Trungelliti – Kolář 0:2 (kon.)
konec
Marco Trungelliti
Marco Trungelliti
0
3 2  
Zdeněk Kolář
Zdeněk Kolář (8)
2
6 6  
Sobota 03.04.2021, 12:08 • Centrální kurt, Oeiras (POR) • Challenger Oeiras - Oeiras Open (antuka) • Semifinále
Předzápasové kurzy
     
    Zdeněk Kolář na challengeru v portugalském Oeiras postoupil do finále, když porazil Argentince Marca Trungellitiho až překvapivě hladce po setech 6:3 a 6:2.

    Klíčový moment prvního dějství přišel v pátém gemu, v němž si čtyřiadvacetiletý rodák z Bystřice nad Perštejnem vypracoval dva brejkboly a v zisk gemu přetavil hned ten první. Za stavu 5:3 pak znovu zabodoval na příjmu, tentokráte využil svůj jediný brejkbol v dané hře.

    Druhý set měl ještě hladší průběh. Trungelliti sice rychle získal výhodu brejku, ale nedokázal jej potvrdit. Zdeněk Kolář následně sebral soupeři druhé podání v řadě a brejk potvrdil. Frustrovanému sokovi ukončil trápení v osmé hře, kdy střetnutí zakončil stylově čistou hrou na returnu.

    Ve finále se Zdeněk Kolář utká s vítězem duelu Gastão Elias – Evan Furness.

    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (13:29:36)
     
    Konec zápasu
    0:2; 2:6 - Zdeněk Kolář
     
    2:6
    Je konec! Zdeněk Kolář proměnil v postup do finále hned první mečbol, k čemuž mu soupeř opět výrazně pomohl, když podruhé v řadě nečistě napálil balónek z forhendu.
     
    0-40
    Tři mečboly! Opět to byl český tenista, kdo udržel pevnější nervy a přesnější ruku ve výměně. Jihoameričan nečistě trefil forhend.
     
    0-30
    Ještě dva fiftýny! bekhendový return Koláře nebyl prudký ani dobře umístěný, ale frustrovaný Argentinec forhendem napálil síť.
     
    0-15
    Marco Trungelliti trefuje třetí dvojchybu.
     
    2:5
    Konec přestávky, podávat bude Marco Trungelliti.
     
    2:5
    Následuje přestávka a výměna stran.
    0:1; 2:5 - Zdeněk Kolář
     
    2:5
    V gem přetavil Zdeněk Kolář hned první gembol a jediná hra mu zbývá k vítězství. Trungelliti znovu vsadil na technické údery, i v tomto případě trefil pásku. Raketa následně letěla k zemi.
     
    15-40
    Skvěle. Čtyřiadvacetiletý rodák z Bystřice nad Perštejnem rozběhal soka, aby nakonec naběhl k síti, kde nadvakrát prolomil jeho hlubokou defenzivu.
     
    15-30
    Jednatřicetiletý Argentinec zvolil obranu v podobě technických slajzů. To se mu nevyplatilo, ten poslední z bekhendu poslal pod pásku.
     
    15-15
    Zdeněk Kolář hrál forhend brzy po odskoku, což byla chyba. Míčku dal malou výšku, prim hrála v tomto případě síť.
     
    0-15
    Přímý bod po servisu na kříž.
    0:1; 2:4 - Marco Trungelliti
     
    2:4
    Tentokráte Kolář bekhendovým returnem nezaváhal, poslal jej po lajně. Následně dostal opět míček do bekhendu, načež trefil pásku.
     
    40-15
    Bekhendový return skončil v síti.
     
    30-15
    Přímý bod po podání ven z dvorce.
     
    15-15
    Marco Trungelliti zariskoval a tato volba se mu vyplatila. Křižný forhend napálil křížem pod velkým úhlem bezchybně do rohu, Kolář zůstal stát na základní čáře jako přikovaný.
     
