Monaco – Méty 4:0 (kon.) | PSG – Lille 0:1 (kon.) | Lens – Lyon 1:1 (kon.)
konec
Paris Saint-Germain
0:1 (0:1)
Lille OSC
Sobota 03.04.2021, 17:00 • Parc des Princes, Paříž • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 31. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 9:0. Rohy: 5:0. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 17:12. (18:56:32)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Lille, které ve šlágru kola dokázalo vedoucí PSG porazit výsledkem 1:0. Druhý poločas se hodně podobal tomu prvnímu, Paris Saint-Germain sice mělo míč častěji na kopačkách, avšak neustále naráželo na dobře připravenou obranu soupeře. Lille tento zápas zvládlo skutečně na jedničku, hubené vedení totiž dokázalo udržet až do konce, přičemž necelých deset minut před koncem zápasu mohl o výsledku rozhodnout Yilmaz, který v jediné vyložené šanci druhého poločasu selhal. V závěru zápasu oba celky přišly o vyloučeného hráče a dohrávalo se tak v desíti.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Ještě jeden rohový kop pro domácí.
     
    90+3
    Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází Jonathan Ikoné, přichází Domagoj Bradarić.
     
    90+2
    Následovala standardní situace z levé strany, která se ovšem snesla pouze do rukavic připraveného brankář Maignana, který poté rozehrál výhozem do strany.
     
    90+1
    U postranní lajně se pochopitelně strhla další strkanice, která měla za následek druhou žlutou kartu také pro Djala.
     
    90
    Nastavují se tři minuty.
    90. Červená karta po 2. žluté
     
    90
    Naprostá hloupost v podání Neymara! Ten při snaze o získání míče od protihráče přistrčil soupeře k zemi, za což vyfasoval druhou žlutou kartu.
     
    88
    Do volného prostoru se poté dostal hodně nevýrazně hrající Neymar, kterého ovšem čistým způsobem zastavil Soumaré.
     
    87
    Taktickým zákrokem se poté prezentoval také hostující André, který skluzem raději překazil rodící se akci soupeře.
     
    86
    Hostující celek pokračoval rozehrávkou z vlastní poloviny. Fonte to zkoušel nákopem k postranní lajně, kde se Yilmazovi nepovedlo vybojovat další vhazování.
     
    85
    Nakonec je z toho žlutá karta jen pro Mbappého.
     
    84
    Poměrně drsný souboj u středového kruhu, kde nakonec skončil na zemi Mandava. Do něj totiž vletěl Mbappé, načež jsme sledovali mešní strkanici.
     
    83
    Paris Saint-Germain se znovu s míčem natlačilo na polovinu soupeře, kde se snaží kombinovat. Hostující obrana se ovšem stáhla k vápnu, kde odrazila centr.
     
    82
    Hlavní sudí si všiml nedovoleného zákroku v podání hostujícího Botmana, který se výroku hodně divil. Paris Saint-Germain bude rozehrávat z vlastní poloviny.
     
    81
    Do konce tohoto zápasu zbývá poslední desetiminutovka. Lille se daří svého soupeře držet daleko od branky, domácí tak stále prohrávají o jeden zásah.
    80. Yilmaz selhal v šanci.
     
    80
    Mohlo být rozhodnuto! Druhou branku svého celku měl totiž na své noze střídající Yilmaz, který ve vyložené šanci trefil pouze Navase!
     
    79
    Bakker si na levém křídle vytvořil prostor k centru do pokutového území, jenomže míčem trefil pouze protihráče před sebou, od kterého šel balón do zámezí.
     
    77
    Bakker si vybral vedle postaveného Rafinhu, který poté v pokutovém území zkoušel oslovit Mbappého. S nahrávkou si ovšem dokázal poradit Botman.
     
    76
    Rafinha si nakonec přichystal centr levou nohou, který ovšem směřoval výrazně vedle branky soupeře. Maignan proto bude moci znovu vykopávat od branky.
     
    75
    Di María se poměrně jednoduše dostal s míčem na opačnou polovinu hrací plochy, kde se mu do kombinace nabídl také Rafinha, který rychle převzal nahrávku.
     
    73
    Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází Renato Sanches, přichází Burak Yılmaz.
     
