Arménie – Rumunsko 3:2 (kon.) | Řecko – Gruzie 1:1 (kon.) | Španělsko – Kosovo 3:1 (kon.)
Litva – Itálie 0:2 (kon.) | Sev. Irsko – Bulharsko 0:0 (kon.) | Bosna – Francie 0:1 (kon.)
Ukrajina – Kazachstán 1:1 (kon.) | Rakousko – Dánsko 0:4 (kon.) | Moldavsko – Izrael 1:4 (kon.)
Skotsko – Faerské ostrovy 4:0 (kon.) | Andorra – Maďarsko 1:4 (kon.) | Anglie – Polsko 2:1 (kon.)
San Marino – Albánie 0:2 (kon.) | Německo – S. Makedonie 1:2 (kon.) | Lichtenštejnsko – Island 1:4 (kon.)
konec
Bosna a Hercegovina
0:1 (0:0)
Francie
Středa 31.03.2021, 20:45 • Stadion Grbavica, Sarajevo • Kvalifikace MS (Evropa) • Skupina D
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Krásný středeční večer, vítám všechny příznivce fotbalu. Kvalifikace o mistrovství světa pokračuje třetími zápasy a my se společně zaměříme na utkání Bosny a Hercegoviny, která na domácí půdě přivítá super silný tým Francie.
     
    Nominace Francie

    Brankáři: Hugo Lloris (Tottenham/ENG), Steve Mandanda (Marseille), Mike Maignan (Lille), Aplhonse Areola (Fulham/ENG)

    Obránci: Benjamin Pavard (Bayern Mnichov/GER), Presnel Kimpembe (PSG), Raphaël Varane (Real Madrid/ESP), Clément Lenglet (Barcelona/ESP), Léo Dubois (Lyon), Kurt Zouma (Chelsea/ENG), Lucas Digne (Everton/ENG), Lucas Hernandez (Bayern Mnichov/GER), Ferland Mendy (Real Madrid/ESP)

    Záložníci: Paul Pogba (Manchester United/ENG), Adrien Rabiot (Juventus/ITA), Moussa Sissoko (Tottenham/ENG), Tanguy Ndombélé (Tottenham/ENG)

    Útočníci: Antoine Griezmann (Barcelona/ESP), Thomas Lemar (Atlético Madrid/ESP), Olivier Giroud (Chelsea/ENG), Kylian Mbappé (PSG), Ousmane Dembélé (Barcelona/ESP), Kingsley Coman (Bayern Mnichov/GER), Anthony Martial (Manchester United/ENG), Wissam Ben Yedder (Monaco)
     
    Francie

    Stále ještě úřadující mistři světa pokračují na vítězné vlně. V loňském roce v Lize národů nepoznali hořkost porážky, když ve skupině s Portugalskem, Chorvatskem a Švédskem ztratili dva body pouze po remíze s partou okolo Cristiana Ronalda.

    Úvod kvalifikace si ale trenér Deschamps představoval o něco lépe. Francouzi v prvním zápase pouze remizovali s Ukrajinou 1:1, když na gól Griezmanna přišlo vyrovnání vlastní brankou od Kimpembeho. Z Kazachstánu už si ale Francie odvezla všechny tři body, když se hned v úvodu trefil Dembélé a poté padla další vlastní branka Malého.

    Od mistrovství světa z před tří let se osa týmu téměř nezměnila. Pouze v záložní řadě přišly změny, Blaise Matuidi již ukončil reprezentační kariéru. Méně prostoru dostávají i Kanté s Pogbou, kteří se potýkají s horší formou. Didier Deschamps má ale i tak z čeho vybírat. Skvěle si vedou Rabiot, Lemar, Coman, Martial nebo Ousmane Dembélé. Mezi tradiční opory poté patří kapitán v brance Hugo Lloris nebo útočné trio Mbappé, Griezmann, Giroud.
     
