Granada – Villarreal 0:3 (kon.) | Real Madrid – Eibar 2:0 (kon.) | Osasuna – Getafe 0:0 (kon.)
konec
Granada CF
0:3 (0:2)
Villarreal CF
Sobota 03.04.2021, 14:00 • Estadio Nuevo Los Cármenes (Granada) • Španělská LaLiga • 29. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.
     
    Příjemné sobotní odpoledne. Španělská La Liga má dnes na programu celkem tři utkání 29. kola. Prvním z nich bude souboj mezi týmy Granada CF a Villarreal CF. Zápas dvou tabulkových sousedů bude mít papírového favorita v hostujícím celku.
     
    Granada dosud získala 36 bodů a nachází se v tabulce na osmé pozici. Pro tým je klíčové domácí prostředí, v němž nastřádal hned 27 bodů a je v tomto směru pátým nejlepším účastníkem soutěže. To venku je to katastrofa. Na hřištích soupeřů sbírá Granada jednu porážku za druhou a v tabulce venkovních utkání je na posledním místě. Jinak tomu nebylo ani před reprezentační pauzou, kdy Granada prohrála 1:2 na stadionu Valencie. Doma momentálně Andalusané táhnou minisérii dvou ligových výher v řadě. Nejlepším letošním střelcem Granady je se šesti vstřelenými góly velezkušený pětatřicetiletý útočník Roberto Soldado.
     
    Villarreal je v tabulce La Ligy hned před Granadou na sedmé pozici. Bodově je na tom podstatně lépe, když má o sedm bodů více (43). Žlutá ponorka aktuálně drží dvě výhry v řadě. Před reprezentační pauzou porazila v domácím prostředí 2:1 Cádiz. Villarreal je remízovým králem soutěže, nerozhodným výsledkem skončilo hned 13 z jeho 28 letošních zápasů. Tým táhne svými góly především osmadvacetiletý útočník Gerard Moreno. Letos jich má na kontě už 16, na dalších 5 pak přihrál.
     
    Vzájemné zápasy obou celků bývají v poslední době dost vyrovnané. Dva z minulých tří duelů skončily remízami 2:2 a 4:4. V obou případech se hrálo na stadionu Villarrealu. V Granadě se naposledy zrodilo hubené vítězství 1:0, z něhož se radovali hosté. Ti budou mírnými favority také tentokrát.
     
    Úvodní sestavy:

    Granada CF: Rui Silva – Díaz (C), D. Duarte, G. Sánchez, Quini – Gonalons, Montoro – Puertas, Y. Herrera, Kenedy – Soldado.
    Náhradníci: A. Escandell, Fabrega – Eteki, Machís, Marín, J. Molina, N. Pérez, Quina, J. Vallejo, Vico.

    Villarreal CF: Asenjo – M. Gaspar (C), Albiol, P. Torres, Pedraza – Peña, Capoue, Parejo, Trigueros – G. Moreno, Bacca.
    Náhradníci: Rulli – Alcácer, Baena, Coquelin, J. Costa, Moisés Gómez, Chukwueze, A. Moreno, Ra. Funes Mori, Niño, Pino, Raba.

    Rozhodčí: G. Cuadra – A. J. Hednández, J. E. Naranjo.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Oba týmy nastoupily do zápasu ve svých tradičních dresech – Granada v proužkovaných červeno-bílých, Villarreal ve žlutých.
     
    2
    Po centru z pravé strany se na malém vápně dral za balonem Antonio Puertas, míče se ale dotkl rukou, což pozornosti rozhodčího Cuadry neuniklo.
     
    3
    Rui Silva musel na protějším konci hřiště poprvé zasahovat. Na Pedrazův centr z levé strany si před hranicí malého vápna naskočil Gerard Moreno. Jeho hlavičku do pravé části branky ale domácí brankář včas zpacifikoval.
     
    5
    Maxime Gonalons nakopl na půlící čáře zezadu do lýtka Raúla Albiola. Za svou klukovinu se následně omluvil.
     
    6
    Domingos Duarte odvracel před malým vápnem centr z pravé strany na rohový kop.
     
    7
    Práce pro rozhodčí u videa! Po centru z pravé strany hlavičkoval Pau Francisco Torres do ruky Víctora Díaze a žádá si pokutový kop. Hlavní sudí se radí.
     
