Futbalista roka 2020 Víťaz: Milan Škriniar (kon.)
konec
Futbalista roka 2020

Víťaz: Milan Škriniar

sk Čtvrtek 25.03.2021, 20:30Společenské události
     
    To je z dnešného galavečera v Senci všetko a s konštatovaním, že stopér Interu Miláno Milan Škriniar obhájil svoje prvenstvo v ankete Futbalista roka, sa s vami lúčim a prajem vám príjemný zvyšok štvrtkového večera! (22:25:07)
     
    Na záver sa Milan Škriniar poďakoval všetkým a zaželal si, aby sa čo najskôr mohli vrátiť diváci na štadióny.
     
    Napokon je to Milan Škriniar, ktorému sa tak podarilo obhájiť víťazstvo z minulého roka! Pre Juraja Kucku je strieborné miesto zatiaľ v tejto ankete najlepšie umiestnenie, čím prekonal tretie miesta z uplynulých rokov.
     
    Na pódium už prišli Juraj Kucka a Milan Škriniar, o chvíľu sa jeden z nich stane futbalistom roka za uplynulý rok. Ťažko povedať, ktorý z nich by si ju zaslúžil viac, ale obidvaja sú zaslúžene na popredných miestach.
     
    Tréner reprezentácie Tarkovič prišiel za Hamšíka prevziať ocenenie a vyslovil nádejné slová, že sa Marek čoskoro vráti po zranení do zápasového diania.
     
    Na bronzovej priečke končí rekordér tejto ankety Marek Hamšík, ktorý je už novou posilou IFK Goteborg.
     
    Takže je isté, že futbalistom roka sa stane niekto z trojice Juraj Kucka, Milan Škriniar a Marek Hamšík.
     
    Šieste miesto patrí už v súčasnosti hráčovi Kolínu Ondrejovi Dudovi a piaty je ďalší brankár Martin Dúbravka. Trochu prekvapivo na "zemiakovom" mieste umiestnil krajný obranca Herthy Berlín Peter Pekarík.
     
    Pred ním sa umiestnili stopér Mallorcy Martin Valjent a iba ôsmy je Martin Škrtel. Na siedmom mieste je brankár Fulhamu Marek Rodák.
     
    A už sa presúvame do poslednej a najdôležitejšej kategórie futbalista roka. Na desiatom mieste končí Patrik Hrošovský.
     
    Za Jaroslava Polláka preberie cenu dcéra a zvyšné veľké mená slovenského futbalu prišli na pódium osobne. Medzi nimi je okrem futbalistov aj slávny rozhodca Vojtech Christov, ktorý si zobral na starosť príhovor.
     
    Ďalších päť legiend pribúda do siene slávy: Jaroslav Pollák(In memoriam), Ľudovít Cvetler, Vojtech Christov, Stanislav Jarábek a Jozef Móder.
     
    Najprv tréner Ján Kocian vzdal pamiatku v krátkom príhovore Jozefovi Venglošovi a následne bol vyhlásený za najlepšieho trénera Vladimír Weiss starší, ktorý sa s Gruzínskom neprebojoval na EURO, pretože prehral v baráži proti Severnému Macedónsku a to znamenalo jeho koniec na lavičke gruzínskej reprezentácie.
     
    Po prestávke sa dostávame k spomienke na trénerskú legendu Jozefa Vengloša, ktorá nás len nedávno opustila vo veku 84 rokov a je po ňom pomenované aj ocenenie pre najlepšieho trénera.
     
    Ocenenie fanúšikov vyhráva Milan Škiriniar, takže naprázdno z dnešného večera neodíde, ale či sa stane aj futbalistom roka podľa novinárov a odborníkov nie je v tejto chvíli isté.
     
    Každopádne v tejto pätici legiend má dominanciu Spartak Trnava, pretože fantastické kariéry Ladislava Kunu aj Jozef Štibrányiho sú spojené s týmto tradičným slovenským klubom.
     
    Jozef Jankech a Joze Štibrányi si prišli na pódium pre ocenenie osobne, za Ladislava Kunu a Ladislava Pavloviča prišli prevziať ich synovia a Alexander Horváth sa bohužiaľ nenachádza na Slovensku.
     
    Do siene slávy pribúdajú: Ladislav Kuna(In memoriam), Ladislav Pavlovič(In memoriam), Alexander Horváth, Jozef Štibrányi a Jozef Jankech.
     
    Po prestávke a ďalšej hudobnej vsuvke nás čaká uvedenie veľkých mien slovenského futbalu do siene slávy.
     
    V uplynulej sezóne nastúpil Strelec vo dvanástich zápasoch, v ktorých štyrikrát skóroval a treba dodať, že má stále len 19 rokov, takže ho zaslúžene zaradil jeden z popredných francúzskych denníkov medzi 50 najtalentovanejších juniorov sveta.

    Filip Kosnáč