Volby nového vedení FAČR (probíhá)
probíhá
Volby nového vedení FAČR

Sobota 27.03.2021, 09:00Fotbalové události
     
    V pondělí proběhla valná hromada v OFS Ústí nad Labem. I tam obhájil post předsedy dosavadní předseda Josef Zítko, který získal 24 hlasů. Jeho protikandidát Tomáš Uxa získal jediný hlas (12:40:14)
     
    PONDĚLÍ 29. BŘEZNA
     
    Také OFS Břeclav nechce změny a post předsedy obhájil dosavadní první muž okresu František Stejskal. V hlasování neměl protikandidáta a obhajoba postu tak byla snadná.
     
    Program valných hromad OFS na následující dny doznal několika změn. Valné hromady měly proběhnout v Český Budějovicích, Domažlicích a Tachově, avšak všechny tři tyto VH byly postupně odložené a přesunuté na 10. dubna. Naopak již 15. března měla proběhnout VH v OFS Břeclav a po odkladu se tato VH uskuteční v sobotu 27. března. Je to jediná valná hromada, která proběhne tento víkend.
     
    SOBOTA 27. BŘEZNA
     
    OFS Chrudim povede stávající předseda Aleš Meloun, který s 35 hlasy vyhrál hlasování nad Janem Gregorem, který získal hlasy tři.
     
    V Novém Jičína bude OFS řídit nadále předseda Antonín Patka. Bude se jednat již o třetí volební období, které Patka v Novém Jičíně povede. Hlasy dostal od všech 41 přítomných delegátů.
     
    Ve Frýdku-Místku změna také nepřišla. Dosavadní předseda získal Zdeněk Duda, který v hlasování získal většinu v podobě 27 hlasů. Jeho protikandidáti Jiří Petráš a Martin Pecha získali 7, resp. 3 hlasy.
     
    Také OFS Hradec Králové bude na nejvyšší pozici předsedy beze změny. Martin Zbořil totiž ve volbách získal všech 42 hlasů delegátů.
     
    Jako první známe výsledek z dnešní valné hromady OFS Brno-venkov. Svůj mandát předsedy obhájil dosavadní první muž okresu Jan Zycháček.
     
    Ve čtvrtek je na programu opět několik dalších valných hromad. Nové vedení na okresech se bude volit v Hradci Králové, Chrudimi, Nové Jičíně a také v okrese Brno-venkov.
     
    ČTVRTEK 25. BŘEZNA
     
    Také OFS Přerov bude mít staronového předsedu. Tím bude v následujícím období Roman Páral, který neměl ve volbě žádného protikandidáta.
     
    Obě dnešní valné hromady měly při volbách předsedů pouze jediného kandidáta. Není tedy tak překvapením, že okres Brno-město povede i v dalším období Jan Maroši.
     
    Volby do OFS jsou zpět. V úterý 23. března proběhnou další volební valné hromady. O novém složení OFS se bude rozhodovat v okrese Brno-město a také v okrese Přerov.
     
    ÚTERÝ 23. BŘEZNA
     
    Dnešní OFS v Jablonci ovládl dosavadní dlouholetý šéf svazu Ladislav Čičmanec, který v hlasování získal 100 procent hlasů. Naopak ani mezi členy VV se neprobojoval Adam Pelta, syn Miroslava Pelty.
     
    PONDĚLÍ 22. BŘEZNA
     
    Na Náchodsku obhájil pozici šéfa Okresního fotbalového svazu Pavel Vítek. Současný předseda OFS Pavel Vítek, bývalý rozhodčí a také místopředseda VV Královéhradeckého KFS byl jediným kandidátem na tento post.
     
    Předsedou OFS Mělník byl zvolej Slavoj Tichý, který působil dosud jako sekretář dosavadního předsedy Jiřího Kabyla. F-evoluce v Mělníku protikandidáta nepostavila.
     
    V Hodoníně se o pozici předsedy Okresního fotbalového svazu ucházeli ve sportovní hale Teza stávající předseda OFS Hodonín Ing. Petr Kotásek a bývalý mezinárodní rozhodčí Antonín Kordula. Novým předsedou byl nakonec zvolen Antonín Kordula.
     
    Novým předsedou OFS Mladá Boleslav byl zvolen Tomáš Ježek, který dostal od přítomných delegátů 23 hlasů. Protikandidát, dosavadní předseda Martin Vlk, získal 20 hlasů. V Mladé Boleslavi tak uspěl kandidát F-evoluce.
     