    73
    Na malém vápně se povedlo zakročit Fontemu, který raději odkopem na jistotu odehrál míč ven z hrací plochy. Následovat bude další rohový kop pro domácí.
     
    72
    Do konce tohoto zápasu zbývá poslední dvacetiminutovka. Paris Saint-Germain stále prohrává o jednu branku, v posledních minutách je ale dost neškodné.
     
    71
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Idrissa Gueye, přichází Rafinha Alcântara.
     
    70
    Od své branky poté mohl odkopávat hostující brankář Maignan, který se snažil na pravém křídle najít kolegu Djala, který ovšem na padající míč nedosáhl.
     
    69
    Paris Saint-Germain pokračovalo v kombinaci na polovině soupeře, která nakonec přinesla vysoké přenesení hry na pravou stranu, kde na míč nedosáhl Gueye.
     
    67
    Do volného prostoru se následně s míčem dostal domácí Draxler, který se nakonec dostal k centrované nabídce levou nohou, avšak našel pouze protihráče.
     
    66
    Do kleští se poté dostal hostující Soumaré, který byl podle sudího faulován. Pokračuje se rozehrávkou volného kopu, ke kterému se ihned staví André.
     
    65
    Na pravém křídle si o nahrávku řekl aktivně hrající Sanches, ke kterému rychle přispěchal napadající Diallo, který soupeře donutil k další zpětné nahrávce.
     
    64
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Abdou Diallo, přichází Mitchel Bakker.
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Thilo Kehrer, přichází Colin Dagba.
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Moise Kean, přichází Julian Draxler.
     
    63
    Hlavní sudí byl nyní maximálně pozorný, navíc se i připletl do domácí kombinace. Paris Saint-Germain tak mohlo pokračovat z místa přestupku rozhodčího.
     
    62
    Proto se o moment překvapení pokoušel domácí Mbappé, který si to namířil směrem do pokutového území, kde se ovšem nedostal za záda Mandavy.
     
    61
    Máme za sebou hodinu hry, která nám stále nabídla pouze jednu branku. Paris Saint-Germain je sice o něco aktivnější, avšak do žádný se vůbec nedostává.
     
    60
    Sanches se poté chopil volného kopu z velké vzdálenosti od branky. Nejvýše do vzduchu se ovšem dostal domácí Marquinhos, který dostal míč do bezpečí.
     
    59
    Fonte mohl rozehrávat volný kop z vlastní poloviny, přičemž se mu na druhé straně velice přesně povedlo najít hlavu Andrého, který prodlužoval za sebe.
     
    58
    Dalším nedovoleným zákrokem doslova vletěl do souboje domácí Diallo, který rovněž vyfasoval kartónek žluté barvy.
     
    57
    V pokutovém území se k zemi poroučel také domácí Kean, avšak ani tentokráte se nejednalo o nedovolený zákrok a sudí tak nechal pokračovat ve hře.
     
    56
    Paris Saint-Germain se rychlým způsobem dostalo zpět, kde to průnikem podél autové lajny zkoušel až do pokutového území Neymar, který nevybojoval penaltu.
     
    55
    Diallo nasadil u postranní lajny soupeři jesličky, jenomže přesto se daleko s míčem nedostal. Naopak soupeř vybojoval autové vhazování, ke kterému se staví Djalo.
     
    54
    Nedovoleným zákrokem si poté pomohl domácí Kerer, který při snaze o vybojování míče zpět zasáhl nohu protihráče. Lille tak bude moci rozehrávat volný kop.
     
    53
    Hostující obrana si nyní nedokázala poradit s průnikem v podání Neymara, který se dostal s míčem až do pokutového území, kde jeho nahrávku odkopával Botman.
     
    52
    Znovu se do rozehrávky zapojil také hostující brankář Maignan, který se na opačné polovině pokoušel oslovit forvarda Weaha, se kterým si ale poradil Kimpembe.
     
    51
    Sanches měl kousek od pokutového území dost prostoru na případný centr, ten si nakonec rozmyslel a místo toho nahrával na vedle stojícího Mandavu.
     
    50
    Hodně rychle musel pracovat s míčem domácí brankář Navas, který před napadající dvojicí protihráčů nakonec na jistotu odkopával míč na druhou polovinu.
     
