Bayern – Union Berlín 1:1 (kon.) | W. Brémy – RB Lipsko 1:4 (kon.) | Frankfurt – Wolfsburg 4:3 (kon.)
Hertha – Mönchengladbach 2:2 (kon.) | Stuttgart – Dortmund 2:3 (kon.)
konec
VfB Stuttgart
2:3 (1:0)
Borussia Dortmund
Sobota 10.04.2021, 18:30 • Mercedes-Benz Arena, Stuttgart • Německá Bundesliga • 28. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Dortmundu, a sice poměrem 3:2. Borussia vstoupila do druhého poločasu naprosto ukázkově, v krátkém časovém sledu se prosadila hned dvakrát, díky čemuž se poprvé v tomto duelu dostala do vedení. Stuttgartu se povedlo vyrovnat, jenomže poslední slovo tohoto zápasu měl znovu na svědomí hostující celek, kterému se povedlo vstřelit třetí branku, díky které si do tabulky připíše tři body. (20:22:48)
     
    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 3:7. Střely mimo: 10:11.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Stuttgart se nyní s míčem usadil na polovině soupeře, kde sice sledujeme kombinaci, avšak ta zatím nic nepřináší.
     
    90+2
    Žlutou kartu dostává Marwin Hitz (Borussia Dortmund).
     
    90+1
    Z velké vzdálenosti to před malým momentem zkoušel hostující Dahoud, jehož rána se snesla do rukavic brankáře.
     
    90
    Nastavují se čtyři minuty.
     
    88
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Dortmund stále vede pouze o jednu branku a koncovka zápasu by mohla být hodně zajímavá.
     
    86
    Střídání v týmu VfB Stuttgart: ze hřiště odchází Tanguy Coulibaly, přichází Philipp Klement.
    Střídání v týmu VfB Stuttgart: ze hřiště odchází Marc-Oliver Kempf, přichází Darko Čurlinov.
     
    85
    Míč se poté dostal ven z hrací plochy, což znamenalo autové vhazování pro hostujícího Guerreira. Na jeho vzdušnou nabídku si dokázal seběhnout Dahoud.
     
    84
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Mateu Morey, přichází Łukasz Piszczek.
     
    83
    Stuttgartu se sice povedlo vyrovnat, jenomže nerozhodný výsledek moc dlouho nevydržel. To znamená, že domácí celek bude muset znovu dotahovat.
     
    82
    Žlutou kartu dostává Waldemar Anton (VfB Stuttgart).
     
    80
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Jenomže Borussia se dostává zpět do vedení! Domácí celek sice vhazoval, jenomže přišel o míč a poté za pokutovým územím potáhl balón až do střelecké pozice ANSGAR KNAUFF, který následným zakončením dokázal vyzrát na brankáře Kobela.
     
    80
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Jude Bellingham, přichází Julian Brandt.
     
    79
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Giovanni Reyna, přichází Thorgan Hazard.
     
    78
    Stuttgart právě vstřelil branku!
    Rychlý protiútok domácích končí vyrovnáním! Dortmund totiž propadl ve středu hrací plochy a domácí pětice se tak dostávala proti dvojici protihráčů. Po hezké kombinaci se před brankáře dostal DANIEL DIDAVI, který přesným zakončením dokázal překonat Hitze.
     
    78
    Zdravotní problémy měl před malým momentem hostující Bellingham, který zůstal ležet na trávníku a znovu tak do akce musel hostující lékařský personál.
     
    77
    Na opačné straně to na sebe zkoušel vzít hostující Knauff, který nakonec přenechal míč do tandemu pod sebe na Bellinghama, který trefil pouze soupeře.
     
    75
    Na útočné polovině si poté o nahrávku řekl domácí Karazor, který měl hodně prostoru. Nakonec zvolil nahrávku na Didaviho, který mířil pouze doprostřed.
     
