Buffalo – NY Rangers 3:2 (1:0 po s.n.) | Montreal – Ottawa 3:6 (kon.) | NY Islanders – Philadelphia 3:2 (1:0 po s.n.)
Carolina – Dallas 2:3 (kon.) | Florida – Columbus 5:2 (kon.) | Colorado – St. Louis 2:1 (kon.)
Vegas – Minnesota 1:2 (kon.) | Los Angeles – San Jose 2:3 (kon.) | Tampa – Detroit 1:5 (kon.)
New Jersey – Washington 4:5 (kon.) | Florida – Columbus 3:0 (kon.)
konec
Tampa Bay Lightning
1:5 (0:1, 0:3, 1:1)
Detroit Red Wings
Neděle 04.04.2021, 18:07 • Amalie Arena, Tampa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Hezký nedělní večer přeji všem příznivcům ledního hokeje, zejména pak zámořské NHL. Ta má na programu další porci zápasů a my prostřednictvím tohoto textového online přenosu budeme sledovat duel mezi týmy Tampa Bay Lightning a Detroit Red Wings.
     
    Tampa Bay Lightning

    Hokejisté Tampy Bay jsou v tabulce v Centrální divizi na prvním místě a i v letošní sezóně ukazují, že se s nimi musí počítat na nejvyšších patrech. Obhajují Stanley Cup z loňského roku a zatím tak mají, alespoň co se týče základní části, velmi dobře nakročeno. Na své konto zapsali čtyřiapadesát bodů a pomalu tak kráčejí do vyřazovacích bojů. Domácím se ve dvou duelech po sobě nedařilo, když prohráli s Carolinou a Columbusem. Pak uspěli, když právě s Kabátníky vyhráli těsně 3:2 a poslední porážku jim tak oplatili. Naposledy se utkali v sobotu s Detroitem, který porazili těsně 2:1. Budou i dnes úspěšní?

    Nejproduktivnější hráči

    Victor Hedman 6+29
    Brayden Point 16+17
    Ondřej Palát 12+21
     
    Detroit Red Wings

    Naopak hosté z Detroitu v poslední době ukazují, že nepatří mezi silné celky v NHL. I letos se jim nedaří a ve stejné divizi je najdeme na úplně opačném konci, než se nachází Tampa. Jsou osmí, tedy poslední. Dosud nasbírali devětadvacet bodů a vidina play-off se jim začíná vzdalovat. Na čtvrtou pozici, která zaručuje vyřazovací boje, ztrácejí deset bodů. Po sérii porážek Detroit uspěl, když doma dvakrát porazil Columbus, 3:1 a 4:1. Poté dvakrát padli na Floridě, kde s místními Pantery prohráli 1:4 a následně pak 2:3 po prodloužení. A nebodovali ani, jak už bylo zmíněno, v sobotu s Tampou, kde padli těsně 1:2. Hosté tak dnes budou chtít další porážku Tampě oplatit.

    Nejproduktivnější hráči

    Filip Hronek 2+19
    Dylan Larkin 6+14
    Robby Fabbri 10+8
    Anthony Mantha 10+8
     
    Vzájemná utkání

    V letošní sezóně se oba celky utkaly pětkrát. Čtyřikrát se z výhry radovala Tampa, jednou pak Detroit.
     
    Česká a slovenská stopa

    Ondřej Palát (TBL)
    Jan Rutta (TBL)
    Erik Černák (TBL)

    Filip Zadina (DET)
    Filip Hronek (DET)
     
    Úvodní sestavy:

    Tampa Bay Lightning: Gibson (Vasilevskij) – C. Foote, Hedman, Sergačjov, McDonagh, Borgman, L. Schenn – T. Johnson, B. Point, Palát – Stamkos, Cirelli, Killorn – Coleman, Gourde, Goodrow – M. Joseph, Colton, Maroon.

    Detroit Red Wings: Greiss (Pickard) – Hronek, DeKeyser, Stecher, M. Staal, Merrill, Nemeth – Zadina, D. Larkin, Fabbri – Mantha, Rasmussen, Smith – Nielsen, Naměstnikov, Filppula – Erne, Glendening, Helm..
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Úvodní vhazování tohoto zápasu dopadlo lépe pro domácí celek, který ihned nahazoval kotouč do pásma soupeře, kde nakonec nezakončil McDonagh.
     
    01:11
    Poprvé se k puku dostal také domácí brankář Gibson, který ho pouze rozehrál směrem k levému mantinelu, kde se k jeho štěstí nacházel kolega Killorn.
     