    Po menších kontroverzích, které se týkaly testování účastníků Valné hromady OFS v Kosmonosích, je vše připraveno k volbě nového předsedy. Velné hromady se zúčastnilo 43 ze 44 pozvaných delegátů.
    Volby jsou v plném proudu
     
    V Mladé Boleslavi se očekává souboj stávajícího předsedy Martina Vlka, který byl v čele okresního svazu už tři volební období, a kandidáta F-evoluce Tomáše Ježka, který je bývalým předsedou Sportovního klubu v Mnichovo Hradišti. Okres neprovázejí žádné excesy z minulosti a i volební kampaň byla poměrně klidná.
     
    První jarní den roku 2021 přinese hned čtyři další valné hromady. Dnes se bude volit do OFS v Náchodě, Hodoníně, Mělníku a Mladé Boleslavi.
     
    SOBOTA 20. BŘEZNA
     
    Ke změně tak dnes došlo nakonec pouze v OFS Pelhřimov, kde uspěl kandidát F-evoluce Milan Reich. Vyhrál nad dosavadním předsedou Václavem Masopustem.
     
    OFS Jeseník v dalším čtyřletém období povede Milan Rác, který získal 156 hlasů. S jeho prací panovala spokojenost, protože nikdo z hlasujících nebyl proti.
     
    Dnešek zatím patří obhajobě stávajících předsedů. V Chomutově totiž svůj mandát předsedy obhájil Jan Richter. V hlasování získal přesvědčivých 22 hlasů.
     
    V Prostějově neměl stávající předseda Milan Elfmark žádného protikandidáta a obhájil tak svou pozici předsedy OFS.
     
    Ke změnám nedošlo ani v OFS Karviná, kde svůj mandát předsedy svazu obhájil Jiří Lincer. Neuspěl jeho protikandidát Jiří Klimsza.
     
    OFS Rokycany povede nadále dosavadní předseda Václav Havránek. Ten vyhrál ve druhém kole voleb, za sebou nechal Milana Karabce a Josefa Kotnauera.
     
    V pátek 19. března je na programu dalších šestvalných hromad. O složení OFS se bude rozhodovat v okresech Jeseník, Chomutov, Pelhřimov, Karviná, Rokycany a Prostějov.
     
    PÁTEK 19. BŘEZNA
    Zajímavý postřeh novináře Luďka Mádla
     
    Snadné stoprocentní vítězství zažil v OFS Liberec jediný kandidát na předsedu Benjamin Vomáčka. Do VV se dostali také další exligoví fotbalisté Jiří Štajner a Zbyněk Rampáček.
     
    Pro změny zaběhnutých pořádků se rozhodli v Kutné Hoře, když volby na předsedu tamního OFS vyhrál Jan Ďoubal, kterého podporovala Fevoluce. Ďoubal vyhrál v hlasování nad dosavadním předsedou OFS Davidem Roubíčkem.
     
    Fevoluce zabodovala v Olomouci, kde se novým šéfem OFS stal osmadvacetiletý Jakub Beneš, který v hlasování porazil druhého kandidáta Josefa Ondrouška poměrem 45:19. Třetí kandidát Jiří Kubíček se podle očekávání své kandidatury vzdal.
     
    V OFS Plzeň-město se nic neočekávaného nestalo a mandát šéfa OFS obhájil jediný kandidát na předsedu Milan Froněk.
     
    Boj o post předsedy v OFS Česká Lípa přinesl jednoznačné vítězství Lubomíra Řeháčka, který v hlasování v poměru 29:0 porazil Pavla Císaře. Pavel Císař byl nominantem Fevoluce.
     
    Dlouholetý šéf Sigmy Olomouc Jiří Kubíček neprošel před startem valné hromady OFS Olomouc testem na Covid. Nemůže se tak VH zúčastnit a svůj projev k zástupcům okresu chce provést alespoň přes videohovor.
    Martin Malík nebude kandidovat do čela FAČR
     
    Současný první muž FAČR Martin Malík dnes překvapivě oznámil, že nebude v létě kandidovat na předsedu FAČR. Ze hry o předsednické jméno tak vypadlo velké jméno a je jasné, že v čele Fotbalové asociace bude nová tvář.
     
    Zajímavé věci se očekávají při volbách v OFS Olomouc. Tam jsou na kandidátní listině na post předsedy aktuálně tři jména – Jakub Beneš, Jiří Kubíček a Josef Ondroušek. Obecně se očekává, že Jiří Kubíček svou kandidaturu těsně před volbou stáhne.
    V OFS Liberec mohou vládnout zajímavá jména
     
    V OFS Liberec je jediným kandidátem na pozici předsedy známý profesionální fotbalista Benjamin Vomáčka. Do pozic členů VV kandidují i další známá zajímavá jména – například Jiří Štajner nebo Zbyněk Rampáček.
     
