New Jersey – Washington 1:2 (po pr.) | Winnipeg – Toronto 1:2 (0:1 po s.n.) | Edmonton – Calgary 3:2 (kon.)
Colorado – St. Louis 3:2 (kon.) | Anaheim – Arizona 2:4 (kon.) | Los Angeles – San Jose 0:3 (kon.)
Boston – Pittsburgh 7:5 (kon.) | Tampa – Detroit 2:1 (kon.) | Nashville – Chicago 3:0 (kon.)
konec
Tampa Bay Lightning
2:1 (2:0, 0:0, 0:1)
Detroit Red Wings
Sobota 03.04.2021, 19:10 • Amalie Arena, Tampa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek sobotního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit opět na shledanou. (21:42:52)
     
    Tři hvězdy utkání

    1. Victor Hedman (TBL) 0+1
    2. Andrej Vasilevskij (TBL) 25 zákroků, 1 OG, úspěšnost 96,2%
    3. Thomas Greiss (DET) 27 zákroků, 2 OG, úspěšnost 93,1%
     
    Česká a slovenská stopa

    Ondřej Palát (TBL) 0+1, 1 účast, 0 střel na bránu, 0 TM, čas na ledě 17:38

    Filip Zadina (DET) 0+0, 0 účast, 2 střely na bránu, 0 TM, čas na ledě 17:08
    Filip Hronek (DET) 0+0, -1 účast, 2 střely na bránu, 0 TM, čas na ledě 25:00
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Andrej Vasilevskij (TBL) – 25 zákroků, 1 OG, úspěšnost 96,2%, odchytal 60:00
    Thomas Greiss (DET) – 27 zákroků, 2 OG, úspěšnost 93,1%, odchytal 58:16
     
    Střely na branku: 29 – 26
     
    Je dobojováno. Hostům se ve třetí třetině povedlo dostat se Tampě na kontaktní branku zásluhou Adama Erneho a poté už výrazně svou hru zlepšili. Zejména v závěru měli velký tlak před Vasilevským, jenž připsal důležité zákroky a nakonec domácí vše ustáli a o své těsné vedení nepřišli. Zapisují tak další dva body do tabulky a upevňují si první pozici, naopak hosté nemají ani jeden bod a jsou stále poslední.
     
    Konec zápasu.
     
    59:50
    Další rána hostů končí mimo tři tyče. Poté obrana domácích poslala puk do útočného pásma šikovně tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění a už to vypadá, že je hotovo.
     
    59:15
    Tampa je pod tlakem, hosté roztáčejí další kolotoč před brankou Andreje Vasilevského, jenž stále se svými spoluhráči odolává.
     
    58:48
    Vasilevskij se nyní zaskvěl zákrokem proti střele Filipa Zadiny, následně pak domácí vyhodili puk směrem k prázdné bráně, ale ten skončil u mantinelu. Zakázané uvolnění.
     
    58:25
    Vasilevskij nyní zapsal další důležitý zákrok a hra je přerušena. Vhazovat se bude před jeho klecí. Nyní si ještě hosté berou oddechový čas a poté už budou hrát bez brankáře!
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:15
    Gourde střílel skrze obranu soupeře, ale neuspěl. Hosté pak získali puk a bez čekání ho dostávají znovu do útočného pásma. Hráči Tampy tak musejí být znovu hodně pozorní.
     
    56:28
    Hosté zvyšují tempo hry, tlačí se před domácí klec a rádi by vyrovnali. Zatím jsou domácí hráči proti a rychle stáčejí hru před Greisse.
     
    55:30
    Michael Rasmussen napřáhl ke střele, která skončila na becích Tampy, na druhé straně se nepovedla střela domácím, kterou jeden z obránců Red Wings srazil k mantinelu.
     
    54:34
    Detroit měl teď slušný tlak před domácí klecí, ale ten nedokázal přetavit ve vyrovnávací branku. Domácí se už začínají strachovat o výsledek, hosté jsou totiž v posledních chvílích před Vasilevským hodně aktivní.
     