    74
    Domácí celek si dokonce vybojoval rohový kop z levé strany. Ten ovšem nepřinesl nic nebezpečného, následně se navíc míč dostal do moci brankáře.
     
    73
    Nyní Sosa zahrával zajímavou standardní situaci, a sice z levé strany. Na malém vápně se k akrobatickému zakončení dostal Didavi, který trefil protihráče.
     
    72
    Po něm to přenesením hry na pravou stranu zkoušel Endo, kterému se sice povedlo najít Antona, jenomže ten vracel míč zpět do přehuštěného prostoru.
     
    71
    Do konce tohoto zápasu zbývá zhruba poslední dvacetiminutovka. V posledních minutách je aktivnější domácí celek, který si nyní vybojoval vhazování.
     
    69
    Reus před malým momentem musel odstoupit z hrací plochy a zřejmě za to může předchozí střet. Doufejme tedy, že to nebude nic vážného.
     
    68
    Střídání v týmu VfB Stuttgart: ze hřiště odchází Philipp Förster, přichází Erik Thommy.
     
    67
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Marco Reus, přichází Ansgar Knauff.
     
    66
    Do obrovské šance se před malým momentem dostal domácí Coulibaly, který si mohl vybrat kam míč pošle, avšak ho nakonec poslal vedle branky.
     
    65
    Už se opět pokračuje ve hře. Krátce poté jsme sledovali roztažení hry na levou stranu, kam si seběhl také Endo, který při snaze o centr nevybojoval ani roh.
     
    64
    Reus zůstal ležet na trávníku, nicméně na nic vážnějšího to nakonec nevypadá. Stuttgart přesto sportovním gestem poslal míč ven z hrací plochy.
     
    63
    Na druhou stranu se jednoduchým způsobem dostal Reus, který se ovšem dostal do nepříjemného obležení, avšak následný střet dle sudího nepřinesl faul.
     
    62
    Nedovoleným zákrokem se prezentoval také domácí Coulibaly, který místo míče trefil pouze nohu protihráče, čehož si pochopitelně všiml také rozhodčí.
     
    61
    Střídání v týmu VfB Stuttgart: ze hřiště odchází Mateo Klimowicz, přichází Daniel Didavi.
     
    60
    Nakonec se jednalo o rozehrávku po zemi, načež to středem hrací plochy zkoušel Endo, kterému se málem do vyložené šance povedlo vysunout Klimowicze.
     
    59
    Hlavní sudí si všiml nedovoleného zákroku, po kterém se na zemi objevil domácí Endo. Stuttgart bude rozehrávat standardní situaci, ovšem z velké vzdálenosti.
     
    58
    Posléze se hra pořádně uklidnila a domácí celek tak mohl s míčem operovat na vlastní polovině, načež se povedlo přesně přenést hru Kempfovi.
     
    57
    Posléze se Sosovi ještě povedlo udržet míč na hrací ploše, přičemž ho posílal zpět do malého vápna, kde si ovšem nekompromisně počínal Delaney.
     
    56
    Do rozehrávky svého celku se nyní zapojil také domácí brankář Kobel, který se pokoušel přenést hru na levou stranu, kde na balón ale nedosáhl Kempf.
     
    55
    Domácí celek to bude mít najednou hodně složité, prohrává totiž o jednu branku. Také Stuttgart má ještě hodně času, přesto bude muset pořádně zabrat.
     
    53
    Dortmund právě vstřelil branku!
    A dokonce se Borussia dostává do vedení! Akce po levém křídle nakonec putovala až k hranici pokutového území, přičemž si o nahrávku řekl naprosto osamocený MARCO REUS, kterému se technickým zakončením pravou nohou povedlo zamířit k zadní tyči.
     
    52
    Dahoud posléze na pravém křídle zkoušel oslovit svého kolegu Reynu, který ovšem narazil na prvního protihráče a Stuttgart tak bude moci znovu útočit.
     
    51
    Dortmund rozehrával volný kop z vlastní poloviny, načež se vydal na druhou stranu hrací plochy, kde ovšem moc dlouho s míčem nevydržel Morey Bauza.
     