    Nominace Bosny a Hercegoviny

    Brankáři: Ibrahim Šehić (Konyaspor/TUR), Kenan Pirić (Maribor/SLO), Nikola Vasilj (Zorja Luhansk/UKR)

    Obránci: Sean Kolašinac (Schalke/GER), Darko Todorović (Hajduk Split/CRO), Eldar Ćivić (Ferencváros/HUN), Siniša Saničanin (Vojvodina/SRB), Dennis Hadžikadunić (Rostov/RUS), Branimir Cipetić (Lokomotiva/SRB), Marko Mihojević (Göztepe/TUR), Anel Ahmedhodžić (Malmö/SWE), Selmir Pidro (Sarajevo)

    Záložníci: Miralem Pjanić (Barcelona/ESP), Gojko Cimirot (Lutych/BEL), Amer Gojak (Turín/ITA), Rade Krunić (AC Milán/ITA), Miroslav Stevanović (Servette/SUI), Stjepan Lončar (Rijeka/CRO), Amir Hadžiahmetović (Konyaspor/TUR), Amar Rahmanović (Konyaspor/TUR), Luka Menalo (Rijeka/CRO)

    Útočníci: Edin Džeko (AS Řím/ITA), Smail Prevljak (Eupen/BEL), Ermedin Demirović (Freiburg/GER), Obren Cvijanović (Velež Mostar)
     
    Bosna a Hercegovina

    Bosna a Hercegovina sice v loňském roce hrála nejvyšší skupinu Ligy národů, ale zcela v ní propadla. V konkurenci Itálie, Nizozemska a Polska uhrála v šesti duelech jen dva body a vstřelila pouhé tři branky. V příštím ročníku Ligy národů tak bude hrát ve druhé výkonností skupině.

    Do kvalifikace o mistrovství světa vstoupila vyrovnaným zápasem na půdě Finska. Miralem Pjanić sice poslal Bosnu do vedení, ale následně otočil utkání dvěma zásahy Teemu Pukki a na konečných 2:2 poté srovnával až v samém závěru Stevanović. Následně měla Bosna volno od kvalifikace a v přátelském souboji remizovala 0:0 s Kostarikou.

    Bosenskou reprezentaci táhnou dvě největší hvězdy. Záložník Barcelony Miralem Pjanić a exteplický útočník Edin Džeko aktuálně působící v AS Řím.
     
    Vzájemné zápasy

    11.10. 2011 Francie – Bosna a Hercegovina 1:1
    07.09. 2010 Bosna a Hercegovina – Francie 0:2
    16.08. 2006 Bosna a Hercegovina – Francie 1:2
    18.08. 2004 Francie – Bosna a Hercegovina 1:1
     
    Rozhodčí

    Hlavním arbitrem duelu Bosna a Hercegovina – Francie bude Ital Daniele Orsato. Pětačtyřicetiletému sudímu budou na čarách asistovat krajané Alessandro Giallatini a Fabiano Preti. Čtvrtým rozhodčím je poté Massimiliano Irrati také z Itálie.

    Daniele Orsato řídil v loňském ročníku Ligy mistrů hned čtyři zápasy v základních skupinách Olympiakos – Crvena Zvezda (1:0), Zenit – Lyon (2:0), Galasataray – Real Madrid (0:1), Valencia – Ajax (0:3).
     
    Úvodní sestavy:

    Bosna a Hercegovina: Šehić – Ahmedhodžić, Hadžikadunić, Saničanin – Todorović, Hadžiahmetović, Pjanić, Cimirot, Kolašinac – Džeko (C), Krunić.
    Náhradníci: Vasilj, Pirić – Ćivić, Prevljak, Menalo, Duljević, Gojak, Cipetić, Rahmanović, Miroslav Stevanović, Stjepan Lončar, Mihojević.

    Francie: Lloris (C) – Lucas Hernández, Kimpembe, Varane, Pavard – Coman, Griezmann, Rabiot, P. Pogba – Mbappé, Lemar.
    Náhradníci: Mandanda, Maignan – Lenglet, Giroud, O. Dembèlé, Dubois, Ndombèlé, Moussa Sissoko, K. Zouma, Digne, F. Mendy, Ben Yedder.

    Rozhodčí: Orsato – Giallatini, Preti (vš. ITA).
     
    Hlavní rozhodčí Daniele Orsato již se svými asistenty přivádí obě úvodní jedenáctky na hrací plochu. Zápas Bosny a Hercegoviny proti Francii v rámci kvalifikace o mistrovství světa může za několik málo okamžiků začít.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Do prvního poločasu vkročili rozehrávkou ze středového kruhu domácí fotbalisté. Po Džekovi byl u balonu na pravém kraji Todorović, obrana Francie ale první útok lehce odrazila.
     