    02:07
    Detroit Red Wings se znovu jednoduše dostal ven z pásma, nicméně k volnému kotouči se jako první dostal domácí zadák Foote, který rozehrál o mantinel.
     
    02:37
    Od modré čáry zakončoval hostující Stecher, který ovšem výrazně minul domácí branku.
     
    03:04
    Gourde chtěl proniknout podél pravého hrazení, kde ho ovšem čistým způsobem zastavil jeden z protihráčů. V úvodu zápasu sledujeme dost nepřesností.
     
    04:12
    Domácí Larkin se dostal do pásma, načež nabízel kotouč pod sebe na DeKeysera. Jeho rána z velké vzdálenosti nakonec putovala výrazně vedle branky.
     
    05:05
    Tampa dokázala vystřídat a poté to zkoušela přes pravé křídlo. Tam se Johnson dostal přes protihráče, avšak Greiss si poradil se zakončením od Schenna.
     
    06:15
    Schenn poté v tandemu hledal svého kolegu Borgmana, který byl dohrán u mantinelu. Domácím se přesto povedlo rozehrát, jenomže Detroit zametl kotouč.
     
    07:02
    Zadina nabízel kotouč k levému kruhu, kde se nacházel Rasmussen. Ten okamžitě pálil směrem na domácí branku, kde ovšem trefil pouze brusli Hedmana.
     
    08:16
    Před malým momentem pouze nahazoval do pásma soupeře domácí Foote. Detroit se nakonec dostal k nahození od modré čáry, Gibson ale nezasahoval.
     
    09:01
    Skvělým způsobem to poté zvládl hostující obránce Stecher, kterému se poté povedlo rozehrát směrem do opačného pásma, kde ovšem zasahoval soupeř.
     
    10:10
    Hodně prostoru měl na levém křídle domácí Foote, který nakonec zakončoval směrem na branku. Greiss se dokázal rychle přesunout a také zakročit.
     
    10:29
    Na opačné straně se do zajímavé šance natlačil Mantha, který trefil pouze brankáře Gibsona.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    11:20
    Sledujeme pasáž plnou nepřesností. Po jedné z nich se sice domácí celek dostal na druhou stranu, jenomže Maroonovi ujel kotouč od hokejky, což využil soupeř.
     
    12:13
    Do rychlého protiútoku se poté pokoušel dostat Filppula, který ovšem nepřesně předkládal na Smithe. Po další hezké souhře musel zasahovat brankář Greiss.
     
    13:20
    Až nyní bylo pískáno, bylo tomu tak po zakázaném uvolnění domácích. Hra se tak přestěhuje znovu před brankáře Gibsona, a sice po jeho levé horní končetině.
     
    14:09
    Vysokou holí si ve vlastním pásmu pomohl domácí Thomas, čehož si pochopitelně všiml také hlavní sudí tohoto zápasu. Je tu další komerční přestávka.
     
    15:22
    Domácím se povedlo vyklidit pásmo a poté se dostali do útoku středem hrací plochy. Stamkos měl před sebou smečku protihráčů, proti si útok rozmyslel.
     
    15:42
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings (Filip Hronek – 2 min., držení).
     
    16:27
    Hostující celek uspěl na důležitém vhazování a poté odehrál kotouč ven z pásma. Tampa se pokoušela rychle dostat zpět, jenomže znovu zasahoval DeKeyser.
     
    17:01
    Stamkos režíroval hru u modré čáry, odkud několikrát slibně nahazoval kotouč před branku. Gibsonovi se povedlo odolat, jeho celek navíc vyhodil kupředu.
     
    18:13
    Ani další přechod přes modrou čáru nebyl zrovna ukázkový, puk se totiž snesl pouze na střídačku, což znamenalo, že se vhazovalo ve středním pásmu.
     
    18:45
    Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning (Luke Schenn – 2 min., sekání).
     
    19:11
    Běží nám poslední minuta třetiny, na změnu skóre to nevypadá. Detroitu se před malým momentem povedlo ubránit přesilovou hru soupeře.
     
