřišti Onniho Valakariho.
     
    64
    Střídání v týmu Bosna a Hercegovina: ze hřiště odchází Amer Gojak, přichází Haris Duljević.
     
    61
    Bosenského útočníka našel nádhernou přihrávkou Miralem Pjanić, který otevřel skóre dnešního zápasu, poté ale bleskově vyrovnal skóre aktivní Teemu Pukki.
     
    60
    Bosna a Hercegovina se zdravě naštvala a Edin Džeko už se ocital ve velmi slibné brankové příležitosti, jenže nakonec mu ji ale sebral zdvižený praporek. Škoda.
    58. Teemu PUKKI - 1:1
     
    58
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finové orazítkovali střelou z pravé strany šestnáctky břevno a po zpětné hlavičce se prosadil pohotovou střelou k levé tyči TEEMU PUKKI! Je vyrovnáno! Asistence: Joni Kauko.
     
    56
    Robin Lod mohl vyrovnat po nádherné přihrávce Glena Kamary, jenže ze středu pokutového území zamířil nad! Finsko málem rychle srovnalo.
    55. Miralem PJANIĆ - 0:1
     
    55
    Bosna právě vstřelila branku!
    Jukka Raitala zahrál v pokutovém území rukou a následný pokutový kop poté MIRALEM PJANIĆ neproměnil, z dorážky už byl ale úspěšný! Bosna a Hercegovina vede! Stav dnešního duelu 0:1.
     
    52
    Bosna a Hercegovina má po přestávce obrovský tlak, zatím se ale prosadit nedokázala. Jesse Joronen se svými spoluhráči tlaku úspěšně odolává. Skóre je 0:0.
    51. Šance sice gól nepřinesla, Jukka Raitala ale zahrál rukou!
     
    51
    Rade Krunić se dostal do zakončení v podobném místě jako Edin Džeko a Jesse Joronen musel opět zasahovat, aby míč vytáhl mimo bránu!
     
    49
    Robin Lod je základním stavebním kamenem záložní řady Finů a nyní se snažil prosadit na útočné polovině, postup vpřed mu ale faulem překazil Miralem Pjanić.
    48. Edin Džeko nyní pálil z otočky nádherně, gól ale nevstřelil!
     
    48
    Bosna a Hercegovina se pokusila na Finy po přestávce vlétnou a zatím jí plán vychází. Nyní pálil zpoza hranice šestnáctky nepřesně aktivní útočník Edin Džeko! Míč těsně minul levou tyč!
     
    47
    Edin Džeko se pokusil skórovat ihned po přestávce, jenže Joona Toivio skvěle zasáhl a odvrátil míč na rohový kop, který poté žádné nebezpečí nepřinesl.
     
    46
    Střídání v týmu Finsko: ze hřiště odchází Onni Valakari, přichází Rasmus Schüller.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 21:45.
     
    Fotbalisté finské reprezentace si vytvořili převahu a měli několik šancí, jenže se prosadit nedokázali, stejně jako z protiútoků Bosna a Hercegovina. Skóre po prvním poločase. Finsko 0 Bosna a Hercegovina 0.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    45
    Bosna a Hercegovina má směrem dopředu velmi nebezpečné hráče, jenže zatím se jim vůbec nedaří. Vypadá to, že úvodní poločas branku nepřinese.
     
    42
    Ibrahim Šehić vytáhl v rychlém sledu dva dobré zákroky, když po Teemu Pukkim vychytal i u nás nepopulárního Glena Kamaru! Skóre se nemění.
     
    41
    Jako by mě Teemu Pukki slyšel a pokusil se prolomit bezbrankové skóre střelou zpoza šestnáctky, která byla sražena na rohový kop. Poté nebezpečí zažehnáno.
     
    40
    Do konce prvního poločasu zbývá odehrát něco málo přes pět minut a fotbalisté finské reprezentace jsou stále lepším týmem, zatím ale z převahy nic nevytěžili.
     
    37
    Finové se na hodně dlouhou dobu usadili na polovině svého soupeře a na levém křídle rozehrávali rohový kop, Bosna a Hercegovina se ale ubránila. Bez branek.
     