    3
    Domácí reprezentace i nadále drží míč pod kontrolou. Nyní mířil do útoku Kolašinac, který našel Kruniće. Dlouhý pas do vápna na Džeka už ale skončil u Llorise.
     
    4
    Už už to vypadalo na obrovskou šanci Francie. Pogba našel parádním centrem zcela volného Mbappého, který ale otřel svou střelu o Šehiće a míč skončil na tyči. Následně je máván ofsajd a všechno vzrušení je zbytečné.
    4. Šance Kyliana Mbappého přišla až po ofsajdu
     
    5
    Kimpembe byl až příliš agresivní při snaze získat míč na Pjanićovi. Stoper PSG si pomohl přidržením protihráče a to neuniklo ani italskému arbitrovi.
     
    6
    Paul Pogba při přihrávce na Griezmanna podklouzl a balon skončil v moci Cimirota. Bosňané se okamžitě vydali do útoku, ve kterém však přišla znovu příliš přetažená přihrávka daleko za Džeka.
     
    7
    Na hranici pokutového území vyhrál hlavičkový souboj proti Griezmannovi Ahmedhodžić. Následně zastavovat rozběhnutého Kruniće až Kimpembe dalším faulem.
     
    8
    Zdravotní problémy má také Antoine Griezmann. Útočník Barcelony se drží na levý kotník, ale nakonec nebude potřebovat ani ošetření na hrací ploše.
     
    9
    Od Ibrahima Šehiće putoval balon do středu pole k Pjanićovi. Domácí se pomalu dostávali do nebezpečné pozice, ale Džeko si v souboji s Kimpembem pomohl faulem a sudí akci zastavil.
     
    10
    Úvodní desetiminutovka příliš fotbalové krásy nenabídla. Domácí jsou zatím vyrovnaným soupeřem stále ještě stávajícím mistrům světa.
     
    11
    Pavardova přihrávka podél postranní lajny našla Pogbu v souboji s Ahmedhodžićem. Francouzi museli přenést hru přes celou šířku trávníku až k nohám Comana.
     
    12
    Comanova střela z nepřipravené pozice neměla gólové parametry. Balon pouze proskákal kolem pravé tyče mimo hrací plochu. Rozehrávat bude Ibrahim Šehić.
     
    14
    Další bosenskou akci vedl Gojko Cimirot. Prudká přihrávka na rozběhnutého Kruniće ale šla znovu do milimetrového ofsajdu.
     
    15
    Zpoza postranní lajny vhodil míč do hry Anel Ahmedhodžić. Ani napadání Rabiota s Mbappém hostům zisk balonu nepřineslo. Aut se pro Bosňany jen lehce posunul směrem vpřed.
     
    16
    Lemar spolupracoval na levé straně s Mbappém. Do kombinace přispěchal také Adrien Rabiot. Nakonec přišel Rabiotův centr na Comana, který hlavičkou prověřil domácího gólmana.
     
    17
    Skvěle to na hranici vápna udělal Kylian Mbappé. Stále jen dvaadvacetiletý útočník si podržel míč, obtočil se kolem soupeře a Dennis Hadžikadunić musel sáhnout k faulu za žlutou kartu.
     
    18
    U balonu na místě přestupku stáli Pogba s Griezmannem. Právě útočník Barcelony se opřel do střely, ale trefil jen horší část obranné zdi.
    18. Griezmannův pokus skončil pouze na zdi
     
    19
    Francouzi začínají mít navrch. Lemar pronikl podél levé postranní lajny až do prostoru, odkud mohl centrovat. Míč srazil na rohový kop Ahmedhodžić.
     
    20
    Griezmannův rohový kop měl najít na první tyči Varana. O něco blíže měl ale k míči Edin Džeko, který odvrátil nebezpečí od domácí branky.
     
    21
    I po více než dvaceti minutách je stav bezbrankový. Pogba si došel pro míč až mezi vlastní stopery, poté přihrával na levou stranu, kde byl Thomas Lemar.
     