    19:47
    Detroit právě vstřelil branku!
    Tak přeci jenom se hosté prosazují! Tampě se totiž nepovedl dostat kotouč ven z pásma, Erne nabídl kotouč k levému kruhu, kde měl hodně prostoru na zakončení DYLAN LARKIN. Jeho rána zápěstím nakonec přeci jenom propadla až za záda brankáře Gibsona.
    Asistence: Adam Erne, Filip Hronek.
    19:47 Dylan LARKIN - 0:1
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Je za námi první třetina, která nám přinesla branku až v samotném závěru, o kterou se postaral hostující Dylan Larkin. Směrem dopředu byl sice aktivnější domácí celek, avšak ten se těžko dostával do vyložených šancí. Možná vyloženější šance měl na své holi Detroit, kterému se v závěru první třetiny povedlo využít přesilovou hru a možná trochu překvapivě se dostal do vedení.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Úvodní vhazování druhé třetiny dopadlo lépe pro hostující celek, který se po chvíli dokázal dostat až do pásma soupeře, kde se o zakončení postaral Larkin.
     
    21:11
    Znovu se Detroitu povedlo uspět na vhazování a v mezikruží si o nahrávku řekl obsazený Larkin, kterému se nakonec nepovedlo ideálně vypálit z otočky.
     
    22:04
    Tampa se jednoduchým způsobem dostala na druhou stranu, kde měl kousek od pravého kruhu dost času na zakončené Palát, který ale nevyzrál na brankáře.
     
    23:44
    Nielsenovi se pod sebou povedlo najít volného obránce Merrilla, který okamžitě nahazoval směrem na branku soupeře, kde ovšem zasahoval brankář Gibson.
     
    24:15
    Detroit se znovu aktivně natlačil do pásma soupeře, kde se nakonec k ničemu nedostal. Na opačnou stranu tak pelášil domácí Cirelli, který rychle narazil.
     
    24:47
    Do protiútoku tak vyrazil Larkin, který to zkoušel nabídkou před branku, kde nikdo ze spoluhráčů netečoval.
     
    25:10
    Tampa to zkoušela středem hrací plochy, kde si najížděl s pukem Gourde. Ten ovšem nedokázal obejít hned prvního protihráče, který rozehrál přes všechny čáry.
     
    26:04
    Domácím se ani tentokráte nepovedlo vypálit směrem na Greisse, který je již delší dobu bez práce. Na druhou stranu se tak vydal Stecher, který zkoušel nahodit.
     
    27:11
    Poté ještě o kotouč bojoval hostující Staal, který ho nedokázal vybojovat zpět. Domácím ovšem ujel puk daleko od hokejek, rozehrávat tak mohl brankář Greiss.
     
    27:37
    Domácí se nyní dostali do přečíslení tři na jednoho. Do poloprázdné branky zakončoval kapitán Stamkos, jehož ránu dokázal Greiss fantasticky zneškodnit.
     
    28:18
    Máme za sebou první komerční přestávku, po které muselo být znovu pískáno. To znamená, že se tedy bude vhazovat před modrou čárou Detroitu.
     
    29:13
    Na jistotu před malým momentem rozehrával Merrill, kterému se povedlo odehrát kotouč do bezpečnějšího prostoru, avšak domácí ho rychle odehráli zpět.
     
    30:00
    Filppula se na krátký časový úsek dostal do dobré pozice, jenomže se mu nepovedlo ideálně nahrát. Posléze to svým dalším střeleckým pokusem zkoušel Hronek.
     
    31:16
    Je za námi polovina řádné hrací doby, která nám zatím stále nabídla jedinou branku. O tu se krátce před koncem první třetiny postaral hostující Dylan Larkin.
     
    32:08
    Za volným pukem se poté pokoušel jako první dostat hostující Mantha, který ovšem v souboji jeden na jednoho neuspěl. Tampa se tak pokouší rychle útočit.
     
    33:13
    Gourde poté dokázal o mantinel nahrát do jízdy na Goodrowa, avšak třetí formace domácích se znovu k ničemu nedostala, což ale platí také o Detroitu.
     
    34:02
    S rozehrávkou navíc vypomohl také brankář Greiss, který nakonec rozehrál po mantinelu do volného prostoru. Následná nahrávka putovala mimo dosah Smithe.
     
    35:08
    Merill neustál souboj za brankou, kde nakonec přišel o kotouč. Po delší době se tak domácí celek dostal do slušné šance, avšak zakončující Colton mířil nad.
     