    50
    Žlutou kartu dostává Marc-Oliver Kempf (VfB Stuttgart).
     
    49
    Najednou to bude znovu hodně zajímavé, Dortmundu se totiž povedlo ideálně vstoupit do druhého poločasu a oba celky tak opět začínají od začátku.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu jsme sledovali autové vhazování z levé strany, o které se postaral domácí Sosa, který poslal míč směrem do šestnáctky.
     
    47
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Hned v úvodu druhého poločasu se Borussia Dortmund prosazuje! Domácím se nepovedlo dostat míč do bezpečnějšího prostoru, v pokutovém území si pro narážečku seběhl JUDE BELLINGHAM, který přesnou střelou pravou nohou překonal brankáře.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hostující hráči, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    46
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Mats Hummels, přichází Emre Can.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nakonec nabídl jedinou branku, o kterou se poměrně překvapivě postaral domácí celek. Ten se totiž většinu času prvního poločasu pouze bránil, navíc měl kolikrát velké štěstí, že se soupeři nepovedlo skórovat. Dortmund nakonec inkasoval po centru do svého pokutového území, posléze se znovu dostal do náporu, jenomže ten další branku nepřinesl.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    Nastavuje se minuta.
     
    44
    Domácí celek se konečně dostal s míčem do bezpečnějšího prostoru, jenomže dost nepřesně přenášel hru Karazor, který našel pouze nohu Dahouda.
     
    42
    Do rozehrávky svého celku se posléze zapojil domácí brankář Kobel, kterému se povedlo na pravém křídle najít Mavropanose, jenž našel soupeře.
     
    40
    Dortmund se aktivním způsobem pokoušel napadat rozehrávku soupeře, jenomže se mu nepovedlo vybojovat míč zpět. Na druhou stranu se dostal Karazor.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    38
    Hummels měl na polovině soupeře hodně prostoru, přičemž přesnou nabídkou dokázal na levém křídle oslovit volného Reuse, jenž ještě nahrál na Dahouda.
     
    37
    Už to vypadalo, že se pro změnu do zakončení protlačí hostující Bellingham, jenomže na poslední chvíli se vrátil obránce Anton, který zakročil ukázkově.
     
    35
    V pokutovém území si střeleckou pozici dokázal najít hostující Reus, který si potáhl míč na pravou nohu, avšak poté mířil pouze doprostřed branky.
     
    33
    Stuttgart ovšem podnikl další parádní protiútok, při kterém jsme sledovali přesný centr přesně na hlavu Coulibalyho, který z ideální pozice zamířil vedle branky.
     
    32
    Faulem se prezentoval také Hummels, který rovněž vyfasoval kartónek.
     
    31
    Po rohovém kopu se k volnému míči jako první dostal hostující Guerreiro, který ho znovu posílal směrem do malého vápna, kde ovšem zasahoval protihráč.
     
    30
    Domácí celek se znovu nechal zatlačit ke svému pokutovému území, kde se ovšem povedlo zasáhnout Antonovi, který odvracel pouze za cenu rohu.
     
    29
    A do rozehrávky se navíc zapojil také hostující brankář Hitz, kterému se riskantní rozehrávkou povedlo najít Dahouda, jenž se dostal na druhou stranu.
     
    28
    Žlutou kartu dostává Philipp Förster (VfB Stuttgart).
     
    27
    V obraně se navíc povedlo zakročit také Akanjimu, který pro změnu vystihl nahrávku směřující na Kalajdžiće. Borussia Dortmund nyní pracuje na vlastní polovině.
     
    26
    Stuttgart se poté s míčem poměrně jednoduchým způsobem dostal na opačnou polovinu, kde ovšem chyboval Karazor, který nahrávkou trefil protihráče.
     
    25
    Jenomže rohový kop nepřinesl vůbec nic nebezpečného, neboť se na přední tyči povedlo zakročit domácímu Kempfovi, který odvracel mimo šestnáctku.
     