    0-15
    Zdeněk Kolář zaútočil okamžitě po returnu, po němž naběhl k síti. Opět ukázal výborné oko, když vysoký forhend soka pustil do těsného autu.
     
    1:4
    Konec přestávky, podávat bude Marco Trungelliti.
     
    1:4
    Následuje přestávka a výměna stran.
    0:1; 1:4 - Zdeněk Kolář
     
    1:4
    Zdeněk Kolář potvrzuje brejk a je dva gemy od postupu do finále. Po dobře trefeném forhendu k základní čáře naběhl k síti, bekhendový prohoz soka byl příliš dlouhý.
     
    30-40
    Forhendový return doplachtil do deblového koridoru.
     
    30-30
    Zdeněk Kolář si ve výměně hodně zaběhal, ale fiftýn přesto nevybojoval. Byl včas u obou kraťasů, na ten druhý ale reagoval dlouhým forhendem.
     
    15-30
    Jednatřicetiletý argentinský hráč si kraťasem přitáhl soka k síti, načež jej křižným bekhendem bez problémů prohodil.
     
    0-30
    Marco Trungelliti chtěl přejít z defenzivy do ofenzivy nečekaným forhendem po lajně, ale balónek umístil těsně za základní čáru. Vzteky pak napálil míček vysoko do vzduchu.
     
    0-15
    Přímý bod po podání na kříž.
    0:1; 1:3 - Zdeněk Kolář
     
    1:3
    Druhou příležitost už si ale Zdeněk Kolář ujít nenechal! K využití brejkbolu potřeboval zahrát dva bekhendy, načež protihráč špatně trefil forhend, balónek se zastavil o síť.
     
    30-40
    Jihoameričan ale bojuje. Povedeným forhendem po lajně naběhl k síti, kde smečí poslal balónek na opačnou stranu, než kam běžel český hráč.
     
    15-40
    Čtyřiadvacetiletý rodák z Bystřice nad Perštejnem má další dva brejkboly, v případě brejku se výrazně přiblíží vítězství! Trungelliti poslal bekhend za základní čáru.
     
    15-30
    Tu vzápětí kompenzuje přímým bodem po podání na kříž.
     
    0-30
    Argentinec zapisuje druhou dvojchybu.
     
    0-15
    Začátek čtvrté hry vyšel Kolářovi na jedničku. Bekhendový return poslal pod nohy soka, který následně ve velkém záklonu forhendem přestřelil.
     
    1:2
    Konec přestávky, podávat bude Marco Trungelliti.
     
    1:2
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    1:2
    Zdeněk Kolář potvrzuje brejk a vede 2:1. Po kraťasu soka zůstal u sítě, kde dobře odhadl, kam by mohl Jihoameričan prohazovat a forhendovým volejem mu poslal balónek do protipohybu.
     
    30-40
    Oba tenisté nám nyní převedli parádní výměnu, za kterou by se nemuseli stydět ani hráči nejužší světové špičky. Bod patří Kolářovi, který v mírném záklonu zahrál bekhend po lajně a konkurent z forhendu trefil síť.
     
    30-30
    Další důležitý fiftýn putuje na konto Koláře. Ten tentokráte sázel rány do forhendu soka a i v tomto případě udržel přesnou ruku až do konce.
     
    30-15
    Na brejkboly si Argentinec ještě bude muset. S tvrdými údery do vlastního bekhendu si nedokázal poradit, poslední míček poslal výrazně pod pásku.
     
    30-0
    Zdeněk Kolář si na síti neodpustil obrovskou chybu. Protivník mu nahrál na vítězný bekhendový volej, ale Čech trestuhodně trefil pásku.
     
    15-0
    Český tenista trefuje svou první dvojchybu.
    0:1; 1:1 - Zdeněk Kolář
     
    1:1
    Tak to byla fantazie! Zdeněk Kolář v těžké pozici pohladil balónek bekhendem a byl z toho náramný kraťas, za nímž běžel Trungelliti marně.
     
