Buffalo – NY Rangers 3:2 (1:0 po s.n.) | Montreal – Ottawa 3:6 (kon.) | NY Islanders – Philadelphia 3:2 (1:0 po s.n.)
Carolina – Dallas 2:3 (kon.) | Florida – Columbus 5:2 (kon.) | Colorado – St. Louis 2:1 (kon.)
Vegas – Minnesota 1:2 (kon.) | Los Angeles – San Jose 2:3 (kon.) | Tampa – Detroit 1:5 (kon.)
New Jersey – Washington 4:5 (kon.) | Florida – Columbus 3:0 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
1:3 (1:1, 0:2, 0:0) Stav série: 1:1
BK Mladá Boleslav
Neděle 04.04.2021, 17:00 • WERK ARENA, Třinec • Generali play off Tipsport extraligy • Semifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Zápas číslo dvě semifinálové série mezi týmy HC Oceláři Třinec a BK Mladá Boleslav se hraje na velikonoční neděli 4. dubna 2021 s úvodním buly v 17 hodin. Hrát se bude bez publika ve třinecké Werk areně, utkání bude přenášet sportovní kanál veřejnoprávní televize.
     
    Vzájemný zápas ve čtvrtfinálové sérii

    První semifinálový zápas nabídl svižný hokej, ale festival šancí k vidění nebyl. Nebezpečnější byli domácí hokejisté, kteří k překlopení zápasu na svou stranu využili pasáž téměř šesti minut druhé třetiny, kdy hosté hráli kontinuálně buď ve čtyřech, nebo dokonce jen se třemi bruslaři na ledě. Přesilovky v tomto fragmentu zápasu využili Martin Růžička a Michal Kovařčík. Dá se předpokládat, že se do druhého zápasu přenesou emoce a odehrané souboje z prvního utkání – hosté byli nervózní z Marcinka, naopak domácím se nelíbilo nepotrestané podkopnutí Ondřeje Kovařčíka.

    3. dubna 2021: HC Oceláři Třinec – BK Mladá Boleslav 2:0 (0:0, 2:0, 0:0)

    Branky a nahrávky:
    26. Martin Růžička (P. Vrána, Hrňa), 29. M. Kovařčík (Freibergs, Martin Růžička)

    HC Oceláři Třinec: Kacetl – Gernát, M. Doudera, Jaroměřský, D. Musil, Kundrátek, Freibergs – Martin Růžička, P. Vrána, M. Stránský – Hrňa, Marcinko, Kurovský – Rodewald, M. Špaček, M. Stránský – Dravecký, Miloš Roman, Hrehorčák – O. Kovařčík.

    BK Mladá Boleslav: J. Růžička – Ševc, Šidlík, D. Moravec, Pláněk, Bernad, Fillman, Dlapa – J. Strnad, Bičevskis, J. Stránský – Kotala, A. Zbořil, Šťastný – Cienciala, Claireaux, Jääskeläinen – Flynn, O. Najman, P. Kousal.
     
    Ohlasy z mladoboleslavské střídačky

    Trenér mladoboleslavského Bruslařského klubu Pavel Patera viděl zásadní nedostatek prvního zápasu z pohledu bruslařů v dlouhém oslabení ve druhé třetině: „První třetina byla vyrovnaná. Ve druhé části bohužel rozhodla naše nedisciplinovanost. Nechali jsme Třinci dlouho přesilovku pěti proti třem a to si v dalších zápasech série nemůžeme dovolit.“ I Petr Šidlík viděl zakopaného psa v oslabeních. Na otázku, co zápas rozhodlo, odpověděl následovně: „Přesilovky. Nabídli jsme jim dvakrát 5 na 3, což rozhodlo. Jinak si myslím, že jsme uhráli solidní zápas. Je vidět, že mají zkušené hráče a vyřazovací boje nehrají poprvé, takže si to uhlídali. Druhá třetina rozhodla.“

    Bilance v Generali Česká play off: 5 zápasů, 4/1, skóre 16:7
    Bilance venku: 3 zápasy, 2/1, skóre 9:7
    Nejproduktivnější hráč: Jakub Kotala 7 (5+2)
    Nejlepší střelec: Jakub Kotala 5
    Nejlepší nahrávač: Martin Ševc 4
    Nejproduktivnější obránce: Martin Ševc 5 (1+4)
    Vítězné góly: Jakub Kotala 2
    Góly v přesilovce: Jakub Kotala 4
    Body v přesilovce: Jakub Kotala 5 (4+1)
    Statistiky brankáře: Jan Růžička 5 z. – 4/1, úsp. 95,65 %, prům. 1,40 g/z, 2 SO
     
    Ohlasy z třinecké střídačky

    Také v ohlasech ze třineckého tábora po utkání rezonoval význam přesilovek. „Možná jsme měli více ze hry, pár šancí navíc, ale jinak to bylo vyrovnané utkání. Zlomili jsme ho ve druhé třetině přesilovkovými góly, které nám nakonec zajistily vítězství, společně s taktickým výkonem hráčů ve třetí třetině,“ poznamenal po utkání trenér Varaďa. „Klepu na dřevo, ať to tak nadále funguje. Růža s Havranem si to umí nahrát, Marci je výborný před bránou a Erik má strašnou ránu. Když střílím já, taky umím branku ohrozit. Každý z nás přináší něco jiného,“ popsal třinecké přesilovky Matěj Stránský. Oceláři mají po pátém zápase v play off na svém kontě již deset využitých početních výhod.