    24
    Míč se v krátkém časovém sledu znovu dostal do zámezí a Reyna tak bude zahrávat rohový kop.
     
    23
    Borussia Dortmund si poté vybojovala zajímavou standardku z pravé strany. Guerreiro to překvapivě zkoušel přímo na branku, míč ale poslal nad břevno.
     
    22
    Je za námi úvodní dvacetiminutovka, která nám zatím nabídla jedinou branku, o kterou se před malým momentem postaral domácí Saša Kalajdžić.
     
    21
    Žlutou kartu dostává Borna Sosa (VfB Stuttgart).
     
    20
    Hosté krátce po rozehrávce vybojovali rohový kop z pravé strany, který ovšem nepřinesl nic nebezpečného a hrací předmět byl prodloužen do zámezí.
     
    19
    Borussia Dortmund to bude mít najednou hodně složité, prohrává totiž o jednu branku. Do konce zápasu zbývá hodně času, výsledek se klidně může otočit.
     
    17
    Stuttgart právě vstřelil branku!
    Domácí se zničehonic dostávají do vedení! Domácí podnikli akci středem hrací plochy, která nakonec nabídla centrovanou nabídku z levé strany. Na tu si v pokutovém území dokázal naskočit SAŠA KALADJŽIĆ, který přesnou hlavičkou zamířil přesně k zadní tyči.
     
    17
    Borussia Dortmund poté zahrávala rohový kop, který nebyl vůbec špatný. Nejvýše do vzduchu se totiž dostal Akanji, který hlavičkoval nad branku.
     
    16
    Za pokutovým územím se dokázal s míčem uvolnit hostující Dahoud, který to zkoušel pod břevno, jenomže Kobel dokázal včas zakročit.
     
    15
    K centrované nabídce se před malým momentem dostal hostující Guerreiro, kterému se povedlo poslat míč do vápna, kde nadvakrát zasahoval Kobel.
     
    14
    A pro nedovolený zákrok si dokázal seběhnout talentovaný Bellingham. To znamená, že Borussia Dortmund bude zahrávat standardní situaci.
     
    13
    K volnému míči se poté jako první dostal domácí Mavropanos, kterému se povedlo odkopnout na opačnou stranu, kde ovšem našel pouze protihráče.
     
    12
    Borussia Dortmund se rychle dostala s míčem na opačnou polovinu, kde se povedlo ve skluzu zakročit Karazorovi, který za sebe nepustil nahrávku na Haalanda.
     
    11
    Po jednom ze soubojů skončil na zemi domácí Kalajdžić, který ovšem bude moci pokračovat ve hře, dokonce nebylo potřeba ani lékařské ošetření.
     
    10
    Velice zkušeně si na opačné straně počínal obránce Guerreiro, kterému se hlavou povedlo dopravit míč do rukou brankář Hitze, jenž bude rozehrávat.
     
    9
    Stuttgart se poměrně jednoduše dostal na druhou stranu, kde nahrával pod sebe záložník Karazor, který ovšem našel pouze kopačku kolegy Forstera.
     
    8
    S míčem se do volného prostoru za opačným pokutovým územím dostával hostující Dahoud, který se nakonec dostal ke střele, jenž skončila na soupeři.
     
    7
    Posléze ven z branky přispěchal domácí brankář Kobel, kterému se poté výhozem povedlo rozehrát do strany, kde se mu nabídl osamocený Mavropanos.
     
    6
    Zpětná nahrávka poté putovala na kopačku Akanjiho, který nahrával zpět na útočnou polovinu, kde se mu do kombinace povedlo zapojit Bellinghama.
     
    5
    Míč se tak snesl ven z hrací plochy, což znamenalo autové vhazování. K rozehrávce se nakonec postavil domácí Mavropanos, který hledal Kalajdžiće.
     