    49
    Lille se poměrně rychlým způsobem dostalo na útočnou polovinu, kde to měl na dlouhou nohu vracející se Soumaré, který nakonec vybojoval balón zpět.
     
    48
    Žlutou kartu dostává Neymar (Paris Saint-Germain FC).
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu to po pravém křídle zkoušel domácí Kehrer, který se sice dostal s míčem daleko, bude z toho ale pouze aut pro soupeře.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hostující hráči, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nakonec nabídl jedinou branku, o kterou se možná trochu překvapivě postaralo Lille. Sledovali jsme ale hodně bojovnou podívanou, jenž dohromady přinesla hned čtyři žluté karty. Směrem dopředu sice byl aktivnější domácí celek, jenomže ten si nedal pozor na ojedinělou protiakci soupeře, při které se o jedinou branku tohoto zápasu dokázal postaral Jonathan David.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Diallo to zkoušel vzít na levém křídle na sebe, jenomže se nakonec nedokázal dostat za záda Fonteho. Po následném centru musel na zadní tyči zasahovat Mandava.
     
    45
    Nastavují se dvě minuty.
     
    44
    Blíží se nám konec prvního poločasu. Atraktivita utkání v posledních minutách hodně uvadla a domácí celek se tak horko, těžko dostává k šestnáctce soupeře.
     
    42
    Z útočné poloviny mohl volný kop rozehrávat Mandava. Ten to zkoušel dalekonosným pasem na pravou stranu hrací plochy, kde se Lille povedlo vybojovat aut.
     
    40
    Do volného prostoru si poté seběhl hostující Bamba, který si nevěřil na výpad přes Kehrera. Místo toho mu ještě na pomoc přispěchal kolega Soumaré.
     
    39
    Před malým momentem jsme sledovali další nedovolený zákrok, tentokráte z domácí strany. Rozehrávat tak mohl Botman, který to zkoušel nákopem na Sanchese.
     
    38
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    36
    Žlutou kartu dostává Tiago Djaló (Lille OSC).
     
    36
    Hostující celek si přichystal první změnu, a sice vynucenou. Z hrací plochy totiž musel odstoupit zraněný Jonathan David, který se postaral o jedinou dosavadní trefu.
     
    35
    Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází Jonathan David, přichází Timothy Weah.
     
    34
    Míč se poté snesl ven z hrací plochy, což znamenalo autové vhazování pro domácí. Krátce po něm se Neymar snesl na zem a marně se dožadoval karty pro soupeře.
     
    33
    A nabídl sympatické zakončení ze strany Kehrera, kterému to přesto vůbec nesedlo. Míč se tak snesl pouze do zámezí a odkopávat tak bude moci Maignan.
     
    32
    Na hranici pokutového území si o nahrávku řekl Neymar, který se ovšem poté nedostal přes dobře postaveného Soumarého. Nápor domácích však pokračuje.
     
    31
    Je za námi třetina hry, která nám zatím nabídla jedinou branku, o kterou se možná trochu překvapivě postaral hostující celek, který uspěl hned při první střele.
     
    30
    Navas tak mohl rozehrávat od své branky, přičemž se mu nakrátko povedlo najít Marquinhose. Ten po chvilkovém váhání zvolil nahrávku směrem na Kehrera.
    28. Kean selhal v šanci.
     
    28
    Tutovka pro domácí a v ní Kean! Maignan totiž špatně rozehrál a do šance se tak dostal Kean, který neuspěl s přízemním zakončením.
     
    28
    Na hranici pokutového území si našel střeleckou pozici Mbappé, který trefil nohu soupeře. Následovala rána z nohy Neymara, který pro změnu mířil nad branku.
     
    27
    Paris Saint-Germain hraje od úvodu zápasu hodně od podlahy, což by se nemuselo vyplatit. Ostatně už dva záložníci, a sice defenzivní, vyfasovali žlutou kartu.
     
    26
    Velice dobře to nyní udělal hostující Mandava, který se nejprve v souboji dostal před protihráče, načež při úprku po levém křídle narazil pouze do Paredese.
     
    25
    Lille se ovšem postaralo o rychlou rozehrávku, která nakonec přinesla vyloženou šanci pro Bambu. Ten proti Navasovi neuspěl, stejně se jednalo o ofsajd.
     