    8
    Hlavní arbitr Cuadra se jde sám podívat na dostupné záběry. Za chvíli budeme znát konečný verdikt, ale skutečně to vypadalo na jasnou hru rukou.
     
    9
    Je to tak! Villarreal má možnost velmi rychle otevřít stav zápasu z penaltového puntíku. Míč si staví Gerard Moreno.
     
    9
    Villarreal právě vstřelil branku!
    Hostující kanonýr se nemýlil. GERARD MORENO umístil míč přízemní střelou k pravé tyči a zaznamenává už svůj sedmnáctý gól v sezóně. Rui Silva se vrhnul na druhou stranu.
     
    11
    Granada se snažila o rychlou odpověď, Kenedyho centr byl ale zblokován na rohový kop.
     
    12
    Domácí fotbalisté rozehráli rohový kop nakrátko. Nakonec střílel z hranice pokutového území Víctor Díaz, leč naneštěstí pro Granadu výrazně nad břevno.
     
    13
    Sergio Asenjo si sebral ze vzduchu centrovaný balon. Následovala nepřesná rozehrávka, Kenedy se ale při napadání dopustil faulu.
     
    15
    Yangel Herrera se dostal do kleští dvou protihráčů, a tak není divu, že nakonec skončil na zemi. U míče zůstane Granada, která je po inkasované brance podstatně aktivnějším celkem.
     
    17
    Granada je i nadále nastěhována na útočné polovině, kde se snaží proniknout do vápna zejména z křídel. Obrana Villarrealu zatím odolává.
     
    18
    Gerard Moreno se vydal s míčem na zteč. Nakonec o něj byl čistě připraven posledním domácím bránícím hráčem – Víctorem Díazem.
     
    19
    Villarreal právě vstřelil branku!
    Z další akce už jde Villarreal do dvoubrankového náskoku! GERARD MORENO se na hranici pokutového území šikovně zbavil bránícího protihráče, který navíc upadl, a z levé strany přehodil technickým zakončením vyběhnuvšího Ruie Silvu. Míč si pak ve snaze zabránit gólu napálil v těžké pozici pod břevno ve skluzu Quini, původně klasifikovaný vlastní gól byl ale nakonec připsán Morenovi.
     
    20
    Granada nebyla daleko od kontaktní branky. Roberto Soldado se dostal na pravé straně šestnáctky za obranu, jeho ránu ale vyrazil Sergio Asenjo do zámezí. Nebude to ani roh, bude se jen vhazovat.
     
    22
    Dani Parejo poslal skluzem k zemi Yangela Herreru a je z toho první žlutá karta tohoto střetnutí.
     
    23
    Následnou standardní situaci vyřešila pohotově hostující obrana. Granada nicméně nadále operuje s míčem na polovině Villarrealu. Aktuální skóre je pro domácí až příliš kruté, neboť se snaží hrát opravdu aktivně.
     
    26
    Aktuálně se toho na hrací ploše příliš naděje, a tak se i režie víceméně věnuje různým prostřihům toho, co se událo v úvodní dvacetiminutovce. Právě ta byla zásadní pro aktuální vývoj zápasu.
     
    28
    Villarrealu se podařilo vymanit z domácího tlaku. Žlutá ponorka momentálně pohodlně kombinuje na své polovině.
     
    29
    Hosté se dostali do přečíslení a málem z toho byla třetí branka! Střílenou přihrávku Rubéna Peñi zblokoval jeden z domácích do míst, v nichž stál brankář Rui Silva. Klidně to ale mohlo skončit další "pohromou".
     
    30
    Na protějším konci hřiště je pískán útočný faul Antonia Puertase. Půlhodina duelu je minulostí.
     
    31
    Dlouhatánský centr Maxima Gonalonse proskákal z pravé strany skrze vápno až za autovou čáru. Ani z této akce Granada neudeří.
     
    32
    Roberto Soldado zahrál při snaze zpracovat si balon ve vápně rukou. Rozehrávat proto bude Villarreal.
     
    34
    Nepovedený pokus o přenesení hry na pravé křídlo. Villarreal se nepřesnou vzdušnou přihrávkou sám připravil o míč.
     
    36
    Villarreal nikam nespěchá. Hostující zadáci zapojují do kombinací i brankáře Sergia Asenja. Ten dnes zatím příliš práce neměl.
     