    4
    Domácí celek se snad poprvé s míčem dostal na druhou stranu, kde se do volného prostoru dostával Coulibaly, na kterého si ovšem počkal Guerreiro.
     
    3
    Borussia Dortmund si v úvodu tohoto zápasu vybojovala rohový kop, který ovšem nepřinesl nic nebezpečného, neboť se povedlo zakročit protihráči.
     
    2
    Hlavní sudí tohoto zápasu poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzal na starost hostující celek, který bude hrát zprava doleva.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    VfB Stuttgart: Kobel – Mavropanos, Anton, Kempf – Coulibaly, Endo, Karazor, Sosa – Förster, Kalajdžić, Klimowicz.
    Náhradníci: Bredlow – Ahamada, Čurlinov, Didavi, Thommy, Stenzel, Massimo, Klement, Kamiński.

    Borussia Dortmund: Hitz – Morey, Akanji, Hummels, Guerreiro – Delaney – Reyna, Bellingham, Dahoud, Reus – Haaland.
    Náhradníci: Bürki – Brandt, N. Schulz, Reinier, Ł. Piszczek, Meunier, Knauff, T. Hazard, Can..
     
    VfB Stuttgart

    Na opačné straně stojí Stuttgart, který pro změnu okupuje osmou pozici ligové tabulky, přičemž na svém kontě má devětatřicet bodů. Domácí celek tohoto zápasu by se v případě bodového zisku maximálně dostal na sedmou pozici, kde se aktuálně nachází berlínský Union. Stuttgart z posledních pěti ligových duelů dokázal vyhrát hned třikrát, jenomže ani jednou to nebylo dvakrát v řadě. Naposledy se Stuttgartu povedlo odčinit porážku proti Bayernu, v minulém kole se mu totiž na vlastním stadionu nakonec povedlo uspět proti Brémám, přičemž k výhře stačila jediná branka.
     
    Borussia Dortmund

    Fotbalisté Dortmundu se aktuálně nacházejí až na páté pozici, což by v konečném důsledku znamenalo základní skupinu Evropské ligy, což by rozhodně bylo málo. Dortmund navíc na čtvrtý Frankfurt aktuálně ztrácí již sedm bodů, naopak se šestým Leverkusenem má dokonce stejný počet bodů. Borussia v tomto ligovém ročníku předvádí hodně kolísavé výkony, doposud ztratila body ve čtrnácti případech, což je víc než výher. Dortmund v minulém kole zaznamenal letošní desátou porážku, bylo tomu tak na domácím stadionu právě v souboji proti čtvrtému Eintrachtu Frankfurt.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Německá Bundesliga má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi VfB Stuttgart a Borussia Dortmund.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

    David Suchý

    Branky: 17. Kalajdžić (Sosa), 78. Didavi (Coulibaly) – 47. Bellingham (Reyna), 53. Reus (Morey), 80. Knauff (Haaland)

    Karty:   21. Sosa (STU), 28. Förster (STU), 50. Kempf (STU), 82. Anton (STU) – 32. Hummels (DOR), 90+2. Hitz (DOR)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 3:7. Střely mimo: 10:11.
    VfB Stuttgart: Kobel – Mavropanos, Anton, Kempf (C) (86. Čurlinov) – Coulibaly (86. Klement), Endo, Karazor, Sosa – Förster (68. Thommy), Kalajdžić, Klimowicz (61. Didavi).
    Náhradníci: Bredlow – Ahamada, Čurlinov, Didavi, Thommy, Stenzel, Massimo, Klement, Kamiński.

    Borussia Dortmund: Hitz – Morey (84. Ł. Piszczek), Akanji, Hummels (46. Can), Guerreiro – Delaney – Reyna (79. T. Hazard), Bellingham (80. Brandt), Dahoud, Reus (C) (67. Knauff) – Haaland.
    Náhradníci: Bürki – Brandt, N. Schulz, Reinier, Ł. Piszczek, Meunier, Knauff, T. Hazard, Can.
    bahis siteleri