    30-40
    Eso po dělovce ven z dvorce.
     
    15-40
    Výborně! Opět jsme měli možnost sledovat dlouhou výměnu, kterou Jihoameričan zakončil kraťasem, tentokráte však trefil síť!
     
    15-30
    Čtyřiadvacetiletý rodák z Bystřice nad Perštejnem sahá po brejkbolech. Klíčovým byl forhend po lajně, po němž Argentinec v plném sprintu chyboval.
     
    15-15
    Nejdelší výměnu střetnutí opanoval Trungelliti. V klíčovou chvíli změnil rytmus kraťasem, s nímž se Kolář nedokázal vypořádat.
     
    0-15
    Zaslouženě získal úvodní fiftýn druhého gemu český tenista. Tvrdými bekhendy zatlačil soupeře do defenzivy a Argentinec minul bekhendem.
     
    1:0
    Konec přestávky, podávat bude Marco Trungelliti.
     
    1:0
    Následuje přestávka a výměna stran.
    0:1; 1:0 - Marco Trungelliti
     
    1:0
    Marco Trungelliti brejkbol proměnil v brejk a ujímá se vedení 1:0. Soupeři nabíhajícímu k síti zahrál do bekhendové strany, volej skončil pod páskou.
     
    40-30
    Jednatřicetiletý Argentinec má brejkbol! Za forhendem po lajně běžel marně, ale nemusel smutnit, míček totiž o pár čísel skončil v zámezí.
     
    30-30
    Marco Trungelliti zatlačil bekhendovým returnem po lajně soka pod velký tlak. Rodák z Bystřice nad Perštejnem bekhendem hraným v záklonu napálil pásku.
     
    15-30
    Přímý bod po podání ven z kurtu.
     
    15-15
    To je škoda. Český tenista přečetl úmysl soka hrát kraťas, ale balónek z bekhendové strany nedokázal poslat přes síť.
     
    0-15
    Zdeněk Kolář pokračuje tam, kde skončil. Forhendové rány sázel ze strany na stranu a Trungelliti neudržel přesnou ruku, hrál do deblového koridoru.
     
    0:0
    Začíná druhý set.
    0:1; 3:6 - Zdeněk Kolář
     
    3:6
    Úvodní dějství je minulostí! Situace se opakovala. Zdeněk Kolář znovu zvládl poslat return přes pásku, načež Argentinec z forhendové strany přestřelil vymezené území.
     
    40-A
    Přichází setbol! Český hráč uspěl bekhendovým returnem, míček poslal těsně nad páskou. Následně Argentinec přestřelil z forhendu!
     
    40-40
    Shoda! Forhendovou přestřelku opanoval rodák z Bystřice nad Perštejnem, jenž udržel přesnější ruku, soupeř naopak přestřelil.
     
    40-30
    Marco Trungelliti zapisuje premiérovou dvojchybu.
     
    40-15
    Přímý bod po servisu na téčko.
     
    30-15
    Zkrácení hry v podání argentinského tenisty nemělo chybu. Konkurent sice ještě balónek dostihl, ale otevřel celý dvorec, který Trungelliti bezpečně trefil.
     
    15-15
    Český hráč byl nyní potrestán za nepřipravený útok k síti. Marco Trungelliti si počkal na odskok balónku a vytáhl forhendový prohoz po lajně.
     
    0-15
    Je viditelné, že by Kolář rád ukončil sadu už na příjmu. A začíná dobře. Bekhendy zatlačil soka do defenzivy, ten se neubránil.
     
    3:5
    Čtyřiadvacetiletý český hráč je jediný gem od zisku prvního setu. Podáním ven z dvorce naběhl na síť, kde zahrál nechytatelný bekhendový volej.
     