    Bilance v Generali Česká play off: 5 zápasů, 5/0, skóre 22:4
    Bilance doma: 3 zápasy, 3/0, skóre 14:2
    Nejproduktivnější hráč: Michal Kovařčík 6 (5+1)
    Nejlepší střelec: Michal Kovařčík 5
    Nejlepší nahrávač: Michael Špaček, Petr Vrána oba 6
    Nejproduktivnější obránce: Martin Gernát 5 (1+4)
    Vítězné góly: Martin Růžička 2
    Góly v přesilovce: Matěj Stránský, Erik Hrňa, Michal Kovařčík všichni 2
    Body v přesilovce: Erik Hrňa 5 (2+3)
    Statistiky brankáře: Ondřej Kacetl 5 z. – 5/0, úsp. 96,97 %, prům. 0,80 g/z, 2 SO
    Naváže Třinec na včerejší výhru?
     
    Úvodní sestavy:

    HC Oceláři Třinec: Kacetl (Štěpánek) – Gernát, M. Doudera, Jaroměřský, D. Musil, Kundrátek, Freibergs, M. Adámek – Martin Růžička (A), P. Vrána (C), M. Stránský – Hrňa, Marcinko, Kurovský – Rodewald, Špaček, M. Kovařčík – Dravecký (A), Miloš Roman, Hrehorčák.

    BK Mladá Boleslav: J. Růžička (Krošelj) – Ševc (C), Šidlík, Hrbas, Pláněk (A), Fillman, Bernad, Dlapa – J. Strnad, Bičevskis, J. Stránský – Kotala, A. Zbořil (A), Šťastný – Flynn, Najman, P. Kousal – Trávníček, Cienciala, Jääskeläinen.

    Rozhodčí: Pešina, Kika – Lederer, Zíka.
     
    Vážení přátelé, přeji Vám hezký Boží hod velikonoční. Hned dnes pokračuje semifinálová série mezi Třincem a Mladou Boleslaví druhým zápasem. Věřím, že si mezi svátečními pokrmy najdete čas na sledování extraligového hokeje nejvyšší kvality.

    Při pohledu na sestavy obou týmů vidíme, že si včerejší zápas vynutil změny v obou týmech. Hlavní trenér domácího týmu HC Oceláři Třinec Václav Varaďa dnes nemůže počítat s útočníkem Ondřejem Kovařčíkem, který včera po srážce s obráncem Mladé Boleslavi Dlapou utrpěl zranění, kvůli němuž dnes nemůže nastoupit. Místo něj se dnes poprvé v play off podívá do sestavy Ocelářů obránce Marian Adámek, dnes na pozici sedmého beka. Jinak domácí sestava žádné změny neobsahuje.

    Trenérské duo hostujícího týmu BK Mladá Boleslav Rulík – Patera poprvé od 2. února využijí služeb obránce Hrbase, který se postaví na pozici, na níž včera začínal David Moravec. V útocích došlo k prohození útoků číslo tři a čtyři. V dnes čtvrté formaci, kterou vede třinecký odchovanec David Cienciala, se na křídle místo Francouze Valentina Claireauxe objeví trumfové eso hostujících trenérů, bojovník Michal Trávníček, kterého mají bruslaři napsaného na soupisce z prvoligového Ústí nad Labem.
     
    Hráči obou týmů nastupují na led. Utkání číslo dva za malý moment začne.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:01
    Utkání číslo dva mezi třineckými Oceláři a Mladou Boleslaví právě začalo. První buly vyhrál Maris Bičevskis.
     
    00:08
    První přerušení zápasu. Po zakázaném uvolnění se bude vhazovat před brankou Růžičky.
     
    00:22
    Dlouhý pas Šidlíka po levém křídle odrazil do ochranné sítě třinecký Stránský. Bude se vhazovat ve středním pásmu.
     
    00:47
    Oceláři v pásmu. Marcinko ale ztratil puk se Zbořilem. Následně přiléhl mladoboleslavského útočníka.
     
    01:30
    Fillman nedůsledně rozehrál a od modré střílel Kundrátek. Oceláři mají pásmo.
     
    02:04
    Kundrátek opět střílel od modré. Puk minul levou tyč Růžičkovy branky, následně získali kotouč hosté. Při pokusu o rychlý přechod do útočného pásma se vystavili do ofsajdu.
     
    02:26
    Růžička rychle rozehrál za svou brankou, puk ale zadržel Roman a následně po objetí branky posílal puk do brankoviště Hrehorčák.
     
    02:40
    Závar před Kacetlem. Domácí brankář po vlastním zákroku nevěděl, kde má puk a zpoza brankové čáry mu jej do brankoviště poslal Cienciala. Domácí obrana následně zajistila přerušení hry.
     
    03:20
    Jan Stránský zavezl puk do útočného pásma a hosté získali zónu. Nejnebezpečnější střelu tohoto střídání si připsal právě jmenovaný útočník bruslařů, ale Kacetl viděl.
     
    04:10
    Boleslav je v úvodu aktivnější. Bernadova střela od modré byla velmi nepřesná, ale spíše jen nahazoval pro další rozehru. Oceláři vyhodili do středního pásma.
     