    53:30
    Další pokus Tampy, před Greissem dorážel Ondřej Palát, leč neúspěšně. Stále však trvá pobyt domácích hráčů před gólmanem Detroitu.
     
    52:52
    Filip Hronek to zkusil střelou z dálky, ale obrana Tampy jeho pokus zablokovala a poslala k zadnímu mantinelu.
     
    52:22
    Robby Fabri pak zakončil mezi kruhy, jeho pokus dostal pod kontrolu Andrej Vasilevskij a raději přerušil hru. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    52:01
    Ondřej Palát číhal těsně před brankou Thomase Greisse, nakonec ale k němu nedoskákal kotouč. Hosté tak berou puk a míří na opačnou stranu.
     
    51:39
    Následuje další komerční pauza.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    50:45
    Luke Glendening si nabruslil do prostoru mezi kruhy, ale nedočkal se přihrávky. Nemohl tak zakončit. Následovala další akce, ale Zadinovi kotouč nesedl a hned na to ho přikryl Andrej Vasilevskij.
     
    49:57
    Mathieu Joseph střílel mezi kruhy, jeho pokus pokryl Greiss, na druhé straně se pak zrodila šance Detroitu, kterou zase zastavil Andrej Vasilevskij.
     
    49:31
    Na řadě je další komerční přestávka.
     
    48:23
    Vasilevskij se nyní zaskvěl proti pokusu z levé strany, který vyslal Danny DeKeyser a notně svůj tým podržel. Detroit po kontaktním gólu ožil a snaží se o vyrovnání.
     
    47:24
    Filip Zadina si klepl o přihrávku, nedočkal se, hned na to po zisku puku zamířili do útočného pásma a Thomas Greiss musel opět hasit nebezpeční před svou brankou.
     
    46:35
    Anthony Cirelli se zjevil u tyče hostující branky, ale svou střelu nedokázal přetavit v další branku domácích. Vedení Tampy je už pouze o jeden gól a ta se může ještě o výsledek obávat.
     
    45:35
    Hosté vycítili šanci a několikrát zahrozili před domácí klecí, ale Andrej Vasilevskij si poradil. Na druhé straně pak dobře zasáhl zase Thomas Greiss.
    44:00 Adam ERNE - 2:1
     
    44:00
    Detroit právě vstřelil branku!
    Hosté se poprvé v utkání střelecky prosazují a dávají velmi důležitý gól. Jsou tak svému soupeři na dostřel jediné branky. ADAM ERNE vybojoval puk, poté sjel k pravé tyči a zasunul ho za brankovou čáru – 2:1. Red Wings tak jsou zpět ve hře o body. Asistence: Frans Nielsen.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    43:16
    Greiss se musel opět ve svém brankovišti otáčet, nyní vykryl další střelu soupeře. Tampa je nadále aktivnější a více střílí na branku Detroitu.
     
    42:45
    Filip Hronek střílel od modré čáry, jeho krajan v dresu Tampy, Ondřej Palát, jeho pokus srazil do bezpečí a pomohl tak obraně svého celku.
     
    42:19
    Domácí se dopustili zakázaného uvolnění a hra se tak stěhuje před Andreje Vasilevského, vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    41:46
    Hokejisté Red Wings se dostali konečně ze svého teritoria a ocitli se v útočném pásmu. Tam ale nedokázali vystřelit na Andreje Vasilevského, jenž tak mohl být v klidu.
     
    40:44
    Domácí opět zatápěli před hostující brankou, ale obrana Detroitu další pokus srazila mimo ohrožení brankáře Thomase Greisse. Nicméně Tampa stále operuje před jeho klecí.
     