    30-40
    Podáním ven z kurtu si Zdeněk Kolář otevřel celou pravou polovinu dvorce. Forhend hrál brzy po odskoku a odkrytý prostor trefil.
     
    30-30
    Bekhendový return stačil Argentinci k zisku fiftýnu. Protihráči zahrál na stejnou stranu, rodák z Bystřice nad Perštejnem zasáhl síť.
     
    15-30
    Marco Trungelliti si na jedničku připravil pozici na útok, kterou ale nevyužil v zisk fiftýnu. Soka na síti přinutil hrát vysoký volej, načež umístil prohoz do zámezí.
     
    15-15
    Po podání ven z kurtu naběhl český tenista na síť. Při forhendovém voleji zachoval chladnou hlavu, balónek napálil mimo dosah konkurenta.
     
    15-0
    Argentinec se výborně ubránil a odměnou mu je získaný fiftýn. Na stranu soupeře posílal nepříjemné bekhendové slajzy, po tom posledním hrál Kolář do sítě.
     
    3:4
    Následuje přestávka a výměna stran.
    0:0; 3:4 - Marco Trungelliti
     
    3:4
    Kolář gem do shody nedotáhl. Zvládl se dostat do výměny, ale sám ji ukončil nevynucenou chybou z forhendu, prim v tomto případě hrála páska.
     
    40-30
    Velká chyba, jež by mohla jednatřicetiletého Argentince ještě hodně mrzet. Útok měl skvěle připravený, ale závěrečnou smeč napálil do deblového koridoru.
     
    40-15
    Čistá hra se nekoná. Marco Trungelliti si sice podáním ven z dvorce otevřel celou levou polovinu kurtu, ale bekhendem hrál za základní lajnu.
     
    40-0
    Varianta servis – síť byla úspěšná. S returnem si ještě Kolář poradil, proti voleji do protipohybu byl bezmocný.
     
    30-0
    Forhend Argentinec chytil špatný odskok od základní čáry. Kolář musel hrát balónek brzy po odskoku, znovu přestřelil.
     
    15-0
    Přímý bod po podání ven z kurtu.
    0:0; 2:4 - Zdeněk Kolář
     
    2:4
    Druhý gembol už Zdeněk Kolář proměnil, bekhendový return soka doletěl za základní čáru. Český tenista potvrzuje brejk a zase se o kousek přiblížil zisku první sady.
     
    30-40
    Ale Marco Trungelliti ještě bojuje. Forhendový return napálil ideálně pod nohy protivníka, ten úderem hodně u těla minul vymezený prostor.
     
    15-40
    Výborná práce. Čtyřiadvacetiletý rodák z Bystřice nad Perštejnem znovu parádně provedl útok, který se vydal uzavřít na síť. Forhendovým volejem nezaváhal.
     
    15-30
    Tentokráte zaváhal i český tenista. Forhend tlačil hodně k základní čáře, ale míček nakonec spadl o pár čísel do autu.
     
    0-30
    Přímý bod po servisu na kříž.
     
    0-15
    Zdeněk Kolář zatím oproti soupeře výrazně méně chybuje. Argentinec jen bezmocně rozhodil rukama poté, co přestřelil zdánlivě jednoduchý bekhend.
     
    2:3
    Konec přestávky, podávat bude Zdeněk Kolář.
     
    2:3
    Následuje přestávka a výměna stran.
    0:0; 2:3 - Zdeněk Kolář
     
    2:3
    Zdeněk Kolář využil hned ten první a poprvé v utkání vede! Z defenzivy do ofenzivy přešel výborným bekhendem po lajně, načež do stejného prostoru napálil forhend, Trungelliti pak poslal balónek za základní lajnu.
     
    15-40
    Rodák z Bystřice nad Perštejnem disponuje dvěma brejkboly! V pravý čas zvolil kraťas, který ještě Trungelliti vybral, ale za forhendovým křižným prohozem se jen ohlédl.
     