    04:22
    Kacetl přerušuje po nahození ze středního pásma.
     
    04:25
    Kousalova střela ihned po vhazování, Kacetl si ji našel a přikryl na hrudi.
     
    04:41
    Mladoboleslavské nahození Ševce ze středního pásma se odrazilo nepříjemně pro Kacetla a domácí brankář následně při rychlém přesunu k druhé tyči posunul svou branku. Kousal nestačil zakončit přesně.
     
    05:02
    Čtvrtá třinecká formace provětrala trochu mladoboleslavskou obranu, Gernát s Douderou si následně vyměnili puk na modré, slovenský obránce si poodstoupil s pukem a vyklepal Růžičkovy betony.
     
    05:44
    První třinecká formace se snažila prokombinovat do útočného pásma, ale bezvýsledně. Následná Musilova přihrávka na třineckého Stránského byla velmi nepřesná, a tak je z toho icing.
     
    06:06
    Zbořil nabral rychlost na levém křídle, ale jeho střela z jízdy se odrazila jen od Kundrátkových chráničů do rohu.
     
    06:46
    Oceláři se trochu s přispěním nečekaných odrazů dostali do útočného pásma, ale následná Gernátova střela z levého kruhu byla nepřesná.
     
    07:19
    Michal Kovařčík přenesl dlouhou přihrávkou na Špačka hru na levou stranu, domácí centr zatáhl puk do útočného pásma a posunul jej na modrou Musilovi. Jeho střelu z první Růžička přikryl do lapačky. Hra bude pokračovat po komerční přestávce.
     
    08:09
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři dobrou půlminutu válčili o puk v rohu útočného pásma, nakonec jej vyvezl Špaček, nahrál Jaroměřskému na modrou. Jeho střela sice byla nepřesná, ale za brankovou čárou si puk uzmul JACK RODEWALD a nádhernou fintou s hokejkou mezi nohama poslal puk do sítě. Asistence: Jan Jaroměřský, Michael Špaček. Stav utkání 1:0.
    08:09 Jack RODEWALD - 1:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    08:59
    Oceláři jsou při chuti a v útočném pásmu nyní bojují o další puk.
     
    09:17
    Jan Stránský (MBL) byl v mladoboleslavském obranném pásmu v klinči s Martinem Růžičkou a hlavní rozhodčí situaci vyhodnotil jako nedovolené bránění hostujícího hráče. První přesilovku zápasu budou mít domácí.
     
    09:41
    Oceláři se teď sami nepřesnou přihrávkou Stránského zpoza branky dostali do obranného pásma.
     
    10:06
    Stránský v tísni našel od jednoho mantinelu na druhém Hrňu a jeho střela švihem jen těsně minula Růžičkovu branku.
     
    10:40
    Růžička teď nenahrál na modrou přesně Freibergsovi a Oceláři se opět dostávají vlastní vinou z pásma. Hráči střídají a Třinec musí hrát od vlastní branky.
     
    11:19
    V samotném závěru přesilovky ještě zkoušel střelu z levého kruhu Marcinko. Pokus byl nepřesný.
     
    11:25
    Fillman nyní dostal nepříjemně do ruky a zůstal ležet na ledě. Mladoboleslavský obránce ihned zamířil do kabiny, vypadá to na zranění horní končetiny.
     
    11:42
    Dobrá šance Mladé Boleslavi! Kotala z pravé strany zkoušel pozornost Kacetla, ten puk vykopl do prava, odkud dorážel Zbořil. Z levého kruhu pak zkoušel ještě nepřesně dorážet Ševc.
     
    12:00
    Další velká šance bruslařů! Sám před Kacetlem byl Šťastný, na zakončení ale neměl moc času a prostoru, Kacetl tak odolal.
     
    12:12
    Do křížné přihrávky mladoboleslavských hráčů v útočném pásmu vložil hůl Doudera a puk končí na tribuně. Bude se vhazovat v útočném pásmu bruslařů. A to po komerční přestávce.
     
    12:45
    Oceláři bojovali za brankou Růžičky o puk. Hrehorčák jej získal, ale nedokázal se s ním dostat do nebezpečného předbrankového prostoru.
     
    13:39
    Stránský s Vránou vybojovali puk pro Růžičku, ale ten před brankou Růžičky neměl skoro žádný prostor. Zakončoval prakticky z pozice vleže.
     
    14:13
    Oceláři pokračovali v tlaku. Centr Vrány z levého mantinelu čistil před Růžičkou Kousal, ale málem ohrozil vlastní branku.
     
    14:52
    Hosté po čase v útočném pásmu, ale nakonec získává za brankou puk Marcinko a s Kurovským vyčistili obranné pásmo.
     
    15:00
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Domácí ihned po dříve popsané situaci střídali a většího množství prostoru využili hosté k vyrovnání a vůbec první brance v sérii! Bombu Jana Stránského z pravého kruhu vykopl Kacetl betonem do předbrankového prostoru, odkud jej dovezl do branky JAKUB STRNAD. Asistence: Jan Stránský, Martin Ševc. Stav utkání 1:1.
    15:00 Jakub STRNAD - 1:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    15:16
    Musilova bomba od modré se otřela o Kotalovy chrániče a skončila v ochranné síti. Vhazovat se bude v útočném pásmu Třince.
     