    40:25
    V úvodu třetí třetiny si hned další zákrok zapsal Thomas Greiss, jenž přikryl lapačkou pokus Yanniho Gourdeho z vrcholku levého kruhu.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Střely na branku: 20 – 14
     
    Také druhá třetina je minulostí. V ní žádná branka nepadla, oba celky měly několik příležitostí, ty ale zůstaly nevyužity. Detroit tak má dvacet minut ve třetí části hry na to, aby s utkáním něco udělal. Tampa hájí dvoubrankové vedení a bude ho bránit, co to půjde. Třetí třetina začne přibližně ve 20:55 a bude ještě asi hodně zajímavá.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:53
    Domácí jsou v plném počtu a i tohle oslabení zvládli. Podruhé do šatny tak půjdou s dvoubrankovým náskokem.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    38:25
    Zatím se však hráči Detroitu nedokázali na delší dobu usadit v pásmu domácích a ti se dostali k vyhození kotouče až před Thomase Greisse.
     
    37:58
    Hosté jsou v plném počtu a začíná jejich zkrácená přesilová hra.
     
    37:53
    Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning (Yanni Gourde – 2 min., vysoká hůl).
     
    37:38
    Po zisku puku se hosté osvobozují a vyhazují ho až před branku Tampy. Domácí tak jdou do další akce od svého brankáře.
     
    37:12
    Závar před brankou hostů nakonec dopadl pro Detroit dobře. Brayden Point sklepl puk před Greissem, ten ho poté ukryl pod lapačku a hru zastavil. Buly po jeho pravé ruce.
     
    36:31
    Steven Stamkos přenechal puk Braydenu Pointovi, následně pak střílel Ondřej Palát, ale Thomas Greis kotouč vyrazil.
     
    35:58
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings (Adam Erne – 2 min., zásah do hlavy nebo krku).
     
    35:11
    Další komerční přestávka.
     
    34:47
    Filip Zadina z vlastního pásma poslal kotouč žabkou do neutrální zóny. Ovšem domácí hráči si ho sebrali a hned se nastěhovali zase zpět před Thomase Greisse.
     
    34:11
    Další komerční přestávka.
     
    33:48
    Luke Glendening si sjel do mezikruží z druhé vlny, dostal se k odraženému kotouči, ale ve velké šanci Detroitu branku Tampy jen přestřelil!
     
    33:05
    Valtteri Filppula na nic nečekal a před Andrejem Vasilevským zakončil švihem, ovšem jeho pokus si znovu pohlídala obrana Tampy v čele s gólmanem.
     
    31:57
    Další náznak akce na straně hostů zastavila obrana Tampy už na jejím začátku a opět se Blesky dostávají zpět před klec Thomase Greisse.
     
    31:00
    McDonagh se zjevil těsně před Thomasem Greissem, ale zblízka se nedokázal střelecky prosadit. Darren Helm pak odpálil puk do neutrální zóny tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění.
     
    30:15
    Polovina základní hrací doby je minulostí, domácí stále mají v zádech dvoubrankový náskok. Detroit se marně snaží o navrácení se zpět do utkání.
     
    29:49
    Barclay Goodrow to nyní zkusil těsně před Thomasem Greissem. Někdejší Žralok ze San Jose však brankáře Detroitu neobelstil.
     
    28:43
    Po nepřesném zakončení Darrena Helma skončil puk na obraně Tampy a ta ho opět dovezl až před Thomase Greisse.
     
    28:13
    Hosté se chvíli zdrželi v pásmu Tampy, kde chvíli kombinovali. Jejich akce ale opět nevedla ke kontaktnímu gólu. Nicméně stále ještě útočnou třetinu udrželi.
     
    26:59
    Následuje další komerční přestávka.
     
    26:51
    Po několika útočných akcích se také do pásma soupeře dostali hosté. Na pravé straně prověřil pozornost Vasilevského Darren Helm. Gólman Tampy ale uspěl.
     
    25:39
    Mathieu Joseph se prodral skrze obranu soupeře ze středního pásma až k levému kruhu, kde se pokusil vystřelit, ale v tom mu zabánil Anthony Mantha.
     