    36:05
    Detroit právě vstřelil branku!
    Zničehonic je tu druhá branka Detroitu! Fantastickým způsobem to provedl Glendening, který se přes pravou stranu dostal až do útočného pásma, kde se mu opačného kruhu povedlo najít kolegu VALTTERIHO FILPPULU, který z jedničky dokázal prostřelit přesouvajícího se Gibsona.
    Asistence: Luke Glendening, Vladislav Naměstnikov.
    36:05 Valtteri FILPPULA - 0:2
     
    36:34
    Detroit právě vstřelil branku!
    A v krátkém časovém sledu je tu další branka! Nahození o zadní mantinel se nakonec sneslo před branku, kde se Gibsonovi nepovedlo schovat kotouč do rukavic, což dokázal potrestat MICHAEL RASMUSSEN, který bekhendem uklidil puk za domácího brankáře.
    Asistence: Christian Djoos, Anthony Mantha.
    36:34 Michael RASMUSSEN - 0:2
     
    37:24
    Tampa je najednou hodně dole a do další šance se pro změnu dostal Helm, který byl sám před brankářem, jenomže s bekhendem na brankáře nevyzrál.
     
    38:44
    Po delší době zásah také pro hostujícího brankáře, který tak stále drží čisté konto. Po zakončení z hole Thomase se bude vhazovat po Greissově pravici.
     
    38:58
    Detroit právě vstřelil branku!
    Tady se schyluje k pořádnému debaklu! Na jedné straně Point pálil pouze do tyče, na té opačné jsme sledovali nahození od modré čáry. Tím se prezentoval obránce MARC STAAL, jehož nabídka překvapivě proletěla až za záda brankáře Gibsona.
    Asistence: Anthony Mantha.
    38:58 Marc STAAL - 0:4
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Je za námi také druhá třetina, která nám nabídla další tři branky Detroitu. Tampa dnes hraje daleko za očekáváním a proti poslednímu celku divize se jen těžko dostává do šancí. Tu největší a zároveň vyrovnání měl na své holi kapitán Stamkos, kterému se ovšem nepovedlo vyzrát na brankáře Greisse. Ten nakonec ani jednou neinkasoval, práci ovšem měl také domácí brankář Gibson, který inkasoval třikrát.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Úvodní vhazování třetí třetiny dopadlo lépe pro domácí celek, který okamžitě nahazoval kotouč na opačnou stranu, kde se k němu dostal brankář Greiss.
     
    41:13
    Detroitu se poté nepovedla rozehrávka z vlastního pásma, na nahrávku totiž neměl šanci dosáhnout Larkin a puk se tak za cenu zakázaného uvolnění snesl vedle.
     
    42:09
    U modré čáry měl poměrně dost prostoru domácí zadák Foote, který ovšem pálil hodně vysoko nad branku. Greiss sice nemusel zasahovat, avšak nápor trvá.
     
    43:33
    Greiss měl znovu plné ruce práce, avšak stále drží svůj celek ve hře o čisté konto. Nyní dokonce kotouč poskakoval po horní síti, avšak poté spadl vedle!
     
    44:05
    Do pásma soupeře se před malým momentem dokázal dostat hostující Djoos, který to zkoušel nahrávkou do tandemu, avšak tam se nacházel pouze soupeř.
     
    44:12
    Tampa právě vstřelila branku!
    Domácí se přeci jenom dočkali! VICTOR HEDMAN obdržel nahrávku k mezikruží, odkud okamžitě pálil směrem na hostující branku. Puk se navíc odrazil od brankové konstrukce právě za záda brankáře Greisse.
    Asistence: Steven Stamkos, Callan Foote.
    44:12 Victor HEDMAN - 1:4
     
    45:27
    Johnson zakončoval od pravého kruhu, jenomže výrazně netrefil hostující branku. Detroit se rychle zbavil kotouče a s ním tak může hrát soupeř.
     
    46:12
    Po delší době práce také pro domácího brankáře Gibsona, kterému se ovšem povedlo odolat. Detroit se rychle dostal zpět a sbírá tak cenné vteřinky.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    47:22
    Detroit Red Wings znovu operoval za branko soupeře, jenomže tam dlouhou nezůstal. Na opačné straně nepřesně nahrával Cirelli, který nenašel Killorna.
     
    48:06
    Vhazovalo se po levici domácího brankáře Gibsona, úspěšnější byla Tampa. Na opačné straně se do slibné pozice dostal Maroon, který těsně minul branku.
     
    49:22
    Sám na branku najednou uháněl hostující Glendening, který to zkoušel zakončením do teploměru, jenomže s tím si Gibson poradil.
     
    50:00
    Do konce tohoto zápasu zbývá poslední desetiminutovka. Tampa se pokouší svého soupeře sevřít, což se sice daří, jenomže hostující celek brání na jedničku.
     