    37
    Antonio Puertas se po nákopu z vlastní poloviny hnal za míčem. Dostal se mezi dva protihráče a v kleštích si příliš předkopl balon. Mrzet ho to ale nemusí, následně byl stejně pískán ofsajd.
     
    38
    Roberto Soldado zasáhl skluzem zezadu Raúla Albiola. Domácí útočník si vykoledoval žlutou kartu. Villarreal bude zahrávat standardku.
     
    39
    Krátce po Baccově centru na střed šestnáctky byl Étiennemu Capoueovi odpískán útočný faul kousek před hranicí velkého čtverce. Celá akce Villarrealu tak přišla vniveč.
     
    40
    Rubén Peña si potáhl balon na pravé straně a odcentroval před branku. Balon byl příliš vysoký, a tak jej nabíhající spoluhráč netrefil.
     
    41
    Tentokrát centroval z pravé strany Mario Gaspar. Jeho pas byl odvrácen na rohový kop.
     
    42
    Ani po něm ale Villarreal obranu Granady příliš nezaměstnal. Balon si staví pro odkop od své klece Rui Silva.
     
    43
    Mario Gaspar vletěl u postranní čáry do nic netušícího Antonia Puertase, který s výkřikem padl k zemi. Zasloužená žlutá karta.
     
    44
    Následovala standardka Granady. Míč byl přenesen z levé strany na pravou, kde se Domingos Duarte provinil útočným faulem.
     
    45
    Úvodní poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    45+1
    Domácí se usilovně snažili procpat míč skrze neprostupný žlutý obranný val. Po několika odrazech se podařilo hostům odkopnout balon do bezpečí. Frustrovaný Quini pak ještě dohrál skluzem Rubéna Peñu a je z toho v závěru dějství žlutá karta.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Po prvním poločase zápasu mezi Granadou a Villarrealem jsou podstatně spokojenější hosté. Ti šli v souboji tabulkových sousedů do vedení již v 9. minutě, kdy kanonýr Moreno proměnil penaltu po Díazově hře rukou. O deset minut později se pak Moreno šikovně uvolnil na levé straně vápna a technickým zakončením přehodil brankáře Silvu. Balon ještě při snaze zabránit gólu trefil ve skluzu Quini, branka ale byla posléze překvalifikována jako trefa kanonýra Villarrealu. Granada se směrem dopředu snaží, naráží ale zatím na precizně fungující obranu. Uvidíme, zda na výsledku něco změní druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 15:04.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Nechybělo mnoho a bylo téměř rozhodnuto. Po Pedrazově centru z levé strany orazítkoval Gerard Moreno křižnou hlavičkou o zem vzdálenější tyčku!
     
    48
    Rubén Peña zkoušel skrze Germána Sáncheze procpat míč zprava do šestnáctky, domácí obránce byl proti a zblokoval balon na roh.
     
    49
    Po centru z pravé strany naskočil Raúl Albiol zezadu do Germána Sáncheze. Rozhodčí odpískal útočný faul.
     
    50
    Další velká možnost Villarrealu. Rui Silva nejprve vyrážel Pedrazovu střelu z většího úhlu. Následně byla rána Triguerose tečována nad břevno.
     
    51
    Následný roh se Villarrealu nepovedl. Přetažený balon skončil v zámezí.
     
    52
    Oba týmy nastoupily do druhého poločasu beze změn v sestavách. Vzhledem k ruchu u laviček se ovšem na první střídání již dlouho čekat nebude.
     
    53
    Střídání v týmu Granada CF: ze hřiště odchází Víctor Díaz, přichází Darwin Machís.
     
    54
    Étienne Capoue si počínal za hranicí fotbalových pravidel. Je z toho standardní situace pro Granadu.
     
    55
    Rozehrávky se ujal Angel Montoro, jeho balon ale skončil na hlavě jednoho z protihráčů.
     
    56
    Další standardka Granady. Po nákopu se za obranou zjevil Roberto Soldado, který tváří v tvář balon z hranice malého vápna za vyběhnuvšího Asenja neprocpal. Následně byl ale stejně pískán ofsajd.
     