    Další valná hromada ve čtvrtek proběhne také v OFS Česká Lípa. Tam na pozici předsedy nekandidoval stávající předseda Karel Fischer a o post nejvyššího muže okresu Česká Lípa tak svedou boj Pavel Císař (do roku 2019 ředitel příspěvkové organizace Sport Č.Lípa, trenér s UEFA licencí -Bohemians Praha, VTJ Tábor, Arsenal Česká Lípa) a Lubomír Řeháček (lektor pravidel pro LKFS, rozhodčí ŘKČ, člen KR LKFS a OFS)
     
    Naopak žádné velké drama se neočekává v OFS Plzeň-město, kde je jediným kandidátem na předsedu stávající předseda OFS Milan Froněk.
     
    Zajímavý boj o předsednické místo se očekává v OFS Kutná Hora, kde dojde k volebnímu souboji dosavadního předsedy Dušana Roubíčka s kandidátem Fevoluce Janem Ďoubalem.
     
    Ve čtvrtek 18. března proběhnou volební valné hromady hned ve pěti okresech.
     
    ČTVRTEK 18. BŘEZNA
    Velmi netradiční způsob volby posledního člena VV okresu Cheb
     
    Ve středu 17. března proběhla pouze jedna valná hromada, již v několikrát zmiňovaném okrese Cheb. To ve čtvrtek 18. března je toho na programu více, když volby do okresů proběhnou v Kutné Hoře, České Lípě, Liberci, Olomouci a také v okrese Plzeň-město.


    ⚽ Staronovým předsedou výkonného výboru Okresního fotbalového svazu v Chebu se stal Jiří Smutný. Gratulujeme a přejeme úspěšné čtyřleté období. ????????

    Zveřejnil(a) Fotbal v Karlovarském kraji dne Středa 17. března 2021
     
    Kluby z okresu Cheb zůstaly konzervativní a i pro další období se rozhodly věřit současnému předsedovi Jiřímu Smutnému, který vyhrál hlasování v poměru 16:8. Neuspěl tak nový kandidát František Nedbalý, kterého v posledních dnech na sociálních sítích podpořila celá řada zástupců podporující fotbalovou Fevoluci.
    František Nedbalý o středečních volbách do OFS Cheb
     
    Ve středu od 18 hodin tak proběhne valná hromada OFS Cheb. Post předsedy OFS Cheb bude obhajovat dlouholetý předseda TJ Hrozňatov a současný předseda OFS Cheb Jiří Smutný, který v minulosti působil jako člen Karlovarského KFS. Proti němu se ve volbách postaví František Nedbalý navrhovaný klubem TJ Luby. František Nedbalý aktivně působí ve fotbale od roku 1985. V současné době je stále činný v divizním klubu a je držitelem trenérské licence C, B a působil mimo jiné jako mládežnický trenér v Baníku Sokolov.
     
    Dnes měla proběhnout mimo jiné také volba do OFS Strakonice. Valná hromada byla ale v pondělí odložena, nový termín je stanoven na 21. dubna. K odložení valných hromad došlo i v dalších okresech na jihu Čech. Ve čtvrtek 18. března měly proběhnout volby také v okrese Písek a Prachatice, avšak po odkladech se bude v Písku volit až 14. dubna a v Prachaticích ještě o den později.
     
    V průběhu právě probíhajícího týdne nás ještě čeká doslova volební supertýden.

    Od středy do neděle totiž proběhne hned čtrnáct volebních valných hromad.

    17. 3. 2021
    OFS Cheb

    18. 3. 2021
    OFS Kutná Hora
    OFS Plzeň-město
    OFS Česká Lípa
    OFS Liberec
    OFS Olomouc

    19. 3. 2021
    OFS Jeseník
    OFS Chomutov
    OFS Pelhřimov
    OFS Karviná

    20. 3. 2021
    OFS Mělník
    OFS Mladá Boleslav
    OFS Náchod
    OFS Hodonín
     
    STŘEDA 17. BŘEZNA
    Prezentace Karla Poborského
     
    V průběhu voleb do OFS také jako první vystoupil legendární fotbalista Karel Poborský, který oznámil svou kandidaturu do čela FAČR – Karel Poborský se bude ucházet o post předsedy Fotbalové asociace.
     
    Volby do OFS odstartovaly 20. února ve Žďáru nad Sázavou a k 16. březnu proběhlo zatím 24 volebních valných hromad. V části okresů své pozice obhájili stávající členové, v některých okresech se ale začaly objevovat již nové tváře.
     
    Před samotnou valnou hromadou FAČR musí proběhnout volby do vedení jednotlivých OFS a následně KFS. Do voleb nového vedení FAČR se 11. června zapojí celkem 202 delegátů napříč českým fotbalem.