    15:44
    Oceláři si teď nevěděli rady s aktivitou bruslařů v jejich pásmu, a tak Musil se Špačkem pouze jednoduše vyčistili obranné pásmo.
     
    16:06
    Zakázané uvolnění Mladé Boleslavi. Je pískáno, přestože se Šťastný diví. Zřejmě měl pocit, že byl u kotouče dřív.
     
    16:26
    Oceláři v útočném pásmu. Stránský z okolí pravého kruhu dvakrát střílel na Růžičku. Poprvé zblokováno, podruhé Růžička pokus z úhlu vytěsnil.
     
    17:25
    Čtvrtá třinecká formace měla za sebou pasáž v útočném pásmu. Gernát zkoušel střílet do předbrankového prostoru od modré, ale jeho pokus zblokoval Trávníček.
     
    18:18
    Špaček s Bičevskisem do sebe zůstali zaklesnuti za Kacetlovou brankou a mezitím na druhé straně postupoval nadějně pro domácí Michal Kovařčík, který byl na poslední chvíli Strnadem.
     
    18:59
    Po zaváhání Maria Adámka se dostali zase do blízkosti Kacetlovy branky hosté, nakonec z toho ale nebezpečí pro domácí klec nebylo. Domácí obránce zablokoval přihrávku Flynna před branku.
     
    19:30
    Hosté postupovali tři na dva, ale nevyřešili situaci ideálně. Nejprve puk táhnoucí Ševc trochu zahnal Zbořila a pak byla nepřesná Zbořilova přihrávka na modrou po objetí branky.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Skončila první třetina druhého semifinále – stejně jako v prvním utkání skončila první dvacetiminutovka nerozhodně. Na rozdíl od utkání číslo jedna jsme branky viděli. Skóre otevřel v deváté minutě Jack Rodewald, který překonal Růžičkou krásnou individuální fintou prakticky ze záporného úhlu. Domácí následně nevyužili jedinou přesilovku, která byla k vidění v první třetině. Vyrovnání a první branka bruslařů v sérii přišlo v patnácté minutě, když se dorážkou z předbrankového prostoru prosadil Jakub Strnad.
     
    Druhá třetina začne cca v 17:48.
     
    Statistiky po první třetině:

    Střely na branku 10:8
    Střely mimo 6:7
    Zblokované střely 6:4
    Hity 7:5
    Vhazování 10:11
    Trestné minuty 0:2
     
    Utkání bude za dvě minuty pokračovat druhou třetinou. Hráči se za malý moment budou vracet na led.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:01
    Začala druhá třetina. Bičevskis vyhrál buly i na začátku druhé třetiny.
     
    20:19
    Zakázané uvolnění domácích. Hra se vrací ke Kacetlovi.
     
    21:01
    Hra je zatím na začátku druhé třetiny opatrná. Oba týmy se snaží hlavně pozorně ve vlastním pásmu.
     
    21:38
    Fillman střílel od modré a hůl do střely vložil Flynn. Vypadalo to, že si s tím třinecká obrana poradí, ale Flynn si ještě dobruslil puk odražený od zadního hrazení a hledal možnost na přihrávku před branku.
     
    22:16
    Kundrátek vyhazoval z obranného pásma příliš prudce, nikdo ze spoluhráčů neměl šanci puk zasáhnout. Vhazuje se po icingu před Kacetlem.
     
    22:21
    Hrbas střílel na Kacetla ihned po vyhraném buly. Domácí brankář si střelu našel a opět přerušuje hru.
     
    22:51
    Oceláři se teď trochu kostrbatě dostali do útočného pásma, ale vypadalo to, že situace skončí u Hrbase za brankou. Nicméně od hostujícího obránce se puk odrazil před branku na hůl Michala Kovařčíka, třineckému útočníku ale kotouč přeskočil hůl.
     
    23:39
    První aktivnější pasáž Ocelářů v útočném pásmu. Doudera poslal puk po modré Gernátovi na střelu z první a jeho pokus se zastavil na zadních prknech.
     
    24:00
    Nadějná situace domácích! Stránský poslal otočkou z předbrankového prostoru puk na Růžičku a následně mohl do odkryté klece dorážet Dravecký. Situaci měl složitou, byl zablokován, ale přesto dvakrát dorážel. Růžička na místě.
     
    24:32
    První třinecká formace zavřela hosty v jejich pásmu. Puk poslal před mladoboleslavskou branku od modré Musil, kde jej bolestivě zblokoval Zbořil. Hra pokračovala, Vrána byl díky tomu úplně sám před Růžičkou, ale přihrávku od svého spoluhráče Stránského nedostal. Puk totiž skončil pod ležícím Zbořilem.
     
    24:40
    Michal Kovařčík vyhrál pro sebe buly, poslal jej na modrou Kundrátkovi, ale ten z první napálil do blokujícího Flynna. Mladoboleslavský útočník se rozjel za odraženým pukem, ten byl ale tak prudký, že situaci za svou brankou vyřešil domácí brankář Kacetl.
     
    25:04
    Šidlík zastavil puk na modré, ale bylo to dle rozhodčích už za čárou. Vhazování ve středním pásmu.
     