    25:04
    Thomas Greiss musel opět ve svém brankovišti být hodně pozorný, betonem vykryl další pokus domácích. A znovu se na něho valí další útok Tampy.
     
    24:32
    Victor Hedman švihl na levé straně do kotouče a ten proletěl Greissovy kolem jeho levé tyče k zadnímu mantinelu.
     
    23:43
    Vladislav Naměstnikov se natlačil do těsné blízkosti Vasilevského, ale neprocpal puk do jeho branky. Domácí gólman tak opět podržel náskok svého celku.
     
    23:28
    Luke Schenn střílel od modré čáry, proti jeho pokusu před brankou Detroitu zakročil holí obránce Detroitu. Následně pak raději puk pokryl Thomas Greiss.
     
    22:34
    Nyní musel být v pozoru Andrej Vasilevskij, na kterého nebezpečně vystřelil Filip Zadina. Nicméně český útočník svůj pokus neposlal za jeho záda.
     
    21:54
    Detroit je v plném počtu.
     
    21:21
    Tyler Johnson střílel na Thomase Greisse, orazítkoval však pouze jeho levý beton.
     
    20:50
    Brayden Point pak zavážel puk do útočného pásma znovu, ale vystavil se ofsajdové pasti a hra byla vykázána zpět do středního pásma, kde se bude vhazovat blíže brance Detroitu.
     
    20:17
    Domácí dohrávají svou přesilovou hru, kterou získali v závěru první třetiny. Hosté se však dokázali hned osvobodit a puk poslali až před Andreje Vasilevského.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Střely na branku: 14 – 7
     
    První třetina tohoto duelu je minulostí. V ní se v páté minutě prosadil Ross Colton a poslal Tampu do vedení. O tři minuty později ho napodobil Brayden Point a Tampa vedla o dva góly. Hosté se snažili o kontaktní branku, ale před soupeřovou klecí nebyli více důrazní. Andrej Vasilevskij tak drží čisté konto i slibný náskok Blesků. Uvidíme, co nám nabídne druhá třetina, která začne přibližně ve 20:05. Hosté v ní budou chtít smazat své manko, domácí naopak chtějí ještě náskok pojistit.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:54
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings (Darren Helm – 2 min., podrážení).
     
    19:35
    Domácí to ještě zkusili před brankou hostů, kde ale znovu zakročil Thomas Greiss. Ten raději přerušil hru a vhazuje se po jeho levé ruce.
     
    19:10
    Domácí jsou v plném počtu.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    18:15
    Dylan Larkin byl tísněn obranou Tampy, puk poslal na druhou stranu, tam o něj ale jeho spoluhráč přišel a domácí se osvobozují. Detroit tak musí další akci zakládat od svého brankáře.
     
    17:35
    Jenže v oslabení se do akce dostali domácí hráči, ale nedokázali se prosadit. Alespoň však pošetřili cenné vteřiny ze své početní nevýhody.
     
    17:24
    Nyní k tomu mohou mít hosté příležitost, když při vyloučení McDonagha mají k dispozici přesilovou hru.
     
    17:10
    Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning (Ryan McDonagh – 2 min., hákování).
     
    16:57
    Givani Smith tečoval pokus Valtteriho Filppuly, ale puk znovu nekončí za zády domácího brankáře. Hostům se tak stále nedaří dostat se hráčům Tampy na kontaktní branku.
     
    16:12
    Anthony Mantha se dostal do blízkosti Andreje Vasilevského, ovšem jeho přízemní pokus šel jen vedle jeho branky.
     
    15:53
    Na řadě je další komerční přestávka.
     
    15:38
    Detroit je v plném počtu.
     
    15:09
    Sergačjovovu střelu tečoval před Greissem Anthony Cirelli, ale neúspěšně. Poté z pravého kruhu střílel Tyler Johnson, jehož pokus koncem hole srazil do bezpečí Thomas Greiss.
     
    14:18
    Blesky mají jako první k dispozici přesilovou hru a už se usadili před brankou soupeře. Tam střílel kapitán Tampy Steven Stamkos, ale jeho pokus byl nepřesný.
     