    58
    Bude se kopat druhá penalta! Rui Silva vyběhnul proti Baccovi, kterého připravil o možnost k zakončení. Následně se ale balon odrazil k Manuovi Triguerosovi, kterého už musel domácí brankář faulovat.
     
    59
    Carlos Bacca má zdravotní problém a potřebuje ošetřit. Chvíli si tak na zahrání penalty počkáme. Moreno každopádně bude útočit na hattrick.
     
    60
    Villarreal právě vstřelil branku!
    GERARD MORENO proměňuje i druhý pokutový kop a kompletuje svou 19. brankou v sezóně hattrick. Míč poslal po zemi k levé tyči. Rui Silva směr střely vystihl, na balon ale nedosáhl.
     
    62
    Střídání v týmu Granada CF: ze hřiště odchází Germán Sánchez, přichází Jesús Vallejo.
     
    62
    Střídání v týmu Granada CF: ze hřiště odchází Maxime Gonalons, přichází Jorge Molina.
     
    63
    Střídání v týmu Villarreal CF: ze hřiště odchází Rubén Peña, přichází Samuel Chukwueze.
     
    63
    Střídání v týmu Villarreal CF: ze hřiště odchází Gerard Moreno, přichází Moisés Gómez.
     
    63
    Střídání v týmu Villarreal CF: ze hřiště odchází Carlos Bacca, přichází Paco Alcácer.
     
    64
    Oba týmy řádně prostřídaly. Ze hry odešel třeba autor čerstvého hattricku Moreno či se zdravotními problémy potýkající se Bacca.
     
    67
    Étienne Capoue si šikovným individuálním průnikem navedl míč z pravé strany na střed, jeho střela z hranice šestnáctky ovšem byla nakonec zblokována.
     
    68
    Villarreal je při chuti. Étienne Capoue vysunul prudkou přihrávkou na pravém křídle Paca Alcácera. Jeho následná rána prosvištěla kousek vedle bližší tyče.
     
    70
    Do konce utkání schází dvacet minut plus nastavení. Villarreal naplno potvrzuje prognózy a roli favorita. O vítězství jej může připravit už jen totální kolaps.
     
    71
    Villarreal se dostal do rychlého přečíslení, Chukwuezeho přihrávka z pravé strany ale byla přizvednuta brankářem, a tak na zakončení nedošlo.
     
    72
    Na protějším konci hrací plochy dvojice centrů zprava na přední tyč – z toho jeden z rohového kopu. Hosté opět pohotově zasáhli.
     
    74
    Střídání v týmu Granada CF: ze hřiště odchází Angel Montoro, přichází Adrián Marín.
     
    74
    Střídání v týmu Granada CF: ze hřiště odchází Roberto Soldado, přichází Fede Vico.
     
    75
    Po zpětné přihrávce z levé strany střílel Mario Gaspar z hranice šestnáctky prudce kousek nad břevno. Další dobrá možnost Villarrealu. Granada jako by už rezignovala.
     
    76
    Střídání v týmu Villarreal CF: ze hřiště odchází Dani Parejo, přichází Francis Coquelin.
     
    77
    Pau Francisco Torres odvracel uvnitř malého vápna přízemní přihrávku z pravé strany na rohový kop.
     
    78
    K centrovanému balonu měl nejblíže Sergio Asenjo, který tak nadále drží čisté konto.
     
    80
    Étienne Capoue nastavil těsně za hranicí šestnáctky nohu dobíhajícímu Jorgemu Molinovi a zbytečně jej fauloval. Uvidíme už třetí penaltu – tentokrát ve prospěch Granady.
     
    81
    Tak tohle se nepovedlo! Exekuce se ujal sám faulovaný Jorge Molina, branku ale ranou na střed výrazně přestřelil.
     
    83
    Na pravé straně utekl míč do zámezí Kenedymu, který vypadá hodně nazlobeně. Ještě aby ne – v tomto zápase jako by Granadě nevycházelo vůbec nic.
     
    84
    Střídání v týmu Villarreal CF: ze hřiště odchází Manu Trigueros, přichází Alberto Moreno.
     
    85
    Po soubojích s Capouem a Pedrazou inkasoval Fede Vico v krátkém sledu rovnou dva nedovolené zákroky.
     
    86
    Francis Coquelin našel zpětnou přihrávkou z pravé strany vápna na středu šestnáctky Paca Alcácera, jeho zakončení po zemi ale bylo sraženo přímo do rukavic brankáře Ruie Silvy.
     