    Početně jsou delegáti valné hromady rozděleni následujícím způsobem:
    32 delegátů za kluby hrající F:L a FNL,
    18 delegátů z týmů hrajících ČFL,
    16 delegátů z týmů hrajících MSFL,
    35 delegátů z týmů hrajících divizi, (21 z Čech, 14 z Moravy),
    76 delegátů z okresních fotbalových svazů,
    14 delegátů z krajských fotbalových svazů,
    11 delegátů z Pražského fotbalového svazu.
     
    Český fotbal zažívá volební rok. V průběhu kalendářního roku 2021 totiž dojde postupně ve všech okresech k volbám vedení Okresních fotbalových svazů, po kterých budou následovat volby do Krajských fotbalových svazů. Vše pak bude zakončené volební valnou hromadou FAČR, která by měla proběhnout před startem mistrovství Evropy v pátek 11. června. Právě tento den by se mělo rozhodnout o tom, kdo se stane nových předsedou Fotbalové asociace České republiky.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 09:00.
    Přehled výsledků voleb do OFS
    25. 3. 2021
    OFS Brno-venkov: Jan Zycháček (obhájil)
    OFS Hradec Králové: Martin Zbořil (obhájil)
    OFS Frýdek-Místek: Zdeněk Duda (obhájil)
    OFS Nový Jičín: Antonín Patka (obhájil)
    OFS Chrudim: Aleš Meloun (obhájil)

    23. 3. 2021
    OFS Brno-město: Jan Maroši (obhájil)
    OFS Přerov: Roman Páral (obhájil)

    22. 3. 2021
    OFS Jablonec: Ladislav Čičmanec (obhájil)

    20. 3. 2021
    OFS Hodonín: Antonín Kordula (nový)
    OFS Mělník: Slavoj Tichý (nový)
    OFS Mladá Boleslav: Tomáš Ježek (nový)
    OFS Náchod: Petr Vítek (obhájil)

    19. 3. 2021
    OFS Chomutov: Jan Richter (obhájil)
    OFS Jeseník: Milan Rác (obhájil)
    OFS Karviná: Jiří Lincer (obhájil)
    OFS Pelhřimov: Milan Reich (nový)
    OFS Prostějov: Milan Elfmark (obhájil)
    OFS Rokycany: Václav Havránek (obhájil)

    18. 3. 2021
    OFS Česká Lípa: Lubomír Řeháček (nový)
    OFS Plzeň-město: Milan Froněk (obhájil)
    OFS Olomouc: Jakub Beneš (nový)
    OFS Kutná Hora: Jan Ďoubal (nový)
    OFS Liberec: Benjamin Vomáčka (nový)

    17. 3. 2021
    OFS Cheb: Jiří Smutný (obhájil)

    16. 3. 2021
    OFS Zlín: Pavel Brímus (obhájil)
    OFS Jihlava: Jindřich Skočdopole (obhájil)

    13. 3. 2021
    OFS Benešov: Tomáš Novák (nový)
    OFS Beroun: Ondřej Lípa (nový)

    12. 3. 2021
    OFS Trutnov: Marek Pilný (obhájil)
    OFS Příbram: Pavel Chán (nový)
    OFS Děčín: Libor Šimeček (obhájil)

    11. 3. 2021
    OFS Vyškov: Ondřej Šišma (obhájil)

    10. 3. 2021
    OFS Plzeň-sever: Pavel Rauch (obhájil)

    7. 3. 2021
    OFS Kladno: Petr Blažej (obhájil)

    6. 3. 2021
    OFS Znojmo: Milan Večeřa (obhájil)
    OFS Třebíč: Radek Zima (obhájil)
    OFS Most: Luboš Luňáček (obhájil)

    5. 3. 2021
    OFS Rychnov nad Kněžnou: Luboš Michalec (nový)
    OFS Šumperk: Vlastimil Faltýnek (nový)

    2. 3. 2021
    OFS Praha-západ: Jan Rajnoch (nový)
    OFS Plzeň-jih: Miroslav Janda (nový)
    OFS Svitavy: Jindřich Novotný (obhájil)

    27. 2. 2021
    OFS Havlíčkův Brod: Luboš Vaněk (nový)
    OFS Blansko: Vladimír Kristýn (obhájil)

    26. 2. 2021
    OFS Jičín: Jan Šotek (obhájil)

    25. 2. 2021
    OFS Teplice: Rudolf Řepka (nový)

    23. 2. 2021
    OFS Ostrava - město: Michael Viščor (nový)

    20. 2. 2021
    OFS Žďár nad Sázavou: Jaroslav Beneš (nový)