    13:38
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Filip Zadina.
     
    13:26
    Michail Sergačjov dostal nabito na modrou čáru a z první vyslal nepříjemnou střelu na soupeřovu klec, ale vše jistil Thomas Greiss.
     
    12:44
    Patrick Maroon pravého mantinelu v útočném pásmu získal touš na svou stranu, poslal ho na modrou čáru, ale od ní se mezi tři tyče netrefil Anthony Cirelli.
     
    11:57
    Hráči Detroitu se dostali opět do akce před domácí klecí, ale pokus Dylana Larkina se minul účinkem.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    11:16
    Další souhra domácích před Thomasem Greissem, před kterým bylo opět rušno. Nakonec hosté situaci ustáli a už mají puk ve své moci.
     
    10:09
    Brayden Point nahodil kotouč před branku soupeře, tam ale jeho spoluhráč na puk nedosáhl, nepovedlo se to ani Ondřeji Palátovi a Rudá Křídla otáčejí hru před Vasilevského.
     
    09:58
    Michael Rasmussen převzal puk u levého hrazení, poté ho poslal na Troye Stechera, který nechal vyniknout domácího brankáře Vasilevského a ten kotouč kryje. Následně hru přerušil a na řadě je další komerční přestávka.
     
    08:37
    Blesky jsou hodně aktivní, svého soupeře nepouštějí ke střelám, naopak sami hráči Tampy neustále zatápějí brankáři Thomasi Greissovi, jenž si nyní musel zapsat další zákrok.
    07:26 Brayden POINT - 2:0
     
    07:26
    Tampa právě vstřelila branku!
    A hráči Tampy odskakují Detroitu na rozdíl dvou branek. BRAYDEN POINT si sjel do těsné blízkosti Thomase Greisse, kde ho z pravé strany překonal a kotouč končí opět v hostující síti – 2:0. Asistence: Victor Hedman a Ondřej Palát.
     
    06:18
    Vladislav Naměstnikov si sjel do prostoru mezi kruhy a zblízka pak zakončil. Velmi dobrá akce Detroitu ale končí neúspěchem. Po další střele pak získala obrana Tampy touš a míří s ním okamžitě na druhou stranu.
     
    06:09
    Na řadě je první komerční přestávka.
     
    05:44
    Brayden Point si sjel na pravou stranu, ale z úhlu neprostřelil Thomase Greisse. Poté hosté otáčejí hru na druhou stranu a míří do další útočné akce.
    04:07 Ross COLTON - 1:0
     
    04:07
    Tampa právě vstřelila branku!
    Domácí se ujímají vedení. Po střele Bergmana od modré čáry hostující brankář neměl kotouč u sebe, ten poté ale vypadl před brankoviště, kde ho pohotově nad jeho lapačkou poslal do sítě ROSS COLTON – 1:0. Asistence: Patrick Maroon a Andreas Borgman.
     
    03:44
    Od vlastní branky zakládal další akci Blesků Hedman, ale v pásmu Detroitu domácí nic nevymysleli.
     
    02:28
    Agilní domácí celek znovu zatápěl hostující obraně, která nakonec získala puk a ten pak zaváží do útočné třetiny.
     
    01:10
    Další domácí akce, Michail Sergačjov se natlačil do blízkosti hostující branky, jeho pokus pak tečoval Blake Coleman a kotouč má ve své moci Thomas Greiss.
     
    00:30
    Glendening na pravé straně těsně u domácí branky sklepl kotouč a brankář Tampy musel natáhnout beton, aby jeho pokus zastavil.
     
    00:10
    Hosté nahodili puk do útočného pásma, tam si ho sebrala obrana Tampy a po chvilce musel nebezpečí před svojí brankou hasit Thomas Greiss.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (McElhinney) – Sergačjov, Hedman (A), C. Foote, McDonagh, L. Schenn, Borgman – Gourde, B. Point, Palát – Stamkos (C), Cirelli, Killorn (A) – Coleman, T. Johnson, Goodrow – M. Joseph, Colton, Maroon.