    25:13
    Nahození ze středního pásma kryje Růžička. Vhazovat se bude před jeho brankou.
     
    25:42
    Čtvrtá třinecká formace teď bojovala o puk proti mladoboleslavské čtvrté formaci, ale nakonec puk do středního pásma vysunul Trávníček.
     
    25:49
    Úmyslný ofsajd domácích, bude se vhazovat u Kacetla. Mezitím došlo ve středním pásmu k lehčí rozmíšce, ve které figuroval Ševc a Kurovský. Spíše se však diskutovalo.
     
    26:18
    Marcinko zachytil vysoký puk už ve středním pásmu a je z toho ofsajd. Vhazovat se bude ve středním pásmu a to po komerční přestávce.
     
    26:49
    Oceláři teď zpacifikovali nadějnou akci Zbořilova útoku a hned se s první formací vrhli do útoku. Nadějnou situaci, kdy po objetí branky chtěl před branku centrovat Vrána, zmařil brankář Růžička zákrokem holí.
     
    27:59
    Po sérii nepřesností zavezl puk do útočného pásma Najman a po čase budou útočnou aktivitu vyvíjet hosté.
     
    28:11
    Dlouho to netrvalo. Puk vypadl ze hřiště a bude se vhazovat ve středním pásmu.
     
    28:24
    Puk vyplaval od pravého mantinelu na modrou čáru, kde jej sebral Jaroměřský. Domácí bek jej poslal obloukem na hostující branku, kde jej sebral na hrudi brankář Růžička.
     
    28:55
    Oba týmy teď dlouho bojovaly o puk u pravého mantinelu v útočném pásmu Třince. Puk se dostal na modrou k Adámkovi, který jej nahodil na Růžičku. Ten puk sebral a poslal za branku spoluhráčům.
     
    29:46
    Zbořil zavezl puk do útočného pásma, posunul jej do strany na Kotalu a jeho centr před branku musel zpacifikovat Kundrátek.
     
    30:08
    Máme za sebou polovinu základní hrací doby. Kacetl sebral ze středního pásma letící kotouč a bude se vhazovat po jeho pravici.
     
    30:13
    Freibergs se snažil po buly vysunout ve středním pásmu najíždějícího Růžičku, ten puk nezachytil. Domácí útočník rozhazuje rukama, protože by kotouč pravděpodobně měl, kdyby mu nesekl do hole bránící Ševc. Nicméně je z toho icing.
     
    30:19
    Tvrdá Ševcova střela ihned po buly v útočném pásmu. Vypadalo to, že Kacetl puk nevidí, nakonec ale správně zasáhl betonem.
     
    30:42
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Hosté otáčejí skóre! MARIS BIČEVSKIS byl nedokonale za brankou Kacetla bráněn Kundrátek, vytočil se zpoza branky s pukem do brankoviště, kde se kotouč odrazil od Kacetlových betonů a zůstal v brankovišti. Lotyšský útočník v barvách Mladé Boleslavi se zorientoval rychleji, než zasáhl domácí brankář, a dorazil puk za Kacetlova záda. Asistence: Jakub Strnad, Jan Stránský. Stav utkání 1:2.
    30:42 Maris BIČEVSKIS - 1:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    31:02
    Obrovská šance hostů! Bruslaři se zjevili v situaci tři na jednoho, rychle si vyměnili puk, ale střílející Kousal trestuhodně zahodil Najmanovu přihrávku z pravé strany a přestřelil Kacetlovu branku.
     
    31:58
    Oceláři se po čase dostali do útočného pásma a Gernátova střela přeletěla těsně nad Růžičkovou brankou.
     
    32:30
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Domácí nevyužili velký tlak před Růžičkou a hostující hráči jim pláchli do dalšího brejku. Situaci tři na dva využil střelou z mezikruží DAVID BERNAD, kterému z pravého křídla nahrál Jääskeläinen. Asistence: Joona Jääskeläinen. Stav utkání 1:3.
    32:30 David BERNAD - 1:3
    Zdroj: Hokejka TV
     
    32:59
    Další útočnou snahu Ocelářů přerušuje ofsajd. Hra bude pokračovat po komerční přestávce.
     
    33:25
    Roman se krasojízdou projel až do útočného pásma, předal na levé křídlo Hrehorčákovi a jeho střelu odrazil Růžička do strany.
     
    34:11
    Doudera nahrál puk na bombu z první Gernátovi. Jeho bomba byla tvrdá, ale neumístěná. Následně hrozilo přečíslení na mladoboleslavské straně, ale Flynnovu přihrávku do druhé vlny sebral Martin Růžička.
     
    34:18
    Přerušení na mladoboleslavské straně. Jan Růžička kryje střelu Stránského z pravého kruhu.
     
    34:36
    Martin Růžička zpoza branky nahrál na brankoviště Matěji Stránskému, ale ten se musel nejprve zbavit bránícího hráče a na zakončení nezbylo tolik času.
     
    35:11
    Jan Růžička vyrazil před sebe střelu z pravé strany a musel se natáhnout po puku svou širokou holí. Stihl do dřív než domácí hráči dorážku, a tak se hosté ubránili.
     
    36:14
    Hosté se dostali jednoduše k puku po nedůsledném vyhození Draveckého z vlastního pásma. Pozornost Kacetla vyzkoušel z pravého kruhu David Šťastný. Domácí brankář na místě.
     