    22
    I další roh si vzal na starost Antoine Griezmann. Po rozehrávce nakrátko však hosté zaváhali v kombinaci a museli se rychle vracet do obrany.
     
    23
    Griezmann pomohl návratem svým spoluhráčům v obraně. Velmi sporným zákrokem obral o balon Džeka, který se dožadoval odpískání faulu, ale neuspěl.
     
    24
    Po dlouhém nákopu skvěle Džeko sklepl hlavou míč Krunićovi do pohybu. Než se ale domácí dostali blíže k pokutovému území Huga Llorise, tak se obrana Francie dokázala stáhnout.
     
    25
    S levým kolenem má potíže Siniša Saničanin. Ani nyní ale nemusel do akce lékař a tak akci Bosny mohl zakončit Amir Hadžiahmetović.
     
    26
    Pavardovi utekl míč od kopačky, poté se po něj rozběhl skluzem a tak tak, že netrefil pořádně nebezpečným zákrokem soupeře. Hlavní rozhodčí nyní odpustil Pavardovi jasný faul.
     
    27
    Také domácí reprezentace měla k dispozici rohový kop. Pjanić skvěle zakroutil míč do vápna, kde musel nakonec řešit hlavičku Kruniće až Hugo Lloris.
     
    28
    I další Pavardův centr byl sražen na rohový kop. Hra se opět přesune před Ibrahima Šehiće.
     
    29
    Roh Griezmanna nebyl rozhodně tak nebezpečný jako ten Pjaniće z před malé chvíle. Rabiotova hlavička z krkolomné pozice neměla šanci na úspěch.
     
    30
    I po půlhodině hry hraje Bosna a Hercegovina s Francií bez branek. Griezmann opět zabojoval v obraně a připravil o míč sprintujícího Cimirota.
     
    31
    Pomezní rozhodčí nyní odpískal neexistující ofsajd a zastavil tak tím nebezpečnou akci, kterou mohl ještě ve vápně rozvinout Thomas Lemar.
     
    32
    Úřadující světoví šampioni ještě zůstali s míčem pod kontrolou na útočném území. Rabiotova pobídka směrem k Mbappému nebyla dostatečně přesná.
     
    33
    Po dalším centru Antoine Griezmanna se k hlavičce dral Presnel Kimpembe. Stoper PSG si však místo zakončení připisuje již svůj čtvrtý faul v zápase.
     
    34
    Souboj spoluhráčů z Barcelony mezi Pjanićem a Griezmannem vyzněl o poznání lépe pro francouzského fotbalistu. Hosté se opět usadili těsně před vápnem soupeře.
     
    35
    Adrien Rabiot se sice rozhodl k centru do vápna, kde ale neměl jediného spoluhráče. Saničanin tak s přehledem posunul míč hlavou do náruče svého gólmana.
     
    36
    Sehićův dlouhý nákop měl najít Džeka, ale kapitán domácí reprezentace byl ve výrazném oslabení. Proti Varanovi s Kimpembem neměl příliš šancí udržet balon.
     
    37
    Ani Francouzům se ale nedaří útočná fáze. Tentokrát zkoušel oslovit spoluhráče Thomas Lemar, ale míč si stáhl do rukavic opět jen Ibrahim Šehić.
     
    38
    Hned několikrát si vyměnili míč na krátkou vzdálenost Varane s Pogbou. Mbappého na levé straně zastavil Ahmedhodžić, ale hlavní rozhodčí faul neodpískal.
     
    39
    Až příliš pomalá je kombinace francouzského výběru. Kimpembe předal míč Pogbovi, který nedokázal dále najít v pokutovém území nacházejícího se Mbappého.
     
    40
    První poločas pomalu míří ke svému závěru. Na první stoprocentní gólovou šanci stále čekáme. Francouzi mají sice územní převahu, ale Šehić ještě nemusel řešit vážnější zákrok.
     
    41
    Ani souhra spoluhráčů z Bayernu mezi Pavardem a Comanem ovoce nepřinesla. Francouzi přišli o míč a museli se rychle vracet do obrany.
     
    42
    Zpoza postranní lajny vhodil míč do hry Sead Kolašinac. Krajní obránce aktuálně působící v trápícím se Schalke ale spoluhráče nenašel.
     