    24
    Na hranici pokutového území se povedlo zakročit hostujícímu Andrému, který se poté snažil rozjet rychlou protiakci, kterou svým nedovoleným zákrokem narušil Neymar.
     
    23
    Domácím se sice povedlo roztáhnout hru k levé autové lajně, avšak tam měl příliš málo času na rozehrávku Diallo, který nakonec trefil napadajícího Sanchese.
     
    22
    Paris Saint-Germain to bude mít najednou nesmírně složité, prohrává totiž o jednu branku. Přesto do konce zápasu zbývá hodně času, výsledek se může otočit.
    20. Jonathan DAVID - 0:1
     
    20
    Lille právě vstřelilo branku!
    Zničehonic jde hostující celek do vedení! Lille totiž podniklo akci přes pravou stranu, kde míč potáhl k hranici pokutového území křídelník Ikoné, kterému se zpětnou nahrávkou povedlo pod sebou najít JONATHANA DAVIDA. Ten si potáhl míč do střelecké pozice a poté i díky teči překonal Navase.
     
    20
    Až nyní se opět může pokračovat ve hře. Lille tak rozehrávalo volný kop kousek od středového kruhu, o rozehrávku nakrátko se nakonec postaral André.
     
    19
    A je tu dokonce ještě jedna karta, a sice pro domácího Gueyeho, který fauloval Davida.
     
    19
    Po předchozím nedovoleném zákroku se zatím stále nehraje. I nadále na hrací ploše leží zraněný hostující André, kterého pořádně přišlápl domácí Paredes.
     
    17
    Další ostrý souboj, po kterém vyfasoval žlutou kartu domácí Paredes.
     
    17
    Di María se od pravého praporku postaral o rozehrávku rohové kopu, který se snažil kroutit směrem do branky, kde se ovšem povedlo zakročit Maignanovi.
     
    16
    Mbappé měl najednou poměrně dost prostoru k zakončení, které bylo skutečně nebezpečné. Maignan se musel natáhnout a ránu nakonec zneškodnil.
     
    15
    Di María tak měl před sebou cestičku směrem k opačné šestnáctce, jenomže se mu nepovedlo poslat míč do pokutového území, neboť ho zastavil Fonte.
     
    14
    Ze vzdálenosti 24,5 metrů od branky jsme sledovali další standardní situaci. Nakonec to na sebe vzal Neymar, jehož technická rána putovala nad branku.
     
    13
    Maignan pro změnu rozehrával na vedle stojícího Fonteho, který následně přenášel hru na pravou stranu hrací plochy, kde ovšem rychle narazil Sanches.
     
    12
    Hlavní sudí si všiml nedovoleného zákroku v podání domácího Gueyeho, který v souboji fauloval Andrého. Lille bude moci rozehrávat z vlastní obranné poloviny.
     
    11
    Navas poté před napadajícím Ikoném dokázal rozehrát přesně na kopačku Marquhinose. Posledně jmenovaný hráč dokázal přenést hru na volného Dialla.
     
    10
    Lille se snad poprvé v tomto duelu dostalo k hranici opačného pokutového území, kde to Bamba zkoušel nabídkou do šestnáctky, kde našel pouze protihráče.
     
    9
    Kimpembe se sice s míčem dostal na polovinu soupeře, jenomže tam Gueye vyprodukoval další zpětnou nahrávku, která byla v tomto případě dost zbytečná.
     
    8
    A poté na hranici malého vápna číhal také Neymar, který se položil do centrované nabídce z kopačky Di Maríi, avšak míč nakonec poslal výrazně vedle branky.
     
    7
    Fantastickým způsobem se poté Mbappé probojoval přes levou stranu až k hranici malého vápna, kde ovšem narazil do Botmana, který se postaral o odkop.
     
    6
    Domácí si tak zajistili první rohový kop, který byl rozehrán nakrátko po zemi. Mbappé se k centru nedostal, přesto se mu povedlo najít volného Di Maríu.
     
    5
    Neymar se postavil k rozehrávce standardní situace z levé strany. Brazilec to zkoušel střílenou nabídkou do malého vápna, kde ovšem zasahoval Bamba.
     