    36:22
    Kundrátek od vlastní branky vysouval ve středním pásmu najíždějícího Kurovského, ten ale puk nezasáhl, a tak je z toho icing. Vhazování před Kacetlem.
     
    36:50
    Oceláři se snažili o útočnou aktivitu, ale mají v útočném pásmu málo prostoru. Kundrátkovo nahození od modré tečoval Vrána, nicméně teč nesměřovala do branky, takže nic nebezpečného pro hosty.
     
    37:45
    Musil rozehrával ve středním pásmu a byl zaháknut Bičevskisem. Následně se dostal do útočného pásma Kovařčík dřív než Adámkem zavážený puk. Nevylučuje se, vhazuje se ve středním pásmu.
     
    38:09
    Michal Kovařčík získal za brankou puk na Pláňkovi a po objetí poslal puk do mladoboleslavského brankoviště. Nebezpečná situace, ale puk nesměřoval mezi tři tyče. Spíš hrozila dorážka Špačka.
     
    38:25
    Vzájemné vyloučení po drobné rozmíšce před Růžičkovou brankou. Tam byli v souboji Jack Rodewald (TRI) a Martin Pláněk (MBL). Rodewald po souboji před brankou skončil v mladoboleslavské kleci, lehká pošťuchovaná pokračovala i po přerušení hry. Oba hráči jsou potrestáni menším trestem za hrubost a hraje se čtyři na čtyři.
     
    39:20
    Vypadá to, že více prostoru na ledě teď vyhovuje více hostům. Bernad si ale nerozuměl se Stránským.
     
    39:32
    Hosté ale pokračovali v pobytu v útočném pásmu. Šidlíkova střela od modré byla ale nepodařená.
     
    39:52
    Puk končí v ochranné síti za Kacetlem a osm sekund a dvě desetiny před koncem druhé třetiny se bude vhazovat před třineckou brankou.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé třetině jsme viděli dvě branky a obě padly do třinecké sítě. Lehce po polovině zápasu se z předbrankového prostoru dorážkou vlastní akce prosadil Maris Bičevskis a hosté se tak poprvé v sérii dostali do vedení. O necelé dvě minuty později navýšil vedení Mladé Boleslavi na dvoubrankové David Bernad, který z mezikruží zakončil akci hostů tři na dva. Oceláři tak mají poslední třetinu normální hrací doby na to vstřelit o dvě branky více než soupeř a poslat zápas aspoň do prodloužení.
     
    Třetí část hry začne cca v 18:43.
     
    Statistiky po druhé třetině:

    Střely na branku 22:19
    Střely mimo 11:12
    Zblokované střely 11:8
    Hity 10:10
    Vhazování 24:23
    Trestné minuty 2:4
     
    Podle záběrů, které má k dispozici Česká televize, bylo patrné, že gól Mladé Boleslavi na 1:3 padl z několikadecimetrového ofsajdu. Při zavážení puku Jääskeläinenem z pravé strany byl v momentě přechodu modré čáry už v útočném pásmu Trávníček na levém křídle. Na další průběh zápasu to už ale samozřejmě nemá žádný vliv, Oceláři by situaci nemohli reklamovat ani ve chvíli vstřelení branky. Ofsajdy se totiž v české extraligy nemohou řešit trenérskou výzvou.

    Zápas bude pokračovat poslední dvacetiminutovkou normální hrací doby, která začne cca za tři minuty.
     
    Oba týmy jsou na ledové ploše. Utkání bude pokračovat za pár desítek sekund.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:01
    V úvodním buly třetí třetiny uspěl Bičevskis nad Vránou. Budeme hrát ještě zhruba dvacet sekund ve čtyřech.
     
    40:28
    Kacetl nebezpečně rozehrál zpoza vlastní branky osou obranného pásma, ale přepočítal se. Puk na modré zastavil Ševc a poslal jej na třineckou branku. Domácí gólman teď může děkovat Bohu všemohoucímu, že se stihl vrátit včas.
     
    41:08
    Oceláři se snaží na začátku třetí třetiny o aktivitu. Hostující Kotala teď vyčistil obranné pásmo před dojíždějícím Jaroměřským jednoduše vyhozením na zakázané uvolnění.
     
    41:51
    Růžička s Vránou zatáhli puk do útočného pásma. Následně Růžička zpoza branky nabil Freibergsovi na modrou. Jeho střela ale nebyla přesná.
     
    42:13
    Zakázané uvolnění domácích stěhuje hru před Kacetla.
     
    42:28
    Hosté získali útočné pásmo, ale následně puk z vlastní třetiny odpálil Hrehorčák. Je pískána vysoká hůl, před třineckým útočníkem totiž zvednutou hokejkou zahrál Gernát.
     
    42:48
    Oceláři se s dalším útokem rozbili v útočném rohu, a tak musí na druhou stranu upalovat Doudera před Jääkeläinenem.
     
    43:47
    Marcinko se snažil vysunout Růžičku, ale nakonec je pískáno zakázané uvolnění, i když se zdálo, že třinecký forvard přebruslil bránícího Ševce. Nebylo tomu tak a vhazuje se před Kacetlem.
     
    44:41
    Sledujeme pasáž s řadou nepřesností na třinecké straně. Hosté se snaží hrát chytře a minimálně se zdržovat ve vlastním pásmu a jednoduše se dostávat před Kacetla.
     