    87
    Momentálně se nehraje. Zdravotní problém má Kenedy, kterému musí na nohy pomáhat protihráči. Ze zdržování ho vzhledem k průběžnému stavu rozhodně vinit nemůžeme.
     
    88
    Villarreal obléhá již delší dobu pokutové území Granady. Domácí jsou rozmístěni po okrajích velkého čtverce a vyčkávají, co se bude dít.
     
    89
    Granadě se podařilo přenést hru na polovinu soupeře, ani její hráči ale s míčem nic moc nevymysleli. Navíc byl pískán faul Yangela Herrery na Moisése Gómeze.
     
    90
    A znovu hvizd sudího, který reagoval na kotoul faulovaného Antonia Puertase. Granada bude rozehrávat zhruba z půlky hřiště.
     
    90+1
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    90+1
    Antonio Puertas si uvnitř pokutového území navedl balon na střelu levačkou, scházela jí ale větší razance. Sergio Asenjo si pohotovým zákrokem nulu sebrat nenechal.
     
    90+2
    Končí druhá minuta nastavení. Villarreal má k dispozici rohový kop z pravé strany.
     
    90+3
    Po centru prodlužoval míč hlavou na malé vápno Pau Francisco Torres. Tam se jej zmocnil Rui Silva.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Villarreal potvrdil na hřišti Granady roli papírového favorita a ovládl duel tabulkových sousedů rozdílem třídy poměrem 3:0. Hosté šli do vedení již v 9. minutě, kdy kanonýr Moreno proměnil penaltu po Díazově hře rukou. O deset minut později se pak Moreno šikovně uvolnil na levé straně vápna a technickým zakončením přehodil brankáře Silvu. Balon ještě při snaze zabránit gólu trefil ve skluzu Quini, branka ale byla posléze překvalifikována jako trefa kanonýra Villarrealu. Ze startu druhé půle hlavičkoval nebezpečný Moreno do tyče, po hodině hry ale přeci jen zkompletoval druhou proměněnou penaltou hattrick. Snížit mohli ze značky pokutového kopu i domácí, Molina ale branku trestuhodně překopl.
     
    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 2:6. Střely mimo: 3:5. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 14:14.
     
    Žlutá ponorka se po třetí výhře v řadě posunula v tabulce La Ligy na pátou pozici a utekla Granadě na rozdíl deseti bodů. Andalusané zůstali osmí.
     
    Za týden přivítá Villarreal na domácím hřišti třináctou Osasunu. Granada bude hrát na stadionu Valladolidu.
     
    Z tohoto klání je to vše. Děkujeme vám za pozornost a u dalších fotbalových přenosů zase brzy na viděnou. (15:58:37)

    Filip Lefenda

    Branky: 9. G. Moreno (pen.), 19. G. Moreno (Trigueros), 60. G. Moreno (pen.)

    Karty:   38. Soldado (GRN), 45+1. Quini (GRN) – 22. Parejo (VLR), 43. M. Gaspar (VLR)

    Neproměněná penalta: 81. J. Molina (GRN), mimo


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 2:6. Střely mimo: 3:5. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 14:14.
    Granada CF: Rui Silva – Díaz (C) (53. Machís), D. Duarte, G. Sánchez (62. J. Vallejo), Quini – Gonalons (62. J. Molina), Montoro (74. Marín) – Puertas, Y. Herrera, Kenedy – Soldado (74. Vico).
    Náhradníci: A. Escandell, Fabrega – Eteki, Machís, Marín, J. Molina, N. Pérez, Quina, J. Vallejo, Vico.

    Villarreal CF: Asenjo – M. Gaspar (C), Albiol, P. Torres, Pedraza – Peña (63. Chukwueze), Capoue, Parejo (76. Coquelin), Trigueros (84. A. Moreno) – G. Moreno (63. Moisés Gómez), Bacca (63. Alcácer).
    Náhradníci: Rulli – Alcácer, Baena, Coquelin, J. Costa, Moisés Gómez, Chukwueze, A. Moreno, Ra. Funes Mori, Niño, Pino, Raba.

    Rozhodčí: G. Cuadra – A. J. Hednández, J. E. Naranjo
    bahis siteleri