Bulharsko – Švýcarsko 1:3 (kon.) | Izrael – Dánsko 0:2 (kon.) | Španělsko – Řecko 1:1 (kon.)
Švédsko – Gruzie 1:0 (kon.) | Itálie – Sev. Irsko 2:0 (kon.) | Moldavsko – Faerské ostrovy 1:1 (kon.)
Skotsko – Rakousko 2:2 (kon.) | Andorra – Albánie 0:1 (kon.) | Anglie – San Marino 5:0 (kon.)
Maďarsko – Polsko 3:3 (kon.) | Německo – Island 3:0 (kon.) | Lichtenštejnsko – Arménie 0:1 (kon.)
Rumunsko – S. Makedonie 3:2 (kon.)
konec
Švédsko
1:0 (1:0)
Gruzie
Čtvrtek 25.03.2021, 20:45 • Friends Arena (Solna) • Kvalifikace MS (Evropa) • Skupina B
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (22:49:36)
     
    Švédsko v kvalifikačním utkání o postup na mistrovství světa potvrdilo roli favorita, ale Gruzie dala favoritovi pořádně zabrat, po statečném výkonu prohrála nejtěsnějším možným rozdílem 0:1.

    Hosté dokonce měli první velkou šanci utkání, když ve 14. minutě postupoval od poloviny hřiště sám na gólmana Kvilitaja, ale střelu mu nesedla, poslal ji na střed ideálně pro Nordfeldta. Na druhé straně byla využita hned první gólovka. Ibrahimović nahrál balón za sebe na Victora Claessona, který zvládl těžké zpracování a Loriu prostřelil mezi nohama.

    Svěřenci kouče Anderssona podle očekávání drželi míč po většinu času na svých kopačkách, ale houževnatá defenziva soupeře je do dalších velkých příležitostí nepouštěla. Naopak to byli Gruzínci, kteří mohli v poslední desetiminutovce základní hrací doby vyrovnat, ale proti pokusu Šengelii k levé tyči se Nordfeldt blýskl výborným zákrokem.

    Reprezentace Švédska zapsala do tabulky skupiny B první tři body a dala tak dobrý základ v boji o postup na světový šampionát v Kataru. Gruzie si dnešním výkonem řekla o pozornost, ostatní soupeři by ji rozhodně neměli brát na lehkou váhu.
     
    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 5:3. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 19:9.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    V poslední nastavené minutě obdržel kartu žluté barvy Laša Dvali, jenž musel zatáhnout za záchrannou brzdu, Forsberg by postupoval sám na bránu. Za žlutou může být ještě rád.
     
    90+4
    Za velkou bojovnost zaslouží pochvalu Georges Mikautadze. V obležení dvou protihráčů zvládl nastřeli Augustinssona, ale měl smůlu, protože centr přišel až v době, kdy balón těsně opustil hrací plochu.
     
    90+3
    S hlavou nahoře hrál Valerian Gvilija, jenž našel na pravé straně Beridzeho. Střílený centr nabral velkou rychlost, Levan Šengelia si s těžkým zpracováním neporadil.
     
    90+2
    Emil Forsberg vystihl rozehrávku Giorbelidzeho a založil rychlý protiútok. Situaci vzal na sebe, což nebylo dobré řešení. Tvrdě narazil do Kašii.
     
    90+1
    O pozdržení hry se postaral Emil Krafth. V souboji s Aburžaniou si počínal nedovoleným způsobem, soka ve skluzu podrazil.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby pět minut.
     
    89
    Přenesení hry postrádala na přesnosti z toho důvodu, že nákop Valeriana Gviliji jemně přizvedl Emil Forsberg, proto Guram Kašia na míč nedosáhl.
     
    88
    Dlouho si Alexander Isak míče neužil. Pomezní rozhodčí bystře zpozoroval, že míč zpracoval rukou, míč putuje zpátky na kopačky hostů.
     
    87
    Sebastian Larsson při snaze o obranný zákrok mírně atakoval levou nohu Aburžanii, jehož chytily křeč. Někteří Gruzínci toho mají dost, ale v jejich tvářích lze vidět obrovské odhodlání.
     
    86
    Je to Sagnolova družina, jež momentálně operuje s balónem na útočné polovině. Švédi zvýšili opatrnost, v blízkosti velkého vápna brání devět fotbalistů ve žlutých dresech.
     
    85
    Ludwig Augustinsson vyslal centr hodně vysoko nad hlavu Emila Forsberga. Záložník hájící na klubové úrovni barvy Lipska následně nedostihl kulatý nesmysl ani na hrací ploše.
     
    84
    Střídání v týmu Švédsko: ze hřiště odchází Mikael Lustig, přichází Emil Krafth.
    Střídání v týmu Švédsko: ze hřiště odchází Zlatan Ibrahimović, přichází Robin Quaison.
     
    83
    Hráči ve žlutých dresech si jsou vědomi, že Gruzínci jsou schopni zahrozit, o čemž se před malou chvíli přesvědčili. Proto při kombinaci v obranné řadě ještě více zpozorněli.
    82. Nordfeldt podržel Švédy při střele Šengelii
     
    82
    Kristoffer Nordfeldt zabránil senzačnímu gruzínskému vyrovnání! Na přihrávku z levé strany si v pokutovém území naběhl Levan Šengelia, jenž střílel k levé tyči, ale domácí gólman ukázal výborné reflexy a rukama míč vyrazil do bezpečí!

    Milan Huppert

    Branky: 35. Claesson (Ibrahimović)

    Karty:   54. Ibrahimović (SWE), 58. K. Olsson (SWE), 64. Augustinsson (SWE) – 90+5. Dvali (GRU)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 5:3. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 19:9.
    Švédsko: Nordfeldt – Lustig (84. Krafth), Lindelöf, Helander, Augustinsson – Kulusevski, Seb. Larsson (C), K. Olsson (68. Ekdal, 73. Svanberg), Claesson (74. Forsberg) – Ibrahimović (84. Quaison), Isak.
    Náhradníci: Johnsson, Olsen – Bengtsson, Cajuste, Ekdal, Forsberg, Karlsson, Krafth, Quaison, Sema, Starfelt, Svanberg.

    Gruzie: G. Loria – Giorbelidze, Čabradze, Kašia, Dvali – Kankava (C) (60. Gvilija), Kvekveskiri (60. Šengelia) – E. Lobžanidze (78. Beridze), Aburžania, Kvaracchelia – Kvilitaja.
    Náhradníci: Kupatadze, Mamardašvili – Beridze, Grigalava, Gvilija, Žighauri, Kakabadze, Kitejšvili, Mikautadze, Šengelia, Tabidze, Zivzivadze.

    Rozhodčí: Bastien (FRA) – Zakrani (FRA), Berthomieu (FRA)
    bahis siteleri