    45:15
    Nesledujeme prakticky žádné šance. Teď to vypadalo, že byl Michal Kovařčík mohl mít trochu víc prostoru před Růžičkovou brankou, ale hostující brankář mu duchapřítomně vypíchl puk.
     
    46:07
    Kundrátkovo nahození nezachytil nikdo z třineckých spoluhráčů, domácí se ale dostali k pásmu a po tvrdém zákroku Draveckého za brankou i k puku.
     
    46:24
    Domácí teď sehráli solidní pasáž před Růžičkou. Střílel Roman a následně Doudera. Hosté se pak osvobodili díky icingu.
     
    46:58
    Obrovská šance Třince! Stránský objel mladoboleslavskou branku a následně i obranné pásmo tohoto týmu. Když ztratil možnost vystřelit, poslal puk před brankoviště, kde byl ve stoprocentní pozici Martin Růžička. Třinecký kanonýr měl před sebou odkrytou branku, ale nedokázal zakročit, protože jej sekyrou v posledním možném okamžiku odzbrojil Martin Ševc (MBL). Třinec bude hrát druhou přesilovku v zápase a to po komerční přestávce.
     
    47:22
    Třinečtí to zkoušeli podle svého vzorce, Růžička zkoušel z levé strany hledal na střelu z první Hrňu. Puk sebrali bránící hráči před Růžičkou a na druhou stranu se snažil zaútočit Kousal. Byl odzbrojen Freibergsem a skončil v Kacetlově brance. Vhazuje se ve středním pásmu.
     
    48:04
    Domácí ztratili puk v útočném pásmu, ale na druhé straně okamžitě zahrozili hosté. Po nedůsledném přístupu Vrány ve středním pásmu se do střelecké pozice projel Najman. Kacetl zakročil.
     
    48:20
    Přesilovka zatím Ocelářům vůbec nejde, Boleslav bez problémů brání, vhazuje se ve středním pásmu.
     
    48:50
    Třinecký útočník Špaček teď získal trochu víc prostoru na pravém kruhu a zkusil vystřelit. Trefil hůl Pavla Kousala, puk následně skončil vedle ležícího Kousala a mladoboleslavský útočník si kotouč stáhl pod tělo, aby přerušil hru. Vyloučen je ale obránce Ondřej Dlapa (MBL), rozhodčí se zřejmě spletli. Oceláři mají osm sekund přesilovky pět na tři.
     
    48:56
    Oceláři si hned po vhazování vyrobili velkou šanci! Na pravém kruhu měl dost času i prostoru Matěj Stránský, hostující obránce ale proti němu vyjel a puk mu lapil.
     
    49:34
    Oceláři pokračují v klasické přesilovce pět na čtyři a začínají od vlastního brankáře.
     
    49:50
    Oceláři v další šanci! Na pravý kruh si probruslil Stránský a jeho střela z jízdy těsně minula pravou tyč Růžičkovy branky.
     
    50:21
    Velká šance Martina Růžičky! Ten dostal přihrávku od Hrni na levou stranu předbrankového prostoru, ale jeho táhlou střelu ukryl Jan Růžička pod svými chrániči. Oceláři mají ještě půlminutu přesilové hry.
     
    50:53
    S návratem vyloučeného Dlapy na led ještě střílel od modré Gernát, jeho střela ale nemířila mezi tři tyče.
     
    51:31
    Hosté se ubránili kritické pasáži třetí třetiny, kdy hráli dlouho oslabení, a jsou zase o něco blíž vyrovnání série. Navíc na druhé straně zkouší zase něco v útoku vymyslet Šťastný.
     
    52:33
    Třinec se dostal v útočném pásmu k puku a po přisunutí puku od Gernáta střílel ze strany Rodewald. Růžička puk přikryl na břiše a přerušil hru. Pokračovat se bude po komerční přestávce.
     
    52:34
    Třinecký útočník Matěj Stránský teď zbytečně oslabuje v kritickém momentu svůj tým. Sedm a půl minuty před koncem třetí třetiny mají hosté k dispozici první přesilovku v utkání. Stránský po přerušení hry sekl soupeře a dostal menší trest.
     
    53:15
    Hosté vyhráli buly a tři čtvrtě minuty vozili puk v útočném pásmu po mantinelech. Pak ale utekl kotouč Davidu Šťastnému (MBL) a při souboji o kotouč za brankou Kacetl zahákoval Douderu. Následujících 79 sekund se bude hrát ve čtyřech na obou stranách.
     
    53:48
    Ofsajd domácích přerušuje hru. Vhazuje se ve středním pásmu.
     
    54:21
    Špaček s Douderou zavezli puk do útočného pásma a už to vypadalo, že z toho může být zajímavá střelecká pozice pro Gernáta. Ten se do zakončení nedostal.
     
    54:43
    Domácí jsou kompletní, ale puk drží Stránský se Ševcem.
     
    55:21
    Domácí z přesilovky nevytěžili vůbec nic. Už po odklepání a návratu Šťastného na led střílel od modré Freibergs, hostující brankář si ale puk v houštině těl před sebou našel a přerušil hru.
     