    43
    Hernández v náběhu zkoušel narážečku s Pogbou. Nakonec byl právě Paul Pogba podražen Hadžikadunićem a okamžitě byl odpískán faul.
     
    44
    Znovu byl v akci Lucas Hernández. Tentokrát krajní obránce nepříjemně dotíral na rozehrávku soupeře a tak tak, že nebyl u balonu o něco dříve než Šehić.
     
    45
    Coman sice přetáhl centr až na hranici vápna, ale míč se snesl ideálně proti noze Mbappému. Útočník PSG však volej netrefil dokonale a Ahmedhodžić stačil zakročit.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Hlavní rozhodčí Daniele Orsato nenastavil v prvním poločase ani sekundu navíc. Oba týmy tak odcházejí do šaten za bezbrankového stavu.

    Bosňané byli v samém úvodu až nečekaně aktivní. Již ve čtvrté minutě ale zaspala domácí obrana. Pogbův centr našel Mbappého, který ale poslal míč jen do tyče. Navíc byl následně pískán ofsajd. Po faulu na Mbappého rozehrávali Francouzi standardní situaci téměř z hranice vápně. Do balonu se opřel Antoine Griezmann, ale svou střelu umístil jen do horní části obranné zdi.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 21:49.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Druhou část dnešního duelu otevřel rozehrávkou ze středového kruhu Kylian Mbappé. Francouzi se okamžitě dostali do útoku po pravém kraji, ale ani nyní to až ke střele nedospělo.
     
    48
    O vysoký centr se z levé strany pokusil Kingsley Coman. Balon ale Griezmanna přeletěl o několik metrů a skončil za vzdálenější tyčí.
     
    49
    Bosňané si po změně stran míče příliš neužili. Coman spolupracoval s Rabiotem, u balonu byl i Hernández, ale i další centr z levé strany byl příliš dlouhý.
     
    50
    Hernández přihrával na krátkou vzdálenost Griezmannovi. Přihrávka zpět do pokutového území už skončila pouze u kopaček Hadžikaduniće.
     
    51
    Až nyní se dostali s míčem na útočnou polovinu i domácí fotbalisté. Pjanić byl ale okamžitě napadán Rabiotem a musel hrát pouze zpět ke svým spoluhráčům.
     
    52
    Žlutou kartu vidí také Raphaël Varane. Ve středu pole byl totiž u balonu až jako druhý a nepříjemně srazil k zemi Hadžiahmetoviće.
     
    53
    Žlutí se také na druhé straně. Potrestaným je po skluzu na Pavarda Siniša Saničanin.
     
    54
    Kolašinac vhazoval míč zpoza postranní čáry. Dlouhý hod sice našel Džeka, ale poté skončil balon jen v rukavicích Ibrahima Šehiće.
     
    55
    Griezmannův centr odvrátil jen na rohový kop Kolašinac. Francouzi se udrželi v těsné blízkosti domácí branky, ale ani druhý pas nebyl zakončen přesně mezi tři tyče.
     
    57
    Darko Todorović přenesl hru na volnějšího Kruniće, který byl už ve vápně, ale po střele z úhlu napálil jen vracejícího se Pavarda. Následný rohový kop skončil na hlavě Paula Pogby.
     
    58
    Skvěle přečetl nebezpečnou situaci Ibrahim Šehić. Přihrávka na Mbappého byla o něco delší a toho využil právě domácí gólman.
     
    59
    Střídání v týmu Francie: ze hřiště odchází Kingsley Coman, přichází Olivier Giroud.
     
    60
    Ani hodina hry úvodní branku nepřinesla. Po změně stran jsou sice Francouzi i nadále o poznání častěji u balonu, ale k ohrožení branky stále nedošlo.
     
    61
    Francie právě vstřelila branku!
    Tak přece jen se dostává Francie do vedení! Hosté rozehráli poprvé rohový kop velmi rychle do kombinace. Rabiot naservíroval míč přesně na hlavu ANTOINEA GRIEZMANNA a ten už lehce poslal míč za záda Ibrahima Šehiće.
    61. Antoine GRIEZMANN - 0:1
     
    63
    Až od Llorise vznikla další francouzská akce. Ve středu pole skvěle sklepl míč hrudníkem Giroud. Následně vystartoval do útoku Griezmann, který získal další roh.
     