    15-30
    Přímý bod po podání ven z dvorce.
     
    0-30
    A další fiftýn pro českého tenistu! Ten byl trpělivější v delší výměně a ve finále jen kontroloval příliš dlouhý úder Argentince z bekhendu.
     
    0-15
    Zdeněk Kolář se nebojí riskovat a zatím je v tomto ohledu velmi úspěšný. Forhendový return po lajně napálil přesně na čáru, soupeř neměl šanci reagovat.
    0:0; 2:2 - Zdeněk Kolář
     
    2:2
    Máme opět vyrovnáno. Zdeněk Kolář výborně přečetl kraťas soka, u balónku byl včas. Nepovedený lob pak potrestal ve vítěznou smeč.
     
    15-40
    Znovu skvěle provedený útok v podání čtyřiadvacetiletého českého tenisty. Ten sice musel proti lobu zacouvat, ale po forhendové ráně k ní naběhl znovu a forhendovým volejem úspěšně završil výměnu.
     
    15-30
    Zdeněk Kolář byl za odvážný útok po zásluze odměněn. Dělový forhend po lajně nadělal soupeři velké problémy, ze stejné strany trefil pouze pásku.
     
    15-15
    Oba tenisté hráli do bekhendu konkurenta, sledovali jsme vyčkávanou na chybu. Bod patří Argentinci, Kolář poslal úder pod pásku.
     
    0-15
    Zdeněk Kolář přerušil výměn v domnění, že bekhendový slajz konkurenta byl příliš dlouhý. Umpirový rozhodčí mu dal za pravdu, fiftýn pro Čecha.
     
    2:1
    Konec přestávky, podávat bude Zdeněk Kolář.
     
    2:1
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    2:1
    Jednatřicetiletý argentinský hráč gembol využil a ujal se vedení 2:1. V tlaku naběhl k síti, kde si poradil znamenitě, vyprodukoval vítězný bekhend po levé lajně.
     
    A-40
    Přímý bod po servisu ven z kurtu.
     
    40-40
    Marco Trungelliti odvrátil brejkbol s velkým přehledem. Po servisu ven z dvorce hrál do stejného prostoru, zatímco Kolář pokračoval v pohybu na střed.
     
    40-A
    Brejkbol! Slabšího druhého podání využil Kolář k dělovému returnu z forhendové strany, načež Jihoameričan chyboval.
     
    40-40
    Jdeme do shody. Forhendový return na tělo nadělal Trungellitimu velké potíže, následoval nečistě trefený úder, jenž měl k přesnosti daleko.
     
    40-30
    To je velká škoda. Argentinec musel jít přes druhý servis, přesto Kolář forhendovým returnem přestřelil vymezené území.
     
    30-30
    Rodák z Bystřice nad Perštejnem bojuje a je blízko prvnímu brejkbolu. Konkurenta rozběhla a dočkal se zaváhání z bekhendu.
     
    30-15
    Marco Trungelliti si s úderem soka, který ještě zpomalila páska, poradil náramně. Sáhl ke kraťasu, u nějž byl Čech pozdě a hrál do sítě.
     
    15-15
    Forhendová přestřelka pro Koláře. Protivník pálil míčky těsně k základní čáře, ten poslední napálil až za ni.
     
    15-0
    Přímý bod po podání na téčko.
    0:0; 1:1 - Zdeněk Kolář
     
    1:1
    Argentinec si returnem vytvořil pozici útočícího hráče, ale na pilu tlačil až příliš. Finální forhend poslal o poměrně velký kus do zámezí.
     
    15-40
    Bekhendový return doplachtil za základní lajnu.
     
    15-30
    Přímý bod po podání ven z dvorce.
     
    15-15
    Marco Trungelliti poslal bekhendový return těsně nad páskou. Český hráč musel hrát brzy po odskoku, rovněž z bekhendu přestřelil.
     