    Detroit Red Wings: Greiss (Pickard) – Hronek, DeKeyser, Stecher, M. Staal, Merrill, Nemeth – Zadina, D. Larkin (C), Fabbri – Mantha, Rasmussen (A), Filppula – Nielsen, Naměstnikov (A), Smith – Erne, Glendening, Helm.

    Rozhodčí: Charron, Walsh – Daisy, Nagy.
     
    Česká a slovenská stopa

    Ondřej Palát (TBL)
    Jan Rutta (TBL)
    Erik Černák (TBL)

    Filip Zadina (DET)
    Filip Hronek (DET)
     
    Vzájemná utkání

    V letošní sezóně se oba celky utkaly čtyřikrát. Třikrát se z výhry radovala Tampa, jednou pak Detroit.
     
    Detroit Red Wings

    Naopak hosté z Detroitu v poslední době ukazují, že nepatří mezi silné celky v NHL. I letos se jim nedaří a ve stejné divizi je najdeme na úplně opačném konci, než se nachází Tampa. Jsou osmí, tedy poslední. Dosud nasbírali devětadvacet bodů a vidina play-off se jim začíná vzdalovat. Na čtvrtou pozici, která zaručuje vyřazovací boje, ztrácejí deset bodů. Po sérii porážek Detroit uspěl, když doma dvakrát porazil Columbus, 3:1 a 4:1. Naposledy však dvakrát padli na Floridě, kde s místními Pantery prohráli 1:4 a následně pak 2:3 po prodloužení. Dnes by rádi získali nějaký ten bod, ale proti domácí Tampě je žádná lehká práce nečeká.

    Nejproduktivnější hráči

    Filip Hronek 2+19
    Dylan Larkin 6+14
    Robby Fabbri 10+8
    Anthony Mantha 10+8
     
    Tampa Bay Lightning

    Hokejisté Tampy Bay jsou v tabulce v Centrální divizi na prvním místě a i v letošní sezóně ukazují, že se s nimi musí počítat na nejvyšších patrech. Obhajují Stanley Cup z loňského roku a zatím tak mají, alespoň co se týče základní části, velmi dobře nakročeno. Na své konto zapsali dvaapadesát bodů a pomalu tak kráčejí do vyřazovacích bojů. Domácím se ve dvou duelech po sobě nedařilo, když prohráli s Carolinou a Columbusem. Naposledy však uspěli, když právě s Kabátníky vyhráli těsně 3:2 a poslední porážku jim tak oplatili. Dnes tak budou chtít opět doma zvítězit.

    Nejproduktivnější hráči

    Victor Hedman 6+28
    Steven Stamkos 16+16
    Brayden Point 15+17
     
    Hezký sobotní večer přeji všem příznivcům ledního hokeje, zejména pak zámořské NHL. Ta má na programu další porci zápasů a my prostřednictvím tohoto textového online přenosu budeme sledovat duel mezi týmy Tampa Bay Lightning a Detroit Red Wings.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 5. Colton (Maroon, Borgman), 8. B. Point (Hedman, Palát) – 44. Erne (Nielsen)


    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (McElhinney) – Sergačjov, Hedman (A), C. Foote, McDonagh, L. Schenn, Borgman – Gourde, B. Point, Palát – Stamkos (C), Cirelli, Killorn (A) – Coleman, T. Johnson, Goodrow – M. Joseph, Colton, Maroon.
    Detroit Red Wings: Greiss (Pickard) – Hronek, DeKeyser, Stecher, M. Staal, Merrill, Nemeth – Zadina, D. Larkin (C), Fabbri – Mantha, Rasmussen (A), Filppula – Nielsen, Naměstnikov (A), Smith – Erne, Glendening, Helm.

    Rozhodčí: Charron, Walsh – Daisy, Nagy
    bahis siteleri