    4
    Menší zádrhel pro Lille. Hodně ostrým způsobem šel do souboje o míč zkušený Fonte, který bude dohrávat se žlutou kartou.
     
    4
    Paris Saint-Germain rozjelo kombinaci na vlastní obranné polovině, do které se zapojil také Paredes. Po jeho nahrávce skončil na zemi Di María, faul to ale nebyl.
     
    3
    Marquinhos se u postranní lajny dostal do problémů, proto vyprodukoval zpětnou nahrávku směrem na nohu brankáře Navase, jenž mu posléze rychle vracel.
     
    2
    Hlavní sudí tohoto zápasu poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost domácí hráči, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Paris Saint-Germain FC: Navas – Kehrer, Marquinhos, Kimpembe, A. Diallo – Paredes, Gueye – Di María, Neymar, Mbappé – Kean.
    Náhradníci: S. Rico – Rafinha Alcântara, Bakker, Dagba, Draxler, Simons, Sarabia, A. Herrera, Pembele.

    Lille OSC: Maignan – Djaló, J. Fonte, Botman, Reinildo – Sanches, André, Soumaré, Bamba – Ikoné, David.
    Náhradníci: Karnezis – B. Yılmaz, Weah, Lihadji, Innocenti, Araújo, D. Bradarić, Ascone..
     
    Paris Saint-Germain FC

    Na domácí straně se představí favorit tohoto zápasu, kterým je Paris Saint-Germain. Pařížané se po dlouhé době dostali na první pozici tabulky, avšak k udržení tohoto postavení budou potřebovat bodovat. Domácí celek tohoto zápasu totiž letos nehraje zrovna nejlépe, body totiž ztratil už v deseti duelech a letošní ročník je tak hodně napínavý. Paris Saint-Germain v minulém kole dokázalo odčinit velice překvapivou domácí prohru proti předposlednímu Nantes. Tentokráte ve šlágru kola změřilo síly s třetím Lyonem, který nakonec po divoké přestřelce padl poměrem 2:4.
     
    Lille OSC

    Fotbalisté Lille se momentálně nacházejí na druhé pozici tabulky, přičemž se vedoucím PSG mají totožný počet bodů, tedy šedesát. Lille ovšem v posledních zápasech přišlo o dobrou formu, což mělo za důsledek právě pokles na dosavadní druhé místo. Lille v minulém kole navíc zažilo letošní třetí porážku, hodně překvapivě tomu tak bylo na domácím stadionu proti osmnáctému Nimes, který vyhrál výsledkem 2:1. Lille je přesto druhým nejlepším venkovním týmem, doposud na hřištích soupeřů odehrálo čtrnáct zápasů, během kterých prohrálo pouze jediný zápas, navíc další čtyři skončily nerozhodným výsledkem.
     
    Zdravím všechny fotbalové fanoušky! Francouzská Ligue 1 Uber Eats má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Paris Saint-Germain FC a Lille OSC.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    David Suchý

    Branky: 20. David (Ikoné)

    Karty:   17. Paredes (PSG), 19. Gueye (PSG), 48. Neymar (PSG), 58. A. Diallo (PSG), 85. Mbappé (PSG) – 4. J. Fonte (LIL), 36. Djaló (LIL), 87. André (LIL)   90. Neymar (PSG) – 90+1. Djaló (LIL)


    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 9:0. Rohy: 5:0. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 17:12.
    Paris Saint-Germain: Navas – Kehrer (64. Dagba), Marquinhos (C), Kimpembe, A. Diallo (64. Bakker) – Paredes, Gueye (71. Rafinha Alcântara) – Di María, Neymar, Mbappé – Kean (64. Draxler).
    Náhradníci: S. Rico – Rafinha Alcântara, Bakker, Dagba, Draxler, Simons, Sarabia, A. Herrera, Pembele.

    Lille OSC: Maignan – Djaló, J. Fonte (C), Botman, Reinildo – Sanches (73. B. Yılmaz), André, Soumaré, Bamba – Ikoné (90+3. D. Bradarić), David (35. Weah).
    Náhradníci: Karnezis – B. Yılmaz, Weah, Lihadji, Innocenti, Araújo, D. Bradarić, Ascone.

    Rozhodčí: Bastien – Zakrani, Berthiomieu
    bahis siteleri