    36
    Jukka Raitala si dokázal najít míč po rozehrání rohového kopu a centru z pravé strany hřiště, jenže poté jeho zakončení zamířilo mimo bránu Bosny a Hercegoviny.
     
    35
    Teemu Pukki už se chystal zakončovat v blízkosti pokutového území, tentokrát se ale do zakončení nedostal, protože ho zastavil Siniša Saničanin. Roh.
     
    30
    Glen Kamara fauloval za rámcem pravidel a za ostrý zákrok teď viděl od hlavního rozhodčího žlutou kartu.
     
    29
    Robin Lod se snažil v dresu Finska prosadit podél levé postranní čáry, jenže jeho úprk směrem k bráně hostí zastavil dobře postavený obránce Dennis Hadžikadunić.
     
    27
    Miroslav Stevanović a Amer Gojak se dostali v rychlém sledu do zakončení, ani jeden z hostujících hráčů ale mezi tři tyče nezamířil a Finsko se ubránilo. Stále 0:0.
     
    26
    Finská reprezentace dlouho držela míč ve středu hrací plochy, vzápětí ale směrem dopředu nic kloudného nevymyslela a kolmý pas skončil jen u Ibrahima Šehiće.
    24. Finové si po rohovém kopu málem vsítili vlastní gól - 0:0
     
    24
    Bosna a Hercegovina vybojovala na konci třiadvacáté minuty rohový kop, následná exekuce a centr z pravé strany hřiště ale žádné nebezpečí nepřinesl. Odkop.
     
    22
    Robin Lod si nabíhal na nebezpečný centr uprostřed pokutového území, do zakončení se ovšem dostat nedokázal, a tak se hostům podařilo míč odvrátit pryč.
     
    20
    Obrovský tlak Bosny a Hercegoviny nyní gólem nekončí! Amer Gojak mířil mezi tři tyče, jenže Jesse Joronen ho skvěle vychytal a poté se nedokázali prosadit ani dorážející Eldar Ćivić s Edinem Džekem! Finsko poté vysvobodil ofsajd.
    18. Joona Toivio málem otevřel skóre z volného přímého kopu
     
    18
    Joona Toivio se nyní dostal podruhé během pár okamžiků do zakončení, jeho pokus z přímého kopu ale skončil v rukavicích Ibrahima Šehiće!
     
    17
    Joni Kauko je ve středové formaci finské reprezentace velice aktivní a jeho střela zpoza šestnáctky zamířila mimo, těsně předtím byl ale faulován. Skóre je 0:0.
     
    16
    Ze zápasu uplynulo úvodních patnáct minut a akci hostů zastavila na pravém křídle nepřesná kolmá přihrávka, po které mohl rozehrávat Jesse Joronen.
     
    14
    Edin Džeko se dostal po nádherné kombinační akci Bosny a Hercegoviny ke střele na pravé straně šestnáctky, jeho pokus ale skončil mimo!
     
    12
    Domácí Nicholas Hämäläinen se řítil do slibné brankové příležitosti, situaci ale skvěle vyhodnotil brankář Ibrahim Šehić, který vyběhl proti míči a mohl v klidu rozehrát.
     
    11
    Obránce Eldar Ćivić dlouho operoval s míčem v blízkosti šestnáctky Finska, vzápětí se mu ale nepodařilo vystřelit ani přesně přihrát, a tak se domácí ubránili.
     
    10
    Finsko se opět snažilo prosadit na ose hřiště, nepřesná kolmá přihrávka ale skončila za brankovou čárou a další útok Finů pomohl zastavit hodně stažený Edin Džeko.
     
    8
    Bosna a Hercegovina rychle rozehrála od vlastní brány a na opačné straně mohl skórovat Miroslav Stevanović, jenže ani jeho pokus se mezi tři tyče vzápětí nevešel.
     
    7
    Českými fanoušky v současné době velice oblíbený Glen Kamara se zapojil do kombinace Finska a Teemu Pukki to opět zkoušel zpoza šestnáctky, ale nepřesně.
     