    64
    Z levé strany pronikal do vápna Mbappé, ještě zkoušel dloubnutím najít Griezmanna, ale balon přelétl všechny hráčem v pokutovém území.
     
    66
    Bosenští fotbalisté uklidňují hru ve středu pole ve zdlouhavé kombinaci. Cimirot s Pjanićem obehráli Lemara, který poté fauloval za žlutou kartu.
     
    67
    Ani po vstřelené brance se tempo utkání výrazně nezvyšuje. O další faul ve střední části trávníku se postaral Presnel Kimpembe.
     
    68
    Todorović vhodil míč na Kruniće, ale právě od domácího útočníka se balon odrazil zpět za postranní lajnu. Tentokrát ale budou vhazovat Francouzi.
     
    69
    Ani jeden z týmů se nemůže dostat do souvislejšího tlaku. Mbappého stíhala hned čtveřice domácích, ale Hadžiahmetović musel nakonec sáhnout k faulu za žlutou kartu.
     
    70
    Po Griezmannově centru hlavičkoval v pokutovém území Varane, ale pokus z hranice malého vápna skončil jen vysoko nad břevnem. Ibrahim Šehić opět nemusel zasahovat.
     
    72
    S Todorovićem mířil do útoku Edin Džeko. Právě exteplický útočník zatím není ve druhém poločase příliš vidět, ale nyní přihrál do vápna Krunićovi a domácí se dožadovali odpískání penalty.
    72. Sporný zákrok Rabiota v pokutovém území
     
    73
    Rade Krunić po pádu v pokutovém území skončil na trávníku. Hlavní rozhodčí musel přerušit hru a nyní už musí na hrací plochu lékaři.
     
    74
    Hlavní rozhodčí Orsato musí uklidňovat domácí lavičku. Zákrok Rabiota na Kruniće v hostující šestnáctce byl opravdu sporný.
     
    75
    Domácí sice prohrávají pouze o gól, ale domácí trenér stále do základní sestavy nesahá. Francouzi začínají mít více sil směrem do ofenzivy.
     
    76
    A další zákrok na hranici pravidel předvedl Varane. Ani tentokrát se po pádu Kruniće ve vápně pokutový kop nepíská.
     
    77
    Pod tlakem při rozehrávce byl Lucas Hernández. Nakonec to ale udělal šikovně, nastřelil napadajícího Todoroviće a získal pro svůj tým aut.
     
    78
    Naopak Pjanićův skluz na Pogbu se píská. I nyní se zlobí domácí lavička, ale s rozhodnutím sudího už nic nezmůže.
     
    79
    Střídání v týmu Bosna a Hercegovina: ze hřiště odchází Darko Todorović, přichází Miroslav Stevanović.
     
    80
    Džekova prudká nahrávka do pohybu Kruniće pořádně vylekala Kimpembeho. Stoper PSG musel do nebezpečného skluzu, ale nakonec míč vypíchl na rohový kop.
     
    81
    Těsně před pokutovým území trefil Pogba loktem do obličeje střídajícího Stevanoviće. Bosna má jedinečnou šanci na vyrovnání stavu.
     
    82
    Balon si podle předpokladů postavil na místo přestupku Miralem Pjanić. Hned pětičlennou zeď si nechal postavil gólman Francie Hugo Lloris. Pjanićův pokus skončil právě na zdi.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením zbývá do konce druhého poločasu. Nyní přinesl vzrušení zákrok na Mbappého ve středovém kruhu, ale ani teď se nepíská.
     
    84
    Bosenští fotbalisté se nadechují k závěrečnému tlaku. Souhra Kolašinace s Krunićem ale pořádně zaskřípala a k míči se zcela zadarmo dostal Griezmann.
     
    85
    Loktem do obličeje Girouda sáhl také Ahmedhodžić. Tentokrát se to obešlo bez žluté karty a hra může po minimálním přerušení pokračovat.
     
    86
    Po faulu na Mbappého na levé strany od pokutového území centroval Griezmann jen na hlavu bránícího Saničanina. Francouzi ale ještě zůstávají u míče.
     