    0-15
    Na servisu se již čtyřiadvacetiletý rodák z Bystřice nad Pernštejnem fiftýnu dočkal. Soupeře rozběhal, poslední forhend kros proměnil ve vítězný balón.
     
    1:0
    Konec přestávky, podávat bude Zdeněk Kolář.
     
    1:0
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    1:0
    Marco Trungelliti zapisuje na úvod čistou hru. Forhendem umístěným do levého růžku dostal soka pod tlak a naběhl na síť, volej následně umístil do jeho protipohybu.
     
    40-0
    Jednatřicetiletý Argentinec disponuje třemi gemboly. V delší výměně udržel přesnější ruku, český tenista vyrobil nevynucenou chybu z bekhendu.
     
    30-0
    Přímý bod po servisu ven z dvorce.
     
    15-0
    První fiftýn zápasu jde za servírujícím Trungellitim. Zdeněk Kolář útočil, poslední úder si oběhl na forhend, ale míček umístil do deblového koridoru.
     
    0:0
    Utkání právě začalo.
     
    Na kurtu probíhá tradiční předzápasové rozpinkávání. Na podání začne Marco Trungelliti.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:10.

    Milan Huppert

    Čas utkání: 1:10

    2. set: 0:34

    Trungelliti Kolář
    2. set Utkání 2. set
    Získané body celkem
    17 41 58 27
    Nejdelší série získaných bodů
    4 4 7 7
    Setboly
    0 0 2 1
    Mečboly
    0 0 1 1
    Vítězné údery *
    0 0
    Nevynucené chyby *
    0 0
    Úspěšnost na síti *
    0 %
    0 %
    Statistiky na podání
    Čas her při vlastním podání
    0:11 0:28 0:28 0:16
    Esa **
    1 1 0 0
    Dvojchyby **
    2 3 1 1
    Udržená podání
    1 / 4
    25 %
    4 / 9
    44 %
    7 / 8
    88 %
    3 / 4
    75 %
    Odvrácené brejkboly
    2 / 5
    40 %
    3 / 8
    38 %
    0 / 1
    0 %
    0 / 1
    0 %
    Body při vlastním podání
    8 / 21
    38 %
    26 / 54
    48 %
    30 / 45
    67 %
    14 / 23
    61 %
    Body po 1. podání *
    16 / 27
    59 %
    18 / 24
    75 %
    Body po 2. podání *
    10 / 27
    37 %
    12 / 21
    57 %
    Úspěšnost 1. podání *
    50 %
    53 %
    Úspěšnost 2. podání *
    0 %
    0 %
    Průměrná rychlost 1. podání *
    Průměrná rychlost 2. podání *
    Nejrychlejší podání *
    Statistiky na příjmu
    Proměněné brejkboly
    1 / 1
    100 %
    1 / 1
    100 %
    5 / 8
    63 %
    3 / 5
    60 %
    Body při soupeřově podání
    9 / 23
    39 %
    15 / 45
    33 %
    28 / 54
    52 %
    13 / 21
    62 %
    Body po příjmu 1. podání *
    6 / 24
    25 %
    11 / 27
    41 %
    Body po příjmu 2. podání *
    8 / 21
    38 %
    15 / 27
    56 %
    Informace ke statistikám

    Aktuálnost statistik označených *: po 2. setu

    Ostatní statistiky jsou počítány průběžně automaticky.

    ** Počty es a dvojchyb v průběhu setu jsou neoficiální.

    Marco Trungelliti
    Stát: Argentina
    Datum narození: 31.01.1990
    Věk: 34 let
    Držení: pravák
    Výška: 178 cm
    Váha: 78 kg

    Zdeněk Kolář
    Stát: Česká rep.
    Datum narození: 09.10.1996
    Věk: 27 let
    Držení: pravák
    Výška: 185 cm
    Váha: 76 kg
    Nasazení: 8
    bahis siteleri