    6
    Finská reprezentace má velice dobře zformovanou obranu a zatím nepouští Bosnu a Hercegovinu do vlastního pokutového území. Slibný začátek Finska.
     
    5
    Rade Krunić se snažil něco vymyslet na finské polovině po autovém vhazování, jenže u míč přišel a rozehrávat tedy mohli v klidu domácí Paulus Arajuuri a Joni Kauko.
     
    3
    Finsko vstoupilo do zápasu velice dobře a již ve třetí minutě utkání se uvedl střelou zpoza vápna Teemu Pukki, pokus domácího útočníka byl ale sražen na roh.
     
    2
    Fotbalisté Bosny a Hercegoviny se nyní mohli pokusit prosadit podél pravé postranní čáry, jenže faulovali a následně následoval volný kop finské reprezentace.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Oba týmy se potkaly dvakrát v roce 2019 během kvalifikace na mistrovství Evropy a Finsko i Bosna a Hergovina dokázaly v domácím prostředí zvítězit.
     
    Úvodní sestavy:

    Finsko: Joronen – N. Hämäläinen, Arajuuri (C), Toivio, Raitala – Lod, Kamara, Kauko, Alho – Valakari, Pukki.
    Náhradníci: Eriksson, Mäenpää – Taylor, Schüller, Soiri, Forss, Ojala, Pirinen, Granlund, Sparv, Pohjanpalo, O'Shaughnessy.

    Bosna a Hercegovina: Šehić – Todorović, Hadžikadunić, Saničanin, Ćivić – Gojak, Pjanić, Cimirot – Miroslav Stevanović, Džeko (C), Krunić.
    Náhradníci: Pirić, Vasilj – Prevljak, Ahmedhodžić, Cipetić, Menalo, Duljević, Kolašinac, Mihojević, Demirović, Stjepan Lončar, Hadžiahmetović.

    Rozhodčí: Tasos Sidiropoulos (GRE). Asistenti: Polychronis Kostaras (GRE), Lazaros Dimitriadis (GRE). Čtvrtý rozhodčí: Ioannis Papadopoulos (GRE).
     
    Finsko dnes zahájí jubilejní dvacátou účast v kvalifikaci na mistrovství světa proti Bosně a Hercegovině a ve středu večer odstartuje boj o svou premiérovou účast na vrcholném šampionátu. Bosna a Hercegovina už zkušenost s mistrovstvím světa má, když se na něm představila v roce 2014 a těsně jí unikl postup, když v základní skupině skončila o pouhý bod třetí za Nigérií.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

    Tomáš Reiner

    Branky: 58. Pukki (Kauko), 78. Pukki (Pohjanpalo) – 55. Pjanić, 84. Miroslav Stevanović (Džeko)

    Karty:   30. Kamara (FIN), 86. Schüller (FIN), 90. N. Hämäläinen (FIN)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 7:7. Střely mimo: 3:4. Rohy: 5:7. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 9:10.
    Finsko: Joronen – N. Hämäläinen, Arajuuri (C), Toivio, Raitala – Lod (77. Pohjanpalo), Kamara, Kauko (82. Sparv), Alho – Valakari (46. Schüller), Pukki.
    Náhradníci: Eriksson, Mäenpää – Taylor, Schüller, Soiri, Forss, Ojala, Pirinen, Granlund, Sparv, Pohjanpalo, O'Shaughnessy.

    Bosna a Hercegovina: Šehić – Todorović, Hadžikadunić, Saničanin, Ćivić – Gojak (64. Duljević), Pjanić, Cimirot (83. Demirović) – Miroslav Stevanović (89. Kolašinac), Džeko (C), Krunić.
    Náhradníci: Pirić, Vasilj – Prevljak, Ahmedhodžić, Cipetić, Menalo, Duljević, Kolašinac, Mihojević, Demirović, Stjepan Lončar, Hadžiahmetović.

    Rozhodčí: Tasos Sidiropoulos (GRE). Asistenti: Polychronis Kostaras (GRE), Lazaros Dimitriadis (GRE). Čtvrtý rozhodčí: Ioannis Papadopoulos (GRE)
    bahis siteleri