    87
    Mbappého akci ještě rozvinul na levé straně Adrien Rabiot. Pogba už na hranici pokutového území přes zhuštěný prostor neprošel.
     
    87
    Střídání v týmu Bosna a Hercegovina: ze hřiště odchází Rade Krunić, přichází Smail Prevljak.
     
    87
    Střídání v týmu Bosna a Hercegovina: ze hřiště odchází Gojko Cimirot, přichází Amer Gojak.
     
    88
    Hernándezova přihrávka mezi obránci sice našla Girouda, ale zády k brance se nedokázal otočit ke střele. Skvěle si v obraně vedl Dennis Hadžikadunić.
     
    89
    Až příliš dlouho čekat Lemar s přihrávkou na Girouda. Hrotový útočník Francie mezitím přeběhl do ofsajdu a to neuniklo pomeznímu rozhodčímu.
     
    90
    Na pravé straně postupoval do vápna Smail Prevljak. Střídající útočník po souboji s Varanem získal pro domácí rohový kop. Navíc Varane musí být ošetřen.
     
    90+1
    Střídání v týmu Francie: ze hřiště odchází Thomas Lemar, přichází Moussa Sissoko.
     
    90+2
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase tři minuty.
     
    90+3
    Po ubráněném rohovém kopu se Francouzi hnali do protiútoku. Do otevřenější obrany si to namířil čerstvý Moussa Sissoko, po jeho přihrávce pálil z první Giroud, ale trefil jen soupeře před sebou.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Tři nastavené minuty uplynuly a sudí Daniele Orsato naposledy foukl do píšťalky. Francie si odváží ze souboje s Bosnou a Hercegovinou tři body za vítězství 1:0.

    Bosňané byli v samém úvodu až nečekaně aktivní. Již ve čtvrté minutě ale zaspala domácí obrana. Pogbův centr našel Mbappého, který ale poslal míč jen do tyče. Navíc byl následně pískán ofsajd. Po faulu na Mbappého rozehrávali Francouzi standardní situaci téměř z hranice vápně. Do balonu se opřel Antoine Griezmann, ale svou střelu umístil jen do horní části obranné zdi.

    Po hodině hry přišlo zčistajasna rozhodnutí. Po Rabiotově centru si na míč naskočil Antoine Griezmann a umístěnou hlavičkou rozvlnil síť za Ibrahimem Šehićem. Bosenský tým už se na vyrovnání nezmohl, Francouzi už si další šanci také nevytvořili a tak zápas končí 1:0.
     
    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 1:7. Rohy: 4:8. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 12:10.
     
    To už je z utkání Bosna a Hercegovina – Francie vše. Já se s vámi loučím a přeji příjemný zbytek středečního večera. (22:40:37)

    Vít Schück

    Branky: 61. Griezmann (Rabiot)

    Karty:   17. Hadžikadunić (BSN), 53. Saničanin (BSN), 69. Hadžiahmetović (BSN) – 52. Varane (FRA), 66. Lemar (FRA), 81. P. Pogba (FRA)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 1:7. Rohy: 4:8. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 12:10.
    Bosna a Hercegovina: Šehić – Ahmedhodžić, Hadžikadunić, Saničanin – Todorović (79. Miroslav Stevanović), Hadžiahmetović, Pjanić, Cimirot (87. Gojak), Kolašinac – Džeko (C), Krunić (87. Prevljak).
    Náhradníci: Vasilj, Pirić – Ćivić, Prevljak, Menalo, Duljević, Gojak, Cipetić, Rahmanović, Miroslav Stevanović, Stjepan Lončar, Mihojević.

    Francie: Lloris (C) – Lucas Hernández, Kimpembe, Varane, Pavard – Coman (59. Giroud), Griezmann, Rabiot, P. Pogba – Mbappé, Lemar (90+1. Moussa Sissoko).
    Náhradníci: Mandanda, Maignan – Lenglet, Giroud, O. Dembèlé, Dubois, Ndombèlé, Moussa Sissoko, K. Zouma, Digne, F. Mendy, Ben Yedder.

    Rozhodčí: Orsato – Giallatini, Preti (vš. ITA)
    bahis siteleri