    56:15
    Oceláři dlouho neúspěšně bojovali o puk v útočném pásmu, naopak to hrozilo na druhé straně tím, že Šťastný přebruslí do šance Musila. Domácí bek ale hostujícího útočníka poslal za brankou na mantinel.
     
    56:43
    Kundrátek se teď zjevil s pukem na holi na modré čáře, měl čas na tvrdou střelu, ale zlomil hůl, takže hostující brankář snadno sebral puk do lapačky a Špačkova clona byla k ničemu.
     
    56:52
    Jan Stránský se snažil přes Adámka zavézt puk do útočného pásma, skončil ale v ofsajdu.
     
    56:55
    Michael Špaček (TRI) prohrál buly ve středním pásmu s Bičevskisem a snažil se tvrdě i za cenu krosčeku dostat k puku, což se mu podařilo. Možná právě proto jej rozhodčí vyloučili na dvě minuty. Druhá přesilovka v utkání pro Mladou Boleslav.
     
    57:12
    Hosté vyhráli buly a přihrávali si bezpečně po mantinelech, pak však Ševc s Hrbasem zkazili přihrávku na modré čáře a je z toho ofsajd.
     
    57:36
    Hosté nikam nespěchají. Ševc s pukem na holi rozehrává zpoza vlastní branky.
     
    58:04
    Kotala zahodil puk za vlastní branku s kolegy jde střídat. Hosté vyloženě šetří čas.
     
    58:37
    Teď se na ledě děly zajímavé věci. Nejprve laxnost v rozehrávce hostí mohl potrestat Růžička, který dostal trochu prostoru na levé straně. Na druhé straně jeli dva na jednoho Cienciala s Bičevskisem. Právě druhého jmenovaného si následně na mantinelu našel s tvrdým zákrokem David Musil (TRI). Musil od rozhodčích za zákrok dostal dvě minuty a deset navrch za vražení na hrazení.
     
    58:45
    Jaroměřský po vyhraném vhazování vyhodil puk až k Růžičkovi, kde se jej snažil dojet Marcinko. Třinecký útočník to měl k puku dál, tak se pokusil aspoň rozhodit hostujícího brankáře lehkým najetím.
     
    59:22
    Hraje se přesilovka pět na čtyři pro hostující tým, byť to tak na ledě vůbec nevypadá. Hosté si ale vítězství v tomto zápase už pohlídají.
     
    59:50
    Puk je u Ševce za mladoboleslavskou brankou a hosté mají tento zápas.
     
    Konec zápasu.
     
    Výsledek zápasu se už ve třetí třetině stejně jako v utkání číslo jedna dnes nijak nezměnil. Oba týmy hrály ve třetí části hry několik přesilovek, oba týmy měly k dispozici dokonce početní převahu pět na tři, žádná branka však v tomto rozvržení sil nepadla. Série se tedy do Mladé Boleslavi přesouvá za stavu 1:1 na zápasy. Série bude pokračovat zápasem číslo tři a čtyři 7. a 8. dubna, do Třince se série ještě určitě vrátí – utkání číslo pět bude na programu přesně za týden, tj. v neděli 11. dubna.
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku 30:22
    Střely mimo 16:13
    Zblokované střely 17:9
    Hity 17:12
    Vhazování 37:33
    Trestné minuty 18:10
     
    My se tedy z třinecké Werk areny přihlásíme opět za týden. Do té doby mějte pěkné dny! (19:27:15)

    Michal Samiec

    Branky a nahrávky: 9. Rodewald (Jaroměřský, Špaček) – 15. J. Strnad (J. Stránský, Ševc), 31. Bičevskis (J. Strnad, J. Stránský), 33. Bernad (Jääskeläinen)


    HC Oceláři Třinec: Kacetl (Štěpánek) – Gernát, M. Doudera, Jaroměřský, D. Musil, Kundrátek, Freibergs, M. Adámek – Martin Růžička (A), P. Vrána (C), M. Stránský – Hrňa, Marcinko, Kurovský – Rodewald, Špaček, M. Kovařčík – Dravecký (A), Miloš Roman, Hrehorčák.
    BK Mladá Boleslav: J. Růžička (Krošelj) – Ševc (C), Šidlík, Hrbas, Pláněk (A), Fillman, Bernad, Dlapa – J. Strnad, Bičevskis, J. Stránský – Kotala, A. Zbořil (A), Šťastný – Flynn, Najman, P. Kousal – Trávníček, Cienciala, Jääskeläinen.

    Rozhodčí: Pešina, Kika – Lederer, Zíka
    Třinec 4 3 Mladá Boleslav
    #1 Sobota 03.04.2021 • 15:00
    Třinec - Mladá Boleslav 2:0
    #2 Neděle 04.04.2021 • 17:00
    Třinec - Mladá Boleslav 1:3
    #3 Středa 07.04.2021 • 19:00
    Mladá Boleslav - Třinec 1:3
    #4 Čtvrtek 08.04.2021 • 19:00
    Mladá Boleslav - Třinec 3:1
    #5 Neděle 11.04.2021 • 14:00
    Třinec - Mladá Boleslav 3:0
    #6 Úterý 13.04.2021 • 17:00
    Mladá Boleslav - Třinec 4:2
    #7 Čtvrtek 15.04.2021 • 19:00
    Třinec - Mladá Boleslav 3:0
    bahis siteleri