    51:12
    Na modré čáře si o nahrávku řekl Foote, který poté podél modré čáry zpět na Hedmana, jehož nahození putovalo vedle. Na opačné straně nahazoval Stecher.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    51:20
    Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning (Steven Stamkos – 2 min., nedovolené bránění brankáři).
     
    52:07
    Domácím se povedlo uspět na vhazování, což vedlo k odpalu kotouče na opačnou stranu. Detroit se rychle dostal zpět, jenomže Zadina tečoval puk vedle.
     
    53:33
    Nahrávka směrem na Rasmussena byla moc dlouhá a domácím se tak povedlo vyhodit. Navíc to vedlo k protiútoku, při kterém Joseph trefil pouze protihráče.
     
    54:12
    Ze druhé vlny si o nahrávku řekl Mantha, který z mezikruží zakončoval směrem na branku, kterou nedokázal trefit. Tampa to poté zkoušela po levém křídle.
     
    54:19
    Detroit právě vstřelil branku!
    Domácí se odhodlali ke hře bez brankáře, kterou soupeř dokázal potrestat! Ve středním pásmu se totiž k puku dostal DARREN HELM, který poměrně jednoduchým způsobem dokázal poslat puk do prázdné branky.
    Asistence: Luke Glendening, Vladislav Naměstnikov.
    54:19 Darren HELM - 1:5
     
    54:50
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings (Danny DeKeyser – 2 min., podrážení).
     
    55:25
    Po vhazování to na sebe vzal domácí Hedman, který si dokázal najít prostor pro nahození směrem na branku, avšak to nakonec putovalo kousek vedle.
     
    56:54
    Tampě se ani tato přesilová hra zrovna moc nedaří. Domácí celek se sice dostal k náporu, avšak ten přinesl pouze závar před Greissem, který vše přerušil.
     
    57:05
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings (Danny DeKeyser – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    57:40
    Tampa to znovu zkouší bez brankáře!
     
    59:15
    Již nám běží poslední minuta třetí třetiny, na další změnu skóre to nevypadá, puk se nadále nachází v pásmu Red Wings.
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí překvapivým vítězstvím Detroitu, který svého soupeře porazil výsledkem 5:1. Detroit vstupoval do třetí třetiny při vedení o čtyři branky, a tak se nemusel nikam moc hnát. Domácí celek nastoupil do závěrečné třetiny velice aktivně, navíc se mu po náporu povedlo vstřelit první branku. To bylo ovšem ze strany favorizované Tampy už vše, hostující celek si své vedení dokázal udržet až do konce, navíc přidal pátou branku a možná trochu překvapivě získává dva body.
     
    Česká a slovenská stopa v utkání

    Ondřej Palát (BOS) 0+0, -2 účast, 2 střely na bránu, 0 TM, čas na ledě 20:29
    Filip Hronek (BOS) 0+1, 0 účast, 2 střely na bránu, 0 TM, čas na ledě 22:13
    Filip Zadina (BOS) 0+0, 0 účast, 1 střela na bránu, 0 TM, čas na ledě 18:00
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Christopher Gibson (TBL) – 13 zákroků, 4 OG, úspěšnost 76,5%, odchytal 54:23
    Thomas Greiss (DET) – 27 zákroků, 1 OG, úspěšnost 96,4%, odchytal 60:00
     
    Tři hvězdy utkání

    1. Thomas Greiss (DET) 27 zákroků
    2. Luke Glendening (DETL) 0+2
    3. Anthony Mantha (DET) 0+2 (20:35:04)

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 45. Hedman (Stamkos, C. Foote) – 20. D. Larkin (Erne, Hronek), 37. Filppula (Glendening, Naměstnikov), 37. Rasmussen (Djoos, Mantha), 39. M. Staal (Mantha), 55. Helm (Glendening, Naměstnikov)


    Tampa Bay Lightning: Gibson (Vasilevskij) – C. Foote, Hedman, Sergačjov, McDonagh, Borgman, L. Schenn – T. Johnson, B. Point, Palát – Stamkos, Cirelli, Killorn – Coleman, Gourde, Goodrow – M. Joseph, Colton, Maroon.
    Detroit Red Wings: Greiss (Pickard) – Hronek, DeKeyser, Stecher, M. Staal, Merrill, Nemeth, Djoos – Zadina, D. Larkin, Mantha – Rasmussen, Smith, Nielsen – Naměstnikov, Filppula, Erne – Glendening, Helm.

    Rozhodčí: Charron, Walsh – Daisy, Nagy
    bahis siteleri